Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
-bh-
aktív tag
válasz
tome.jr
üzenetére
mind2 kiváló választás; az UD3P frissebb, a DQ6 meg fel van szerelve minden földi jóval (mondjuk a 4db lan-csati kissé túlzás is talán
). Tuningban szvsz egálban vannak... ha meg blokkot raksz rá, akkor az UD3P - egyszerűbben le tudod szedni róla a HP-t....550-ig mentem ezzel az E8200al [link]... azóta nem sok időm volt leülni, ezzel szórakozni... 4ghz-nél wallos a procc, 1,4V (+drop=1,470V)+ot kapott, se ment 4ig... fsb még menne...csak a 3870et még 3,6on is bőven kitapossa... munkához is elég ennyi...sz'al nem volt sürgős...
-
tome.jr
addikt
-
Passape
tag
válasz
tome.jr
üzenetére
Neked meg -bh- Fórumtársnak:
GA-EP45-UD3P (rev. 1.0)én is most veszek Brekk baráttól UD3P-t szerdán, utána jöhet a teszt.
1200-as OCZ Reaper Rev3 hivatalosan nincsen a supported listában, sem a Geil black dragon 800Mhz cl4, de mivel csak az van itthon a memory supportra fogok tudni válaszolni köv héten.
Mi az ultra durable 2-es szériát használjuk a cégnél, és eddig kivétel nélkül mindennel elindult, a gigabyteok nem túl érzékenyek a ramra, hálistennek.
Mások is mennek rajta, gyanítom csak azt jelenti a supported list, hogy ezekkel biztosan működik, a többivel meg csak nem próbálták ki.Remélem segítettem , üdvözlet a PH! népének...

-
tome.jr
addikt
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Egyenlőre marad a víz.
Két hónapja kezdtem el tervezgetni, mára már minden megvan hozzá kivéve 4 db derékszügű high flow csati
Pedig úgy terveztem hétvégén összerakom és 5 Ghz fölé rántom az E8500-öt. -
-bh-
aktív tag
válasz
tome.jr
üzenetére
A supported memekkel mennie kell mindenképp, a többi valóban lutri (bár illene...). Ami biztos, h Kingston ramokkal nem akaródzott a tuning menni senkinek sem.....amivel meg ment, azt meg Gornec oldalán láthatod, az eredményeknél....(oldalt, a Side-menüben)
Bakosgabor57: a nitrogénnel az a baj, h folyamatosan tölteni kell...
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali!
Időközben kaptam segítséget, kérésem tárgytalan....
Fire.
-
tome.jr
addikt
Nézegettem a P45-ös lapokat és van egy-kettőami elég szimpatikus. Gigabyte honlapján is informálódtam. A kérdésem az lenne, hogy ami fel van ott sorolva supported memory-ként csak azokkal mennek a lapok vagy mással is? Esetleg ami nincs a listán az lutri hogy megy-e a lappal?
-
tome.jr
addikt
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Meglátjuk mihez lesz majd. Még talán a QX is elfut benne 500 fölötti fsb-vel. Egyedül az tart vissza kicsit a Gigabyte lapoktól, hogy a 3 way SLI nem menne bele. Bár áprilisban jönnek az új 40 nanos ATI csúcs VGA-k akkor lehet lecserélem az nvidia karikat és akkor biztos Giga P45 lesz a befutó. Core i7 még nekem annyira nem szimpatikus. -
Hali!
Szeretnék egy nagy segítséget kérni.........
beszart az MSi lapomon a PCI-e port.
Mivel 3 év garral vettem cserélik, DE az a cég aki annó forgalmazta, most lehúzza a redőnyt.........
Azaz csődbe ment, ezért a haverom amit tudott megtett az érdekemben.
Kaptam egy Gigybyte GA-M56S-S3 lapot, de csak a lapot....
Nincs lemez, nincs kábel, nincs doboz(egyébként 7000Ft kellett volna ráfizetni)Szal, ha van valakinek ilyen lapja, akkor legyenszíves a gyári lemezt(vagy lemezeket) közzé tenni számomra, ISO-ba, vagy bármilyen képfájlba a címemre elküldeni!!!!!!
firesoulcd@windowslive.com
valaki segítsen, mert darabonként nincs értelme letölteni a CD-t(vagy cd-ket)
, mivel el fogom adni bagóért(10.000 Ft)Ha valaki tud segíteni, akkor elötte azért itt jelezze......
Előre is köszönöm!!!Fire.
-
Pityupoeta
csendes tag
válasz
Pityupoeta
üzenetére
Megoldottam a problémát, és igen 20+4-est akartam mondani. A 4pin-t is bedugtam és ugyanúgy nem működött. A probléma megoldása az volt, hogy nem szabadott bedugni 100%-ig a kábelt, egy kis helyet ki kellett hagyni. Nem értem miért, valszeg valami érintkezési probléma, de hálistennek már működik minden. Köszönöm mindenkinek aki válaszolt a segítséget...
-
-bh-
aktív tag
válasz
Pityupoeta
üzenetére
"2x10- pines tápom van,lehet, hogy ez a gond.." -...öööö...nem 20+4-re gondolsz véletlenül?
Ha a +4 nincs bedugva, akkor nem fog elindulni a gép (a ventik pörögni fognak, USB világít...mert kap áramot....) A LAN-csatin lévő LED csak akkor fog világítani, ha már POSTol (és jó a kábel...)Milyen tápod is van pontosan? (Típus, teljesítmény... esetleg link róla...?) -
-bh-
aktív tag
válasz
tome.jr
üzenetére
Akkor P45, és minimum DS3 v UD3. Amit fentebb linkeltem - UD3P - már kicsit combosabb... mind1ikből van T-s (ami DDR3as) verzió - csak elég sokan cumiztak vele...volt, aki "cak" rossz memokat választott, és azért nem ment neki - de a legtöbb esetben az volt csak a gond, h DDR2es ramokkal jobb eredmények születtek (a várt eredményekkel ellentétben...)
DDR3as memkezelésben amugy jobb a 790es... de ha nem vagy Benchmark-huszár, akkor nincs jelentősége....Ha kell a 4db lan-csati, akkor a DQ6 a Te lapod
amúgy jó kis lap - de 607Mhz-s fsb-t Winfier pl sima DS3al csinálta....
DS3tól fölfelé mind1ik használható...(mármint esélyes a 600mhz - procitól is függ persze...), a kimondott tuninglap(ok): EP45-Extreme és EP45T-Extreme -
-bh-
aktív tag
válasz
tome.jr
üzenetére
Ha 775ben gondolkozol, és P45, akkor UD-s szériát nézz...Pl.:[link]
Bár én 775ös procc mellé nem ajánlanám a DDR3at.... annyit nem nyersz vele, mint amennyivel többe kerül. A másik baj a DDR3al, h ha 2ghz-es ramokat veszel, az az i7hez nem lessz jó (kicsi rá az esély - azoknak általában 2V körüli fesz is kell...) , ha 1,5Vos ramokat nézel, azzal meg "lassú" lessz (ha nem i7el rakod össze...)
DDR3 mellé inkább Core i7 (vagy AM3...ízlés kérdése), az viszont már nem olcsó móka.
Lap i7 hez:[link]
AM3hoz:[link]
- mivel azt nem írtad, h milyen procit is akarsz tuningolni.... -
MADSmile
csendes tag
Sziasztok Nekem van egy GA-K8N PRO-SLI alaplapom.Első kérdésem az lenne hogy szeretnék vistát feltenni de nme tudom hol találhatok. A második pedig az lenne hogy milyen processzort támogat az alaplapom.
Elöre is köszönöm a választ
-
Pityupoeta
csendes tag
2x10- pines tápom van,lehet, hogy ez a gond? Nagyon sokszor ellenőriztem a kábeleket,de tuti jól vannak bekötve.Az a furcsa, hogy az internet bemenet nem világít, ha be van dugva a tápkábel mindkét helyen, de mondjuk az USB-s egér igen? Ez most mit jelent? Annyira utálom, hogy mindig van valami probléma...
-
tome.jr
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy melyik a Gigabyte közül a legjobb DDR3-as tuninglap? Procituningra gondolok.
-
Stirbi
addikt
válasz
Pityupoeta
üzenetére
üdv, ugyanilyen alaplapom van, de én összeraktam és semmi problémám nemvolt
biztos minden jol van bekötve?
-
Pityupoeta
csendes tag
Hali!
Ma sikerült beszereznem egy Gigabyte EP43-DS3L alaplapot, de akadt vele egy problémám. Mikor összeraktam a gépet, a gép nem indult el. Leellenőriztem az előző alaplapommal és evvel a tápot, megnéztem, hogyha a két kábelt bedugom az alaplapba,akkor világít-e az internetkábel bemenet. A Gigabyte-nál nem világított. Na most egy Cooler Master Extreme Power 430W-ostápom van, lehet, hogynem támogatja? Vagy mi lehet a baj? Köszi előre is a segítséget...
-
sheep
addikt
hali
havernak van egy ősrégi gigy alaplapja (ga-6ba, intel 440bx)
meg tudná vki mondani, hogy támogatja-e a 133mhz-es sdramokat?
köszi -
Stirbi
addikt
üdv valaki ebben tud segiteni_?
-
-bh-
aktív tag
válasz
zoleee24
üzenetére
szvsz ET5-el próbálkozz, és a főablakon kattints az Adenced pontra...részletesebben...
ET6 tudtommal csak újabb lapoknál müködik (pl EP45 széria), Giga is az 5öst linkeli ehhez a laphoz (gondolom nem véletlenül). -
zoleee24
tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban, hogy miért nem tudom használni az Easy Tune Overclock
funkcióját?
A régebbi 5-ös és az újjabb 6-os is le van tiltva.
Alaplap M61-PM-S2 Rev.2 -
zoleee24
tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban, hogy miért nem tudom használni az Easy Tune Overclock
funkcióját?
A régebbi 5-ös és az újjabb 6-os is le van tiltva.
Alaplap M61-PM-S2 Rev.2 -
Stirbi
addikt
üdv nemrég vetem pár napja egy ep43-ds3l-t megvagyok vele elégedve megérte rákölteni

-
-bh-
aktív tag
válasz
kutymorg
üzenetére
Vmelyik Giga P35 v P45 DS3 (Lite-ok is, ha nem lessz tuning; ha lenne, akkor min ds3 v fölfele), ramból pedig vmi GSkill, OCZ Reaper, Geil Ultra... Kingston-t inkább ne rakj Giga lapba....kevés embernek megy/ment jól.
Nem feltétlen kell 1066os ram ahhoz a procihoz....bár későbbiekben nem baj, ha van a ramban némi tartalék... -
kutymorg
tag
Sziasztok!
Milyen alaplapot és memóriát(2x2GB) ajánlotok E7300 alá?
Köszi!
-
Stirbi
addikt
üdv nektek, ma rendeltem egy gigabyte ep43-ds3l alaplapot, mi a véleményetek rola?
és mi a különb ség a gigabyte ep43-ds3l és a ep43-s3l között?

és az ep43 as csipsetel valakinek tuning tapasztalata? menyi fsb ig engedi a tuningot?
-
Solymi81
aktív tag
Sziasztok!
Nekem még tolódik a gépvásárlás, régebben kérdezgettem itt is.
Plusz most láttam Jorus írását és lenne még kérdésem.
Szóval én egy kifejezetten játékra, filmnézésre stb. alkalmas gépet akarok összerakni, a saját igényeim szerint.Itt lenne a jelenleg tervezett konfig:
Alaplap: Gigabyte GA-EP43-S3L (EP43 a PCI-E 2.0 miatt és a gyorsabb memó miatt)
Proci: E5200-as
Memó: Geil Ultra 2*1GB 800MHz CL4
Videókártya: Sapphire HD4830 512MB
Monitor: BenQ E2200HD HDMINamármost, a proci, a memó és a vidkártya később cserélhető lesz úgyis.
A kérdés a következő: Melyik az a videókártya jelenleg vagy lehet-e a közeljövőben olyan kártya, amely teljes egészében kihasználná a PCI-E 1.1 ill. 2.0 sávszélét.
Kicsit egyszerűbben: Érdemes-e a PCI-E 2.0 és a gyorsabb memó miatt P43-as lapot venni, vagy elég lesz-e hosszútávra (2-3-4 év) a P35-ös?
Azt is hallottam, hogy az EP35 jobban tuningolható mint a P43-as. -
Vagtam
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a Giga Lapom miatt.
GiGa EP43-DS3L lapom van, a problémám az vele, hogy nem bírom a procimat(E8400) 400MHz-s FSB fölé vinni, mert azonnal újraindul alap (333Mhz) órajellel.
A Ramjaim bírják (Geil Ultra 10660KIt 2*1Gb).
Próbálkoztam már 9*410 és felette 8* 500 , 7.5* valamennyi , procifesz emelés max 1.45-ig, SB emelés 1.4V-ig, stb.
A lényeg az, hogy 400-as FSB felett megáll a deszkámM.I.É.R.T ?
Ennyi a lap vége?
a dobozára ugyan rá van írva, hogy max FSB 1600Mhz, de mivel a többi dobozra is rá van írva, gondolnám , hogy bírja jobban, vagy nem ??
Segítsetek légyszi.
Köszönöm
-
Match
tag
Sziasztok,
Adott, AMD 6000+ X2, Gigabyte MA-78G-DS3H rev 1.0 Bios F5, 2GB Kingston ddr2 800,Asus 8600gt,HDD WD CAVIAR 500 GB SATA 2,CHIEFTEC 400W.
A gondom az, hogy a win betoltesenel kifagy a gep,probaltam mar xp, vista mijnd kettonel ugyan az a hiba.Ha be bootol akkor masoloaskor fagy ki .Eloszor a sata kontrollere gyanakodtam,de ha kiveszem a vidkarimat es az alaplapost hasznalom akkor semmi gond.
Nem birja a tapom a terhelest? 3 eves tap es eleg sokat latott mar
.Ja es a wint sem rakta fel,csak ha kivettem a vidkarimat.Utana par napig ment a 8600gt-vel. Orultem is
. Tegnap volt 1 aramszunet azota megint ki kellet vegyem
.Elore is koszi.
-
Norbi14
senior tag
Gigabyte p35-ds3 rev 1.0 alaplapon mint jelent ha az a 4 PHASE ledből 3zöld és 1piros?
-
-bh-
aktív tag
Ami lényeges:
1. Fixáld a PCI-Express frekit 100-ra
2. RobustGraphicBooster-t Fast-ra tedd
3. XMP-t Disabled-re és a DRAM Perfomance Enhace-t Standard-ra tedd (ráérsz később szórakozni a rammal)
4. MCH-nak tolj kb 1,26-1,3Vot
Ha stabilizálódik vmi eredmény, akkor ráérsz visszább venni a feszeket..Próbaképp:
FSB: 450Mhz
szorzó: 9
MCH latch: 333
SPD: 2,4B =>ram: 1080Mhz (időzítéseket manual-ba állítsd be; pl 5-5-5-15)
CPU term.: 1,3V
CPU Ref.: 0,825~V
ICH-t [normal]-ra;
Aztán Prime95-öt neki
Esetleg még itt nézz körül ds3as eredmények környékén, lehet, h vmelyik jó lessz neked is....(mivel P43 a P45 "butítása", ha jól rémlik...)
-
Vagtam
tag
Sziasztok Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni
Giga EP43-DS3L, E8400 (AC Freezer Pro 7 hűtés), 2*1Gb Geil Utlra 1066 Kit(Nexus Headpie hűtés + venti) -em van
Az FSB-t nem tudom 400 fölé vinni, mert mindig újraindul a BIOS az alap (333) FSB-vel.
A Ramok kapják a gyári feszkót (2.3V), a proci feszkójával 1.3-1.4 között játszogatok, de 400 fölé nem tudom vinni.
400-zal teljesen stabil (aprocim 28 Fokos, a system 35-36), 410-nél már az xp töltés alatt kékhalál
A szorzó 9x-es.
Esetleg lehet, hogy a North Bridge-nek kéne egy kis plusz feszkó, vagy mit csináljak
A célom az lenne, hogy 4-4.5 Ghz-t elérjem.
Köszönöm előre is a segítséget. -
Gausz
aktív tag
Hello, BK-t mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy előfordulhat-e olyan, egy alaplap nem szereti egy pendrivet? Gigabyte GA-MA74GM-S2H és Kingston 4GB-s pendriveról van szó, ugyanis 100kbps alatt végzi a dolgát, és az 50MB-s fájlok nem is mennek rá, mert egyszerűen egy idő után ledobja az usb drive-ot és folyamatosan villog a pen LED-je. Ha más fajta, pl Corsair pendrive-ot csatlakoztatok, akkor az meg teljesen jó.
Gép frissen összerakott, Win XP+sp2.
Ötlet?Kösz,
Gausz -
Morden24
nagyúr
Üdvözletem!
Van egy Gigabyte GA-EP45-DS3P Rev.1-es alaplapom, és szeretnék memóriát vásárolni.
Kérnék némi tanácsot, hogy az alábbi négy közül szerintetek melyiket lenne érdemes bevállalni:
CORSAIR Dominator 4096Mb DDR2 1066Mhz FAN KIT
CSX 4096MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT
GEIL Evo One 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT
OCZ 4096Mb DDR2 1000Mhz ReaperX KITElőre köszönöm a szakiktól a segítséget, nem mellesleg boldog Karácsonyt!

-
komyka
tag
Hali! néhány hónapja van új gépem amelyben egy Gigabyte GA-EP43-DS3L alaplap van és rajta 2 Giga CSX CEC 800mzh-s rammal. ezekkel lenne egy problémám hogy ha a ramokat dual channelbe rakom akkor a gép gyengébb terhelésnél olyen max 1 óra erősebbnél -mondjuk játék vagy konvertálás- max 15-20 perc után lefagy-> kékhalál-> újraindulás. Ha csak simán singel-ben vannak akkor tökéletesen működnek. Elég sokmindent kipróbáltam már (slotcsere északi híd feszültség+ ramfeszültség+ oprendszerreinstall chipsetdrivercsere) de semmi. A biost még nem frissítettem mert ahhoz nem nagyon értek meg eléggé félek is h behágnák valamit és most nem nagypon akarnák új lapot venni szóval elvileg az F2-ő van fenn (rem jót írtam) Ha az alaplapon beállítom h failsafe beállításokkal menjen akkor csak simán lefagy. eddig jó volt singel ben de mostmár jólenne az a dual szóval ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönné. Pusszantás

-
Vanek úr
csendes tag
Hali !
Mivel nekem is ilyen alaplapom van, lenne egy kérdésem.
2x1GB Kingmax DDR2-1066MHz memória van az alaplapban, de a biosban csak 800MHZ-esnek láttam. Nem állítgattam semmit, beleraktam, és kész. Ott minden autóban van, gondolom így beállít magának mindent, ami kell.
Van ennek az alaplapnak valami energiatakarékos üzemmódja, lehet, hogy az veszi vissza (terheletlenül) a frekvenciát ?
Lehet, hogy hülye kérdés, de nem vagyok valami tuning májer, csak amatör.... -
frici69
tag
Sziasztok! Gigabyte m61pme-s2 alaplapom van Athlon5200-es procival , IDE vinyóval. Most vettem egy SATA dvd írót( pioneer), beletettem és azóta az óra mellé a" hardver biztonságos eltávolítása" ikon teszi ki. És azt hiszem IDE-nek ismeri fel. Mi lehet a gond? Segítsetek!

-
rovtiv
tag
Üdv mindenkinek!
Én is kérdeznék egyet. Az alaplapom 790FX-DQ6 (Gigabyte), 8950BE proci alatt.
A probléma a következő: Mivel ezek a Giga lapok csak két memóriamodult tudnak 1066 Mhz-n kezelni, és én a jövőre gondolva szeretnék 4096 Mb ramot, így kézenfekvőnek tűnik a megoldás, hogy 2X2 gigás 1066Mhz-s ramokat tegyek bele. Viszont tegnap a bótba azt mondták, hogy nem tudják, hogy ezeket a modulokat vinné-e a lap, mert a támogatott memók között nincs egyetlen 2 gigás 1066-os sem.
Hálás lennék, ha valaki közületek tanácsot tudna adni, és ha a dolog mégis működik, azt is leírná, milyen modulokat érdemes vennem.
Előre is kösz! -
Geza26
senior tag
Hello!
Van rá mód, hogy ha a biosban a processzor feszültségét fix-re állítom, akkor win alatt RMClockkal szabályozhassam az órajel mellé a feszültséget?
Köszönöm!
-
PAtr0n
addikt
Köszi a választ!
Abban reménykedtem, hogy P35-DS3 jó legyen. Amúgy meg már mind1, mert megrendeltem, úgyhogy boldog vagyok, hogy jól válaszottam.
Azt hiszem ez a konfig bőven elég lesz 2 évig is, akkorra meg már úgyis ócsóbbak lesznek az i7 rencerek, akkor úgyis azt veszek. -
törölt tag
hi
kinéztem a gigabyte GA-G31M-S2L lapot egy e5200-es procival, ha nem az F8-as bios van rajta elindul majd a gép?
-
-bh-
aktív tag
P35 DS3- 500Mhz fsb simán (egyszerűbb tuning)
P35 DS3l - 450Mhz fsb-nél többről még nem hallottam
P45-DS3 - 600 Fsb is (45nm-es prociknál) + 2x8-as 2.0-ás Crossfire (macerásabb tuning)
x38 - 2x16-os 1.1-es Crossfire - 5-600 közötti fsb....x38 -nak ráadásul több a fogyasztása is...CFben (sávszél'ben) meg ugyanott van, mint P45 (2x8-2.0 kontra 2x16-1.1)...szvsz nem éri meg...
Ha nem akarsz annyit kínlódni, vagy elég max 500 fsb, akkor P35, ha nem, akkor P45....
a színkodokat passzolom....
-
KRi2
aktív tag
Üdv.
Nemrég összeraktam egy új gépet, minden klappol, csak a bootolásnál nem látok POST screen-t. gigabyte-os logó sincs. WinXP boot loader-e az első amit látok. bios-ba betudok lépni. Namost az alap post screent szeretném látni, mertaz megnyugtató.
Gigabyte GA-EP43-DS3L (F5 bios) alaplap,HD4670 vidkari DVI kimeneten.
Bios-ban megtaláltam hogy "full screen logo", aholis váltani lehet a gigabyte-os ésa sima közt ,de egyiksem bukkan fel élesben. még az "init display first"-re gondoltam, hátha a bootolás során a sima pci-on keresi a video kimenet ,éscsak aztán kapcsol át pcie-re.
Nemtom, vkinek vmi ötlete, hogy mimiatt nem mutassa a POST-ot? -
PAtr0n
addikt
Hali!
Most készülök lapot venni, van egy pár amit kinéztem, szerintetek melyik érné meg legjobban?:
EP35-DS3: óccsó, és jókat hallottam róla, ez lenne az elsődleges amit megvennék.
P35-DS3L: még ócsóbb, állítólag butított, ha igen akkor mivel?
EP45-DS3: majd 6-7k val drágább az elsőnél, de állítólag nem tud annyival többet?
X38-DS4: majd 15k-val több mint az első, de az X-es chip megér ennyivel többet?Szóval melyik érné meg? Tuning szempont, de csak akkor, ha arányos az ár növekedéssel!
Még egy kérdés. A lapokon lénő kondik színkódja mit jelent? Leggyakrabban piros vagy kék tetejűek vannak rajtuk. Melyik a "jobb"? -
Daemon09
őstag
Itt a Te topicod : Tuning kezdőknek szájbarágósan
-
ladlac
tag
Ezzel a hozzászólással házalok topicról topicra...

A RAM-os topicban azt mondták, hogy végülis mindegy melyik memória, vegyem azt, amit a lap a leginkább szeret. A fentiek közzül melyik lenne a legjobb az említett EP45-DS3 lapba? (a linkből kiderül, hogy tuning egyelőre nem játszik, de később nem vetem el a lehetőségét).
-
apyka
tag
Sziasztok!
Adott egy gigabyte GA-M57SLI-S4 lap + AM2 5600+ proci + 2*1GB Geil ultra.
VGA: Inno 3D 8500 ddr2 1GB
Ezt kellene tuningolni kicsit.
Memória 5-5-5-18 most pedig 4-4-4-12 kellene de nemtom hol kell állítani.
A procin a gyári hűtő van de teszek rá freezert nemsokára.
Valaki írja le szájbarágósan hogy mit kell állítgatnom.Köszi
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Péntek este frissítettem a lapom biosát (@bios), frissítés után szépen kiírta, hogy indítsam újra a gépet. Megtörtént. Nos, azóta csak süket csend és hullaszag. Egyedül a procihűtést indítja el, semmi mást. Még a setup táblába sem tudok bemenni. Ilyenkor mi van? (Telepítés közben nem volt áramszünet, gépleállás és ilyesmi)
Válaszokat, esetleg valami megoldást kérnék..:-)
-
AthlonXP
őstag
válasz
Daemon09
üzenetére
Na kipróbáltam amit írtál.
Az egyik ramot 1 gigásnak ismerte fel a gép. Kivettem mind2-t majd összehasonlítottam őket. A 2 ramon teljesen más chipek vannak ( egyformák ugyan, de a feliratok teljesen eltérőek rajtuk ) és a 2 gigás ram NYÁK-ja sokkal sötétebb zöld, mint az 1 gigásé. A rajta levő matricák szerint annak is 2 gigásnak kéne lenni, de nagyon valószínű ezek után, az csak egy gigás ( Talán összecserélték a matricákat.... ).
Mivel ma vettem a cuccot és a ramokon élettartam garancia van, így hétfőn megyek és kicseréltetem.
Addig csak el leszek ezzel a 3 giga rammal is ( bár így az eltérő ramok miatt nincs dual channel ).Mindenesetre köszönöm a segítséget

-
AthlonXP
őstag
Sziasztok.
Volna egy kérdésem:
Van a gépemben 2*2 Gbyte RAM ( duálban vannak hajtva, párba válogatott ramok ), viszont a bios csak 3 gigát lát belőle
( és emiatt az oprendszer is ).
Ennek az oka érdekelne engem, ugyanis sem a biosban, sem a kézikönyvben nem találtam infót ilyen hibáról ( azt írja, hogy behelyezés után automatikusan felismeri és konfigurálja a ramokat frekvencia és méret szerint, de vmi mégsem jó ), így most tanáncstalan vagyok. Kérem segítsen aki tud.
Konfigom az adatlapomon található.Mivel nem találtam az alaplapom típusának megfelelő topikot, ezért ide írtam, remélem nem baj.

-
Morden24
nagyúr
Sziasztok, van valakinek valami tapasztalata a GIGABYTE GA-EP45-DS3P lappal? Előre is THX!

-
zoleee24
tag
Sziasztok!
Tud nekem segíteni valaki abban, hogy az Easy Tune 5 - ben miért nem tudom
használni az overclocking funkciót?
(Minden driver, és util fenn van elvileg, a BIOS-t is végig túrtam már, de semmi)Előre is köszi.

-
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
egy Gigabyte p35-ds3 rev 1.0 alaplapom van par honapja eddig minden rendben volt, eddig...
Nemreg kottettem adsl-t, elotte kabelnetem volt, lanmodemmel, ezt azert tartom fontosnak leirni, mert egy furcsa dolgot veltem megfigyelni, vagy nagyon furcsa ez a veletlen...
Tehat a gondom az, hogy a gep neha spontan kekhalalt ad, memoriahibat ir ki, lent szamol valamit, majd ujraindul...
A megfigyelesem az lenne, hogy hiaba megy 3500mhz.n akar gep, a regi nettel, sot meg az uj dsl.el is ha nem toltok, vagy nem bongeszek, akkor akar 100% lefoglalhatom a procit, akkor sincs baj, ahogy elkezdek tolteni, kekhalal...
korlatoztam a letoltesi sebesseget, de az sem segit...
egyik haver is most vett gepet, egy p31-ds3 lappal, es o is ezt a letolteses ujraindulast figyelte meg, ezert batorkodtam ide irni, hatha nem egyedi eset, es koze van a laphoz, vagy csak beallitas...
minden segito hozzaszolast szivesen fogadok!
elore is THX!

-
Speed limit
tag
Sziasztok
Adott egy Gigabyte MA790X-DS4 alaplap
Amikor be kapcsolom a gépet mindig kék halált kapok és csak másodszorra tud felállni a rendszer és most már akkor is csinálja ha éppen nettezek vagy filmet nézzek és már nincs semmi ötletem próbáltam drivert frissíteni nem javult semmi újra raktam a gépet nem javult semmiNincs valami ötletek mi lehet a gond
üdv Speed
-
-
Palesz82
csendes tag
Hello!
Tudnátok nekem ajánlani egy jó tuningos, lehetőleg p45- ös giga lapot 30k körül(de inkább alatta)?
Jelenleg egy C2D jó tuningos e6400 procit használok, de hamarosan cserélni szeretném.Én kinéztem magamnak egy GA-EP45-DS3- as lapot, de arról azt mondták, h nem lehet jól tuningolni.
Pali
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- Gyúrósok ide!
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- MSI A78M-E35 (MS-7721) AMD FM2+ alaplap
- Kingston FURY Beast 1x16GB DDR4 3200MHz (KF432C16BB1/16)
- Kingston HyperX FURY RGB 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 Eladó!
- GIGABYTE B650 EAGLE AX +bontatlan 32GB 6000MHz hűtőbordás DDR5 kit! GAR/SZLA! Bolti ára 200e fölött!
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz KF556C40BBK2-64
- 27% - LG UltraGear 27GS93QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- HP ProBook 650 G5 512 GB / 12HÓ Garancia
- 0PERCES BOSE QuietComfort Ultra Headphones, zajszűrős, Bluetooth fejhallgató!
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Samsung / SanDisk / Micron / Western Digital 256GB M.2 NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
). Tuningban szvsz egálban vannak... ha meg blokkot raksz rá, akkor az
kössz,de jó nekem az EP45-DS3P... tome.jr-nek meg már linkeltem az UD3P-t...
)
Pedig úgy terveztem hétvégén összerakom és 5 Ghz fölé rántom az E8500-öt.
Esetleg víz helyett nitrogén?

.