- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
angelside77 #22939 üzenetére
Nem csak a hektár hozamot , hanem a beltartalm is befolyásolja , a repcének kevesebb lessz az olaj tartalma , kis megsült szemek vannak , a búza az jobban megsült , már két három hete elszáradtak a levelei és nem tudta beérlelni a szemeket , úgyhogy össze száradtak a szemek ( úgy képzeld el mint az aszalt gyümölcsöt ) nem szép kerekek a szemek , hanem ráncosak mert nem be érett , hanem a nap beszárította !!
A minősége megszokott lenni , csak kevesebb , több a haj ( korpa ) , és olyan kicsi fonyadt szemek is vannak amit a kombájn kifog fújni a pévával és ez még fajta függő is , minél későbbi fajta annak jobban tönkrement ( nekünk már évek óta malmi minőséget tudó korai fajtánk van ) ! -
H-Zol
senior tag
válasz
angelside77 #22927 üzenetére
Sajnos tudom , egyenlőre esőnek jóslata se nincsen , a jövő hét közepétől megpróbáljuk a buzákat , repcéket betakarítani ( azok is megsültek , de legalább lessz valami rajtuk) , a kukoricák meg napról napra sülnek fel és mennek tönkre , de a másik baj velük , hogy a hosszú hideg tavasz miatt nagyon kicsik ( ilyenkorra már fej magasságig kéne érjenek és most jó derék magasságban vannak , gyalázatos kinézettel !
-
angelside77
tag
válasz
angelside77 #22127 üzenetére
Palánták esetében vakond elleni védelemre kitaláltam valamit, eddig 2 nap tapasztalat alapján működik, de végleges eredmény a vegetáció vége felé lesz.
-
Dorian
félisten
válasz
Nálam is túrja a veteményest, de egyelőre nem nyírta ki a palántákat. Bezzeg a kutya kitaposott egyet. Bezzeg miatta a macskák nem jönnek, így a vakond kincs elfogva
-
btraven
őstag
válasz
Ja, nálam is túrja megint a gömbkőris gyökerét. Azt locsolom. Egyetlen reményem a macskák. Már volt rá példa hogy a lyuk mellett ki volt terítve a vakond.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
angelside77 #21857 üzenetére
Én pont a héten voltam kertészetben, de elvette a kedvem az eladó a datolyaszilvától, mivel volt 4 fajra is már meg is lepődtem hogy már ebből is kereszteznek kutyulnak illetve, hogy legalább 2, de három lenne ideális hiába öntermékenyek az egyik fajta megdobja bőtermőre a többit, persze talaj és méhek időjárás stb nekem viszont 1 hely lenne jelenleg amúgy 20-30 között vannak a nagyobbak akkor az nem is drága ezek szerint,ha te 35ért vetted.
-
H-Zol
senior tag
válasz
angelside77 #21762 üzenetére
Te elsiklottál én meg nem írtam semmit tovább !
egy jó mérnök ismerősöm azt mondta , hogy ha jó ha nem jó a repce akkor is sárga
, két fajta repcénk van vetve egyik Decalb ( Excepcion ) a másik Rapool ( Sherpa ) az utóbbi egy korai repce őt általában a búzák előtt le lehet vágni a másik kései a búzák után vágható !
A korai a Sherpa sokkal jobban megfagyott ,vissza hajlott ( földig ) megtört a szára de ahhoz képest jól kiheverte , elkezdte az oldal hajtásokat növeszteni rendesen , ő van a fotón , de itt hetek óta szinte semmi eső nem esett , csak a nagy meleg ( légköri aszály ) !!
A buzákat is érte a fagy , de túlélték, de ez az aszály nagyon betett mindennek a búza eldobalta a bokrosodást és a repce is ideje korán elvirágzott ( a hónaly hajtások virágai elszáradtak ) , a hétvégére mutat esőt , ha az bejön akkor lehet egy átlagos repce , búza termés , de ha nem fog esni akkor az tovább a termés rovására megy , a kukorica 3-4 levélben van úgyhogy neki is nagyon kéne az eső!! -
Dorian
félisten
válasz
angelside77 #21763 üzenetére
Igen, de előtte a fán lévőket ki kell irtani
-
totron
addikt
válasz
angelside77 #20530 üzenetére
A kertész, agrár társadalom most kezd csak ébredni, észre venni. A többi (akit ez eleve nem érdekel) meg azt sem tudja hol van, mi zajlik körülötte.
A szomorú az, hogy a 2 csapat reagálási görbéje szinte teljesen egybeesik. Ez nem tudom mitől lehet.
2-3-4 éves fiatalabb telepítésűekre mondja. Az az előttiekre sincs garancia, de valamivel védettebbek a mélyebb gyökérzet miatt. Elvileg, de egyre inkább nemigen jelent semmit ez sem, még az is előállhat, hogy a mélyebbre mentek halnak biztosabban és hamarabb.
#20536Szevam, szép harsonák.
#20539soldi3r, ezek átesnek valamilyen bevizsgáláson vagy bárki bármivel mért adatot beküldhet?
#20542ncc1701, a tömör társulásként való alkalmazás kezd terjedni, magas módban. Virágok-füvek vegyest.
#20545Szevam, mik az aggályaid, mit ajánlasz inkább?
#20549H-Zol, nincs olyan projekted ahol igénytelen fajtákat teszel össze, legtávolabb a többi permetezettségétől, megnézni mire jutnak?Idegesítő légy a szobában nulla zümmögési szünettel, viharos szél. Tavasz.
-
válasz
angelside77 #20532 üzenetére
Igen-igen, így van.
Rosszul tettem fel a kérdést
.
Milyen eszközzel méred a csapadékot? -
angelside77
tag
válasz
angelside77 #18644 üzenetére
Itt írtam tavaly, hogy a szomszédban megadta magát 4db lucfenyő.
Vélelmezem a maradék idén fog kiszáradni, mert tragikusabb a helyzet, mint tavaly. Azt nem írtam, hogy a másik szomszédnál szelídgesztenye fák dobták le a lombjukat szeptemberben (7-8 m magas, nem fiatalok). Kíváncsi leszek, milyen állapotban fognak hajtani, ha egyáltalán...
A legnagyobb félelemem, amit M. Szabi is mondott a videóban, hogy a 2-3 éves telepítések (függetlenül, hogy örökzöld-e, vagy sem) is veszélybe kerülnek, amiből van pár nálam is.
Szakmámból adódóan, már a 90-es évek óta tisztában vagyok vele, hogy baj van. A kertész, agrár társadalom most kezd csak ébredni, észre venni. A többi (akit ez eleve nem érdekel) meg azt sem tudja hol van, mi zajlik körülötte.
-
soldi3r
veterán
válasz
angelside77 #18344 üzenetére
Nem nagyon vagyok hive a gepzsir kertben torteno ilyen fajta felhasznalasanak.
-
ncc1701
veterán
válasz
angelside77 #18344 üzenetére
Az igen, az ötlet!
-
User_2
tag
válasz
angelside77 #18338 üzenetére
a biostop egérragasztóval bekent cseresznyefa törzse.
kb 3-4 éve ültettem. ez a rész kb 180 centi magasan van.
kopfbaum-nak, törzsfának fogom metszeni,
mert a lombja csak így fér el.
:
-
ncc1701
veterán
válasz
angelside77 #18341 üzenetére
Kacsaszalagot tekertél körbe, és arra kented? Mit kentél rá?
-
H-Zol
senior tag
válasz
angelside77 #17471 üzenetére
Mi május elején ültettük , nem tudom , hogy milyen fajta a sütőtök , az a nagy fehér ( szürke) héjú, szerintem kint hagyjuk ameddig jönnek a fagyok , még sokat kell nőjön , egyenlőre bent vannak a nagy levelek alatt , de az is igaz , hogy rendszeresen locsolva van ! A szomszéd nem locsolta , az övé felsült már több mint egy hónapja , át is ment rajta a motoros kaszával ! ( Írtam a minap , nálla több fiatal gyümölcsfát látok ami kiszáradt vagy kiszáradóban van , ennyit még soha nem locsoltam én sem a fákat !! )
-
H-Zol
senior tag
válasz
angelside77 #16606 üzenetére
Jól csinálod , ezt úgy is kell , ha letermett utánna ki kell vágni ,hogy szelősebb legyen , én is így csinálom , és a nagy könyv is így írja !
-
Rive
veterán
válasz
angelside77 #15129 üzenetére
Azt olavstam a témában, hogy ha nincs talajélet...
Bár ilyen egyszerű lenne. De az a helyzet, hogy a hivatkozott tanulmányra hivatkozók 'nem fejti ki az igazság minden részletét', ráadásul a dolog kritikátlanul túl van használva minden aktuális kertészeti agybaj promótálására.
Igazából a dologban a legkisebb (!!!) szerepe a talajéletnek van - elgondolkodtál már azon, hogy a teljesen hiányzó talaj(élet) miért nem tudja befolyásolni a hidroponikus termelést?
Ötven év alatt gyökeresen megváltoztak a termesztett fajták, a művelési módszertan, a tálalási módszertan - szinte minden. A piac nyomására olyan igénytelen, alacsony tápanyagigényű, de magas hozamú és jól eladható fajták tömege került ki a földekre, amiket féléretten szüretelnek és esetenként több hét késéssel kerülnek fogyasztásra...
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
angelside77 #15129 üzenetére
1. Nem egy dolog az oka, több is lehet !
2. Sajnos nincs időm "Gyulai Ivánt" olvasgatni, mert .js -ben programozgatok, és ha csak kajálni akarok menni, akkor is be kel osztani az időmet !
3. Hogyan is mondjam neked: manapság már annyira olcsók a szerverek, hogy bárki boldog-boldogtalan azt tehet fe az internetre amit akar ! Gyakori az olyan napi hírék, hogy 1 db képernyő oldalt sem tesz ki, előfordul a pársoros weboldal is, ami sok kis képes-linkes körítéssel van körbe véve, egyszer már olyan ilyenre is akadtam, amiben 0 db sor hírek volt, csak a hangzatos és atraktív cím volt rajta és a körítés !
Röviden: az a "baj", hogy olcsóak a szerverek !
-
Dorian
félisten
válasz
angelside77 #15062 üzenetére
Köszi,
beszerzem őket, hogy elvirágzás után rögtön feltegyem.eldoble
Tudom, h van direkt ilyen, de tök drága/kevés, és nem is sokat ér, hamar megtelik hangyával. Tavaly próbáltam. -
eldoble
aktív tag
válasz
angelside77 #15062 üzenetére
Van kimondottan erre való ragasztó szalag: [link] .
Egyébként nálam is 100%-ra bevált a tetvek ellen (a hangyák nem tudnak felmenni a fára), de az nekem se tetszik, hogy nyomot hagy a fa törzsén pedig tél előtt le vettem a fákról.
-
Dorian
félisten
válasz
angelside77 #15056 üzenetére
Ennek a szürke ragasztócsíknak van vmi neve?
És a ragasztó "egérragasztó"?" -
angelside77
tag
válasz
angelside77 #15032 üzenetére
Ígértem fotókat:
Így nézett ki felhelyezés előtt, látszik a tavalyi helye, alatta vagy vízkő van, vagy valami gomba, de nem terjedt el, és kapott lemosót tavasszal.
Ez meg "üzem" közben, tavaly 100% bevált tetű ellen, remélem idén is. Fontos, hogy a lágy növényzet ne érje fel a ragasztást mert azon is felmehetnek a hangyák. Durván 15 cm a ragasztás magassága.
-
Dorian
félisten
válasz
angelside77 #15032 üzenetére
De mi lett velük 2 hét múlva, hová, miért tűntek?
-
rwin5
őstag
válasz
angelside77 #14121 üzenetére
Én arra vagyok kíváncsi, hogy meglesz-e a böjtje ennek megint április, május környékén.
Tavaly májusban többször is volt nálunk fagy, megcsípte még a palántákat is. Barackot detto, az szinte semmi se volt tavaly. Most hétfőn meg gyakorlatilag 19 fokot írnak.'70-es években is volt 27°C is februárban, szóval nem új dolog, inkább a termés miatt.
Fagyosszentek még bőven odébb van sajnos, mi kertünkben is már van ami nagyon megindult. -
-igu-
veterán
válasz
angelside77 #13962 üzenetére
Én még ráérek a kerti munkákkal: -13fok, 30centi hó (Helsinki fölött kicsivel).
-
Panthera
őstag
válasz
angelside77 #12497 üzenetére
Az olcsóbb vágja apróbb méretre? Nekem annyiért pont megfelelne, ha 2 cm-ig bírná a nyers ágakat. Aztán az output menne mulcsnak.
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
angelside77 #12497 üzenetére
Köszönöm! Szerintem rápróbálok, ha lesz még belőle
Annyira én se akarom megszakítani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- További aktív témák...
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Saeco Gran Baristo Avanti HD 8977 I FRISSEN SZERVIZELVE I VÍZKŐTELENÍTVE I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest