Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Srácok, tudnátok egy-két tippet adni? Van egy Nolan N44 sisakom. Nagyon szeretem benne, hogy óriási a látómezője (lefelé is) és a hatalmas légbeömlőknek köszönhetően fenomenális a szellőzése, valamint UV-sárgában, fekete plexivel nem csak jól látható, hanem irgalmatlanul jól is néz ki.

A zajkomfort azonban nem tartozik az erősségei közé. A (plexire szerelt) állszellőzőt a melegebb napok beköszöntével részben emiatt, részben a még jobb szellőzés érdekében el is távolítottam, így a menetszél közvetlenül a lecsatolható állvédőre érkezik és nagyon kellemesen, a szem zavarása nélkül jut a sisakba. A billenthető állszellőzővel ennél jóval kevesebb levegő jön be és hangosabb, dübörgőbb is a sisak tőle. Jó lenne viszont elkerülni, hogy a leszerelt állszellőző miatt valami bogár bejusson a bukóba. Tudtok erre valami hálós megoldást? Rosszabb esetben leragasztanám a plexin levő nyílást fekete szúnyoghálóval, de lehet, hogy tud valaki ennél kulturáltabbat is javasolni.

A másik kérdés a sisak nyaknál történő tömítése. Télen, amikor neoprén maszkkal motoroztam, a bukó zajkomfortja számottevően javult, vélhetően a nyaki részen történő hatékonyabb tömítés révén. Van erre valami jól bevált megoldás? Más bukóknál is felmerülhet a kérdés, sokak számára fontos lehet egy jól bevált praktika.

Új hozzászólás Aktív témák