Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
boraszat
üzenetére
Adok én tanácsot: e kellene az SSD-t tesztelni egy biztosan okés gépben, mert ez még annak a hibája is lehet. Az alaplapot meg egy biztosan jó HDD-vel kellene megnézni, mert még az is lehet rossz. Hamar kiderül, mi a nyűgös.
Ha mindkettő külön hibamentes, akkor csak a lap régi az SSD-hez.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
boraszat
üzenetére
Bebugolt a bootszektor, nem az alaplap hibája - valószínűleg. Másik gépben Samsung MAgician segítségével egy secure erase-t nyomj, utána valószínűleg jó lesz.
Az a lap szerintem még nem tudja az AHCI módot, nem is kell (ha a Win7 beépített driverét használod).A Win7 ugye SP1-es?
HGyu
-
boraszat
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék!
Adott egy Samsung SSD 830 legújabb firmware fent van rajta.
Alaplap Gigabyte GA-945P-S3 (rev. 1.0) F7c biossal (ez a legujabb amit találtam)Az AHCI módot nem tudom beállítani a biosban ugyanis nem találok ilyet.
Szeretném működésre bírni ezt a két hardvert így együtt Win7 64 bit alatt
Biosban meghajtó szépen látszik...
Win7 telepítéskor eszköz illesztő progit kér. Amit én nem találtam hozzá. mivel nem tudok mit hozzáadni, így megszakad a telepítés.
Működhet nekem ez így egyáltalán?
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Kb két és fél éve, általánosan mennyi garanciával adták az alaplapot? 3 év vagy kevesebb? Erről lenne szó: Gigabyte H61M-D2-B3 -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Rég nem volt giga lapom és most összeraktam egy GA-H81N + G3220 összeállítást azonban a színes - szagos uefi-ben nem találok CPU cooler szabályzást ÉS bár rá van dugva usb2-n egy külső dvd-rw nem látok olyan opciót, hogy arról bootoljon pedig klonozni szeretnék egy kész rendszert
Előre is köszönöm a segítséget

-
04ahgy
nagyúr
A chip belseje annyi fokos. A borda hidegebb, a levegő meg még hidegebb. A HDD meg nem fogja átvenni a levegő hőjét, fűt az eleget magától is, belülről.
A HDD-nem meg mindig is kellett a szellőzés, az a te bajod, ha nem biztosítottad neki, legalább a minimálisat (ez amúgy az alaplap hőfokát is magával vitte volna lefele).
Az, hogy valami passzív, nincs rajta venti, az nem jelenti azt, hogy bezárható egy szellőzés nélküli helyre, következmények nélkül. Megsült így pár passzív VGA, a tulajok azon hozzáállása miatt: "Hiszen ezen nincs is venti, így minek hűteni?"
HGyu
-
DFB
tag
Na a szervízbe azt mondták nincs hw baja, csak sw.
Ott elindult.
Azt csinálták vele amit én itthon, de ki kellett fizetni a bevizsgálási díjat, de semmit sem vizsgáltak.
Már el sem merem vinni, ahhoz ez már régi szerkezet,de újat csak jövőre akartam az intel 1151 miatt is.
Most legyalultam és ujraraktam.
Valamit javult a helyzet.
Most annyi van hogy ha itthagyo kikapcsolja magát, aztán bekapcsolásnál kiírja, hogy a w nem szabályosan lett leállítva, felajánlja a csönkkentett módot is, de elindul normálban is rendesen.
Sima újraindításnál a ki-be kapcsolgatás van, aztán valamikor elindul-legalábis eddig így volt.
Most akartam bele venni ramot, de lehet felesleges, ha alaplapos akkor kuka lesz.
Ha táp akkor is szar a helyzet, mert gépcserénél éppen csak az maradt volna meg. -
naja
aktív tag
válasz
Repsol600
üzenetére
Esetleg próbáld itt: http://prohardver.hu/tema/tuning_kezdoknek_szajbaragosan/friss.html
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Volt/van itt valakinek G31M-ES2C Rev 2.0 lapja? Az a gondom vele, hogy biosban hiába állítok be alacsonyabb vagy magasabb feszültséget, csak a gyári értékeken hajlandó menni ahogy elindul a Win 7! Biosban viszont azt az értéket mutatja amit beállítok. EasyTune-ban is ha más feszt állítok be, akkor 1-2 másodpercig azon az értéken megy aztán megint visszaáll alapra...
Órajelet enged módosítani azzal nincs gond. Valami BIOS bug lehet? 
-
naja
aktív tag
Sziasztok!
Van egy GA J1900N-em (F3-as), ami 55-65 fokon szalad, ez normális?
Hogyan tudok ezen változtatni?THX előre is
-
04ahgy
nagyúr
válasz
zsoleszka17
üzenetére
Igen, az sokkal jobb, de a 970A-UD3P még jobb. Az 8+2 fázisú.
HGyu
-
zsoleszka17
tag
sziasztok ez a lap jó lenne egy ki tuningra?
pontossan a REV miatt kérdezem fx4130 3,9 ről 4,2 re
http://hardverapro.hu/apro/gigabyte_970a-ud3_amd_am3_dobozos ez lenne az!
a mostani meg egy full új 78lmt-s2p ennek a Rev nem bírja a 4,2 ghz-et
-
04ahgy
nagyúr
válasz
zsoleszka17
üzenetére
Igen, és igen. A kékhalált tuning alatt valószínűleg azért kapod, mert nem tudja elegendő tápárammal ellátni a tuningolt processzort, és instabillá válik a CPU fesz.
HGyu
-
DFB
tag
Sziasztok!
Sajnos szarakodik a gépem.
Alaplap: Gigabyte EP45T-DS3
Táp: Coler Master Silent Pro 700W (moduláris).
Most azt csinálja, hogy nem indul újra újraindításos kikapcsolásnál és nem is mindig kapcsol be.
Az alaplap ki-be kapcsolgat meg mennek a ventik, világít az összes led, leáll és újra kezdi.
Most próbálgatta, kicsit hagytam aztán egyszer beugrott valahogy.
Tudom elég nehéz lehet kisütni mi baja lehet, de ha van valami tipp szívesen veszem.
Köszönöm. -
rostiron
őstag
-
04ahgy
nagyúr
válasz
zsoleszka17
üzenetére
Gyenge az a lap tuningra, ne erőltesd. Azt a lapot nem arra találták ki.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
cptbalu
üzenetére
Igen, BIOS frissítés. A CPU Support list rajta van a lap oldalán. [link]. Szerepel, hogy F4 BIOS-tól támogatott a procid, annak a dátuma meg 2014-05-13. Logikus, hogy jó eséllyel régebbi BIOS lesz a lapodon, mert két hónapon belüli gyártású lapra nem sok esélyed van...
HGyu
-
zsoleszka17
tag
hali, az én konfigom az milyen tuningra?
fx4130
8gb ram 1333mhz 2x4g
XFX gtx285 OC
az alaplapom na ehhez viszont nem értek !
gigabyte Ultra durable 4
78LMT-S2P
ez jó vagy rossz alaplap húzásra?a VRM úgy hallottam ezen a lapon nem jó gyenge stb. és a fesz se nagy.
alkalmas ez húzásra? fx4130 3,9 ghz-n megy 4200ra húzva van hogy hamar van hogy több óra után újra indul kékhalál. fps tápom van 400W-os lehet az nem bírja vagy a lappal van gond?
-
cptbalu
csendes tag
Sziasztok!
A fejemen az ér kezd veszélyes mértékben kidudorodni, ha van ötletetek kérlek segítsetek:
Adott egy új konfig, ismerősnek raknám össze:
Gigabyte H81M-DS2V alaplap
Intel Celeron G1840 Dual Core, 2.80GHz
Kingston 2GB 1600MHz DDR3
A többi alkatrész marad a régi gépből. Mindent összedugtam ahogy kell (gondolom én). Külön videokártya nincs benne, az alaplapra dugtam a monitort. Indításkor ventik, winyó felpörög, de kép az nincs. Rádugtam a monitort DVI-re meg D-SUB-ra is. Nem pittyeg semmit, pedig az audio-t bekötöttem az alaplapon.
Kicseréltem a 350-es tápot a saját FSP400-asomra, meg egy nálam működő másik 2 GB-os memóriát tettem az új helyére, de ugyanolyan szar
Van valami ötletetek, hogy miért nincs kép? Szar az alaplap, vagy a proci?
Köszi! -
Benedictus
újonc
Bocsánat, félreírtam simán 970A - DS3-at akartam írni.
-
hclaci
csendes tag
Hali! Lenne egy problémám, de nem tudom, hogy jó helyen járok-e, illletve, hogy a lap-e a hibás.
Adott egy gigabyte ga-ma770t-ud3 (rev. 1.4) alaplap.
Olyan gond lenne vele, hogy néha nem bootol be. Valamikor kép sem jön be, valamikor bejön addig, hogy verifying dmi pool data, aztán hibát ír, és hogy ctrl+alt+del-el indítsam újra, majd megint ugyanez. Általában az segít, hogyha kiveszem és visszarakom az alaplapi elemet, de van mikor ezután is újra kell indítgatni, hogy működjön. Aztán van hogy beindul, és jobb alsó sarokba (ahol a torrent meg avg meg ezek vannak) össze vissza vannak az ikonok. Van amit meg sem jelenít. Olyan is van, hogy abszolút meg se rezzen a gép bekapcsolás hatására, el se kezd pörögni a venti. Az elem ki-be vevése ezen is segít.
Mi lehet a gond? F10-es bios van rajta. Egyáltalán a lappal van a gond? -
Benedictus
újonc
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy a GIGABYTE 970A - DS3P alaplap 1.0-ás revíziójába, F6-os bios updattel belemenne-e egy FX-8350-os processzor. -
Djuree
félisten
van egy gigabyte ga-965p-s3 lapom. honnan tudhatom meg hogy rev1 vagy rev3? nem találom ráírva.
-
Valicz001
újonc
Üdv!
Segítsetek!
Van egy Gigabyte 990FXA-UD3 alaplapom.mióta belekerült a gépbe nem szól az 5.1 es hangrendszerből a mély. a hangkártya beállításai közül eltünt 3 opció (pl ahol a mélyhang engedélyezést be lehetett kapcsolni..)
Mi lehet a gond??
Ksözönöm. -
rostiron
őstag
válasz
BaKeSZ87
üzenetére
Nagyon rendes vagy, köszi.

Miután frissítettem azóta a játékok állandóan lefagynak. Van hogy 5 perc játék után van hogy tovább bírja.
3DMark is van hogy lefagy van hogy nem.
Azt nem értem mi köze ennek a bios-hoz ? Lehet hogy nincs is összefüggés ? De minden esetre azóta van gond. -
BaKeSZ87
őstag
válasz
rostiron
üzenetére
Az F8-as biost mikor frissítetted, frissítette a backup biost is, és elvileg ebben az F8-asban van már ilyen védelem, hogy nem engedi, hogy régebbi biost rakj fel.
Sucuka írt a dual biosról cikket a logout-ra, küldtem neki privátot, hátha tudja, hogy efiflash-nél milyen kapcsolóval lehet kiiktatni, hogy figyelje a bios dátumát. -
BaKeSZ87
őstag
válasz
rostiron
üzenetére
[link]
Írd fel a nevét a bios fájlnak egy papírra. h87hd3.f8 vagy valami ilyesmi lehet.
Aztán mikor bebootolt a pendriveról akkor elvileg úgy kell bírni, hogy
efiflash h87hd3.f6
szóval valahogy így néz ki majd, hogy
c:\efiflash h87hd3.f6
Én így értelmezem a leírást. Próbáld ki. -
BaKeSZ87
őstag
válasz
rostiron
üzenetére
Na még egyszer. Hülyeséget írtam. Boot screen bekapcs, nem lépsz be a biosba, hanem az end gombot nyomva indítod a Q-Flasht. Driveról kiválasztod a fájlt, és engednie kéne a frissítést, akár régebbi a bios akár nem. Kipróbáltam, felraktam a legújabb beta biost, aztán simán engedte visszarakni az F1-es, alap régi bios-t. Nem értem neked miért nem engedi. Attól függetlenül, hogy tök más lapunk van, azért ezeknek a dolgoknak ugyan úgy kéne szerintem működni.
Ezzel a programmal csinálj bootolható freebios-os pendrive-ot, rakd rá a kicsomagolt fájlokat, és próbáld meg az efiflash-el. -
-
rostiron
őstag
Sziasztok
Leírná valaki hogy Gigabyte H87-HD3 alaplapon hogy kell dos alól biost frissíteni ? Letöltöttem a biost 3 fájl van benne, csinálok egy bootolható pendrivot ráteszem a fájlokat bootolók róla és utána nem tudom....
Fontos lenne
Üdv.
-
Thommyboj
aktív tag
válasz
szefi20
üzenetére
Hali!
Szerintem egy 650W-os jó minőségű táp elbír egy rendszert egy közepesen erős videokártyával. Ha nem akarsz tuningolni, vagy később erősebb videokártyát, vagy esetleg e mellé egy másikat, akkor elég lehet.
Én nekem egy z68 -as Gigabyte lapom van core-i3 -mal és egy hd 7850-nel. Ezt egy Corsair 620W táppal hajtom. Még a felét se használja a rendszerem. Igaz a 280X étvágya egy jó 100W-tal több, de még úgyis elbírja.
A Sapphire amúgy nekem azért nem szimpatikus, mert csak 2 év garit adnak rá a szokásos 3 helyett. XFX nél láttam már 1 év garanciával is. Ha pár ezerrel több az Asus vagy a Gigabyte lehet megéri a plusz évi garanciáért. Meg ahogy nézegettem a Sapphire talán referencia hűtést használ. A Gigabyte egy pár ezressel többért pedig egyedi 3 ventis hűtést kínál. Az Asuson meg hasonló hűtés van, mint ami az én 7850-esemen. Az pedig baromi halk, még több óra játék után se hallom a ventit, és sok óra gyepálás után is hűvös marad. -
szefi20
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte GA-990XA-UD3-al kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy elbírna-e egy Sapphire r9 280x Dual-X-et ? AMD FX 8320 lenne mellette FSP Raider 650-es táppal. 25K a lap és nem nagyon szeretnék ettől többet kiadni.
Valakinek esetleg van ezzel kapcsolatban tapasztalat ? Más fórumokon írták, hogy XFX verzióval nincs gond vagy Asus-al, de jelenleg ez a kártya Sapphire-hoz képest elég jó árban van és ha lehet akkor ezt préselném a lapba.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Thrawnad
senior tag
válasz
Darkslayer
üzenetére
Én is így jártam a deszkámmal.
Tegyél bele hangkártyát.
Thrawnad -
Darkslayer
csendes tag
Üdv.
GA-8I848P-G alaplap van a gépemben. Nemrég újra kellett telepítenem, amivel nem is volt gond. Minden szükséges drivert felraktam, de valami oknál fogva nincs hang. A driver biztosan jó és a gép tudja, hogy rajta van, de nem hajlandó elfogadni. Tudnátok segíteni?
-
Bendőke
tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte G41M-ES2L rev 1.1 alaplapom (a teljes konfigot az adatlapomnál találjátok), ami egy ideje - fogalmazzunk úgy - nehezen indul. A jelenség: bekapcs, ventilátorok felpörögnek és ennyi, se bejelentkező képernyő, se csippanás, semmi. Megfigyeltem, ha ezután várok valameddig - 10 perc, fél óra, nem mértem, de utóbbinál nem lehet több - és utána próbálkozom, akkor általában elindul. Viszont közvetlenül az első indítási kísérlet után próbálhatom akár tucatszor is indítani, nem megy, fölösleges időtöltés és idegeskedés. Egyszer ledöbbentem nagyon, mert elsőre elindult, de ekkor kiírta, hogy valami BIOS hiba miatt visszaírja a korábbi mentett BIOS-t (DualBIOS-os lap). Utána megint nem indult. Mikor újra sikerült elindítani, lecseréltem a BIOS-t, az F6 verzióról a legújabb, F9-esre. Nem változott a helyzet. Legközelebbi sikeres indításnál betöltöttem a BIOS-ban a "fail safe" beállításokat, de ez sem javított a helyzeten. Memóriákat cseréltem. VGA-t cseréltem. Nekem nincs több ötletem, azon kívül, hogy új alaplapot vegyek, amire viszont nincs pénzem. Valaki tudna esetleg segíteni? Előre is köszönöm!
Üdv,
B -
aginor
veterán
Sziasztok!
A G1.Sniper A88X alaplapról mik a vélemények? Van gyengéje, vagy idegesítő nyűgje?
Válaszokat köszi!
-
gently
újonc
A segítségeteket szeretném kérni a következő probléma megoldásában:
A Dell U2713HM monitorom DisplayPort kábellel kötöttem az alaplapra (Gigabyte GA-Z87MX-D3H) - még nincs egyelőre dedikált videókártya (i5 4670K IGP-je - Intel HD Graphics 4600 - hajtja meg). A DP kábellel összekötött állapotban a PC Power gomb megnyomásakor nem indul el a bootolás, csak néhány másodpercre felpörögnek a ventik, majd leállnak, aztán ismét felpörögnek és újra leállnak...ez ismétlődik. Ha nincs csatlakoztatva a DP kábel (még a bekapcsolás előtt kihúzom), akkor gond nélkül indul a bootolás, majd ha visszadugom a kábelt minden tökéletesen működik, max. felbontáson (2560x1440), hibátlan a kommunikáció a gép és a monitor között. A monitor driver-ét telepítettem, az eszközkezelő felismeri, DP port kiválasztva, Dell Display Manager működik. (A többi videó kimenetre, DVI, HDMI stb. nincs semmi csatlakoztatva.) Újraindításkor (Start menüből) és reset gombbal hibátlanul bootol összedugott kábellel is. "Hagyományos" videó csatlakozással pl. DVI is minden rendben működik, csak ezek sajnos nem tudják átvinni a monitor natív felbontását.
A DP kábel típusa: DELOCK 83398 2m. Angol nyelvű fórumokon találtam több hasonló esetet, ott kábelcserét javasoltak... Esetleg a BIOS-ban kellene valamit beállítani?
Ha tapasztaltatok esetleg hasonló jelenséget és sikerült megoldani, kérem osszátok meg.
Előre is nagyon köszönöm! -
YSOFIP
csendes tag
Lenne egy problémám.Van egy Gigabyte GA-P31-DS3L alaplap benne egy E4500 Proci, 2GB ram.
egy HD radeon 6770 Video kártya.Egyszer csak az unokaöcsém játszott rajta és se kép se hang.
Nem kap jelet a monitor.először cseréltem rajta tápot,. Utána beleraktam egy másik videó kártyát azzal sincs semmi kimenő jel.Cseréltem processzort E6600 ra.Ezzel is ugyanaz a jelenség.Tehetetlen vagyok lehet rossz az alaplap.az idegesít hogy ha kiveszem a memóriát lehúzom a HDD-ét,csak a videokártya marad benne.Semmit nem csipog az alaplap,hogy valami rossz benne vagy hiányzik.Ha valaki tud ötletet kérem segítsen. -
Tiptop@
csendes tag
Sziasztok! Vettem 1 Gigabyte f2a88xm-ds2 alaplapot, hozzá proci a6 640k (6400k) és a ram Kingston hyper x blu 1x4gb 1600mhz-es ram 300 wattos táp. A probléma az, hogy nem ad képet és a billenytyűzet sem villan fel vagy a pendive amit belerakok. Az alaplapon 24+8 pines csati van a tápom 20+4 pines ez lehet a gond? A ventik felpörögnek, de ennyi. Több monitort és kábelt is próbáltam. Minden segítséget előre is köszönök!
-
Szerintetek valami alaplapi probléma okozhatja, hogy bekapcsoláskor többször kikapcsolja magát a gép és csak azután indul el? (Gigabyte H87 HD3)
-
L4D1K
őstag
Sziasztok,
most vásároltam egy Gigabyte GA-H81N m-itx alaplapot. A gondom az, hogy az előző gépből átmentett Samsung HD103SJ SATA 2 es winchestert nem ismeri fel.
Hogyan tudnám működésre bírni?
Az előző alaplappal működött, minden gond nélkül. ( GA-P35-DS3 ).
Köszi a segítséget előre is.
-
Sziasztok!
Mi a gyakorlat a cpu-ba integrált vga-kkal kapcsolatban? Hagyjam engedélyezve BIOS-ban? Vagy kapcsoljam le? Számít valamit egyáltalán? -
Redpuritan
csendes tag
válasz
viktorm1
üzenetére
Integrált VGA mindenképp legyen benne,mert ha a videokártyádat cserélni akarod,és közbejön valami a hajadat kitéped.Jó az ha van! Tápból a Chieftec elérhető ár/teljesítmény arányában.Drágának tartom az FSP-ket,de tény,h iszonyat módon lehet terhelni őket,volt szerencsém gyilkolni egy 400W-osat,ciripelt kegyetlenül a táp,fütyült a ventilátor,de nem pusztult meg.

-
AxBattler
félisten
válasz
viktorm1
üzenetére
Szvsz sürgősen szerezz be egy megbízható tápot, pl. egy ilyen FSP-t.
-
viktorm1
csendes tag
válasz
Redpuritan
üzenetére
Üdv, hát megcsináltam a mem tesztet, minden ok, összes drivert levettem, feltettem az új ATI-t. Egész tegnap teszteltem, az van, hogy ha nem terhelem a videokártyát, azaz csak megy a gép magában, akkor nem kapcsol le. Ahogy egy kicsit is (már a 2-3 böngésző ablak) fut valami, akkor durr elmegy minden, mintha kihúznám az áramból. Nem nagyon melegszik, de azért enyhén 55-60 fokos ilyenkor a video chip. Be sem lehet kapcsolni a gépet amíg le nem húzom az alaplapról a tápot, vagy a táp főkapcs gombját 20 mp-ig kikapcsolom, majd vissza, de akkor beindul egyből a gép. Bios a legfrissebb, szóval a táp kezd gyanus lenni.
RASURBO Basic&Power BP-XII 450 típus. Vagy az alaplap, nem? Tehát vagy a meleget nem bírja, vagy a táp kevés, de ennyire?
X akta, tényleg. Tudtok segíteni?
köszi! -
Weareus
addikt
Sziasztok.
Csinálok egy Gigabyte GA-M61PME-S2 alaplappal bíró rendszert, eddig egy szűz win7/64 van rajta, továbbá a hanghoz való drivert sikerült levadásznom.
A gigabyte support-oldalán kívül máshol is kerestem win7-hez chipset/LAN-drivert ehhez a laphoz, de sehol semmi, csak Vista64-hez van. Próbáljam meg v. én vagyok balfék és csak nem találom azt, ami kell?
(A gép ismerősömé és én az Asus-supporthoz vagyok szokva, ami jó, most a Gigabyté ennyire tré v. tényleg csak én keresek rosszul?). -
Redpuritan
csendes tag
válasz
viktorm1
üzenetére
Nekem is volt egy hasonló esetem 2004ben,akkor vettem az első gépemet.A boltos rakta össze az egész gépet,a videokártyákat sorra megfőzte 15 percenként,visszavittem neki az egészet.Amikor érte mentem 45 percen át simán mentek a játékok,hazahoztam,8 perc után újra csak kifagyott.Azt mondta fázis ingadozás,villanyszerelő 32A-ig terhelhető tömör réz kábellel bevezette a szobámba külön a stabil fázist,és akkor is sorra kifagyott,főzte a videokártyát.Azóta sem találkoztam hasonló esettel,illetve senki nem tudta megmagyarázni.Full X-Aktás story...

-
viktorm1
csendes tag
-
viktorm1
csendes tag
Sziasztok, egy rejtélyes
Gigabyte lap (???) problémám van.
adott egy Gigabyte GA-880GM-UD2H rev 1.3 lapom, benne 2x2 Kingmax 1600 nano, Athlon II X3 450-es.
Win7 32 bit.
Alapban a saját videochipjével (ATI 420 körüli) megy, bár újabban az első indításba belefagy a Win login, és kicsit szinezi a képet, de másodikra jó és stabilan fut.
Viszont ha bővítem PCIx videókártáyval, akkor 4-ből 3 kártyával a Win indulása után 1-2 perccel kikapcsol, se kék halál, semmi, csak leáll. Tegnap vettem egy újabb kártyát, ezzel 10 percig bírta.
Van 1 kártya egy GALAXY GeForce 9500 GT, amivel viszont simán megy órákig, az aktív hűtős, az többi 3 amivel próbálkoztam mind passzív, de nem hiszem hogy a melegedés lehet a baj. Próbáltam 1 Nvidiával és 2 Radeonnal, a legújabb egy 6450-es Saphire, még ezzel ment a legtovább.
Mi a retek lehet a baja? cseréljem egy másik (újabb) Gigabyte alaplapra?
Várok minden tanácsot javaslatot, amit előre is köszönök!
Üdv: Vik. -
Redpuritan
csendes tag
válasz
Redpuritan
üzenetére
Megoldódott! 1680-as felbontást nem szereti a monitor,1920-asra állítva semmi gond.

-
Redpuritan
csendes tag
Tisztelt Szakértő!
Segítséget szeretnék kérni!
Konfig:
CPU Intel E6600 Dual Core 3,06GHz
Ram Kingstone Hyper-X Blu 1X 4GB 1333 MHz
Videokártya Gigabyte GTX 460 V2
Táp Chieftec 600Watt
HDD Toshiba 500Gb+WD 2TB
Rendszer Win7 H. Premium 64bit
Monitor Asus VE247Az a problémám,h ha játszok a MW3-al,akkor egy 20 perc után a monitor hirtelen sötét lesz(mint amikor nem kap jelet,ki lenne húzva a gépből),kiírja,h DVI,aztán visszalép a játékba,megfagy a kép,majd folytatódik a játék szaggatva,később már fut rendesen.
Azután kis idő múlva folytatódik a dolog.
Kipróbáltam a legfrissebb V2 drivert,a sima GTX 460 drivert is,DirectX-et újra raktam,minden codec pac fent van.
A gépház oldalát is levettem,h szellőzzön rendesen,de akkor sem.
(Az előző Benq monitorom 3,5 év után úgy pusztult meg,h ki-be kapcsolgatott,még akkor is amikor a gépből ki volt húzva.Lehet összefüggés az előző monitor megpusztulása,és a videokártyám között?)
Mi lehet a gond???
Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek! -
chester91
senior tag
Értem, és ezt tudom, csak nekem jelenleg passzív a vga-m. Alaphangon jelenleg 60-on van, bár elvileg egy ventis vga-nál azt is fogja hűteni. Ha egyszer csere lesz végre

Köszönöm a segítségedet!
-
chester91
senior tag
Ezt tudom, csak a baj ott kezdődik, hogy hol a vga fűti azt, hol fordítva. És amíg 60 körül mozog az egyik, az a másikra is kihatással lesz. Ezért gondoltam, hogy valami erősebb hűtővel le tudnám nyomin mind a kettőt néhány fokkal. Jelenleg nincs is benne vga, 3-4 fokot jelentett, de a probléma, hogy egy az egyben a vga-ra megy a forró levegő, ha van benne.
Szerk.: és persze köszönöm a válaszodat

Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Gyúrósok ide!
- Gitáros topic
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- hcl: Amúgy mi a terv?
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36 - XMP - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Sp1 el is kiakadt.

normal/silent/manual.

Egyébként más oldalon is láttam, hogy valakinek ugyan ez volt a gondja ezzel a lappal.

Gigabyte lap (???) problémám van.