- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
assemble
addikt
válasz
Dottore #24941 üzenetére
Itt, irja:
"sőt a 24 bit még rosszabb is a 16 bitnél amellett, hogy hatszor több helyet foglal."
A hatszor tobb helyet foglal meg emlitenem sem kell, hogy mekkor abaromsag ket szamot elosztani pedig nem olyan nehez: 24/16=1.5ha emellett 4-szeresere novelik a mintavetelezest, akkor oke, de annak a 24 bithez semmi koze.
Egy Sony X1050 (vagyis X1051, de az ugyanaz) amugy van nalam is a hazban
En azt mondjuk emlekeim szerint mindig nagyon jo hangzasunak hallottam. Reg hallgattam mondjuk, de a nagy hatterzaj annyira nem is remlik ott, az inkabb egy az elotti Sony lejatszon (talan peldaul A829-en) volt eleg sok, ahhoz kepest az X1000 minden teren elorelepes volt
-
válasz
Dottore #15090 üzenetére
Én meg a véletlenekben nem hiszek.
Annak az esélye, hogy egy ilyen relatíve új termék ilyen rossz állapotba kerüljön, és az eladónak f*ngja sem legyen az értékéről, és mindezt helyben és időben oly közel egy ismert eseményhez tegye; na ehhez egy cserép petúnia, meg egy bálna kell, és persze pont végtelenül nagy valószínűtlenség. -
ranger69
tag
válasz
Dottore #14936 üzenetére
Olvastam a fórumot, ezért is kérdeztem, hogy tud-e valaki egy olyan helyet, ahol a clip+-t meg lehet hallgatni, mivel megoszlanak a vélemények a hangminőségét tekintve. A clip+ Sennheiser cx300-II párosra továbbra is kiváncsi lennék, illetve hogy milyen fülest ajánlotok hozzá.
-
andorra
őstag
válasz
Dottore #14912 üzenetére
Köszönöm neked is és a korábbi javaslat tevőknek is, csak azért nem reagáltam eddig, mert azóta sem látok tisztán.
Ezt a megállapításodat meg kell cáfolnom, mert két eset közül egyben sikerült a képeket a FLAC számokba integrálnom, úgy, hogy a Fuzén ez meg is jelenik. A folder.jpg-k eddig viszont nem működtek.
Abban az esetben amikor sikerült, viszont csak egészen kis méretű bélyegkép jelent meg, 240x240/72dpi jpg kép esetén, nem tudom miért.
Úgy látom, sajnos mindenki csak találgat aki eddig hozzászólt és nekem kell a kísérleteimmel rájönnöm a megoldásokra. -
telemann
csendes tag
válasz
Dottore #14796 üzenetére
Továbbra is nagyon tetszik a sony a860, alig várom, hogy megjelenjen...
Egy kis kétség azért van bennem, mivel úgy érzem, hogy a jelenlegi sony a816 lejátszóm hangminősége gyengébb az iphone 3g hangminőségénél, ezért döntően az utóbbit használom zenehallgatásra (ie7 fülessel).
Az s-master erősítő tényleg nagy előrelépést jelent? -
-
pufajkasmir
csendes tag
válasz
Dottore #14736 üzenetére
Sziasztok!
NWZ-A844 lett belőle
tegnap és ma is voltam mp3 lejátszókat tesztelgetni immáron a sennheiser cx870-el. hát nem akarok messzemenő következtetéseket levonni mert minden player-en más más zenék voltak ...és persze a különböző marketing trükkök. annyi aznban tuti hogy ezek a myaudio-k fostosak
viszont némelyik kis noname szerintem (habár közvetlenül nem tudtam összehasonlítani) megszorongatta a clip+ hangzását, annyi hogy a sandisknél nem volt annyi fehérzaj, de éppen ugyanolyan fagyos hangja volt. sőt kb ezt tudom elmondani a kínai lejátszókról ebbe a halmazba sorolva a sandis-et is. fagyos a hangképük, ciripel a teteje a mély ha van is darabos, kockás, semmi egyensúly. és ami viszont kivétel nélkül összeköti az összes kínait mp3, hogy elég csak egyetlen fokot állítani az EQ-n és totálisan szétmegy a hangzás
a másik dolog hogy sajnos egy COWON/iaudiot-t (ez egyébként egy márka?) sem tudtam meghallgatni pedig nagyon kíváncsi lettem volna.
ami leginkább érdekelt az a sony volt és nagyon elégedett voltam úgyhogy alig várom hogy megérkezzen az A844.
viszont a sony alsóbb kategóriája ugyan jobb mint a kínaiak de szerintem nagyon mosnak. viszont így is vállalhatóbbnak gondolom őket mint a sandisket. 23ért már találtam egyébként olyan sony-t ami nagyon is jó volt: e vagy s453 nem tudom. azt én ajánlanám.
ami meglepő volt hogy kipróbáltam egy barátom iPhone 4-ét egészen jó volt. én konkrétan csak a classic-ról olvastam hogy okés, de én az iPhone4 et vállalhatónak gondolom. egészen tetszett.előfordulhat hogy a környezetem/hangulatom tolta el pozitív itányba az értékelést, mentségemre legyen hogy, közvetlen nem tudtam csak a régi iriveremmel összehasonlítani,
meg egy szar SE-vel
végezetül pedig annyit hogy talán én vagyok túl érzékeny de nálam a sony messze magasan lenyomta a sandisket. kb öasszehasonlíthatatlan. azthiszem te vagy mrlujoak írta hogy telet lágy természetes hangzású. na kb ez minden amit hiányoltam a sandiskből. a clipet még meghagynám ajánlott lejátszónak mert ár/értékben tényleg elfogadható, de ha a fuze-nak is ilyen hangja akkor ebben a sávban már inkább azt a sony 453-t vegyék szerintem az emberek.
-
Simi-San
tag
válasz
Dottore #14735 üzenetére
Nem igazán nyerte el a tetszésem,sőt kifejzetten utáltam az elég "hideg" hangját,ha esetleg pesten jársz a boráros és a Lágymányosi-híd közelében nagyon szívesen megmutatom.Gondolkoztam hogy majd később én is benevezek esetleg egy sony X-re de már nem nagyon lehet kapni. Ha kiváncsi vagy rá,csak szólj.
Üdv.
R. -
Simi-San
tag
válasz
Dottore #14732 üzenetére
Sokáig úgy voltam vele (kb. 5 éve) ,hogy nincs az U3-nál teltebb,dinamikusabb lejátszó,aztán jön a D2 és beleestem a saját csapdámba. Hatalmasat csalódtam benne,végül vettem egy X5öt és egy S9-t (Aminek már Penene fórumtársunk boldog tulaja). Nálam eddig csak az X5 tudta hozni az átalam elvárt szintet és nagyon sok külföldi fórumon olvasom ,hogy semmire nem cserélnék le,meg amúgy is inkább elrohad,mint hogy elromoljon
.
Nem rossz a Sanyi sem de van még mit tanulni egy lassan 7 éves lejátszótól.Üdv.
R. -
pufajkasmir
csendes tag
válasz
Dottore #14728 üzenetére
nem szoktam olvasni ilyen méretű kütyükön max sms-t. hangoskönyveket szoktam néha hallgatni futáshoz vagy utazáshoz vagy monoton munkához
mrlujoak: este még lesz időm betérni a westend-be a MediaM.-be. azt olvastam hogy ott ki lehet próbálni egy csomó sony-t de már így előre gyanús hogy meg kell rendelnem 33k-ért azt a sony NWZ-A844-t
mert sok mp3-at oltogatnak itt a fórumokon a cowontól vagy iAudiotól kezdve (egyébként vicces ez a márkanév
) az iPod-on át a sandiskig de a sony A X sorozatokra még nem érkezett kifogás. szóval gyanús hogy ezek most a legzsírabb lejátszók.
-
-
pufajkasmir
csendes tag
válasz
Dottore #14724 üzenetére
nem igazán tudom milyen különbségek vannak egy sony x és egy clip között. az x egyébként sem férne bele viszont egy sony A844 még korrekt.
nyilván nehéz dönteni, különösen hogy ezek méretre nem teljesen okésak. (a clippet sikerült visszaváltani)
nem gondolom hogy csúcs fülem lenne de a clip nem határozottan kényeztetiszóval váltani kell
kb két hónapja sajna vissza kellet váltanom tömegközlekedésre, autóról így napi 2 órát azért elvisz az utazás ha nincs motorozós idő + futás közben is szívesebben hallgatom a saját zenémet. (eddig egyébként egy sonyericssont használtam futáshoz de azt inkább nem minösítem
hangoskönyvekhez kb jó volt) na szóval ha kipróbálgattam egy nagyadag mp3-ast akkor fogok dönteni, végülis most itt ez a sennheiser is szóval a lehetőség adott
-
pufajkasmir
csendes tag
válasz
Dottore #14710 üzenetére
Sziasztok!
hát ezt nem tudom. nekem ez nagyon ciripel. lehet hogy ez kiegyensúlyozott hangzás de asszem másra van igényem. nem is tudom ki szereti ezt, megmutattam a hugomnak meg egy barátomnak is és nekiksem tetszett. pedig úgy vittem oda hogy azt mondtam előtte hogy ez csúcskategóriás hangzás és hogy nagyon tetszik
asszem 2005ben kaptam karácsonyra ezt az iriver ift180T -t, és egész este hallgattam, nagyon tetszett, simán beelőzte az addigi összes walkman/discman cuccaimat. nem kellet hozzá idő hogy megszokjam. és most is szívesen veszem elő mert ugyan ott van a halk sustorgás de kellemesen lágyan telten szól. kár hogy egy óra míg felmegy rá egy mp3és hogy 128megás. gondolkoztam most is iriveren de nem olvastam jó dolgokat.mondjuk a clip+ról neg olvastam jó dolgokat. kicsit mintha zavar lenne a fórumokon mp3 kategoriában. ahogy látom kb mindenütt a szájtépés megy
na de azt akarom még mondani hogy kipróbáltam az itthoni sony hifin (ami azért egy nagyon kurvajó darab, és nyilván nem lehet összehasonlítani az mp3 lejátszókkal, de úgy talán már érdekesebb hogy az iriver és a régi discman-em hangzása lényegesen közelebb áll hozzá mint mint ez a clip+ nevű műanyag darab.
(nagyon nehezemre esik hiogadtan fogalmazni miután kib*sztam 13 ezer forintot az ablakon)a másik amit még mondani akarok hogy az EQ szerintem fontos hogy jól működjön mert pl metrón vagy vonaton elveszti minden élvezeti értékét a zene ha nem tudod egy picit utánnahúzni. és hát az mp3 lejátszókat ha jól tudom nem otthon hallgatjuk a kis szobácskánkba.
schawo: "és inkább preferált egy általa is zajosnak ítélt irivert" erre csak annyit tudok mondani (nyilván túlzással) hogy ha választhatnék egy szokol rádió stúdió ban való hallgatása vagy egy nagyonjó hifi városi zajos szobában való hallgatása között akkor a városi zajos szobát választanám a k*vajó hifivel. ez nem érv hogy zajos, mert még csak nem is zavaróan teszi.
na kb ennyit mára. ha lesz időm pedig elmegyek egy elektrowordbe egy apple storeba és sony boltba és végig hallgatom az összes létező mp3 mert nem hiszem el, hogy ez a sandisk clip+ a szint. csalódott vagyok.
-
válasz
Dottore #14712 üzenetére
Nem hiszem, hogy tudnál meglepetést okozni. Van elég tapasztalatom közép és felsőkategóriás DAC-okkal, amiket nem lehet egy lapon emlegetni egy bármilyen mobil lejátszóval.
Viszont az ízlésünk gyökeresen különbözik. Én pont az általad emlegetett hangzást kerülöm a lehető legtávolabb. De ezt már az előbb is írtam.
-
válasz
Dottore #14698 üzenetére
Minden fülhallgató más tulajdonságokkal rendelkezik. Más impedanciával, más hatékonysággal. Egyik hangosan szól, másik halkan. A Galaxy S-em brutális kimenő teljesítménnyel rendelkezik, mégse süketülök meg tőle, mert az embernek van egy olyan képessége, hogy tudja használni a hangerőszabályozót. A hardveres képességek felszabadításával most 600 Ohmos fejhallgatóval használom a vonaton, majdnem maximális hangerőállásnál. Most akkor megsüketülök? Gondolom sejted, hogy nem. A Galaxy S-nél az EU-nak sikerült elérnie, hogy a cucc alapból szarul szóljon, hiszen vissza kellett venni a brutális teljesítményből, ami dinamikaveszteséggel is járt, tehát minden fülesen szarabb lett. Amúgy a Clip is ugyanígy dinamikahiányos EU beállítással.
EU megvédte a fülemet, vagy a tiédet? Nem! A sajátját mindenki maga védi meg. 30 éve elhagytam az óvodát, és még élek, szerintem tudok magamra vigyázni.
-
Tim82
félisten
válasz
Dottore #14565 üzenetére
Jó lesz az "egyelőre"-nek is. Na jó, grammar nazi mode off.
Egyébként visszaálltam a Cowon D2 + Galaxy S együttes hurcolására, D2 zenére - telefonálásra, sms-re, emailre, alkalmankénti netezésre Galaxy S. Ha meg olvasni szeretnék, bedobom a Tab-et a hátitáskába. Igazából még így is mindennel együtt egy-másfél kg összsúly alatt vagyok (Cowon D2 + CX300; Galaxy S + Dell BH200 bluetooth headset; Galaxy Tab). Már csak a CX300-at kell lecserélnem valami jobb agybadugós fülesre.
-
maláj
addikt
-
matyiGo
aktív tag
válasz
Dottore #12996 üzenetére
Tim82: "A statisztikák szerint az iPhone-ra épülô kapcsolatok legjobb esetben is talán egy évig tartanak."
..egy évig egy olyan csajjal aki az iPod-od miatt jött össze veled?
még egy minusz az iPodoknak.
Dottore: jó, de
a pénz is meglehetősen uniszex, és ugye közben p*nci mágnes is, a csúcs apple termékek meg kimondottan a jólét és a gazdagság szimbólumai.
persze lehet egy clip+-al is érvényesülni feltéve ha az egy BMW slusszkulcs kulcstartója. ...Vagy ha az elejtett vad - szarvas, kóborkutya, stb - fülébe gyömöszölöd az mp3lejátszódat és közlöd a kiválasztott hölgyel hogy: "néd, milyen jó az mp3-am, ez az állat is majd meg döglik érte"
nem kérdés hogy ezután csak szex következhet -
ponti_ak
addikt
válasz
Dottore #12739 üzenetére
Egyszer láttam is, hogy a füles zsinórjával van körbetekerve a lejátszó
"Alap" dolog, en mar fel sem veszem. Bealdozhato Sony mdr füles van a paromehoz. Eddig jol birja a gyürödest.
@bwoay: szvsz a Sansa mester cim siman kijar egy ilyen hint utan Neked. Bravo!!
OFF: Mielött megkapom hogy hol voltam: kicsit read-only lettem kb fel eve, privat ügyekböl kifolyolag, sorry. Azert mostantol igyekszem egeszseges szintre hozni a "ph!-ertekem"..
..bar ahogy elnezem, nem nagyon hianyzom, es meg mindig a Clip plü a bestbuy. :p
A Cowon X7-re is jött vagy 2 komment (jogosan)..
ponti
ui: ekezetem nincs a nemet bill-es mobil net-en (N810)..
-
hkari
őstag
válasz
Dottore #12735 üzenetére
Szerintem megvárom milyen a Zune,és maximum eladom,és Sony-t veszek. Átszámítva 32 ezerért Zune-al se tudok nagyon melléfogni. Majd ha már nálam lesz, akkor egy rögtönzött mp3 találkozót is össze lehetne hozni,mivel gondolom ti is kíváncsiak vagytok a Zune-ra,én meg egy X-re
-
válasz
Dottore #12702 üzenetére
Kövezzetek meg, de már "megvettem" a C250-et, új 1 év garancia, nem hinném hogy nem érte volna meg, mert azért 1 használt, gari nélküli lejátszóért adjak inkább 5 vagy 6.000-et, mintsem 8.650-et 1 garanciásért, nehogy már rosszabb legyen mint az a Grundig minőségben (kipróbálom és ha nem jó akkor állok a 8 napommal)
-
Xaels
félisten
válasz
Dottore #12607 üzenetére
Ha lesz rá lehetőségem akkor meghallgatom, de egy nagy mínusz pontot találtam már most "Battery Life: 15 hours". Persze a méret fenomenális és, hogy microSD-t is eszik, de nálam fontos szempont az üzemidő.
Lényegében RB után elvileg túl nagy különbség nem lehet a 2 lejátszó között hangzásban nem(főleg ugye ha saját szájízre állítom az EQ-t)?
-
themebuilder
senior tag
válasz
Dottore #12553 üzenetére
A fülhallgatós topicban sokan sajnos nem tesznek különbséget köztük.
-
themebuilder
senior tag
válasz
Dottore #12549 üzenetére
CX 300-at (2005) ne keverd össze a CX 300-II Precision-nal (2009)!
A CX 300-at külső cég gyárthatta az AKG K 324 P-vel egyetemben (talán a Creative EP-630 is ide sorolható, de nem bizonyított a tény), a CX 300-II Precision viszont már a Sennheiser saját fejlesztése. Újabb, modernebb fejlesztés. A kettő között közepesen jelentős hangzásbeli különbség tapasztalható. -
matyiGo
aktív tag
-
dudika10
veterán
válasz
Dottore #12147 üzenetére
Nem érveltem semmi mellett, csak azt írtam, hogy sokat nem lehet veszteni egy megbízható bazárból vett fülhallgatóval.
Dave™: szarul szól nem szól szarul, a fotós összehasonlításon bukott meg. Ami a fotókon megbukik az esélytelen, hogy eredeti legyen.
A Sony fülhallgatókat is hivatalos beszállítótól kell hogy szerezzék, ha hivatalos forrásból kaphatnak hamisat akkor a Basystól miért ne kaphatnának? Jah mert Te úgy gondolod és most éppen a Basys-t meg kell védeni, hogy védd a gondolatmeneted.
Nem állítom, hogy kapnak meg azt se hogy nem, de ha megtörténhet egy hivatalos forrással akkor egy másik ugyan olyan hivatalos forrással is. -
dudika10
veterán
válasz
Dottore #12142 üzenetére
Ha Te értesz hozzá akkor különbséget teszel vásárlás után és megreklamálod.
Jó esetben visszakapod a pénzed is, az eladó termékei elvesztik hitelességüket.
Ha meg nem kapod vissza a pénzed akkor a bolti ár harmadáért marad egy hamis fülhallgatód ami alig különbözik az eredetitől (mert ha nagyban különbözne akkor sok ember meghallaná a különbséget). Szerinted egy hamis CX500 rosszabbul szól mint egy eredeti CX300II? Sajnos nem volt még szerencsém ilyen összehasonlításra, de tippem szerint a hamisítvány sokkal jobban jönne ki, különben hamar kiderülne róla, hogy hamisítvány ha még a jóval gyengébb és olcsóbb fülhallgatót se éri utol minőségben. Ráadásul egy CX300II még mindig drágább.(#12143) Dave™ : Van saját élményem is, de ezt sajnos nem tudom neked most bizonyítani. Cserébe itt van egy hozzászólás például: [link]
-
dudika10
veterán
válasz
Dottore #12139 üzenetére
Vannak bazárosok akik elég sok terméket eladtak már, jó sok pozitív értékeléssel és vállalnak garanciát is a termékük eredetiségére.
Megbízható emberektől kell vásárolni és ha úgy gondolod, hogy nem eredeti akkor sem lesz probléma.Nyilván nincs semmiféle papírjuk, hogy árulhatnak ilyeneket és nincs 3 év garancia se, ezért kerülhet harmad annyiba mint a boltban.
Csak egyeseknek nem világos, hogy nem kell adózniuk, raktárat, üzletet fenntartaniuk, papírokat intézni, alkalmazottakat fizetni, stb. és azért tudják ilyen olcsón adni a termékeiket.bwoay: tisztában vagyok a kockázattal és nem is ajánlottam senkinek azt, hogy bazárokból vásároljon, középen szerettem volna meghúzni a vonalat, nem szerettem volna eldőlni egyik oldalra se, úgy látszik nem fogalmaztam elég érthetően vagy mivel Ti a boltok mellett ültök ezért már a közép is másik oldalnak tűnik.
"komoly problémát jelent az összes aukciós oldalon, de már az üzletekben is"
Miről is beszélünk most akkor? Mintha én is erre célozgattam volna...
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest