- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
HZoli87 #30476 üzenetére
köszönöm de nem a cache-et akarom áthelyezni, azért van az SSD hogy pörögjön szépen
hanem azt akarom elérni hogy ha Firefox-ban valami jó nagy 2-10-20GB-os fájlt töltök böngészőben akkor azt ne a windows/temp mappába tegye cache-be majd át a vinyóra mikor kész a letöltés
hanem alapból a vinyóra tegye és ott cache-eljemeg lehet valahogy ezt Firefoxban oldalni vagy át kell helyeznem a windows/temp mappát a merevlemezre?
-
Steelmanus
addikt
válasz
HZoli87 #30452 üzenetére
Ezt nem egeszen ertem, nalam fent van a YouTube Center es kivancsisagbol feltettem a YousableTubeFix-et - persze csak az egyik megy , mert a masik letiltva - hogy lassam a kulonbseget, pontosan a direkt link letöltesi linket, de nem talalom hogy hol kell keresni.
Par mondattal leirnad hogy mi ez, esetleg egy kepet rola, hogy mi is a letoltesi link. -
-
Kernel
nagyúr
válasz
HZoli87 #29945 üzenetére
Milyen élességről beszélünk, én soha nem bírtam azokat a ClearType fontokat, ami a képen is látható. Nálam nincs ilyen, noha én is telepítettem a frissítést, a hardveres gyorsítás is aktív.
Viszont a Win7-ben száműzve lett a ClearType (ha nem is lehetett teljesen), de én csak a szabványos fontsimítást állítottam be, registrybe áthozva a WinXP-ből átvett beállítást.
Ezért van az, hogy alábbi képen a nagybetűk szépen simítottak, de a kisbetűk sem romlanak el:
Összehasonlításként a teljesen kikapcsolt fontsimítás, a recés betűkkel:
-
Krystal_s
addikt
válasz
HZoli87 #29554 üzenetére
Megvan miért. Egyik gépen sincs frissítve 17-re. A korábbi verzióknál volt alapból true.
Leírás
"A problémát a "gfx.content.azure.enabled" paraméter okozza a böngészőben, amely az előző változatokban "false", azaz hamis beállításra volt állítva alapértelmezettként, azonban a Firefox 17-es kiadásában ez az érték "true", vagyis igaz beállítással szerepel." -
Apollyon
Korrektor
válasz
HZoli87 #28912 üzenetére
Igen, és egy újabb bejegyzés került az Uninstall or change program menübe, továbbá a tálcán is kétszer van már a Fox, és ráadásul új mappába telepítette magát (tehát kettő van)
Megint uninstall -> reinstall móka volt, mert elfelejtettem kikapcsolni az automatikus frissítést...
-
mrszitya
senior tag
válasz
HZoli87 #28283 üzenetére
Nem baj, hadd tudjon róla más is, hogy a háttérben azért mindig ügyködnek valamit.
Ami viszont még inkább érezhető lesz (a power-usereknek is) remélhetőleg, az az Incremental GC hatása. Ez már a 16 bétájában működik is - egyelőre olyan "fél vagy harmadgőzzel".
Pár hozzászólással korábban említettem már.
-
Steelmanus
addikt
válasz
HZoli87 #28241 üzenetére
Akkor nalam volt a hiba, gondolom az lehetett hogy meg a 15.0 volt fent, amikor leszedtem a Java-t majd ujratelepitettem, es utanna leszedtem a LibreOffice, es azt is ujra telepitettem mert jott ki frissebb, am a Libre megjegyzi hogy melyik az alapertelmezett bongeszo, es amikor a Libre-t telepitettem akkor meg a 15.0 volt az alapertelmezett.
Epp egy uj gepet raktam ossze masnak, es amikor feltettem az op.rendszer + a FireFox 15.0-at tesztelgetes kozben megneztem az Usite oldalat es lattam hogy van frissebb FireFox.
Azon a gepen nem probaltam frissiteni mert OS nelkul vittek el a gepet gondoltam minek ha ugyis legyalulom a vincsit. Mivel egy kijelzom van csak egy gepet tudok egyszerre hasznalni, es amikor mar az en gepem ment egyszeruen a Sugon keresztul frissitettem. Nalam is fut a Maintenance Service, csak a FireFox-ban tiltom az automatikus frissitest csak azt engedem hogy jelezzen ha van frissebb. Szerintem a Libre okozhatta a gondot, de mar tiszta telepitessel ujra telepitettem a 15.0.1-et igy helyesen lathato mar az Uninstall kozott.
Koszonom a visszajelzeseket. -
kranazoli
senior tag
válasz
HZoli87 #27530 üzenetére
De hüle vagyok. Még korábban Én is link-eltem egy cikket, ahol az addon-ok memória megregulázásáról volt szó.
zka67
Korábban már volt szó róla ebben a topic-ban, ugyanezt kérdezték (lehet több ízben is). A lényeg, hogy ez így van jól. Már Én sem emléxem pontosan, vmiféle "védelmi" eszköz, mely bármennyire is bosszantó direkt lett így megalkotva. Ez van. Nekem sem tetszik.
-
Steelmanus
addikt
válasz
HZoli87 #26541 üzenetére
Sziasztok!
Ez engem is erdekelne, en arra gondoltam hogy a vincsin levo esetleg lementett weboldalak cache-e, pl az ATI driver Help-je html formaban olvashato. Persze ez csak feltetelezes, nem neztem utanna.
En azert kapcsoltam ki mert ebben a topikban olvastam hogy masok is letiltottak lehet azert hogy azt is a memoriaba tarolja. Eddig semmi gondom nincs vele igy letiltva. -
-
Narancs
őstag
válasz
HZoli87 #26368 üzenetére
Aha, csináltam egy clean reinstallt, 13.0 ->13.0.1-re frissítettem, ugyanúgy 5 percenként összeomlik a flash "Adobe Flash 11.3 r300 működése leállt....", kb naponta egyszer pedig csonttá fagy a Mozilla, nem tudok feladatkezelőt sem indítani, ilyenkor csak a ki- majd bejelentkezés támasztja fel a windows 7 64bit-et.
Van valami tippetek megoldásra?
-
Steelmanus
addikt
válasz
HZoli87 #26368 üzenetére
Sziasztok!
Jelenleg amit hasznalok vincsit azon FireFox 14.0b6 van, ma frissult 14.b7-re, gondoltam teszek egy probat a 11.3x flash-el megint. Annyit vettem eszre, hogy a egy 3.2 GHz-es procit a buffereles kozben 70-75 %-on jaratja, mig a 11.2x alatt ez alig erte el az 50 %-ot de atlagban 45 % volt. Azt persze nem tudom mert meg nem neztem utanna hogy a bongeszo frissites mit tartalmazott, csak ugy gondoltam ha a stabil valtozatot modositottak, lehet a Beta is megkapta a javitast a Flash miatt.
-
HZoli87
veterán
-
WonderCSabo
félisten
válasz
HZoli87 #26314 üzenetére
Érdekes az ActíveX verzió működik rendesen.
Abban nincs benne az új sandbox, ami minden jelenlegi hiba okozója.
€uro: Nekem is volt ilyen baja, nekem full fx reinstall oldotta meg.
GoodSpeed: kranazoli és HZoli87 válasza elvileg jó kell, hogy legyen. Feloldod ami eredetileg ott van. Aztán elindítod a Firefoxot a mappájából, és ami megjelenik. Azt tűzöd le. Ha meg össze vissza van esetleg berakva akkor az %appdata%\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar mappából tudod kitörölni a tálcára tűzött ikonokat.
-
kranazoli
senior tag
válasz
HZoli87 #26319 üzenetére
Annyit tudok, hogy a YousableTubeFix-ben van olyan, aminek ez lenne a funkciója. Azt nem tudom van-é egyszerűbb; ill. az ebben lévő korrekt módon működik-e (YT és beágyazott tartalmak egyaránt).
De Én mást nem ismerek.
-
L7wy
őstag
válasz
HZoli87 #26195 üzenetére
Értem, de eddig nagy ikonban is szögletes volt a nightly (vagy ez kicsi lenne?), nálam mindenesetre biztos nagy ikonon volt végig, és szögletes volt.
Most meg kerek lett ismét.
Azonban ilyen lesz, ha Nightly gomb -> Beállítások -> Eszköztár elrendezése és egérrel áthelyezem. -
Steelmanus
addikt
válasz
HZoli87 #26179 üzenetére
Igen, nalam is csak nagyjabol felorat ment a 11.3.x eppen hutoket keresgelek es az ott leirt hibat generalta. Kivagtam a fenebe, 11.2.x vissza.
-
HZoli87
veterán
válasz
HZoli87 #26164 üzenetére
Most lett elegem belőle, amilyen gyorsan települt a gépre, legalább olyan gyorsan töröltem is és ment vissza a 11.2-es verzió. Pár perccel ezelőtt, NSO nézése közben (amiről tudjuk, hogy rengeteg flashes reklámmal van megtömve):
-------------------------------------------------------------------
Részletek, hogy a jövő generációi számára is olvasható legyen:
Forrás
Plugin Container for FirefoxÖsszegzés
Működésképtelenné váltDátum
2012.06.10. 11:35Állapot
Jelentés elküldveLeírás
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\plugin-container.exeProbléma-aláírás
Problémaesemény neve: BEX
Alkalmazásnév: plugin-container.exe
Alkalmazásverzió: 13.0.0.4535
Alkalmazás időbélyegzője: 4fc8de63
Hiba – modul neve: NPSWF32_11_3_300_257.dll_unloaded
Hiba – modul verziója: 0.0.0.0
Hiba – modul időbélyegzője: 4fc821fc
Kivétel – eltolás: 67059903
Kivételkód: c0000005
Kivételadatok: 00000008
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: 0a9e
További információk 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
További információk 3: 0a9e
További információk 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789További adatok a problémáról
Gyűjtőazonosító: 3030643199-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forrás
Adobe Flash Player 11.3 r300Összegzés
Működésképtelenné váltDátum
2012.06.10. 11:41Állapot
Jelentés elküldveLeírás
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\FlashPlayerPlugin_11_3_300_257.exeProbléma-aláírás
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: FlashPlayerPlugin_11_3_300_257.exe
Alkalmazásverzió: 11.3.300.257
Alkalmazás időbélyegzője: 4fc82063
Hiba – modul neve: NPSWF32_11_3_300_257.dll
Hiba – modul verziója: 11.3.300.257
Hiba – modul időbélyegzője: 4fc821fc
Kivételkód: c0000005
Kivétel – eltolás: 000ccb60
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: 0a9e
További információk 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
További információk 3: 0a9e
További információk 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789További adatok a problémáról
Gyűjtőazonosító: 3011611915-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
Steelmanus
addikt
válasz
HZoli87 #26137 üzenetére
Erdekes, nalam ma frissult, Gecko/20120608 Firefox/15.0a2 es nincs jelen, igaz van telepitve PDF-XChage Viewer 2.5.201.0 bovitmeny. Pedig emlekszem hogy nemreg amikor a Nightly volt 15.x verziszammal es kiprobaltam egy kis idore, abban benne volt.
Nem lenyeges, mert a telepitettet nagyon szeretem. -
chab7
addikt
válasz
HZoli87 #26012 üzenetére
Igen, itt is sok az 503 az utóbbi napokban és ahogy említettem, az fura még hogy a hozzászólás írása oldalon maxra tekeri a procit a firefox - miközben alig van valami az oldalon, szinte üres, csak a szövegbeviteli mező.
Ha meg kész a hozzászólás és olvasok akkor visszaengedi minimumra a procihasználatot. Ahogy az amerikai mondaná "víííírd" -
DS39
nagyúr
válasz
HZoli87 #25876 üzenetére
lehet de ez megint elsőre nem volt jó, kiírta hogy a részleges frissítés nem sikerült (amikor csak ezt a 9,7-est tölti le), utána újrapróbálja letöltve az egészet (kb 20 mega) és azzal már jó. nem tudom miért van ez. viszont az pozitívum hogy az UAC megkerülős cuccot nem telepíti újra fel.
egyébként jó lett ez a speed dial, meg az új designú gombok.
-
Steelmanus
addikt
válasz
HZoli87 #25822 üzenetére
Szivesen.
(#25821) teglasz Eloszor uritsd a cache-t Cirl+Shift+Del komboval a felugro ablakban valaszd a Mindent, Pipald be az osszes ures kockat, majd Ok. Ezutan tolts le egy kemprogram irtot, pl.: Malwarebytes majd futtasd le de ne Gyors modban, hanem Teljes vizsgalattal. Virusirtas azzal amit hasznalsz frissitett adatbaziassal, majd ird be hogy mi volt az eredmeny. Az is lehet hogy egyszeruen hardveres hiba, elromlott az eger es egyszeres kattintas helyett kontakt miatt kettot kattint, vagy maga a bill. adta meg magat, de ilyen tuneteket altalaban fergek okozzak.
-
scope2007
addikt
válasz
HZoli87 #25164 üzenetére
valóban
már itt is kint van...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Gombászkönyvek egyben
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest