- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
its_grandpa #22972 üzenetére
Mi az az egres? Az ehető?
-
modflow
veterán
válasz
its_grandpa #22689 üzenetére
Köszi
-
btraven
őstag
válasz
its_grandpa #20285 üzenetére
Szederrel mit kell csinálni? Nálam rengeteg kihajtott, de a gaz között, és mindig lenyírja a fűnyíró.
-
Andris837
senior tag
válasz
its_grandpa #22170 üzenetére
Köszönöm, ha megérkeznek a tövek akkor ismét jelentkezem.
-
válasz
its_grandpa #22091 üzenetére
Nálunk a rovar fajták száma nőtt, mióta nem nagyon vágom a füvet, és a kivágott meggyfa is ott rothad a kertben. Van már tőrös darázs, kék dongó, cincér, meg ki tudja mik. A komposztban meg baromi nagy giliszták.
Madarak is odaszoktak, cinke pár, rigók, örvös galamb, harkály, pedig Békéscsaba majdnem belvárosa. Sün tavaly volt utoljára, szerintem elütötték. Idén van már nyest is, felvette a kamera ahogy ugrál a kocsi tetején, meg van ürülék az utvonala mentén. Neki nem annyira örülök. Macska is van átmenő forgalomban, na azok meg odakuláznak a mulcsos részre fene a belüket. -
ncc1701
veterán
válasz
its_grandpa #22116 üzenetére
Nem gondoltam volna, h azon a környéken ilyen állatok vannak.
Azért az még bőven nem az erdő széle.
-
Vismajor01
addikt
válasz
Úgy néz ki mint egy kenguru
-
ncc1701
veterán
válasz
Melyik részen? Amúgy kicsit irígykedek.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
Wow!
-
totron
addikt
válasz
Laskafülű rétimlutyuj, rugóláb funkcióval.
#22092Szilágyi84, a kérdés jó, akadályok vannak.
1. tárcsázás június első napjaiban, akkor már késő kirakni, nem szokott beérni
2. képtelen vagyok elvonatkoztatni a permetezettség tényétől - szőlő, gyümölcsös. Turbulensen kering, messzire is el a bordói+kén. Még úgy is, hogy tiszta sor, ami külső forrásból jön minimum ennyit, de inkább többet kap. Hogy hogy lesz ebből a felállásból termés, na azt nem tudom. -
ncc1701
veterán
válasz
its_grandpa #21680 üzenetére
Az a baj, h ősztől tavaszig nem esik annyi csapadák, ami kellene nyáron. De alapvetően igazad van, gyűjteni kellene, nálunk egy kerti tóba folyik, onnan meg nyilván párolog, meg a túlfolyón megy ki a kertbe. De már évek óta nem láttam tele, pedig emlékszem, h 15-20 éve még gyakori volt.
Nálunk körbe 10m+ magas fák vannak, úgyhogy nincs olyan pontja a kertnek, ami 24/7 kapja a napot. -
6030D
addikt
válasz
its_grandpa #21678 üzenetére
Nem tudom mi volt ott korábban, de a mi házunk helyén is egy rét volt még 3 éve, szóval nagy fa akkor lenne, ha milliomos lennék.
Van 4 bot kis ágakkal ~120e Ft-ért.
Meg olyan 200 évelő, örökzöldekkel, ágyásban. Lassan teszek fel képet, ha minden kibújik az ágdarálék alól.
-
Dorian
félisten
válasz
its_grandpa #21681 üzenetére
Nálam DNy felé van panoráma. [kép] Erről a legerősebb a napterheles, de a kilátás miatt nyilván nem fogok fakat ültetni elé.
Mindenhol máshol vannak fák, ill, falak-kerítés mentén függőleges irányban is terjeszkedem zölddel. Még az utcai kerítést lehetne befuttatni valamivel, csak mivel falécek, onnantól buktam a karbantartás lehetőségét. -
Brandynew
őstag
válasz
its_grandpa #21678 üzenetére
És van, ahol azt hinnéd fű, de csak műanyag van leterítve ("holland pázsit"). Akkor már inkább a térkő .
-
ncc1701
veterán
válasz
its_grandpa #20694 üzenetére
Én egyre inkább úgy vagyok vele, h csak azt locsolom, ami olyan termést ad, amit meg tudok enni. Na, a fű az nem ilyen.
-
Dorian
félisten
válasz
Ugyan. Majd kinő az idejében.
-
6030D
addikt
válasz
Én a fákat meg az örökzöldeket locsoltam meg múlt héten. Tegnap elzártam a csapot, slagot behoztam. Nem akkora dolog szerintem. Alig volt valami csapadék az elmúlt hónapokban, aminek mélyen van a gyökere, az meghálálja. A fű megindult a múlt heti esőtől, meg a mulcs alatt is minden nedves, de a fáknak (gondolom) ez kevés.
-
enginev3.0
félisten
válasz
its_grandpa #20688 üzenetére
Éjfélkor felkeltem, megjárattam a vizet a locsolókban, meg most reggel is
Bár még csak ágyból, nem volt erőm felkelni hogy igazából túlélték e vagy egy kettő megint beadta a kulcsot -
6030D
addikt
válasz
its_grandpa #20285 üzenetére
Hmm, a szeder is jó lehet, az eszembe sem jutott. Bár van eperfa, ami hasonló. A málnáról nekem mindig a poloskák jutnak eszembe, az meg így is van sok.
Egy hete megint elkezdtek előjönni a házban. -
btraven
őstag
válasz
its_grandpa #19723 üzenetére
Én ilyenkor szedek levendula magot, most jó fagyos idők vannak. Vagy ez butaság?
-
Z_A_P
addikt
válasz
its_grandpa #20062 üzenetére
Igen, neztem videot is. No 40cm, visszavagod 20cm-t, no 40cm, vissza 20cm-t - ott ezt javasoltak.
Mas: ez lattam par hazzal arrebb. Ez mi lehet? Nem tunik rossznak.
[kép] -
its_grandpa
tag
válasz
its_grandpa #19723 üzenetére
A 2024.11.15-én a grapefruitot és 12.17-én a citromot kezdtük el csíráztatni.
Jelenlegi állapotukat megfelelőnek minősítem :)Tavaly későn kezdtünk el palántázni, az idén előbbre hoztuk.
A paradicsomok és a paprikák is 2 cm-ek már.
Leszoktunk a vételről az ár és a minőség miatt, most tudom mit ültetek. -
Z_A_P
addikt
válasz
its_grandpa #20057 üzenetére
Koszi mindenkinek!
"Se olcsó, se gyors nem lesz bár hosszt nem írtál."
Ezt melyikre erted? Vagy mindre?
A fotoidon a Télizöld fagyal - ez eleg keskenynek tunik (nem vesz el sok helyet a kertbol), es surunek. -
hiperFizikus
senior tag
válasz
its_grandpa #19947 üzenetére
A vírusos vitaminok ♥
- he he . -
hiperFizikus
senior tag
válasz
its_grandpa #19928 üzenetére
A traktornak is van emelője, és semmit sem kell érte tenni, ha már traktor van !
ugye milyen okos vagyok
-
-igu-
veterán
válasz
its_grandpa #19928 üzenetére
Utolag ezzel se lehet szintezni, csak epiteskor
-
soldi3r
veterán
válasz
its_grandpa #19924 üzenetére
En is kicsit konnyitve akarom megoldani, azert nem allok neki a kezi leutonek, csak meg nem tudom mukodik e. Ha van egy agresszivebb SDS-es geped, meg hozza egy mar nem hasznalt dobozfurod, akkor azzal is meg lehet probalni. A foldeloszondat siman leutom igy 3 meterre.
-
soldi3r
veterán
válasz
its_grandpa #19920 üzenetére
-
soldi3r
veterán
válasz
its_grandpa #19912 üzenetére
Ez ott is a helyen marad. Minimum 3 oldalrol epuletekkel korbezarva 2 oldalan pedig teglafalhoz rogzitve osszesen 8m hosszan.
#19916H-Zol, Az elsovel en is igy jartam, mert kifurkaltam a lyukakat. Nem szabad, de nem is kell betonozni. Egyszeruen csak le kell utni.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
its_grandpa #19912 üzenetére
+1
-
ncc1701
veterán
válasz
its_grandpa #19833 üzenetére
Mekkora a tetőtök? Mienk csak kb 100nm. Mondjuk sztem én anno úgy számoltam, h október elején még van, h kell locsolni, és áprilisban meg már megint kell.
Számoláshoz nem ezt a linket használtam, hanem valahol megtaláltam a havi lehullott átlag csapadék mennyiséget, és onnan jött, valami 29m3 rémlik. -
Dorian
félisten
válasz
its_grandpa #19834 üzenetére
Nem is tudtam amikor megvettük a házat, h van. Aztán évente mindig feltűnt, h 2 kis részen mindig kiég a fű, hiába kap ugyanannyi vizet mint máshol. Feltúrtam és 7 centire alatta volt 1-1 aknafedlap. lemásztam, és csodálkoztam: egy 4,5 m hosszú, 2,5 m széles, 2,2 m magas bunkerben találtam magam, zsalukővel körbefalazva, hosszban 3 részre elválasztva egy alacsonyabb és egy magasabb zsalukő fallal (szóval valaha szennyvíz szikkasztónak épült) és rendes vasbeton födémmel, aminek a teteje 80 centivel a felszín alatt van.
Az első rész félig tele van üledékkel, a középsőben valamennyi, az utolsó rész tök üres és tiszta, ebbe van belevezetve az ereszcsatorna, ott voltak a beömlő alatt a tollaslabdák, kislabdák. A teteje felé van egy túlfolyó is, a végét a telek alatti támfalban megtaláltam.
Szóval kiderült, hogy a terasz előtt a fű alatt van egy ilyenünk -
ncc1701
veterán
válasz
its_grandpa #19829 üzenetére
Köszi szépen a számokat, valami hasonló méretet álmodok én is. A matekba még nem mertem belemenni, mert tudom, h soha nem térül meg (mint oly sok minden).
Mikor csináltad? Nyár elejére mennyi víz szokott lenni? Esővíz Szűrést hogyan oldod meg? -
btraven
őstag
válasz
its_grandpa #19715 üzenetére
vizes vatta és a műa. fedő alatt?
Én levendula magokat próbáltam, földben egy műanyag dobozban. Napra tettem a 2 ablaküveg közzé. Locsoltam de mégis valahogy kiszáradt a tűző napon. Így kicsírázott de aztán elszáradt.
-
repvez
addikt
válasz
its_grandpa #19673 üzenetére
Lehet elsiklott a sok off miatt.
A mandarinok át lesznek ültetve természetesen, de amig kihajtottak a magbol addig elég volt nekik, az utobbi egy honbapban kezdtek el ilyen szépen beindulni, de igy télen nem igazán akarom megbolygatni átültetéssel öket főleg amig ilyen jol érzik magukat, hogy uj hajtások és leveleket hoznak és nem látszik semmi hervadás vagy elégtelenség .
A Mangónál sima virágfől van, lehet, hogy csak pont öntözés után fotoztam és a füld amugy is full fekete nem szürkül ki akkor sem ha száraz.
Természetesen mindegyik cserép ki van lyukasztva hogy ki tudjon folyni a felesleg és tálcsa van alatta.
A mandarinokét is kifurtam.A pálmás részen is naponta van öntözve , de nem hiném, hogy kicsi lenne a hely nekik amig még csak 1-2 cm-es kis hajtások, a gyokere biztos,hogy nem ért le sehova.
Ahogy ittam ezek csak amolyan palenta nevelők, nem ebbe és igy akarom hagyni, csak télire most pont ugy adta ki, hogy késő összel tél elején keztem elültetni öket és igy télre hajtottak ki, tavasszal mindegyik átültetésre kerül nagyobb csrrépbe és megfelelő hely lesz kialakitva a következő téli időszakra.
Csak addig is ha már sikerült magrol kihajtatnom öket akkor a megfelelő feltételeket akarom biztsoitani amig kitavaszodik. -
H-Zol
senior tag
válasz
its_grandpa #19104 üzenetére
Nállam is esznek , de én egy nagy tepsibe adok nekik , kukorica , búza , napraforgó , de ott eszik több féle cinke ( nállam a gyümölcsfák tetején költenek is ) , majd ha hidegebb lessz jönnek a Zöldikék , de van ott veréb , vadgalamb és amit el tudsz képzelni minden ! Egy ócskavasba való kocsi van az udvar egyik félre eső részén és annak a tetején esznek már jó pár éve , mellette egy öreg épület amit eluralt a borostyán
, abba rögtön el tudnak bújni ha jön a karvaly , mert ahol sok a madár oda az is odaszokik vadászni
, de ez az élet rendje !!
Majd csinálok én is fotót ! -
6030D
addikt
válasz
its_grandpa #19033 üzenetére
A homokban tudnának fürdeni....
Úgy gondoltam, hogy homokkal feltölt, kifúr, homok kiönt, összeszerel. -
6030D
addikt
válasz
its_grandpa #18996 üzenetére
Homokkal feltöltve nincs akkora támasz belül, hogy ne kelljen a léc?
-
totron
addikt
válasz
its_grandpa #18996 üzenetére
Jönnek majd a rágcsálók rá.
Más: [link]
-
bigrob
őstag
válasz
its_grandpa #18870 üzenetére
Köszi!
Érdemes lenne az átköltöztetés előtt feltölteni egy kis komposszttal/trágyával és földdel?
-
bigrob
őstag
válasz
its_grandpa #18843 üzenetére
Ez a fajta Lidl-ös van, most képem nincs róla, úgyhogy guglizott kép.
-
ncc1701
veterán
válasz
its_grandpa #18843 üzenetére
Eper nálunk is a földön van. Nincs velük télire teendő...
Medencét mi úgy hagyjuk, csak a szivattyút hozom be, amúgy kap téliesítő folyadékot. Duplán-triplán letakarom, kalap.
Hagyma már bújik kifele. Fóliában még húzza pár dolog, de lassan ott is vége. -
ncc1701
veterán
válasz
its_grandpa #18765 üzenetére
Sose aggódj ezen, a lényeg, h számotokra megfeleljen, nem szabad ráfeszülni semmire, mert csak belerokkansz. SZép apránként meglehet csinálni mindent.
Mi vadszőlővel küzdünk, de szó szerint. Kitakarítjuk, visszajön. -
ncc1701
veterán
válasz
its_grandpa #18753 üzenetére
Nagyon rendben van a kerted.
Lábszomszédomék nyugdíjasok, náluk is látszik a kerten, h van idejük rá.
-
6030D
addikt
válasz
its_grandpa #18753 üzenetére
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
its_grandpa #18735 üzenetére
Patika!
-
ncc1701
veterán
válasz
its_grandpa #18735 üzenetére
Fasza a mulcsozó gép, nagyon megéri a pénzét. Esztétikus is a végeredmény, és ha plö fenyőt aprítasz, akkor illatos is. Én tűlevéllel együtt szórom.
-
its_grandpa
tag
válasz
its_grandpa #18563 üzenetére
Saját mulcs, dióból, fogaskerekes géppel.
Citrom, még mindig a bokron.
-
7Sony7
addikt
válasz
its_grandpa #18563 üzenetére
Köszi. A fogaskerekes nyersen nem viszi a fát? Mióta levágtam, szinte mindig esik az eső, tisza nyers. Késes egyszer volt nálam kölcsön, de többet tisztigattam, mint amennyit ment. Van valami vékony szárú, szines, tölcséres virágbokor, annak a gallyait csak magára tekerte mindig.
Ilyen hordóm van, abból csináltam csepegtetőt régen, még benne van a cső csatlakozó. Legfeljebb kiveszem, vissza lehet azt rakni ..
-
Z_A_P
addikt
válasz
its_grandpa #18019 üzenetére
Jo, ami ehető azt megértem.
-
Dorian
félisten
válasz
Azért nagyon nem mindegy, hogy mennyire szúrós az a növény. Egres az lóf. ahhoz a kaktuszhoz képest, amit még egy hét múlva is szedegetsz ki a kezedből, ráadásul erősen invazív, szívből gyűlölöm.
-
ncc1701
veterán
válasz
Egrest tervezek hátra a cseresznyefa helyére.
-
-igu-
veterán
válasz
+1
-
Essejó
veterán
válasz
its_grandpa #17778 üzenetére
Közben beugrott a neve: Gramoxone. link
-
Essejó
veterán
válasz
its_grandpa #17778 üzenetére
Tuti gyomirtó volt.
De jó 30 éve volt vagy több.
Vagyis biztos, hogy több, mert még Kecelen hallottam, és nagymamám '94-ben meghalt, és ez még előtte volt -
totron
addikt
válasz
its_grandpa #17668 üzenetére
Akác- és nyár sarjra is: mechanikai csákány, szisztematikusan. Még hatékonyabb is. Mindenképp több körös történet úgy is. Ugyanígy az álkaszáspókokkal, elszaporodtak, telibe is fújhatnám a lakóterem vegyszerrel, de hülye volnák. Túl jó túlélők. Itt persze nem csákányt a falban kell elképzelni, hanem 2 gyógyszeres dobozt vagy szabad kezet, ami a kellemetlenebb, mert csípni azt tudnak: áramütés és tűszúrás keveréke érzésre, majd utána is egy éles-ütős zsibbadás ott marad az ujjakban akár 20 percig.
-
Flowtation
őstag
válasz
its_grandpa #17487 üzenetére
Háát, igazából csak az azavr, hogy nem örökzöld. Egyébként azért raktam, mert igénytelen, viszonylag gyorsan nő, a telek hátsó részén van, keresztbe a kerítés vonalán. Az asszony kinyír ha előállok azzal hogy cseréljük le.
Amúgy nekem is kb 20 méter van, 1,5-1-8 méter magas, de még viszonylag vékony szálak, de tény, hogy nem lett úgy locsolva, ahogy kellene, kellett volna, de szépen beindult.
[kép] [kép] -
G@ben
addikt
válasz
its_grandpa #17445 üzenetére
Én is ötletelek csak. A két kereskedő válaszát még várom, hátha kicsit olcsóbb ott. Ha nem iszonyúan sokkal olcsóbb a talán jó változat a tuti változathoz képest, akkor a tuti változat kell, mert az ásásnak is van költsége, az útnak is, szóval az olcsóbb lehet, hogy a végén drágább.
-
G@ben
addikt
válasz
its_grandpa #17396 üzenetére
Igen, tényleg nagyon drága a HDPE. Írtam még két boltnak, hátha kicsit olcsóbbat tudnak.
A felületszivárgó is jó nekem, ha megfogja a nádat. De nem tudom, hogy mondjuk 3 darab fél mm-es egymásba rakva megfelel-e egy 1,5 mm-esnek vagy így nem számolható. -
Bacusuz
őstag
válasz
its_grandpa #17395 üzenetére
köszi, tényleg sokat dolgoztam vele és még lesz vele munka.
a belső függőleges tartók alatt lesznek a betontéglák és a keskeny oldalára fogom fektetni , közé pedig vettem keskeny raklapgumit. Abban bízok hogy így nem fog érintkezni a nedvességgel. A raklap pedig így kb 5 cm-lesz magasabban a talajtól így ha el is ázik ki tud száradni.
A gyeprács nem rossz ötlet, nekem a beton adott volt, maradék. Kicsit attól félek ha nagy hó lesz akkor nem ázik-e el. -
totron
addikt
válasz
its_grandpa #17396 üzenetére
Egy eleve tájidegen fajnak ellentartani Fozáttal, hát abszolút jó az irány. Komolyan...
Más: láttam friss ültetésű fákat betonkútgyűrűben (nyakig földbe süllyesztve), kibélelve gondolom vizet át nem eresztő fóliával, nem teljesen értem a koncepciót.
-
G@ben
addikt
válasz
its_grandpa #17372 üzenetére
30-as kanala van. Olyan napra tervezem, amikor nincs esőre esély. Az árok mentén végig bokrok vannak, szerintem elég jól át van nőve gyökérrel, legalábbis ahogy eddig láttam, azaz talán nem omlik le a széle. Tömöríteni vízzel tudom.
Tudom, hogy nem kicsi munka, de ha nem csinálom meg, akkor az út szépen lassan tönkremegy.
Van jobb javaslatod erre?Egyébként megint beszéltem a HDPE gyártóval, kicsit rosszul váltotta át a vastagságot én meg nem ellenőriztem le. Max 120 mikront tud, amire 1,2mm-t mondott, de az valójában 0,12. Úgyhogy marad a sima bolt lemez.
-
G@ben
addikt
válasz
its_grandpa #17328 üzenetére
HDPE vödör?
Sima kanalas árokásót hívunk. -
Rive
veterán
válasz
its_grandpa #17328 üzenetére
:sigh:
2:08-nál baloldalt látszik, hogy klasszikus, alul lyukas virágcserépről van szó, a gyökerek a lyukakon jöttek ki, maga a műanyag ép.
Árokásóból több féle van, amit példának linkeltem az (gyep)öntözőrendszerekhez van, de használnak vízvezetékek (1m) és mezőgazdasági öntözőrendszerek (1.5m) fektetéséhez is.Elhiszem, hogy fáj az egó, de most tényleg hülyeségre akartad rábeszélni a topiktársat és ideje lenne leállni.
-
G@ben
addikt
válasz
its_grandpa #17312 üzenetére
Nekem úgy van, hogy a szomszéd kerítése és a hozzánk bejövő út között van kb 5 méter táv, mindez 45 méter hosszan. Ezen a részen nő a bambusz, illetve a szomszéd kerítésén belül is. Nem mind a 45 méter hosszon, legalábbis kívül, de a legtöbb helyen igen. Az út közeléből kivágtam a nádat, kb 200 szálat (és eladtam egy virágüzletnek
), majd elkezdtem a gyökeret felcsákányozni. Egy kis területet sikerült megtisztítanom, de baromi munka, úgyhogy ha sikerült értelmes áron fóliát szerezni, akkor úgyis hívok egy árokásót és azzal felszedetem a maradék gyökeret, ahol kivágtam a nádat. Így a kerítés mellett marad egy sor, ami még szép is, illetve azt talán már karban tudom tartani viszonylag könnyen, ha terjedni akarna, mert azért elég jól látszik, merre megy. Ha meg sunyi módon eljut az útig, akkor a fólia megfogja. És a fóliát azért nem a nád mellé rakom, mert az út mellett vannak bokrok is, amik szintén terjeszkedni akarnak, szóval azoktól is védeném az aszfaltot. Meg a fától, ami a szomszédnál van és a föld alatt képes az új hajtásoknak 5-6 méteres gyökeret növeszteni, ami szintén az utat veszélyezteti. Szóval melós, de nem lehetetlen.
-
Rive
veterán
válasz
its_grandpa #17293 üzenetére
Még az EPDM-en is (5.000.-/m2 ) a forgalmazó szerint
Ha a forgalmazónál lenne bármi 10kHUF/m2 áron ami nem teljesen eladhatatlan még kőgazdag sznoboknak se, akkor az lenne az egyedüli tuti.
-
G@ben
addikt
válasz
its_grandpa #17288 üzenetére
Elvileg aureosulcata.
HDPE-t ajánlottak nekem, a többit nem tudom, milyen. Itt is azt ajánlották, hogy minél mélyebbre menjen és szeretnék biztosra menni, mert inkább egyszer fizetek többet az árokásásért meg a fóliáért, minthogy átnőjön alatta. A hozzánk vezető aszfaltút mellett van a bambusz, és benőve alá felnyomja, amit meg szeretnék akadályozni, mert állandóan aszfaltozni drágább, mint egyszer egy normális védelmet kiépíteni.
Nem akartam eredetileg sem, de már itt volt, amikor vettük a házat, illetve a szomszéd kerítése mellett, ahol megy az út, kívül-belül bambusz van, vagyis kint hiába cserélem le a talajt, bentről simán újra kinő. Nem zavar a bambusz alapból, csak ne tegye tönkre az utat. -
Rive
veterán
válasz
its_grandpa #17288 üzenetére
A pvc tófólia kidobott pénz, átmegy rajta simán
Nem megy. -
soldi3r
veterán
válasz
its_grandpa #17250 üzenetére
-
Rive
veterán
válasz
Ránézvést ezek inkább csak törésgátlók, búvárhoz önmagukban valszeg kevesek lesznek.
Az a baj, hogy egy búvár (rendes) szigetelése az nem egy szimpla alkatrész, hanem komplett technológiai leírás... -
H-Zol
senior tag
válasz
De ezt is kend meg valami tömítővel , sőt én meg zsugor csövet is tennék rá , ezek az utángyártott gumi dolgok még annyit sem tartanak mint az eredetiek ( Wartburg féltengely gumi harang , ami azért nem egy negyedórás szerelés alig egy másfél évet bír ki
) , ez csak egy jó tanács !!
-
its_grandpa
tag
válasz
its_grandpa #17228 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az ötletelést !
Szerencsére találtam lehetséges megoldásokat 90-től, 380 forintig (+ szállítás).
Most már csak bontanom kell,hogy legyenek furat átmérő méreteim.
-
soldi3r
veterán
válasz
Onvulkanizalo szalag.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Elég szégyen , hogy ilyen hejre is ilyen sz@.t tesznek , ami így elporlad
, szerintem is szilikon + zsugor cső lessz a megoldás !
A másikra is tehetsz egy , két zsugorcsövet , mert utánna az következik ! -
mauimagic
senior tag
válasz
Gányolás, de szerintem működhet: a repedéseket és az egész bevezető gumit FBS-el tömíted, majd amíg még köt, zsugorcsövet teszel rá mondjuk 2 rétegben.
-
ncc1701
veterán
válasz
Lehet nem fog más maradni, mint valami kinyomható tömítő ragasztó, mivel egyátalán nem biztos, h kapsz alkatrészt.
-
soldi3r
veterán
válasz
its_grandpa #17223 üzenetére
2000Ft korul van a 2.5m-es akacoszlop, en azt irtam. Abbol kell kb 21db a ~800-as magassaghoz.
-
ncc1701
veterán
válasz
its_grandpa #17192 üzenetére
Na, az amúgy is lesz/van kb mindenkinek 50 felett. Pont aktuális.
-
totron
addikt
válasz
its_grandpa #17164 üzenetére
Nem tudom mi ez a Gara földanya, viszont mivel keni le konkrétan a videóban vagy te mivel kezelted végül? Vízálló ettől tényleg nem lesz, de nem is szabad víznek kitenni egyáltalán, mindennemű tartósság menne a levesbe. Tűzvédelmi szempontból viszont 1 picit előbbre van az ember az ilyennel, s nem is néz ki rosszul, nyilván ez a része szubjekív.
Raksz fel az ágyásaidról képet? Miért vegyi anyag a lenolaj? Lakkal vegyített lötyire gondolsz, nem?
(#17161) mauimagic, növény ügyileg nem látok a dologban lobbit és konteót, de majd tapasztalod te is. Ha abban a mikrokörnyezetben nem jelent meg még a nemezise akkor élvezd amíg lehet. A többiek meg mind tömegpszichózis áldozatai...?
-
ncc1701
veterán
válasz
its_grandpa #17158 üzenetére
Ebben is van valami.
Nálam az ágyások közti ~50cm-es folyosókon van vagy 5cm ágapríték. Az ágyásokban a föld szalmával vannak takarva.
-
mauimagic
senior tag
válasz
its_grandpa #17160 üzenetére
A deszka se bírja örökké, nekem is van, belülről ki van bélelve fóliával, de már korosodik pár évesen.
Asszem Aldiban volt pár éve műanyag, az egyelőre jól bírja, csak elég drága.Ha most kezdeném, akkor zsalukőből/téglából építenék, baromi drága, de ha normálisan van megcsinálva, akkor örök élet.
-
ncc1701
veterán
válasz
its_grandpa #17109 üzenetére
Nálam 4m*80cm egy ágyás, és 15cm magas, égetem, és lenolajozom. Telitöltöm komposzttal, amit idén, vagy tavasszal megint rendelni kell, nem tudok 3-4 köbmétert kitermelni addigra. VIszont belülre nem teszek műanyagot, inkább cserélem a fát 5 évente.
-
ncc1701
veterán
válasz
its_grandpa #16976 üzenetére
Mondtam én. Ez a szomorú.
-
ncc1701
veterán
válasz
its_grandpa #16609 üzenetére
Oszlopos fúró is megoldás néha.
-
ncc1701
veterán
válasz
its_grandpa #16604 üzenetére
Csapágynak is lehet kicsit adni hőlégfúvóval, h kicsit kitáguljon.
-
soldi3r
veterán
válasz
its_grandpa #16604 üzenetére
Ilyen esetben szoktam koszorulni.
-
its_grandpa
tag
válasz
its_grandpa #16586 üzenetére
Beraktam a forgórészt a fagyasztóba, ott volt jó egy napig.
Látszik a tengelyen, hogy kicsit megcsíptem pár helyen a mini flex koronggal.
Satu + kalapács + megfelelő méretű csőkulcs, hogy a belső gyűrűt üssem.
Kis WD40 és a csapágy már a helyén is volt.
Tegnap egész nap száradt a forgórész mert csöpögött mindenhonnan a lecsapódó pára.
A tanácsokat köszönöm de ugye látjátok, hogy a műa. kerék miatt nem lehetett nagy gépet bevetni a leszedéshez.
Most már csak össze kell rakni. -
H-Zol
senior tag
válasz
its_grandpa #16586 üzenetére
Írjad nyugodtan , erről szól a topik !! Sajnos ilyen világban élünk , minden úgy van megcsinálva , hogy ne sokáig tartson
, van egy öreg Wolf fűnyíróm , használtan vettem 10 + éve tízezer ft-ért , vásárba , már én szégyellem , hogy az mit kibirt , és abba még senki nem nyúlt bele ( ezek amik nem jók a gyártóknak , mert azóta sem vettem másikat
) !! Törött csapágy leszedés nekem nem gond , a mezőgazdaságban rengeteg ilyen csapágyat leszedek , egy kicsit srégen át szoktam vágni , nagyon óvatosan , hogy a tengelyt ne vágja , de a végén , amikor már csak egy pár tized mm marad egyedül átszokot repedni , de ha nem akkor egy pici ütés és már át is reped , és onnantól könnyen le lehet szedni !
-
válasz
its_grandpa #16462 üzenetére
Köszi, de ezzel is két problémám van... Az egyik, hogy a legolcsóbb kútszivattyú ami van nekik, 70+ ezer forint, esetleg csőszivattyú van 45k-ért, szóval ez már nem az amit keresek. A másik, hogy nem egy webshop linket kértem, és ezt írom Z_A_P -nak is válaszul, mert keresőzni én is tudok, engem inkább konkrét típus érdekelt volna tapasztalattal, mert sajnos videós teszteket alig találni ezekről a neten, hogy legalább látnám a gyakorlatban mire képes egy-egy darab. Ha valaki valamelyikről megírta volna, hogy neki pl. 3/4-es cső van rajta, 8 méteres kútban, és így a 120 literes hordót 3 perc alatt feltölti, az már egy használható tapasztalat lenne, mert sokszor a ráírt számok semmit sem segítenek. Szerencsére végül hasonlót találtam YT-on, így tudtam dönteni.
Azért köszi mindenkinek!
-
Rive
veterán
válasz
its_grandpa #15898 üzenetére
Csak aztán előbb-utóbb az ember már azért épít új sufnit, hogy legyen hely a sufniépítős cuccoknak
Pláne, ha kezdő...
...én is gyűjtöttem szorgalmasan a cuccot sokáig, aztán amióta bejött a kert, már nincs időm a régebbi hobbira, és pl. cirka tíz éve húzódik már, hogy azt az 5-6 köbméternyi retro számtech cuccot eladásra felkészítsem
-
soldi3r
veterán
válasz
its_grandpa #15898 üzenetére
Ajanlom a Fiskars Ergonomic asoit illetve a Jedynka vekonylazurt.
-
ncc1701
veterán
válasz
its_grandpa #15880 üzenetére
Én még nem vettem olyan lazúrt, ami 2-3 évnél tovább tartott volna a napon.
-
Rive
veterán
válasz
its_grandpa #15872 üzenetére
A házibarkács nagy hátránya, hogy az összes szerszámot be kell hozzá szerezni...
-
válasz
az OSB éle mivel van kezelve? ott elég sok vizet tud felszívni, azért kérdezem
-
Dorian
félisten
válasz
Fú, hát nekem az idő a legdrágabb, örömmel fizettem ki a munkadíjat, kb. fele-fele volt az anyag és a díj. (+ utalok szerelni, barkácsolni)
-
7Sony7
addikt
válasz
its_grandpa #15697 üzenetére
Ja, én a képek közül mondtam, hogy az a legjobb.
Amúgy ha a csöveket meghasítod függőlegesen, akkor be-ki pattinthatod a nyeleket. Nekem csak a sarokban vannak, nincs helyem.Amúgy kellene egy fű szegélynyíró. Akkus v villanyos. Betonra ránövő fű, járda, kocsibeálló széléhez. Láttam olyat, hogy oldalt van egy kereke, ha élében vágnék. Van tippetek márkára, tipusra?
-
its_grandpa
tag
válasz
its_grandpa #15697 üzenetére
Most nézem az Aldi akciós újságot, 5 kampós tartó, 05.02-től 1.499.-
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
its_grandpa #15661 üzenetére
Fűkaszám van hyundaiból. Az elején sokat szívtam vele, szervízelve is volt. Most lekopogom nincs vele gond, csak sokat eszik.
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
its_grandpa #15659 üzenetére
Tuját vágnék csak vele egyelőre. De az viszont jó magasan van és kb 8 méternyi.
Einhell-t és Hyundait is néztem, értékeléseknél sokan írták ,hogy hamar bedöglik. Az utóbbi azért nem egy szinten lehet a tiéddel ,mert az csak 2,5 kg.kimentem 5 fokban a fészerbe, hogy megnézzem a gépem típusát, szóval egy hős vagyok
---> hálás köszönet érte!!
-
Vismajor01
addikt
válasz
its_grandpa #15511 üzenetére
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Welock Touch 51
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged