Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Amelyik CPU ebben a listában úgy van benne, hogy nem N/A van mellette, azt kezeli a lapod, és bátran megveheted. Az N/A-s jelölésűt nem kezeli viszont.
A szám a sorok végén azt jelenti, hogy melyik BIOS verziótól kezeli, így célszerű a mostani prociddal a legfrissebb BIOS-ra frissíteni, még a CPU csere előtt, akkor biztos kezelni fogja az újat is.
HGyu
-
soo277
őstag
Sziasztok
Van 1 Gigabyte alapalpom ez(http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-m61pme-s2p_10/)
ebbe szeretnék procit soppingolni
azt látom hogy AM2 AM2+ os procikat fogad
de a processzor támogatásnál van AM3 is
meg a dobozán is van AM3 as matrica
most akkor mivan nem értem
valaki help pls!!http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3009&dl=1#
itt is irja hogy fogadja a AM3 as procikat -
nagytergu
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Gigabyte a75M-UD2H alaplapot és hozzá egy Kingston 2*2Gb-os 1600Mhz-es ram kittet. A probléma hogy nem megy csak 1333Mhz-en és ha kézivel beállítom, akkor hibát dob fel boot-oláskor és visszaállítja. A memória támogatások listájába szerepel a memória.
-
cellpeti
nagyúr
üdv
mire való az On/Off Charge program?

-
-
Száncsó
tag
Sziasztok!
Egy erős grafikai szerkesztésre való gépet szeretnék összerakni.
A proci nem lesz tuningolva.
i7-2600-as procihoz melyik lapot ajánlanátok?
Ezeket néztem ki:GIGABYTE Z68AP-D3-B3
GIGABYTE Z68X-UD3-B3
GIGABYTE Z68XP-UD3Köszönettel:
Száncsó -
kenwood3
addikt
Hi!
A gigayte honlapján meg lehet azt valahol nézni, hogy 1 alaplapra mennyi gari van még, ha van rajta még egyáltalán? 1-2 hdd gyártó oldalán serial numer alapján meg lehet ezt nézni, és érdekelne, hogy a gigánál van-e ilyen?
Köszönöm
-
linemar
csendes tag
Sziasztok! GA-VM900M alaplapom van nem kaptam hozzá gyári cd -ét tudna valaki segíteni??
-
04ahgy
nagyúr
Helycsere a kábelen, jumper állás cseréje az eszközökön? Ezt már próbáltad? Tehát, ami eddig master volt, az legyen a slave, és a másik eszköz helyére kerüljön a kábelen is...
BIOS verzió melyik? Ellenőrizted, hogy a legfrissebb-e?
Az is lehetséges, hogy a lap IDE csatlakozójában egy tüske elgörbült, benyomódott, mondjuk egy korábbi helytelen irányú csatlakoztatási kísérlet során az IDE kábel tele része által.
HGyu
-
Pr3s
aktív tag
-
Pr3s
aktív tag
Sziasztok!
Jópár éve a számitástechnikában utazom, de igy még nem jártam:
Van egy Gigabyte GA-770T-d3L alaplap egy AMD X2 260 procival 4 GB kingmax 1333?Hz ram
a gépben van egy darab IDE samsung 80 GB hdd és egy darab IDE DVD-rom
az alaplap nem hajlandó egyszerre látni a két eszközt
jumperelés volt bios alapra is!
de hol csak a dvd-t látja hol csak a winyót
Mi lehet a hiba
kábel is lett cserélve
Várom válaszaitokat -
SG3rg0
őstag
Sziasztok, segítsetek már nekem!
Napokban veszek egy Samsung 830 SSD-t és tudom hogy a biosba be kell állítani az ACHI módot, de. A gépembe van egy 500GB SATA és egy 1TB SATA és egy 200GB ide vinyó.
Mindenhol ACHI-t kell beállítani, vagy valahol más beállítás kell mivel van a gépbe egy IDE vinyó is?Ilyen az alaplapom: GA-890GPA-UD3H
És itt egy kép a biosomról, ahol lehet állítani az ACHI-t:

[link]Tehát, ennek fényébe valaki tudna nekem segíteni hogy a bios kép alapján mit állítsak be?
-
methyl
tag
köszi a tippet, erre már én is gondoltam.
nem fektetnék bele pénzt egy másik floppy drive-ba....
Valahogy a meglévőt kéne használatra bírni. Vmi bővítő kártya esetleg? Vagy vmi.... LPT portra rákötni vhogy?
Hülyeségnek hangzik.
De tényleg ... mostmár egy másik floppy drive-ot nem vennék, hogy az is porosodjon 5év múlva még 10évet. -
methyl
tag
Vettem nemrég egy Gigabyte A75M-UD2H alaplapot... egyebár ez a A75 Hudson vezérlős cucc a Llano-khoz van
Kövezzetek meg amit kérdezni fogok....
De minap jöttem rá hogy ezen az alaplapon nincs IDE vezérlő, ezt még könnyen feldolgoztam, mert IDE eszközöm nincs már a háttértárak közt.
De az hogy a floppy drive-omat nem tudom rádugni...ez taccsra vágott
Ha jól látom a HUDSON vezérlők nem támogatják már a floppy connectorokat. Legalábbis semmelyik márkában nem találtam olyat.
Végül is el lennék nélküle, mert nem hiányzik a kerregése. De nektek van vmi ötletetek hogy hogyan tudnám be applikálni a floppy drive-omat, hogy működjön... van-e esetleg vmi bővítőkártya? Vagy végleg mondjak le róla.
Pedig olyan szép fekete floppy drájv volt.... NEC gyártmányú.... néhány könyvelőprogram még ment floppyra, de most akkor komolyan mondjak le róla?
Tudom hogy most sokan röhögtök, de én ez komolyan kérdezem. Azt is tudom hogy a 21. században vagyok, de építő jellegű ötleteket várok. Persze poénkodhatunk is rajta
-
outlaw19
csendes tag
Biztosan jól van rákötve, és szabályozza is, csak nem eléggé. Csak a torrent megy, proci nem is dolgozik, 21 fokos és 1500-al pörög aventi, feleslegesen. Azért idegesít csak, mert pont azért vettem másik hűtőt, hogy halk legyen. Játék alatt nem zavarna, hűtsön csak...bios frissitéssel nem orvosolható?
Akinek ilyesmi lapja van, mennyivel pörgeti a ventit ? (GA-EP43-DS3L) -
Piotrus
tag
válasz
outlaw19
üzenetére
Szia!
Persze nem biztos ,hogy ez a megoldás , de nálam ugyan ez volt,amikor a 3 pines processzor hűtő csatlakozóját a 4 pines csatlakozóhoz rosszul rögzítettem. Ment max.-on egyfolytában,majd ahogy kijavítottam a hibát, azaz szabályosan csatlakoztattam, minden rendbe jött.
-
outlaw19
csendes tag
Sziasztok! Segitséget szeretnék kérni. Adott egy Ga-EP43-DS3L alaplap, E7300-as procival, alap órajelen, CM Hyper TX3-as hűtővel. A gondom az, hogy kb. 2 perc után a procihűtő ventije felmegy 1400 majd 1600-as rpm-re, indokolatlanul, üresjáratban. Biosban a Smart Fan Control engedélyezve van. Everest szerint a CPU 27 fokos, a magok pedig 38-38 fokosak, 6%-os proci használat mellett is 1555 RPM és hangos is. Ugyan ez a hűtő simerös gépében egy asus lappal 900 Rpm körül jár. Mitől lehet ez, van vmi megoldás ?
Előre is köszi! -
04ahgy
nagyúr
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Téééényleg. Nekem anno IDE-s DVD író is volt amelyik villogtatta a HDD LED-et, hogy nem jutott eszembe.
HGyu
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Na a sata-s dvd írónak ugyan mi köze a HDD led-hez? Lehuztam, azóta kb rendben van.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
gordonfreemN
üzenetére
A win7 pakolgat, rendezget a háttérben, indexel, prefetchel, töredezettségmentesít.
HGyu
-
Gery15
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Sry még csak most látom, hogy SSD-d van.

-
Gery15
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Az indexelés miatt, a win 7 folyamatosan indexeli a fájlokat.
-
gordonfreemN
addikt
Köszi, lenne gy megjegyzés a ventiknél: az alaplap könyvében így szól a sys fan pinenkénti meghatározása:
1 GND
2+12V /Speed control
3 Sense
4 Reserve
Ebből nekem az jön le, hogy szabályozható, de bocs ha agyadra megyek, csak nem világos...
(Kérhetnék valami magyarázatot, hogy miért normális a LED villogás? Ez visszajelzés lenne vagy miféle? Tegnap néztem az erőforrásfigyelőben[link], ha semmi lemezművelet nem volt az ég világon, akkor is villogott periodikusan, talán másodpercenként.)
-
04ahgy
nagyúr
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Alacsonyabb feszt adnak a Gigabyte lapok bizonyos ventilátorcsatikon, amik egyáltalán nem szabályozhatók. Még az X58A-UD7 rev.2.0 is.
HDD LED: ha win7 az oprendszer, akkor normális...
HGyu
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Ez az én formám, ilyenkor valami rejtélyes okból felszívódnak az emberek.

-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Tulajdonosa vagyok egy giga z68m d2h alaplapnak. Araa a furcsaságra lettem figyelmes, hogy a BIOS-ban (persze mi másban) nincs syfan beállítási lehetőség, mégis az 1600 fordulatú ventim 700-as fordulatom repeszt róla. Na akkor ez most hány?

Illetve még az is érdekelne, hogy a folyamatos vinyóhasználat mitől van? Amióta ez az alaplapom van, egyfolytában villog a HDD led. -
csosza
csendes tag
Sziasztok,
Egy GA-Z68X-UD3H-B3 alaplappal lene e következő problémám: a WD 500-as külső HDD-m, ami egy másik géppel megy, itt gyakorlitalilag nem használható. Ha az USB 3.0-as aljzatba dugom, akkor a gép induláskor kétszer indul, azaz elindul majd lekapcsolja magát majd újra indul, ezek után a windows-ban nem látom a drive-t, ha manuálisan ilyenkor ki-be csatlakoztatom a drive-t, akkor általában látható a windows explorerben, de nem mindig. Lehet-e ez táp probléma (powered usb hub kell?)
-
Piotrus
tag
Sziasztok!
Belefogtam 3 éves konstrukcióm fejlesztésébe,de folyamatosan új problémáim merülnek fel:
Gigabyte GA-Z68XP-UD4 lapom van.
- van egy eSata csatlakozós WD 1Tb-os külső merevlemezem. Ha összekötöm eSata kábelen keresztül az alaplappal, újraindításnál ill. bekapcsolásnál a megszokott 5sec boot logo sokszor 15-20 másodpercig is eltart,majd sokszor az operációs rendszert sem tölti be utána. Ha USB-n vagy Firewire-on keresztül kapcsolom össze,minden ok. Mi lehet a baj ? Miért nem lehet kihasználni egy ilyen lehetőséget (ha már lehetőség lenne rá) ?
- Ez előtt egy Gigabyte P35-DS4-es lapom volt. Alvó állapotba és abból való felébresztés is max. 3-4 másodpercet vett igénybe. Most ez megváltozott, sokszor eltart akár 10-15 másodpercig is. Olyan,mintha egyesével kapcsolgatná be a az USB-n hozzá kapcsolt elemeket,látom ahogy egymás után "életre kell" a külső dvd író, kormány ,merevlemez, majd csak ezek után szép lassan bekapcsolja a monitort. Ez az előző rendszerrel sokkal gyorsabban ment , most miért nem megy ??
- A 3. probléma a VGA hűtő ventillátor kezelése (Asus HD4870 DK). A CPU hűtését sem kezelte jól auto-n (mindig max.-on pörgött)az alaplap (ez a régebbi lapon szintén nem volt probléma) ,de a használati szerint beállítottam a BIOS-ba Voltage-ra és most jó, de a VGA hűtése szokatlanul hangos lett, megnéztem Aida64-en,alapban,tétlen helyzetben szerinte 50% pörgött (kb. 2500 fordulaton),ami azért furi,mert 100% is ennyi a fordulatszám, tehát szerintem ezt is félre szabályozza (GPU 46celsius).
Befektettem egy új rendszerbe, Core 2 Duo után, de sajnos egyenlőre sok a keserűség.
Mi lehet a baj ,előfordulhat,hogy hibás a lap ? 1 hete vettem.
Bocsi,hogy ennyire hosszúra nyúlt a dolog,de muszáj valami megoldást találnom. Az nem létezik szerintem, hogy egy fejlettebb technologiánál ,erősebb procinál (i5 2500k) mégis lassabb a rendszer.

Mindenki segítségét,válaszát előre is köszönöm !!

-
novoszath
senior tag
milyen progit ajanlotok hogy a proci homersekletet figyelhessem?
-
04ahgy
nagyúr
1 - FET-eket nem láthatsz, mert a borda alatt vannak. Amikre gondolsz azok tekercsek, de valóban a VRM részei, ilyen téren erősebb az UD5.
Az UD5-ön sincs chip a PCIe és a CPU foglalat közötti borda alatt, az csak ott van.
Szerintem elegendő az UD4 is otthoni tuninghoz.
HGyu
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi a különbség a két alaplap között?
Gigabyte P67-UD4-B3 illetve Gigabyte P67-UD5 Látom, hogy más a hűtése...
Az UD4-esnél nincs a processzor alatt hűtés viszont az UD5-nél pedig van és ahogy nézegetem a képeket, mintha lenne is a hűtés alatt valami chip sőt szerintem biztos is, de megkérdezem inkább, hogy van-e? És, ha van akkor mi az? Látom azt is, hogy az UD4-esnél 14fet van a processzor körül az UD5-nél pedig 20 ez csak jobb stabilabb és a tuning alatt is jobb. Na, de még is mi az a chip? Ha ott van egyáltalán? Plusz van még valami nagyobb különbség? -
ZeUS2140
aktív tag
Sziasztok.
Ez az easytune 6 nem úgy működne, hogy húzok picit a fsb-n és ha véletlen nem stabil, vagy nem megy, akkor "visszaáll" egy stabilra?
Felrántottam az eddig volt állítás mentes lapomban megszokott 340x9-re és akkorát fagyott a W7, hogy az egér sem moccant.
Nincs ennek valami olyanja, mint a régebbi vga tweak progiknak, hogy beállítod, megnézi, és ha teljesen baromságot állítottál be, akkor visszaáll?
Csak mert így pont semmi értelme sincs. Egyszerűbb bios-ban. Nem kell megvárni, hogy felálljon a winfos.
Nem értem.
Másik:
Előtte ez már egyszer előjött 3db samsung green 1tb-s vinyónál zotac 9300-as lapban.
A jelenség: új G41MT-D3V deszka. 1x500 samu, 3x2tb wd green
Feltűnt, hogy rohadt lassan áll fel a w7. Kb 15 perc volt a winlogo és a desktop között.
Biosban a sorban a 4. wd neve: "BzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBz BzBzBzBzBz"
Beraktam egy pci-x-es sata vezérlőt. Rádugtam a 4. sata-ról a wd-t és egyből öröm és boldogság volt.
A zotac-nál az utolsó samsung ZzZzZzZzZzZzZzZzZzZzZzZzZzZzZzZzZzZz néven futott. -
04ahgy
nagyúr
válasz
novoszath
üzenetére
Hogy a dual-channel üzemmód nem a két csatorna egyetlen 128 bitessé történő összefűzűsével (ganged mód), hanem azok külön-külön, független 2*64 bites kezelésével valósul meg (unganged mód). Előbbinél az írási/olvasási szávszélesség növekszik, utóbbinál meg a két 64 bites csatorna egyenként lassabb, de cserébe független kezelése valósul meg. Például míg az egyik catorna ír, a másik olvas. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. A gyakorlatban, általános felhasználást tekintve mindegy.
HGyu
-
novoszath
senior tag
udv
olyan kerdesem lenne hogy mikor bootol a gep akkor a memorianal azt irja ki hogy unganged
ez mit jelent?
-
tokand
tag
Üdv mindenkinek.
Olyan kérdéssel fordulnék a szakértő kollégékhoz, hogy:
Egy Gigabyte EP43-DS3L alaplapban ugye menni fog 2x2 giga 1066-os kingston hyperx ram?
Csak mert olvastam hogy a giga lapok nem szeretik a kingston ramokat.
Remélem ez a hyperx-ekre nem igaz. -
Tigi
őstag
Sziasztok
Havernak akartam frissíteni Bios-t (proci váltás miatt) a GA-MA78GM-S2H lapjában, de a Q-Flash a pendrive-okat nem látja, a floppy lemezről eltünteti a fájlokat és ezért nem megy ilyen formában.
Soha nem jártam még így, eddig mindig sikerült Pendrive-ról más Giga lapoknál.Mi lehet a gond.

-
v2
őstag
válasz
Istikee007
üzenetére
ok köszi
-
novoszath
senior tag
vettem egy gigabyte 78lmt-s2p lapot es nem tudom hogy 1333 as vagy 1600 MHZ es ramot vegyek bele?
melyiket tamogatja?
ha v.kinek van tapasztalata a lappal azt szivesen vennem ha leirna
milyen modon tudok 5.1 es hang rendszert rakotni mikor csak 3-om bemente van?
-
v2
őstag
sziasztok. x48-ds5 lapba jó a geil ultra 1066mhz ramja? illetve kérdezném,hogy van e valakinek ilyen lappal tuning tapasztalata a proci q9550 3,9ghz fölött az istennek sem megy
köszi -
04ahgy
nagyúr
válasz
Morfeusz30
üzenetére
Én másik CPU-val nézném meg, abban van a memóriavezérlő.
HGyu
-
Morfeusz30
csendes tag
Sziasztok.
Lenne nekem egy ilyen alaplapom: Gigabyte GA-M52L-S3 rev.1
Az lenne vele a problémám,hogy ha bele rakok 4x1gb Geil 800Mhz es memoriát nem indul csak kisípol.
Minden csoda folytán ha 1db 1gb-os memot rakok bele akkor indul.
de ha már párban rakom (2x1gb) ki sípol memo hibával.
Bios reset megvolt!!!
Ujj bios megvan F8!
Húzva nincs a procim.
De ha vissza rakom az OCZ reaper 1066mhz 2x1gb-ot indítóm és megy.
Nos????
Mi lehet a probléma??
A Szlotok tiszták.
Esetleg valami Jampert kellene átraknom más helyre? -
flash-
veterán
p67a -d3 alaplapban mar javitott sata3 vezerlo van??????
-
-
tommy_v
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítség jól jönne...
Most vennék 1 lapot giga GA ZX68 UD3H
Néztem a gyári oldalt milyen RAM-ok at támogatÉn ez venném,de neincs a lap listájában : / hozzáteszem augusztusi a lista/
Menne vele?????
CORSAIR DDR-3 8Gb/1600 KIT Vengeance Blue*(CMZ8GX3M2A1600C9B)Ez viszont benne van:
G.Skill DDR-3 8Gb /1600 KIT*(F3-12800CL9D-8GBRL)
van kb 600 Ft. különbség ami valljuk be picsafüst....
!!!!!! De a Corsairról azt írják jól tunningolható ezért szimpi.
A Volt 1.5 és időzítései is tök ugyanazok 9-9-9-24-2NFogalmam sincs mi az a Gskill???????
Valaki ha hozzászólna megköszönném!!!!
üdv: Tommy
-
Roxbury
őstag
Sziasztok!
A lapom: Gigabyte M68MT-S2 (REV. 1.3)
Az mitől lehet, hogy akár, ha csak egyet is emelek a processzor FSB-jén, akkor újraindításoknál, bekapcsolásnál, sokáig fekete a képernyő, aztán amikor bejön a boot screen, akkor kiírja, hogy figyelem, safe módban van, reseteljem a cpu beállításait.
Valamikor meg tökéletesen viszi a tuningolt állapotot. Felváltva ezt adja be, vagy azt.
Azt megjegyzem, hogy 220-as FSB-re van állítva, és amikor éppen azzal a beállítással bootolt be, akkor 30 perc prime után is stabil volt a blend teszten a dolog.
utána újraindítás után megint safe mód, és alapfrekin indul el az F1 megnyomása után. Utána meg össze-vissza van amikor beadja a tuningolt állapotot. Akárhányszor bemegyek a biosba, mindig a tuningolt állapot van beállítva.
Nem értem a dolgot. A BIOS friss.
Valakinek valami ötlet?

-
dragonfire44
tag
Hali,nemigen találtam a gigabyte z68 kimondottan fórumot,nekem lenne egy z68 d3 b3 lapom arról szeretnék egykét kérdést,pl: van ez a auto green nevű progi ami bluethooth-on keresztül megy,ezt valakinek sikerült beüzemelni?
-
polaar
tag
Sziasztok!Van egy GIGABYTE GA-PH67-DS3-B3 alaplapom és arra lennék kiváncsi hogy mik a vélemények róla,jó alaplap e vagy érdemes lecserélni(Core i5 2500 van benne).Nem tuningolok tehát ilyen rész nem érdekel,csak játszom szinte a gépen.
-
AdminGen
csendes tag
Köszönöm a segítséget! Remélem tényleg csak ennyi a probléma. Ma rendeltem egy DeLock 91477, remélem segít. Ez már HD audio-t visz a front panel-re.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Mars Polaris
üzenetére
Téves. Egyik alaplapon sincs zajszűrés. Max. szoftverrel oldható meg. Ha a hátlapi csatlakozókon nem zajos, elöl meg igen, az a ház előlaptól a front panel headerig vezető jelút zavarérzékenységét tükrözi.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Mars Polaris
üzenetére
Új árakat tekintve jó része az nVidia lapkakészletes alaplapoknak olcsóbb az AMD chipsettel ellátottnál. A használt piacon is megfigyelhető. Az alaplap típusa pedig legtöbbször önmagában elárulja a chipsetet. Vagy segít a barátod: Google. Azt már meg sem említem lehetőségként, hogy egyből a gyártó honlapján ellenőrizd...
HGyu
-
Mars Polaris
csendes tag
válasz
AdminGen
üzenetére
Simán lehet az alaplap hibája. Vagy a hangkártya szoftveréé.
Az utóbbi 1 évben keresztülment rajtam egy rakat alaplap, ugyanavval a házzal próbáltam őket a skype-al, a túloldalon meg egyértelműen mondták, hogy így zajos, úgy tiszta, amúgy recseg-ropog. Amit most épp használok, az kristálytiszta állítólag ebben a gagyi házban. Asus alaplap.
Gondolom bizonyos gyártók kispórolják a zajszűrést néha az alaplapokról. Ha ez jól meg van tervezve, lehet mellette hegeszteni is, azt se lehetne hallani a fülhallgatóban. -
Mars Polaris
csendes tag
-
AdminGen
csendes tag
Épphogy nem tudom, hogy minek a hibája lehet. Nem állítottam, hogy az alapé, de ugyanebben a házban a régi alaplapnál nem volt ilyen gondom. Cseréljem ki a kivezetést? Esetleg tudnál ajánlani egyet? Néztem 5,25"-eket, de azok hátulról vezetik előre és nem az alaplapról.
-
AdminGen
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Gigabyte GA-P35-DS3P alaplapom (lásd. az aláírásban szereplő konfig.). Azt vettem észre, hogy ha az előlapi kivezetésen használom a mikrofont, akkor a hívott fél háttérzajra panaszkodik (mintha valakinek a mobilja zavarná pl.) Az előlapi kivezetést AC '97-esnek megfelelően (user's manual szerint) kötöttem be. Az integrált Realtek az HD, de csak erre (AC '97) tudtam bekötni a leírás és a kábelek szerint. Plussz érdekesség, hogy ha szintén az előlapi kivezetésen van a fejhallgató is és másolok pendrive-ra/ról, akkor másolás közben "zizegő" hangot hallok a fülesben. Valaki valami ötlet? Vegyek egy új előlapi kivezetést? (alapból cserélhető, 3,5")
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Mars Polaris
üzenetére
VIA / AMD / Intel chipsettel ilyen gondok nem igen voltak. Te bajod, hogy az 500Ft-tal olcsóbb nVidiát megvetted. nForce3 után nem emlékszem, hogy valaha is ajánlott chipset lett volna...
HGyu
-
Mars Polaris
csendes tag
Helo,
És tényleg, egy Asus nforce 430 chipsetes lapban sem ment az x1950. Ennél a pontnál már elkezdtem kételkedni, hogy egyáltalán működik-e a videokártya...
Beleraktam egy intel chipsetes core 2 duo procis gépbe, ott ment hiba nélkül..
Most árulom úgy a videokártyát, hogy mindenkitől megkérdezem, milyen gépe van....
Ezt vajon szándékosan csinálták az Nvidiánál, vagy ezek nem nézik, a másik cég mit gyárt? Mert ha még lenne 10 másik hasonló cég, akkor oké, de van összesen kettő meghatározó videokártya gpu gyártó... -
osonte
őstag
Sziasztok!
Rendeltem egy Gigabyte GA-G41MT-S2P alaplapot és elméletileg max. 1333Mhz memóriát kezel. Van egy Geil Value Plus memóriám ami 1600Mhz sebességű.
Szerintetek gond nélkül kezeli, vagy problémát jelent a gyorsabb memória?
Pár nap múlva kiderül mindenképpen, de addig is érdekelne, hogy kell -e aggódnom ez miatt.
Előre is köszönöm.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Mars Polaris
üzenetére
AMD CPU alá miért nem AMD chipsetest veszel? Amúgy lehet, hogy a 430-as sem fogja szeretni.
HGyu
-
Ashooka
tag
Hali!
Nekem olyan gondom lenne hogy most vettem egy új 990fxa-ud3 lapot és nem indul el benne a Samsung HD502HJ vinkóm! fel se pörög. 4 kábelt cseréltem mind a 6 satán rajta volt+ a legújabb bios is rajta van!! A másik vinkóm IJ-s az megy annak a helyén! Ha át teszem másik gépbe azonnal megy és 100/100 a hd sentinel szerint!
Itt mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Windows 11
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Spórolós topik
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Warships
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Új! Kingston ValueRAM 8GB DDR4 3200MHz KVR32S22S8/8
- Kingston HyperX és FURY 16Gb (20-22k) és 32GB DDR4 (47k) laptop ramok párban is 2666Mhz/3200Mhz
- 4x4Gb DDR4 2400Mhz XMP BALLISTIX RAM
- Kingston FURY Beast 1x16GB DDR4 3200MHz (KF432C16BB1/16)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Strix Z390-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude E5520 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Garancia!
- 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest