Hirdetés
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Glaz-dozfhut #8098 üzenetére
Vérlázító⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
addikt
válasz Nagya21 #8096 üzenetére
Jobb előbb mint később..
Legalább nála elindult akkor vmi előre fele⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
addikt
válasz Glaz-dozfhut #8094 üzenetére
Én se tudom a páromat. Ő nem IT függő
Neki darab, darab. Neki jó a belépőszintű Redmi telefon. Őt nem érdekli az órajel, meg MHz, neki nem számít milyen kijelző, milyen gyors. Menjen és az ennyi.
Nekem alap, hogy nem nyúlok hozzá az egérhez és billentyűzethez, hogy nem mosok kezet. Ő egy burger king kosarat megeszik a klaviatúra felett
Én 3 évig vigyáztam a laptopomra, karcmentes állapotban a páromnak adtam, 1 hét alatt megkarcolta a kijelzőt
Nem vagyunk mind egyformák, de talán nem is baj.⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
addikt
válasz Glaz-dozfhut #8092 üzenetére
Azt itt mindenki imádja
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
addikt
Túlságosan triviális és nagyon jogos
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
vanRobert
tag
válasz Bootyhunter #8087 üzenetére
bocs... BIOS reset volt...?
Annyira triviális, hogy félek megkérdezni... -
addikt
válasz Bootyhunter #8087 üzenetére
Majd írd meg, hogy mire jutottál, kíváncsi vagyok mivel volt a gond
-
addikt
válasz Bootyhunter #8085 üzenetére
Szerintem ez nem a bios miatt van.
Megnéztem F2-es bios-tól van támogatva a procid. Az gyakorlatilag a kezdő bios. (Most F7, F7d bios-nál jár a lap.)
Én ott kezdeném a hibakeresést, hogy kivenném a lapot a házból, és az asztalon egy szivacson vagy antisztatikus tasakon beleraknék 1 ramot, procit, hűtőt és vga-t. Semmi mást ne kössél rá, így próbáld bekapcsolni.⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
Bootyhunter
tag
Megnéztem egy rammal, most már megjött a világítás az alaplapon és a vízhűtésen, de kép az még nincs, Ad kód van a kijelzőn. Holnap megnézzük haverom 2070-es kártyájával és másik memóriával, pedig támogatja ezt a gskill-t is! Régen még a core 2 korszakban annyira jó gigabyte lapok és biosok voltak, elfelejtették hogyan kell biost írni? Legalább a biosig eljutnék valahogy..
-
addikt
válasz Bootyhunter #8083 üzenetére
Elég csúnya lenne, ha régi biost kellene visszarakni rá. Egy rammal próbáltad csak a kettes slotban?
-
Bootyhunter
tag
Sziasztok!
Adott egy Z590 Aorus Ultra alaplap, amit bios frissítéssel rendeltem! Indítás után d4 és 4c (ha jól emlékszem) hibakódig jut el. 11700K van benne, a vga egy 1060 6 gigás(egyenlőre), 16 giga GSkill trident Z 3000-es rammal. A videókártya ventik mennek szépen de képet nem ad. A régi gépembe visszarakva a 1060 tökéletesen megy! Olvasgattam neten hogy a bios lehet rossz, vissza kell rakni régebbi biost stb.. Találkozott már valaki hasonlóval?
-
-
Sanyi19
őstag
Használsz Bitlockert vagy bármit ami használja ezt a funkciót?
Ha nem, nyomd az Y-t.Valóban most kapott új processzort a rendszer?
Ha nem, olyankor is jelentkezhet ez a hibaüzenet ha a ram nem jó foglalatban van.“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
nesa
veterán
Sziasztok adott egy Giga B450-AORUS-ELITE-rev-1 alaplap benne egy R5 1600 proci és induláskor ezt írja.
new cpu installed ftpm nv corrupted or ftpm nv structure changed
N el továbbmegy működik,csak jó lenne megoldani.
Mi lehet a megoldás, régebbi bios?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Nagya21 #8073 üzenetére
Brutális ára van az új lapoknak sajnos. Mindenesetre, csak annyit mondhatunk, hogy használd egészséggel
-
Nagya21
addikt
HAli!
Nem birtam magammal......
Vettem egy ilyet 65k-ért:
GIGABYTE B650M DS3H - Alaplap | Alza.hu
Igaz tegnap mikor rendeltem 79800 volt az ára, most nézem már csak 74690.......
Bontott 3 év garival.
Már csak a proci kell majd ha lesz APU-ban.
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
szasanyi
félisten
GIGABYTE Z590 AORUS ULTRA lap működéséhez szükség van mindkét 8 PIN-es CPU tápcsatlakozóra vagy működik 1X8PIN táppal is? Ha igen melyikben?
Köszönöm!
-
jobbacsabba
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő tuningosokat már kérdeztem, de valójában nem tuning, remélem itt kapok választ.
Szóval: Van egy Gigabyte GA-880GMA-UD2H alaplapom benne egy Phenom II X2 550 procival, ami 4 magosítható (régen használtam így, lehet megint fogom). Most kingmax memóriák ketyegnek benne 1333 MHz-en. Arra gondoltam, hogy veszek bele 2000 MHz-es ramokat, a lap elvileg támogatja.
Kérdés, hogy csak berakom és működik, vagy a BIOSban kell állítgatni ezt-azt? -
tothd1989
tag
Úgyérzem kicsit elbeszélünk egymás mellett, gondoltam tudsz egy értéket is adni mennyi ami még jó. A jelenlegi procival 40° 5perc aida cpu+ram+gpu stressel.
Pc: Ryzen 9 5900x, ASUS Rog Strix B550-A, Corsair Vengeance RT 4x16GB 3600mhz CL16, THERMALTAKE TH360 ARGB Sync Snow Edition, Gainward RTX3070TI, Corsair RM1000X, Kingston 500GB M.2 NVMe, Crucial 1TB M.2 NVMe, 2x AKASA VEGAS AR7 Kit, Lian Li O11D EVO. Mobil: Iphone 14, Redmi Note 9 pro.
-
tothd1989
tag
Segítene, ha definiálnád mit takar az, hogy "bírja maxon". Tehát hőmérséklet, volt ilyenek
A táp fixen lead elég kakaót, egy EVGA supernova 550 gm. Komolyabb gépek tekintetében kissé analfabéta vagyok, az első nagyobb projektem.
Indítottam egy aida64 stresset, hátha segítenek az adatok.
[kép]Pc: Ryzen 9 5900x, ASUS Rog Strix B550-A, Corsair Vengeance RT 4x16GB 3600mhz CL16, THERMALTAKE TH360 ARGB Sync Snow Edition, Gainward RTX3070TI, Corsair RM1000X, Kingston 500GB M.2 NVMe, Crucial 1TB M.2 NVMe, 2x AKASA VEGAS AR7 Kit, Lian Li O11D EVO. Mobil: Iphone 14, Redmi Note 9 pro.
-
ekdavid
tag
köszi szépen a válaszokat!
-
addikt
válasz ekdavid #8060 üzenetére
Ha 3db M.2-est használsz akkor még marad 4db sata helyed.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz ekdavid #8060 üzenetére
A manualban lesz egy másik ábra, ami szintén a konkrét alaplapot ábrázolja. Ez a kép a chipkészlet általános kiosztását tartalmazza, ami szintén hasznos, mert én azt látom, hogy 3 m2-es ssd-t büntetlenül lehet használni. Az alaplapon 4 foglalat van. Beazonosítod az M2M_sb-t és azt az egyet nem használod.
- Glaz-doz-fhut -
-
oreg0503
tag
válasz oreg0503 #8061 üzenetére
Már nem tudom szerkeszteni.
Például arra gondolok hogy a PCi Express, vagy az SSD szenved valami hátrányt? Az SSD ami a gépben van:
KINGSTON SA2000M8250GZalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Adott egy Gigabyte G450M Gaming rev 1.0 alaplap, amiben egy Ryzen5 3400G proci dübörög. Szeretném a procit cserélni Ryzen 5 5600G -re. A kérdésem ha BIOS-t frissítek működik a dolog? Valamint az hogy ezzel a csipszettel van-e valami hátrányom ha nem cserélek lapot, mondjuk 550-es lapra? Játszani nem játszom, csak média, illetve netes tartalom.
Köszönöm ha válaszolsz, segítesz.Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
ekdavid
tag
Üdv! Lehet kissé amatőr kérdésben kérnék segitséget:
Vétel előtt állok, a kiszemelt lap: Gigabyte Z790 Aorus Elite AX.
3 db M2-es ssd-t akarok beletenni, 1 a rendszernek, 1 a projektfájloknak, 1 scratchdisknek (plusz 2-3 hdd is lesz satán). Az lenne a kérdésem, hogy megosztódik-e bármelyik sáv, vagy tehetem bármilyen sorrendben őket? Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
tothd1989
tag
8+2 alatt mit értesz? Az R3 1200AF már volt 100% terhelésen párszor órákon keresztül, nem vettem észre rendellenességet.
Hja amúgy, 150k-ért még egy fapados se fért bele nekik[ Szerkesztve ]
Pc: Ryzen 9 5900x, ASUS Rog Strix B550-A, Corsair Vengeance RT 4x16GB 3600mhz CL16, THERMALTAKE TH360 ARGB Sync Snow Edition, Gainward RTX3070TI, Corsair RM1000X, Kingston 500GB M.2 NVMe, Crucial 1TB M.2 NVMe, 2x AKASA VEGAS AR7 Kit, Lian Li O11D EVO. Mobil: Iphone 14, Redmi Note 9 pro.
-
tothd1989
tag
Lehet visszatérünk a segítségedre és előre is köszönöm. Valószínű halasztanom kell (ha csak nem találok egy átmenetileg használható occsó hűtést, az alpine 23 erre biztosan nem elég még akkor sem, ha nem hajtom), mert egy 50k-s hűtést ajánlottak hozzá és nyilván nem akarom instant megsütni, úgyhogy először beszerzem azt. 2 hét múlva fizukor akartam upgradelni, de az ilyen dolgokra fordítható keret véges mert családfentartó vagyok .
-
tothd1989
tag
F61-től támogatja az R9 5900X-et, szóval majdnem az utolsóig. Frissíttem még a hőskorban (P4) biost, de ettől most kicsit parázok egyedül csinálni mert nem akarok egy 40-50k-s alaplapot a kukába dobni.
-
tothd1989
tag
Sziasztok!
B450 AORUS ELITE V2 tulaj vagyok.
Két kérdésem van:
1.: A bios upgrade tényleg ilyen omega rizikós? Érdemes bevinni egy PC boltba, hogy felfrissítsék a szükséges verzióra (elkerülendő, hogy valamelyik lépést kihagyom stb...)? A közeljövőben fejleszteném az R3 1200AF-m egy R9 5900X-re (igen, kihasználnám ).
2.: Van külön az RGB-Fusionnak fórumja, vagy azt is itt beszélitek ki?Pc: Ryzen 9 5900x, ASUS Rog Strix B550-A, Corsair Vengeance RT 4x16GB 3600mhz CL16, THERMALTAKE TH360 ARGB Sync Snow Edition, Gainward RTX3070TI, Corsair RM1000X, Kingston 500GB M.2 NVMe, Crucial 1TB M.2 NVMe, 2x AKASA VEGAS AR7 Kit, Lian Li O11D EVO. Mobil: Iphone 14, Redmi Note 9 pro.
-
Mrender
csendes tag
Sziasztok. Egy olyan problémám van, hogy van egy b450 aorus elite alaplapom, most vettem egy R5 5600, a bios verzió F63 és még sem engedi a pcie-t 4-es verzióra állítani biosban.
Ez miért lehet?
A segítséget előre is köszönöm. -
addikt
válasz csabili74 #8048 üzenetére
Oké, értem ebből a szemszögből is, de..
bugyuta példa jutott eszembe:
meg akarsz venni egy hat sebességes kéziváltós új autót. Úgy reklámozza a gyártó, hogy 6 sebességet tud. Azt nem fogják neked vásárlás előtt elmondani, hogy nem tudod egyszerre mind a hat sebességet használni. Berakod kettesbe, nem tudod egyszerre használni a hármas fokozattal. Meg van határozva, hogy egyszerre hány ebesség működhet.
Valami ilyesmi a helyzet ezzel a sata kiosztással is. Meg van határozva, hogy az adott chipset-nél egyszerre hány csatornát használhatsz, csak itt nem egyszerre egyet, hanem többet.De tényleg értem azt, hogy mi a problémád ezzel, és általános felhasználói szemmel egyet is értek veled. Picit kockább szemmel nézve, ez ilyen
Amúgy én is fogok venni egy olyan bővítőkártyát, el is mentettem a linket⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
csabili74
aktív tag
Minden tisztelettel... Úgy reklámozza, és árulja, hogy 2x M.2, 6x Sata. És valahol a manuálban meg valóban ott van... Szóval, én ezt ugy értelmeztem, mikor megvettem, hogy mehet bele egy rakat HDD, és két M.2. De nem.
"Úgy kell nekem, minek jöttem a világra!" Rejtő Jenö
-
addikt
válasz csabili74 #8046 üzenetére
Ez nem a Gigabyte hibája, ez más gyártóknál is így szokott lenni. Az alaplapi chipsetnek van egy korlátja, hogy hány csatornát tud lekezelni.
-
csabili74
aktív tag
válasz Xoremion #8042 üzenetére
Sejtettem, hogy valami turpiság van a dologban. Bizony ocsmány, mert pont azért vettem ezt, mert lehet pakolni. Igaz, a Giga az apróbetűkkel levédi magát, de mondhatnám, hogy a Manualt csak megvétel után olvasom.
[ Szerkesztve ]
-
Xoremion
újonc
válasz csabili74 #8041 üzenetére
Azért nem látja a HDD-ket a géped, mert a második M2-es slot a 2-es és a 3-as SATA portokat használja, tehát a HDD onnantól kezdve, hogy mind a 2 M2-es foglalatod foglalt, csak a 0-ás és az 1-es SATA portokba működnek.
Gyártó oldalán a kézikönyvből ezt ki lehet hámozni, bár aláírom, hogy kicsit ocsmány, hogy csak abból.[ Szerkesztve ]
-
csabili74
aktív tag
Sziasztok. Volna egy kérdésem:
Adott egy gép, amiben Ryzen 5 1600 proci, 16 gb ram, 600 watt táp és egy B450 AORUS ELITE alaplap van, ami eddig ebben a felállásban egy M.2 SSD és négy sata HDD mellett működött. Most vettem bele egy kisebb M.2 SSD-t a második helyre az alaplapon (2280 méret), és a lemezkezelőben sikerült felismertetni, viszont két HDD-t igy nem lát a gép. Tegyük hozzá, érzékeny vagyok a durva kiosztásra, és amúgy meg elég laikus vagyok Szóval, kérlek, segítsetek, mi lenne a megoldás, sajna azon HDD-re is szükségem lenne a két SSD mellett.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz csabili74 #8035 üzenetére
Azzal a procival nem tudsz képet varázsolni a kijelzőre, ugyanis nincs benne int. VGA😭
[ Szerkesztve ]
-
csabili74
aktív tag
Sziasztok. Van egy B450 AORUS ELITE alaplapom, és egy Ryzen 5 1600 proci. Win 11 alatt ki szeretném venni a videókártyát, és az integráltat használni, de ha kiveszem a PCI-E -n lévőt (GTX 960), és újra indítom a gépet, az integrált nem ad képet. Mit tegyek, hogy külső kártya nélkül is tudjam használni a gépet? Laikus vagyok,
-
Aby_2014
aktív tag
Megérkezett az az AORUS ELITE X570-hez az F37-es végleges BIOS.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Csabis
aktív tag
Van valakinek öttlete hogy az alaplap Boot után windows belépés kor miért nincs net hálózat?
Nem az első eset, és csak reset után van rendesen net.
Frucsálom az alaplapi hálókártya viselkedését.
Jeleli amit csinál hogy a lép be az eleve hálozatott kérő dolgoknak illetve a MSfelhő alkalmazás sem lép be. -
félisten
B660M DS3H alaplap
Próbálom csatlakoztatni az előlapi audiopanelt, de nem stimmelnek a feliratok az általam megszokott-tal.
A monó mikrofonvezetékemen MIC VCC és MIC in végződés van, az alaplapon meg ezek:
Melyiket mihez kéne csatlakoztatni?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
gigabyte x570 aorus elite alaplapom van. Biost frissítettem. Most ha leállítom a gépe a USB billentyűm világit. Tudom van egy olyan USB funkció a Biosban, hogy leállítás után ne adjon az USB-re áramot.
Nem tudjátok mi ez a funkció a Biosban? Ki szeretném kapcsolni. -
zolisx4
őstag
Igen azt mondjuk hogy a lap problémás, igen ebben van is valami, mert a z390 simán vitte a Thermaltake Riing Trio ventilátorokat ugye 6 db van benne, egy nagyon jó ventilátor főleg 2 szett az már elég komoly összeg , cserébe aThermaltake nem képes egy olyan szoftvert kiadni ami esetleg működik is és nem ez fogad , Error Code h_0x0001 nem látja a vezérlőt ,ez egy ismert probléma volt AMD gépeken de intelnél nem ezért is vettem meg ,ugyan úgy intel csak újabb és nem jó.
Most úgy mennek hogy nincs vezérelve mint a repülő,még nem lesz megoldás valami. -
arabus
addikt
válasz cbalazs01 #8019 üzenetére
Azért mert a 2-4 slotban kell lenni a memóriáknak.
Van kézikönyv is a dobozban.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
zolisx4
őstag
Igen jobbra,eddig csak a bajom volt vele,nem tudom vezérelni vele a Thermaltake Riing Trio ventilátoraimat ,ebből 2 szett van a gépbe egyszerűen nem kompatibilis a szoftver , a másikkal hibátlan volt .
Most meg ez a rohadt sistergés ,szétvág az ideg.cbalazs01
Én a héten vettem ugyan ilyen lapot, én simán csak beállítom az xmp profilt és kész 3200 MHz,G.Skill van nekem benne talán annyin is megy. -
zolisx4
őstag
Sziasztok
Kicsit segítsetek tönkre ment a Gigabyte Z390 Aorus Ultra lapom és vettem egy Gigabyte Z590 Aorus Ultra lapot most nem volt jobbra keret ,az a gondom vele hogy néha ,elindítok egy videót és csak sistereg a fülhalgató, rákattintok egy másikra utánna jó lesz ,sima jack dugós fülhalgató feltelepítettem mindent már rá de nem jó ,igaz írja a honlapján hogy van hozzá valami javítás de az usb és azt nem tudom feltelepí mert ugye ez nem az .
Van valakinak ötlete . -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz cbalazs01 #8019 üzenetére
Nem lehetséges, hogy a processzor nem támogatja alapbeállításon? Egyébként én is így jártam, csak aorus master, de 11. generációs i7. Csak a 3000-et fogadta el, de cserébe minden túlfeszelt, mint a bolond. Képet már nem is mertem megosztani róla, hogy 1,45 volton működik a processzor. Pedig a memória fejlesztéstől vártam a gyorsulást. Nem frissítettem semmit és az egyik nap elfogadta az XMP 1-es profilt. Volt még mellette szívás, de telefonról nem írom le. Egy-két hét telhetett el. Én sem értettem, mert minden adott volt és két modul.
Közben ránéztem a lapodra. 10 generációs processzorral már a 3000 Hz is oc-nak számít. Nem garantált.[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
cbalazs01
csendes tag
Sziasztok !
Nem rég vettem egy Gigabyte Z590 Aorus Ultra alaplapot. Kb. 3 napos lehet. Az a kérdésem, hogy mitől lehet az, hogy az xmp /azt hiszem az a neve/ - t csak akkor tudom bekapcsolni, ha 3000Mhz - n van a memória.
Ja ezt a memóriát használom. Kingston Fury KF3200C16D4/8GX 2 db. van bent a gépbe dual kiosztásba. 1 - 3 szlot.
Mint látható 3200Mhz - s. Ha a profilban arra állítom a xmp - t és csinálok egy bios mentést + újraindítást csinál és nem képes elindulni. Ezért elkezdi ki be kapcsolni a gépet ami nem sikerül neki. Az 5 - ik próbálkozásnál visszaállítja a bioszt xmp disabled re. Ha belépek a biosba és átállítom 3000 re akkor elíndúl.
Létezik az, hogy nem tudja kezelni ezt a memória típust ??Alaplap neve: Gigabyte Z590 Aorus Ultra / CPU típusa: Intel Core i5-10600KF / CPU Hűtő: Be quiet Dark Rock 4 / Memória: 32 GB. Kingston Fury Renegade KF3600C16D4/8GX / VGA: XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition / Billentyűzet: Logitech G910 / Egér: Logitech G903 / Füles: Logitech G935 Artemis Spectrum /
-
LógaGéza
veterán
Igen, volt.
Foglalkozok én is velük, de a közvetlen konkurenciának számító Poly se sokkal jobb... Nálunk Cisco rendszerek vannak, de az már más kategória"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
ricsip
addikt
válasz LógaGéza #8014 üzenetére
Firmware update volt a kamerán?
Amúgy a Logitech hardverek nagyon faszák, de amilyen szar a szoftver hozzajuk, az botrány. Milliós nagyvállalati videókonferenciás PTZ kameraikkal is foglalkoztam egy rövid ideig. Szoftveresen semmivel nem jobbak mint a konzumer "olcsó" kamerák.[ Szerkesztve ]
-
-
LógaGéza
veterán
LogiTune van hozzá, ott is ha HD-ra teszem, zölden villódzzik a kép, majd eltünik. SD-n bírja egy darabig, de szétesik az is egy idő után.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv,
Van egy B460M Aorus Pro alaplapom, benne egy i5-10400-as procival, és valami nem stimmel az USBvel. Pendrive, billenyűzet/egér és hasonló dolgok mennek jól, viszont webkamera nem. Konkrétan Logitech C930e-t próbáltam, több darabot is, de ugyanaz a hiba - ha ki van kapcsolva a kamerakép, akkor a hang megy, de mihelyst bekapcsolom, azonnal egy széteső képet kapok, és kis idő múlva le is csatlakozik a kamera. Ez a helyzet Win11 és Ubuntu alatt is. Más gépen jól működik a kamera.
Valamint próbáltam USB-C-n csatlakoztatni monitort, de az se lett az igazi. Egy LG folyamatosan le-, majd újracsatlakozik, de képet nem ad, egy másik Lenovo pedig csatlakozik, de nincs kép.
Valaki találkozott már esetleg ilyen hibákkal, esetleg van valami solution itthonra, vagy marad a garancia - bár utóbbi esetben biztos az lesz, hogy elhajtanak azzal, hogy náluk nem jelentkezett a hiba...
Köszönöm"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Csabis
aktív tag
3 hete Gigabyte support levezek... a nem induló rendszer miatt..
Legutóbb már 8600K raktam be .. default uefi.. majd következett a rémállom az alaplapon. Igaz Hdmi keresztül ment. Ugyan azt produkálta.. secure boot mellett a vga led maradt égve.. meglepetésre..
CSM support vissza így már oké volt minden..
Írtam is nekik hogy ezt tegnap előttre oldják meg
Ezekszerint lehalhat a secure boot része.. -
TIT
veterán
Le lehet szedni a vrm hűtést az X 570 Aorus Eliteről?
-
vanRobert
tag
válasz arcitec #8008 üzenetére
Vitathatatlanok a hátrányai de az előnyei is. Volt alkalmam megtapasztalni, hogy mi az, hogy filmet szerkeszteni egy iMac-en. Hát, megdöbbentő. Ott van a teljesítmény és csak használod. És rohadjon meg, nem laggol, nem "homokórázik". Bekapcsolod, elfordulsz a kávédért, és mire visszafordulsz ott van előtted a munkaasztal, dolgozhatsz.
Igen, ennek van ára, szvsz magasabb, mint amit egy ilyen teljesítmény valóban indokolna.
De azért nem azt várná el az ember egy több százezer forintos csúcsközeli PC-től, hogy egy nyomorult boot folyamat egy, másfél percet vegyen igénybe. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz vanRobert #8002 üzenetére
Az szép. Ha lemondanék a merevlemezekről én is tudnék javítani, de hidegen hagy. Másik oldalról, egyfajta pszichológiai jelenség vagy tudatlanság; a 70 éves nevelőapám elé raknék egy 2 perces boot idejű gépet, teljesen elégedett lenne, mert nem látott másfajtát és neki, ez a számítógép normális működése. Csakhogy nem rakok.
- Glaz-doz-fhut -
-
Lion81
tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget.Van egy Gigabyte B560M Aorus Pro AX alaplapom a legfrissebb biossal (F11b)!A problémám az hogy egy PS2es A4tech billentyű van rádugva és hiába van beállítva a biosába hogy ne kapcsolja be billentyűről a gépet mégis ez történik ha bármelyik billentyűt megnyomom!Most akkor mi van?
Aki tud segíteni kérem írjon!KöszönömTDU nick: gabur2 (sárga Mustang GT-R :-)
-
donki
senior tag
Erről van szó! Most arról ne is beszéljünk, hogy többször szétszedtem és összeraktam, mert azt hittem valamelyik csatlakozással van baj, azért nem indul. Mit szólna valaki, ha venne 40 millióért egy prémium autót, és hiába nyomkodná a gyújtás gombot, se világítás se semmi. Aztán két perc múlva elindulna.
-
ricsip
addikt
a ryzen 7000-nél, 600-as chipset + DDR5 RAM kombójánál van ez a lassú boot, mert a memóriát teszteli hogy stabil-e.
Erre írtam, hogy várni kellene minden új megjelenéskor pár hónapot, hogy ezek az idegesítő szarságok kiderüljenek (szopjon vele más, nekem nem hianyzik). Aztán ha már tele az internet a tapasztalatokkal, okosabban lehet dönteni.
Aztan az is lehet, higy kelleni fog 2-3 év, mire stabil bios meg agesa lesz a zen4-hez, amd-nél is így mennek a dolgok sajnos. Zen2-höz még mindig béta bios-ok vannak 2022-ben, amik instabilak csomó embernél. A stabil hibátlanok meg már 2évesek elmúltak, az újabb hibajavítások viszont értelemszerűen hiányoznak ezekből a régebbiekből. Az örök probléma: régi stabil, de tele ismert hibával, vagy új javítva minden ismert hiba, cserébe esik-kel.Félkész szarokat etet velünk amd, intel, nvidia 2 évente. Csak sajnos sokan nyelik is vidáman.
[ Szerkesztve ]
-
-
vanRobert
tag
válasz Glaz-dozfhut #8000 üzenetére
15 másodperc...
Persze nem csúcslap csúcskomponensekkel.
"Csak" egy B365M-DS3H, 16GB DDR4 és egy i5 9600KF.
Azért ez valahol szánalmas, hogy évek (évtizedek) alatt sikerült a boot időt egy elfogadható szintre lenyomni, és most, a még sokkal modernebb, gyorsabb, szebb (és RGB-sebb) alkatrészek esetén meg 1 perc. Valahol az ember nem ezt várná... -
donki
senior tag
válasz Glaz-dozfhut #8000 üzenetére
Kipróbáltam a fast bootot, és pont ez volt, nem lehetett belépni a biosba, csak resettel. De csak ennyit csinált, gyorsabb nem lett tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest