Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
gofry
senior tag
válasz
üzenetére
Hali! nekem is ilyen lapom van. Hát hűtés nélkül ne húzd, de úgy el se indítsd

komolyra fordítva a szót, nekem ez a proci a giga gyári húzókájával csak sports funkcióig ment el. Utána nem szerette. Hagyományosan tovább is. Hát mindeképpen kell egy jó hűtés de sima gyárival 10%-20% ot gondnélkül pakolhatsz rá. Csak figyelj arra, hogy a ram kb mindig a normális frekin legyen, azt állítgasd be illetve próbálkozz, hogy meddig marad stabil -
törölt tag
up
-
törölt tag
Hello mindenkinek.
Szeretnék valami hozzáértőt megkérdezni hogy hogyan húzzam egy kicsit a procit a Gigabyte 8i945p alaplapomban. Intel 630. A biosverzió F7, ha ez számít valamit. Ja és ddrII ram van benne, 533-as, hűtés nélkül érdemes húzni egy kicsit, s ha igen, akkor milyen mértékben.
Előre is kösz mindenkinek. -
Tomi84
aktív tag
válasz
Balage85
üzenetére
Köszi szépen az infót, eddig minden igaz amit mondtál

Tunning az megy mint állat, szerintem nagyon is jól bírja, nemtom hogy DPS nélkül mennyire menne, de most nagyon megy.
Egyébként nagyon fullos a kicsike, NAGYON jól választottam, Gigabyte RULEZ!!
Egyébként szerintem egy kicsit alulmér (vagy irdatlan jó vízhűtést barkácsoltam
) de egy Pentium 660-ast 4.3Ghz-re húzva, nem megy feljebb a mutató 35-36 foknál!!!
Szóval érdekes.
Még nem teljesen stabil a rendszer, köbö 1 óra cpu burn után összeesik, de egyébként nagyon vad! Majd szépen beállítom, aztán király lesz.
Szóval tényleg ezer pont a Gigabyte-nak!!!

-
Balage85
aktív tag
Én nem használom ezt a top performance-t, inkább magam húzom a cuccokat, a beállításokat meg vagy vágom, vagy megkérdezem hogy melyik a legjobb, és próbálgatom.
Meg nem szeretem ezeket a turbo, fast.... beállításokat.
Sztem próbáld meg kikapcsolni ezt a top performance-t és a graph boostert tedd auto-ra, nekem is így van és minden fasza. -
-
gofry
senior tag
Sziasutok. A graphoc booster kilövésére van valami tipp mert max auto funkciót enged de az se túl jó. alternatív megoldásnak találtam a coolbitsel a felülbírálást
-
Balinov
titán
válasz
Balage85
üzenetére
ugye-ugye? egyébként multkor,mikor beújítottam a mostani 80-as seagate vinyómat,szűz win-re (sp2,dx9c,driverek,omega catalyst) feltettem,méghozzá azt,ami a cd-n volt ET4-es.hát ugyanazt produkálta,mint régen..gyk. semmi hasznavehetőt.jah,és cpudriver+min.energiagazdálkodásnál nem vette vissza a szorzót és a Vcore-t,ha fennvolt az ET.gyent után meg simán.
-
meszi99
csendes tag
Sziasztok!
Mikor beindítom a gépet és a windows feltápászkodik, mindig beindul egy ablak, hogy az EasyTune4-hez keres újabb verziót és ne zárjam be az ablakot.
Aztán talált frissebb verziót, letöltse-e. Én meg szorgalmasan nyomkodom neki a NO-t, mert az eddigivel meg vagyok elégedve.
Nem lehet ettől a másfél perces várakozástól megszabadulni?
Köszi előre is! -
Balage85
aktív tag
Húzás után nekem kiírja, hogy cpu overclocked... Ezt nem lehet kikapcsolni?
Lesz vmi baja a memóriának ha túl van húzva? Miből tudom megállapítani, hogy ha már túlléptem vele a határt? -
-
Balage85
aktív tag
Ha nekem lenne ilyen problémám, nem cserélném le, mert nem ismerem az intel chipsetes lapokat, és nekem még nem volt gondom az nf4-essel, de még az nf2-essel sem. A CIA meg nem létszükséglet, vagy neked igen? Én inkább manuálisan húzom a procit.
Az utóbbi lap mitől kiforrottabb?[Szerkesztve]
-
gofry
senior tag
-
Balage85
aktív tag
válasz
Matt-OPT
üzenetére
A különbségek az ultra9 javára: HT freki 2000MHz, Sata2, 2db gigabites LAN, 3 firewire
K8NF-9-ben a HT 1600MHz, nincs SATA2 csak SATA, 1db gigabites LAN, 1 firewire
A HT-t nemtom hogy mennyire gyorsítja vagy lassítja a lapot, a többi csak abban nyilvánul meg, hogy mire akarod használni, és mit akarsz rákötni most vagy később.
Gofry: miről van szó? lemaradtam.
[Szerkesztve]
-
Balage85
aktív tag
Attól függ mire szeretnéd használni. Én inkább kis ráfordítással vennék 1 pcie-s lapot, és bele videókarit. Nem sok jövőt látok már az agp-ben.
Tomi84: itt a ph-s tesztben azt írták, hogy nincs sok értelme a dps-nek, de azt is mondják, hogy nem nagyon lehet tuningolni a giga lapokkal. Na nálam ez nem igaz, alapfeszen megy ennyit a proci, minden gond nélkül (6 óra tesztelés után). Sztem az a lap ami lesz neked, az is jó lesz, nekem eddig nem volt gondom giga lapokkal.
Tibicsoki82: sztem ha zalmant teszel rá semmi gondod nem lesz vele. A gyárinál sztem minden márkás jobb, nemhiába cserélik a vga-kon gőzerővel a hűtőket zalmannra. Az enyém alapból hangos, de egyenlőre nekem ez is elég.[Szerkesztve]
-
gofry
senior tag
Na mi az srácok senki nem jár erre?
-
gofry
senior tag
sziasztok! ha minden igaz sikerült megbírkózni a hangszaggatással, de nem kiabálom el. Kikapcsoltam a CIA-t és most jó. Figy szerintetek van értelme mégis kicserélni 8n sli pro -t 945P pro ra?
-
Matt-OPT
aktív tag
GA-K8N Ultra-9
GA-K8NF-9
Kérdésem az lenne, hogy mi a különbség a két lap között és melyiket ajánlanátok? -
Tibicsoki82
aktív tag
-
Tomi84
aktív tag
Üdv.
Ha minden jól, megy akkor 2-3 napon belül büszke tulajdonosa leszek, egy GA-8I955X-Royal lapnak.
1. Van-e valakinek ilyen lapja? Ha esetleg igen, akkor véleményt, illetve eredményeket várnék (főleg, tunning, megszálott tunningos vagyok
)
2. Valaki egy kicsit bővebben magyarázza már el a DPS-dolgot. Értem én hogy extra tápelosztó, és a 3 fázisúból 8 fázisút csinál (legalábbis Intel lapon, AMD-nél csak 6 fázisút) de nem vágom az értelmét. Állítólag jobban lehet tölle tunningolni (JEEEEE
) de nem értem, hogy mégis hogyan... pedig nem vagyok ám hülye fizikából, elektronikából meg végképp nem, de ezt most nem értem... 
Előre is köszi. -
Junó
tag
Hali!
Mi a véleményetek erről az alaplapról: ALAPLAP GIGABYTE GA-K8NSC-939 NVIDIA
Gyártó: Gigabyte
Típus: GA-K8NSC-939
* Processzor foglalat: Socket 939
* Támogatott processzorok: AMD Athlon 64 / 64 FX és Sempron
* Formátum: ATX
* Chipset: Nvidia nForce3 250Gb
* 5 PCI foglalat
* 4*/ 8* AGP
* 4 DDR foglalat, max. 4 GB
* 2 Ultra DMA 133 és 2 Serial ATA csatorna
* Integrált Serial Ata Raid vezérlő (Raid 0, Raid 1)
* Integrált nyolc csatornás audio áramkör
* Integrált 10/100/1000 hálózati adapter (Marvell)
* USB 2.0 csatlakozó (USB 1.1-el kompatibilis)
* Az alaplap működéséhez ATX12V szabványú tápegység szükséges! -
celeron
senior tag
Lécci segitsetek!
Mennyi az ára a Gigabyte 8VT880P Combo-nak??????
Fontos lenne!!!!!! -
Balinov
titán
válasz
Balage85
üzenetére
ugye,nem volt gyenge. én,bevallom,már eltemettem magamban a drágaszágot. egyébként nem volt már garis,egyik győri fórumtársunktól vettem 9k-ért OEM-ként (vga+egy flopy-molex tápcsati átalakító,gyárihűtés helyett egy titan aktív hűtés) rambordát meg egy másik sráctól kaptam ---vcf700 8db bordáját ingyen.
Nemhiszem,hogy gyártóhiba,inkább előző júzer ill. javítgató haverjáé. nálam a kártya alapórajelekkel ment,mióta megvettem.viszont előnye is volt a dolognak,hogy most vhogy stabilabbnak érzem a teljesítményét. régen atitool és tettestársai a find max mem/core keresésnél a def órajel alá akarták vitetni a gpu/mem órajelét. -
gofry
senior tag
válasz
üzenetére
akkor félre értetted. nekem két giga lapom van itthon egy 875 ös és SLI pro s
mindkettőnél megesett h bios type: unkown mint a main mind a backup biosnál
na ilyenkor ne flashelj rá. csak bios resettel lehet visszahozni a btypeot
ez volt az oka sok lefagyásnak de a 875 ösnél pl nem ment a network -
törölt tag
válasz
Balage85
üzenetére
Egyes BIOS image-ek önhatalmúlag engedélyezik flash után. Az F3-F5-ig terjedők legalábbis nálam ezt csinálták.
gofry: Egy valamirevaló flash program amúgy sem engedi a nem megfelelő BIOS besütését. Poénból kipróbáltam AwardFlash-el (DOS) és WinFlash-el is. Mind kettő elküldött a bánatba.
[Szerkesztve] -
-
gofry
senior tag
az bios gond lesz vagy pedig be van kapcsolva a setup ban a bios flash protection
1.re megoldás bios=> qflash (F8) megnézed ott ha azt írja ki h bios type unkown. akkor kikapcs elem kivesz 5-10 percre majd visszarak és ez a bios reset elvileg megoldja
2.ra kikapcsolod a flash protectiont -
gofry
senior tag
Sziasztok! ga 8n SLI PRO
a gond a következő: a gyári cd ről felmegy az ide driver. viszont az nvidia honlapról a 7,15 sel nem. Ez norm? -
Zsolty
tag
ga K8NF 9
a driver cd-n lévő volt előszőr, avval is, és most a legújjabb @Bios-t leszedve is ez az üzit irja ki.
Amúgy a FACE WIZARD progi mire való?
[Szerkesztve] -
Zsolty
tag
elinditom a @BIOS progit, majd ezt irja ki.
-------------------------------------------------------------------
Unknown Flash Type or BIOS Write Protection !!!
-----------------------------------------------------------------------
és semmit nem csinál ha leokézom.
Mi ez???? -
Balage85
aktív tag
válasz
tjhooker464
üzenetére
Tudom, kicsit szenvedtem vele mire sikerült betenni.

Aha, akkor sztem mindjárt irány a bios, mert sztem ennél többet bír mint ami most van.
Thx! -
Balage85
aktív tag
Ebbe tudtok segíteni?
[link]
Most a biosban a memóriaidőzítések 2.5-4-4.....-en vannak, és van az amit az everest ír a memekről. Most akkor melyik működik?
Ha a biosos, akkor minek állítja rosszabbra??
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Balage85
aktív tag
válasz
tjhooker464
üzenetére

-
gabor907
tag
az msi k8n neo3-f(754) pcie-s kari az szted milyen tom kimenőbe a 754-es de mind1
arra h winyót és h usbt meg ilyen kütyüket lehet rárakni? -
komatsus1
csendes tag
venni szeretnék egy PCI-E 7800GTX-et ez a lap meg agp-és.
-
komatsus1
csendes tag
köszi
-
Balage85
aktív tag
válasz
komatsus1
üzenetére
Sztem az. De rosszul írtad a nevét, olyan nincs hogy kn8

Sokban nem különbözik az enyémtől, így elsőre csak a DPS-t látom.
2 hete van meg, eddigi tapasztalatok alapján stabil, nincs vele gond. Húzni is lehet, bár nem olyan mértékben. Az enyém most 275ön van az fsb, de a feszt nem állítottam, sztem még bírja.
Az előző lapom is giga volt, az is tökéletes volt. Eddig csak jókat hallottam róla.
Miért cseréled le a mostani lapodat?
[Szerkesztve] -
komatsus1
csendes tag
Oké köszi.Király akkor ilyen lesz, és megbizható lap?

-
gabor907
tag
köcce és ezek?
MSI K8T Neo-FIS2R (S754) AGP
ABIT NV8 (S754) PCIE
[Szerkesztve] -
Balage85
aktív tag
-
komatsus1
csendes tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni hogy szeretnék venni egy gigabyteKN8-Ultra SLI alaplapot és az lenne a kérdésem hogy ezekre csak satás winókat lehet rakni vagy jó az atás is.Előre is köszönöm a válaszokat. : U -
gabor907
tag
hello
nem tuggya vki hogy ebben milyen chipkészlet van?
Gigabyte GA-K8NS (S754) AGP
és ebben?
MSI K8N Neo3-F (S754) PCIE
fontos lenne
köcce -
tjhooker464
őstag
Már bocs de össze vissza írogatsz. Elég kivehetetlen, hogy ezzel a hsz el mit akartál konkrétan mondani.
Másodszor: Tisztelt FSB-hajhászok ( ;
Ha megnézitek a gépemet, láthatjátok, hogy minimális tuning van rajta. (kb +12MHz)
Tudjátok-e miért???
Nah, elmondom! Ekkora processzoroknál nem számít, hogy ki milyen MHz értékeket tud kicsalni a procijából, mert a játék így is, úgy is menni fog, ha van elég RAM, és jó a VGA.
Biztos ilyen prociná megyl minden játék de van aki nem tudja a 3500+ t megfizetni és az olcsóbb procijábol szeretné kihozni a legtöbbet. Nekem ne mondd, hogy 1800 és 2200 mhz között nincs különbség....
És itt jön SIR igazmondása, (az egyetlen hozzáértő a topicban) 20-50% tuning csak néhány % teljesítménynövekedést produkál.... hiába szépek a számok, de mégsem az igazi...
Eddig én csak olyat olvastam tőle, hogy a 280 as fsb feletti húzásnak nincs értelme.... Olyan az egész mintha csak a saját kis világodban álmodnád meg a dolgaidat.
-
Balage85
aktív tag
Az állat! Ilyet még nem láttam, hogy már gyárilag is szar lett volna vmi fizikailag.

De akkor erre nem mondták azt, hogy ez nem a gyártó hibája, hanem a tied? Vagy már nem volt garis?
SM: Nemtom, nekem tökéletesen megy az F10. Most vettem meg a Chieftech 400Wos tápom, most próbáltam húzni 1 kicsit. FSB: 275. 280-nál elkezdett hibázni a prime, 285nél meg kékhalál windowsbetöltéskor. De mindez alapfeszen. A memóriasebességet meg egyenlőre visszavettem, azzal majd később próbálkozom hogy mennyit bír. -
SimonMágus
senior tag
válasz
Balage85
üzenetére
Uh, felraktam az F10-est, és iszonyat nagyott szívtam vele
Mióta legutóbb írtam, 2600-an járatom a procit, az f10-el meg 2200-on már be sem bootol, amit az előzménye miatt végképp nem értek. Az elosztása egyébként jobban tetszik az új biosnak, de akárhogy állítgattam (freki, ht, szinkron/aszinkron mem, időzítések, feszek, stb.) 2200 felett meg se nyikkan a gép
. Szóval megy vissza az eredeti, mert ez így nekem bizony car...
Legalább a DPS-t sikerült kiműtenem a gépből, de nem volt kis küzdelem (összefüggés nincs a kettő között, mármint hogy azóta nem hasít, mert már vagy 3 napja sikerült belőle kioperálni, azóta a régi biossal tökéletesen ment).
A kodegányt tényleg érdemes cserélni, nekem még az x800xl-emmel sem bírta meghajtani a gépet egy 350W-os példány (minden felpörgött, de se kép, se hang).
Aktív memhűtést csak nagyon kihúzott memóriánál érdemes, addig is javaslok valami szép rézbordát rá, azok tökéletesen megfelelnek.
A húzás igazából az új vidkarinál számít, 3dmarkra lefordítva +5-600 pont, ami játékok nyelvén is sokat jelent, egyébként a húzás sosem ér annyit, mintha a proc alapból tudná a magasabb frekit. Tehát a 3200@2200 az sosem lesz egyenértékű egy alapon járatott 3500+-os procival.
Na remélem nemsokára lesz időm visszapakolni a korábbi verziót, és minden frankón menni fog... de hogy mitől caródott el így?
Üdv: SM -
Balinov
titán
válasz
Balage85
üzenetére
hát,legalább másfél,de inkább 2 éves. Sapphire R9500 128MB/128bit a szentem.
Srác aki defibrillálta
azt mondta,hogy valszeg 1x agyonhúzták (erre utalt a nyákon a lakkréteg felhólyagosodása).Mitől oxidálódott el? hát,mivel nem vagyok szaki,inkább beidézném nagyrabecsült Dryman kórisméjét:
''Saphire ATI Radeon 9500-as kártyácska bármilyen alaplapba raktuk be, folyamatos rövid sípszavakkal jelezte a lap, hogy valami nem ok, és ugyan megprobálta bekapcsolni a monitort, azaz a bekapcsolási jelzést kiküldte a monitor felé, de kép az már ohne vagyon!
Ami először kiderült hogy valaki már próbálta megerrősíteni, ujraforasztani a kisfloppy tápcsatlakozójának tüskesorát, de ez akár egy gyári forrasztásmegerősítés is lehetett!
A lényeg az az hogy a floppy tápcsati tüskesora gyárilag annyira eloxidáltan került a kártya nyákjába, hogy azon az alkalmazott forrasztási technologia, nevezzük csak taknyolásnak, nem volt megfelelő, és a többszöri használatban annyira kontaktossá vált, hogy a kártya terhelésének függvényében elkezdte megenni a saját forrasztásait, eredetileg ugy néz ki egy oldalról forrasztották, és mikor kitört abból a semmilyen forraszból a tüske, elkezdte maga körül elrohasztanii a furatgalvánt, gondolom át-áthuzva a terhelő áram fügvényében, szóval szépen elrohadt a +12V és a +5V tüske tövén lévő csatlakozási pont is, gondolom kicsit melegedett is.
A tüskesor kiműtése és a nyák felkaparása után a floppycsatlakozó kicsit órmótlan forrasztásokkal visszakerült a helyére, és szemre jónak is tünt a dolog.....
Első próba , sípolások megszüntek, a monitor zöld ledje is kigyullad, a monitor bekapcsolási tekercsét is hallom meghúzni, mégsincs kép a VGA kimeneten, gondoltam méricskélek a kártyán, és ekkor sikerült valahogy úgy megfognom hogy volt kép egy kis időre........ezt még egyszer nem sikerült összehozni
Ekkor kipróbáltuk a kártyát a DVI kimenetét átalakítóval, és lőn csoda és öröm, a kártya életre kelt!
Balinov Mester el is vitte otthoni tesztelésre, és eddig pozitívak a tapasztalatok de a VGA kimenet továbbra sem megy.
A kártya az otthoni Balinovos környezetben XP alatt megy rendesen, driverek is OK, de az első 3Dmarkba valamiért fagyizott, aztán meg már rendesen lementek a további tesztek is!
''
Kiegészítem,azóta R9500@pro-ként (8pipa és 128bites memvezérlő) tökéletesen megbírkózik a COD2,NFS.MW,Civ4 triumvirátussal.
A vga kimenetet még megnézetem egy másik győri mágussal,aki képes notikba chipsetet cserélni,letört cpu lábat pótolni,stb...vagy veszek egy dvi->d-sub átalakítót és visszaadom a kölcsön átalakítót.
Szóval igencsak cinkes volt,de legalább tanulságos
üdv
Bali -
Balinov
titán
menjél már át a hw piacba,mielőtt bannonlak.minden aktív témába dobsz egy reklámhszt?

másnak is feltűnt úgylátszik.

[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Scream007
őstag
hi!
giga G-power-t hol lehet legolcsobban kapni pesten?
én 7150é láttam legolcsóbban, tud valaki ennél barátibb árat???
illetve a kérdésem hogy ez a hütő mivel az összes proci foglalatra jó, mennyire jó választás hosszú távra?
-
Balage85
aktív tag
válasz
SimonMágus
üzenetére
Háát, úgy extra nincs, az F10est ajánlom, nekem eddig semmi bajom nem volt vele, talán még javult is ha attól van. Modern módon @biossal csináltam, no comment.
Érdekes viszont az volt, hogy a cnq nem működött, új bios, és csak miután windowst is tettem akkor lett jó.
Akkor ok, mert nekem húzás nélkül most éppen 25fok. Várom a fizum, hogy a tápot megvehessem, amit kinéztem, mert most 1 gyengus codegen 300Wos van benne, ami bizony édeskevés (csodálkoztam is hogy elindult a gép
), aztán majd utána jöhet a tuning. Kíváncsi leszek, hogy mennyit fog bírni, majd beszámolok.
Memóriára nem tudsz vmi fasza hűtést? Nekem a thermaltake ledes teccik, csak azt írták hogy melegítenek a ledek, tehát nem ér túl sokat.
Amúgy én nem találtam semmi fémkeretet a dps-hez, az alaplapi könyv se ír róla.
Adjak 1 flexet? 
Mennyit gyorsult a géped, hogy így felhúztad a cpu-t és a memóriákat?
[Szerkesztve] -
SimonMágus
senior tag
válasz
Balage85
üzenetére
Én is most állok biosfrissítés előtt, ha van még valami extra tapasztalatod, annak örülnék. A hőfok alulmérés érdekes dolog, nekem a Hardcano-m által mért eredmény (proc) 1-2 fok eltéréssel mindig ott van az everest eredménnyel párhuzamban, igaz ez is csak a prockupaknál mért hőmérsékletet mutatja (bár gondolom, sok különbség ott már nem lehet...)
A lapot egyébként nagyon szeretem, arra a tuningra, ami nekem kell (cpu 2000@2500, mem: 400@500) iszonyat stabil eredményeket mutat fel, a gondok ténylegesen csak az 1,45-szörös (cpu 2000@2900, mem: 400@580 - kicsit extrém
) szigorúan próba jellegű túlhajtásnál lépett fel, újraindulás után bios hibát jelzett, és újraflashelte magát... na akkor volt bennem egy kis para... Azóta beálltam a fentebb jelzett értékekre, ettől persze nem is kell több, proc 32-45 fok között van, és a memóriák is jól érzik magukat 
És ti hogy vagytok egymással?
Üdv: SM
mod: némi nyelvtani javítgatás
[Szerkesztve] -
Balage85
aktív tag
Na senki?
Nagyon leült ez a topic, régebben nagyobb volt itt az élet.
-
Balage85
aktív tag
Biost frissítettem és érdekes dolgot tapasztaltam (s10beta-->F10).
A múltkor tárgyalt giga lapok hőfok alulmérése most vagy érdekes fordulatot vett, vagy én nem figyeltem a lakás hőfokváltozásaira....
3-4 fokot emelkedett a cpu, de sztem a vga nem. Lehet ez a biostól? Amúgy a ház oldala nincs feltéve.... Ezt múltkor elfelejtettem írni.
SimonMágus: megnéznéd a hőmérsékleteket, hogy neked mennyit mutatnak? Mi a véleményed a lapról?
[Szerkesztve] -
Balage85
aktív tag
válasz
SimonMágus
üzenetére
Hmm....

Én csak bedugtam, nem néztem hogy kell hozzá vmi. -
Balage85
aktív tag
válasz
SimonMágus
üzenetére
Hali!
Nekem is ugyanilyen lapom van, és én simán ki tudom szedni a dps-t. Csak húzni kell és kijön, erőlködés nélkül. -
atomin13
aktív tag
Hali, nekem K8nmf-9 tip. lapom van , és az történt, hogy néha 70 fokot mutatott, sé volt olyan hogy -19 et is
persze tuning nélkül
, ja és nincs folyékony nitros hűtésem sem
, na a lényeg ez uj lap volt, de már 3 honpos volt a bios, felmentem a honlapjukra, találtam hozzá uj biost, feltettem , most már gond nélkül megy minden ahogy kell----------->> tehát szerintem frissítsed a biost, lehet az a megoldás
amugy ha nincs baj velük ,jó kis lapok ezek -
LacaP60
csendes tag
HAHÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

-
LacaP60
csendes tag
Helló Mindenki !
Segítségre lenne szükségem. Miután elindítom -elindítanám
az everestben az érzékelőket kifagy a gépem!!!!!!!! Nem tudom hogy miéert !!!!!!!! Valaki segítsen ha volt már hasonló problémája!!!!!!! -
LacaP60
csendes tag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni ! Kifagy a gépem ha megnyitom az everestben az érzékelőket !Nem tom hogy miért!!!!! ( nem rég volt BIOS frissítésem attól lehet? ) -
LacaP60
csendes tag
Helló Mindenki !!!
Segítségre lenne szükségem. Remélem volt már hasonló problémátok.Az everestben nem tudom megnyitni az érzékelőket, mindíg kifagy a gép. Nem tudok rá jönni hogy méééééééééé !!!!! -
törölt tag
válasz
:: SS.22 ::
üzenetére
Ha tuningolni akarsz, akkor A8 SLI. AN8 Ultra SLI nem létezik.
-
SNY21
csendes tag
Nah sziasztok..
Gondoltam hozzászólok én is ehhez a Topichoz, mert én is részese vagyok ennek a Giga-csodának.
Bár, nem indult minden ilyen tuti módon, mert az 1. alaplap sajna hibás volt.
Először is szeretnék hozzászólni azokhoz a felhasználókhoz, akik ET5-öt használnak:
-Szerintem ez egy nagy butaság, és tök feleslegesnek tartom, mikor ugy is csal az fsb értékekben, és másrészt ott a bios.
Másodszor: Tisztelt FSB-hajhászok ( ;
Ha megnézitek a gépemet, láthatjátok, hogy minimális tuning van rajta. (kb +12MHz)
Tudjátok-e miért???
Nah, elmondom! Ekkora processzoroknál nem számít, hogy ki milyen MHz értékeket tud kicsalni a procijából, mert a játék így is, úgy is menni fog, ha van elég RAM, és jó a VGA.
Mégtovább megyek... számomra az is érdektelen, hogy a RAM-ok 500 MHz felett menjenek, mert igy is domborít a gépem egy szépet(Everest, mem olv. 6190), de ami számomra fontos, az a számolási teljesítmény!!! ÉS! Az én procim ugye 2333 MHz-en megy, (gyári 2200) és számolásban produkált xxxx értéket. Kicseréltem a CPU-t egy 3200 (venicse) procira, felpiszkáltam 2500 MHz-re (2000 MHz gyári) és láss csodád, magasabb fsb, magasabb órajel mellett is több 100 ponttal alulmaradt az én kicsikémtől...
nagyon komoly volt a hátránya, és még ment volna feljebb is a proci, nem volt túlhúzva.
És itt jön SIR igazmondása, (az egyetlen hozzáértő a topicban) 20-50% tuning csak néhány % teljesítménynövekedést produkál.... hiába szépek a számok, de mégsem az igazi...
Bár az én procim NewCastle, mégis rá tudok piszkálni 700 MHz-et, de nincs értelme. (pedig a Venicse elvileg jobb... nekem nem jött be... azért kipróbálnék 1 3500+ Venicsét, vagy írjátok le mit mennek)
thx -
Balinov
titán
köszi a linket, ramslotos variálást még nempróbáltam,majd ma!
most kezdtem el gondolkodni azon,hogy mér nem vettem inkább nf8-at.bár,ezidáig egyetlen problémám sem volt a lappal. mivel garis még 2,5évig,remélem boltos,phs- haver tudja cserélni élből egy rev 2.0-ra,vagy egy másik nf3-as deszkára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Apple MacBook
- Autós kamerák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Macska topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix Z790-E Gaming WiFi II - GARANCIA 2028.03.13 + ajándék Thermallight Correct frame
- ELADÓ: ASUS MAXIMUS VII Ranger LGA1150 alaplap - ritka, gyűjtői darab (+gari/számlás)
- Corsair VENGEANCE 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz - Új, Bontatlan - Garancia
- Eladó egy adata 32gb 3200Mhz laptop ddr4 ram
- Micron és Samsung 32GB ram 1 x 32GB vagy 2 x 16GB 2666/3200Mhz - több db elérhető
- 27% - ASUS ROG Strix G6 Gaming Notebook! 16" 165Hz / i5-13450HX / RTX 4050 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe
- LG UltraWide 35WN75CP VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / sRGB 99% / FreeSync
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Új akku 12 hó jótállás!
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 265 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én az ilyeneket úgy szoktam elkerülni, hogy a tűzfallal nem engedem, hogy csatlakozzon a nethez.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mióta legutóbb írtam, 2600-an járatom a procit, az f10-el meg 2200-on már be sem bootol, amit az előzménye miatt végképp nem értek. Az elosztása egyébként jobban tetszik az új biosnak, de akárhogy állítgattam (freki, ht, szinkron/aszinkron mem, időzítések, feszek, stb.) 2200 felett meg se nyikkan a gép