Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz
User_2 #22834 üzenetére
A hagyma-hangya elmeletet gyakoraltilag cafoltam
Az aljatol a tetejeig megjarjak azt is.
Jovore a gyumolcsfak felet korbe ultetem fokhagymaval, azt is kiprobalom. -
Panthera
őstag
-
soldi3r
veterán
válasz
User_2 #22834 üzenetére
Mazlista. Nekem most is ott maszkalnak a zoldhagyma korul, szerencsere azert ra nem mennek, talan az egyetlen, amit iden nem leptek el a tetvek. Lehet jovore mar csak zold- es fokhagymat rakok, azokkal talan talan nem lesz gond.
Nalam ha a kert egyik felebol eltunnek a hangyak, 50m-rel arrebb elojonnek. Azert igy, hogy rotalom a gyumolcsfak alatt, az elozo evhez kepest azokon joval kevesebb van, de ami alacsony, paprika, paradicsom, uborka, tok stb, az teljesen elveszett.
Jovore szerintem valami lucernafelet szorok a ki nem hasznalt teruletre, nekem nem kell, de azt neha elviszik a nyulaknak, kacsaknak.#22835pjen, Plane a kartevok ellen. Szilvamoly, gyumolcsmoly, szilvadarazs, barackmoly stb. Pl szilvamolybol es gyumolcsmolybol valahol 350db volt a csapdaban.
Mondjuk en a tetveket atmenetileg sem vagyok hajnaldo megturni a csonthelyasokon. -
btraven
őstag
válasz
User_2 #22492 üzenetére
Amit néztem kettőt most, azok csemegeszőlők. Most úgy néz ki hogy 5 rügyre hagytam, de csak a két utolsó rügy hozott vesszőt, a többi maradt rügynek. Van ahol a 3.-on van ilyen kis hajtás.
Viszont 1 borszőlőm van, azon tényleg minden rügyből lett hajtás.
Kár hogy fogalmam sincs melyik milyen fajta. -
soldi3r
veterán
-
totron
addikt
válasz
User_2 #21535 üzenetére
Ami itt van: pár bokros, de 95%-ban magasművelésű, ~120 cm. Homok, de nyírt fű a tényleges formátum már jó ideje. Rotakapa lenne bele az ideális -> homok, ahogy régen, de annyi bika erő nem biztos, hogy szorult belém.
Nem tud kiderülni ez így önmagában, mennyire tudna prosperálni, mert a 2 alapbetegség, a lisztharmat és a peronoszpóra miatt a bordói lé játszik, nem lehet nem rendszerben gondolkodni. Ha erre így és erre érted, hogy nem tud működni önállóan, akkor egy a gondolatunk.
Miért gyomirtózna bárki vetés után? Nem mintha meglepődnék bármin is, csak érdekel a logika. -
totron
addikt
válasz
User_2 #21524 üzenetére
[link]
#21522Dorian, ja, csak így 2x nyúlsz hozzá, ütögetni meg nagyságrendekkel könnyebb száradt állapotában, igaz, addig meg akkor nézni kell ha helyén szárítod, ami rém ronda, tehát neked lehet igazad. Az újból megfogja réme meg nem igen játszik borítékolható csapadékhiány miatt.
#21523Rive, biztonságos ez tarack ügyileg? Mindig elégetem az ilyet. -
soldi3r
veterán
-
-igu-
veterán
-
lakisoft
veterán
válasz
User_2 #19020 üzenetére
#19019 Rive / lakisoft #19018:
Elvileg a stihl oldalán van 3/8"-s lánc 1,1 és 1,3-as. Láttam valahol olyan amin van bevonat.#19020 User_2 / lakisoft #19018:
- mennyi ideig tart egy használat?
2-3 perc
- milyen olajat használsz?
gyári stihl láncolajat használok
- milyen gyakran élezed a láncot?
nem túl gyakran, de azért szoktam.
- mikor feszíted meg a láncot?
használat előtt és közben
- szoktad-e lazítani a láncot?
ha szorot igen szoktam.Ilyen a láncom: https://www.kisgepweb.hu/termek/stihl-picco-micro-mini-3-fureszlanc-3-8-11-mm-50-szem/
Ilyenre akarom lecserélni:
https://www.kisgepweb.hu/termek/stihl-picco-super-fureszlanc-3-8-13-mm-52-szem/ -
totron
addikt
válasz
User_2 #18775 üzenetére
Na ilyen procedúrára vegyél ma rá valakit. Kézműves trágya.
#18776Rive, az nekem is kedvenc, mikor 'mi is nyersen tettük ki, mégsem lett tőle soha semmi bajunk!' Ugyanez a típus vedelte teli torokkal a keserűsót is. Aminek resetelő hatása megállt, csak épp nem abba az irányba mint ahogy azt ők gondolták.
-
Rive
veterán
válasz
User_2 #18775 üzenetére
Almozott és 'nyers' ganéjj az teljesen más ügy, és kontextus nélkül nem igazán tudni, miről van szó.
Referenciaként mondjuk veheted a tyúktrágyát: azt ritkán szokták almozni és úgy is kell kezelni, különben tényleg baj lehet...Ui.: ja, meg ami alap: csak azért mert valami régi, még nem biztos, hogy valami bölcsesség forrása is...
-
v-man
őstag
-
Dorian
félisten
válasz
User_2 #18334 üzenetére
Nem hinném, h magasan van a talajvíz (majdnem a dombtetőn lakom), de a leendő fa körülötti többi fának nincs ilyen problémája.
Próbáld ki egérragasztó helyett a zöld hernyóenyvet, nálam semmi bajt nem csinált a hánycsrétegnek pedig az összes fám ezzel kentem. Ráadásul vmiért nem bírják a hangyák, nem az van, h belemennek, beleragadnak és egy idő után a hullák hátán átmásznak, hanem odaérnek és visszafordulnak. -
eldoble
aktív tag
válasz
User_2 #18335 üzenetére
Hát, lehet, ma már gyümölcsös nincs a Tisza árterében (aztán akkor még ez se biztos), kukoricát még nem rég is vettetek az ártérebe (nálunk ez a Tiszán túl volt, mert ott volt a medertől olyan messze a gát, hogy volt rá terület, mi a mederhez közeli gát, mentett oldalán laktunk, ott csak erdősáv volt az ártérben).
-
H-Zol
senior tag
válasz
User_2 #18326 üzenetére
Nállam ha szárazság van akkor minden fát locsolok , ha nincs akkor a szilva sem kap és én nem vettem észre , hogy több vízre van szüksége , mint a többi fának , nincs levél , gyümölcs hullás , szép leves szilvák szoktak lenni rajtuk !
ez az idén a Stanley , már le érett !
ez most érik Stanleynak vettem de nem az
, de nagyon jó édes szilva aránylag mindég dugig a fa , de viszont fele nagy mint a Stanley.
-
Dorian
félisten
válasz
User_2 #18326 üzenetére
Füves területen lesz, tehát amit a fű kap, azt a fa is kapja. Az ott lévő cseresznyéknek, almának és meggynek ez megfelelő. Ill. a fák melletti terület alatt van egy szikasztó (talajszint alatt 3 m az alja) amibe az esővíz folyik, alulról onnan is kapnak nedvességet.
A tavaszi lemosó, meg a gomba elleni virágzáskori 3 permetezés meglesz, de rovarirtózni nem szeretném, max 1x tetű ellen amikor a megtelepednek. Utána a törzs bekenve hernyóenyvvel és kész. -
eldoble
aktív tag
válasz
User_2 #18326 üzenetére
"régi 100+ éves könyvekben a szilvát ártéri tartásra ajánlották."
Van erről valami link? Én Tisza mellett nőttem fel, de ártérben sok mindent láttam, de szilvát nem?
Ha, a kertedben tudod locsolni szerintem fölösleges a drain cső, én ástam egy (közel...) 1mx1mx1m-es gödröt, hozattam bele termőföldet és a szilvafa most 4 éves korára hatalmas és roskad a terméstől. -
totron
addikt
válasz
User_2 #17619 üzenetére
Van a kifele közvetített mondásnak egy trendje, meg az önérdeknek/dezinformációnak is van. Ami tényleges javulás az a fiatal felnőtt kislányok egy részének csomagolásmentességet zengő hangjai, a nap végén igazából az sem az. Személyes kedvenc, hogy mikor az indokolatlan szerhasználat emel valaki szót kb. buziként van számon tartva onnantól. Legyen az termőföld é vonzatai vagy öblítő.
-
H-Zol
senior tag
válasz
User_2 #17619 üzenetére
Én annyit szűrtem le a cikkből , hogy sajnos nem csak a mezőgazdaságból van a vizekbe a glifozát , hanem a különböző mosóporokból , tisztítószerekből is
!!
Tud meg , hogy erre heileg nemigen nemigen használják , itt elég sok a kistermelő , nem alkalmaznak vele érlelést , egy pár helyen láttam most is ahol totálgyomirtóval van lefújva a tarló !
-
-
Essejó
veterán
válasz
User_2 #17284 üzenetére
Kiásod tövestül az árokparton, hazaviszed, és beülteted. A magtokja hasonló a porcsin rózsáéhoz. Virágzás után kis zöld kupak, amikor beérik akkor beszárad - elsárgul a magtok, és alatta vannak az apró fekete magok. De szerintem egyszerűbb ha tövestül begyűjtöd, otthon elülteted, és majd szaporítja magát.
-
User_2
tag
válasz
User_2 #15494 üzenetére
j14, magyar, izsáki, régi szoci permetező tud úgy is működni,
hogy nem fröcsköli össze a fejem búbjától le egész a seggem lukát is.nem tudom mi okozta az hibátlan működésre váltást,
egy tippem van: a mozgatórúd csatlakozásánál a saszegek közötti illeszkedést ki kell hézagolni annyira, hogy a rúd ne tudjon mozogni oldalra.
ha fönt ki van hézagolva alátéttel akkor érdemes lent is, mert csendesebb ha ott az alátét.
most egy csepp folyadék nem hagyja el a permetezőt ott, ahol nem is kellene, hogy elhagyja.
létezik gyik ill kezelési leírás, ami egyébként részletesebb, mint az örökhagyó meséje, lletve annak tökéletesen ellentmondó. nemcsoda, hogy neki mindig is fröcskölt és folyt belőle a lé mindenhol.
:
https://www.jbs-hungary.com/gyik/a gyik nem írja:
- ha a permetező markolatból foilyik a lé, lehet hogy kilukadt a gumitömítés, mert
- vékony fajta van benne, ami hajlamos a lukadásra, ugyanis kétfélét árulnak. a vékonnnyal nagyobb áteresztési mennyiség érhető el, de nem biztos hogy szükség van a nagyobb mennyiségre.
- használaton kívűl is feszített állapotban van, mert a markolatot zárt állapotban tette el a gazdája.- ha a permetező szárat leveszem a markolatról, késlekedés nélkül egy üres szárrögzítőt csavarok a permetező markolatra, hogy a műanyag mentetet védjem. ha sérül a menet gyak lehetetlen csepegés nélkül rászorítani a permetezőszárat.
kezelési írja:
https://www.jbs-hungary.com/termek/jbs-j-14/
de azért leírom mert valóban fontos, hogy a dugattyú gumiharangokat t meg kell olajozni műszaerolajjal.
valóban kevés kell belőle, de rendszeresen kb 2 havonta ha heti egy-két adagot permetezünk el a permetezőből. -
válasz
User_2 #16860 üzenetére
politikai mellékszál nélkül: ez abban az esetben lehetne releváns félelem, ha H-Zol parcellái pont a "gazda" parcellái mellett lennének.
felszabdalt kisbirtokokkal nincs kedve senkinek se vesződni, egyszerűen nem éri meg áthordani a technikát szántáskor-vetéskor-aratáskor meg a többi műveletnél egymástól tizen km távolságra. -
Rive
veterán
válasz
User_2 #16847 üzenetére
nem tudok hinni abban, hogy olyan nagy vízigényű terményeket kellene temesztenünk, amiket csak kiépített öntöző rendszerrel lehet termelni. ez totál zsákutca.
A hazainál szerencsésebb környezetekben a gabonadömpingből kitörés egyik módja a nagyüzemi zöldségtermesztésre átállás volt.
... de ebből nálunk ma már lassan a makói hagyma se működik víz nélkül. -
-
H-Zol
senior tag
válasz
User_2 #16082 üzenetére
Egyenlőre nincs ilyen irányú elmozdulás , de vannak már gazdák akik próbálnak odafigyelni , mondjuk ez a buzáknál érdekes mert a kukoricát nem szoktuk gomba ellen fújni a repce , napraforgó egy kezeléssel megvan de vannak évek , fajták , buzánál , hogy 4-5 kezelést is igényel !
-
válasz
User_2 #16065 üzenetére
az oszlopsoron az első drót kb 50-55 centi magasan van, arra vannak jobbra-balra ráhajtva a szőlő 4-5 éves vesszői, abból indulnak minden tavasszal felfelé a termők
lehet, hogy le tudnám tördelni a leveleket, de a tapasztalat az, hogy a termés is az első két drót magasságában (~50 és ~80 centi) keletkezik -
User_2
tag
válasz
User_2 #15700 üzenetére
na tessék
MUTA isgyártforgalmaz csupafém fűnyíró ollót:https://www.primanet.hu/termekek/PWS-006572-01/muta-funyiro-ollo-13496.html
-
6030D
addikt
válasz
User_2 #15914 üzenetére
Az a simítás lesz, amit hengerekkel oldanak meg, a végfelhasználástól függően, hogy kell-e ragasztót felvinni rá, vagy sem. A teljes technikai résszel én sem vagyok tisztában, a kollégám papíripari mérnök, én csak a kereskedelmi résszel foglalkozom. De kb egy éve, amikor elkezdett érdekelni a papírral takarás, kérdeztem tőle, hogy szerinte van-e benne veszély, és azt mondta, hogy ami nem festett, vagy csak minimálisan, azzal nincs gond. A szavahihetőségére info, hogy kb hipochonder, nem eszik adalékolt dolgokat, mindenre figyelnek, szóval nem a jóvanazúgy hozzáállással mondta.
-
6030D
addikt
válasz
User_2 #15909 üzenetére
Nincs benne, erre van a megfelelősségi nyilatkozat, amit mindegyik gyártótól bekérhetsz
(kivéve, aki éppen háborúban áll, vagy attól keletre).
Nagyon drága a kemikália, nem fogják csak úgy belerakni, ha enyvvel is meg tudják oldani. Mindegy, hogy szürkelemezből, kraftpapírból, vagy másból csinálják, nem fog nehézfémet tartalmazni. Az víz és zsírálló képességet tudják beállítani, attól függően mire használják a papírt, mennyire kell merevnek lennie... szóval összetett dolog.
Ja, és a csomagolópapírok nem a leggagyibb (háztartási) hulladékpapírból vannak, mivel azokban már csak rövid rostszálak vannak, amiből nem lehet erős kartont gyártani, tehát nem a telenyomtatott újságpapírt darálják be szürkekartonnak. -
válasz
User_2 #15859 üzenetére
Azért ez nem egészen így van… nyitott területre kitenni elektromos/benzines gépelt egy az, hogy lopás csalogató, illetve a por kosz állandóan ott lesz… nem tesz nekik jót.
Nekem pl a garázsba van minden, szeretném száműzni őket így nekem is érdekes ki miben tárol.
Ez a műanyag tároló meg max kifakul, nem lesz vele semmi gond, pont ilyet nézegetek, ismerősnél van 4-5 éves, mint az új olyan. -
-
Dorian
félisten
válasz
User_2 #15859 üzenetére
Már ha elfér benne...
Egy kertes házban annyi ilyen kütyü jön jól, hogy simán elfoglal a garázs mellett egy tárolót. Maradék csempék, fugázó, cserép, ilyesmi (javításhoz), téli/nyári gumi, medence és tartozékai, virágföld, trágya, mulcs, kertikéziszerszámok és edények, fűnyíró, gyepszellőztető, lombszívó, magasnyomású mosó, takarítógép, permetező, sícucc, biciklik, bográcsozáshoz a hasogatott fa, télen a teleltetett növények, ésígytovább -
eldoble
aktív tag
válasz
User_2 #15700 üzenetére
7Sony7
Nem rossz, nekem is volt/van ilyen, de azt azért hozzáteszem, hogy, ha vastag, megerősödött füvet nyírsz vele, akkor már sajnos eldeformálódik, mert ugyan fém szerkezet, de azért költséghatékonyan elég vékony ..., szóval az én kezemben már deformálódott és utána már persze nem jó.
Az igaz, hogy lehet nem teljesen rendeltetés szerűen használtam, de azért gyenge.
Végül lecseréltem egy ilyenre: Gardena fűnyíró olló Classic , ez azért sokkal jobb, erősebb, stabilabb, persze drágább is. -
H-Zol
senior tag
válasz
User_2 #15584 üzenetére
Ezért nem használok én rezet és ként , csak lemosó permetezésre , mert nállam is van rengeteg gyümölcsfa , több tőke csemege szőlő , egyik erre érzékeny , a másik amara , ugyhogy marad a virágzás alatt , végén felszívódó gombaölő, egy két rovarölő és kész ! Most az almát tanúlmányozom , mert van több fajta alma fám , de mindég a kukac eszi meg nem mi
!!
De ahogy olvasom , ugye van az ama moly , aminek van 2 nemzedéke néha 3 , de , hogy érdekesebb legyen más gyümölcs moly is kukacosítja az almát , mint ahogy az almamoly is megfertőzi a körtét és a naspolyát is -
totron
addikt
válasz
User_2 #15563 üzenetére
S figyelni arra, hogy az adott földterület mennyi hajtást bír ellátni, van, aki számolatlanul neveli az újakat alul, mondván úgy sem kér semmit, pedig kér.
Rövid csapos metszésnél mindig 2-3-4 csapon terem meg minden, ők is ezt zengik, az ő módszerük szerint jogosan, de nem feltétlenül tekintenek ki a kezdőkre, más metódus alapján eljárókra, így jönnek a félreértések. Több metszésforma van, eleve ez az infó nincs meg sok fejben.(#15564) Dorian, hát lugast szeretnél vagy termést?
-
Dorian
félisten
válasz
User_2 #15563 üzenetére
Szőlővel kapcsolatban: Minden évben kinő a veteményes sarkában egy szőlőtőke. Eddig levágtam, de tavaly hagytam megnőni. Elkezdett futni mint az állat, csináltam neki egy drótot a szarufavégekig, végül 3 m-nél mindig visszavagdostam. Most is onnan kezdené. Van értelme ilyen hosszúra meghagyni, vagy vágja vissza alaposan, vagy most már mindegy mert ősszel kellett volna megtennem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest