Hirdetés
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomika
aktív tag
válasz szacsee #1697 üzenetére
Hu, ez a link szuper!!!
Átbogarásztam, így jó lesz akkor?
ACT to ACT Delay (tRRD)________ 3
Rank Write to READ Delay (tWTR)_______ 3
Write to Precharge Delay (tWR)________ 6
Refresh to ACT Delay (tRFC)___________ 51
Read to Precharge Delay (tRTP)_________ 3
Static tRead Value (tRD)______________ 7
Static tRead Phase Adjust________ Auto -
zip
tag
Hello Mindenki!
Az lenne a kérdésem, hogy Gigabyte lapot szeretnék venni mostanában, de nem tudom, hogy várjak e még vele, mert azt mondják, hogy a magas euró miatt lehet, hogy most többe kerülnek a cuccok mint mondjuk 1-2 hónap múlva... mi a véleményetek?
...
-
szacsee
nagyúr
válasz szacsee #1696 üzenetére
ACT to ACT Delay (tRRD)________ 3-4
Rank Write to READ Delay (tWTR)_______ (4-6) 9-11 (Note Actual Value set in BIOS Vs. What system Uses will be 7+)
Write to Precharge Delay (tWR)________ 3-5 (Note Actual Value set in BIOS Vs. What system Uses will be 5+)
Refresh to ACT Delay (tRFC)___________ 38-42 (2X1GB) 52-62+ (2x2GB)
Read to Precharge Delay (tRTP)_________ 3-6 (Note Actual Value set in BIOS Vs. What system Uses will be 2+)
Static tRead Value (tRD)______________ (5/6) 7-10 (800Mhz) 7-12 (1066Mhz)
Static tRead Phase Adjust________ 1-31*
* Pertaining to Static tRead Phase Adjust: Leave on Auto or Zero Or 1-31 (This Adjustment is uncontrolled and subtracts from the Static tRead Value at random times and is suggested to not be used unless you really know what you are doing.
Forrás: tweaktown.
[ Szerkesztve ]
-
tomika
aktív tag
válasz szacsee #1694 üzenetére
-bh-: Nem játszom. Persze, több órás blend után szokott fagyni.
memtest 3.5 = vagy restartja a gépet, vagy 7%-nál lefagy.
memtest 3.4 = végigmegyszacsee: [link]
A gondom ezzel az, hogy a Bios más neveket használ, mint a memset. Legalábbis én nem találom az átfedéseket.[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Töltsd le a memset nevű programot és az spd fülre kattints rá. A megnyíló ablakról légyszíves csinálj printcreent, ha többféle értéket ír a másik modulra, akkor mindkettőről.
Utána mutasd meg nekünk, hogy segíteni tudjunk.
Viszont ez alapján Te is belőheted, de fontos, hogy a memset spd fül által előugrott ablakot nézd! Inkább lazább időzítést (nagyobb szám) állíts, mint kisebbet. -
szacsee
nagyúr
válasz deadwing #1644 üzenetére
A Realtec HD Audio vezérlőfülön a pink rear csúszka műkszik? Alatta kis négyzetre kattintva engedélyezed a mic boost-ot.
A linknél leírják, de ne mic-et keress, hanem rear pink-et. -
dontask
csendes tag
-
szacsee
nagyúr
P43-as tulajok kis türelmét kérem, ma van 1-2 dolgom, de körbenézek angol fórumokon hátha van megoldás a problematikára (tomika)..
-
wwhy
veterán
válasz vasbakter #1686 üzenetére
gugli a te barátod (is), no meg a gyártói weboldal
tehát sajnos semmilyen C2D-t nem támogat, a max. amit tud, az a
Pentium D 820(2.8GHz,2MB) 800 illetve
P4-Extreme Edition 3.4GHz(2MB) .[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
vasbakter
csendes tag
HaliI
S.O.S.
Valaki tudna segíteni abban hagy a Gigabyte 8I865GME-775-HR
alaplap felismeri-e az E5200 procit?
Vagy egyáltalán nilyen C2Duot támogat 100%-ig.
Ha valaki segitene nagyon +köszönném! -
deadwing
addikt
Óh, és ha nekem nincs szükségem CF-re?
Már ha a CrossFire-re gondoltál...
Tuning csak minimális mértékben lesz alkalmazva, amiket leírtál, azok közül ez a tápellátás spórolás aggaszt a legjobban.
Hangkeltőnél pedig én már mindent pipálgattam, 2 napom ment rá... semmi eredmény.
Jó lenne ha valakinek lenne konkrét tapasztalata ilyen Realtek HDA-val /előző lapomban is ez volt de ott működött/, az a gyanús egyébként hogy sehol semmilyen fórumon nincs említve a dolog, emiatt gondolok arra, hogy hw hiba lehet.
Köszi a segítséget!60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
-bh-
aktív tag
válasz deadwing #1682 üzenetére
CF teljes hiánya p43nál (Kivéve AsRock-ékat - P35 tud 16+4et...), tuningban P35 erősebb (500+fsb - mig a p43+nál csak 450 alattiakkal találkoztam...), CPU körüli tápáramkörök meg lettek nyírbálva (3 és 4 fázis....)
A hangkeltőnél vmi olyasmi rémlik (1x futottam bele hasonlóba), h vmi Separate Audio Inputs v hasonlót ki kellet pipálni.. de lehet, rosszul emléxem...
"Boldogok a trollok, mert övék a világ hálója."
-
deadwing
addikt
-bh-
A EP43 DS3-el kapcsolatban amit írtál butítást, nem igazán értem. Giga honlapján elég sokat nyomoztam míg ennél a lapnál döntöttem. Pl, ICH10, PCI-E 2.0, 45nm procik, SATA2 AHCI, /raid nem kellett nekem/, stb. Te milyen szempontokat néztél, mennyivel butább ez a lap mint egy P35?
Kicsit most beparáztattál, hogy nem vettem jó cuccot.
Előző problémámra esetleg lenne egy tipped mi okozhatja?Eszközkezelőben egyébként minden oké, és furcsamód lap füzetében lévő rajzokon is szürkék az említett szabályzók... Behalok, ha ez szerintük így normális!
Nálam így néz ki jelenleg a probléma:60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
-bh-
aktív tag
válasz james007007 #1680 üzenetére
Menni fog az a VGA rendesen mondjuk 4870x2-nek val'szeg kevés lenne már az 1.1 -ennek nem az.
Típusok:
- GA-EP-35-DS3[link]
-GA-EP35-DS3R[link]
Ezek amugy "csak" Virtual DualBIOS-osak (azaz a HDD-n hoznak létre 1 backup-BIOS-t...) Az "igazi" dual-BIOSos lapok 30tól indulnak (kb.) -pl GA-EP45-DS3[link]P35-tuning ügyben: [link]
-
james007007
csendes tag
kösz a választ akkor meggyőztél marad a P35
És abból melyiket érdemes ? És mi az hogy csak PCI-Ex 1.1 nem lesz kihasználva a 4670 videkartya ?
Ja és meg valami mivel elég béna vagyok a tuninghoz ezért gondolom nem ártana az a fajta alaplap amelyiken 2x bios van
Ezek alapján melyiket ajánlanád pontos tipus szám szerint
Továbbra is köszi
-
-bh-
aktív tag
válasz james007007 #1678 üzenetére
P35-DS3, P45-DS3; és fölfelé....a többit szvsz hanyagold
P31 eléggé kurtított (ja és ICH7-es déli hídja van...), P35 "egyszerű", és tuningbarát, csak nem a legmodernebb (PCI-Ex 1.1 ,sánta CF); P43-at szintén ne (szintén komoly butítás áldozata); P45 már kissé bonyolultabb, cserébe CF, PCI-Ex 2.0 és komoly tuningok (600+ fsb) kivitelezésére ajánlott.Ha kerettől is függ, akkor P35-DS3... Hozzá meg vmi 2x1Gbos ramokat (lehetőleg 1066Mhz/cl5 - pl. Kingmax 1066/cl5 1G - a régebbi...)
3,2-3,6Ghz-t simán tudnia kell ennek a konfignak..[ Szerkesztve ]
-
james007007
csendes tag
Sziasztok
Én is gépvásárlás előtt álok de csak szerény keretek között
Egy E5200 Intel procihoz keresem a megfelelő Gigabyte alaplapot
Tuning ha lesz is csak minimális keretek között mivel állítólag ezt a procit érdemes tuningolni ,de tényleg csak minimálisan akarom hisz munkára kellene a gép szóval legyen atom stabil.
A számtech boltban a regi EP-31 es alaplapot ajánlották , de nem kellene-e esetleg valami újabb nekem vagy tényleg jo a régi 31 es ??
Én szívem szerint az arany középutat választanám az EP-35 ot de nem sok ismeretem van arról hogy mik a különbségek.
Gondolom ti jobban vágjátok a témát és meg tudtok erősíteni vagy cáfolni az elképzelésemben.
Ja és még annyit hogy szeretném ha energiatakarékos lenne az egész cucc mert szinte egész nap megy .. .ezért is választottam mellé egy ATI 4670 kártyát
[ Szerkesztve ]
-
-bh-
aktív tag
Még több párhuzamosítás(CPU/GPU vonalon...), még gyorsabb flash-alapú (minden előnyével és hátrányával...) adattárolás, még több ram... még több lóvéért, és még nagyobb erőforrás-pazarlással...
Szkipi, Zip: nincsmit
[ Szerkesztve ]
-
-bh-
aktív tag
Lényegében:
- a Front Side Bus/Quad Pumped Bus-t felváltotta a Quick Patch Interconnect nevű csatlási technológia - ami 1 soros, pont-pont (soros) alapú kapcsolat, az eddigi párhuzamos helyett (ami a Core prociknak azért visszavett a teljesítményéből - ez volt a szűk keresztmetszet...na itt már nem az).
- A másik lényeges, h a memóriavezérlő beköltözött a processzormagon belülre.. (kvázi, mint AMD-nél...) ez szintén plussz teljesítményhez juttat...
- Azonkívül megjelent újra (a Pentium4ben debütált) HiperThreading technológia; ezért 8magot lát az oprendszer. Ez sem épp hátrány... csak legyen, ami kihasználja[ Szerkesztve ]
-
zip
tag
Hello -bh-
Köszönöm a javaslatokat.
Egy dologot kell, hogy hozzáadjak a leírásomhoz - azt, hogy én nem tuningolok. Egyszerűen megveszem az alapból nagy teljesítményt és azt küldöm neki Tehát nálam a tuning nem opció.
A raptort azért választottam, mert az az elérhető jelenleg leggyorsabb vinyó..lehet, hogy nem ér annyit mint amit kérnek érte...de had szóljon!
Viszont a ramoknál komolyan elgondolkodtattál.... "Ha DDR3at szeretnél, és 4magot, megfontolandó alternatíva az i7-es család." hát ja,,, francba,,
Proci: I7-920 - tényleg 5 ropival drágább, csak azt néztem hogy abban pl. 8 mega cash van, míg a Q9550-ben 12! - emlékszem, hogy annak idején is voltak olyan elvileg alacsonyabb szériájú procik amik jobban szóltak mint a nagyok, pontosan ezek miatt az apróságok miatt...de ha valaki fel tud homályosítani az LGA775 és a socket 1366 közti lényeges különbségekről...nos azt megköszönném.
...
-
-
-bh-
aktív tag
Üdv köreinkben
Sz'al alaplapodhoz: alapban kiváló választás; csak kombó lap... az öszvér az öszvér....tuningban sem hasítanak annyira...Sima DS3R-t, DS3P-t, vagy az UD-s szériát tudnám ajánlani (természetesen EP45.. ).
Ebből adódik vhol a ram-kérdés is: DDR3al nincs értelme kísérletezni LGA775ös szériáknál. Nyerni nem nyer vele az ember, viszont sokat lehet vele szívni DDR2-t ajánlanám személy szerint, 2Gigás modulokkal viszont vigyázni, nem mind jó tuninghoz, és nehézkes beállítani (könnyebb, mint DDR3at..) Nálam a 4x1G Kingmax 1066Mhz Cl5 vált be..
Ha DDR3at szeretnél, és 4magot, megfontolandó alternatíva az i7-es család. A Q9550 kb 1 árban van a i920al - a lap mondjuk drágább (pl X58-UD4...).. ehhez viszont csak DDR3 passzol, és csak 1,65Vos ramok....azaz pl. ócsó Kingmax v Samsung 1333Mhz-s, vagy hasonló...VGA-ból inkább 4830-at vegyél...pár W-al kevesebbet fogyaszt, cserébe teljesítményben vhol 1,2-1,6x-osa a 3870-nek. Árban meg pár ezer Ft-al több.
Vinyóhoz: a Velociraptornak van vmi konkrét célja? Tehát, h kell-e az a sebesség anniyért (munkához, stb)..ár/érték arányban nem a legjobb a Raptor..cserébe a leggyorsabb tányéros...ha sebesség kell: SSD (árban sok...), vagy RAID (olcsó - és tárhelyed is lessz; csak picit tudni kell hozzá. Nem vészes amúgy.)[ Szerkesztve ]
-
zip
tag
Kedves Gigabyte kedvelő barátim,
Mostanában sajnos eljárt az idő a P4-es konfigom felett, ezért be fogok ruházni valami komoly nagy dögre, hogy ismét egy 3-4évig rendben legyek gépügyileg.
Ahogy elnéztem, durván megszaladt a számítógép biznisz(ahogy szokott) és már azt sem tudom mi mivel kompatibilis, mi mivel éri meg.. ezért kérném véleményeteket az alábbi konfigról:Alaplap: Gigabyte GAEP-45C-DS3R
Proci: Core2Quad Q9550(2,83Mhz,12MB Cash, 1333FSB)
Memória(DDR3): 4GB(2x2)1600Mhz vagy(!) 4GB 2x2 1333
Winyó: WD Velociraptor (WD1500HLFS) 150GB SATA
Videokari: Sapphire Radeon HD3870 512 DDR4 Lite PCI-Ecakk-pakk kb. 220-ból kijön.
javaslatokat várok - főképp a memóriánál, mivel ez a lap viszi a DDR2-eseket is és nem igazán vágom a nagy különbséget közöttük.
Előre is köszi minden kommentet!
...
-
Szkipi
tag
Sziasztok
Egy Gigabyte laphoz kéne némi értelmezés
Mit jelent a BIOS-ban:
Virtualization: enabled-bisabled?
HPET Support: enabled-disabled?
HPET Mode: 32bit-64bit?
És ezek befolyásolhatják a 32bit-es Vista telepítését, mert nem igazán akar felmenni erre a lapra...vagyis felmegy de csak lemezről indul, lemez nélkül valami boot fájl hibát ír mindig. Több Vista verziót is próbáltam már és mindegyik ezt csinálta...míg egy másik gépre simán feltelepítettem és azóta is megy[ Szerkesztve ]
"Nincs ez elb@szva, csak másra lesz jó!"
-
-bh-
aktív tag
BIOS-frissítést csináltál előzőleg? Melyik verzió van fent?
Meg kéne próbálni a legfrissebb BIOSal... Elősször is CMOS-Clear; defaulton indítsd; adj a ramnak 2V-ot, és 6-6-6-18ra állítsd az időzítéseket, MCH-t 1,2Vra. Ment, restart, pendrájv rádug (rajta az aktuális BIOS-verzióval), [End] (=>QFlash..), és frissítsd...Majd frissítés után Advenced Clock Controll-ba 800mV/900mV, Ramnak/MCHnak fesz, mindent manualra (ahogy fentebb leírtam), és úgy próbáld meg.[ Szerkesztve ]
-
-
-bh-
aktív tag
1,3Vig nyugodtan menj el - abból még nem lessz baj - nézd meg, ott hibázik-e. Próbaképp 2,1V-os ramfeszt is megpróbálhatod; 100%ig nem biztos, mivel a QVL listán nincs rajta ez a Kingmax...
Ha így se, próbaképp a Dominator...
Ebből is meríthetsz memóriaügyben: [link][ Szerkesztve ]
-
-bh-
aktív tag
Lehet. P45-Ds3 + CSX CEC-1066 kombóval jártam ógy, h MCH-t 1.1Vról 1,28Vra kellett feltolni (+a ramnak 2,1V), hogy menjen fagyásmentesen 1066on a ram....
Slyer: MCH-nak adj 1,2Vot ; ramnak 2Vot. Próbaképp...[ Szerkesztve ]
-
-bh-
aktív tag
Nincsmit.
Háát...mostanában a Kingston nem a legjobb választás... de általánosítani sem szabad, h ez v az a márka csak jót/rosszat készít...
Nemrégiben pl a Kingmax 1066os 1G-s CL5ös ramja volt Best Buy - amíg ki nem vezették...most Cl6ost kapni leginkább - azokat nem szabad megvenni...
1,8V-hoz meg muszály igazodniuk, mert ez a szabvány. Mennie kell 1,8Von, csak legfeljebb lazább időzítésekkel.....[ Szerkesztve ]
-
tomika
aktív tag
2x1 GB Kingston 1.94-et kapott, elég volt neki.
2x2 GB Kingston úgy néz ki, hogy minimum 2.14-et kér.
Eddig rendben is van, csak féltem a 2x1 GB modulokat, hogy nehogy megsüljenek. Mert ha úgy vesszük, azok túl vannak jelenleg feszelve.
Amúgy vicc az egész, hogy tuning nélkül nem elég neki a gyári specifikáció 1.8 V.
Több kingstont én nem veszek.Amúgy ezer kösz a tippet!
-
-bh-
aktív tag
Így állítsd be:
Robust Graphics Booster [Fast]
CPU Clock Ratio [ 10 X]
x Fine CPU Clock Ratio +0.0
********** Clock Chip Control **********
CPU Host Clock Control [Enabled]
CPU Host Frequency(Mhz) [266]
PCI Express Frequency(Mhz) [100]
C.I.A.2 [Disabled]
****** DRAM Performance Control *******
Performance Enhanced [Standard]
(G)MCH Frequency Latch [266MHz]
System Memory Multiplier [ 3.00A ]
Memory Frequency(Mhz) 800
DRAM Timing Selectable [Manual]
CAS Latency Time [5]
tRCD [5]
tRP [5]
tRAS [18]
Voltages Types Normal Current
DRAM Voltage 1.800V [1,960]
a többit normal-ra.
-így jónak kéne lennie"Boldogok a trollok, mert övék a világ hálója."
-
deadwing
addikt
Nos, "boldog" tulajdonosa lettem egy EP43 DS3-nak.
Már 3 napja küszködöm a HD audio beállításával.
A gondom az, hogy minden bemeneti forrás /mic, line/ a mixerben inaktív. Windows mixerben szürkék a tolópotik, a HD mixer pedig meg sem jeleníti a csúszkákat. Ettől függetlenül mikrofon működik, csak persze állítani emiatt semmit nem lehet.
UAA és driver feltelepítve, eredeti XP SP3, összes frissítés fent van.
Valaki látott már hasonlót? Esetleg alaplap hiba?
Többi hardver: Sapphire HD4830 és 2*1G Kingston, FSP 400-as táp.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
flurider
aktív tag
válasz szacsee #1641 üzenetére
Átállítottam mindent, de még mindig 800MHz-t ír az everest, bár a memória olvasás-írásnál már 1066-ot és berak valami 5. helyre. Az időzítés 5-5-5-15ön volt, azt még visszarakom arra. (gondolom a kisebb a gyorsabb)
A CPU Clock Drive és a PCI-E clock drive annyin volt alapból, amit írtál.
Ramfeszt 1,95-re állítottammég tesztelgetem, de kösz a segítséget
flew
Csillagkörü Litér
-
szacsee
nagyúr
válasz flurider #1638 üzenetére
Ramfeszt tolj neki 1,9-2,0V-ot, sebessége 1066 legyen és az időzítést vedd visszább:
6-6-6-18-ra.
Advanced Clock Controllt nézd meg a MIT menüben, mivel ilyenkor elállítódik (bios recovery).
CPU CLock Drive : 800mV, a PCI-E Clock Drive pedig 900mV -ra legyen állítva.
Performance Enhance is fontos (MIT menüben) : Standard-on legyen!! -
-bh-
aktív tag
viszont ha a gyakorlat szerint ennyi kell neki, h ne hibázzon....akkor ennyi kell. Esetleg kísérletezhetsz, h csökkented a ram.fesz-t, és teszteled. És ha már elkezd hibázni, akkor állj meg, és előző (még hibamentes) állapotot állítsd be... így megy ez
Amugy 2V-ig nem vészes... vannak ramok, amiknek 2,1V a minimum....van, ami meg bírja a 2,5Vot is - Kingmax mundjuk ott már szenesedik[ Szerkesztve ]
-
tomika
aktív tag
Adtam a memóriáknak +0.2 V-ot. Nem fagyott, de prime blend hibát dobott.
Most +0.3 V-ot adok, és 2 óra prime végigment.
Ez örömteli, de ettől nem lesz baja a 2x1 GB RAMomnak? Azok elmentek 1.94 V-on eddig is, és elvileg mindkét RAM-nak 1.8 V fesz kell a specifikáció szerint... -
flurider
aktív tag
Sziasztok !
Van egy Giga EP45-DS3 lapom (E8400, 2×2GB Kingmax DDRII 1066, saph4870).
Elvileg passzol a laphoz a memória, de nem tudom úgy beállítani, hogy jó legyen (vagyishát beállítottam, de bios recovering lett belőle
EP45-DS3Az everest azt írja ki a ramokra, hogy 800asok.
Egy nagykerben vettem, megbízható (elvileg).
Az 4.x-es everest is 800-at írt ki rá, meg most az 5.0-s is.
A matrica rajta 1066-ot ír, ilyenek vannak még rajta: DXX18A KKB8FNUXF (lehet hogy tévesztek egykét karaktert, mert nagyon apró)
Everest szerint:
Modul neve Kingmax KLEE88F-B8KU6
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
Elvileg rajtavan a lap memórialistáján...Ha valaki tud, segítsen, hogy 1066-on fusson..
Kösz előre is
flew
[ Szerkesztve ]
Csillagkörü Litér
-
-bh-
aktív tag
M.I.T. menüben beállítottakat légyszives gépeld le - pl. Latch, memszorzó, fsb, stb....lehet, beállítási gondod van....
A földeléses/túlfeszvédős dolgot pedig azért kérdeztem, mert előfordult mostanában pár földhibás Giga lap.... Ha asztalon, házból kiszerelve megy, és nem fagy, akkor ott a probléma."Boldogok a trollok, mert övék a világ hálója."
-
-bh-
aktív tag
2Gigás moduloknak általában több fesz kell....és tuningban sem mennek annyit. Manuálisan állítsd be neki ezt a 1,94Vot , és teszteld Memtest86-al illetve Prime95 Blend tesztjével, h stabil-e. Ha nem, adj még 1 picit több feszt a ramnak, és MCH-nak is adj +0,2-0,4Vot szükség szerint, amíg nem stabilizálódik.
-
tomika
aktív tag
Nekem is hasonló problémám van. Fagy a gép a 2x2 GB Kingston RAMokkal, míg a 2x1 GB OK.
Most nézem, hogy az Everest szerint 1,94 V-t kapnak a modulok. Miért nem 1.8-at? Biosban meg nem találom, hol lehetne csökkenteni a feszt. Lehet, hogy ezért nem mennek a ramok? Más gépben nem volt gond velük... -
-bh-
aktív tag
Írd le a BIOSban, a M.I.T. Menüben beállítottakat, mindent. Kíváncsi v'ok a beállításaidra... hátha ott van bibi...
Hm... földelt dugaljba vanb dugva a géped? Túlfeszlevezető? Asztalra rakva (úgy értem, házból kiszerelve, dobozon...) próbáltad índítani?
-
Slyer
senior tag
na mivel szerkeszteni nem lehet már, kénytelen vagyok írni új kommentet! kipróbáltam a kingmax-al 1,8V-on standard-on, de így is lefagy... Cod2-nél bírja legtovább (itt akár 1 órát is kihúz fagyás nélkül) aztán burnout paradise, nfs undercover, itt kb 10 perc után jön a fagyás... egyszerűen fingom sincs miért csinálja.. esetleg még valami tipp?
-
Slyer
senior tag
válasz szacsee #1626 üzenetére
tuningolni semmiképp nem szeretnék. Nem is értek ehhez, és nem is szeretném tuningolni, csak fusson végre stabilan! lassan egy hónapja szívok az egésszel! most kikapcsolom a gépet, és kipróbálom Kingmax-al. Nem hiszem hogy a videókártya a ludas, hiszen volt már olyan is, hogy netezés közben fagyott le. kétlem hogy ennyire nem bírja a kártya... de mindenképp kölcsön fogok kérni egyet valakitől, hátha az a baj..
-
szacsee
nagyúr
A kingmax is a Tied?
Corsair-ra később is tudunk beállítást, ha visszajött garból nem?Kingmax viszont 800Mhz-es, így 1:1-ben kellene hajtani, ha tuningolnál...
Performance Enhance : Standard
Dimm Voltage: 1,8V (Jedec szabvány miatt tudnia kell ezen a feszen a 800-at)
Próbáld ki egyesével, majd dualban is, ha nem menne dualban akkor a másik dimm párban.Corsa1: Mi a baj vele? Mennie kellene annak..
DS5 szerintem túl drága ahhoz képest amit tud, Ep35-DS4 pedig "csak" 500-ig megyen.
A Te lapodnak is tudnia kellene FSB-ben azt, amit a DS5-nek.
Melyik bios van rajta?[ Szerkesztve ]
-
Corsa1
tag
hi all!
a kérdésem annyi lenne csak hogy egy EP45-DS3R alaplapot érdemes lecserélni egy EP45DS5re vagy egy P35DS4re? és ha igen akkor melyikre inkább?E8400 menne benne.
-
Slyer
senior tag
válasz szacsee #1623 üzenetére
A corsair-nál csak ilyen letölthető pdf file van, ezt megnézheted akkor, ha rákattintasz a DDR2-es résznél a legelsőre! ( TWIN2X2048-8500C5D ) [link]
Ja eddig félreinformáltalak titeket, nem Kingstone hanem Kingmax...bocsi, remélem ez nem baj... a pontos típusszáma: KLDE88F-B8KU5 és a link: (ez nem biztos hogy ugyanaz, de szerintem ez az [link]
Ja és arra kérlek benneteket, mondjatok egy beállítást a Corsair-ra, és a Kingmax-ra hogy miket állítsak be bioasban, hogy mi legyen az időzítés, hány Mhz-n fusson, hány voltot adjak neki satöbbi. Köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
-
Slyer
senior tag
válasz szacsee #1615 üzenetére
Igen a táp biztos, most vettem újat. Advenced Clock Timeban felraktam 800/900-ra. ha úgy állítom be hogy 1066Mhz 5-5-5-15-ös időzítéssel 2.0V-al akkor gépezés közben gondol egyet a gép, és megszűnik a videójel... De ha betöltöm a default értékeket akkor jó... itt gondolom 700/700-on van, 1,8V-al, nem tudom milyen időzítéssel 1066Mhz.... a legalsó CPU értékeket Normalra raktam, ahogy mondtad. Mi lehet a gond? lassan szétverem a gépet :S :S :S
-
-
zoo8800
veterán
Adhatsz a biosban pl. 1,25-t de szvsz nem az a hiba
Ha XP-d van akkor sajátgép, tulajdonságok, speciális, indítás és helyreállítás, itt mindhárom pipát rakd be. Asszem Vistán is van vmi hasonlóesetleg [link] ez hibát keres, így röviden.
Tényleg mindent kicseréltetek az alaplapon kívül? Eszközkezelőben nincs akadás?
[ Szerkesztve ]
rip and tear, until it is done
-
szacsee
nagyúr
Biosba menj bele...
MIT menü:
Advanced Clock Controll: nézd meg min áll
Sikertelen indításkor CPU Clock Drive visszaáll 700mV-ra, a PCI-E Clock Drive 700mV-ra.
Alapon a lapod manualjában 800/800-at írnak, de az összes P45-ös lap alapon 800/900-ra állítja.. ezt esetleg megpróbálhatod. (sokakat megszívatott, hogy a PCI-E CLock drive alacsony volt és játékok alatt a VGA szemetelt, vagy nem volt stabil a rendszer)...Feszültségeket legalúl tedd Normal-ra (mindet), mivel Auto-n túlfeszel, ha tuningolsz és ha elfelejted kinyírhatod vele a procid.
Ramfeszt természetesen manuálisan állítsd be... gyártó oldalán írják, hogy mennyire.Melyik bios van fent?
Ezeket nézd meg és írj vissza.
XMP-t tiltsd le, ha engedélyezve van, illetve Performance Enhance legyen Standard-on.[ Szerkesztve ]
-
Slyer
senior tag
Sziasztok! Van egy kis problémám! A gépem:
Gigabyte EP43 DS3L
Intel E7300
Ati HD2600XT
Corsair Dominator 2x1gb 1066 MhzA probléma a következő. Megvettem a gépet, összeraktam. Feltelepítettem egy pár játékot, és amikor elindítom a játékot, 5 perceb belül lefagy a gép. nem reagál semmire, csak a resetre (arra is csak úgy, hogy megnyomom, nem csinál semmit vagy 3 mp-ig, utána kikapcsol a gép, majd bekapcsol magától.) Minden játéknál ezt csinálja. Azt vettem észre, hogy megterhelőbb alkalmazásoknál fagy le. (volt már olyan is hogy asztalon fagyott le miközben zenét hallgattam és neteztem) Azt ajánlottak futtassam le ezt a tesztet: Orthos Stress Prime 2004 . de amikor elkezdte csinálni, lefagyott a gép az 1. perc után. Már mindent próbáltunk. Új vinyóval, új memóriával. amikből nem próbáltam mást az az alaplap, proci és videókari. Mindenből a legfrissebb driver van fennt! (biosbol is!). Azt mondták a biosban állítsam át a memóriát 1066-ról 800-ra, és adjak neki 2 voltot, de így is lefagy.. Azért írtam ebbe a gigabyte topicba, mert az alaplapra gyankszom! Akármilyen tanácsot elfogadok! Előre is köszi mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Filmvilág
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest