Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
Új hozzászólás Aktív témák
-
orkester
őstag
Sziasztok!
Mikor kikapcsolom a Gigabyte K8N-Sli pro lapom, akkor az (optikai) egerem tovább világít. Meg az usb-n a joystickom is...stb. Mintha továbbra is adna feszültséget a perifériáknak. Mondjuk a bill. nem világít. Ez hiba? -
porker
tag
válasz
eziskamu
üzenetére
''Valamelyikőtök találkozott-e hasonló problémával?''
Nekem korábban táp okozott ilyen problémát. Lássuk be, hogy manapság egy ilyen konfignak a 300W-os táp - mégha DTK is - kissé kevés. Ha már elindul akkor semmi gond, általában gond nélkül megy - ha előfordul véletlenszerű újraindulás, akkor még inkább lehet gyanakodni, igaz akkor már memória hibára is - de bekapcsoláskor kicsit kevés ez a teljesítmény. ... Én 4 éve használok 360W-os Enermaxot, azzal még gondom nem volt, de Chieftecet - ugyanilyen teljesítménnyel - már le kellett cseélnem erősebbre. -
porker
tag
A kérdésem az lenne, hogy a ga-k8nxp-sli lapnál a Cool&Quiet opciót hogy lehet engedélyezni? Biosban nem találtam ilyet (F9), ezek szerint automatikus? Amd cpu driver fel, energiaellátás csökkentett módba, ennyi?
Automatikus, de azért vannak feltételek:
Windows ME vagy W2K esetén ez a driver kell: [link]
Windows XP esetén legalább SP2-őre van, W2003 eetén pedig az SP1-re van szükség -
porker
tag
Nagyon sok tapasztalatom nincs, de stabil, jó kis ketyerének tűnik.
Én egy 3200-es Venicet hajtok benne - az újabb steppinggel - nem húztam semennyire - nem szokásom, de úgy látom van tartaléka - és így alapjáraton alig 35 Celsius-os a proci. Kapott fél giga Kingmax ramot és egy Giga-Byte RX80128-as PCE Ati kártyát.
Szerintem nagyon nem fogsz ezzel mellé lőni (igaz ez az Asus-ra is) jó a support - még évek múlva is lehet drivereket találni a cég honlapján - 3 év a gari. Több lapot nyúztam már ebből a márkából és eddig csak 2 ment ''tönkre'' (egyikbe beleállítottam egy csavarhúzót, a másikról meg levettem a chipset aktív hűtését, aami nélkül ugyan ment, de néha fagyott).
Nem kifejezetten tuning márka - bár akinek ilyen szándéka van, az egy kicsit utánajárhatna a tudásának; pl. BIOS főmenüben CTRL+F1 - et nyomva egy csomó új beállítási opció tűnik elő!! - viszont marha stabil -
Gryzlee
csendes tag
Sziasztok!
Most szántam rá magam hogy vegyek egy Gigabyte K8NUltra9 S939 nForce4 PCIE lapot és belevaló procit. A nagy dilemmám az hogy nem tudom milyen video kártyát kéne vennem. Ati, N-vidia, vagy esetleg valami gigabyte kártyát? Tudnátok segiteni? Előre is köszi.
http://prohardver.hu/pics/s/rl.gif -
Endroo
csendes tag
Szevasztok, mit tudtok nekem mondani a Gigabyte GA-K8NF-9 alapról? Egy másik alaplapon gondolkozom: Asus A8NE pci-x. Melyik a jobb ? Lenne hozzá egy 3000+ venice!
-
McW1
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy a ga-k8nxp-sli lapnál a Cool&Quiet opciót hogy lehet engedélyezni? Biosban nem találtam ilyet (F9), ezek szerint automatikus? Amd cpu driver fel, energiaellátás csökkentett módba, ennyi? Köszi -
eziskamu
addikt
Valamelyikőtök találkozott-e hasonló problémával?
Bővebben: link -
sakto
őstag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
hali! Adata 1024\400 és ebböl ketö... dualba megy!
-
jepeto
tag
hali srácok ven egy nagy gondom van nekem egy
Gigabyte GA-K8NF-9
1gb infineon
6600gt
chaftec 450w táp
3200+wicseszer magso 64 em és nem tudom tuningolni némi tanácsot adjatok léccy
mert nagyon fontos lenne
mert ha nem jönn össze akkor elado lesz a lap

-
Sir Riccio
addikt
''Szal szerinted , melyik ésszerűbb?''
Mint minden, ez is leginkább pénz függő, tehát attól függ mekkora öszeggel gazdálkodhatsz?
A legjobb ha nevesebb gyártók magasabb órajelü példányait járatod szigorubb időzités mellett, természetesen ezen gyártók ( Corsair, OCZ, Geil, Adata,) alacsonyabb órajelü példányai is képesek lazább időzités mellett magasabb órajelre, és ugyanez igaz az OEM példányokra, bár utóbbiak esetében ez pusztán szerencse kérdése, semmint elvárható tény. -
Füly
aktív tag
válasz
matteo_szg
üzenetére
Szijja,
Közben már megvettem a lapot
De van egy kis bajom..Nem tudod, hogy mitől lehet az, hogy van egy sata2es vinyom, erre felraktam a rendszert, ezzel még nincs is baj, de amikor rádugom a cuccra a régi sata1-es vinyom is akkor ha másolni akakrok róla vagy csak vmit megnézni nagyon belassul a cucc még kiis fagy, van olyan hogy a windows se tölt be amikor az a vinyo bevan dugva
Nem tudod véletlenül, hogy mitől lehet? -
Riccio még annyit had kérdezzek , és ezzel lezárom ezt a témát, főleg ,hogy nem ebbe a topicba való

Szal szerinted , melyik ésszerűbb?
Venni pl: 533, vagy 600mhz-es DDR ramot és ezt beletenni a gépbe
vagy
beletenni 400mhz-est, de abból egy jó tuningolhatót, aminek bitang az időzítése...?
Tehát kisebbet, jóbb időzítéssel?
vagy
Nagyobbat, gyengébb időzítéssel?
-
Thx Riccio!
Mostmár legalább ezzel tisztába vagyok...
939-es amd deszkák, csak sima DDR rammal mennek.. jó tudni
-
-
válasz
Sir Riccio
üzenetére
sima ddr-ből 566mhz-es a max?
Az egyébként nálam is müxene? -
Sir Riccio
addikt
válasz
Balage85
üzenetére
Nos akkor szép sorjában:
''Akkor pl. neked is sima DDR Ramod van? 512/566 sima DDR?'' IGEN.
''De nem is találok olyan memóriát, ami 400-asnál nagyobb, de nem ddr2-es. Az mért jó, ha a memvezérlő a prociban van?''
Nézz körül jobban, jóegynéhány DDR RAM tipus kapható kishazánkban, Kingmax, Adata, Corsair, stb. Egyszerü nincs szükség a ''bővitett'' alaplapi csippkészletre, eredmény: gyorsabb memória elérés.
[Szerkesztve] -
Sir Riccio!
Ezt most már énse vágom, ha mondjuk van egy NF4 ultra chipsetes 939-es deszkám, akkor abba nem tudok tenni pl: 533, 667 mhz-es ddr 2-es ramokat?
Csak sima 400mhz-es DDR-eket?
-
sakto
őstag
sziasztok! na megvan az ujj konfigom:
GA-K8Nultra9 nF4ulra,3500+,2x1gb ram,,,,,,
az lenne a kérdésem hogy hogy tudnék egy kicsi+ még belöle kihozni??? eddig is AMD-m volt de valahogy nem igazodom ki a biosban HT? meg 5x szorzo? meg mitom én??? mit hova álitsak??

ja meg egy kicsit kevésnek tartom az everest értékeket 45xx-19xx -
Balage85
tag
Ááá, én ezt nem értem. De nem is találok olyan memóriát, ami 400-asnál nagyobb, de nem ddr2-es. Az mért jó, ha a memvezérlő a prociban van?
-
Balage85
tag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Akkor pl. neked is sima DDR Ramod van? 512/566 sima DDR?
-
Balage85
tag
Hali!
Mennyire várható a közeljövőben a K8NXP-SLI-nél jobb Gigabyte lap megjelenése?
Ebbe ugye belemegy a DDR2-es mem? -
VargaI
senior tag
akkor hibás a kép a gigabyte honlapján?
Bővebben: link
Bővebben: link
mindkettőnél megy venti tápvezeték az alaplapra
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
hi
k8ns tulajok: mennyire hangos a chipset hűtője? egy passzív zalman elég a chipsetre?
köszi -
törölt tag
IEEE 1394: 400Mbit/s csatornánként.
IEEE 1394b: 800Mbit/s csatornánként.
USB 1.x: 12Mbit/s root hub-onként.
USB 2.x: 480Mbit/s root hub-onként.
Magyarán: USB esetén minden rákötött eszköz ugyan azon a sávszélességen osztozik. IEEE1394-nél minden rákötött eszköznek rendelkezésére áll a portonként dedikált sávszélesség. Ha konkrétan és tisztességesen össze akarnánk hasonlítani a két szabványt, akkor így kelene írni: USB2.x: 480Mbit/s/root hub, IEEE1394: 1200Mbit/s/root hub, IEEE1394b: 2400Mbit/s/root hub!
A dedikált sávszélesség miatt előnyösebb az IEEE1394 pl háttértárakhoz, mivel ha USB-re kötöd ugyanazt és mellette még valamit, akkor össze-vissza fog ingadozni a sebesség, míg az IEEE1394-nél nem.
A FireWire elnevezés az Apple Computer, az iLink a Sony bejegyzett védjegye. Ezeket az elnevezéseket csak az ő eszközeik esetén lehet(ne) használni! Minden más esetben IEEE1394. -
Balinov
titán
igen,egy port,csatlakozó típus. elméletileg akár hdd,optikai egységek pc-vel való összekötésére is használható (pl. ViPower csinál firewire külső 3,5''-os hdd racket)
javarészt azonban pl. digitális kamerák pc-vel való összekötésénél szokták használni (pl. én is). ha jól emléxem 480mbit/s max sávszélességet tud ez a csati,amit az usb1/2-vel ellentétben például kameráról vágatlan DV AVI pc-re történő áthúzását gyorsan és kényelmesen meg lehet oldani. -
Fido01
aktív tag
tesztetek nemtudok igazsag szerint en ezt az arkategoriat nem neztem alaplapbol az NXP-sek biztos tudnak valmit (hat ugye az az hogy lehet + V ot adni )
-
a 939-esek között, az nForce 4 ultrából, van 3 modell (gigáná)
Azok között, akkor a K8NXP a legjobban tunningolható?
Lehet mondjuk annyira , mint egy Abitot ebben a kategóriában?
Azért, mert majd én is akarok venni 64-hez deszkát, és szeretnék azért tunningolni is, de a gigabyte a legszimpibb (szal most is abban gondolkodom a vételnél.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy nem tud(sz)tok, valami teszt oldalt, ahol 939-es deszkák nForce 4 ultra chippesek versengenek?
[Szerkesztve] -
Fido01
aktív tag
hat az attol fugg mire kell ha tuningra ilyemsire mindnekepp erdemes NXP-s lapot venni (ami tenyleg 50 K koruli ertek ) ha egy atlag hasznaltra kell (na itt ugye a kerdes hogy SLi kell vagy nem) akkor szerintem nemszabad 50ezret kolteni ra ha nem hazsnalod ki a tuninglehtoseget (bar most inkabb AMD 939 e slapokat neztem sry ha nem az kell)
-
Helvir
tag
Sziasztok, bruttó 50e melyik a legjobb Gigabyte lap szerintetek, ami hosszú távon is megállja a helyét, és fejleszthető később?? Előre is köszi
-
>Borisz<
tag
Szia,
nekem is ilyen van egy 3200+ Venice A64-el, és atomstabil, terhelten max 32 C, alapon 28. Csendes (no chipsetfan), so ideális választás, és most nem a lovam dícsérem
nekem 2X512 Infineon van benn, nem húztam a lapot, főleg miattuk nem, de ha lecserélem őket még bármi lehet
[Szerkesztve] -
Fido01
aktív tag
hello
Tudna valaki velemenyt mondnai errol az alaplaprol :GigaByte GA-K8N Ultra-9 . Milyen lap ez ? lenyeg megbizhato es problemamentes legyen . Nem szeretnek ilyen gondot hogy a 400-as ramok csak 333on mennek meg hasonlok (2 db ilyen lenne benne: DDR 512MB CORSAIR ValueSelect 400MHz CL 2.5 )
koszonom valszotokat -
zsoltee10
addikt
help valaki lécci.
Giga 7-N400-L lap van most itt előttem és nem találom a proci szorzó állítást.
fsb-t tudok állítani, meg a ctrl+f1 kombót is ismerem, de sehol sem lelem a szorzót, pedig nagyon kellene.
mod: semmi, hülye Gigabyte. DIP kapcsolók rulez.
-
Viszont nem vágom mi a különbség a kettő között:
K8NF9 Ultra --> LAN VITESSE 8201 phy
K8N Ultra-9 --> LAN Marvell 8053, CICADA 8201 phy
-
Hát nem tudom csajok ,de szerintem nem kéne szídni a Gigát, mert nem tudjátok az iszonyat tunningot elérni, mint az Abit-tal...
A Giga az nem, olyan tunning barát, mint PL: Abit, viszont iszonyat megbíz6ó...
Szerintem zsír deszkákat csinálnak , csak meg kell szokni a beállításaikat, meg jól kell tudni kezelni
ENNYI! -
Itt a Ph-án volt most nem rég egy cikk az új SATA II vinyokról +NCQ-ról , ajánlom olvasd el...
Bár az tény , hogy alaplapnak is támogatnia kell az NCQ különben nem fog müxeni, hiába tudja a vinyód...
Az újabb deszkák, amik már tudjak a 3G/s sebességet, azok tuti tudják kezelni az NCQ-t...
Felmész a Gigabyte oldalára és megnézed az általad kinézett deszka, miket tud...
ENNYI!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Zippair
aktív tag
Lehet hogy off, bocs, de az lenne a kérdésem, hogy a Gigabyte k8nsc-939-es alaplap( nforce 3-250Gb) tudja az NCQ-t? Vagy ennek semmi köze az alaplaphoz, csak a vinyóhoz???

-
Zull
senior tag
Van itt vkinek GA-8I955X-e?
-
Sir Riccio
addikt
''Nagyon vicces dolgokat tud a bios. Esetleg beállítok egy órajelet vagy ram időzítést amit már nem bír a gép, és a köv. újraindításnál újraírja a biost.... Nevetséges.''
Talán mielőtt nyilatkozol, meg kellene ismerni a saját eszközöd! Mivel a lapod dual bios-al rendelkezik, van annyira intelligens, hogy egy elhibázott beállitást nem ''erőltet'' hátha mégis csak megy, hanem ''átáll'' a másik alap beállitásokat tartalmazó biosra. ezért nincs szükség a dual bios-al rendelkező GB lapoknál bios reset-re. -
Heavy D
csendes tag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Heló!
F13-as BIOS-t honnan lehet leszedni Gigabyte K8N-SLI laphoz?
Tudnál adni egy linket? Előre is köszi! -
Füly
aktív tag
Szijjasztok,
A Gigabyte 8N-Sli Pro-ról van vkinek vmi tapasztalata?
Kösszi, üdvicsek: Füly -
arpi6k
addikt
válasz
desolator
üzenetére
Én is hasonló problémával küzdök. Abit lapban ment a procim 2.5-t simán alapfeszen, a mostani giga lapomban meg a 2.3-at is neccesen érem el.
Hétfőn le is cserélem...
Ez volt az első giga lapom. Lehet hogy csak egy rossz darabot fogtam ki, de többet a közelébe nem megyek... Nagyon vicces dolgokat tud a bios. Esetleg beállítok egy órajelet vagy ram időzítést amit már nem bír a gép, és a köv. újraindításnál újraírja a biost.... Nevetséges. -
desolator
senior tag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Hát ez sajna nem segít, úgyanúgy nem indul 240-en, esetleg más ötlet?
-
golyani
addikt
hi evribádi.
tud vki vmit a Gigabyte GA-K8NSNXP -939-es változatáról amir NFoorce 3 Ultraval szerelnek??? ilyet szerrtnék kírácsonyra egy 3200+-os Venice társaságában. vid karim már van egy 6600GT AGP.512 ram mellé ami később esetleg bővülhet 1024-re
-
törölt tag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Ennyit a GB lapok fantasztikus kiforrott BIOS-áról és stabil feszültségeiről, hogy CnQ bebasz nekik. Az RMClock-ot én is felraktam egyszer. Abból lettek csak fagyások újraindulások! Ha nem bootol a winfos, akkor fel se lehet rakni, BIOS-ban meg nem lehet a CnQ-t kikapcsolni. Újabb GB okosság: még elállítja az ember és működni fog rendesen a gépe! A Ctrl+F1 meg egy nagy f@szság!
-
desolator
senior tag
Na, most végre visszavettem a ramokat 166-ra, de még így se hajlandó elindulni a proci 210-es fsb fellett. Egy 3200+ winchesterről van szó ami az előző asus lapomba simán vitte a 240-et 1,45-ös fesszel. Ezzel meg állandóan kíírja hogy ''cpu overclock right now, if system hang on next time hit delete button''
vagy valami ilyesmi aztán meg újraindul. Mitől lehet ez? -
Sir Riccio
addikt
Lehet hogy lett volna, ( VAN !!!) egyszerübb megoldás: ha a boot-olási hiba csak müködő C&Q mellett jelentkezik, akor a gond a következő, a procid alacsonyabb szorzó mellett magasabb Vcore feszültséget igényel, mint az átlag, telepitsd az RMClock progit, innen le tudod tölteni:
http://cpu.rightmark.org/products/rmclock.shtml
telepitsd, majd konfiguráld, minden szorzó értékhez meghatározhatod a Vcore-t ( 0.025 V-os lépésekkel ). Találkoztam néhány esettel hasonló esettel, és nem az alaplap hibája volt, mivel 4 másik ufyanolyan procival müködött hibátlanul, de a vázolt megoldás a ''hibázót'' is helyre tette. -
Balinov
titán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
hagyjuk....

-
Sir Riccio
addikt
válasz
SystemRoot
üzenetére
Szó sincs róla, nem vagyok feledékeny, de e hét végéig 25 db konfigot kell átadnom, és torlódnak a dolgok.
-
arpi6k
addikt
Gondolom megkérdezem itt is hátha tud rá valaki valamilyen okosságot:
Van egy Gigabyte K8NXP-SLI lapom, és benne egy 3200as venice. MIért van az hogy 240es FSB mellet ha elindítom a Prime-ot kikapcsol a gép? 235ön még stabil, de után egyszerüen kikapcsol. Ugyan ez igaz a fesz emlésre is. Ha emelek egy kicsit elszáll. Szórzó 10Xes. Ugyan ez a proci 240es fsb-vel egy abit an8 lapban hiba nélkül ment. Ennyire nem bírná a Giga lap a tuningot? -
Balinov
titán
Üdv,
@BIOS-hoz. első lépésbe leszeded a kívánt bios file-t, azthiszem önkibontó tömörített állomány. 1 átmeneti könyvtárba letöltöd,kicsomagolod,lesz majd exe,bat és bin/rom/stb kiterjesztésü file.
Elindítod az @BIOS-t, update new bios,megkeresed azt bios rom image-t,amit letöltöttél és ok. én be szoktam a clear dmi pool data és azt a másik 2 opciót is ixelni.
utána egy reboot,biosa belemész,nyomsz egy load bios defaults-ot és kész is.
üdv
Bali
Ja,lehet,hogy a problémád nem bios szintü,hanem egyszerüen szaraxik a lap.Garis még?
Desolator-nak: Crtl+F1 billkombóra előjön egy új menü,ott tudsz machinálni többek között ilyen beállítást is.
[Szerkesztve] -
desolator
senior tag
Boccs, ha már volt ilyen kérdés, de a K8NF-9 lapnál, hogy a francba tudom visszavenni a ramok mhz-ét? Mert a biosba a proci fsb-jén meg a feszültségeken kívűl semmit nem tudok állítani. Az easytune-ban meg nem aktív a ram fsb-jének az állítása.
-
ESP
őstag
Segítséget kérnék...a hibajelenség a következő:
Régebben már előfordult, hogy nem tudtam elindítani a gépem, mert egyszerűen nem volt hajlandó bootolni a winyóról...
Előfordult az is, hogy egyszerűen újraindult, bár ez egy win reinstall után nem jelentkezett...
Mostanában is előjött ez a ''nem vagyok hajlandó bootolni'' szindróma...
Ezek a problémák egy kis ''piszka-miszka'' és kábelcsere után valahogy megjavultak és nem jelentkeztek...
Egészen a tegnapi napig...
Tegnap szintén nem volt hajlandó semmit sem reagálnia bekapcsra...a vinyót nem látta...
Szétkaptam szinte mindent és újra meg újra összeraktam, de semmi...
Ezután levettem a szar dvd-íróm a rendszerről éss láss csodát elindult (volna)...
mindenféle raid-szart kezdett el keresni (nyomjon F10;F4-et, stb.) de még mindíg nem indult a win.
Ezután minden raiddel kezdődő baromságot letiltottam a biosban és elindult...
A win persze tetű és kb. 25-ször elmegy az a csík, ami eddig csak négyszer...érdekes...
S ami a legvidámabb, hogy most a sata vinyóm ide master ch2-őn csücsül a biosz szerint...
(közben több elem ki - cigiszünet - elem vissza volt)
A biosz-frissítéshez hülye és beszari vagyok...
Fenn van a @bios...arra klikk és kész?
Persze van egy letöltött bioszom a netről, de mi a pontos módja?
Aki tud segítsen, mert holnap újra nyomom a wint és ha nem lesz jó, kihajítom az alaplapom a gányba...
Előre is köszi...Tomi
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
1-et árulj el. aki x2-be gondolkodik,azt mennyire érdekli,hogy valami költséghatékony-e vagy sem.

-
SystemRoot
őstag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Hát mire azt a 2.5Gigán röpködő sempit fejleszteni kell, addrigra már régen itt lesz az AMD új platformja a DDR2vel, arra meg így is úgyis váltani kell egyszer majd. Najo lehet a S939es tagok fél évvel tovább húzzák az X2 vel....

apropó, a nagy S754 vs S939 es hsz csatánkra mikor válaszolsz? Igérted hogy írsz, ugye nem felejtetted el? -
arpi6k
addikt
Sziasztok!
Van egy K8NXP-SLI alaplapom, benne egy 3200as Venice proci, hozzá 2X512 Kingmax Hard Core ram. Tuningolni szeretném a cuccot. Pár kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:
Sata Sperad Spektrum
Pcie Spread Spektrum
Linear r.g.b clock%
Ezek mire valók, és mire álítsam őket?
A lap csak tényleg +0.2volt feszültséget tud adni a ramkonak? -
Sir Riccio
addikt
válasz
SystemRoot
üzenetére
''és bizony ezek csak S754es tokozásban vannak jelen egyenlőre''
Ez pont ''több mint elegendő'' számomra, (fejleszthetőség) ugyanis az s754 életútja kellően behatárolt ahhoz, hogy bárkinek is nyugodt szivvel ajánljam. Fejlesztés esetén pl: X2 esetén,- alaplap csere is szükségessé válik, igy nem nevezhető költséghatékony megoldásnak, kivéve természetesen azokat, akik nem kivánnak váltani az elkövetkező években. -
SystemRoot
őstag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
''s754-es Sempron tudásban nem azonos kategória egy s939 A64-es Venice-el''
''Sőt meg merem kockáztatni a kijelentést, hogy a kettő közötti 12-13.000 Ft nem tükrözi hüen a külömbséget'' Hát nemértem mér nézed le ennyire azokat a S754 es Sempronokat. Szerintem ezek nemhogy csak pusztán jó processzorok hanem, kiemelkedően jók, egyenesen Best Buy-ok! Tudásban már mér tudnának sokkal kevesebbet az említett Venice magos A64től? A dual ch-t valóban nem tudják, de minden mást igen! Már ők is 90nm es technológiával készülnek, és megvan bennük az SSE3 as utasításkészlet is! Az hogy kisebb másodszintű gyorsítótárral rendelkeznek alig lassít rajtuk (átlagban véve max 10-15%), hanem hiszed el olvass utána az xbitlabson! Tuningpotenciálljuk pedig egyenesen a legkiemelkedőbb! Átlagban elmondható hogy a legkisebb darabok is mind viszik a 2.2Ghz et de nem egy darab (2600+) vitte a 2.5GHz et, ezzel pedig mérések szerint a 3500+ os A64 fölé tudott kerekedni sebességben! Szóval egyáltalán nem hülyeség ilyen Sempronokban gondolkodni fejlesztésnél, és bizony ezek csak S754es tokozásban vannak jelen egyenlőre
-
Sir Riccio
addikt
''.Ha biosból húzom 10Mhz-el,amennyit enged,akkor semmi akadozás nem tapasztalható.Tehát a proci is bír valamennyi tuningot.
A tuning előtt visszaállitottad a HT-t 3-ra, a RAM-ot (ramokat, miután számomra nem derült ki, hogy 1x1024, vagy 2x512 netán 4x256) visszaosztottad? ugyanis az sem törvényszerü hogy mennie kell 400 MHz felett. Az sem elképzelhetetlen hogy a procid a szük keresztmetszet, bár ezen erősen meglepődnék!
''Szal még mindig nem értem,miért akarod mindenáron a vidkártyámat kihozni a hibaforrásnak''
Egyszerü a magyarázat, - igaz a Tiéddel nem teljesen azonos VGA (WinFast PX6600 GT TDH) hasonló tüneteket produkált, DFI ASUS Giga-byte SLI-s lapokban, végül ügyfelem lecserélte, és a gond megoldódott.
''Ja és miért lesz nekem jobb 2Ghz-en mint 1,8Ghz-en?Mert jobb....ennyi.''
No comment!!! -
Balinov
titán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Szerintem nem a 3dm03/05 pontszám esés zavarja Szilchi-t,sokkal inkább a 3d-s alkalmazásokban szemmellátható teljesítményesés. GB ET4-et adták a lapomhoz is,de egy rakás szar,ET5 sem jött be. Utoljára Gigabyte gyári tuningprogram,ami bejött az a Maya II Radeon 9000np-hoz adott V-tune volt.az működött rendesen.
-
Balinov
titán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
a pap lányában egyet tudok veled érteni,Sir. A többit illetően én elfogadom a te véleményedet,de a saját érvelésemet továbbra is tartom. Igen,természetesen amikor 20k-s prociról beszéltem,nem a semókról volt szó.
Ismerősi körben 4embernek van 2800+a,mindegyik meg 9x265-ön,sőt Vigneau-é 9*285-ön,igaz az övé clawhammer. Valamelyik kolléga épp az a64 topikba panaszkodik,azt hiszem épp egy Venice-ra,hogy 200mhz+-nál többet sehogy nem tud kihozni belőle. Hagyjuk sztem a témát,olyan embert,akinek pl. van cuzammen 35-40k-ja (mint nekem volt anno májusba) egy lap+proci kombóra,ugysem tudsz meggyőzni,hogy az az s939 megéri azt a + tizen ezerFt-ot,azér inkább ramot,vagy combosb vga-t vesz. Zárjuk le ezt a témát,és foglakozzunk inkább a gigabyte lapokkal.
Kéredezném a K8NS tulajokat,hogy van-e még valaki,aki f11-nél korábbi biossal hajtja a masinériát,hogy van-e olyan menüpontjuk,hogy CNQ enabled/disabled?
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- Kingston HyperX Fury Beast 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- Eladó Apple iPhone 14 128GB Fekete / AKKU 100% / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
http://prohardver.hu/pics/s/rl.gif

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)