- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Fotók, videók mobillal
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Android szakmai topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
-
rumona
csendes tag
Próbáltam türelmes lenni, de aztán hirtelen az alaplap képnél továbbment egészen a windows inditásáig majd ott újra leállt. Érdekes, hogy ezután kikapcsoltam, majd újra be, és akkor minden jó volt. Villámgyorsan betöltődött minden. Azt is észrevettem, hogy hosszabb leálllás után csinálja csak ezt. Ha egymás után ki-be kapcsolom a gépet, mindig gyönyörűen működik, de ha mondjuk 15 percnél tovább van kikapcsolva, na akkor az első indításnál elakad.
Nem lehet hogy a chaneleket keresi? Amikor rendesen töltődik, az alaplap kép után a feket képernyőn megjelenek ide chanel 0 master meg slave enadbled.Most reggel első bekapcsolásnál meg a chanel 3.4 et írta ki.
-
04ahgy
nagyúr
válasz adam1723 #3797 üzenetére
Beállítási hiba nincs, korrekt minden. Tudsz kölcsön kérni RAM-ot (mert azzal is kellene tesztelni)? Lehet, hogy nem szereit a Black Dragont (amit nem csodálok), az a GEIL alja, cserébe veszik, mert világít.
Sajnos lehet ez, tehát RAM kompatibilitás, vagy akár CPU hiba is.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
-
04ahgy
nagyúr
Várj türelmesen, nyomkodd meg a DEL gombot, és ha a BIOS-ba belépett, ellenőrizd, felismeri-e rendesen a HDD-t.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
rumona
csendes tag
Sziasztok,
a segítségetek szeretném kérni ebben a kérdésben:
A gép csak a gigabyte alaplap képéig tölt be, tovább nem megy, majd miután másodszor is bekapcsolom, akkor tovább tud lépni. Eddig minden jó volt, most szereltünk bele egy 1 terrás seagate winchestert....lehetséges, hogy ez kavarta meg?
köszönöm a válaszotokat. -
Sanyi19
őstag
Esetleg arra nem tudsz valami megoldást, hogy akad a hang meg a kép. Tehát így beakad minden és utána megy tovább. Ahogy felraktam a windows-t rá 2 napig jó volt aztán jött elő. Lehet valamelyik játék rakott fel valami Visual C++-at vagy keretrendszert, de nem tudom. Aminél nagyon csinálja az a GTA 4 és Far Cry 3, GTA 4 már betöltésnél akadozik.
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
04ahgy
nagyúr
válasz adam1723 #3792 üzenetére
Ha mindegyik megbukik, akkor viszont CPU / alaplap hiba lesz. A CPU hiba valószínűbb, mert abban van a memóriavezérlő. Nagyon jó eséllyel azonban csak BIOS-t kelle frissítened / beállítási probléma.
HGyu
-
adam1723
csendes tag
Arra jutottam ,hogy minden memóriám megbukik a teszteken a lapozófájl kikapcsolása mellett, bár ahogy olvasgattam 8 gb ram mellett ki lehet kapcsolni, de lehet hogy én vagyok félre informálva. Bekapcsolt lapozófájl mellett stabil a rendszer de gondolom nélküle is annak kéne lennie. Erről ha kaphatnék valami kiokosítást, azt megköszönném.
-
04ahgy
nagyúr
válasz adam1723 #3790 üzenetére
Ha az SPD alapján beállított esetben a memóriaórajel 1333MHz-re adódik, akkor mehet az SPD.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz adam1723 #3788 üzenetére
Memória hibád lesz, egyesével mindegyiken (egyszerre csak egyet teszel bele, ha nincs hiba, jöhet a következő) futtasd a Prime blendet. Amelyikkel hibázik, az a modul a ludas.
HGyu
-
adam1723
csendes tag
Sziasztok
Remélem valaki tud nekem segíteni 2 napja vettem egy FX 8350-et.
A gondom az hogy Prime95 in-place large FFT és Blend test futtatás közben kb 7-10perc után egy vagy két mag (változó) kiáll hibával. Érdekes módon small FFT alatt stabil a rendszer.
Próbáltam több feszt adni a procinak persze APM kikapcsolása mellett de nem segített.
A másik problémám az hogy ha a memóriák időzítését spd data alapján lövöm be akor memtest86 és linx alatt is hiba van.A konfig amiről szó van Alaplap: Gigabyte GA-990FXA-UD5
Proci: FX 8350 Noctua NH-D14 -el hűtve
Memória: GeIL BlackDragon DDR3-1600 CL9 4x2Gb (gb34gb1600c9dc)
Vga: Asus 7970 DC2T
Táp: Cooler Master GX650W -
04ahgy
nagyúr
válasz Sanyi19 #3784 üzenetére
Melléütöttem, LGA1155-nél is és LGA1156-nál is a CPU-ban van. Csak többet írok mostanában 1155-öt, és arra áll a kezem.
VGA BIOS update (akár a TechpowerUP!-on) nincs a kártyádhoz? A Sapphire-okkal mostanában elég sok baj van.
HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz Sanyi19 #3782 üzenetére
LGA1155 esetén a CPU-ban van a PCIe vezérlő, az is lehet gond. Az FI BIOS is 2010-es, másfél évvel idősebb a HD77xx szériánál. Másik VGA-val nem tudtad tesztelni, vagy a VGA-t másik alaplapban?
(#3780) RudiSteel:Egyszerre csak egy modult tegyél be, és éjszakára hagyd rajta futni a Memtest86+ tesztprogramot. Ha egy adott modul hibátlan, azt félreteszed, és jöhet a következő.
HGyu
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok,
vettem egy HD7750-et a Gigabyte GA-P55-UD3L rev2.3(H55 chipset, FI bios) lapomba és olyat csinál, hogy bekapcsolom a gépet, minden rendben van, de ha valami miatt újra akarom indítani, akkor a következő inditáskor már a PCI-E port sebessége 1x-es. Ha ilyenkor kikapcsolom és be akkor utána megint jó.
Sok program kér telepítés után újraindítást és idegesítő a dolog, hogy olyankor mindig ki kell kapcsolni meg megint be, mert másként 1x-es lesz a PCI-E és ha pl, játszani akarok akkor lassabb és akkor olyankor megint kikapcs-bekapcs.Olvasgattam, hogy ez valami PCI-E 1x bug, erről tud valaki valami információt? Valaki találkozott már hasonlóval? Mit tudok csinálni? Írtam a Sapphire-nek, ilyen alapdolgokat válaszolt, hogy csináljak CMOS cleart, meg rakjam fel a 12.10-es drivereket, távolítsam el az előzőeket stb. A windows-t már újraraktam, de szerintem ez nem szoftveres probléma. Másik kártyával nem csinált ilyet. A Gigabyte-nak is írtam, de még nem írtak vissza.
Lehet, hogy a H55-ös chipsettel van valami probléma, mert egy másik srácnak is csinál hasonlókat egy ASUS lapba(neki egy Sapphire 7770), de gondoltam hátha itt valaki találkozott már ilyennel és tud segíten.
[ Szerkesztve ]
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
RudiSteel
tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte ga-p43t-es3g alaplapom, amihez van 4x1Gb KingMax FLGD45F-B8KJ9 FAIH 1600Mhz ddr3 memóriám. Ha mind a 4db benne van, akkor sok rövid csipogással kikapcsol. De ha csak 2db-ot teszek bele, akkor a pendrive-ról telepített win7 már boot-nál bizonytalankodik és általában kék halállal lefagy. Ráadásul a win7 feltevése előtt bios reset is volt. Mit lehet ilyenkor csinálni?
-
Brave_86
aktív tag
-
RudiSteel
tag
Sziasztok!
Megköszönném, ha valaki megmondaná mi lehet a gond:
A régi XP-s gépem így nézett ki:Asus a8n5x + Amd 3500+ + 2gb ddr1 ram + Inno 3d gf 7800 gt 256mb ddr3 + 400W codegen +.asus aerocool ház. Ezt ilyenre terveztem át: Gigabyte ga-p43t-es3g + Intel e8500 + 4x1gb kingmax 1600mhz + Chieftec 550W (+ ház és vga maradt a régi).
Nos a probléma az, h bootolás után végig folyamatos sípolást ad a speaker..viszont az xp bejön!!!
Gondolom vmi baj azért lehet, mert akkor nem sípolna. Várom bárki javaslatát, h mit tegyek!!!Köszi
-
Brave_86
aktív tag
Hali
Egy gyors kérdésem lenne:
H55-UD3H lapon milyen integrált HDMI port van? 1.3 1.4?
1.3ra tippelek.
Köszi. -
popey37
addikt
hali.
lenne egy kis problémám, este hazajottem a melobol és nem indul a gépem.
giga ep 43 ds3, 2x2 giga kingston, E8400, gtx 260 vga. 700W tápbekapcsoláskor a ventik felporognek, az alaplapon a négy led világit sorban fentrol lefelé piros,sárga zold zold.
megnéztem az osszes csatlakozot, minden okés, a vinyo felporog, de utána semmi, a monitor ledje pirosan villog, semmi csipogás, mindent lehuztam és visszatettem, semmi.
már volt elem ki be is, semmi változás.
van valakinek valami otlete?
Teló: +36302105384 SW 120/600
-
Jumbo
tag
Sziasztok!
EP45-DS3 alaplap tud pice eszközről bootolni? (ocz revodrive)
Esetleg próbálta már valaki ezt a kombinációt?Előre is köszi!
Üdv!
Jumbo
-
#hpq
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-P55-USB3 alaplapom. Az lenne a kérdésem, hol lehet beállítani, hogy a gép leállítása után ne kapjon az usb port áramot? BIOS-ba nézelődtem, de nem találtam.// -
-
veterán
Hi all!
Vettem egy új CPU-t meg ramot viszont kéne egy kis segítség nem igazán látom át most ténylegesen, milyen sebességen megy az egész móka, mert ami a lényeg, hogy 400FSB-vel szeretném a RAM-okat 800mhzen dualban üzemeltetni...
itt van 4 kép, amit AIDA64-el csináltam
alaplap
[link]mem
[link]mem-spd
[link]CPU
[link]Kérem aki átlátja ezt a dolgot gép szinten az segítsen....
THX!!
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
gari24
tag
Hello
Van hogy amikor bekapcsolom a gépet akkor megáll a bootolás és az alábbit írja ki
DES is turned off press any key to cont.....
És utána nyomok egy tetszőleges gombot és simán továbbenged
Mi ez a DES és h tudom állítani ?? -
04ahgy
nagyúr
Erre a részre gondoltam, amit bejelöltem, Ha jól látom, akkor arról tetted fel a képet, ugye? Mert ránézésre jónak tűnik.
(#3759) senki66: Ha a pasztázás is rendben van az MCH borda alatt, akkor nincs több ötletem. Túl újak a RAM-ok a laphoz. Én régebbi (pl. Micron D9GTR, Elpida Hyper) chipes RAM-okkal próbálkoznék azzal a lappal inkább. Nekem az Elpida J1108BASE-MGH-E Hyper chipjeimet a Gulftown-ig bezárólag szárnyaltak, mint a kisangyal, újabb architektúrákkal meg csak jóval a névleges frekvenciájuk (2200MHz CL8-8-8-22, 1,65V) alatt képesek stabilan üzemelni.
A P45 esetén a DDR3 támogatás nem hiszem, hogy a ma kapható legújabb modulokra maradéktalanul kiterjedne, szerintem egy ilyenbe futottál bele. Az aprón akár garival is kaphatsz régebbi gyártmányú, magas feszültségű kiteket, sz lesz nálad az igazi, szerintem.
HGyu
-
raggg
senior tag
Kicsit késve, de mellékelem a bios-ról készült aktokat:
https://picasaweb.google.com/117257647980753589592/Bios?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJnb-NKIotvjgQE&feat=directlinkAzért van rádugva, mert zenével foglalkozom és a külső lemezen van rajta minden, amivel dolgozok. Mostmár nem lenne szükségszerű mert a gépbe is került egy nagyobb HDD, viszont már így szoktam meg. Na meg sosem elég a hely. Amúgy annyira nem zavar az a +10 sec, csak hátha. :-)
ragklaatPS
-
04ahgy
nagyúr
válasz Pazolini #3752 üzenetére
A CPU-Z annál is megbízhatóbb kiolvasással rendelkezik.
(#3751) senki66: A GTL az a CPU-nak és az MCH-nak egyféle kommunikációs busza. De ezzel kapcsolatban a P35/P45 topikban hamarabb kapsz akkurátus infókat, én rég tuningoltam LGA775-öt.
Amit linkeltél, az RAM hűtő. Én egész idáig nem a RAM hűtésről beszéltem, hanem az MCH hűtésről, és úgy gondoltam, hogy odatámasztasz egy 8cm-es ventilátort, hogy a meleg levegőt elszállítsa.HGyu
-
senki66
senior tag
Ha megvalósíthatatlan aktív hűtés nélkül, akkor minek teszteltem három napig így-úgy amúgy, nyilván én kuka vagyok hozzá, de éppen ezért kérek itt segítséget, de tudtommal a ddr2 800 CL4-el, ami eddig volt gyorsabb mint a ddr3 1333 CL 9. Az előző Kingmax ramok meg 1333-on is hibáztak a memtest szerint úgyhogy nem biztos, hogy túl jó választás lettek volna.
Az aktív hűtés alatt valami ilyesmit érttettél[link] , mert akkor én félreértettem, azt hittem én buheráljak valami ventit hozzá, mert azt tényleg nem tudtam volna megvalósítani.
GTL Voltage-ek az mit jelent, pontosabban?[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz Pazolini #3749 üzenetére
Ha a voltot visszaveszi, akkor az órajelet is vissza kell vennie, mert különben azonnal kifagyna. Valószínűleg csak hibásan jelzi ki. ET6-ot ne használj, kukába való. Az értékeket CPU-Z-vel nézd.
(#3748) senki66: 1,4-1,5V MCH fesz, aktív hűtéssel. Te azt mondtad, az megvalósíthatatlan. Ha az megvalósíthatatlan, akkor az 1600MHz-es FSB + DRAM együtt is az. Nem tudom, miért fájna annyira 1333-on használni a RAM-ot, semmi teljesítményveszteséget nem jelentene. És már rég pontot tehettél volna a folyamat végére.
A különböző távolságra levő slotok más parazita induktivitásokkal, kapacitásokkal rendelkeznek, melyek befolyásolják a jelalakot. Ezt kombinálva a RAM-ok gyártási szórásával lehetségesnek tartom a slotonkénti eltérő stabilitású üzemet.
Ha vannak GTL Voltage-ek, azokat is emeld próbaképp.HGyu
[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
Üdv!
H57M-usb3 lapon ugyanolyan BIOS-beállítások mellett
- Gigabyte GUI ET6 progi és EIST bekapcsolva -
x86 win7 alatt működik a a CPU feszültség- és a CPU frekvenciamoduláció
x64 win7 alatt pedig csak a CPU voltage, a frekvenciamoduláció nem.Vajon miért?
-
senki66
senior tag
Sajnos a Module 2 slot 1-ben rebootol, csak azt nem értem ha ez ram hiba, akkor a 0-ás slotban miért jó?
meg ugye a 0-ás slotban jó Module 2 is, a Module 1 meg jó az 1-es slotban is , akkor ha így együtt teszem be őket miért nem jó mégsem, meg ugye a memtest sem mutatott semmi hibát. 1333-on pedig megy egysterre a 2 modullal is.Most ha ez mégis ram hiba, akkor most mit csináljak, megint cseréltessem ki, holnap van az utolsó napom, amikor még megtehetem vagy tudsz még javasolni mást?Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
-
senki66
senior tag
"Slot1, module1 meg stabil win alatt is? Mert akkor ez RAM hibának néz ki ismét"
Most megy a Test Windows-zal module 1 slot 1, de ha RAM hiba lenne, akkor az egyes slotban, miért jó?
Emlékszel írtam korábban:
"egy furcsaságot jeleznék neked. Mivel az előző ramokkal (Kingmax) csináltam külön-külön teszteket mindkét modult mindkét slotban és a procitól távolabbi slotban a memtest azt írta hogy FSB 400 Type DDR2 és ezzekkel a ramokkal ugyan azt írja, mintha nem ismerné fel hogy DDR3-as ram, persze a sebességet helyesen írja és ugy 1600-as ddr2 ram nincsen tehát nem értem a dolgot. Meg tudod ezt magyarázni?"
Ezért volt gyanús az 1-es slot, még az is lehet, hogy a 2-es modullal az 1-es slot rebootja más ok miatt volt? -
04ahgy
nagyúr
válasz Donbalazs #3743 üzenetére
Újra kellene telepíteni a windowst, mert más chipset vezérli az IDE-t, mint eddig. A bővítőkártya driverét a win kérheti telepítéskor. De ez a Windows topikban beszélendő meg, nem itt.
(#3742) senki66: Slot1, module1 meg stabil win alatt is? Mert akkor ez RAM hibának néz ki ismét.
HGyu
-
Donbalazs
tag
Sziasztok
Az a nagy problémám lenne, hogy most ruháztam be egy komolyabb gépre, és megvettem minden Hardvert, de a HDD-re nem figyeltem oda, mert úgy gondoltam az előzőből megmaradt jó lesz.. hát nem.
Az alaplap egy Gigabyte 970A-DS3.
Na én erre akartam csatlakoztatni a HDD-t, na de itt jött a probléma, hogy a "vinyó" még a régebbi tehát IDE.
Van nekem egy ilyen kártyám, amit ha rácsatlakoztatunk az alaplapra, akkor tudunk 2 IDE csatlakozót rácsatlakoztatni.. (nem tudom a nevét, ezért írtam körbe).Na most, itt a "vinyót" érzékeli is, Jumper az masterben van, de nem bootol be merevlemezről, pedig BIOS-ban is arra van állítva.
Bejön addig, hogy "Windows" betöltése.. és újraindul a gép.
A HDD az biztos, hogy jó, mert másik gépbe működik.Jumperekkel kell valamit szórakozni?
Remélem tudtok valamit mondani az ügy érdekében..
Látványtervezést vállalok // épületeket kívülről-belülről // tarifákról és egyebekről érdeklődni privátban vagy: donbaalazs@gmail.com
-
senki66
senior tag
Szia,
Megvannak a teszteredmények:
Memtest86+, 1600 MHz, Performance Enhance: Standard, XMP Profile: Profile1, MCH Core.1,3 V
Module 1 slot 0 - 7 pass 0 errors
Module 2 slot 0 - 8 pass 0 errors
Module 1,2 slot 0,1 - 8 pass 0 errorsWindows:
Slot 0-ban mindkét 4 GB modullal stabil .
Slot 1-ben 2-es module fél óra után reboot, tovább még nem próbáltam, de gondolom folyamatosan rebootolnaHa mindkét modult berakom (8 GB) akkor pár percenként rebootol .
-
04ahgy
nagyúr
válasz senki66 #3740 üzenetére
No, ha a másik modullal sem lesz fagyás (egymagában), az jó. A Memtest86+ nem mindig, mindegyik slotban olvas ki helyesen, ezt én is tapasztaltam. Az a tesztelést azonban nem befolyásolja.
(#3738) zsolaa: Nem az egyik, hanem az End.
HGyu
-
senki66
senior tag
A tesztet megcsinálom a megbeszéltek szerint, de egy furcsaságot jeleznék neked. Mivel az előző ramokkal (Kingmax) csináltam külön-külön teszteket mindkét modult mindkét slotban és a procitól távolabbi slotban a memtest azt írta hogy FSB 400 Type DDR2 és ezzekkel a ramokkal ugyan azt írja, mintha nem ismerné fel hogy DDR3-as ram, persze a sebességet helyesen írja és ugy 1600-as ddr2 ram nincsen tehát nem értem a dolgot. Meg tudod ezt magyarázni? Tesztelés indul az eredeti tervek szerint.
Üdv
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz senki66 #3733 üzenetére
Egy modulra menjen az éjszakai memteszt, ha hibátlan, akkor nappal használd egy modullal, fagy-e, este modulcsere, majd megint egy éjszakás teszt.
HGyu
-
senki66
senior tag
Sajnos a Standard mód sem segített, amióta visszaállítottam 2 reboot volt. Hűtőbordásak a ramok és tulajdonképpen van a ház tetején egy ventilátor, ami nagyjából a ramok fölött van kb.15 centire, úgyhogy talán kicsit kevésbé melegszik. Lehetne estleg próbálni 1,4 vagy éppen 1,2 feszültséggel?
Éjjelre ráküldöm majd a memtest86-ot, de akkor 1 vagy 2 modullal teszteljem? -
04ahgy
nagyúr
Ha a billentyűzetet lehúzod, akkor is a Q-Flash jön fel? CMOS Clear (elem kivétel a lapból fél órára, konnektorból kihúzott állapotban) volt már?
(#3730) raggg: Akkor várjuk a BBS Priorities részt, és a lap rev.-re pontos típusát az aktuális BIOS verzióval. Amúgy külső HDD-nek minek állandóan rádugva lenni? Ha meg muszáj, akkor miért olyan nagy gond +15s?
(#3729) senki66: Kevertelek egy másik fórumtaggal, bocsánat.
"A memtest csak 2 ciklust futott a Corsair-rel hiba nélkül, de a Kingmax már az első kőrben szórta a hibát." - Modulonként is próbáltad? Legalább egy éjszaka kell hibamentesen.
"A feszültséget feltettem 1.3 -ra de sajnos így is fagyott 2x 6 óra altt, ami lényegesen kevesebbet mint addig, de még mindíg nem OK. Tovább nem merem emelni, mert ezt a ventivel fújatást dolgot nem igazán tudom megcsinálni." - Pedig jó lenne megoldani, mert az NB túlmelegedéstől is hibázhat. Itt okosan kell játszani, mert ha kevés az NB fesz, az a baj, ha meg a fesz elég, de túlmelegszik az NB, akkor meg az a baj. Jó lenne tisztázni, hogy fagy, vagy a Memtest86+ hibázik? (Az nem szokott fagyni, csak ritkán).
"Viszont a Performance Enhance-ot visszaveszem a tanácsod szerint Standard-re(eddig Turbo volt)" - Az még segíthet, de tapasztalataim szerint Az Extreme-en instabil rendszer Turbo-n és Standardon is már alig megkülönböztethetően viselkedik.
HGyu
-
zsolaa
csendes tag
Sziasztok!
A gépemben egy gigabyte p41es3g alalaplap van!
Tegnap esti normál leállitás után ma nem akar betölteni!Inditás után rögtön q flash utility ablak ugrik be!Ha tudnátok segíteni mit tegyek azt megköszönöm!
Üdv:Zsolt -
raggg
senior tag
3.0-ás USB-re volt dugva a vinyó, áttettem 2.0-ra, de ugyanúgy jelentkezett. A BBS Prioritiest most hirtelen nem tudtam lefotózni, de pótolom (hirtelen nem találtam működő pendrivet, gyakorlatilag mind tönkrement egy hónap alatt..) - egyébként a menüpontban két opció van:
1. A belső HDD
2. WD external HDDHa átteszem a 2-at disabled-re, akkor első indításra gyors a boot, windowsból restartolva másodjára már nem. Ha visszamegyek BIOS-ba azt látom, hogy visszatette a 2. helyre a külső vinyót.
Egyébként a peripherials menüben megjelent egy USB storage rész, ahol ott van a külső vinyó, ott csak a típusát lehet állítani (alapból auto, áttettem Hard Diskre, hátha ez a baj, de nem segített).
ragklaatPS
-
senki66
senior tag
A memtest csak 2 ciklust futott a Corsair-rel hiba nélkül, de a Kingmax már az első kőrben szórta a hibát.
Nem vitatkozni akarok sőt nagyon köszönöm, hogy segítesz, de nem emlékszem, hogy mondtad volna, hogy ne cseréljek s mivel reménytelennek tűnt a dolog a három napom lejárt volna, amíg cserélhettem.
A feszültséget feltettem 1.3 -ra de sajnos így is fagyott 2x 6 óra altt, ami lényegesen kevesebbet mint addig, de még mindíg nem OK. Tovább nem merem emelni, mert ezt a ventivel fújatást dolgot nem igazán tudom megcsinálni. Viszont a Performance Enhance-ot visszaveszem a tanácsod szerint Standard-re(eddig Turbo volt)[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
Az USB portokat már végigpróbáltad? A Hard Drive BBS Priorities menüpontot a BIOS-ban fotózd le (F12-vel FAT32 pendrive-ra menthetsz).
(#3726) senki66: Mennyi ideig fut a Memtest86+? Egy éjszaka kell legalább. A Performance Enhance legyen Standard. Én mondtam, hogy nem kell a RAM-ot cseréltetni, hanem kitesztelni, mert most megint nulláról indulsz. Ha már segítek, fogadd meg a tanácsokat.
(#3716) mcs: Korrekt kis, olcsó lap.
HGyu
-
raggg
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy pár kérdést feltenni, mert nem túlzottan vagyok otthon az alaplapok világában, hátha tudtok segíteni.
Nemrég vásároltam egy új gépet, amiben egy Gigabyte z77 d3h szolgál és van vele egy kis problémám. Ha rádugom a külső USB-s (2.0) HDD-met, a második bootnál már nagyon sokáig mutatja a boot logot. Nem mértem le, hogy ez pontosan mennyi idő, de jelentős (legalább 10-15 mp). Annyit sikerült kiderítenem, hogy biztosan a külső vinyó miatt történik ez. Próbáltam kikapcsolni a boot logo-t, hátha okosabb leszek, de ebben az esetben is csak az American Megatrends logot látom. A boot eszközöknél csak a gépben lévő HDD van megadva. Más problémát egyébként nem észlelek, csak nem tetszik, hogy sokáig kell bambulnom a Gigabyte logora. Nem nagyon találtam segítséget a neten egyelőre, illetve olyan opciókról írnak, amit én nem találok a BIOS-ban, kérlek ha tudtok, segítsetek.
Illetve, ha valakinek van tapasztalata ezzel a deszkával, esetleg tudnátok ajánlani hozzá memóriát? A közeljövőben terveznék 8 gb-nyi ramot vásárolni.
Előre is köszönöm a segítséget.
ragklaatPS
-
senki66
senior tag
Szia,
Közben változott a kép kicseréltettem a ramokat Corsair Vangeance 1600 kit-re. Első látásra minden OK megy 1600 dual channelben. Memtest hiba nélkül lefut, csak egy a komoly bibi. A gép teljesen ötletszerűen néhány percenként néha ritkábban újraindul és csak azóta amióta betettem ezeket a Ramokat. Van valami ötlet, mi lehet az oka? -
04ahgy
nagyúr
válasz Fantom1983 #3724 üzenetére
Látni fogja, csak 2,2TB felett kezdődnek a gondok...
HGyu
-
Fantom1983
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-G41 Combo Rev 1.3 alaplapom (S775 tokozású).
Jelenleg 500Gb-os Samsung F1 HDD van benne.
Szeretnék még venni egy WD 2000GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD20EARX-et ,de nem tudom,hogy az alaplapom látni fogja-e normálisan a teljes lemezterületet.
Valakinek valamilyen tapasztalata,tippje,ötlete?
Előre is köszönöm a segítséget! -
04ahgy
nagyúr
válasz senki66 #3720 üzenetére
Az MCH Core voltage legyen 1,3V, az XMP-t meg úgy állítsd, ahogy eddig is. Az északi híd melegedésére figyelj, fújasd ventivel, ha kell. Ventivel az 1,4V is belefér neki.
HGyu
-
senki66
senior tag
A sokkal kevesebb hiba, az összesen 8 db-ot jelent. Korábban több ezer hiba is volt, ahhoz képest ez elenyészőnek tűnik. Lehet, hogy most jó lesz, bár valahol azt is olvastam, hogy egyáltalán nem lehet hiba, másutt meg azt, hogy néhány azért lehet, mi az igazság?
A nyolc hiba a 6-os tesztben jött elő, első körben 3, második körben 5 hiba
pl:
0008041cf00 - 2052.1 MB good:ffdfffff bad: ff5fffff 00800000
000803f2e80 - 2051.9 MB good:ffdfffff bad: ff5fffff 00800000
00080225480 - 2050.1 MB good:ffdfffff bad: ff5fffff 00800000
de mindíg good:ffdfffff, bad: ff5fffff 00800000 jelent ez valamit?Bocsi, hogy ennyiszer updatelek, de remélem előbb utóbb lesz időd és egyszerre megválaszolod a kérdéseimet.
Á már 10 , nem jó
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
Hát kutya legyek, ha ezt értem (vaúúú) Tesztelgettem külön a ramokat a két szlotban.
Nem teljes tesztek, csak ahol máskor hibázott, azokat futtattam bootolos memtest86, 5-6-os teszt.
RAM 1 slot 0 Felismeri DDR3 1600 Test(rövid) nem jelez hibát
RAM 1 slot 1 DDR2 1600-nak ismeri fel, furcsa mert ugye ilyen nincs is, de a rövid teszt lemegy
ugyanaz
RAM 2 slot 0 Felismeri DDR3 1600 Test(rövid) nem jelez hibát
RAM 2 slot 1 DDR2 1600-nak ismeri fel, furcsa mert ugye ilyen nincs is, de a rövid teszt lemegyAztán, hogy még furcsább legyen a korábbihoz képest megcserélve a ramokat, tehát RAM 1 a slot 1 -be, RAM 2 a slot 0-ba teszt felismeri a 8 GB DDR3 1600 dual channel és 5-6 nem jelez hibát.
Majdnem örülök, teszt második kör 6-os teszt hiba (bár sokkal kevesebb mint azelőtt)Ott vagyok, ahol kezdtem vagyis sehol, azt hiszem cserélek ramokat, hátha több szerencsém lesz egy másik kittel
-
04ahgy
nagyúr
válasz senki66 #3718 üzenetére
Akkor nálad az lesz a gond, hogy MCH feszültséget kell emelned (1,4V-ig belefér, de irányíts egy ventit az északi hídra), mert a magas FSB és a magas RAM frekvencia együtt megterheli a northbridge-et.
HGyu
-
senki66
senior tag
Időközben tovább próbálgattam, igaz mindkettőt egyszerre és ha az XMP profilét hagyom Autóban, akkor semmi hiba, viszont csak 1333-on fut. Gondolom ha 1333-on hibamentes (bootolós memteszttel) akkor a memória nem hibás, de akkor hogyan fog 1600-on menni? Lehet máshogyan is felhúzni 1600-ra?
-
04ahgy
nagyúr
válasz senki66 #3715 üzenetére
Teszteld egyszerre csak az egyik modult, bootolós memteszttel (Memtest86+). Ha csak az egyik hibázik, a másik jó, akkor az RAM hiba lesz. Ha mindkettő modulnál külön-külön jelentkezik a hiba, akkor az beállítási probléma.
HGyu
-
mcs
veterán
Sziasztok!
GA-780T-D3L lappal van valakinek tapasztalata?
-
senki66
senior tag
MemTest 4.0 windows alatt futtatva, szintén ontotta a hiákat, majd a gép bootolta is magát. Valami nagyon gáz ezzel . Vajon ez csak rossz beállítások miatt van vagy a ramokkal fizikailag lehet baj, mert akkor gyorsan visszaviszem őket a boltba?
Köszi a tanácsokat -
senki66
senior tag
Szia,
Egy két fagyás után visszatettem turbo fokozatba, de játék (NSF MW 2) állandóan rebootol, nem is lhet játzani. Nem tudom ez a memória niatt van e , mindenesetre a ! GB ddr2 -vel ezt nem csinálta. A problémák miatt teszteltem a memóriát Memtest86 -tal. Lefekvés előtt indítottam és kb 5 óra alatt 142000 error írt ki.
Lehetséges ez egyáltalán, mert játékon kívül semmi probléma nincs?
Vagy az 1600 MHz a probléma vegyem vissza 1333-ra, vagy milyen beállításokat kéne használni a biosban (Gigabyte Ep-45C-DS3) hogy stabilabb legyen? -
04ahgy
nagyúr
válasz rostiron #3711 üzenetére
LGA1156, LGA1155, LGA1366 és LGA2011 esetén van DVID. Ha az aláírásodban szereplő lapod van, akkor nincs, és elnézésed kérem a nem szándékos megkeverésedért!
HGyu
-
rostiron
őstag
Ha az én lapomba nincs ilyen opció hogy DVID akkor nem lehet beállítani ?
Mert szerintem nálam nincs. Ha nincs tuning,( cpu vcore normal ) akkor visszaveszi a feszt is de így nem .[ Szerkesztve ]
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
04ahgy
nagyúr
válasz rostiron #3708 üzenetére
Igen, más lapoknál ez az offszet mód. Gigabyte esetén a CPU feszültésget Normal-ra kell állítani, és alatta aktív lesz a DVID (Dynamic VID), az a CPU által alapfeszként kódolt értékhez mindig hozzáadja / elveszi azt, amit beállítasz. Amikor a CPU csökkentené a feszt, az is fogja.
Ha most a tuningod 1,3V-tal stabil, és 1,1V a CPU-d alapfesze, akkor +0,2V DVID-et kell beállítanod.
HGyu
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Be lehet valahol állítani azt, hogy tuning mellett az energiatakarékosság ne csak a cpu szorzót vegye vissza hanem a feszt is ?
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
04ahgy
nagyúr
válasz Csongeee10 #3706 üzenetére
Ezen a képen villog fehérrel bekeretezve, ahhoz hasonlót kell keresni, az USB port közelében.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz Csongeee10 #3704 üzenetére
Már írtam, hogy ne ma port lesz zárlatos. Az csak akkor tud zárlatos lenni, ha mechanikai sérülést szenved (kitörik a műanyag nyelv, stb. és az érintkezők összekuszálódnak, összeérnek), ekkor a portot kell levenni, valóban. Sokszor a biztosíték leforrasztása elég, akkor már 5V-ot nem kap.
Ha a fenti eset nem áll fenn, akkor a zárlatos eszközt, vezetéket kell eltávolítani.
De ha az alaplapi integrált VGA már tönkre ment, akkor nem hiszem, hogy a folyamat reverzibilis lenne.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz Csongeee10 #3702 üzenetére
A zárlatos USB port nem magától lesz zárlatos, hanem zárlatos kábeltől vagy eszköztől. A biztosíték szokott elégni, vagy a déli hidat teszi tönkre.
HGyu
-
Csongeee10
tag
Sziasztok.
Van egy Gigabyte GA-880GM-D2H alaplappal rendelkező gépem.
Na most azt történt,hogy tönkrement benne a videokártya,kiderült a probléma kulcsa.......zárlatos volt az egyik usb port.
Az lenne a kérdésem,hogy az alaplapon további sérülések lehetnek-e a rossz USB miatt?....milyen megoldások lehetségesek?.....esetleg a rossz usb eltávolítása?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Tesla topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...