- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMI911
Topikgazda
IPhone-on használ valaki Firefoxot? Mik a tapasztalatok az új verzióval? És az androidos verzióval?
-
válasz KAMI911 #64601 üzenetére
Bevallom a jelenlegi verziót nem ismerem, de előtte sokáig használtam Firefoxot iPhone-on és iPad-en is. Amik voltak vele gondjaim:
- iOS verzió nem támogatja a bővítményeket. Oké, ez iOS korlátozás. De hogy a Safari alá telepített tartalomblokkolót (adguard pro) se tudja használni...
- A régi iPad-emen (2017-es) érezhetően darabos minden FF animáció.
- A new tab képernyőt nem lehet szerkeszteni. Az oda kitűzött oldalak sorrendje sem állítható. Vagyis mindig az utoljára kitűzött oldal ikonja lesz a bal felső, a többit "tolja" jobbra/le.
- Program indításánál / minden új lap nyitásnálá a billentyűzet automatikusan felugrik. Ami nem lenne baj, csakhogy így nem lehet hozzáférni a könyvjelzők menühöz. Ezért először kell nyomni egy "vissza" gombot, erre becsukódik a billentyűzet és csak akkor jelenik meg a kedvencek gomb (iphone-on a bal alsó sarokban, ipaden a jobb felsőben <- ez olyan MS logika...)
- A sync-et gyakran kézzel kellett indítani, mert FF indítás után 10-15 perccel sem "hozta le" a desktopon elvégzett változásokat.
- És ami miatt elhagytam a FF iOS verzióját, az, hogy a szinkronizált jelszavakat nem tudta használni. Mármint magát a jelszó-szinkronizálást elvégezte, ott volt minden desktop jelszó a mobil FF-ben, de ha egy weboldalra be kellett jelentkezni, akkor az iOS rendszerszintű jelszókezelőjét hozta fel, vagyis a kulcskarikába lementett jelszavakat tudtam belőle csak elérni.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
tibaimp
nagyúr
Erre tud valaki megoldást: [link]
Köszi előre is.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
MODERÁTOR
-
Csupingo
veterán
válasz tibaimp #64604 üzenetére
Nem tudom, hogy ez eltér e az általad használttól, de így is kipróbálhatnád, hogy elvileg a magyar változatot töltöd le.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Beren
tag
Üdv! A telex.hu CSS-ében van egy olyan, hogy
*, ::after, ::before {
box-sizing: border-box;
scrollbar-color: #b7b7c7 transparent;
scrollbar-width: thin;
}
Ebből a scrollbar-width: thin; miatt keskeny a görgetősáv. Ha felteszed a Stylus nevű kiegészítőt, akkor abban ezt felül tudod írni.[ Szerkesztve ]
-
Beren
tag
válasz tibaimp #64604 üzenetére
Itt egy leírás a dologról a Mozilla blogján, szerintem ezzel meg tudod oldani újratelepítés nélkül is, de az is megoldja a dolgot, ha letöltöd a magyar verziót és felülírod az angolt (azaz ugyanabba a mappába telepíted, ahol az angol van most).
Régebben volt egy plugin, amivel lehetett nyelvet váltani, de most nem találom, jó eséllyel ment a levesbe a Nagy Pluginvész idején...[ Szerkesztve ]
-
Rison77
senior tag
válasz Valaki26 #64588 üzenetére
Hasonlóakat tapasztalok én is a 92.0 verzióval. Általában a facebook szokta ezt csinálni, hogy fogja magát, és egyik betöltéskor nem hajlandó betölteni a felét, ha kilépek teljesen ha nem lépek ki, csak új oldalt nyitok, semmi nem segít. Illetve ilyenkor a messengerben való írás is késik/akad. Egyedül ADblock Plus van, de ugyanaz a hiba ha kikapcsolom ha nem, sütik/gyorsítótár törlés is megvolt. Viszont nálam ha privát ablakot nyitok abban semmi gondja nincsen.
-
tibaimp
nagyúr
Köszi! A leírás szerint csináltam én is saját kútfőből, de a gond az volt, hogy minden újraindítás után visszaállt angolra!
Viszont a rátelepítés segített! Köszi a tippet.[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
KAMI911
Topikgazda
Gyertek, segítsetek tesztelni a jövő mobilos Firefox-ait:
Minden hibajelentés, hibajelentés-ellenőrzés, tapasztalat jól jön!
Kíváncsi vagyok, hogy tetszik nektek ez a verzió. Próbálok majd hírt is írni róla.
-
-
junior11
veterán
Egy kis olvasnivaló, "vélemény" a FF piaci részesedésének a csökkenéséről az elmúlt években: [link]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
ledgeri
nagyúr
válasz junior11 #64614 üzenetére
Még nem olvastam, de tartom, hogy ha valamiféleképp hivatalosan be is bukik, akkor a TOR használó közösség magáéként viszi tovább... vagy esetleg herélnek maguknak egy chromiumot???
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
laceszgamer
addikt
Csak nálam lassult be az elmúlt napokban a Firefox pár oldal esetében? Konkrét példa, Gamestar megnyitom a főoldalon minden betölt, de lejjebb picit a kis hírekhez csatolt képeket így " soronként " hozza be, vagy pl az Alapjárat oldala is ilyen. Ott is a képek iszonyat lassan töltenek be.
Megpróbáltam Edge-el, ott nincs semmi gond, gyors minden. Illetve FF alatt is az oldalak nagy többsége pl PH is totál normális tempoban tölt be, csak pár oldallal van gond.Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
MODERÁTOR
A minap feltettem a 91-es alapú (portable) ESR-t, alapvetően eddig minden rendben van vele, bár egy kicsit azért összekutyultak ezt-azt, szerintem feleslegesen. Pl. teljesen megváltozott a lapfülre nyomott jobb klikkes menü, eddig legfelül volt az oldal frissítése, most az "új lap" került a helyére, úgyhogy frissítés helyett rendszerint nyitogatom az új lapokat. De megváltoztak a szövegek is benne, "kép címének másolása" helyett most "képhivatkozás másolása" van, eltűnt a "kép megjelenítése", stb., szóval újra meg kell szokni.
[ Szerkesztve ]
-
KAMI911
Topikgazda
válasz laceszgamer #64616 üzenetére
Melyik verzión vagy? 93.0?
-
Siriusb
veterán
Valaki tudna segíteni abban, miként tudom aláírni a web-ext-tel az összetákolt kiegészítőmet, hogy állandóra tudjam telepíteni, ne csak ideiglenesen?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Elég érdekes hibába futottunk bele szülők gépén. Az elején azzal hívtak fel, hogy időnként probléma van az internettel, de ezt azóta sikerült leszűkíteni, és kideriváltam, hogy csak az egyik gépet érinti, és ott is alkalmazás szintű probléma van. Az alkalmazás ugyebár a Firefox, a jelenség pedig az, hogy bizonyos tab-okból lejönnek a netes oldalak, bizonyos tab-okból nem. Tehát most például olyan szituáció állt elő, hogy az első két tab-ban meg van nyitva valami, és ha nyitok 3. 4. vagy 5. tab-ot, és ott bármilyen címet írok be, nem történik semmi. Ha az első két tab-ban próbálkozom, ott bármilyen tesztelt weboldal letöltődik és megnyílik.
Egyelőre szándékosan nem indítottam újra a Fox-ot, mert gyanítom akkor ideiglenesen megoldódna a probléma, de biztosan nem véglegesen, mert kb 2 hete jelezték először ezt a problémát, és minden este kikapcsolják a gépet. FF adatok törlése és visszaállítása is eszembe jutott, de előtte jó lenne rájönni, hogy mi okozza a problémát.
Ellenőriztem, FF bővítményeket nem használnak, valamint licenszelt ESET vírusirtó/tűzfal fut folyamatosan a gépen, tehát a fertőzés esélye is minimális.Találkozott már valaki hasonlóval? Van ötletetek esetleg, hogy mi lehet ez?
Köszönöm!
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz A_ScHuLcZ #64622 üzenetére
További érdekesség: ha úgy nyitok új tab-ot, hogy a működő tab-on látható weboldalon valamilyen hivatkozást jobb egérrel kattintva új lapon nyitok meg, az is működik.
Közben túrom a FF support oldalát is, eddig eredménytelenül..
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
ledgeri
nagyúr
válasz A_ScHuLcZ #64623 üzenetére
Ez tipikus "valami félrement" kategória.
Profil mentés külső helyre mappájából, tényleg szükséges kiegészítők feljegyzése mellett, majd specifikus fájlok (előzmények, munkamenet, sütik, ha kell) visszamásolása, és újrabelakás újraszedett kiegészítőkkel, igény szerinti lépésenkénti ellenőrzéssel. Szerintem gyorsabb, mint megtalálni a konkrét okot, DE ha előjön újra, akkor reinstall is kellhet, vagy akkor nekiülni megint hogy mi lehet...Alapból is ajánlott, mert gyorsabb, mindennél, ha meg nagyon furdal a kíváncsiság a komplett bajos profilmappa el van mentve.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
Ha valami egyéb infó ötlet lehetett volna, akkor én venném, lehet jó lesz ötlet-tarsolyba!
-
[w]
őstag
nem kifejezetten Firefoxhoz kapcsolódó probléma, de engem az utóbbi időben nagyon elkezdtek bosszantani a keresőben egyre gyakrabban megjelenő automatikusan fordított oldaltalálatok.
ezek jellemzően https://hu.valami.com címmel jelentkeznek, azaz már előre látható, hogy nem is hazai oldalak, hanem egy külföldinek az automatikus fordításai, amit megnyitva az eredmény (nyilván az autofordításból következően) gyenge, általában értelmezhetetlen, mégis lopják/foglalják a helyet egy relevánsabb, de látogatottságban hátrébb kullogó magyar oldal elől.
félreértés ne essék, nem a magyar nyelvű találatokat preferálom, hanem ezeket a gusztustalanul tolakodó fordított oldalakat szeretném kerülni, tiltani.van erre szerintetek valami megoldás?
cmdr PETER W. VOLKOV
-
ledgeri
nagyúr
Hát simán kinézem a Google-ből, hogy saját maga implementálja, mint a chrome-os "oldal lefordítása" pop-up. Pár napig állj át startpage-re, mert ez google fetchelt találatokat anonimizál -szóval a találati kép hasonló lesz, második körben meg menjen egy duckduckgo.
Ha mindhárom csinálja, akkor a böngésződdel lehet valami, ha a Gugli, meg a startpage, akkor a fő kereső motor lehet a ludas, valamit állítottak. Ha csak a google.com-os találatok ilyenek akkor meg lehet, hogy valamiért ezt dobja az algoritmus neked >>ott a másik kettő.
Vagy: alap dolgok ha be vagy lépve lépj ki (majd sütitörles miegymás), ha ki vagy lépve, és nem baj, lépj be... kieg ellenőrzések, tiltogatások.... új profil a régi mentése mellett csak ellenőrzésképp...Én azt is utálom, mikor vadászni kell, hogy pl a samsung.com jöjjön be, és ne a samsung.hu, vagy a samsung.com/hu-hu/.... utálom, hagy tudjam már milyen url-t írok be...
-
mmdms
addikt
-
movax
őstag
Rendszeresen beleszaladok, frissen telepített FF-szal is, Chrome-mal is. Általában az első keresési találatok rendben vannak, utána kizárólag zagyvaság jön.
Példa: fürdőkádjavítási tippeket keresek "epoxi, kád" kulcsszavakkal, legfrissebb FF. A második oldalon már ilyen találatok vannak (nézzük az URL-ket):[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz NeoPampalini #64639 üzenetére
Nem, ez nem FF gond, ebben a keresők durván sárosak.
-
[w]
őstag
én is úgy gondolom nem FF gond, csak hátha más is belefutott és talált rá megoldást, mert nekem eleddig nem sikerült...
bár webmester oldalról régebben ismert a probléma, a google gyártja ezeket a fiszem-faszom automatikus fordításokat bármihez, amihez a mocskos kis indexáló keze hozzáér...
(honlap felől robots.txt-vel orvosolható lenne, csak hát ki gondol erre)azért a te találatod elég durva, félelmetes, hogy a legártatlanabb keresésre is mennyi faszságot tud összehordani, engem retek módon idegesít
[ Szerkesztve ]
cmdr PETER W. VOLKOV
-
Zsocó
aktív tag
Hogy állítom be a böngészőt, hogy bejelentkezés nélkül ne dobálja megnyitáskor a Google a személyre szabás, adatvédelem és szerződési feltételeket?
-
MODERÁTOR
-
nyugis21
kezdő
Most kezdtem használni ff-et, rögtön feltűnt, hogy a háttérben folyamatos kapcsolatot tart pár furcsa weboldallal, mint az amazonaws vagy googleusercontent.
Ezeket le lehet valahogy tiltani, vagy vegyem tudomásul, hogyfolyamatos adatcsere megy a webezésemről?
Friss Nyugis - akinek nem hagynak nyugtot.:-(
-
ledgeri
nagyúr
válasz nyugis21 #64644 üzenetére
Min nézve láttad, hogy a böngészőn mit nézve áll fent ez a kapcsolat, milyen kiegek mellett?
Egyébként számodra van a Ublock Origin Hard mode-ja kitalálva. videó ha kell a vizuális ismertető Ha ezt bekapcsolod, akkor csak az a webelem tölt be amit te engedélyezel. Eleinte 99%-a a weboldalaknak törik, de idővel a használatod alapján kitisztítod magadnak. Ezzel élek már jópár éve... csak ajánlani tudom!
-
nyugis21
kezdő
Ezektől függetlennek tűnik, ff indítás után, amint van internet, létrejön a kapcsolat és a webezés lejártáig tartósan megmarad.
Win alatt a task manager elinditása után megnyitom a resource monitort, megvárom, amíg a cpu és hdd ablakokban lenyugszanak a hullámok, akkor elindítom a ff-t, megvárom, amíg beáll, akkor amint csatlakoztatom az internet kábelt, azonnal csatlakozik egy akamai akármi weboldalhoz, majd nem sokkal később a goggoleuser-hez és e100 net-hez is, és ez a kettő tartósan megmarad a ff kilövése és internet kapcsolat megszüntetéséig az ablakban.
ledgeri:
Köszönöm, mindjárt megnézem.
(bocsánat, a fórum nem enged válaszolni a kérdésedre, amíg valaki nem válaszol az én beírásomra, elég furcsa.)[ Szerkesztve ]
Friss Nyugis - akinek nem hagynak nyugtot.:-(
-
junkhead
aktív tag
Sziasztok, tegnap óta a Firefox (legfrisseb verzió) nem tölt be minden oldalt úgy, hogy görgetni tudjam.
Betöltéskor egy pillanatra megjelenik az a hasáb, amit pl. lefele kellene görgetnem, de eltűnik, és ennyi.Mi a fene lehet?
Nem akarok böngészőt váltani.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest