- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
válasz
devil-k #8958 üzenetére
persze, egyértelmű.
utalják vissza a különbözetet és köv. hónaptól számlázzanak szerződésszerűen.nekem is gondom van amúgy... telekomos a flotta, amiben benne vagyok. 3 hónapja nem kaptam számlát.... nem elérhető sem a cég, sem a flotta kezelő. de konkrétan nem elérhetőek.
még nincsenek f.a. alatt vagy hasonló.
DE amúgy is már átmennék lakossági előfizetéses konstrukcióba, nem akarom fenntartani a flottát.
de a telekom ugye nem tud mit tenni, ők velük, én meg a céggel vagyok szerződésben, eléggé sakk... -
Magnum_
nagyúr
válasz
devil-k #8956 üzenetére
sztem a fogy.véd is tőlük kérné ki adott esetben, nyilván neked az lenne jó, ha saját hatáskörben intézkednének.
na de a lényeg, távollévő felek között jött létre a szerződés telefonon, tehát kikényszeríthető, vissza kell téríteniük a különbözetet, szerintem vissza is fogják.
-
devil-k
nagyúr
válasz
devil-k #8259 üzenetére
Na, H&M ügy "update":
A Fogyasztóvédelem válasza:
[link]Amiről még most is szó van:
Itt egy terméket küldtem vissza nemrég.Ami alapján:
45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet
a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól24. § (2)
(2) A fogyasztó kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli, kivéve, ha a vállalkozás vállalta e költség viselését.25. § A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. Nem felel a fogyasztó az értékcsökkenésért, ha a vállalkozás a 11. § (1) bekezdésének i) pontjában előírt tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget.
Ilyenről itt nem beszélhetünk.És még mindig nem javították a "hibát"
[link] -
mike1334
veterán
válasz
devil-k #8338 üzenetére
Ha nem tanúskodik, akkor ők buknak egy tanút. Ha tanúskodik, de valótlant állít az meg bűncselekmény polgári per során is.
A hangfelvételek felhasználhatóságáról van egy cikk, mindjárt kikeresem, de abból is látszik, hogy igaz amit a kolléga mondott, nem egységes, nagyon sok mindemt figyelembe vesz a bíró (ad absurdum beperelhet a másik fél, hogy töröld a felvételt).
-
Pá
addikt
válasz
devil-k #8335 üzenetére
Egyébként nem tudom mi van ilyenkor. Úgy értem, pl a feleségét behívhatják tanuzni? És ha hamisan tanuzik, utána pedig mégis kiderül az igazság, akkor olyankor mi történik?
bocsi, hogy elkalandoztam, de sajnos az ilyen irányu ismereteim kimerülnek a bugyuta amcsi filmekben.
-
Pá
addikt
válasz
devil-k #8333 üzenetére
Sajnos a tanuk csak a mi szűk családi körünk és az ő szűk családi köre.
Emaileket anyukám írogatta nekik, hogy adják meg, ők pedig igérgették, hogy ok persze majd-majd. Még nem olvastam el őket, de attól tartok konkrétumokat tekintve talán hiányos. De hátha pozitívan csalódom, ha elolvasom.
Esetleg ha beszélgetnék a témáról a fazonnal élőben vagy telefonon és azt felvenném, az működhet? Vagy az ilyesmit nem lehet felhasználni?
-
Magnum_
nagyúr
-
bambano
titán
válasz
devil-k #8266 üzenetére
de, teljesen egyértelmű.
kaptál egy *tájékoztatást*, hogy ők is indítottak eljárást. a tieddel kapcsolatban viszont nem kaptál semmit, minimum egy hivatkozási számot kapnod kellett volna. azt sem írták meg, hogy a te eljárásoddal mi lesz, milyen határidővel fejezik be, mikor kapsz értesítést az eredményről, stb. stb.
semmit nem kaptál.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
devil-k #7971 üzenetére
Ket irany van, ami tetszene: Az egyik a jeloltkodes (bunti), egy evet minimum el kellene toltenem, hogy a szakvizsga utan majd ne kelljen copnom es akar lehessek ugyved, ha ugy alakul (de ugyes szarul fizet).
De az altalanos cegkepviselet a masik, tehat jogi eloadoskodas, de valami normal cegnel. -
Magnum_
nagyúr
válasz
devil-k #7720 üzenetére
Annyi, 30nap (Fgytv)
Pedig a h&m eleg korrekt. Tenyleg.
Mi tortent?
Mit hibaztak?Szerintem azert, mert nagyobb visszavasarlasi idot vallalnak, mint mas, a fogyaszto javara ternek el, de emiatt a pk-t mar nem kell bevallalniuk. Szerintem. Nem neztem utana, csak gondolkodom.
-
Kukipapa_rr
tag
-
mike1334
veterán
válasz
devil-k #7510 üzenetére
Kétszer is hibáztak, mert egyrészt engedélyt kell kérniük, hogy lefilmezzenek, másrészt ahhoz is engedélyt kell kérniük, hogy felhasználhassák a felvételt....a másodikban talán kevésbé hibás a szálloda, de szvsz abban is, mivel a vágott műsoranyagot kizárt, hogy nem látták, mivel a tv-nél tuti van hozzájáruló nyilatkozat, és az tuti a szállodáé...ennyire nem béna egy tv sem...én megkeresném a tv-t, hogy ugyan mondja már meg ki járult hozzá a felvétel készítéséhez és megjelentetéséhez, 99%, hogy a szálloda, és a két válaszlevelet (a szállodáét, meg a tv-ét) elküldeném a Homárra..
És nincs túllihegve, a személyiségvédelem komoly dolog, mindenkire ugyanúgy vonatkozik.
-
bambano
titán
válasz
devil-k #7475 üzenetére
"Szállodánknak a leközölt műsorba bevágott felvételekre, képkockákra befolyása nem volt, arról kizárólag a műsor készítői döntöttek.": ez elég hülye kifogás, bejutott egy tv2-es stáb a szállodába forgatni úgy, hogy a szálloda vezetősége nem tudott róla? csak úgy megjelentek?
"Kérem szíveskedjen észrevételével ezért a produkció készítőihez fordulni.": erre biztos visszaírnám, hogy én a produkcióval nem álltam jogi kapcsolatban, csak a szállodával. úgyhogy ne kenjék másra.
-
-
válasz
devil-k #7341 üzenetére
Már nem emlékszem, hogy valami műsorban vagy fejtágítón láttam/hallottam-e, de az új Ptk.-ról szólt. Az előadó szavaira valaki visszakérdezett, hogy ezek szerint gyakorlatilag nem lehet az utcán fényképezni, csak ha az vagy tök üres, vagy lépni nem lehet a tömegtől. Pár ütésváltás után az előadó kénytelen volt beismerni, hogy ez így van, de ez nem baj, sőt, nagyon jó, az személyi jogok azért jóval fontosabbak, mint holmi turisták fényképezgetése az utcán.
Erre jött a menetrögzítő kamerák kérdése -- na, ott már nem kellett vitatkozni, egyértelmű volt, hogy az bizony az ördög műve, a személyi jogok sokkal fontosabbak, mint az, hogy a balesetek felelőseit megtaláljuk.Hát, én ettől a falra mászom...
MaCS
-
válasz
devil-k #7066 üzenetére
De hogy mindig én fogom ki azt a bizonyosat.... a navos 7 millát már írtam, most ez és régebben a mi éttermünknél bukott ki a csomagolóanyagokra kivetett adó kapcsán hogy biza létezik műanyag ételhordó amit az ügyfelek adnak, de a törvény szövege szerint a csomagolás helye a mérvadó
Nagyon elegem van ebből az országból
-
Magnum_
nagyúr
válasz
devil-k #7056 üzenetére
Jo, nem annyira durva azert, mancika elfelejtette, hogy azert mert 20eve itt van (egyebkent alacsonyabb beosztasban, bar irrelevans), nem engedhet meg maganak akarmit. Amugy sok ra a panasz, mar a foosztalyvezeto is mondta nekem, hogy nem kedveli,csak meg senki nem allt bele. Meg itt nem divat a kirugas. Bar en athelyeznem az iktatoba. Vagy a postazoba.
A ceg egy kozmuszolgaltato. -
Balion
senior tag
válasz
devil-k #7046 üzenetére
Igen ám, de nem lehet, hogy az MPL csomagokat és az MPL futárszolgálatot is külön kell venni? Mert amit linkeltél, azon az oldalon azt írják, hogy "A szolgáltatás kizárólag előzetes szerződéskötés esetén vehető igénybe, kérjük, hogy érdeklődés esetén keresse ügyfélszolgálatunkat."
Vagy ha a postán kitöltöm az MPL üzleti csomag szelvényét, az is annak számít?
Ha ennyire biztos, hogy ez is futárnak számít, nem kérdezek semmit az edigitől, csak elküldöm nekik, aztán csak merjék vissza küldeni.
De ha nem biztos, hogy így futárszolgálatnak számít, akkor nem küldöm vissza inkább.
Az a baj, hogy csak erre van lehetőségem, futárt rendelni már nincs időm, csak beszaladni a postára.devil-k
Így van, szerintem sem kellene ilyen kitételt tenni. Azon is gondolkodom ehhez van e joguk egyáltalán, mert minden más webshop elfogadja a postai úton való vissza küldést.
Ők meg: " Az elállási jog gyakorlása az Elállási/Felmondási nyilatkozat kíséretében szaküzleteinkben, vagy futárszolgálat igénybevételével, nyitvatartási időben az átvételi pontunkba történő visszajuttatással lehetséges. Az Extreme Digital Zrt. postai csomagokat technikai okokból nem tud fogadni."Egyébként levélben rákérdeztem, szenvtelenül példálózva más webshopokkal, hogy ők is postával szállíttatnak, amit futárszolgálatnak hívnak, és a Posta oldala is így nevezi, de erre csak bemásolták ugyanazt a szöveget, ami az oldalukon is megtalálható az elállással kapcsolatban.
-
F_Gergely
őstag
válasz
devil-k #7046 üzenetére
oké hogy nem ugyan az, de a postának akkor is van külön futárszolgálata (MPL), trackinges nyomkövetéstől kezdve mindennel. Akkor ne rugózzon már azon a cég hogy ez nem futárszolgálat, mert az. De akkor definiálja hogy szerintük mitől lesz egy cég futárszolgálat, és szerintük az MPL miért nem futárszolgálat.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
devil-k #6978 üzenetére
te nem vagy ma képben.... olvasd már el újra, amit írtam.
nem láttam anno.... azaz nem láttam anno.... azaz biztosan átsiklottam felette, vagy mittomén
nem azt írtam, hogy nem válaszoltál... volt egyszer egy phasz jogász főnököm, ő mondta, hogy egy jogásznak mindig tudnia kell fogalmazni -
Magnum_
nagyúr
-
Magnum_
nagyúr
válasz
devil-k #6863 üzenetére
még akkor is, ha nem olvassák el, de megnyugtató, ha ott van
amúgy a munkahelyemen se olvassák el a jsz. hivatkozásaimat, akik állásfoglalást kérnek, de muszáj odatennem, hogy fedezzem magam :-))) tulajdonképpen annyi is elég lenne nekik, hogy lehet, vagy nem lehet. persze ha egyszer nem tenném be, rögtön szólnának érte
-
Siriusb
veterán
válasz
devil-k #6733 üzenetére
Büntethető vagy sem, nem lenne ildomos gyanútlan járókelők nyakába zúdítani a kondenzvizet, ami esetenként elég szépen tud folyni.
Kondenzációs kazánoknál is pl. mosdószifonba van bekötve. Erre nincs lehetőség?(#6733) devil-k
Ez egy ötlet volt, nem általános megoldás. Valószínűleg nem mondanám, hogy ehhez építsen egy erkélyt az ablak alá. -
mm00
aktív tag
válasz
devil-k #6542 üzenetére
Köszönöm a választ!
1 éve iratkozott be MSC-re, úgyhogy biztosan van hallgatói szerződés.
A linkelt cikkek alapján én azt a következtetést vonom le, hogyha most iratkozott ki, akkor majd csak 1 év múlva keletkezik arról határozat, hogy fizetnie kell. Feltételezhetően itt az igénybe vett állami támogatás 50%-a jelenik meg fizetési kötelezettségként, amire kérhet mentességet hazai munkaviszony vállalása esetén. (És vagy adnak mentességet vagy nem, gondolom valami alapján mérlegelnek, de az is lehet hogy mindenkinek megadják...)
Azt feltételezem, hogy az egyetemnek sajnos nem sok köze van hozzá, mert ugye magával az állammal áll fenn ez a szerződése és ők is állapítják meg a fizetési kötelezettséget. Például az egyetem már állított ki neki arról papírt, hogy vége a hallgatói jogviszonyának és semmilyen fennálló kötelezettsége nincsen az egyetem felé.
-
mike1334
veterán
válasz
devil-k #6192 üzenetére
Hagyjuk meg a bűnüldözést az arra feljogosított szerveknek..egyébként társasházi törvény (2003. CXXXIII. törvény) 25. §:
...
(5) A kamerarendszernek meg kell felelnie a mindenkori legmagasabb adatbiztonsági szint és a felvételek automatikus rögzítése követelményeinek. A felvételeket a rögzítést követő 15 napig kell tárolni abból a célból, hogy azok a rögzítés helyszínén elkövetett bűncselekmény vagy szabálysértés miatt indult büntető-, szabálysértési vagy más hatósági, bírósági eljárásban - ideértve az érintett személy vagy a társasházi közösség által, jogainak érvényesítése céljából indított eljárásokat, akár a polgári peres eljárást is - bizonyítékul, az erre törvényben felhatalmazott adatkezelők által felhasználhatóak legyenek. E határidő lejártát követően a fel nem használt felvételeket haladéktalanul törölni kell úgy, hogy azok többé ne legyenek helyreállíthatóak.
(6) A kamerarendszer által rögzített felvételekhez - a (7) bekezdésben foglaltak kivételével - kizárólag a rendszer üzemeltetője férhet hozzá, azokat csak a szerződésből fakadó kötelezettségei érvényesítéséhez szükséges és a jogsértő cselekmény megelőzése vagy megszakítása érdekében mellőzhetetlen esetben jogosult megismerni, és a felvételeket csak a bíróság, a szabálysértési vagy más hatóság részére továbbíthatja. A továbbításra kizárólag törvényben meghatározott esetekben és a felvételre igényt tartó adatkezelési jogalapjának megfelelő igazolása után kerülhet sor. A felvételeket a továbbítás megtörténte után haladéktalanul törölni kell.
... -
válasz
devil-k #6192 üzenetére
Az ég szerelmére: ennek mi köze van az eredeti kérdéshez?
Erre az ultima ratio-nak szánt kérdésre mit lehet írni? Hogy a legjobb az lenne ha fel sem jelentené hanem megkeresné és a bibliai igazságszolgáltatást alkalmazná? Komolyan visszasírjuk azt, hogy a tolvaj kezét fizikálisan levágjuk? Vagy hogy megöljünk valakit, ha szerintünk elég nagy bajt csinált? Nézd meg Kínát, az USA-t meg minden olyan országot ahol ezek még megvannak: egy hangyafsznyit sem jobb a statisztikájuk mint nekünk v bárkinek. Ugyan úgy megtörténnek a rossz dolgok annak ellenére, hogy szigorúbbak a szankciók. Akkor minek?
A minta valahol a Lappföldieknél kellene hogy legyen, ahova a bizonyíthatóan mindennel megtámogatott megelőzés és elterelés ellenére is becsúszik egy-egy olyan idióta mint Anders Behring Breivik.Ez a kérdés sokkal inkább társadalom és szociálpolitikai mint jogi, megítélésem szerint.
-
válasz
devil-k #6190 üzenetére
A törvény nem érzelmi alapon van megkreálva (legalábbis jellemzően). Csak arra feljogosított hatóság teheti közzé más arcképét. És akkor abba még bele sem megyek, hogy hivatalosan akárki nem is nézheti meg azt a felvételt, mert bizony ahhoz is kell szabály szerint pár megfelelés.
MOD: volt már ilyen vitám és nem akarok mélyen bele menni, mert jellemzően én a racionális vonalat képviselem ilyen téren. Nem az a kérdés ilyen esetben , hogy ki mit követett el, hanem hogy ezzel takarózva van-e bárkinek alapja törvényt szegni?
-
-
válasz
devil-k #5805 üzenetére
Azzal is gondolkodok. Én soha semmit nem akartam fogyasztóként sem 100ban téríttetni. Ilyen vagyok: két lábbal állok a földön. Feltételezem, hogy a fogyasztó aki egyszer a szolgáltató helyébe kerül, azt is kifogásolná hogy miért kell neki benyelni vmit ami nem az ő hibája.
Ilyen a magyar, sajnos.
Amikor pl veszek vmit de csak ojróm van akkor csak a váltási költéség felét számolom mint veszteséget így mindkét félnek van tehervállalása és még nem volt olyan h nem fogadták volna el. -
-
ForRedGlory
félisten
válasz
devil-k #5726 üzenetére
A 14 napból kicsúsztam, de a 14 nap Aqua szerint csak arra vonatkozik, hogy jelezzem az elállási szándékomat. Így fogalmaz az ÁSZF náluk:
"Felhasználó köteles az árukat indokolatlan késedelem nélkül, de a szerződéstől való elállására vonatkozó értesítés Szolgáltató részére történő megküldésétől számított 14 napnál semmiféleképpen sem később visszaküldeni vagy Szolgáltató címen leadni."
Azaz, miután visszaigazolták az elállási igényem, onnantól illik minél gyorsabban, de 14 napon belül visszaküldenem a terméket. Szóval ezek alapján akár 28 napig is nálam lehetett volna.
Írtam, hogy a pixelhiba miatt küldtem vissza, ha az nincs, lehet vissza sem küldöm, mert alapvetően nagyon jó kis laptop. Emiatt a pixelhibáig használtam, de a használat nálam nem azt jelenti, hogy megy éjjel-nappal, van, hogy napokig be sem volt kapcsolva. Engem csak a 10% dühít. Oké vonjanak le kezelési költséget, mondjuk 15.000 Ft-ot, de nehogy már a laptop 10%át akarják, ami 53.000 Ft. Nem tudom, hogy gondolták azt, hogy ebbe értelmes ember belemegy, miután nekik ebből káruk nem nagyon van, csak forgalmazók. Visszaküldik ők is, aztán annyi.
Annyit hozzátennék, bár a levélbe sem írtam bele, mert nem odavaló, de a PH-n jobban megértik: egy játékosoknak szánt PC vagy laptop normális tesztelése sok-sok időbe kerül (tesztprogramok, játék, stb). Nem egy irodai felhasználásra szánt gép, annak a tesztelése nyilván csak annyi, hogy bekapcsolod, kattintgatsz párat, hogy minden a helyén van-e, aztán ennyi. Ez egy játékos gépnél kevés, mert pl ki sem derülne, hogy mondjuk lehet melegedik, stb.
-
PeeterssoN
őstag
válasz
devil-k #5401 üzenetére
Mert eho-t szja-t fizeti utána nem? Hát persze.
Akkor is feljelenteném visszafizettetném vele a kaukciót.
Hogy a faszomba hogy nem fizet utána amikor állítom több az éves bevétele belőle mint egy haaznált cikk kereskedőnek egy aprón! Nem tudom de valami 600E után fizetni kell még akkor is ha a kölyke levetett ruháit adja el az ember. -
Remekelek28
őstag
válasz
devil-k #5385 üzenetére
Konkrétan a linket már nem is találom.
De [eztk]találtam róla.
A fogyvédelmet kérdeztem és közölték,hogy ha a cég központja külföldön van,akkor hivatalos lehet,hogy oda kell visszaküldeni.Még az nem világos,hogy az átutaláshoz mért kell nekik a bankszámlaszámon kivül az iban szám,swift kód meg egyebek.
Ezt a paypalnak szoktuk megadni,ők pedig pénzt vesznek le a számlánkról.
Csak átutalással téritik vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Opel topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Eredeti játékok OFF topik
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest