- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
-
dellfanboy
őstag
válasz
Apollo17hu #25710 üzenetére
legyszi, hivj a topikba 1-2 jogaszt!
-
amargo
addikt
válasz
Apollo17hu #25372 üzenetére
Én csak javaslom, hogy mielőtt édesanyád elkezd költeni, tisztázzák a másik tulajdonossal is, hogy értéknövelő beruházás miatt egy későbbi eladás esetén ne számítson bele, avagy pl évek múlva kivásárolnátok a másik tulajdonost és többet kell fizetni emiatt.
Amúgy haszonélvezettel tudnák birtokba venni, 25%-al nem, de nem tudom akkora résszel mire lennének jogosultak.. ingatlanos ügyvédet érdemes megkérdezni. A fenti példa miatt ezt mindenképpen érdemes szerződésben rögzíteni, főleg, ha olyan a viszony, hogy ez felmerült.
-
asdf_
veterán
válasz
Apollo17hu #24943 üzenetére
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Apollo17hu #24906 üzenetére
Egyébként nagy baj, ha inkább nálad parkol a kocsi, mivel ő sem használja (ha jól emlékszem jogsija sincsen, és akkor üzemben tartó sem lehet)? Vagy miért nem adjátok el?
-
válasz
Apollo17hu #24889 üzenetére
költsége is van, ha jól tudom a vagyonszerzési illeték negyede, illetve forgalmit is cserélni kell, az talán 6000 ft
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Apollo17hu #24889 üzenetére
Az üzembentartó fizeti az üzemeltetését a kocsinak, ergo a kötelező biztosítást is.
Bárki lehet üzemben tartó, akit megbízik a tulaj. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Apollo17hu #24887 üzenetére
A kerületi parkoláshoz az üzembentartó lakcíme kell, vagyis a tiéd. Lakótelepen sokszor a házak közti rész nem fizetős, mert nem a kerületé (hanem a lakótelepé) a terület. Ha anyukádéknál mégsem így van, akkor nálad kell, hogy parkoljon a kocsi (vagy anyukád lesz az üzemben tartó és úgy tud igényelni parkolást).
-
fererencz89
őstag
válasz
Apollo17hu #24841 üzenetére
Az a gond, hogy a gyerekek érdekeit nézi, valamint már szinte természetes ez neki igy az évek mulasaval. Teljesen nem önmaga már. Kellemetlen volt neki, hogy én ezt megtudtam most.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Apollo17hu #24668 üzenetére
Szerintem is valószínűtlen, főleg a mostani gazdasági helyzetben az utolsó vasat is kisajtolják az emberből.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Apollo17hu #24665 üzenetére
Ismerős évekig nem fizette, aztán amikor újra elkezdte, akkor szóltak neki, hogy tartozása van. Valahogy elsimították. Valószínűleg totál ügyintéző függő, hogy mi lesz.
-
válasz
Apollo17hu #24665 üzenetére
akkor biztosított ha nappali tagozatos képzésen vesz részt tudomásom szerint
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
Apollo17hu #24383 üzenetére
Szia!
A sorrend a te rendszeredben:
1. a) Igen.
1. b) Igen.
--------------
hagyatéki eljárás
--------------
1. c) Csak a hagyatékátadó végzés jogerőre emelkedését követően. Az okiraton édesanyád a tulajdonos, te pedig az üzembentartó leszel.
1. d) Igen.
2. a) Igen. (A hagyatékátadó végzés és az üzembentartói jog átruházásról szóló szerződéssel.)
2. b) Nem automatikus, neked kell majd bejelenteni a biztosítóhoz, ha te tartottad díjfizetéssel hatályban a szerződést. Ebben az esetben, ha van mit, te követelheted vissza az időarányos részt.
3. Igen. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Apollo17hu #24376 üzenetére
Ha nem kell az autó senkinek se, miért nem adjátok el? Te eladod és a vételárat megkapja anyukád.
Amit fölvázoltál helyzetben olyan, mintha te kapnád addig az autót, amíg anyukád meg nem hal, így játszanád ki anyukáddal nővéredet.
De lehet, hogy valamit félreértettem, mert ez így nekem nem tiszta. -
herdsman12
őstag
válasz
Szept 15-ig kell a súlyadó második részét befizetni, ha nincs rendezve egész évre.
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
Szia!
A hagyatéki eljárásban osztályos egyezség kötésével édesanyádé lesz a jármű tulajdonjoga. A hagyatékátadó végzés jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül kell átírni az ő nevére. Az átírást megelőzően édesanyáddal kössetek egy üzembentartói jog átruházásáról szóló szerződést. Ehhez találsz mintát az internetet, a kötelező tartalmi elemekre kell figyelni. A biztosítást a Te nevedre kell megkötni, ehhez fog kelleni a hagyatékátadó végzés és az előbbi szerződés. A jármű átírásával egyidejűleg nyilvántartásba vesznek téged is mint üzembentartót. Az eljárásra jogosult édesanyád lesz, de ha ad neked egy meghatalmazást, te intézheted. A bejegyzés pillanatától te gyakorlod a jármű használatával és forgalomban tartásával kapcsolatos jogokat, valamint te vagy a felelős az üzembentartót terhelő kötelezettségek teljesítéséért. Ezek különösen: a gépjármű felelősségbiztosítási kötelezettsége, a jármű időszakos vizsgálati kötelezettsége, forgalomból történő ideiglenes kivonásának és a kivonás megszüntetésének és a jármű ismételt forgalomba helyezése kezdeményezésének joga, továbbá az üzemben tartói adatok változásának bejelentése, valamint a forgalmi engedély, a rendszámtábla és a regisztrációs matrica pótlásának kezdeményezése.
A fenti ügyintézéshez szükséges:
- forgalmi engedély,
- törzskönyv,
- jogerős hagyatékátadó végzés,
- az üzembentartói jog átruházásról szóló szerződés,
- a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást igazoló okirat,
- 12 000 Ft (csekken vagy bankkártyával megfizetve) és
- a meghatalmazás.
Még egy dolog: a biztosítást már most kellene intézni, vagyis be kellene jelenteni a jelenlegi biztosítónak az elhalálozás tényét és a szerződést díjfizetéssel hatályban tartani. -
Magnum_
nagyúr
válasz
Apollo17hu #24225 üzenetére
Egyik testver ajandekozza a tulajdoni hanyadat a masik testvernek, illetekmentesen. De ugyved kell hozza, azt keressetek
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Apollo17hu #21743 üzenetére
Örökösödésnél van olyan, hogy köteles rész. Azaz teljesen nem lehet kizárni a végrendeletből egy egyenesági örököst (kivéve, ha pl megpróbálta meggyilkolni és hasonlóan durva dolgok).
A köteles rész számolásnál az elmúlt 10évben elajándékozott javak is beletartoznak (de ez a kérdés egyenesági örökösök között szokott felmerülni).
Az adásvételi gondolom azért kell, mert kiesik ebből az ajándékozási hatáskörből. -
Hintalow
senior tag
válasz
Valszeg az az értelme, hogy egy végrendeletet egy ügyvéd fix értéken készít jellemzően, egy ingatlan adásvételi szerződés pedig többnyire százalékért csinálják. Szerintem egyszerűen több máni van benne neki
-
mephi666
nagyúr
válasz
Apollo17hu #21745 üzenetére
Úgy tudom, hogy ha nincs végrendelet, akkor az egyenesági öröklés szabályai szerint megy minden, de ha van hiteles végrendelet, az üt mindent...
Adásvételt nem értem: 13éve vettem lakást, akkor kellett 6millióra 200ezret fizetnem a navnak visszterhes vagyonátruházási illeték címszó alatt... ha ráírnak egy böszme összeget, akkor ez emelkedik (navot nem izgatja, hogy nincs mögötte valós pénzmozgás.... akkor már miért nem ajándékozza el, úgy hogy a haszonélvezeti jogot megtartja?)
-
mephi666
nagyúr
válasz
Ezt nem értem: miért támadhatják meg?
-
törölt tag
válasz
Apollo17hu #21174 üzenetére
Azért mert labilis, pszichiátria eset, nem tudja mindig, hogy éppen mit csinál. Az meg pláne nem tetszik neki, ha az igazság fáj.
-
törölt tag
válasz
Apollo17hu #21172 üzenetére
Mond mire vagy kíváncsi és válaszolok.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Apollo17hu #21149 üzenetére
Én is úgy vagyok vele, hogy jobb, ha a bíróság dönti el, hogy itt mi történt a bizonyítékok alapján. Mondjuk a csajt se láttuk hogy néz ki, lehet van éppen két monoklija... A srácnak meg ez már a harmadik zűrös posztja, úgyhogy vagy nagyon szerencsétlen, vagy azért őt sem kell félteni.
-
válasz
Apollo17hu #21149 üzenetére
Mert -hibásan- magadból indulsz ki. Minden ember más. PH tag is járt már úgy h szó szerint kutyaként tartották az udvaron és mindenét elvették mégis évekig tűrte.
-
válasz
Apollo17hu #21146 üzenetére
Ez egy kicsit -információk nélkül természetesen nem más mint egy előítéletes vélemény - áldozathibáztatásnak tűnik.
Jelenleg egy dolgot tudunk és az alapján lehet mondani biket v bakot. -
-Skylake-
addikt
válasz
Apollo17hu #21146 üzenetére
Én is szeretném hangsúlyozni, hogy ezzel már az előző kommentben is egyet értettem. Azt kifogásoltam, hogy ha annyira bántani akarok egy nőt, hogy annak már késsel kell megvédenie magát, akkor utána valószínűleg nem jövök fel prohardverre és írom ezt le ide, hanem imádkozok hogy az említett nő ne jelentsen fel és nem pedig fordítva, mert ebben a helyzetben gyakorlatilag biztos, hogy engem ítélnének el.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Apollo17hu #21143 üzenetére
"Szerintem viszont, amikor valaki úgy beszél a párjáról, hogy "Raferne par ev, megtanulna hol a helye."
Lol , mert te hogy beszélnél arról a nőről, aki fél órával ezelőtt neked ment egy késsel ???
"Te a srácnak hiszel, én meg azt hiszem, hogy nyomós ok kell ahhoz, hogy valaki kést ragadjon."
Nem, én nem a srácnak hiszek, jelenleg annyit tudok, hogy nekiment egy késsel meg azt hogy ez egy nő volt. Szívesen meghallgatnám a másik oldalt is, de azt nem nehéz elhinnem, hogy ide ír valaki , hogy "hát, itt egy őrült nő". Ezt azért látatlanban is el tudom hinni. Szedtem már le síró nőt (aki ráadásul nem is miattam sírt) panel 7. erkélyről, épp mászott ki...
-
válasz
Apollo17hu #21143 üzenetére
Sajnos nem minden esetben
-
-Skylake-
addikt
válasz
Apollo17hu #21139 üzenetére
Nyilván, de erről nem volt szó. Plusz, ha önvédelemből tette volna akkor az azt jelentené, hogy a srác annyira bántani akarta, hogy a nő nem tudta máshogy megvédeni magát csak egy késsel. Ebben az esetben szerinted a srác akarna rendőrt hívni ? Én ebben a helyzetben biztos nem tennék feljelenést, hisz akkor gyak magammal cseszek ki, hisz lényegében magamat jelentem fel. Nem hiszem, hogy most erről van szó.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Apollo17hu #21047 üzenetére
Készpénzben kell az ilyet intézni.
-
Ryder1
senior tag
válasz
Apollo17hu #21045 üzenetére
Hát így szerintem mindkét oldalról necces a dolog. NAV-os ellenőrzéskor sokszor a vevőt is megkeresik és ott kérdeznek olyat, hogy mennyit fizettél a munkáért. Ha annyit adsz meg, amennyit számla szerint utaltál, közben ők meg látják a másik utalást is, amihez nem tartozik számla, akkor saját magad is bajba keverheted.
-
Ryder1
senior tag
válasz
Apollo17hu #21040 üzenetére
Milyen szakiról van szó?
Ha nem áfás egyéni vállalkozó, akkor nem köteles vállalkozói számlát nyitni, tehát nyugodtan használhatja a privát számláját is. Persze számlát kiallitani ugyanúgy kötelező. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Apollo17hu #21040 üzenetére
Semmit. Ti nem tudtatok róla, hogy az magán számla, az meg az ő dolga, hogy az ellenőrzést hogyan bukja el vele.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Apollo17hu #19382 üzenetére
Általában a fizetését a többi kollégádnak nem kell, hogy ismerd, a legtöbb helyen titkos is. A dresszkód ellenben, ha igazán kötött, (pl. egyenruha stb.) azonnal látszik.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Apollo17hu #19367 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget/észrevételt, aki hozzászólt!
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Apollo17hu #19372 üzenetére
nem közted vagy a munkáltató között lehet belőle feszültség, hanem a többi alkalmazott és a munkáltató között, hiszen ha nekik kötelező egy policy ami neked nem (azonos munkakörben), akkor őket diszkriminálja a munkáltató, ami tilos.
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Apollo17hu #19369 üzenetére
általában a munkavállaló javára el lehet térni a munka törvénykönyvétől.
csak hogy egy példát hozzak: az MT szabályozza az éves fizetett szabadságok számát, de ha a munkáltató és munkavállaló megegyeznek, hogy az éves 25 szabadság helyett a munkavállaló 60 fizetett szabadságot kap, akkor az oké, de abban nem egyezhetnek meg, hogy a 25 helyett csak 15 jár neki.
-
válasz
Apollo17hu #19367 üzenetére
Amint a neve is mutatja, ez egy szerződés. A felek közös akarata határozza meg, tehát senki nem köt ki semmit, elvben közös az akarat. Az óhajaidat kifejezheted, aztán az, hogy a munkáltató mibe egyezik bele, már más kérdés.
Az persze hozzátartozik, hogy a Munka törvénykönyve garanciákat tartalmaz, főleg a munkavállaló védelmében, amelyektől nem lehet eltérni. De ez egy másik kérdés.
MaCS
-
mm00
aktív tag
válasz
Apollo17hu #17585 üzenetére
Nem tudom akkoriban mennyi volt a képzési idő, ami alatt el lehetett végezni, de nem lehet, hogy 3év?
legfeljebb azonban a képesítés megszerzéséhez a tanulmányok folytatása idején szükséges - tanulmányok idejét
-
válasz
Apollo17hu #17459 üzenetére
Emlékszel amikor az autók környezetvédelmi osztályát rosszul tüntették fel? Ott is meg kellett fizetni a hivatal tévedésének az árát.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Apollo17hu #17314 üzenetére
mondjuk úgy inkább, hogy járna... de sok munkáltató vagy megszegi a Mtvk-t ilyen szempontból vagy a felmondást megfordítják
(5) Nem jár végkielégítés a munkavállalónak, ha
b) a felmondás indoka a munkavállaló munkaviszonnyal kapcsolatos magatartása vagy a nem egészségi okkal összefüggő képessége.
Az egy dolog, hogy a munkavállaló milyen formában mond fel, a munkáltató nagyon kis eséllyel fogja azt beleírni a felmondásba. Ő lehet felmond azonnali hatállyal, akkor járna a végkielégítés, de ez megfordulhat úgy, hogy a munkáltató is azonnali hatállyal felmond a munkavállalónak magatartási gondok miatt és akkor ugrott a végkielégítés.
Persze lehet aztán járni Munkaügyi bíróságra, lehet húzni vonni, de munkaruha miatt felmondani, szerintem egy kicsit tréé. Egyéni védőeszközt köteles biztosítani a munkáltató, köznyelven munkavédelmi felszerelést,ami a jogszabályban foglaltak szerint,mint egyéni védőeszköz, védik a munkavállalót, a közönséges munkaruha nem számít egyéni védőeszköznek így annak biztosítására nem kötelezhető véleményem szerint. Az, hogy a ruha minek minősül, azt a munkavédelmi referens határozza meg, hogy amit a cég biztosít a közönséges munkaruha vagy egyéni védőeszköz.
Én munkaruhát kapok a cégemnél, nem munkavédelmi ruhát, mivel villanyszerelői területen dolgozom és a ruházat nem szigetel elektromosan így csak munkaruha, nem egyéni védőeszköz, a bakancs, az egyéni védőeszköz,mert 500V feszültségig szigetel. -
BornToBePuli
aktív tag
válasz
Apollo17hu #17182 üzenetére
Üdv!
Keresd meg a szervezőt, illetve a NAV-ot.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Apollo17hu #17182 üzenetére
Nem szól névre, facebookon is van bérlet eladás csoport, illetve ticketswap is létezik. Igaz, ennek van némi díja, de a 75k-hoz mérten az a 2-3% nem sok, mintha az egész 75k-t buknád.
-
Golyobis
tag
válasz
Apollo17hu #16865 üzenetére
Nos, ez is egy alternatíva, amit a semlegesség szellemében nem zárhatok ki egyértelműen, bár szvsz nem túl valószínű hogy így lenne, ezért nem is kívánok mélyebben foglalkozni vele, és nem, nem gondoltam rá.
+ @Apollo17hu:
Amúgy szerintem az titeket minősít amikor korrekt kérdésekre így feleltek.
-
válasz
Apollo17hu #16865 üzenetére
leleplezte hogy minden törvény érvénytelen, mert egy helyen nagybetűvel van írva hogy Magyarország, ezért most lapítunk mint a szar a fűben, próbálunk vészforgatókönyvet felállítani, mert lebukott a konspiráció, nincs tovább
rájött az ember hogy nem kell betartani a törvényeket! vége mindennek, fussatok bolondok -
válasz
Apollo17hu #16589 üzenetére
Vélhetően a gyereksírás a konfliktus oka.
Ez egy elég kényes kérdés. Maga a babasírás nem alapja birtokháborítás megállapításának, olyan viszont már láttam, hogy egyébként nagyon helyesen arra hívták fel a szülőket, hogy lehetőségeik szerint tegyenek meg mindent a hatás mérsékelésére. Oldalsó szomszéd esetén ennek vannak tipikus esetei, felső szomszéd esetén már sokkal kevésbé.
MaCS
-
válasz
Apollo17hu #16573 üzenetére
Nem vagyok ott annyi ideje, hogy végkielégítés járjon. Szóval ez a része kilőve.
Az az igazság, hogy azon a helyen, ahol ilyen megjegyzés elhagyja egy vezető beosztásban lévő ember száját, nem szeretnék tovább dolgozni.
Én is voltam vezető és ha egy beosztottam beteg volt, akkor beteg volt és pont. Ideje lenne elhagyni ezt a régi válságbeli kapitalista szemléletet. Mert ugye 10 éve még működött a duma, hogy ha nem tetszik el lehet menni, mert harmincan jelentkeznek azonnal a helyedre. Most fordult a kocka és ez pár régről itt ragadt vezetőnek nagyon nem tetszik. Főleg, hogy nem feltétlenül övék az utolsó szó.Félre ne értsetek, nem okoskodom. Szeretnék jogkövetően eljárni, de emberség is van a világon.
-
válasz
Apollo17hu #16573 üzenetére
de itt ő akar felmondani nem a munkáltató...
-
válasz
Apollo17hu #16544 üzenetére
Biztosan van átfedés az átalány miatt, de szerencsére nem lesz többszörös a díj. Persze amúgy is sokkal humánusabb egy menetben letudni az egészet.
MaCS
-
válasz
Apollo17hu #16542 üzenetére
Meg kell fizetni, de elvben nem újból, hanem az aktuális hagyatékrészre.
MaCS
-
válasz
Apollo17hu #16539 üzenetére
Létezik. Nem is extrém ritkán.
Részben az ilyen esetek orvoslására van a póthagyatéki eljárás intézménye.
MaCS
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Apollo17hu #16397 üzenetére
Megválaszolom magamnak: igen, csak a lakcím szerinti illetékes hivatalba lehet menni, úgyhogy mókás volt ma délelőtt elbattyogni Dél-Budára, ahol nagyjából szólítottak is, amikorra időpontot foglaltam, majd együttérzően közölték velem, hogy BÉKÁSMEGYER illetékes az ügyemben.
-
fjudors
aktív tag
válasz
Apollo17hu #16098 üzenetére
olvasd már el a munka törvénykönyvet..minden le van írva.
módodban áll, megválthatod a felmondási idődet.ahogy fordított esetben te is megkapnád a felmentési időt/pénzt.
-
asdf_
veterán
válasz
Apollo17hu #16095 üzenetére
Én az ilyet nem értem. Ha tényleg fel akarok mondani, akkor megírom a papírt, odatolom az illetékes elvtárs orra alá, hogy itt lesz szíves aláírni, amennyiben ez nem megoldható max másnapig, akkor postán feladom tértisen.
Okt. 31-én meg -elvileg- csak úgy tudna a béred úgy alakulni, ahogy szeretnéd, ha írtatok volna egy munkaszerződés módosítása című papírt, amiben az új összeg szerepel.
Azonnali hatállyal te csak úgy mondhatsz fel, ha bizonyos súlyos feltételek fennállnak (nem kaptál időben munkabért pl.).
-
válasz
Apollo17hu #16092 üzenetére
nem tudom jól értem-e?
te egy szóban elhangzott béremelési ígéret nem teljesülésére hivatkozva szeretnél azonnali hatállyal felmondani és még végkilégítésre is igényt tartassz? -
Krogoth
senior tag
válasz
Apollo17hu #16088 üzenetére
Amennyiben te mondasz fel nem kell indokolni. Felmondási időre, végkielégítésre oda kell figyelni.
Ha azonnal ott akarod hagyni, akkor a közös megegyezés a megoldás, de ha régóta ott vagy (3 vagy 5 év nem tudom mennyi idő után jár), akkor a végkielégítés miatt anyagilag rosszabbul jársz. -
asdf_
veterán
válasz
Apollo17hu #16088 üzenetére
Jaaaaa, munkavállaló részéről, megtanulok olvasni...
-
asdf_
veterán
válasz
Apollo17hu #16085 üzenetére
Az azonnali felmondásért neked "vétkezned" kell, nem is kicsit, azt csak úgy a semmiből nem húzhatják elő a kalapból (már csak azért sem, mert ha neked mondanak fel azonnali hatállyal, akkor nem jár végkielégítés, és valami velőset kell elkövetned, hogy ilyen szankcióval járhasson).
-
Serpiko
addikt
válasz
Apollo17hu #16021 üzenetére
1 példány az övé egy pedig a tiéd ilyen egyszerű.
-
BornToBePuli
aktív tag
válasz
Apollo17hu #16021 üzenetére
Fúúúú, írasd alá mondjuk, dátum rá, pecsét stb.
-
BornToBePuli
aktív tag
válasz
Apollo17hu #16019 üzenetére
Ha igazolt az átvétel, akkor közölted.
-
dugynok
senior tag
válasz
Apollo17hu #16016 üzenetére
Nàlam 2 munkàltató is csak magàt a felmondàs tényét leíró papírt kért, ezek alapjàn àllította ki a munkaviszony megszüntetéséhez a papírt. Egyik rendes felmondàs volt, a màsik közössel lett megoldva.
Felesleges neked ilyenekkel bajlódni, majd ők, mint munkàltató jogszerűen (kénytelen) megcsinàlni a papírt.
Rendes felmondàs vagy közös megegyezés lesz? -
Apollo17hu
őstag
válasz
Apollo17hu #15326 üzenetére
Megoldódott: elfelejtették a másik mellékletet is becsatolni az emailhez.
-
asdf_
veterán
válasz
Apollo17hu #15255 üzenetére
Alapszabály szerint te kérhetsz 7 nap egybefüggő szabadságot (idejét te jelölőd meg) és a munkáltató pedig kiad 14 nap egybefüggőt és ezt 15 nappal korábban közli veled (idejét ő jelöli meg). Bár erősen ketelkedem, hogy égyetlen hely is van az országban, ahol ez igy működik. De guglizd meg a szabadság kiadását a munka törvénykönyvében.
-
asdf_
veterán
válasz
Apollo17hu #15252 üzenetére
Úgy kell átkerülj az új céghez, hogy időarányosan pont annyi szabadságot vettél ki, mint amennyi járt, hogy ne forduljon elő olyan hogy valaki új céghez kerül október elsején 25 ki nem vett nappal. Ilyenkor úgy kell átkerülj, hogy a járó szabadság negyedével, ergo a régi helyen a járó szabadság háromnegyedének kivettnek kell lennie távozáskor (október elsejei váltást feltételezve). Ha van még, amit ki kellene venned ennek eléréséhez, azt pedig vagy kiadják a felmondási idő alatt, vagy ha épp kizárt, hogy ekkor szabira menj, mert épp az utódod tanítod be, akkor meg megváltják és kifizetik.
Vagy valami ilyesmi ;) -
mike1334
veterán
válasz
Apollo17hu #15237 üzenetére
Mt. 69. § (1) A felmondási idő harminc nap.
(2) A munkáltató felmondása esetén a felmondási idő a munkáltatónál munkaviszonyban töltött
a) három év után öt nappal,
b) öt év után tizenöt nappal,
c) nyolc év után húsz nappal,
d) tíz év után huszonöt nappal,
e) tizenöt év után harminc nappal,
f) tizennyolc év után negyven nappal,
g) húsz év után hatvan nappal
meghosszabbodik.
(3) A felek az (1)-(2) bekezdésben foglaltaknál hosszabb, legfeljebb hathavi felmondási időben is megállapodhatnak.
122. § (1) A szabadságot - a munkavállaló előzetes meghallgatása után - a munkáltató adja ki.
(2) A munkáltató évente hét munkanap szabadságot - a munkaviszony első három hónapját kivéve - legfeljebb két részletben a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni. Ennek során a 121. § megfelelően irányadó. A munkavállalónak erre vonatkozó igényét legalább tizenöt nappal a szabadság kezdete előtt be kell jelentenie.
125. § A munkaviszony megszűnésekor, ha a munkáltató az arányos szabadságot nem adta ki, azt meg kell váltani.
-
qqzs
őstag
válasz
Apollo17hu #14703 üzenetére
En ugy gyoztem az alulfagyasztossal hogy kevesebbet kell hajolni
-
asdf_
veterán
válasz
Apollo17hu #14701 üzenetére
Nem jogi kerdes, hanem haztartasi gepes, de a lenyeg, hogy megpalyazott kategorian belul (A+, A++, A+++) barmilyen gepet vasarolhatsz, senkit nem erdekel, mit irtal a palyazatodra (termeszetesen az eloirt megtakaritast es alacsonyabb CO kibocsatast teljesitenie kell, meg persze rajta kell lennie a listan), tehat lehet gepet modositani, az idezet ezt jelenti, hogy masik, a listaban szereplo gepet valaszthatsz a palyazatban megjelolted helyett, nem pedig azt, hogy akarmit.
Sot, meg azt is lehet, hogy A+++ -ra palyaztal es A++ -osat veszel, de itt ertelemszeruen 45-rol visszaesik a tamogatas 40 ezerre (forditva is lehet, ott pedig ertelemszeruen nem novekszik a megitelt 40e-s tamogatas 45-re).
Ha te kifejezetten egy hutogepre vagy ragyogyulva, es az jelenleg listaban levo 1500+(!!!) keszulekben nincs benne, vagy pedig a felsorolt kereskedok egyikenel sem kaphato, az szar eset, akkor abbol az 1500-bol kell valasztani, nem mondhato egy szoval sem, hogy nincs mibol (btw mit tud a kinezett keszulek, hogy nincs alternativaja es csak es kizarolag az jo?).Ha az ertekesitohely nincs a rendszerben, akkor kerd, hogy vetessek fel magukat (sajna a tavalyi oldalon vannak a reszletek, hogyan megy ez, ami mar nem elerheto (most nem timemachine-oznek), igy nem biztos, hogy menet kozben, az palyazatok elitelesekor/utan is be lehet jelenkezni), vagy pedig az adott markaju keszuleket forgalmazok kozul, akik viszont rajta vannak az ertekesitok listajan, felkeresel egyet, hogy te ilyet szeretnel venni, hozzanak mar egyet. Es amugy 150 napod van a vasarlasra, szoval idokozben felbukkanhat masnal is a keszulek.
-
törölt tag
válasz
Apollo17hu #13291 üzenetére
Lehet a számlához társtulajdonos is.
Nyilván, ha esetleg nem minden jogkört akarsz számára biztosítani, akkor a meghatalmazást konkrét pontokra kell megírni.
Volt nem egy banki ügyintézésem, és ott mondták, hogy a sima meghatalmazás önmagában kevés. Meg kell nevezni, hogy milyen ügyeket intézel. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
OTP-t tudom, ott csak banki műveletek végzésére (tehát pl. utalás, pénz levétel, stb.) fogadnak el ilyet, bármi számlát érintő dologhoz mike1334 által írt verzió kell.
-
mike1334
veterán
válasz
Adhat, de azért érdeklődj a banknál, mert van olyan, hogy csak ügyvéd/közjegyző által ellenjegyzett/hitelesített meghatalmazást fogadnak el. Nekem pl flottakezelő csak ilyet fogadott el...
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Igen
-
gerisz23
őstag
válasz
Apollo17hu #12845 üzenetére
Nálunk fizetik az utat is,de van ismerős akinél semmit.
-
válasz
Apollo17hu #11566 üzenetére
Gázcsőnek tűnik. Az, hogy pontosan hol fekszik, azt a vázrajz mondja, meg, amit a Földhivatalnál tudsz kikérni, ez alapján készült a bejegyzés. (Nekem kicsit furcsa az, hogy egy 2003-as határozat 2015-ben lett bejegyezve, de erre is biztosan van magyarázat).
Elvileg az ÉGÁZ-DÉGÁZ is segíthet (mintha már GDF Suez lenne), valamint a Bányakapitányságok is tudnak felvilágosítást adni (ez utóbbiak már a Kormányhivatalba integrálódtak).
Nem tudom hogy mióta a tietek az ingatlan, mert erről kellett hogy kapjatok értesítést, ha pedig mostanában vettétek, akkor, érdemes rákérdezni a korábbi tulajnál is, lehet hogy neki megvan a vázrajz.
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Apollo17hu #9533 üzenetére
Köszönöm!
A kalkulátor szerint 5.3M Ft különbözet után 715000 Ft szja-t kellene fizetnem.
Furcsa, mert azonnal ingatlanba forgatom....
Ez rengeteg pénz. -
Sinisi
senior tag
válasz
Apollo17hu #9269 üzenetére
Arra tippelek, hogy bizonyítás hiányában egy panaszon kívül nem lehet mást tenni az ügyedben, de kíváncsi vagyok, hogy mit javasolnak a többiek!
CineDOG1: Szerintem ez beleillik az itteni profilba is, hiszen magyar irományokat helyeztek el a küldeményébe. Nekem ez arra utal, hogy jó eséllyel Mo.-n bontották fel.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Apollo17hu #9269 üzenetére
-
válasz
Apollo17hu #7835 üzenetére
Ha nem bankban vagy nem a saját nevén tartja akkor van rá esély hogy nem találják meg. Az már más kérdés hogy van végrehajtó aki a bejelentett címre kimegy, és úgy foglal ingót, még azt is ami nem az adósé, aztán lehet ellene igénypert indítani.
@(#7836) Saint_ : legalább nem tanult hiába
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Apollo17hu #7835 üzenetére
Nem csodalom, megtakaritas lett neki, amit nem fizetett a berbeado fele. Egyre jobb.
A vegrehajto inkasszal is. Remelhetoleg, eljut odaig a dolog :-)Legutobb egyutt allamvizsgaztam egy idosebb csavoval, leendo jogasz.
Buszken meselte, hogy baszta at a hitelezo bankjat. -
Magnum_
nagyúr
válasz
Apollo17hu #7833 üzenetére
A penztartozas (altalanos) elevulesi ideje 5ev, az elevulesi idot nem szakitja mar meg az uj Ptk. szerint a fizetesi felszolitas. DE ha jogi uton ervenyesiti a koveteleset az onkori (polgari per, de az FMH is eleg), akkor az megszakitja.
Ha lesz jogeros, vegrehajthato vegzes es megindul a vegrehajtasi eljaras, es nincs vegrehajthato vagyona, vagy nem lehet letiltani, akkor szunetel a vegrehajtasi eljaras, azaz az elevulesi ido nyugszik, de fel is lehet venni szunetelobol majd, nem biztos, hogy elete vegeig feketen fog dolgozni es semmije se lesz.
Tehat nem mernem kijelenteni, hogy soha tobbet nem kell senki fele elszamolnia.
Sot, nagyon remelem, hogy az onko ervenyesiteni fogja a koveteleset.
Egyebkent ez nem szep dolog, Japanban olyan fizetesi moral van, hogy az ilyen emberek inkabb levagjak az ujjukat a szegyen miatt. Ohh wait, ez magyarorszag, itt divat ez.
Bravo. -
válasz
Apollo17hu #7336 üzenetére
ha rendezi a tartozást, akkor onnantól egy év múlva felveheti a csok-ot
a többi része a történetnek elég zavaros, nem lehet erre mit mondanikezdve attól hogy mielőtt egy bank felmond egy hitelt folyamatosan hivogatni fogja az adóst és levélben is sokszor figyelmeztet
-
válasz
Apollo17hu #7321 üzenetére
Nem, sőt a helyedben annak is utánanéznék, hogy a kültéri egység homlokzatra szerelhető-e.
-
-
biker
nagyúr
válasz
Apollo17hu #7318 üzenetére
ez teljes mértékben így van. ereszcsatornába kell bekötni, vagy levezetni a földig saját csatornával. nem csöpöghet ki a cilágba. de szerintem ezt oly sokszor leírtuk itt, mikkel kell trükközni, ne legyen gáz.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Apollo17hu #7318 üzenetére
Ez hulyeseg szerintem.... Bar nem tudom van e jog alap vagy sem.
-
biker
nagyúr
válasz
Apollo17hu #6732 üzenetére
a klímások is jól tudják, tilos kicsorgatni, aki vakarja a fejét, az a kombiopeles kocaszerelő
megoldások:
- rávezetik a venti lapátra, és elporlasztja
- ha csak a 2-3. szint, még megoldható levezetni a csövet kb 3m-ig és ott fal tövében lecsorgatni, lehetőleg fűbe
- bent a lakásban elvezetik a fürdőig vagy konyháig -
PeeterssoN
őstag
válasz
Vezesd vissza a panel falára... még mindig jobb hogy azon csurog le szép lassan mint más nyakába. Ja és lehetőleg ne a szomszéd ablaka legyen a cső alatt
, hanem a két ablak között természetesen. Amúgy is van ott egy illesztés amin le tud folyni és nem szerteszét a falon.
-
Siriusb
veterán
válasz
Legrosszabb esetben egy vödörbe vezeted pl. az erkélyen és üríted, amikor megtelik. Láttam már így megoldva.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Nincs az az ember, aki így oldja meg a klímabeszerelést.
(#6734) Siriusb
ÉS mi van akkor, ha a hálóba megy a klíma, ahol nincs erkély, csak ablak? Ja és legyen panel, 2. emelet. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Apollo17hu #6382 üzenetére
Amennyiben nem írtok szerződést arról, hogy ő használja az autót és nem te, akkor minden szabályszegés (gyorshajtás, piroslámpán áthaladás, stb.) hozzád fog kimenni és amennyiben a rokon nem fizeti ki, rajtad fogják behajtani. Bármi más adó, autót érintő költség esetén még rosszabb a helyzet, azokat ugyanis mindenképp rajtad akarják majd behajtani, csak a rokonodon múlik, hogy állja-e a költséget. Ráadásul az autós biztosításodat is befolyásolhatja (ha karambolozik pl.).
Szóval én nem mennék bele, bármennyire is úgy tűnik, hogy megbízható az illető. -
Đusty
addikt
válasz
Apollo17hu #6382 üzenetére
Ebből csak szívás lehet ilyenbe ép eszű ember nem megy bele. Nem szokott jó vége lenni. Ha tud autót venni akkor talán az a néhányezer forint nem kéne, hogy ekkora gondot okozzon a parkolás miatt ha pedig igen akkor messzire kerülni kell mert minden költség egyszer csak a nyakadba szakad. Nem sorolom majd mások megírják de a neten találni ilyenekről történeteket. (objektív felelősség, biztosítás, adó, parkolás, matrica stb.)
-
Melack
veterán
válasz
Apollo17hu #6339 üzenetére
Fel van az készítve, csupán az ügyintézőn múlik a dolog, kettős átírás mehet ilyenkor. De értelemszerűen mindenki a veszteségek minimalizálására törekszik. Ellenben a birtokbavételi kellő nyomatékot ad annak, hogy mikortól számlázzanak neked.
-
válasz
Apollo17hu #6339 üzenetére
Ezeket jellemzően eladják követeléskezelőknek csomagban.
-
KisBundi
őstag
válasz
Apollo17hu #6241 üzenetére
Köszönöm a sok választ! Pontosan így volt ahogy leírtad! Kifizette kp-ban.
-
mike1334
veterán
válasz
Apollo17hu #6224 üzenetére
Aki egy ilyennek bedől, az sikeres nem lehet
-
PeeterssoN
őstag
válasz
Apollo17hu #6224 üzenetére
Ingyenpornó az egész világ, érdekes hogy jogköveteléseket még be
lehetakarnak hajtani! Van pofájuk ez miatt pénzt követeli!L. O. Á. L. !!!!
Nonstop pornónézőként számtalanszor megkerestek, de nem hogy követeltek, hanem könyörögtek hogy adjak meg emailcímeket a promóik miatt! Annyi állatos kekszfilmet meg általuk 16 éves dedikált pornót még nem kaptam sehonnan...ez miatt. Ez megy ebben a szektorban is. NÉV, KOR, LAKCÍM. -
Gabonetta
aktív tag
válasz
Apollo17hu #5711 üzenetére
Igen, add be a kérelmet. A hatóságnak majd hivatalból kell lefolytatnia a bizonyítási eljárást (helyszíni szemlét tart stb.). ha mégsem tennék, és elutasítják a kérelmed, rendes jogorvoslattal megtámadva a döntést, biztosan megsemmisítik azt másodfokon.
Rossz gyakorlat alakult ki a lakcímfiktiválási eljárásokban az első fokú hatóságoknál, de mentségükre legyen szólva, hogy a jogszabályok nem könnyítik meg a munkájukat.
G.
-
PeeterssoN
őstag
válasz
Apollo17hu #5711 üzenetére
Gondnok, közös képviselő?
-
mirci18
addikt
válasz
Apollo17hu #5682 üzenetére
Értem köszi azért megvárom a többiek véleményét.
Új hozzászólás Aktív témák
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest