Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Ezt a földelési hibát azért zárnám ki, mert hirtelen jött a fagyás, a gép az összerakást követően nem volt mozgatva. Ez az, hogy sok mindennel lehet ilyen hiba, találja ki az ember, hogy melyik a ludas. Bár én a lapra gyanakszom így is. P45 önmagában egyszerű eset, én sajnos mindig az UD3-as lapokkal jártam meg, persze nem OC terén.
-
MPowerPH
félisten
Ezeket mind megtettem, tudom, hogy memóriára kényes, UD3P is az volt anno. Közben teljesen szétszedtem a gépet, fél órát elem nélkül volt, rövidre zártam, majd asztalon összerakva ismét elindult. Viszont még mindig értetlenül állok a dolog mellett.
Eddig volt dolgom sok sok alaplappal, köztük volt UD3P is, és az ilyenkor "meggyógyította" magát, de legalábbis elég volt neki a bios reset. Tuning esetén szokott ez előfordulni, itt viszont minden alapon futott, arra nem lehet fogni.
Másik audio és lan driver min segítene? -
farika84
csendes tag
-
-
csuki00
tag
-
csuki00
tag
módosítottam a beállításokat biosban arra amit írtál, csak 2,2V hagytam dram-ra, egyszer még a beállítás alatt lefagyott.... másodszor meg kék halállal a win után meghalt!
Használtan vettem a kit-et most! Lehet, hogy az nem okés. Mert most az enyémmel vígan megy..... És nem fagyott ki.
-
Woid
tag
Azért nem látod, mert nincs gépem. Szétcsapta magát, semmi nem élte túl.
Most egy Eredeti Pentium 2 - 333Mhz-ről vagyokSzóval, nulláról indulok. Így hát DDR-3.
Proci
AMD Athlon II X2 250 AM3 BOX - 17.424 Ft
vagy
AMD Athlon II 620 2.60Ghz AM3 BOX - 23.362 FtRAM
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz - 10.862 FtIdővel majd mégegy. Még változhat a márka.
Táp
GIGABYTE Superb 460W - 8330 Ft
vagy
FSP Everest 400W - 14.875 FtDe azt hiszem ezek már nem ez a topic. Igazából még annyira az elején vagyok,
hogy még minden változhat, nálam az alaplap az, amin képes vagyok vacakolni heteket is akár... És bár Giga nálam örök, most olvasom a "milyen alaplapot"-ban, hogy AM3-hoz nem is Gigát javasolnak. Nem tom még nah. -
Tomi7887
aktív tag
-
Tomi7887
aktív tag
Huu, -bh- nagyon köszönöm az infot, pont ezekre voltam kíváncsi.. délelőtt aztán még beleolvastam a fórumnak abba a részébe amit említesz, hogy szívás a Kingston..
tuning semmiképpen nem lesz, nálam a tuning inkább az hogy nagyobb procit veszek bele, moost kisebbel indítanék..
ramnál megint csak nem akarok nagyot, mármint Herzben.. de láttam itt korábban irták ,hogy a 2x2 gb-tal sokan szívtak, ez igaz erre az alaplapra is?Crossfire megint csak kiesik, mert nvidiat szeretnék, egyelőre elég volt az ATI-ból.. melyikkel barátkozik egyébként jobban a lap?
Mégegyszer köszi a mindent kimerítő infot..!! -
gondolom, azzal a megoldással, h a vinyóra rakja a backup-biost - ahogy a kissebb lapoknál, vagy újabban az összes többinél is, mint opció....
Na jah... gondolom amilyen megoldás eddig is csúcs lapoknál fordult elő, most is leginkább ott fog. Ha tippelni kellene, én is a vinyósra tippelnék.
-
Fejes Péter
tag
Ok akkor majd beállítom.Az easy tune-al nem tudom felhúzni 3000-esre a procimat valami miatt szerintem nem bírja.211fsb-nél van most 2.8-as ha adok rá akkor 212-nél expect-et ír ki.Ja és 1.32v-n szalad most így 2.8-on.Valaki dobjon már rá nekem infót hogy olyankor mi van.Vagy kell még rá adni mást is?!
-
Fejes Péter
tag
A ramom cl6-os.És hol tudom állítani a feszt a ramnak?És hol tudom +nézni hogy most mennyin megy?Mellesleg tudom hogy van külön a lapomnak topicja de sok angol és szeretem 1értelműen +érteni a dolgokat szóval vágod.Mellesleg a sb/nb felhúztam +200-ra és a ht-t 1gb-re ezekkel érek el valami gyorsaságot vagy felesleges ezeket állítgatni?
-
Monya78
veterán
Hali!
Igazság szerint nem is figyeltem az alaplap hőmérsékleteket, de feltünt volna ha magas lett volna...
6cm-es ventit inkább kerülném, eléggé csendmániás vagyok...inkább a proci ventilátorát 12cm-esre cserélném és úgy raknám rá. hogy kapjon a levegőből az északhíd bordája. (egyelőre ez a box-os hűtő egybe öntött műanyagos rögzítése miatt lehetetlen)
-
Tedy
csendes tag
A tápra én is gondoltam, elég nyűgös a kicsi és venni is fogok 1 újat. Igazából a többi cuccal nincs gond. A biost hogy frissítettem? Hát letöltöttem a legújabb frissítást a laphoz, felraktam 1 floppyra, arról bootoltattam és megcsinálta magának. Most az a kérdés akkor hogy vajon megcsinálta?!! Mert a bios ugyanolyan mint a régi.
Igazából a drivereket nem tom hogy milyen frissek, amit adtak hozzá anno telepítőt arról dúrtam fel mindent.
Letöltöttem a cpu-z t, ami nekem elég fura dolgott lökött ki. Alap óra jele ugye 1.6ghz, elkezdtem a super pi-vel tesztelgetni, most felhúztam 2ghz-ra, viszont a cpu-z 1.5ghz-t ír ki, néha felugrik 2ghz-ra. Viszont a super pi eredménye azt mutatja hogy 2ghz-n van. Na ezt kicsit szarul írtam le.
ui.: A hasonló hozzászólásokat várom. -
bakosgabor57
őstag
Most nézem,kúszik föl az ára
Fiam gépe lesz frissítve és jövő héten fogok ráklattyanni az Ipon bevásárló kosarának megrendelés linkjére,ezért most minden topikban kikérem a vonatkozó összetevőről a véleményeteket,meg úgy összességében is.
GIGABYTE GA-EP35-DS3 25.056 Ft
COOLERMASTER Hyper TX2 RR-CCH-L9U1-GP 5.364 Ft
INTEL Dual Core E5200 2.50GHz 775 BOX 19.440 Ft
MSI R4830-T2D512-OC PCIE 31.361 Ft
GIGABYTE Superb 460W 11.448 Ft
CORSAIR Dominator 2048Mb DDR2 1066Mhz KIT 10.956 Ft
Összesen: 103.625 Ft
Több lóvé nincs(még ennyi se)
-
tocso83
csendes tag
Én még tavaly nyáron vettem, de csak most tudom meghajtani igazán. Talán ha még emelnék feszt adna egy kis pluszt. Nekem is 3,84Ghz ahol még prime stabil (480x8), valamiért 500 Fsb fölött a prime mindig hibát dob. Amit furcsállok viszont, hogy kék halál eddig csak egyszer volt, az is szerintem a memória időzítésből adódhatott. Vagy be sem bootol, vagy elindul a vista, de akkor már nem fagy ki, csak a prime hibázik. Milyen oprendszeren nyomtad?
-
tocso83
csendes tag
Realtemp-pel mértem. Nekem is gyanús kicsit. Nincs ugyan közvetlen mérőm a vízhűtő rendszerben, de a csövet megfogva még csak langyos sem volt, nemhogy 70 fokos. Még ha a proci felületén nem is egyenletes a hőleadás és mondjuk 8-10 fokkal melegebb akkor se értem hogy mehet föl ennyire. Főleg úgy nem értem hogy a Realtemp 35-36 fokot mutat így alapon járatva (internet, szövegszerk. stb), Cod5 alatt meg 48-50 fok környéke
Szóval benne van a pakliban, hogy a szokásos szar wolfdale szenzornál is szarabbat fogtam ki
A memória amúgy marha jól bírja, még 900Mhz-en is megy 4-4-4-12ben stabilan. Bár ez nem lep meg annyira, mert a régi lapban 5-5-5-18-ban ment 1080Mhz-et.
Még a max fsb-vel játszok kicsit az tuti, mert 500Fsb mellett is csak a prime dobott hibát, amúgy ment minden. -
tocso83
csendes tag
Nos, egy fél napos próbálgatás után elértem a 3,84 Ghz-et, ezt 480-as Fsb és 8-as szorzó mellett (ment 500-as Fsb-t is, igaz akkor csak 7,5-ös szorzóval indult el). A prime viszont 20 perc után hibát dob így is úgy is. A proc feszt nem emeltem 1,3V fölé, az mch 1,28V-on. Ami aggasztó az a hőfok: 450-es Fsb fölött drasztikusan nő a prime alatt. Alapon semmi gond vele, kb 35-40 fok között (ezt a vízhűtésnek köszönhetem szerintem). A prime alatt viszont még a víz sem tudja tartani, 70 fok fölé megy. Amikor 500 fsb-s beállításnál a prime hibát jelzett már 76 fokos volt a proc.
Kösz a segítséget, így is túlszárnyaltam az elvárásokat. A prime kivételével még 3,84Ghz-en is stabil tud lenni. Játszottam egy bő órát a Cod5-tel és semmi fagyás. -
tocso83
csendes tag
Köszi a segítséget. Most kicsit próbálgatom majd. Az mch-t nem mertem nagyon feszelni, alapon is picit melegnek tűnik nekem, pedig elég combos bordának tűnik (bár lehet hogy csak kicsit még féltem
) Tuningnál túlfeszel??? Eddig az volt a tapasztalat, hogy mindig alulfeszeltek a lapjaim, bár mint mondtam giga-val még nem volt szerencsém.
Legalkalmasabb Bios verziót tudsz ajánlani? -
Stirbi
addikt
hát elég érdekes dolgok történnek tuningnál, de aztán lehet,h a proci nem sezretia a magas szorzot? mert pl 1,4 v on nem indul 11x300 on és csak a cmos clear segit meg ilyeneket bugozikmost már 11x265 ön sem indul pedig eddig azon stabil volt és az alaplap birja mert szépen viszi a 415 fsb-t de amint magasabb szorzonál feljebb viszem a szorzot ugy h kb 2.8 - 3ghz lesz az orajel azt már nem viszi a proci,még feszemeléssel sem
-
-
deadwing
addikt
Óh, és ha nekem nincs szükségem CF-re?
Már ha a CrossFire-re gondoltál...
Tuning csak minimális mértékben lesz alkalmazva, amiket leírtál, azok közül ez a tápellátás spórolás aggaszt a legjobban.
Hangkeltőnél pedig én már mindent pipálgattam, 2 napom ment rá... semmi eredmény.
Jó lenne ha valakinek lenne konkrét tapasztalata ilyen Realtek HDA-val /előző lapomban is ez volt de ott működött/, az a gyanús egyébként hogy sehol semmilyen fórumon nincs említve a dolog, emiatt gondolok arra, hogy hw hiba lehet.
Köszi a segítséget! -
deadwing
addikt
-bh-
A EP43 DS3-el kapcsolatban amit írtál butítást, nem igazán értem. Giga honlapján elég sokat nyomoztam míg ennél a lapnál döntöttem. Pl, ICH10, PCI-E 2.0, 45nm procik, SATA2 AHCI, /raid nem kellett nekem/, stb. Te milyen szempontokat néztél, mennyivel butább ez a lap mint egy P35?
Kicsit most beparáztattál, hogy nem vettem jó cuccot.
Előző problémámra esetleg lenne egy tipped mi okozhatja?Eszközkezelőben egyébként minden oké, és furcsamód lap füzetében lévő rajzokon is szürkék az említett szabályzók... Behalok, ha ez szerintük így normális!
Nálam így néz ki jelenleg a probléma: -
james007007
csendes tag
kösz a választ akkor meggyőztél marad a P35
És abból melyiket érdemes ? És mi az hogy csak PCI-Ex 1.1 nem lesz kihasználva a 4670 videkartya ?
Ja és meg valami mivel elég béna vagyok a tuninghoz ezért gondolom nem ártana az a fajta alaplap amelyiken 2x bios van
Ezek alapján melyiket ajánlanád pontos tipus szám szerint
Továbbra is köszi
-
james007007
csendes tag
Sziasztok
Én is gépvásárlás előtt álok de csak szerény keretek között
Egy E5200 Intel procihoz keresem a megfelelő Gigabyte alaplapot
Tuning ha lesz is csak minimális keretek között mivel állítólag ezt a procit érdemes tuningolni ,de tényleg csak minimálisan akarom hisz munkára kellene a gép szóval legyen atom stabil.
A számtech boltban a regi EP-31 es alaplapot ajánlották , de nem kellene-e esetleg valami újabb nekem vagy tényleg jo a régi 31 es ??
Én szívem szerint az arany középutat választanám az EP-35 ot de nem sok ismeretem van arról hogy mik a különbségek.
Gondolom ti jobban vágjátok a témát és meg tudtok erősíteni vagy cáfolni az elképzelésemben.
Ja és még annyit hogy szeretném ha energiatakarékos lenne az egész cucc mert szinte egész nap megy .. .ezért is választottam mellé egy ATI 4670 kártyát
-
zip
tag
Hello -bh-
Köszönöm a javaslatokat.
Egy dologot kell, hogy hozzáadjak a leírásomhoz - azt, hogy én nem tuningolok. Egyszerűen megveszem az alapból nagy teljesítményt és azt küldöm neki
Tehát nálam a tuning nem opció.
A raptort azért választottam, mert az az elérhető jelenleg leggyorsabb vinyó..lehet, hogy nem ér annyit mint amit kérnek érte...de had szóljon!
Viszont a ramoknál komolyan elgondolkodtattál.... "Ha DDR3at szeretnél, és 4magot, megfontolandó alternatíva az i7-es család." hát ja,,, francba,,
Proci: I7-920 - tényleg 5 ropival drágább, csak azt néztem hogy abban pl. 8 mega cash van, míg a Q9550-ben 12! - emlékszem, hogy annak idején is voltak olyan elvileg alacsonyabb szériájú procik amik jobban szóltak mint a nagyok, pontosan ezek miatt az apróságok miatt...de ha valaki fel tud homályosítani az LGA775 és a socket 1366 közti lényeges különbségekről...nos azt megköszönném.
-
-
tomika
aktív tag
2x1 GB Kingston 1.94-et kapott, elég volt neki.
2x2 GB Kingston úgy néz ki, hogy minimum 2.14-et kér.
Eddig rendben is van, csak féltem a 2x1 GB modulokat, hogy nehogy megsüljenek. Mert ha úgy vesszük, azok túl vannak jelenleg feszelve.
Amúgy vicc az egész, hogy tuning nélkül nem elég neki a gyári specifikáció 1.8 V.
Több kingstont én nem veszek.Amúgy ezer kösz a tippet!
-
tomika
aktív tag
Adtam a memóriáknak +0.2 V-ot. Nem fagyott, de prime blend hibát dobott.
Most +0.3 V-ot adok, és 2 óra prime végigment.
Ez örömteli, de ettől nem lesz baja a 2x1 GB RAMomnak? Azok elmentek 1.94 V-on eddig is, és elvileg mindkét RAM-nak 1.8 V fesz kell a specifikáció szerint... -
winfier
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Metal topik
- Formula-1
- PlayStation 1 / 2
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- A Teslákba költözik a Grok AI
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest