- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
Na várjunk csak... ez a CPU már régóta létezik tehát nem konkrétan ez a proci lesz az Atom ellenfele. A kupak szerint már egy bő 1 éve legyártott példányt teszteltek. Ennek ellenére persze nem rossz, viszont szvsz úgy fest hogy a konkrétan az Atom ellen fejlesztett verzió még jobb lehet.
Érdemes átolvasgatni ezt a PDF-et. Van benne még pár érdekes modell, mint pl. a 22W-os X2 3400e.
-
Oliverda
titán
Nem rossz. Kb. erre számítottam.
Mondjuk arra nem hogy AM2-es tokozásban adják ki, ez meglepett (de jól tették). Gyanítom hogy ugyanezt kiadják majd Socket S1-ben is és az eeeeee PCkbe majd az kerül. Azért valami új nevet kitalálhattak volna neki...
"The AMD platform has one disadvantage, however: at present, the 780G chip set is only available on a microATX board, where Intel offers a significantly smaller miniITX board. It would be sensible if AMD also offered very small embedded boards, which would enable the company to widen the gap even further."
Na mondjuk ez hamis állítás: [link]
mod: Úgy látom hogy a prociba végül 512K L2 került és nem 256K.
-
Richter36
őstag
Ami miatt belinkeltem az inkább a piacra kerülés mintsem az egyes példányok sebessége.
De ha már itt vagyok kikérném a véleményeteket.
Upgradelném a konfigom.
Amit kinéztem:
Gigabyte AMD770 GA-MA770-DS3
AMD Phenom 64 9500 AM2+
2X1 GB DDR2 Ram 1066 MHz Kingmax
Szerintetek várjak még a hárommagosokra,hátha leszorítják az árait a x4 phenomoknak vagy jó ez a cucc. -
Bundás22
őstag
elég harmatos érvek
gyenge dolog ez valljuk be....
a venice és az X2-es nagyon jó volt a maga korában, de ez...
most olvastam amit olverda linkelt: 125-140 watt tdp?
úgy csődbe megy az AMD de meg is érdemli, elég csak a konkurrenciára pislantani a nehalemre, szvsz egyenlőre reménytelen -
slett27
addikt
Érdekelne a miért.
Nem flame-et akarok itt indítani csak ha eztnézed
akkor miért döntenél a 3 magos Phenom mellett ? Ill ha végignézed a tesztet nem járnál jobban egy 8200-vel ?Utolójag is elnézést kérek, hogy Inteles dolgokat keverk ide. Nem fogok, csak dokar véleményére vagyok kíváncsi és hát vmivel érvelni/összhasonlítani kell.
-
P.H.
senior tag
Sokadszor újragondolva a dolgot, most úgy vélem, hogy nem kellene hájp-nak nevezni azt, ami itt történt, és az AMD 'csinálta'. Mindvégig szem előtt volt a hiba leírásában, mégsem kapott elég nagy hangsúlyt:
"In this case, the MC4 status register (MSR 0000_0410) will be equal to B2000000_000B0C0F or BA000000_000B0C0F. The MC4 address register (MSR 0000_0412) will be equal to 26h."
Bár magának a hibának sok gyakorlati jelentőséget a mai napig nem tulajdonítok (»nagyon« szerencsétlen helyzet kell ahhoz, hogy a hiba hatása kézzelfogható problémát okozzon), az Opteron-ok célterületén a Machine Check Architecture nem csak egy pipa az Everest-ben a CPUID-fülön, hanem nagyon komolyan vett dolog, a Machine Check Exception-ön túl is: "Machine check errors are either recoverable or irrecoverable. Recoverable errors are those that the processor can correct and, thus, do not raise the machine check exception (#MC). However, the error is still logged in the machine check MSRs and it is the responsibility of the system software to periodically poll the machine check MSRs to determine if recoverable errors have occurred. If a recoverable error has been logged in the machine check MSRs, a second recoverable error can overwrite it." (K8 BKDG)
Úgy eladhatatlan egy server-processor, hogy (vélt vagy valós) L3-hibát jelez, le is álltak velük (pl. "Now the L2 and L3 cache have the same data, which shouldn't happen given AMD's exclusive cache hierarchy. If the line in L2 gets evicted once more, it'll be sent off to the L3 and there will be a conflict creating a L3 protocol error." [link])
Azt pedig nehéz lett volna megmagyarázni, hogy az Opteron-ok hibája egyáltalán nem jelentkezik az Phenom-okban. Még akkor is, ha a desktop OS-ek nem figyelik és loggolják folyamatosan az MCA-státuszt, csak a kivételre 'ugranak'. -
Oliverda
titán
Innen.
Amúgy ha minden igaz a B3-as procikban már alapból 2GHz-en fog üzemelni az NB/L3 is.
Raymond: Értem, tehát az AMD pár hete hivatalosan bejelentette hogy nem lesz jobban húzható a B3 a B2-nél. Én erről a hírről lemaradtam. Sehol nem mondták hogy jobb lesz, de az ellenkezőjét sem állították. Amúgy a CoD4 tényleg sokkal hasznosabb annál mintsem hogy valótlan dolgokat közölsz.
-
Thrawn
félisten
Lehet az AMD kicsit túldramatizálta a TLB bugot desktop fronton, de azt hogy kijavítják nem nevezném hájpnak. A magasabb órajelű procikat részben pont emiatt nem adtak ki (a másik a gyártástechnológia). Még mindig tartom magam ahhoz, hogy a B3 nem lesz tuningos példány, talán 2.7-2.8 GHz-es gyári példányok lesznek belőle. 3 GHz-et ezek is nehezen fognak teljesíteni.
-
törölt tag
Pedig reális. Nekem is úgy tűnik, a Phenom 9600 kb. 30%-kal lassabb egy Q6600-nál, ha gyári órajeleken hajtom őket. Ez igaz float-point és integer intenzív kódra is. De eddig az megosztott L3 előnyeit még nem próbáltam, egyelőre ezt nem is tudtam még kihasználni...
szerk.: Ja igen, és ez csak romlik ha a TLB patchet nem iktatom ki.
-
törölt tag
a többségben jobb a Palermo???
Nem. Többségében azonos a kettő, csak ezeket az eredményeket nem tüntettem fel. De majd este felteszem az eredményeket a netre. ILT
szerk.: Kb. úgy lehet értelmezni a dolgot hogy az AMD berakott pár ülést az autóba, de most csak az lett megmutatva hogy mennyit változott a végsebesség.
-
törölt tag
Az Einstein@Home-ot futtatom éjjel-nappal a Phenom-on meg a Kentsfield-en is. Elég jól kihajtja a dolgot. Legalábbis, az a verzió amit én futtatok.
Az előzetes infók alapján, a hőmérséklet engem is meglepett. 60°C körül vártam.
szerk.: Ja, igen. A fogyasztás monitor nélkül értendő. Csak a zárójelben jelzett dolgok vannak benne.
-
törölt tag
Működik rendesen, nincs vele gond...
Hűtőnek ez van rajta: [link]
Alapfeszültségen (1,25V) 2,68GHz-ig lehetett kihajtani.
1,2V alatt viszont hibázik a CPU, még 2GHz-en is.A teljes gép fogyasztása (550W-os táp, ASRock lap, 2x512MB/800, merevlemez) 2,4GHz-en, 1,2V-on 135W. Ebből 5-10 wattot jelent a 2GHz-en működő NB.
szerk.: Ja, igen. A CPU hőmérséklete 48°C fölé nem ment.
szerk.2: Hasonló kiépítésben, szintén integrált VGA-val a Q6600-asom 2,4GHz / 1,05V-on csak 98W-ot eszik.
-
ftc
nagyúr
-
Gyuri27
félisten
Az x3-t nézd
Mint irtam kaki 800-s cl5-s rammal ment a teszt. Ez olyan mint annó az x2 volt kellett a lá a 800 cl4, mert nem sokkal volt gyorsabb a 939-ddr-nél.
Kell alá a ram. -
ftc
nagyúr
neked külön...alaplapnál keresd a tesztet
fless szorzo állitás állitolag bios bug...
-
shabbarulez
őstag
Az Intelnek is van alacsony feszültségű 4 magos Xeon variánsa ami 50W TDP osztályba van besorolva. 65nm-es is volt 1.6, 1.86 és 2 Ghz-es, márciusban adták ki őket, ezek hasonló órajel körül vannak mint a mostani 1.7, 1.8 és 1.9 Ghz-es Barcelona.
Az 45nm-es új szériából is lesz alacsony feszültségű 4 magos 50W TDP-s Xeon variáns januárra, 2.33, 2.50 és 2.66 Ghz-es órajelen.
-
P.H.
senior tag
Sok feltűnt, szeptember 10-én. Mivelhogy:
"A témához kapcsolódik, hogy a gyártó ismertetői eddig a maximális fogyasztási értékeket tartalmazták (az AMD-nél ezt jelöli az ún. TDP), és a részletes specifikációk természetesen ezentúl is közlik ezt az adatot, azonban a végfelhasználók felé egy újabb mutatót, az Average CPU Powert (ACP) fogják inkább kommunikálni. Ez az Intel gyakorlatához hasonlóan nem csúcsfogyasztást jelöl, hanem nagy terhelést okozó, de tipikusnak tekinthető alkalmazások alatt mért disszipációt – az AMD persze hangsúlyozza, hogy ebben már benne van a magok és a HyperTransport-vezérlők mellett a memóriavezérlő fogyasztása is. Így lehetséges, hogy ugyanazok a Barcelona magos processzorok, melyeknél korábban 68, illetve 95 wattos TDP értéket jelöltek meg a hírek, most 55, illetve 75 wattos ACP értékekkel futnak." (forrás)
-
fLeSs
nagyúr
A HT szorzóját lehet állítani, K8-nál 1 és 5x között azaz 200 és 1 GHz között. A K10 a HT 3.0-t támogatja, aminek maximálisan 2,6 GHz az órajele (gondolom 13x-os szorzóval). Hogy a Phenom mekkora szorzókat támogat, azt nemtom, eszerint katt 1,8 GHz-et, tehát max 9-es szorzó, bár nemtom honnan tudja az oldal készítője, mind1.
Hogy ebben a tesztben miért vették vissza a HT-t azt nemtom, de ebből jól látszik, hogy egy single socket 4magos rendszerben nem a HT órajele a szűk keresztmetszet (legalábbis Crysis alatt). A HT igazából a szervereknél fontos. -
vedini
őstag
hát a memory bencmark elég trotty lett
legalább lett volna clock to clock úgy jobban áttekinthető lett volna az eredmény
első ránézésre nem tűnik rossznak azért a phenom (beleszámítva hogy 2mag vs 4mag), bár a penrynhez sztem még így kevéske, főleg ha a penryn-ben lévő tuningpotenciált nézzük -
ftc
nagyúr
Eddig is a szerverfront volt a húzóipar AMD számára s ott is a 4 illetvea többutas rendszerek...
Elméletileg K10-ből több mint 8 utas szerverek is készíthetőek(AMD marketing szerint). Jelenleg AMD-nél a lépéselőny ugyebár 8 magos CPU...
Mondjuk van egy érzésem, hogy a köv architektúrák nem a többmaagosságra fognak épülni.Natív négymagosnál mennyi mndennek kell már passzolnia...
Komolyra fordítva a szót:
FPU-ban kegyetlen lett K10, de INT még mindig lasab mint konkurencia.Ezt nem tudom miből adódóan, de kellene látni egy komplett felépítés doksit...ezt kb 20 év mulva -
helkis
veterán
a HT-nélküli P4-ekig valszeg így volt.. utána azért már érezhető volt egy multitask rendszerrel a többszálkezelés előnye, anno 2500+@3200+barciról váltottam 3.0HT NW-re és érezhető volt a rendszer gyorsasága.. igaz game-ekben elmaradt a max fps-értéktől, de a minimum fps magasabb volt, így átlagban jobb volt az amd, de a p4 ''kiegyensulyozottabban'' viselkedett. A64-es korszakban is maradtam p4-nél, ekkor már egy tuningbarát procival, sajnos A64-el befulladt a munka, ha sok progival dolgozott az ember, minden másban le a kalappal elötte. bevallom az X2-lenyűgözött, jól megtervezett proci a mai napig, de sajna az ára miatt, nem váltottam
mire leesett, pedig már itt kopogtattak a core2-k.. így inkább az lett belőle.
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
ez hülyeség.
pl serverfronton A64idejében AMD részesedése 1%rol ment 30%ra. és azért ''csak'' 30%ra mert AMD képtelen volt többet szállítani. Ha K10 uugy elverte volna Intelt mint anno már nem 30 szorozni kellett volna a részesedést hanem csak duplázni és máris messze ő a nagyobb.
Csakhát k10 nagyon nemveri el Xeonokat ill ahol elveri ott a régi opi is elverte. -
villamos
őstag
Ráuszítottam ezt az ócskavasat erre a pi -re.
Itt az eredmény.
[link]
Eléggé lehangolónak tűnik számomra, akár hogy is nézzük. Igaz ez a dög itt 200MHz előnyben van, és így is veri, de akkoris ennél a 7 másodpercnél azért többre számítottam volna, főleg ehhez a csotrogányhoz képest...
Lehet ráuszítom húg Semprongyát is, hátha azt jobban sikerül alázni...
[Szerkesztve] -
dezz
nagyúr
Na nézzük akkor az összes képet:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
És végül:
[link]
Nos, a 2.4 GHz-es Xeon E5320-assal készült Cinebenches eredmény nem tőle származik! Azt csak valaki összehasonlításul tette be. De így nem kerek a dolog, összehasonlítva ettől a Coolalertől származó Xeon X5365-ös eredménnyel:
Xeon X5365 3,0 GHz, 8 Kerne:
1 Kern: 3024 CB-CPU
8 Kerne: 17569 CB-CPU
Speedup-Faktor: 5,81
vs.
Xeon E5320 1,86 GHz @ 2,453 GHz overclocked FSB-1400, 8 Kerne:
1 Kern: 2844 CB-CPU
8 Kerne: 17295 CB-CPU
Speedup-Faktor: 6,08
Nos, hogy lehetne csak 6%-kal több még 1 mag esetén is az X5365, 8 magnál meg már csak 1,5%-kal, 22%-os órajelemelés mellett? Ennyire rosszul skálázódna? Nem hinném, inkább úgy, hogy mások voltak a beállítások a programban.
Úgyhogy hasonlítsuk csak a tőle származó eredményeket:
Xeon X5365 3,0 GHz, 8 Kerne:
1 Kern: 3024 CB-CPU
8 Kerne: 17569 CB-CPU
Speedup-Faktor: 5,81
vs.
Opteron 2332, 2 GHz, 8 Kerne:
1 Kern: 1896 CB-CPU
8 Kerne: 13295 CB-CPU
Speedup-Faktor: 7,01
A Xeon 50%-kal magasabb órajelen 1 magnál még 59%-kal gyorsabb, 8 magnál (2 proci) már csak 32-vel... Magyarán több maggal használva a K10 a gyorsabb, azonos vagy némileg alacsonyabb órajelen. Ráadásul, a K10 az óralellel egyenesebben arányosan gyorsul, tehát 3GHz-en nyugodtan lehet gyorsabb 1 magot használva is... (Illetve már valamivel alacsonyabb órajelen is, ki tudja, hol van a választó vonal, ahol egyformák.)
[Szerkesztve] -
Oliverda
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- YouTube
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Canon EOS DSLR topic
- Nintendo Switch 2
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest