- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xaels
félisten
válasz
polimorf #58723 üzenetére
A kipu csere az majd egyszer ha rámszakad az ég, vagy csak fogok egy flexet és levágom
Egyébként ebay-en találtam pont olyat amilyet szeretnék. [link] persze ennyit nem költök rá. Mondjuk ha a mostanit eladom akkor talán nem kell ennyit rááldoznom.
De jövő hónapban ha száraz idő lesz akkor némi csiszolópapír meg festékspray társaságában leoperálom úgy is, hogy a vázon levő 1-2 kisebb rozsdafoltot lekezeljem meg a hátsó rögzítőjét a kipunak mert eléggé ki van fakulva.
-
Xaels
félisten
válasz
polimorf #58721 üzenetére
Két 12-es anyát hegesztettünk fel távtartónak a konzolt adó lemezre, azért kell a 4db hosszabb csavar. A váltó oldalon nagyon szűk a hely ezért a szerkezetet előbb össze kell rakni és utána lehet felcsavarozni. A pedálokat is hozzá igazítottuk, a végeredmény pedig több mint kielégítő. Azzal, hogy nem kell csutkára kinyújtanom a lábam könnyebbé vált a váltó kezelés, az új szerkezettel kicsit rövidebb lett a pedál útja is és a súlypontomat is jobban tudom változtatni.
Most ha belefér majd akkor az üléskárpit lesz a következő, de gondolkozom egy rövidebb, szimmetrikus végű kipufogóban is.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
polimorf #58680 üzenetére
Van itt valami ilyesmire leírás, de én most dög vagyok elolvasni.
Ha működik, akkor jelezd.
-
baboss
őstag
válasz
polimorf #58492 üzenetére
Mivel nem a pályán megyek így a GPS 1:30 -at irt ki.tehát 9:30-ra leszek ott.Addig cigi,meg előkészülök a videóhoz.
Egész jó az új kamera.A tablet-ől vezérelem,mert azt lehet kesztyűben is tapizni,a telefont meg nem.
Az SJ4000+-os a 2k felbontással és a 120fps-sel (de csak 720p-nél) tud többet a simánál. Ez utóbbi miatt nagyon a +-os felé hajlottam volna.
Megnéztem tucatnyi tesztvideót a youtube-on, és szerintem kiábrándítóan rosszabb a képminősége a +-osnak Beégett, kontrasztszegény... Akár be- akár kikapcsolt hdr-rel. Ráadásul a sima néhány esetben még a 3x - 4x drágább goprokat is kenterbe vágta. Így végül én a simát vettem meg. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
polimorf #58492 üzenetére
Igazán nem akarok variálni, de én úgy gondolom, hogy nekem és Mosquito-nak tök felesleges bemenjünk Győrbe, nektek amúgy is át kell jönnötök rajta, mi viszont akik pályán jövünk, sokat spórolhatnánk időbe, ha itt találkoznánk, mert pont ahol keresztbe eljövünk, ott van egy kihajtó.
Vagy valahol ekörül...
-
baboss
őstag
válasz
polimorf #58489 üzenetére
V.Stryker
Mosquito34Ma karikáztam 1. Be kellett mennem BP a kameráért. Szokás szerint késésben voltam,hajnal 4- kor fejeztem be a munkát. Beöltöztem,lementem a garázsba, indítom a motort és se kép se hang. 1 hét alatt a riasztó leszívta az aksit. Majd be kell raknom egy kapcsolót, hogy ne legyen folyamatosan áram alatt.Gondoltam kitolom a garázsozol és betolom.Hát nem sikerült,mert nem tudtam feltolni az emelkedőn.Gyors leszaladtam a faterhoz kocsival a töltőért.15 percet töltöttem és már indult is.Este még felrakom,hogy legyen benne szufla.
Holnapra be fogok öltözni jobban,mert egy kicsit fáztam.Reggel 8-ra megyek a húgomért Bicskére, majd onnan Győrbe a találkozási pontra. -
Bogyó bá'
nagyúr
-
baboss
őstag
válasz
polimorf #58462 üzenetére
Én attól tartok, hogy vasárnap is esni fog egész nap.Már lassan 1 hete nem ültem a motoron,egyfolytában esik nálunk.Valószínűleg benevezek majd egy főtt kajára, napok óta hideget eszem,a melegszendvicset leszámítva.Spórolok.
Úgy néz ki, hogy holnap lecserélem a SJ4000 kamerát.Akitől vettem beszámolja,egy SJ4000 + wifi 2K (36000ft) lesz helyette.Telefonról,vagy Tab lett- ről lehet vezérelni.Szebb videókat lehet majd készíteni.
2K-s akciókamera / kalandkamera / sportkamera
12 MP-es OmniVision CMOS érzékelő, 170°-os látószögű optikával
2K@30fps, FullHD 1920x1080@60/fps, HD 1280x720@120fps videó felvétel
Beépített WiFi adapter / okos telefonról vezérelhető
Tartozék 30 méterig vízálló tok + tartozékok a rögzítéshez
Kompakt méret, 1,5” színes LCD kijelző, cserélhető akkumulátor
Felvétel MicroSD memóriakártyára, HDMI csatlakozóSzombaton vennem kell még egy esőruhát,mert ha jön a húgom akkor neki lehet,hogy kelleni fog ha esetleg elkap egy eső.
-
-
baboss
őstag
válasz
polimorf #58311 üzenetére
V.Stryker
Én a zsámbéki felhajtónál tudok csatlakozni.Felesleges bemennem BP,hogy utána visszajöjjek.
Pest megyei matricám van az csak Bicskéig elég.
Vennem kel egy 10 napos matricát 1470 ft.
Heti (10 napos) autópálya matrica
Érvényes a vásárlás napjára és még további kilenc napra (összesen 10 egymást követő napon az ország összes fizetős díjszakaszán használható).
Jó nektek, hogy motorkerékpároknak ingyenes az autópálya használat. -
-
baboss
őstag
válasz
polimorf #58087 üzenetére
Köszönöm.
Nekem is tetszik,de a lényeg, hogy kényelmes és most még meleg.A boltban azt mondtam,hogy bélelt téli kesztyűt szeretnék,viszont a honlapon most azt olvastam,hogy átmeneti.
Most már marad,ha nagyon hideg lesz és mégse bírja akkor nézek másikat.A honlapon nem is láttam olyat ami kimondottan téli lenne,így nem is tudnám mire becseréltetni. -
baboss
őstag
válasz
polimorf #57993 üzenetére
Nem sajnáltam rá azt a 20 k-t.Szerintem megérte.A vasárnapi 3:30 perces utamat felvettem,viszont aksit kellett cserélnem,még jó hogy vettem egy pót aksit hozzá.Viszont a hosszabb túrákra szerintem elfog menni a 3-4 aksi is.A minőségével megvagyok elégedve.A kamerát hagyom a sisakon, mert (amerre nézek azt veszi) így menet közben a szép tájakat is feltudom venni megállás nélkül.Köszönöm a gratulációt.
Ha jól emlékszem akkor nálad egyenlőre csak terv a kamera,pedig te sokkal többet túrázol. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
polimorf #57828 üzenetére
Ha tudnád, hogy a bukócső bal oldalát ma jól összeb@sztam....
Pont a hülye dobozzal sikerült ma délután előre lelökni a gépet az oldalsztenderről. A mánfai templomnál megtaláltam a legjobb beállítást a motornak a "háttérhez" (jó murvás, előre picit lejtős terep), a dobozt nyitogatom hogy kivegyem a fotomasinát, erre előre elszalad az egész...Vért izzadtam, mire fel bírtam állítani. Csak a festék jött le a bukócsőről, meg a bal kormányvégsúlyról, szerencsére más kár nem esett. Most szomorú vagyok....
Itt történt az eset (qrva nagyot...):
szerk: mondjuk ha nincs a bukócső, akkor meg a tankot és a blokkot törtem volna össze. Ezt már megérte megvenni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
polimorf #57742 üzenetére
12 ezer forintos kínait akartam először (ugyanúgy Givi Monokey rögzítésű, ilyen platnim van), de arról meg másik fórumon lebeszéltek. A tiéd mitől repedt el? Esés, feldőlés, vagy csak úgy?
Egy srácnak menet közben letört a kínai, és sz*rrá tört a több százezer forintos fényképezőgépe, optikái.
Nem szeretnék így járni, bár nekem csak olcsó fotomasinám van.
-
Xaels
félisten
válasz
polimorf #57734 üzenetére
Köszi. Ez sokkal inkább tükröz engem. Még azért van amit meg akarok csinálni és ugye kimaradt az első sárvédő meg az akkufedél és a tároló rekesz fedele a festésből. Szeretnék egy rövidebb kör alakú tükröt ami nem lóg túl a kormányon(egy CBF tükörpárt néztem), hogy jobban elférjek. A lábtartó konzolt is meg kell csinálni és akkor már legyen szép új markolat-és lábtartószett is ami jobban megy a festéshez. A légszűrőn levő rácsot meg a fedlapot is le akarom fújni. Na meg az ülés újrahúzása, de ezek mellett olyan dolgok is ott vannak mint a kardán és telóolajcsere és ha már a kardánhoz nyúlnak akkor ott új tömítést is cserélnék. Legyen szépen rendben és sokáig legyen hű társam.
Más
[link] bejön ez a sisak az egyszerűségével. Mondjuk kapna egy a motorhoz illő festést és egy bubiplexit
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
polimorf #57646 üzenetére
Neked van? Én elgondolkodtam az olcsó Oxford típuson, de egyelőre nem merek belevágni: sajnos a GS-en csak 200W-os a generátor, és nem biztos hogy elég lenne mindenre. Amúgy milyenek a tapasztalatok ezzel a típussal? Hosszú életű, vagy szeret tönkremenni? Maga a gumis markolatrész kényelmes?
-
baboss
őstag
válasz
polimorf #57630 üzenetére
Mennyibe fájna egy ilyen 2 napos túra 5l-es fogyasztással számolva ? Kaja terén nincs nagy igényem.
A szállás megoldható sátorozással is részemről.
Más:
Leszedtem a 2 dobozt a túrára,és kellemes meglepetés volt,hogy sokkal stabilabb,kezelhetőbb lett a gép,amikor fent volt néha igencsak dobálta a motort a menetszél,nem győztem kapaszkodni a kormányba. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
polimorf #57617 üzenetére
Az idei év egyik legjobb karikája volt. Mondjuk annak is örülök,hgoy a távot legyőztük. Meglepő, hogy szinte semmim nem fáj a seggemen kívül. Volt,hogy 300km-től jobban kikészültem. Ebben nagy szerepe lehet a motoros bakancsnak, ami jóval kényelmesebb a csizmánál, nincs is semmi baja a lábamnak.
Az utak nálatok fantasztikusak és a táj ott arra felé. Az út 2/3-a csodálatos erdei út, szerpentin. Sok helyen olyan fantasztikus volt a táj, mint a "A világ legnagyobb motoros útjai" c. sorozatban.
HSM-nek is nagy dicséret. Zokszó nélkül tolta végig a távot. Klassz gyerek.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
polimorf #57345 üzenetére
Tanusíthatom, bár odafele a széllel volt gondom rendesen.
Hogy ez a Tátra milyen csodálatos!
Mostanában úgy érzem arra fogok járni.
Az utak nagyon tetszettek, bár visszafele a gps úgy bevitt az erdőbe, hogy igazából aszfalt se volt. Ha szembe jött volna egy medve, nem is csodálkoztam volna.Hoztam kofolát.
-
Xaels
félisten
válasz
polimorf #57337 üzenetére
Pedig megnéztem volna a dobozodat hátulra felszerelve
Én ma levakartam a vaskereszt matricát a légszűrőről meg a hátsó sárvédőről. A légszűrő fedélre keresek majd valami mintát ami a festéshez megy, vagy ha veszek gyári légszűrő házat fedéllel akkor arra valami festést.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
polimorf #57037 üzenetére
Én nem voltam, mert össze van varrva a homlokom, meg az oldalam, nem tudtam bukót feltenni. Majd veled elmegyek hétvégén.
(remélem holnap el tudok menni már motorral fogászatra...)
Baboss volt két kollégával. Azt mondja úgy rohantak nem volt ideje fotózni, meg nem is néztek meg semmit, csak kajáltak.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
polimorf #56427 üzenetére
Hát... izé.... öööö... nem.
159 km-en állt a napi számláló, és abban a hitben voltam, hogy teli tankoláskor nullázták, mint én szoktam. A 20 literes tanknak meg vagy 500 km-re elégnek kellene lennie elvileg. Szóval azt hittem, hogy majdnem háromnegyedig lehet....Ja, egyébként volt egy érdekes hibám, el sem hiszitek: a hátsó féktárcsa cseréje után nem működött a fordulatszámmérőm!
(Villanyos már, nem spirálos). El is keseredtem egy kicsit, hogy "na ez jól kezdődik". Aztán az első döccenőbe bele menve megjavult, azóta is rendben van. Valami kontakthiba lehet valahol, egyszer megkeresem, ha lesz türelmem az egész kábelezést végig bogarászni.
Trafipax-szal is találkoztam hazafelé. de max óra szerint 60-nal gurultam előtte, meg amúgy is szemből mértek.
Az országúton viszont lett volna esélyük ellenem....
-
Xaels
félisten
válasz
polimorf #56259 üzenetére
"Após" biztos ismer valakit aki segít. Meg mintha a lányom keresztapjának a keresztapja is lakatos lenne, de meg kell kérdeznem.
Valami ilyesmi kellene nekem is. Egyébként az enyém is ilyen volt gyárilag mint EZ(első kép). Még utána nézek így állítva mehet-e mert akkor nem fog annyira kilógni oldalra és a dönthetőség is javulna ilyen téren
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LEGO klub
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest