- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Légies iPhone halvány színei
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
A 6DMkII érzékelője az EOS-RP-ben van benne, viszont az AF ég és föld a kettő közt, pontosságban, a kép bármely területén. Mondjuk oda, ahova sebesség is kell, biztosan nem ajánlanám az RP-t, de ahol nyugisabb a téma, oda igen.
Az R8 AF-ben ver minden dSLR-t Canon vonalon. Ugyanazt a rendszert kapta meg mint az R3... a 6fps sebesség nem tűnik soknak, de tisztán elektronikus zárral használva a 40fps már elég gyors - és itt még mindig belépő szintről beszélünk. Az érzékelője legalább 2FÉ-t ver dinamikában a 6DmkII-re.Pont ugyanazok az EF obijaim vannak, mint Neked, bár mostanában inkább az RF24-240 IS USM van nálam - itt az AF kicsit lassabb tele végen, de nem kell obit cserélgetnem 😃
-
KTTech
veterán
Kicsivel élesebb képeket kapsz (ha nem megy félre a fókusz), de az elmosás csak akkor lesz jobb, ha F4 alatt használod
Optikailag minimális az eltérés a korábbi verziókhoz képest, a rekesz kialakítása változott (5-ről 7 blendére), és persze a motor.
Nekem a Mk1-es verzió van (fém bajonettel, távolságskálával, jó hangos motorral), de inkább csak porosodik a táskában - hogy mennyire kötelező, azt inkább a felhasználás dönti el. Én pl. sokkal jobban szerettem (APS-C-n) a 85/1.8-at, azaz FF eqv. a 135-öt.
-
rednifegnar
senior tag
gepben formazgasd, es lodd tele. mennyi most egy ekkora kartya? en ilyenkor ezekben mar nem bizom, jo lesz vesz esetere vagy mp3 lejatszashoz de komolyabb dolgokra nem hasznalom.
egyszer volt egy draga es markas eredeti olympus usb-s kartyaolvasom. 3 db cf kartyamat vagta galyra, mire rajottem hogy az olvaso a xar.
-
KTTech
veterán
Próbálj meg egy rendes adatmentő szoftvert (pl. GetDataback for FAT32) , talán sikerül visszahozni a képeket. A biztonságos eltávolítás már csak egy funkció nélküli gomb, Windows 10 óta...
A miért? Pl. a fényképező bakizott egyet, amikor kivetted belőle a kártyát. Lehet, hogy még nem írta ki a teljes FAT táblát. Lehet, a kártyaolvasód bakizott, amikor beolvasta, és a Windows hibás adatot írt vissza rá azonnal.
Az is lehet, hogy maga a NAND flash vagy a kontroller hibázott. Ha utóbbi kettő valamelyike lenne, ismétlődni fog a hiba, előbb-utóbb (attól függ, hogy hol van a hiba). Ez esetben lehet másik kártyát venni. -
jeni
félisten
Formázni a saját fotógépben szokás, az adja meg a kiosztásokat,mappákat magának.
Lehet a nem megfelelő kivétel miatti sérüléstől. Fizikailag nem látni a sérülés. Semmi sem tart örökké. Nekem is voltak ilyen SD kártyáim amit nem tudott beolvasni utána.
Tegnap pl. egy 4Gb minőségi Corsair Flash Voyager csinálta ezt,hogy nem lehetett belépés. Csak mint egységet mulatott csak. -
jeni
félisten
az adatok megsérültek,nekem is ilyen van a Pentax vagy az Oly gépemben.
esetleg olyan módszerrel mint a HDD mentésnél ,kinyerni a meglévő még hibátlan olvasható, felhasználható adatokat kimásolni egy hibátlanra.
a gyártó csak a müködésre vállal garanciát megadott időn belül,az adatok megtartására már nem. -
-
Mennyi pénzt szánnál rá, újat keresel, vagy jó a használt? Gyárit keresel, vagy utángyártott is jó?
Újonnan most a SpeedLite RT430EX II a kapható legjobb vaku, de jobban jársz egy használt Speedlite RT600EX, vagy 580 EX vakuval.
Ha jó az utángyártott is, akkor jobb vétel egy Yongnuo YN968EX-RT vaku.
Nekem is egy korábbi Yongnuo vakum van a 80D gépemhez, elégedett vagyok vele.
-
kigyi_23
addikt
Csak megerősíteni tudlak a 70-200 F4L az nagyon, de nagyon betalált a canon-nál. Én 10+ éve ezért az obiért kezdtem canon-ra építeni és nagyon szeretem a mai napig. APS-C-b nagyon sokáig használtam és teljesen rendben volt. akadt olyan időszak amikor már győzködni kellett magam, hogy vegyem le a vázról használjak mást is
Gerjedtem rá na, de nem bánom azt az időszakomat sem.
-
-
JohnyBlue
addikt
112-320mm-t kapok ha jól gondolom. jaja ott körül.
Bármelyik f4-es canon 70-200 kiváló képminőséggel rendelkezik. Nekem a legolcsóbb non is van de annyi pénzért a a best buy kategória. Ha több pénzt akarsz beletolni akkor én berendelném ezt berendelném. ( kb 1.5 évig volt egy ilyenem. imádtam. szipiszupi képminőség. félelmetes stabi. igazán kiváló építési minőség. és azért a kettőnyóc az kettőnyócés vagy fix 300mm f4 IS
használtan 220-250 körül mennek
-
törölt tag
Hungaroringre 70-200 vagy 100-400 mm-est viszek. 135 mm kevés lesz oda, hacsak nem az eget akarod fotózni, vagy nem szaladsz be a pályára. Utóbbit nem ajánlom.
A kutyasétát nem tudom értelmezni fotós szempontból.
Travel fotózásra jó a 18-135mm átfogás, csak hát a minősége...
-
PuMbA
titán
Nem. Ha belemész a gépen a Battery info menübe, akkor a jelenlegi töltöttségen kívül ott jelzi 3 rublikában az állapotát. 3 zöld kocka, 2 zöld kocka, vagy 1 piros kocka. Utóbbinál jöhet a csere, hiszen már észrevehetően kevesebb ideig bírja ilyenkor a géped.
zodo: De a 80D-n például jobban egyensúlyban van egy 800g-os 70-200-as f/4 obi
Meglátod, ahogy kezedbe fogod, hogy a 650D építési minősége jóval gyengébb, mint a 80D-é. Képeken ez nem jön át.
-
PuMbA
titán
Akksikat majd nézd meg a géppel, hogy milyen állapotúak, mert az emberek szeretik össze vissza tölteni őket valami furcsa módon. Az én használtan vett gépeimben az egyik akksi állapota 3 rublikából 2, másikban illetve 3-ból 1, azaz már piros volt, pedig a gépekben nem volt sok expó. Nekem egy akksit nem sikerült még 2 rublikába vinni :) Túltöltik az akksikat vagy mi a fene?
Ja, majd meglátod, hogy mennyivel jobb obik :)
-
*Ropi*
félisten
-
Kétféle utángyártott akkut is használok a 80D-hez, mindkettővel teljesen rendben működik.
A Probty gyártmányú utángyártott akkukat azért ajánlom, mert a kisebb verziók is rendesen fel vannak chipelve, vagyis pl. a 750D-m sem hisztizik a nem megfelelő akku miatt, a Probty akkuval van rendesen maradék akkukapacitás visszajelzés (azt nem tudom, hogy egyéni kódjuk van-e a chipeknek, markolatban párban nem használom őket).
-
PuMbA
titán
80D-nek semmi nyavajája nincs. Mondjuk a 77D-vel sem találkoztam nyavajával. Nálam minden gép eddig csak jól bírt működni. Utángyártott akksikról nem tudok, de a 80D kétszer tovább bírja, mint a 650D. Én egy akksival elvoltam mindig, szóval 2db eredeti akksi mindenre elég.
-
PuMbA
titán
Ok, akkor 80D vagy 7D Mark II. A 7D Mark II kicsit drágább, de 7 helyett 10 fps (ez is sokat jelenthet egy kutyánál, hogy pl. ugrás közben épp milyen pozíciójában kapod el) és a legjobb fókusszal rendelkezik az APS-C-s Canon gépek között, de van pár hátránya a 80D-hez képest: [link]
-
PuMbA
titán
"Objektívekkel nincs gondom, talán több van mint kellene."
Elég a háttérmosás? Elég kontrasztos és éles a kép?
"jobb fókusz"
Akkor egy 80D jó választás lehet. A fókusz egyébként az obitól is függ, de valamennyire kevésbé, mint a géptől. Illetve az is segít, ha a gépnek nem f/5.6-on kell fókuszálnia, hanem f/4-en vagy alatta, mert több fény jut az AF szenzorra.
-
PuMbA
titán
Egyszerű a kérdés. Most mi hiányzik a gépedből vagy az obikból, ami kellene a képeidbe illetve megkönnyítené nagyban a fotózást? Ezek mellett azt látom, hogy a 24, a 18-55 és a 18-135 eléggé ugyanazok az obik, szóval lecserélhetnéd ezt mind egy EF-S 17-55 f/2.8-ra és megint sokkal előrébb vagy.
-
PuMbA
titán
Az alapokat érdemes megtanulni, mert nagyon egyszerűek. Av-nél te mondod meg, hogy mekkora legyen az élességi tartomány a képen. Minden éles legyen vagy csak az, amire fókuszálsz és valamekkora környezete. Tv módnál meg azt mondod meg, hogy legyen-e mozgás a képen vagy ne legyen, tehát hogy a vízesés úgy nézzen ki, hogy folyik vagy úgy nézzen ki, mintha megállítanád az időt egy pillanatban.
-
brickm
őstag
Szia, köszi neked is a választ!
Meg hogy feltetted a képeket, totál hasznos, mert így szemmel láthatóbb a zoom mértéke. Elég is nekem a 135mm,. 12x-es optikai zoomos bridge-em volt előtte(finepix s2000hd), nagyon hasznos dolog, de azért az ritka hogy ki kell teljesen csavarni
A 135 még pont az a határ, ahol nem zavaró az alsó tartományban a crop, nem szűkül be nagyon a kép, ahogy nézem a házak fala se domborodik. Tökéletes lesz nekem -
Szerintem ne vegyél 18-135 IS STM objektívet, mert már kapható a 18-135 IS NANO USM objektív, ami még jobb egy kicsit.
(Sőt, ha vársz még, akkor a Canon mindig újabb és újabb objektíveket dob piacra, tehát 1-2 év múlva lesz még a 18-135 NANO objektívnél is jobb obi
)
-
JohnyBlue
addikt
Thintanknak van jópofa memória kari + szóló aksi tartókája.
-
Warton
őstag
-
Warton
őstag
Azt hittem 40-esed van.
A tükrön lévő koszra: én valami tisztítószerbe mártott fülpiszkálóval próbálkoznék első körben.A szenzor tisztaságát úgy tudod megnézni, hogy szűk rekeszen (f16) csinálsz egy fotót a fehér falról, a barna pöttyök a szenzormocskok.
A Camera Kft-nél 2500 - 9000-ig van szenzortisztítás a dzsuvától függően. Még az is lehet, hogy megvárható, de nem biztos.
-
PuMbA
titán
A 4-es valamivel jobb a széleken
"Zoom obi határait kezdem kapiskálni de a fix legfőbb tutiságára még nem jöttem rá."
A 40-es fix olyan semmilyen obi szerintem, szóval nem csoda, de a képminőségének jobbnak kell lennie, mint az 55-250-nek
Az 50-es f/1.8-nak, ami a legolcsóbb Canon objektív, például portré fotónál van jelentősége, oda elég jó és jobb szerintem, mint a 40-es f/2.8, ami olyan két szék közé kategória, de ja porténál használhatod a 40-est, illetve táj vagy épület fotóknál.
"Viszont mindenképp érdekelne hogy bizony néha jó lenne egy 18-55mm vagy próbáljak meg ezekkel jobb képeket készíteni."
Mivel széles képeket nem tudsz csinálni a másik két obival, ezért természetesen táj vagy épület képekre 18-55 kell
Egyébként ajánlom egyből a Tv és Av módokat megnézésre, ugyanis a kutyás képeknél látok elmosódottat. Ugye a kutya gyorsan mozog, szóval 1/500 körüli áridővel kéne fényképezni Tv módban, ahol te adod meg a záridőt, a többit a gép beállítja neked. Av módot pedig legtöbbször érdemes használni, mert ezzel mondod meg, hogy a blende mindig a legalacsonyabb legyen, azaz 55-250-nél f/4 és f/5.6 zoomolva és így szép háttérmosást tudsz csinálni. Tájképeknél még 18-55-nél f/8 és f/11 közé rakod Av módban a képet, hogy minél több dolog legyen éles a képen.
-
Pelican
őstag
Szerintem kezdj el fotózni a meglévő cuccoddal, tapasztald meg , hogy mire tudod és mire nem tudod használni, aztán pár hónap múlva ráérsz ezzel a kérdéssel foglalkozni...
zümzümm
Nem, nem ugyanaz az akksi megy bele, mint a későbbi modellekbe.
Én használtam utángyárott bp511-eket, nem volt baj vele, kb annyit bírt mint az eredeti. -
PuMbA
titán
Szerintem arra, hogy az alapokat érdemes megtanulni, mert egyébként nem olyan fotóid lesznek, amilyet akarsz, hanem amit a gép kitalál
600D gép kezelés
Dinamika tartomány
Rekesz, záridő és ISO
Rekeszvalamint amire használni akarod a gépet, azt a témát egy kicsit megnézni.
-
PuMbA
titán
3x-os zoomnak felel meg
EF-S 55-250mm IS STM az obid későbbre. Pont 100k törlőkednővel és sapkával újonnan (használtan kevesebb, de csak az STM változat a jó, erre figyelni kell), a két obi összesen 14x-es zoomot tesz ki. Sportra és gyorsan mozgó dolgokhoz egy izmosabb váz ajánlott, mert a 650D kevés fókuszpontja miatt nem a legjobb sportra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Diablo IV
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Projektor topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- EAFC 25
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest