- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
Én úgy tudom hogy az nV ingyen felajánlotta a PhysX-et az AMD-nek de ők nem kértek belőle.
-
Rive
veterán
Hümm.
A chipgyártás ugye nagyjából arról szól, hogy a tervezők által megálmodott részletes elvi felépítést a technológia által megvalósítható tényleges áramköri elemekre lefordítsák, majd ezek alapján összeállítsák a szilícium megmunkálásánál használatos maszkok sorozatát.
Ezen a szinten a tervezőknek mindig a gyártóval kell kapcsolatot tartaniuk. Nem tudom, az ATI chipjeit most tulajdonképpen ki csinálja, de ha az AMD FAB-jai, akkor az ATI-bagázs az AMD-FAB mérnökeivel az első onnan kikerülő chipek gyártásának kezdete előtt min. egy évvel már 'szóba állt'.
Van több más szintje is a dolognak. A legvaskosabb, amikor a tervezők összeállítják a következő termék elvi felépítését. Ez tipikusan több éves meló. Mire FAB-ig kerül a dolog, addig két-három év telik el a kezdéstől, és a határidők elég nehezen viselik az utólagos bele- és áttervezéseket. Azaz egy most új termék alapjainak lefektetését három-négy éve kezdték meg. Másképp interpretálva: az AMD-ATI tudás- és mérnökbázis egyesülésének új termékekben megvalósuló kézzelfogható eredményei alsó hangon is csak három-négy évvel az egyesülés utánra várhatók.
-
slett27
addikt
akosf ezt szépen elmondta amire gondoltam, nem tudom miért kell lerohanni így a másikat.
Szvsz akkor sincs meg az összhang még a két cég között, ezt semmire nem alapozom, csak gondolom.
leviskének is egy pirospont a korrekt hozzászólásért, valami ilyesmire gondoltam.
Nincs AMD konfigom az igaz, de volt és lesz, ha úgy érzem, hogy megéri ár/teljesítmény/fogyasztásban. Szal nem elvakult Intel fan vagyok én nem is fikázni akarom az AMD-t, csak pro-kontra beszélgetek.
leviske : persze, tudom hogy más a VGA és CPU fejlesztés, egészen más, csak az a fura, hogy 4870-et sem most kezdték fejleszteni és ha ennyi tudás van az egyik oldalon - jelzem megvan a 4870-enem és nem cserélném és adnám el most semmiért - akkor a másik oldalon mi a "helyzet", mindegy ez már itt tényleg lényegtelen.
-
törölt tag
Én is ismerek olyan világcéget amelyik megvette egyik másik világcég konkurens részlegét, és mégis, egy év után is alig csurog-csöpög az információ a különböző -, nem csak a fejlesztői, de a termelésirányítási - részlegek közt. Gondolom ilyesmire gondolot slett27 is. Persze AMD-vel kapcsolatosan olyan embertől kellene ezt megtudakolni, aki oda bejáratos.
-
törölt tag
En csak annyit akartam mondani, hogy az Inteles HT megoldas nem futtat gyorsabban egyszalas progit attol, hogy ugy tunik, mintha ket proci lenne. Ami ugye raadasul nem is ketto, csak 1,x...)
Értelek. Egy trabantba se tudsz gyorsabban beszállni attól hogy két ajtaja van...
-
fLeSs
nagyúr
Az SMT nem azért nem gyorsult nálad, mert a rekurzív programodban csak vmelyik adott VE-(ke)t dolgoztattad? De, egészen biztos. Akkor még szép, hogy nem gyorsul.
Ez a sok lassú mag = egy gyors mag sztem nem is olyan bonyolult, elviekben.
Csak asszem kell hozzá egy közös fetch, amit mind a 4 (x) mag használ, és akkor meg lehet úgy is csinálni, mint a fine-grained HT, hogy órajelenként egyet ugrik az IP, ekkor egyet ugrik a "CPU-mutató", és azt az utasítást a következő proci fogja feldolgozni. Következő utasítás, következő CPU, és így tovább.
Vagy nem?
Ez egy elég primkó, de talán működőképes koncepció lehetne. -
törölt tag
Attól hogy azt mondom "Intel féle hyperthreading" az nem azt jelenti hogy fele annyi erőforrás, mint a nem Intel féle megoldás.
Mivel az X2-esed kétszer annyi erőforrással rendelkezik mint az Intel processzorod, így nem csoda ha egy erősen párhuzamos feldolgozást végző algoritmus kétszer gyorsabb fut rajta. Vagy tévedek?
-
fLeSs
nagyúr
persze, esetleg neki.
én nem foglalkoztam linuxszal komolyabban kb. 8 éve, szal a howto-kkal kéne kezdenem, és úgy nem 2 nap lenne. tököm sem emléxeik már mit kell forgatni, hogy kell installálni meg hasonlók.
ráadásul 8 éve csak debianoztam (és azt is csak fogadásból), ezen és a susén kívül nem is hallottam más disztribről akkoriban.
szerk: ha nagyon akarod akkor megcsinálhatod te a tesztet, aztán kirakjuk a PH-ra.
-
Rive
veterán
Izé. A procterhelést jelentő programok alatt a user/kernel pocesszorfoglalási arány valahol 95/5 százalék körül megy. Ilyenek esetén - azok közül, amit hirtelen említettél: pov-ray, Maya, 7-zip - meglehetősen fölösleges Linux alatt külön tesztelni. Nagyjából azonos teljesítményt nyom a port alapjául szolgáló Win-verzióval. Mondjuk kivétel, ha a prog teljesítménymutatói mondjuk a grafikus meghajtótól függenek (játékok). De ilyenkor meg ugye megintcsak nem az adott programot sikerült letesztelni.
Az OS ott jön képbe, ahol az user/kernel time aránya felmegy 80/20 fölé. Azaz: tipikusan szerver-alkalmazások. Ezeken már lenne értelme tesztelni.
Saját fordítás/gyári disztrib: tényleg vannak, akik a saját gyártmányú cuccokra esküsznek. Minden tiszteletem az övék, de ha valaki olyan teszteket akar, amik jelentenek is valamit, akkor az adott felhasználási területen legelterjedtebb gyári disztribekkel nyomuljon. Azaz mondjuk RedHat. Vagy Ubuntu.
-
Oliverda
titán
Nem tudom hogy mennyire helytálló még ez a leírás: [link], [link]
Egyelőre összeszedett Phenom adatbázist nem találtam ezekből a kódokból. X2-ből és Opteron-ból akad több is. Az viszont biztos hogy a CAAZB AA 0743xxxx egy jól sikerült széria.
Mellesleg az alatta lévő sorozatszámból (batch number) elvileg minél az alacsonyabb a jobb.
-
fLeSs
nagyúr
no, a cmr dirt az egyetlen játék, ami asszem 8 magig skálázódik, ebben is elég szép előnyt mutatott fel a phenom.
szóval 2 ilyen progi van, amin a 2x2 vs 1x4 mag közötti különbség elég jól megmutatkozik, a sony vegas és a cmr dirt, lehet filózni, hogy ez miért is van.
nem túl bonyolult a válasz.
arra is könnyű rájönni, hogy a többi program miért nem mutatja ki ezt az előnyt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest