Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 - alap
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoo8800
veterán
Hali
Mit jelentenek a Giga lapok neveiben a betűk? D,S,L,C,R,G,U,P ezekÜdv.
-
winfier
senior tag
-
szacsee
nagyúr
Még egy kérdés, mert van megoldás...
Tudsz angolul?
Ha nem megy annyira az angol...Ez a rész fontos neked.. : "Attempting to Recover From a Bad Flash or Corrupt BootBlock"
-
szacsee
nagyúr
Dualbiosos az alaplap?
Ha igen, akkor bekapcsolásnál a képen látható 2 lábat csavarhúzóval zárd össze.
Nem biztos, hogy elsőre működik, de már többen is visszahozták a biost vele.
Ez a módszer csak dual biossal működik!! Azokkal a lapokkal is csak akkor, ha a backup bioson ép bios van.
Garanciális az alaplap? -
-bh-
aktív tag
Amit linkeltem, alul ír néhány kombót, amivel megmenthető a BIOS - hátha hasonló a te problémád megoldása (konkrétan az MXIC lábösszezárós kombójára gondolok...mivel P35 óta ezt a chipet használják...)
Vagy még az elem-érintkező-összezárós kombóra....hátha...és esetleg annyi moddal, h a HDDre feldobod a BIOS-imag file-t. Azt írtad, azt megnézi... -
H.O.D.
senior tag
Üdv!
Egy - sajnos Gigabyte lapoknál újabban gyakori - érdekes jelenséggel kapcsolatban szeretnék kérdezni:
Zsír új lap kicsomagol, gép összerak.
Első bekapcsoláskor az AWARD BootBlocker indul el, ezzel az üzenettel:
Scanning BIOS image in hard driveA gép innentől kezdve tetszhalott.
CCMOS nem segít.
BIOS elem fél napra kivéve nem segít.
Minden, az induláshoz nem szükséges hardver kivétele nem segít.P35-től felfelé jelentkezik a dolog, X58-ig bezárólag.
Ötlet

-
winfier
senior tag
-
-bh-
aktív tag
válasz
coreyxx
üzenetére
A PCI-Express Drive stregth-re nézz rá; lehetőleg 900mV-on legyen (CPU clock drive-ot se árt 800mV-ra...), különben elképzelhetőek fagyások ("Képernyő-illesztőprogram nem válaszolt"), képhibák. Főleg BIOS-frissítéskor szokott 700mVra visszaállni...
Multkor 1 Sapphire 4850 +P45-DS3 kombó szivatott...olyan volt, mintha ram-hibás lenne a VGA. 700mV-on volt a 'Drive stregth - 900mVnál megszűnt a jelenség...
M.I.T. menüben, Advenced Clock Controll menüpont alatt fogod találni.A frissítés: Letöltöd a Giga oldaláról a legfrissebb BIOS-t. Ha tömörítve van, kitömöríted 1 pen-drivera.POST-nál [End]-et, kiválasztod a bios-file-t (pl. ep43ds3l.f8), aztán Yes,stb....utánna nézz be a BIOSba, és a fentebb leírtakat állítsd be.
Winfier:

-
winfier
senior tag
Itt az új világrekord

-
coreyxx
csendes tag
Köszi a gyors válaszokat, esetleg egy BIOS frissítést kéne megejtenem...csak nemigazán értek hozzá, valaki eltudná magyarázni mit hogyan?
vagy van erre valami program? -
Monya78
veterán
Sziasztok!
Lehet hogy alapdolog, de azért csak megkérdezem...
(giga lap, P43-as chipset)Alaplapi biosban beállított fesz értékek nem egyformák a win alatti progik CpuZ 1.49, Everest 5.00, Easy tune6 Hardver monitoring értékeivel....
pl.
.......BIOS..................CpuZ, Everest
.....1.225V.....................1,1-1,18V
.....1.275V......................1,23 V
.....1.300V...................1,25-1,26V
.....1.350V...................1,29-1,31VSzólval melyik értékét vegyem alapul?
-
Lion81
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám.
Van egy GA-MA770-DS3 (rev. 1.0) alaplapom amibe sehogyse tudom feléleszteni a Cool&Quite-t.
A biosban be van állítva a driver fel van rakva a proci:AMD X2 6000+ (125W) 2x1MB L2
A C&Q-et az SP3 -nál a Rendszerben mindig a max 3000Mhz-et mutatja.
Hogy lehet megcsinálni hogy működjön.
A bios friss a driverek is és minden ami C&Q be van kapcsolva,de mégsem megy ezek szerint.
Kérem segítsetek!
-
coreyxx
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy azt honnan tudhatom meg hogy a videokartyam nem kompatibilis az alaplapommal?
A lap: Gigabyte GA EP43 DS3L
A kártya: MSI R4830 T2D512 OC PCI E
Üdv, corey!
-
tomika
aktív tag
G33M-DS2R tulajok!
Nálatok mennyire meleg az északi híd bordája? Nekem tűzforró! Mostanában fagyogat a gépem, lehet ezzel van baj? -
Vagtam
tag
Jól van megvan, a BIS-ban a smart fan-t Auto-rol enabledre kellett tenni

-
Vagtam
tag
Sziasztok!
Szeretnék ismét
segítséget kérni.Az ET 6-ban nem tudok hozzányúlni a ventilátorok szabályozásához, nem lehet állítvatni a sebesséeket, mert nem aktív az ablakrésze

Giga EP-45-UD3R -rel van ez a problémám, mert jó lenne picit lejebb venni a ventiket

Köszönöm
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Ma fog megjönni az giga alaplap + proci párosításom...ahogy látom a procimat elég új bios támogatja...mi lesz ha régebbi biossal szállítják ki az alaplapomat?
1, Se kép se hang, és próbáljak egy régebbi procit beletennem, majd bios flash?
2, Esetleg Biosig eljutok és tudok majd floppyval flashelnem?Thx...
-
racsp
csendes tag
Azthiszem megvan a ludas a gép akadozásában.
A kaspersky viruskereső az, ha nem fut nincs ilyen probléma.
Az érdekes hogy itt a cégnél soksok gépen fennvan és a régi gépeim sem csináltak ilyet, csak ez az új gép.
A beállítások is ugyanazok, de nyilván valamit kell benne keresnem. -
-bh-
aktív tag
válasz
NeoExDeath
üzenetére
Tedd fel mondjuk az F9est (az már a Q8300at is támogatja).
Esetleg P45-eredményekkel megpróbálkozhatsz...mondjuk [itt] nézelődj.. -
NeoExDeath
aktív tag
Hi!
Na akkor döntöttem, a GIGABYTE GA-EP43-DS3 mellett

Kérdés: gondolom ehhez is kijött már több bios frissítés. Van hozzá bevált verzió, vagy ennél is érdemes a legújabb (nem béta) verziót frissíteni?
Még nem csináltam ilyet, van ehhez valami leírás? Bonyolult, vagy olyanra is rá lehet bízni aki még nem csinált ilyet?
Thx. -
-bh-
aktív tag
válasz
NeoExDeath
üzenetére
Ha a tuning is szempont, akkor inkább P35-öt vegyél, ha inkább a 2.0-s PCI-Express (és elég 400mhz fsb tuningnál...), akkor P43-DS3-at. Az L-est inkább hagyd ott a polcon
Az a hivatalos 1066mhz-es támogatás - főleg, ha tuningolsz, nem érdekes... gyakorlatban annyit tesz, h alapórajelhez nem kínál fel olyan szorzót, amivel 1066ra tudod felszorozni (az fsb-hez képest) a ramodat. Azaz ha pl. 1066 QPB-s procid van, és 3as a max szorzód, akkor 266*3=798mhz (~800); de amint ezt emeled pl 355re, akkor a ramod (3as szorzó melett) 1066on fog menni....
Egyébként Giga szerint 1200-ig kezeli a P43-DS3.... -
NeoExDeath
aktív tag
Sziasztok!
Gépvásárlás elött állok, és pont most felmerült egy két szempont az alaplapokra nézve.
P43-as alaplapot néztem ki. Namost a Wikipedia ([link]) szerint a P43-as chipset nem támogatja az 1066Mhz-es DDr2-es ramokat, csak a 800-asokat. Ez igaz? Csakmert 1066-osokat terveztem és ezt jó lenne tudni.Másrészt az alábbi két alaplap közül melyik a jobb szerintetek?
GIGABYTE GA-EP43-DS3L
GIGABYTE GA-EP43-DS3Árban nincs hatalmas különbség, felszereltségben annál inkább. (az L tele van PCI-E 1x esekkel, a másikon inkább több sima PCI van). Az L tudtommal Light vagy valami ilyesmit jelent, azt terveztem de kicsit elbizonytalanodtam.
A GIGABYTE GA-EP35-DS3 is egy árban van velük. Ez miben jobb?
Köszi előre is.
-
Passape
tag
válasz
tome.jr
üzenetére
Megvannak a cuccok, tegnap este raktam össze végre. Most az SP3-as windowsom várom, meg szórakozok az SSD korlátaival. Szerdán jön még 2 giga ram.
A mai napon meg a cuccaim eladásával foglalatoskodtam.
Végeredmény: 45K cash <24 óra 3 hirdetés 2 vevő. És kiderült, hogy minden cuccom évente 2X cserélhetem garisan. Oltári
Jr tőled meg külön bocsánatot kérek, de hidd el amit most ledolgozok, annak az 1/3-a megy a konfigba (sok a meló).
Egyébként van máris hibaképernyő a windows telepítésekor a P45-UD3P-vel

Ha megoldom örülni fogok.
Ramok még 800 Mhz-en mennek.
Overclocker kollégánál van egy eladó(licittel) Gigabyte-os zászló, gondoltam ez a jó hely hátha megugrik a licit
-
racsp
csendes tag
Sziasztok
Nekem egy ep43-s3l alaplapom van 7300-as procival és asus9500gt-vel 2x2 giga memóriával.
Az az érdekes problémám van hogy az xp mondjuk fél percenként megáll 1-1 másodpercre, ilyenkor az egér megy de csak később reagál mindenre, újrahúztam már a rendszert, memóriákat is cseréltem, de tiszta windows-nál is csinálja, eseménykezelőben semmi hiba, egy memteszt se ir hibát.
De őrjitő, hogy egy filmnézés vagy böngészés közben is meg-megáll. -
sasa311
veterán
Sziasztok!
SOS kéne info:
Gigabyte lap kéne a kövekező paraméterekkel:
- Normál méretű (ez ugye az ATX 305 x 210mm ha minden igaz)
- 800 Mhz-s ramokból kezeljen 2 modult 2x1 GB-ot
- Integrált VGA
- SATA vagy Sata II (inkább) csatoló legyen rajta legalább 2
- 15K-18Knál ne nagyon legyen drágábbMég ma este kéne.
Köszi
-
NFree
addikt
Sziasztok Szeretnék én is venni egy giga ud3p deszkát, s nem találom kimondottan a topikját, ugye ahol több infót tudna meg rólla az ember. Vagy itt tudtok segíteni ha valamien kérdésem támadna?
-
Passape
tag
Szívesen

Jr lehet hogy el kell hogy keserítselek, mivel valószínüleg hétvégén megint kell mennem romániába installálni egy teszter mérőberendezést, csak ma délután tudom meg megyünk-e. Ha nem kell mennem akkor meg jöhet a rendszer mentés/puc/újrarakása, és jöhet az "Atom"háború helyett az igazi duplalövetes "intel"nacionális frekvenciaágyú

Ojeeee
-
-bh-
aktív tag
Ramot teszteld le Memtest86+ -al is (van bootolható és Win alatti verzió is... én inkább a bootolhatót ajánlanám...), esetleg lehet, h csak kevés neki a fesz. Videokari meg - olyan lapnál, ahol van - "PCI-Express drive strength" miatt szokott rankoncátlankodni, ha kevés feszt kap... 900mV az ideális (főleg 1 100W fölötti fogyasztású kártyánál...) - és ha húzva van a procid, akkor fixálni kéne 100mhz-re...
Tápból meg nem hiszem, h a boltba kirángatták volna
... manual szerint az 1 földelés.. 1ik a 8ból... szvsz mennie kell még emiatt... -
Tbor
tag
Sziasztok !
Memóriát, tápot meg videokarit cseréltem, az új kari, egy MSI 4830 nagyon akadozva futott. Volt mindenféle driverfrissítés, csatlakozások ellenőrzése, stb.
3dmark06-ban a második teszt le se futott, játékok kifagytak pár másodperc után.
Windows reinstall, új driverek fel, csatlakozók újra ellenőrizve, a probléma ugyanaz.Visszacseréltem a HD4830-at a régi Giga 4670-re, driver frissítés (előtte driver sweeper pucolás) megvolt, csatlakozók a helyükön. 3dmark most lefut, de akadozik és gyenge az eredmény. Játékok kifagynak, ha esetleg „csak” kilépnek, akkor utána nincs hálózat.
Másik kit memót próbáltam, a gond ugyanaz.
Orthos blend test kb egy órája megy, még futtatom pár órát.A táp egy Enermax Modu 82+ 425W dícsérik. Gondoltam azt is visszacserélem a régire, és észrevettem, hogy a 20 pines csatlakozóban egy kábel helye üres. Ez OK ? Rákérdeztem a táposoknál is
Most az FSP van benn, továbbra is akadozik a DMark meg a játékok kifagynak
4830-ra meg a 4670-re is ugyanezek a tünetek voltak. Alaplapot szerintetek hogy tudok vizsgálni ? Van egyéb tanácsotok ?
Előre is köszönöm.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam
üzenetére
csak feltettem....
azt írta ki, hogy a karbantartás sikerült, de pont a dolby menüsor nem jött elő. megpróbálom majd uninstallal is, nemcsak rátelepítve. de lehet, hogy látja, milyen lapban van, és korlátozottan települ?
mivel ugyanaz a realtek, így gondolom, ez csak szoftveres.
-
szab.tam
nagyúr
hi!
GA-73PVM-S2H lap van a htpc-mben. ahogy nézem, sok giga lapban van a SNR ALC889A HD audio.
mint ahogy a GA-E7AUM-DS2H - ben is.de ez utóbbiben már írja a spec a Dolby Home Theater® támogatást. a pdf-et nézve van minden hangforrásból kapcsolható dolby headphone, amit nagyon-nagyon szeretnék. de nálam még nincs.
ha az újabb lap külön audio driverét letöltöm, fogom tudni telepíteni a másik, régebbi lapra? (mivel ugyanaz az integrált hang elvileg.) okozhat-e problémát? az alsó link mutat a letöltésre, és ott 2 driver van. a régebbi multilang, a felső jól látom, hogy csak angol?
csak tuti választ kérnék, ötletelést nem.
előre is thx!

-
MikiASD
tag
Szerintetek ez jó lenne?
http://depo.hu/gigabyte/ga-ep45-ds4#prodinfo -
MikiASD
tag
jujj ez 60 e ft XD

hát elég drága
valami olcsóbb? -
MikiASD
tag
hát olyan 20-30 e ft talán 35

jah és aztis belinkelnéd h hol kapható
köszi szépen
-
-bh-
aktív tag
válasz
MikiASD
üzenetére
Akkor neked szintén vmi P45 kéne... a 2db 2.0 express itt csak 8xos CFnél (PCI-Express 1.1-nél 16 sáv ~= PCI-E 2.0 8 sáv... átvitelben legalábbis...) - 2x16 sávot csak x48nál kapsz 2.0-ban (meg még a Core i7 redszereknél
), viszont ezek nem olcsók.
Az összes 65 és 45nmes C2D és Quad megy benne (nem is rosszul - főleg a 45nm-esek...), tuningra talán még jobb is, mint x48....Ramból meg mind1ik tudja 1200ig legalább...
Mondjuk nem lenne rossz, ha írnál vmi pénz-keretet, h konkrétan (ár szerint) tudjunk típust ajánlani
í gy kb. annyit mondhatok biztosan, h Gigabyte lapot vegyél 
-
Passape
tag
Nálunk is úgy van. Örülök, hogy megy rendesen a géped

Jr. Ha eladom az alaplapom meg a memóriát, akkor meggondolom, mert azok kb 30 plusz eladom a 4850-est akkor az 70, nekem meg 75 kp ért jön a vadiúj X2, csakhát k sokat fogyaszt. Majd meglátogatom a Vga topicos kollégákat, hogy milyen megoldást javasolnak egy x2-esre ami majdnem passzív ( <14dB) hűtés.
egyébként most olvastam egy tesztet amiben CF-be raktak egy 4870x2-t egy 4850-el, mivel nálam is ez lenne meglepett amikor kemény 6-8 fps különbség volt összesen.
SLi nálam nem játszik, majd talán valamikor.
-
MikiASD
tag
HY!
alaplapot keresek
feltételek:
1. 2 x PCI Express 2.0
2.s2d-ot és quadot lehessen belerakni
és legalább 800 mhz-s ramot
és emellett jó minőségü legyen ne tul drága
ha valaki tud ilyet pls válaszoljon

jah és lehessen huzni a procit
-
tome.jr
addikt
válasz
Passape
üzenetére
Ha +40 lenne a csere akkor ne nagyon gondolkozz rajta. Brutális kártya az X2. Tesztek szerint full terhelés alatt 300-350 wattot eszik egy X2-es rendszer, a tápodnak bírnia kellene. Igen, kicsit rizikós a CFX rendszer mert sokszor nem hozza a várt teljesítményt. Valahogy ez a kétmagos dolog még nem annyira kiforrott. 3 way SLI-ben nincs ilyen jellegű probléma, legalábbis én még nem ütköztem bele, szépen dolgoznak együtt minden játék alatt.
-
As012
csendes tag
válasz
Passape
üzenetére
As012 megnézem neked holnap a cégnél van ilyen alaplap.
Köszönöm. Igazából összeraktam a gépet és rendben működik, csak fura volt, hogy a proci alján (e5200) megvan az összes csatlakozó, az alaplapon meg hiányzik egy láb, és még csak nem is a szélén, hanem majdnem középtájon...
-
Passape
tag
válasz
tome.jr
üzenetére
Szerintem nem nagyon érdemes CF-ezni, én is inkább veszek egy X2-4870-et a 4850 helyett, pont manapság gondolkodok rajta. nekem benne lenne 40 ropiban, annyit talán megér a 2 mag, csak nem tudom az üresjáratban mennyi a teljesítménykülönbség, hogy az 520-as táp elbírná-e?!?!?! jóvicc
Majd utánaolvasok. egyébként én is csak a CF miatt néztem az X48-at, csak az a chipset rohadt sokat fogyaszt, és két X2-esem biztos nem lesz soha. Az már amúgy is túlzás CoD5-özéshez... -
tome.jr
addikt
válasz
Passape
üzenetére
Kicsit gondban vagyok mert mint kiderült a P45-ös lapok CFX-re nem igazán ajánlottak. Néztem teszteket is és az X48 kétszer olyan jól szerepelt játékok alatt. De ez a competition nagyon felvillanyozott. Elsőzör megvárom az eredményeidet. Ha túl jók lesznek akkor úgyis megveszem a lapot, max competition után eladom ha tényleg CF-et akarok majd építeni.
-
Passape
tag
Stirbi Mi a cégnél 9 hónapja használjuk 20 pines tápcsatival a 24 pines aljzatot, csak arra kell figyelni melyik vége felé tolod el és jól használható. Én is kiakadtam mikor először megláttam, de tényleg megy, szerintem csak a tuninghoz kell, meg ha sok usb eszközöd megy, egyszóval extrém használatnál. Egy E2200-at 3750-es radeonnal 2X2 gigával elvisz 1dvd író és 3 vinyó kíséretében. Remélem ez segít valamiben neked
As012 megnézem neked holnap a cégnél van ilyen alaplap.
Jr. te is olyan vagy mint én, nem bírsz a seggeden ülni
megjött a lapom, meg a ramom holnap veszem át Brekktől, meg BandiT-tól
lesz itt utána haddelhadd 

-
Stirbi
addikt
válasz
Pityupoeta
üzenetére
az egér nálam is világit , de 24 pines kel az alaplapba, mer ha 20 pinest használsz akkor 4pin öresen marad

-
As012
csendes tag
Üdv!
ep43-s3l alaplapon normális, hogy a procifoglalat lábacskái között van egy üres hely? ha "szemből" nézem a lapot, jobb oldalt középtájt.

-
-bh-
aktív tag
válasz
tome.jr
üzenetére
..és Passape: Azért a P45 nekem se volt 1szerű történet... pár napig szívtam vele, mire összejött vmi...azért én se v'ok vmi tuning-mester
(bár piszkáltam már pár lapot...) ....erre a lapra azért rá kell érezni - főleg komolyabb tuningnál. A ref. értékekkel lehet szórakozni, annyit elárulok elöljáróban
... és P45-ügyben ajánlom figyelmetekbe a P45 topicot is 
-
tome.jr
addikt
válasz
Passape
üzenetére
Gorneck oldalán ahogy néztem elég sok hasznos infó van, onnan lehet meríteni. Egyébként könnyen bele lehet jönni a tuningba, persze a fnomságokat csak idővel tudja az ember alkalmazni. Attól a szinttől még én is távol vagyok.
Sok utánaolvasás és kitartás kell az biztos. -
tome.jr
addikt
válasz
Passape
üzenetére
Én a 600 fsb-t 5 Ghz fölötti prime stabil procival céloztam be. Hehehe
Bár eléggé lutri milyen lapot meg procit fog ki az ember. Valahol olvastam, nem tudom mennyire reális hogy állítólag ha kijön egy új proci akkor mindig a legelső széria belőle a legjobban húzható. Ezért fogok egyből lecsapni rá. 
Az E8600-tal azért vigyázni kell nem tudom mennyire fogsz jól kiszállni belőle. Mire nekem meglesz a cucc azért te már kiteszteled rendesen úgyhogy nekem kell majd kapaszkodni hogy beérjelek.

-
tome.jr
addikt
válasz
Passape
üzenetére
Meg is szabadítottak a C2D-től. Ez volt életemben az első olyan hardware amit kis nyereséggel tudtam eladni, pedig újonnan vettem és használtam 3 hónapot.
Sajnos ennyit gyengült a forint.
Annyira nem lesz sürgős az E8700 mert a héten végre összeáll a vizes rendszerem, szóval azzal elleszek egy darabig. Amúgy is olyat vennék ami kisker garos.Tuningnál 2x1 gb-ot használj, már Ösember kiokosított a témában. Ha játszol akkor majd betolod a +2 gb-ot.
Én is nézegettem DQ6 teszteket de nem volt meggyőző egyik sem. UD3P lesz belőle OCZ 1200-vel. Majd megnézzük ki tudja jobban meghúzni a rendszert
E8700 miatt kis előnnyel indulok. 
cmos, power, reset gomb nekem eddig nagyon hasznos volt mert nem volt házam és ezek nélkül nem mentem volna semmire. Most a vízzel bekerül minden a házba így nagy jelentősge nem lesz, cmost meg lehet majd jumperről kisütni.
-
Passape
tag
válasz
tome.jr
üzenetére
Nah akkor kedves Jr szépen sorjában.
Szerdán jönnek meg a cuccok, ha minden rendben lesz, most jöttem meg külföldről, azért nem írtam.
Egyik ocz már postán van a másik meg BandiT kollégánál, ha lesz időm, akkor azokat holnap elhozom.
Brekk-el megbeszélem az alaplapot, mikor megyek érte, elvileg szerdán nyílik a boltjuk, ha minden jól megy én leszek az első vásárlója
Prime meg hasonló nyalánkságok még kívül esnek a hasznosított tudásomon, de ami késik nem múlik. Egyébként sem lesz egyszerű, mert rendszerújrarakás is leszen az SSD miatt. Szóval bíztatani gyors eredménnyekkel nem tudlak, sztem péntekre lesz időm eredményekre.Az E8700 meg sztem még olyan 2-4 hét mire ideér, Simon Yana általában tudja mikor jön új cucc, sztem kérdezd meg. HA nem megy akkor Pentium4-et kérdezd meg, tud-e importálni, akkor gyorsabban megkapod mint a shipping, és egy 70ezres procinál sztem a pár ezer extra szállítási költség nem számít. Mivel a dollár, és az euró borzalmasan rága, nem hiszem, hogy a 8600 le fog menni olyan arányban mint ahogy elvárható lett volna.

Ami meg a DQ6-ot illeti, már nem egy ember írt neten erről a témáról, pénteken találtam pár cikket de csak elolvastam, nem mentettem el. A lényeg, hogy a DQ6 kényelmes, az UD3P meg potens. ezt szűrtemk le.
Hülyeséget nem akarok írni de nekem ez a cmosreset, power gomb stb. egyelőre nem tűnik életbevágónak. Annak meg csak örülni tudok ha ennek a 2 lapnak köszönhetően kicsit felpezsdül itt az élet.

-
MikiASD
tag
Nekem játékra kellene.

jah és lehessen sli-be nyomatni
-
MikiASD
tag
Hello!
szeretnék venni gigabyte alaplapot lehetőleg intelt támogasson és 2 pci express x16 csatlakozó legyen benne pls ha tudtok ilyeneket tippeket kérek
előre is köszönöm ;) -
bcg
csendes tag
GIGABYTE GA-EP43-S3L mennyire jó alaplap?
És amúgy ha pci express 1.0ás alaplapba teszek pci express2.0 videokártyát teszek, az nem fog lassabban működni mintha pci express 2.0ás alaplapban lenne? -
tome.jr
addikt
Na úgy néz ki jegelve a P45 projekt, mivel elviszik ma a belevaló E8500-öt.
Majd ha kijön az E8700 akkor veszem meg vele a lapot meg a ramot. Tudja valaki mikorra várható az E8700? -
domesz
aktív tag
Helloka ! Kéne egy kis help
adott egy Gigabyte GA-965P-DQ6 lap, teljesen egyszerű a kérdésem, RAM-ok időzétéseit szeretném állítani de nem találom a biosba (mondjuk szerintem nincs is :S ) lehetséges ez?
előre is köszönöm
üdv.: Domesz -
tome.jr
addikt
-
-bh-
aktív tag
válasz
tome.jr
üzenetére
Nézd, Gorneck oldalán lévő eredmények Prime-stabilak (anélkül föl sem kerülnek oda) - és nem a max fsb-t mutatják... Elértek ennél nagyobb fsb-t is,, csak az lehet, nem volt Prime-stabil, vagy csak lusta volt az illető elküldeni az eredményét.... (ment nálam is 580, csak nem lett prime-stabil...) Passape által linkelt rewiew-nél viszont csak 500x9-es beállításra eresztették rá a Prime-ot (Sp2004 - lényegében ugyanaz...), és a mem-tuningos részeknél - nagyobb fsb-knél viszont kimaradt (ezalapján csak az 500x9 kerülhetett volna fel Gorni oldalára...)
Pl. DQ6ról kérdezd meg Zájec kollégát, neki a max Prime-stabil beállítása volt 615....szvsz ment Ő följebb is....
Jah, a DQ6on találni olyan kényelmi extrákat, mint Cmos-reset, Reset, ill Power gomb....
hasznos 
-
tome.jr
addikt
válasz
Passape
üzenetére
Ez tényleg brutális lap. 595 fsb

Az vili hogy a DS szériánál jobb a UD, de mi a helyzet a DQ6-tal? Nekem úgy tűnik nem nagyon használta senki mert mindenki az UD-t javasolja, a DQ-ról csak úgy beszélnek hogy jó nagyon de drágábbb mint az UD. Van kb 5k különbség köztük, szóval ha tényleg jobb a DQ6 akkor inkább olyat vennék. Bár az UD3P nagyon tetszik. Volt már Giga lapom egy P35-DS3 de az szerintem ritka ronda volt. Ez az UD3P viszont gyönyörű.

Mikorra áll össze nálad a cucc? Várnám már az eredményeket, főleg azt hogy a ramok hogy viselkednek.

-
Passape
tag
válasz
tome.jr
üzenetére
Hali az 1200-assal vigyázni kell , mert gyakorlatilag ezen a héten mindenki kifogyott belőlük magyarországon, még egy pár van obarok9-nál és ennyi. teljesítményben nem tudom mennyi a különbség az 1150-eshez képest, mert azt viszont lehet rendesen kapni kb mindenhol.
A 8700-ast ne is emlegesd, megvettem a 8600-asom, erre másnap jön a hír a 8700-asról... kínos
Jóhír neked, amit korábban linkeltem már pár helyen UD3P-s lappal 717-es mem freki pl. hidd el jobban húzható az U széria mint akármelyik DS lap
Itt a teszt amit említettem!Sztem meggyőző

[MOD] a legmagasabb a 750-es freki volt

-
tome.jr
addikt
A felszereltség nem nagyon számít mivel csak tuningra venném a lapot, esetleg egy későbbi 40 nanos CFX még szóba jöhet.
A listán úgy néztem csak a DQ6-tal sikerült 600 fölötti fsb-t elérni. Pedig az UD3P szimpatikusabb lenne. Az Extreme-nek kellett volna papírforma szerint a legjobbat hozni de ez a 450 fsb elég kevés. Nem az Extreme a legjobban tuningolható változat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- OLED TV topic
- Vicces képek
- Gyúrósok ide!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Melyik tápegységet vegyem?
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Eredeti játékok OFF topik
- XMLTV EPG letöltő progi
- További aktív témák...
- Eladó egy adata 32gb 3200Mhz laptop ddr4 ram
- Kingston HyperX FURY RGB 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 Eladó!
- Team Group 32GB DDR4 3200MHz TED432G3200C22BK
- ELADÓ: ASUS MAXIMUS VII Ranger LGA1150 alaplap - ritka, gyűjtői darab (+gari/számlás)
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium Megkímélt állapot 88% akkumulátor
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- 27% - ASUS ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB (90RC0151-B0EAY0) AIO Vízhűtés !
- 233 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(csak nekem)

vagy van erre valami program?

), viszont ezek nem olcsók.

Bár eléggé lutri milyen lapot meg procit fog ki az ember. Valahol olvastam, nem tudom mennyire reális hogy állítólag ha kijön egy új proci akkor mindig a legelső széria belőle a legjobban húzható. Ezért fogok egyből lecsapni rá.
Annyira nem lesz sürgős az E8700 mert a héten végre összeáll a vizes rendszerem, szóval azzal elleszek egy darabig. Amúgy is olyat vennék ami kisker garos.