- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
-
füles_
őstag
válasz
Gyuri27 #21016 üzenetére
Teljesen felesleges lenne erősebb iGPU-t használni, mert úgy is eszméletlenül limitálná a memóriasávszélesség. Elég csak megnézni a Vega11-et mennyire sávszélességlimites, olyan 10%-al tud többet, mint a Vega8, miközben 40%-kal több nCU-t tartalmaz.
Akkor lenne értelme, ha rátennék egy interposerre az APU-t mellé meg egy HBM2 lapkát.(#21017) Remusz911
Azért aki régebbi játékokkal játszogat annak bőven megteszi egy ilyen APU. TV mellé multimédiás, filmnézős, itt-ott játszós gépnek teljesen jó, mellesleg könnyen lehet belőle SFF gépet is építeni, nem kell törődnőd a VGA-val. -
Remus389
veterán
válasz
Gyuri27 #21016 üzenetére
Nem értem mi a jó ebben az IGP-vel ellátott procinak. (kivéve ha játékra nem kell)
Sokkal jobb venni egy dedikált kártyát és ha elégtelen (már) a teljesítménye, venni egy jobbat.
Most nem mindegy hogy a CPU mellett van közvetlen a GPU, egymás mellett, vagy egy kicsit odébb, de most komolyan. Utóbbi esetben könnyen lecserélhető.
Sőt jobb is ha külön van, mert akkor külön hűtője is van, összességében csendesebb gépet eredményezve.
-
-
válasz
Gyuri27 #7448 üzenetére
Ne ess túlzásokba! Hogy rakna DDR2 memóriát egy olyan proci mellé az AsRock, ami csak és kizárólag DDR3 memóriát támogat? Mert ugye az IMC a CPU-ban van már egy ideje az AMD-nél...
Egyébként az a nagyszerű az AMD chipseteiben, hogy még egy Bulldozer mellé is elegendő lehet egy 760G (780LE) +SB710 chipset, ha nem kell az USB3 és a SATA3 támogatás, mert így is teljes értékű a kombó.
-
DeckardCain
senior tag
válasz
Gyuri27 #5912 üzenetére
Igazad van. Semmit nem vesztek ha várok még 2-3 hónapot. Nem kell ezt elkapkodni ilyen árak mellett. Főleg, ha ez igaz lesz: Phenom II 920 235$ a 940 pedig 275$.
Így a kisebbek csaknem lesznek "olyan" drágák. Egyelőre egy X3 710el szemezekSzerintem ez lesz a legolcsóbb a már februárban megjelenő darabok közül. Arany középút, a 2 és 4 mag között.
De majd meglátjuk mi lesz 1 hónap múlva, mikor megjelenik a 920/940.
-
dezz
nagyúr
válasz
Gyuri27 #5904 üzenetére
"Én már azt sem tudtam fejben össze rakni, hogy ha az alap 4 mag 95w-s abból kiesik egy mag és 3 magosan is 95w-s."
Elöljáróban: az AMD-nél TDP osztályok vannak (...45W, 65W, 95W, 125W, 140W desktopon), pl. egy max. 48W-ot fogyasztó proci a 65W-os TDP osztályba kerül, mert nem fér bele a 45W-os keretbe. (Ez az osztályozás megkönnyíti a logisztikusok és mérnökök munkáját.)
Szóval, lehet, hogy a 4-magos éppen 95W-ot fogyaszt max., a 3-magos meg 66-ot, így éppen nem fér bele a 65W-os osztályba, hanem kénytelenek szintén ráírni 95W-os TDP-t.
Viszont ez nem igazán magyarázza azt, hogy a K10-es "2-magos" mért fogyaszt többet (hiszen eleve magasabb osztályban van), mint a K8 alapú, hasonló paraméterekkel rendelkező. A L3 miatt? Vagy a L3 miatt + amiatt, hogy ennyivel rosszabbul sikerültek (pl. magasabb szivárgó áram -> magasabb fogyasztás, és/vagy pl. azonos feszen alacsonyabb órajelet bír), mint a 4-magosként eladottak.
-
DeckardCain
senior tag
válasz
Gyuri27 #5904 üzenetére
Fogyasztás x3 vs x4
Van egy érdekes táblázat a 41es hozzászólásban. Csak mint egy támpont.
Valamint valahol láttam még egy tesztet ahol terhelve max 70 és 80W között fogyasztottak alapórajelen és alapfeszen a jelenleg kapható x3ak.
Lassan egy jó hónapja olvasgatok, de még nem döntöttem, merjem e bevállalni a K10es X3at, vagy várjak valami új 3 magosra(Heka, Rana).Nálam kérdéses az ár valamint mennyit jelent majd az L3 hiánya.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #5906 üzenetére
Igen, és a jóég tudja hogy az Intel mit tekint átlagos terhelésnek.
Inkább a vevők félrevezetésében kéne fejlődnie, remélem ne fognak.
Attól függ hogy mennyire függetlenek a magokon futó szálak, ha kicsit vagy semennyire, akkor valószínűleg egálban lesznek, hogy másik szélsőségnél mennyire maradnak le arról meg elképzelésem sem lehet.
Tuningban szerintem csak akkor számít, ha nem lehet csökkenteni a szorzóját, bár még nem húztam K10-et...
Hej de kéne egy K10 X2, meg egy AM2+ lap.
-
dezz
nagyúr
válasz
Gyuri27 #5901 üzenetére
Btw, szerintetek az miért van, hogy miközben a 2.7GHz-es X2 5200+ 65W TDP-s, az ugyancsak 2.7-es 7750 95? Hiszen külön úgy fogyasztáscsökkentő eljárások is vannak a K10-esekben... Nincsenek teljesen kikapcsolva az inaktív magok? Vagy ennyivel többet fogyasztanak a gyengébben sikerült példányok (amiket 2-3 magosnak adnak el) a normálisnál?
Btw2, és arról mi a véleményetek, hogy miközben Core2-eseknél mindig az effektív órajel van megadva az FSB-re (azaz lényegében a nemrég említett MT/s), tehát újabban pl. "2000 MHz", addig AMD-nél mindig a sima órajel a HT-re, így K8-asoknál 800-1000 MHz (= 1600-2000 MT/s!!!), K10-eseknél meg 2000-2200 MHz (4000-4400 MT/s!!!)... Ez diszkriminatív és félrevezető.
-
dezz
nagyúr
válasz
Gyuri27 #5531 üzenetére
Igen, azt gondolná az ember, de a hírek szerint érdekes módon éppen ezeket az AM2+-osakat nem ajánlja az AMD AM2 lapokba (nem ajánlja a lapgyártóknak ezek támogatását a BIOS-ban), mert az AM2+ is split-plane-es, és ezek nem is támogatják a single-plane-t. És azt írják, az AM3-asok nem rendelkeznek majd ezzel a korláttal.
Na igen, bizonyára lesznek hibrid lapok, de nem feltétlenül AM3-asnak mondják majd őket, mert kicsit megkavarna pár embert, ha DDR2 ramok használata esetén mennének bennük az AM2/AM2+ procik, miközben más AM3 lapokban nem. Mondjuk ha DDR2-vel sem mennek bennük (pl. ha csak a serial VID-et támogatja a lap, akkor nem mennek az AM2 procik, illetve ha nem támogatja az AM2/AM2+ prociknál megtalálható diódás hőmérséklet-mérést), akkor mindegy.
-
dezz
nagyúr
válasz
Gyuri27 #5516 üzenetére
"Ezt a rövid életciklust meg pláne nem értem."
Rögtön érthetővé válik, ha arra gondolsz, hogy az AM3 tokos típusok minden bizonnyal mennek majd AM2+ lapokban is.
"A drr3 1333 a min ddr3 amit kezel vagy a max amit kezelni tud (szabványszerint)?"
Szvsz teljesen nyilvánvalóan ez a (jelenlegi) max. -- lásd korábban linkelt AMD-s doksik, melyekben az AM3 tokos cuccoknál DDR2/DDR3 szerepel. (És nyilván nem arról van szó, hogy lesznek DDR2-es AM3 lapok, mert az AM3 per.def. DDR3 platform.)
Amúgy könnyedén működtethető a magasabb órajelű modulokkal is (csak az nem szabványos, de az kit érdekel), nincsenek fesz-gondok, mint az Intel Core i7-eseinél.
Hakuoro: Intel ugyanezt csinálja. Most pl. a Core i7-tel visszaváltottak a 3-jegyű számozásra. Amúgy meg kit érdekel a marketing?
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #5518 üzenetére
Erről feljebb már volt egy hosszab eszmecsere, azóta nincs újabb infó ebben az ügyben.
Hakuoro: Te pl. hogyan számoztad volna meg őket?
1000-2000-3000-4000-5000-6000-8000-9000 már foglalt. Egyedül a 7000 van szabadon, de most ha elnevezték volna őket Phenom X4 7550-7600-7650-nek akkor szerencsétlen júzer még azt gondolta volna hogy ez butább meg lassabb mint bármelyik jelenlegi Phenom X4 9xx0.
mod: Viszont ebben legalább van potenciál egészen 99999-ig.
-
dezz
nagyúr
válasz
Gyuri27 #5465 üzenetére
Dehogy fölösleges! Ha mindenről csak magyar forrást lehetne linkelni, sokmindenről lemaradnánk... Tessék legalább alapszinten megtanulni angolul! Eleve világnyelv, és egyben a számtech nyelve is... De egyébként angol nyelvű fórumokban is szoktak linkelni más nyelvű forrásokat, ha más nem elérhető, a webfordítók ismerete meg kb. olyan alap, mint a google. De az igaz, hogy ilyenkor azért röviden leírják, miről van szó.
Azt írják, hogy ezek az első, AM2+ tokos Denebek AM2 lapokba sem ajánlottak (a split power planes megkövetelése miatt), viszont az AM3-asok állítólag menni fognak AM2 lapokban is. Bár szerintem ez is csak az alacsonyabb TDP-sekre igaz, mert az AM2-es alaplapok alacsonyabb TDP-re tervezettek, és persze a BIOS support is kérdéses régi lapoknál. (AM2+ lapokban meg főleg menni fognak ezek után.)
-
-
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #5444 üzenetére
Hát ez már csak ilyen. Az összes cégnek az elsődeleges célja a nagyobb bevétel és nem a szimpátia.
Bár nem teljesen értem hogy miért baj ez ha ugyanazt a magot megkapod AM2+ tokozásban mint AM3-ban. Az AM3 előnyei feltehetőleg úgyis csak AM3 lapban jönnek majd ki tehát nem sokkal többet érnél a lapdoban egy AM3-as procival még ha működne akkor sem.
-
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #5442 üzenetére
Talán azért mert olyan újítások lesznek AM3-on ami nem kompatibilis a jelenlegi AM2+al.
Amire megjönnek a Deneb magos procik lesz 95W-os 2.5GHz-es 9850BE és lesz 125W-os 9950 ami 2.6GHz-es illetve még a többi 3 és 4 magos Phenom proci is ott van/lesz. Ezeknek mind szépen le fog seni az áruk nem 1000 forinttal, tehát aki bővíteni akarja az AM2/AM2+ foglalattal rendelkező gépét az kaphat olcsó procikat majd. Illetve jön a 2.8 és 3.0GHz-es két Deneb magos CPU is tehát gyakorlatilag 2.0-3.0GHz-ig meglesz a paletta erre a platformra. Ezekután szerintem nem lenne hatalmas bunkóság ha valamilyen okból kifolyólag az AM3 már egy teljesen új út lenne. Persze lehet hogy nem lesz az, majd kiderül.
-
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #5428 üzenetére
Lesz legalább két Deneb magos proci (ráadásul nem is alacsony órajelűek, sőt) ami AM2+ foglalattal biztosan kompatibilis lesz tehát nem kell aggódni. Aztán hogy az AM3-as ként megjelőlt procik menni fognak-e AM2+ apban az majd kiderül.
zsolt320i: Amint linkeltél az egy vicc. Ilyet egy komoly szakember nem nyilatkozik.
-
slett27
addikt
válasz
Gyuri27 #4865 üzenetére
Én nem tudom mi lesz, anno amikor csak Duron meg Athlon processzorok voltak, kerestem régi híreket, akkor nem festett ennyire rosszul a kép. Pedig a piaci részesedés az Intelhez képest igencsak csekély volt (3-4-5%
) szerverpiac nem is volt. Én ezt nem értem..
1300MHz-es Duron úgy ment mint egy 1300-as Pentium III-as és feleannyiba került. Na ez volt a valami. Na de ez már nem tartozik a topichoz. -
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #4053 üzenetére
Mi a baj a linkekkel? Jó ez így szerintem....
Láttam, én durván 45ért vettem (átszámítva), már 3000 bukóban vagyok.
Nem jött meg, hétfőn kaptam ezt a mail-t:
Dear Mr. Oliver *********,
Your request for assistance (SR # 8200125621) has been reviewed and
updated by one
of our agents.
Agent Response and Service Request History:
Problem Description
01/15/2008 01:28:14 AZAHARS
Dear Oliver,
Thank you for contacting AMD Tech Support
At the moment we don't have this part in stock I'm afraid. We are
awaiting new stock to come within one week. As soon as we will receive
new parts we will process your replacement request with high priority.
We apologize for delay.
Thanks <(>&<)> regards
Artem, AMD ETSCMondjuk még az új hűtő sincs meg, tehát annyira nem sürgős jelenleg a proci.
-
bnss
veterán
válasz
Gyuri27 #4048 üzenetére
Nem követtem a témát állandó jelleggel, bele-bele olvastam, ezért nekem újdonságként szerepel ez a link.
Az olvasottaktól nem lettem boldogabb, Phenom 8xxx szériáról remélem nem kell ilyen híreket olvasnom a közejövőben, hanem teszteket láthatunk.
(#4052) VaniliásRönk: valóban, még nincs egy hónapja, hogy addikt.
-
dezz
nagyúr
válasz
Gyuri27 #3805 üzenetére
Ez mi akar lenni? Itt még vannak 5600+ alatt 90-esek, de ebből nem derül ki, hogy gyártják-e is őket.
Amúgy most már asszem nyilvánvalónak vehetjük, hogy az új, 65nm-es 4600+ 2,4 GHz-re jön, nem 2,3-ra. (Annyira szeretem, amikor kritika nélkül mindent átvesznek egymástól...)
Raymond: Értem, amit írsz, és nyilvánvaló is. De akkor is csak annyi történt, hogy végre - épp ideje volt - leállnak a 90nm-esekkel (szóval ennek kivonása befejeződik). De a 65nm-es vonal (némi "racionalizálás" után) még jó ideig velünk lesz.
-
dezz
nagyúr
válasz
Gyuri27 #3801 üzenetére
Nyilván némileg drágább lesz, mint a - továbbra is gyártott - 4400+(*) és némileg olcsóbb, mint a - továbbra is gyártott - 4800+.
(*) Mellesleg vajon miben lesz jobb az új, 65 nanos 4600+, mint az azonos órajelű, szintén 65 nanos G1, és G2-es 4400+?
Raymond: Ha csak az említettek szűnnek meg, akkor egyelőre a 90nm-es gyártás sem áll le, nemde?
Hanem majd valamikor, amit egy akkori cikk fog közölni. A hír szerint most vezetik be a 2,3-as(???) 4600+-t, és elvileg nem mint ee-s, szerintem nem 1 hónapra. Tehát az is "lesz". Így a választék még egy ideig: az itt nem említett 90nm-esek, és a legtöbb (+1 új) 65nm-es...
(Tudtommal az energy efficientek nem pusztán alacsony feszen járatott átlag procik, hanem a jobban sikerültek közül kerülnek ki, amik alacsonyabb szivárgási árammal is rendelkeznek.)
-
dezz
nagyúr
válasz
Gyuri27 #3792 üzenetére
Érdekes "kivonási művelet", hogy közben új 65 nanós K8-at vezetnek be. Mellesleg korábbi hírek szerint nem is Athlon X2 4600+ lesz a neve, hanem elvileg az új nomenklatúrának megfelelő kódja lesz, amiben már nem szerepel az X2, és a +-os számozás is megszűnik. Szóval, össze vannak kissé keverve a dolgok a tisztelt média részéről. Korrektebb megfogalmazás lett volna, hogy a 90nm-es X2-eseket vonják ki. Úgy persze nem hangzik olyan szenzációsnak, kevesebb a klikk...
-
leviske
veterán
válasz
Gyuri27 #3648 üzenetére
Az ATi mindenben van, csak nem egyenesben... Amerikában ugyan azon az áron, amin HD3870-et helet venni, a 8800GT-t árulják. A viszonyát a két kártyának remélem nem kell pedzegetnem.
Mióta az AMD felvásárolta az ATi-t, azóta egyenes úton zuhan. Nem azt mondom, hogy fejletlen, de túl hosszútávra akartak fejleszteni és a R600 talán 2008 második felében lesz kihasznált architektura, addig a nV van nyeregben. VGA ügyben csak a Microsoftban bízhatnak, hogy a DX 10-et az ő irányukba kezdi terelgetni (jó példa erre a DX10.1)...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #3648 üzenetére
Akkor sem illik egy durván veszteséges év után emelni a fizetésed, már csak azért sem mert nem vágná földhöz ha lemondana arról a pár tíz-ezer dollarról, és még a dolgozók moráljának sem tesz jót, gondolom ilyen helyzetben az ő fizetésük nem nagyon emelkedik...
Raymond: Ez összesen négy negyed lett.
-
shabbarulez
őstag
válasz
Gyuri27 #3621 üzenetére
Az IBM eddig is besegített, az eljövendő 45 és 32 nm és a mostani 65 nm-es gyártástechnológiánál is. Mégsem jött be igazán a 65nm-es K10, és X2-nél is sokáig a 90nm-es változatokat gyártotta az AMD, lassan ment az átmigrálás a 65nm-re. Azt ugye nem gondolod komolyan hogy egy más által kifejlesztett technológiák, majd a két szét szeméért megkapja az AMD. Vagy saját költségen komoly kutatás-fejlesztési költségekkel jut egy cég új technológiához, vagy megveszi azt, de akkor meg arra kell komolyan költeni. Olyan hogy egyikre sem költ és csak úgy előterem a technológia a semmiből az elégé érdekes de nem túl reális kombináció.
-
FireGL
aktív tag
válasz
Gyuri27 #3494 üzenetére
"Az egyes árucikkekhez való "kóros tapadás" azonban a pszichológus szerint magatartás-, személyiség- és értékrendzavarokat jelez. Szerinte a márkaimádat mögött is valamilyen hiánypótlás áll..."
De még mielött valaki beleköt, én megtudom indolkolni, hogy miért raktam össze amd-s gépet.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Gyuri27 #3363 üzenetére
Vagy egy olyan alaplapban tesztelni, ami viszi az 1066-ot... itt van a xar regi ocska Asus M2N-e lapom, legujabb biossal Phenom/1066 ready...oke hogy csak sima am2, de akkor is. Raadasul van olyan 1066-os memó, ami 1,8V-on stabil...
No mind1, szvsz siman nem engedik kibontakozni, még egy darabig vissza tudjak fogni, de ha egyszer elszabadul...
-
dokar
addikt
válasz
Gyuri27 #3313 üzenetére
Az alapmodellhez hasonlóan 2,3GHz-es órajele lesz, ám a feloldott szorzó miatt lesz lehetőségünk szabadon állítgatni azt, így kihozva akár a 3,0GHz-et az új négymagosból. Ez nem is annyira extrém órajel, ugyanis sok új Phenom képes ekkora órajelen működni drasztikusabb beavatkozások nélkül.
sokan állítják ennek az ellenkezőét
a másik tészta, hogy már majdnem megvettem egy core 2 duo-t, de most mi legyen:
új procira 25k-30k HUF-ot szánok. várjak phenom x2-re x3-ra, addig meg húzzam ki egy BE procival vagy inkább vegyem meg az intel E4500-at, de akkor már később nem lehet phenom-om.? -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #3209 üzenetére
Nem magam miatt szeretném hogy legyen 64 bites teszt. Ha meglesz a Phenom-om, akkor úgyis letesztelem a saját kódjaimmal...
Viszont a 64 bites Vista terjedőben van. A programfejlesztők is már kijöttek a natív 64 bites támogatással ( játékok: HL2, FarCry, WoW, UT2004, Colin McRae 2005, ... ) ami azt jelenti hogy kezdik kiismerni. Szinte biztos hogy rövidesen berobbanak a 64 bites programok. Ha pl. valaki mostanában fektet 2-3 évre egy processzorba akkor nem árt tudni hogy az AMD megoldása milyen erőt képvisel az Intellel szemben...
-
Raymond
titán
válasz
Gyuri27 #3157 üzenetére
Az AMD oldala szerint a 9500 es 9600 verziok a kovetkezo beallitasokat tamogatjak az aktualis orajeltol fuggoen:
1.10/1.15/1.20/1.25V [link]
Azt hogy a processorok full sebessegen 1.25V-al mennek peldaul az Anandtech es a Tomshardware cikkei is alatamasztjak: Anandtech:
Az elso kepen 2400Mhz a frekvencia es 1.25 a jelzett feszultseg. A masodikon 1200 a 'Current Speed; es 1.05V a feszultseg. Ez megegyezik a Toms-os cikkben lathato infokkal (11-15 oldal). Igaz a Toms adatai szerint az az 1.25V inkabb 1.225V.Ez egyebkent megegyezik a mostani K8 Brisbane G2-es stepping ertekeivel. Ott is a 2300-as 1.25V BE valtozatban es 1.35V normalisban. Igaz az AMD oldalan meg nincs ott a 9700-as Phenom adat, de nagy valoszinusegel az is 1.3 vagy 1.35V lesz.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gyuri27 #3045 üzenetére
Nagyon szívesen.
De a tény az tény. Sajna még a core2 -őt se sikerült így befogni, nemhogy a Penryt. És ne feledjük, hogy az AMD a csíkszélességben is el van maradva. Be kell látni, hogy nem tudnak semmi normálisat összedobni, mióta bejött a core2. Ja, a VGA -król ne is beszéljünk. Ez a 3xxx sorozat meg szánalmas.
Pedig AMD fan vagyok, és megfogattam, hogy addig nem váltok, amíg az AMD nem dob ki valami csúcsmodellt. Asszem ez nem mostanában lesz. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #2632 üzenetére
Nem szoktam szóba állni vele, de most annyira szórakoztatott hogy kioktatott K8 memóriakezelésben K10 kapcsán, hogy nem bírtam megállni.
3000-en mindenképpen 8-as osztó a min., ha nem akarnak 800 fölé menni a RAM-mal (itt nagyon nem akartak). K8-nál még meg lehet indokolni azzal, hogy max. ennyit támogat hivatalosan (bár akkor nem értem minek állítottak oda egy tuningolt 5000+ Black Editiont), de K10-nél egyszerűen nem fogom fel miért.
Geil nálam nem RAM, A-Dataval meg még nem volt dolgom. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #2406 üzenetére
Én nem csodálkozok, csak dühít, a sok láma meg örül hogy dzsánni meg hámmon (stb.) mekkora májer, milyen jó áron kapni náluk a cuccot, használt dolgok azóta nem is mennek, a nyomott árakra meg pcbontók települtek (ingyen is drága lenne nekik), a PH meg nem tesz semmit mert nyilvánvalóan nem érdeke.
-
csatahajós
senior tag
válasz
Gyuri27 #2342 üzenetére
"Ha visáról fizetsz és nem rokon küldi akkor fizetsz áfát ami 20% + szállitási költség, + mehetsz vámolni v a csomagküldő elintézi némi felárral. Akkor meg már a gari miatt is jobb ha rádobsz 10k-t és itthon veszed."
Ha nem ipari mennyiségben másnak való eladásra rendeled akkor nem ;-) és hidd el nem egyszer rendeltem már. Rendben a postaköltség az plusz költség, de semmi más, ilyen márkás memónál meg sztem bevállalható a gari.
De mellékes is, itthon is lehet viszonylag olcsón kapni már Crucialt.
Kingmax: Ok, elismerem a tuning példányfüggő, de mondom nálam 6 darab modul bírta az 1000-et, és ez 6ból hat volt, igaz egy dekával többet sem, de azt vitték a 800-ra taksált Kingmaxok. AZért mert valami olcsó nem feltétlen szar, de persze elhiszem h neked meg rossz tapasztalatod volt vele.
A lényeg, h ha már teszteljük a Phenomot akkor használjuk már ki azt az 1066os memó támogatást, és mivel pont te írtad h de még drága, azért nem hiszem h akinek futni fogja ~50-60k-s Phenomra annak nem telik mellé 30k-s 1066os memóra (38-ért Ősitől megkapod a Crucialt is)
Szóval összességében a fentebb linkelt teszt pont hogy az X4-est hozta volna kis győztesnek, még ha fej-fej mellett is (merthogy kb annyi a hátránya mint amennyivel gyengébb memókkal megy).
-
csatahajós
senior tag
válasz
Gyuri27 #2331 üzenetére
Igen és Visa kártyáról még nem hallottatok...
?
Na a lényeg h pőersze, most lehet szemezgetni h mellik DDR2 jobb ár/érék arányú, de ahogy Oliverda írta 8k-10k ért itthon boltban, örök garival kapsz a kezedbe 1Gb 1066os Kingmaxot, no para. Szal nem az én fejemmel van a baj (bár nem értem miért kell egyből a másikat lecikizni, én teljesen jószándékúan írtam a barátom megszólítást...)
Gyuri, csak mégvalami. Nem olyan gagyi ám az a Kingmax mint gondolnád. Nem egy (szám szerint 3 modulpárt) gyárilag 800 mhz-es modult húztunk ki tök snassz Asus lapokkal 1000Mhz-re CL5ben, atom stabilan, sőt a legtöbb Corsair nem bírta ennyire...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest