- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
Skynet258 #42908 üzenetére
Nálam forditva. Az IE10 körül jott be a szurke elmosas, amit a win8-ban a microsoft mindentutt hasznal. Nálam fortelmesen nez ki. A cleartypeot nem szerettem winxp alatt, de hetesen mashogy mukodik, ott elfogadhat. Vagy csak hozzaszoktam az évek alatt. De a szurkearnyalatoshoz nem birok. Sajnos ez van az ujabb officeokban is. Ronda. De gondolom monitorfüggő is. Te milyen monitort használsz? Mert nalam ips paneles dell u2311 van. A céges gépemen szintén ips paneles fulld monitor van. Elképzelhetőnek tartom, hogy mashol maskeppen nez ki, mert pl a tv kimeneten a cleartype mashoigy nez ki, gondolom azert, mert ott mashogy vannak elrendezve a subpixelek. MVA panelen, 40"-os samu tv-m van. Át lehet állitani a cleartypeot, hogy tv-n jobb legyen, de akkormeg a monitoron nem olyan.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Skynet258 #42905 üzenetére
Amikor XP-ről átálltam Win7-re, én is variáltam ezzel, mert évek során hozzászokott a szemem az XP-típusú fontsimításához, ezért ugyanazt akartam viszontlátni (a böngészőben is), az utált ClearType nélkül.
Egyrészt kellett egy regfájl:
Windows Registry Editor Version 5.00
;Remove Segoe UI
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts]
"Segoe UI (TrueType)"=""
"Segoe UI Bold (TrueType)"=""
"Segoe UI Italic (TrueType)"=""
"Segoe UI Bold Italic (TrueType)"=""
"Segoe UI Semibold (TrueType)"=""
"Segoe UI Light (TrueType)"=""
"Segoe UI Symbol (TrueType)"=""
;Font Substitution
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes]
"Segoe UI"="Tahoma"
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
"FontSmoothing"="2"
"FontSmoothingType"=dword:00000001Ezzel lehet visszavonni, ha valaki úgy akarná:
Windows Registry Editor Version 5.00
;Restore Segoe UI
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts]
"Segoe UI (TrueType)"="segoeui.ttf"
"Segoe UI Bold (TrueType)"="segoeuib.ttf"
"Segoe UI Italic (TrueType)"="segoeuii.ttf"
"Segoe UI Bold Italic (TrueType)"="segoeuiz.ttf"
"Segoe UI Semibold (TrueType)"="seguisb.ttf"
"Segoe UI Light (TrueType)"="segoeuil.ttf"
"Segoe UI Symbol (TrueType)"="seguisym.ttf"
;Remove Font Substitution
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes]
"Segoe UI"=-Valamint az alábbi ablaknál kinéztem XP-ből az összes beállítást, ugyanazt beállítottam a Win7-re:
Persze, ez is valahol registry beállítás, de ebben az esetben inkább ezt a manuális módszert választottam.
Végeredményben, noha magában a Windowsban maradtak részek, amire nem tudtam hatni, de a lényegesebb dolgok helyreálltak, beleértve a böngészést is.
-
mekker
őstag
válasz
Skynet258 #42905 üzenetére
Hát most nézegettem vagy negyed órát, de nem látok lényegi különbséget. A Firefoxnál valamivel nagyobbak a betűk, meg a betűközöket, 1-2 részt kicsit máshogyan renderel, de az AA és a betűk kb. bitről bitre ugyanúgy néznek ki.
eredeti kép (képzézők mutatják a pixeleket)
+
ezt is csak a böngésző mossal el; kék-narancs FF, szürkeárnyalatos ChromeNem hitvitát akarok kelteni, de szerintem inkább a Windowsos Clear Type-ot lenne érdemes állítani, az Anti-Aliasing Tuner pedig valószínűleg már nem működik rendesen, mert nem sok mindent csinál (írják is, hogy 38 óta nem megy).
-
mekker
őstag
válasz
Skynet258 #42882 üzenetére
Screenshot
Én nem látok semmi nagy különbséget a két AA között, Chrome-ban hol lehet beállítani az AA-t, plugin? -
-
9CS
senior tag
válasz
Skynet258 #4776 üzenetére
Azt a flasht is kipróbáltam, mivel azt adja fel valóban eredetileg is az adobe oldala. Viszont közben kollégám azt mondta, hogy az egy ilyen proxy és flash együttesének a „hibája”, ennek érdekében holnap lehet viszek notit, és megnézem mi az igazság, mert nagyon dühítő.
Másik gépen: Athlon BE-2350 „tesztoldal” nyitva kétszer + ezaz... Firefox prociterhelése 15%-25% között ugrál(, de az órajel is 1800-2100 között a Cool & Quiet miatt).
Mindenesetre érdekes ez a nagy szórás a gépek között.
-
9CS
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Háztartási gépek
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Óra topik
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest