- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
ALI_G
veterán
A felelősség nyilván a gyorshajtóé. Képzeld azt, hogy egy kis csozé robogóval ami tényleg akkor mint egy bicikli, jön 90-nel az út szélén. Számítasz rá, hogy közel 2x annyival jön, vagyis fele annyi idő alatt megteszi ugyanazt a távolságot?
Ezt azzal is tetézhetjük, hogy a féktávolság négyzetesen arányos a sebességgel, szóval ha 50-nel jön (igaz robogóval 40 a megengedett!!!) 35-40 méteres féktávolság helyett ~20 méter lett volna (100-ról ~35 méter alatt áll meg egy jó superbike utcai motor, 50-ről 10 méter alatt).
Gyors hajtás veszélyes, ezt jegyezze meg mindenki. -
Ferdzsoo
addikt
Nem válik láthatatlanná, de a rosszul felmért sebesség miatt (azt hiszi a megengedett 50-el jön) úgy gondolja még be tud kanyarodni előtte. Aztán mivel 90-el jön a robogós, hopp mégse fért be.
Ilyenkor még vétlenként is kihozhatják a markolóst ha olyanok a körülmények.Példa: Faterom elé is kikanyarodott egy majom és összementek.
Helyszinelés után megállapították: mivel fater 56-al!!! ment emiatt a kikanyarodó autó csak 60%-ban hibás, mert ő arra számított hogy 50-el jön. Így faternak is kellett fizetnie.
Most képzeld el ezt egy 80-90-nél. -
-
Integra
titán
nézd, butított sportblokkos 600-as szerintem nagyon jó arany középút.
én a legkevésbé sem bántam hogy a régi karbis fézerrel kezdtem. jóindulatú, puha, kényelmes de stabil futóműves, erős mechanikával, 220kg-mal.
az tuti, hogy rr-t nem vennék első motornak, nagyon örülök, hogy nem rr-rel kezdtem motorozni.
ha tudnék kicsit hosszabb távon tervezni, vennék most az rr mellé egy 250-es supermotot, tanulni, vagy dirtbike tréningeznék sokat, mert azt érzem, hogy ez nagyon kell amellé, hogy az rr-t rendesen kitudjam motorozni pár év múlva.
ez az én személyes tapasztalatom és mondom ezt úgy, hogy évente átlag 2-3 vezetéstechnikai tréningen is részt veszek.szóval lehet fejest ugrani, ha úgy érzed, csak nem biztos, hogy érdemes.
-
emre
veterán
Azért ha már az anyagiakról van szó hozzá számoltad az eladással, vásárlással járó illetéket is?
Átiratás, törzskönyv, forgalmi. Ez ha jól tudom akkor 50-60k lenne. Szóval ha nem jön be a moci a cserével közel 100 ezres összeget buksz. Én ezt az összeget még hozzátenném és min 2-3 évre vennék motort. Viszont 600-as alatt tuti nem vennék én sem gépet. -
runner 125
nagyúr
Jah, a pénzügyi részével én is így voltam mindig. Életemben egy slukk cigarettát nem szívtam, stb. Nálam mondjuk ezek az okok részben beváltak.
Úgy rémlik totál ez lesz az első vasad igaz? Ahhoz, h tényleg ráérezz a dolgokra egy ilyen Bandit tökéletes tanulómotor. Esetleg még a GS500?
130-140-es utazót tuti, h bírják. Egy barátomnak volt annó 250-es Hornet-je. Japán belpiacos, máshol nem is lehetett kapni olyat. Noh, a sor 4-es 250-nel szokott velünk jönni, 130-140-et lazán tartotta az is.Tuti van róluk használt teszt, vagy sportmotoron topikja, kérdezősködj. Illetve gondolom youtube is tele van videjókkal'.
mod.
Értem persze, de valamilyen szinten mégis meglepetésként érte őket a dolog, ha "áll a bál".
Ha meglesz a vas, vidd el anyut/aput egy körre, talán kicsit ráéreznek a feelingre.
..ahogy láttam fentebb Feree13 is csontra azt írta, mint én; majd az idő puhítja őket. -
runner 125
nagyúr
Fokozatos beadagolás a legjobb megoldás ilyen helyzetben. Szvsz minimum célozgatni kellett volna annó, h te bizony szeretnél egy vasat.
Egyébként ha ilyen téren konzervatívak a szülők, akkor nehéz dió lesz őket puhítani, mást nagyon nem tudok mondani, de majd az idő "ellenük dolgozik". Persze ehhez az is kell, h tényleg balesetmentesen közlekedj.
..egyébként ne hidd azt, h mindenhol lazán kezelik ezt a dolgot. Az én szüleimnek, sőt még a rokonságnak sem volt sok köze a motorokhoz, ráadásul egy szem gyerekként még nehebb dolgom volt/van. Ha megemlítem a nagyobb gépet, a reakció egyszerre az, h már ez is bőven elég neked.
..persze én eddig mindig azzal zártam, h ennél nagyobb már tényleg nem kell, aztán ez a 3.
Sok sikert! -
Daywalker
addikt
Fater nagy motoros volt, Pannóniával zúzott még annak idején, meg aztán héba-hóba mással is. Ennek ellenére nem örült, mert kórházban dolgozik és néha látja kiket hoznak be motorról, illetve szerinte ma már veszélyesebbek az utak , mint annak idején. Ebben mondjuk igaza van, de ha otthon maradok is megcsaphat a 230, nem kell ahhoz motorozni, hogy bajom legyen.
Muter nagyon utálja, pedig annó még fater is vitte a gépével (azért is utálta meg, mert fater minden kanyarba döntögette rendesen
). Már a jogsi tanfolyam alatt is egyfolytában mondta, hogy minek nekem jogsi, mert úgyse lesz motorom (magamba mondtam: lófaszt nem lesz - csak hogy emre kollégát idézzem
). Nem is mondtam meg neki, hogy vettem, egyszer azzal mentem hozzá "látogatóba" és akkor ki volt akadva. Ez van...ha külön él az ember, akkor ne mondják már meg neki, hogy mit csinálhat és mit nem.
-
Kasza08
őstag
Nálunk nagyon ellenezve volt, pedig én már akkor megmondtam, hogy motoros leszek, mikor még csak 3 kerekű műanyag járgánnyal közlekedtem
10 éves koromra haver beoltott egy simsonnal, amit persze nem engedtek, illetve annak tükrében,ha megdolgozok érte. Erre kevés esély volt akkor. Aztán 14 évesen kaptam az első motorom, egy Steyer Puchot, mikor papám meghalt. tőle örököltem, nem engedték volna, de még életében nekem adta, csak nem hoztuk el. így indult el. most tudod hol tartunk? Faternak van 2 robogója, anyának 1 és az én RS-em
Innentől szerintem a nagymotoronak annyi lesz a feltétele, hogy eltudjam tartani.
-
Djuree
félisten
nekem fater motorozott sokat, de muter nagyon ellenezte a motorvételt, és muter hatott faterra és erre már ő is ellenezte. de én nagyon akartam és így inkább segítettek
korrektek nagyon. igaz nekem nincs senkim, csak a hobbijaimnak élek, nincs más amire költeni kéne, legalább ez legyen meg nekem ha másom nincs....
-
emre
veterán
tömören: lófaszt
Én akkor közöltem velük miután már megvettem, két hét múlva már szóltak hogy akkor megnéznék.De tetszett nekik az öreg csotrogány. Mire bevásároltam a teljes ruházatot annak már kifejezetten örültek. Mondjuk könnyű helyzetben vagyok, mert külön élek, meg túl vagyok a 30-on. (nem kicsit
)
Itt nem a féltés dolgozik, hanem a félelem, hogy már nem, tudnak irányítani, mert akkor is megcsinálod amit a fejedbe veszel. A féltés majd csak utána fog jönni. Most még inkább csak mérgesek. -
Ferdzsoo
addikt
Begyöpösödöttek. Sajna. Nem fogod tudni elmagyarázni nekik, így szerintem ne is vesződj vele.
Hagy düdögjenek. Majd mikor már több éve motorozol és látják hogy nincs bajod abbamarad a cseszegetés. De idő kell hozzá, meg neked türelem.Jah én régebben ilyenkor jöttem az: "örülj hogy nem bulira, alkoholra és drogra költöm, hanem xy-ra-"
Erre csak azt tudták mondani, hogy "ez igaz".
-
Gaboman
nagyúr
Neked kell tudnod,mindenesetre én mentem már CBR600Fel és GT650Rel is,nem mondom hogy a Hondát annyival jobb,sőt valamiben még alul is marad.
Minőségibb anyagból van ez kétségtelen,de amíg 800ból már 2006-2007es GT650R kapsz addig CBRből 2000-2003,az sem mindegy melyik mennyit futott.
Volt összehasonlítás még régebben az SV650 és GT650 között,a GTt összességében jobbnak találták és nem az ára végett.
Érdemes lenne mindegyiket kipróbálnod,CBR/GT).
GTből a fekete vázasok már jók! -
emre
veterán
Ott sajnos nem lehet uppolni a hirdetést, és ezért általában hetente törlésre kerülnek, majd újból felteszik, hogy elöl legyen.
Egy FZR-es ismerősöm is ilyen.
Hiába mondtuk neki hogy kényelmetlen, feküdni kell rajta neki akkor is egy 1000-es FZR kellett. Hasonló testalkatú lehet mint Te.
A gyerek sokat tekert versenybicóval, és megszokta hogy a feneke a feje felett van. -
runner 125
nagyúr
A francokat, én konkrétan emlékszem, h írtam, mennyire szép ez is.
Jaja, a piros olcsóbb, de valóban... vajon mi lett a régi fejidommal?
Amelyik hirdetésnél ez olvasható, szvsz tényleg nem lehet már forgalomba helyezni, azt is el tudom képzelni, h már 10 tulaja volt, és lazán elkeveredtek az okmányai.
-
emre
veterán
Már egyszer reklámoztam itt ezt a CBR 600 RR-t Egy ismerősé a gép, amúgy motorszereléssel is foglalkozik, Igaz nincs a megadott keretek között az ára, de ez tip-top.
-
yodamastah
őstag
Figy alkudozas egyszeru. Kinezel egy 1millas motort megmondod hogy neked csak 800k van. Az elado kozli hogy menj a picsaba. Megmondod hogy ok, semmi gond neked ez az ajanlatod, hivjon fel ha megis egyszer eladja ennyiert. Lehet hogy 3 nap mulva fel fog hivni hogy 850ert viheted. Ha nem hiv fel akkor sincs semmi, talalsz masikat
Van elado motor boven.
Persze ha turelmetlen vagy, vagy beleszeretsz egy motorba akkor kenytelen leszel kifizetni neki a kert arat...
-
Daywalker
addikt
Azt azért nem árt tudni, hogy a megadott km-ek szerintem gyakran nem valósak, pláne ha nem első tulajé már a gép. Egy szezonban szerintem simán belemegy bármilyen motorba 4, de sokszor 6 ezer km. Ennek függvényében ki lehet számolni, hogy mennyi lehet a valós futásteljesítmény. 8 évesen 20 ezer km, na ne már...de még 9 évesen a 37 ezret is kevés szerintem.
-
Picco
addikt
ott vigyorog a kezedben a liquid
nekem is ilyen van, imadompont tegnap mentem cbr600f-el, nekem tetszett, eleg kenyelmes volt es meglepoen eros a hornethez kepest, amibe elvileg ugyanez a cbr blokk van, katalogus adatok szerint csak 10le kulonbseg van, hat en sokkal tobbnek ereztem. valtohiba necces dolog, habar eleg gyakori tipusu a blokk tehat lehet h tudsz hozza normalis aron valtot
-
emre
veterán
A Kawa még akár jó is lehet, fiatal, jól néz ki.....
De ahhoz egy jó szaki kellene, vagy a ismerős akinek volt már ilyen motorja, és megnézné veled. Esetleg nézz be a sportmotor Kawa topikjába, vagy egyéb ZX6R fórumokon kellene utánakeresni a gép előéletének.
Még az is lehet nem vaddisznó a tulaj. -
emre
veterán
Nem vagyok régi motoros, de szerintem mind a két gép eléggé leharcolt lehet.
Ilyen billenő rendszámosat tuti nem vennék. Elég árulkodó a tulaj vezetési stílusára nézve.
A CBR váltóhiba a blokk széthúzással kezdődik (FZR-es információimra hivatkozva). valószínűleg kopott a váltó léptető tengely, vagy a kapcsoló körmök. A hiba erős jobb csuklóra vall. Ez a hiba az FZR-ekre jellemező, de ott sem 20000km után!
Az én 22 éves motorommal még nem jött elő, de fiatalokat is ki lehet nyírni könnyedén. A javítása bontott váltó bepakolása, kpl. tömítéskészlet beszerzése, plusz a blokk széthúzása aminek a munkadíja 30k körül van. (ha csak nem lehet a cbr váltót kpl. kihúzni a blokkból) Az alkatrészárakkal nem vagyok tisztában, fel kellene hívni 1-2 bontót. CBR-el nem vagyok képben, de PL. a Yamaha FZ750 6seb, YZF750 6seb, és az FZR1000 5seb váltója kompatibilis egymással. (csak egyben, az alkatrészeket nem lehet felcserélni) Könnyen lehet hogy a komplett váltó ami szemre jónak tűnt,berakva "sírni" fog.(ilyenkor még egyszer szétszedni a blokkot,vagy így együtt élni vele.
A 30-40E km futásteljesítmény nem veszélyes, ha okosan használja valaki, de egy sport gépet ugye nem 110-es utazótempóért vesznek. Szerintem ha nem garis helyről nézed, akkor a tulaj személye legalább annyira fontos mint maga a motor. -
.mf
veterán
Ma végre zárás előtt bankba is eljutottam, tehát most már kp is volt nálam, és még a Superzoneba is beértem zárás előtt
Ugyan Berik 7889-est néztem ki fehér-feketében, de abból sajna már csak 3 db piros volt. Mondták, hogy próbáljam ki a Mugent, aztán egy ilyen lett a vége. Arra számítottam, hogy 192/65 szélsőséges testalkatomra szívás lesz megfelelő ruhát találni, de odajött az egyik ottani ember (tippre a főnök lehetett?), rámnézett, majd azt mondta, hogy nézzük meg az 52-est -- és meglepően jól passzolt (természetesen az én pipaszár lábaimon, bár bokánál már a zipzár miatt nagyon jól fogott, de combban természetesen bő maradt; meg a karom is olyan vékony, hogy könyökömnél át tudom fogni, ott is lötyögött; de magasságra stimmelt, és a gerincprotimmal felsőtestben elég jól kitöltöttem, amin én is csodálkoztam).
A ruháról, még csak "álló helyzetben":
Ránézésre egész rendben van. Elég vastag bőr, kemény (alkar-könyök, váll, térd) és puha hab protektorokkal (mellkas, hát, csípő, ülep). Pár sűrűn perforált bőr rész (a fehéren kevesebb van: felkar belső oldala, has, comb belső oldala, lábszár hátulja, valamint a harmonika-szerűen összehajtogatott, "stretch" részeken: hónalj/váll, hát-derék, térd; a fekete verzión több és nagyobb felületű perforált rész, de inkább választottam a fehéret a jobb láthatóság miatt), az egybefüggő bőr részeken is néhol egy-egy sor lyuk; ezeknek hatásfoka csak menet közben derül ki, most még meg lehet sülni a 3x fokban(boltban is izzadtam, mint a ló így beöltözve...). Varrás jónak tűnik, igaz a logo egy kicsit odabiggyesztett hatást kelt. A kéznél a vágás kicsit lehetne eldolgozottabb, de hát ennyiért belefér. Bal oldalt belül egy zipzáras zseb, kb kéz-méretű, tehát egy nagyobb pénztárca is kényelmesen elfér benne kinyitva; jobbra egy tépőzáras zseb, aminek mérete az előző duplája. A belső erősen perforált vagy már-már hálós bélésen alul egy tépőzár, itt lehet a kabátba való gerincprotektort berakni. Néhány kisebb tépőzáras rögzítést még itt-ott felfedeztem, meg a belső kemény protektoroknál is tépőzár-hangot hallok, tehát feltételezem, hogy kiszedhetőek és cserélhetőek.
Szubjektíven:
- bazz, ez milyen nehéz már! Azt juttatta eszembe, amikor gyerekkoromban Visegrádban felvettem pár láncinget. Mérleg szerint csak 4.5 kg, de sokkal nehezebbnek tűnik.
- a nadrágot fel- és levenni szenvedős. A teljes ruha alatt pedig a gerincproti szeret úgy helyezkedni, hogy minél jobban szívasson; viszont csak kabáttal jó párost alkotnak. Városba ehhez egy térdprotektor + farmer kombinációban gondolkozom még -- tudom, hogy sokkal kevésbé véd, de kényelmesebb és könnyebb le- és felvenni. Meg persze nem tudok mindig váltónadrágot vinni magammal.Szóval most már jobban meg vagyok ruházva, mint a legtöbb motoros, akiket az utcán látok; már csak motor hiányzik, de nagyon
A propos, motornézéshez szerelőt tudtok ajánlani? S hogy megy ez? Elsőre megnézem én, másodszorra megkérek egy szerelőt, hogy nézze át velem az első körön túljutott motort, eddig még tiszta; de az odautazás hogyan, a szerelőnek megtekintett motoronként vagy megfelelő motor megtalálása esetén illik x összeget kezébe nyomni, stb, ez számomra teljesen homályfolt. -
yodamastah
őstag
Nincs kocsim. Egyetlen kozlekedesi eszkozom a 750es gixxeer. Ezzel jarok meloba, kozlekedek az orszagban, turazok kulfoldon, stb...
Persze a tavolabbi palyakra kell treler, akkor csatlakozom a haverokhoz, es visszuk a cuccokat kocsival meg trelerrel.... Hringre kigurulok oszt kesz.
-
Orbb
aktív tag
Jó Napokat! :-)
Remélem nem késő!
Rendelkezem egy 2008-as Mugen bőr szerkóval!
Deréknél zipzározható!Hátrányai:
Belül ezeknek még tépőzáras a belső hálójuk, ez néha szétjött, valamint ha sokszor fordítod ki, tisztás...akkor elenged!
Konkrétan ez a tépőzáras dolog, a csuklónál és mell tetején is gyengébb lett, de simán vállalható!
A kabáton a zippzár teljesen szét ment, tehát pont mostanság tervezem a cserét.
Belül 2 zseb, elég picik, de a lényeg pont elfér!
Szellőzése nem a legjobb, így nyáron szauna :-DNadrággal ennyi gondom nem volt! /koptató cserélhető, tépőzár/
Minden zipzár alatt víz záró réteg, az is bőr.
térd-váll-könyök protik!
Gerinc betehető, gyári hajlik!2év alatt szerencsémre nem kellet kipróbálnom éles szituban!
én akkoriban 100.000EHuf-ért vettem, 160rol volt lenyomva!
Ha még valami beugrik, megírom!
-
TayRol
nagyúr
-
yodamastah
őstag
Jo ez egy erosen alalanos kijelentes volt. De ugy 2004 utan jellemzobb hogy olyan rugokkal es csillapitasokkal jottek ki a motorok, hogy a palyan vegzett teszteken is jobban szerepeljenek. Alapvetoen egy 2000 koruli 600ast is igen jol helyre lehet rakni, de kell hozza tapasztalat es ido meg penz tesztelni. Epp minap allitgatam egy 1999es r6 futomuvet es valami hihetetlen milyen puha rugokakal es laza futomuvel adtak ki azt a motort.... persze ez utcara nem is biztos hogy rossz, de ehhez kepest egy mai bolti R6 futomuve olyan jo, hogy nagyon sokaig el lehet vele palyazgatni anelkul hogy hozza kelljen nyulni komolyabban.
-
FABRICIUSZ
tag
Nálam az öt éves motor-nál (Bandit) ugyan igy beesett a fékkar , azonnali fékolajcsere megoldotta a problémát .
És had ne mondjam ég és föld lett a különbség .
Nem hiába írják elő a gyártok a négy évenkénti cserét .
Ha meg aztán későn fékező az ember , hamarabb elfárad az az olaj . -
ALI_G
veterán
De hol az első?
nem találom.
Én is voltam ma egy ici-picit. Asszonyt hazavittem Békéscsabára.
Jövök ki körforgalomból és akkorát egykerekeztünk mint állatnem volt direkt, de kanyarból kifelé még döntve volt a gép és elemelkedett egy 10 centit kb. és csak akkor ért újra le amikor felraktam kettesbe. Mondjuk azt hittem alapból, hogy 2-ban vagyok, ezért is csokiztam be a gatyeszba
Mivel döntve voltam, mikor leért, rántott 3-4-et a kormányon jobbra-balra
Egyben van ez a hornet és erősebb gép se kell mostanságViszont idén jó ha mentem 200 km-t, egyszer tankoltam eddig
Olyan jól motozok mint 4 éve azaz szarul
-
Djuree
félisten
az nem lenne baj.
volt hogy haverral elmentem melózni (távközlési tornyokat baszogtat, nem tom mit csinál velük, az egész keleti rész az övé, bejártuk a fél országot), mentünk vagy 400-500km-t, nagyon élveztem, pedig csak egy 125-ös mz-vel voltam
ez az egy hosszabb motoros túrám volt csak. meglesz a mocim meg sem állok, csak egyedül nem szeretek semmit csinálni
autó-m is van, azzal is megyek mindig ha lehet, még a szomszédba is. nem azért mert lusta vagyok (sportolok) hanem mert nagyon szeretek vezetni. de a motort még jobban szeretem -
Gaboman
nagyúr
Ezek a dolgok az áttételezésen is múlnak nem csak a lóerőn,mivel az enyémnek jóval rövidebb a végáttétele.0-200on már az S1000RR kb 2.5 mp verne az enyémre,de 100on még nem jön ki a különbség.Ugyan ez van a ZX12vel és a Hayabusával is.Nyomatékban is azért van ott a motor,ezt írtam le hogy 180-200ig lehet őket tartani és nem kimondottan a lóerő végett.
-
Gaboman
nagyúr
0-100 1ben történik azért annyi a 60-100 meg 6ban azért.
Djuree Az a motor sem megy jobban mint egy MV Brutale 1090RR,legalábbis 200ig biztos nem,felette meg kevés átlag ember használja a motort.Ezért jók az erős nakedek mert 200ig lépést tudsz tartani a speed gépekkel,a fölött meg nagyon ritkán mész velük,meg nem is tartanád a tempót.
-
TayRol
nagyúr
ki lehet fogni jo ajanlatokat, sokat lehet sporolni.
-
Picco
addikt
ez jofajta, nekem is ilyen van, csak UFO matrica van rajta es ezert boltban 45k
gerincproti nekem is aktualis, szvsz dzsekibe epitheto forcefield lesz, ha valaha is eljutok olyan helyre ahol lehet kapni....amikor pesten jarok valahogy mindig kimarad, de majd most csutortokon megejtjuk
-
Djuree
félisten
rozsdásodást olvastam egy tesztben. de én ezzel úgy vagyok, hogy az új suzuki swiftek-ről is azt olvasom mindenhol hogy már az újak is rozsdásodnak, ismerősök közül meg nem tapasztalta még senki, szóval nemtom ez mennyire igaz...léghűtésnek meg ez a baja, hogy nem hűt eléggé ha kicsik a bordák. fater ls650-énél is ez a gond. kicsit sűrűbb olaj kell bele és valamit segít talán....
de most már több moci is tetszik
majd felülök párra melyik kényelmes. ha picit drágább a motor mint a keretem, de kényelmes és jó, akkor még picit gyűjtök hozzá -
Nippon
őstag
Az ügy jelenleg áll. Végül nem büntetett meg a rendőrség, csak rosszallásukat fejezték ki
, mindez arra elég, hogy a biztosító ne fizessen magától. Tehát marad a polgári per, aminek mindenki ismeri a menetét. A vállalkozó végül felajánlotta, hogy beszáll a javításba 100ropival, amit természetesen nem fogadtam el. Most a rendőrség helyszíni jegyzőkönyvét és fotóit próbálom megszerezni a perhez.
A II. kerületi kapitányság jelentett fel, elküldték az anyagomat Budaörsre, ott megállapították, hogy nem én vagyok a hibás, ezért visszaküldték a II. kerületnek, ők pedig kihozták, úgy hogy én szopok, a vállalkozót pedig meg sem büntették érte. Továbbküldték a bíróságra ahol egy kis senki titkár járt el az ügyben.
Otthon megkeresem a papírt és beírom a végét, tanulságos.
-
yodamastah
őstag
Sajnos az a helyzet hogy ha motorral elesel kozton akkor mindenkepp te vagy a hibas es fel leszel jelentve. Szerintem egyszeruen nem veszi figyelembe a szabalyozas, hogy ha hirtelen mondjuk tizedere csokken kanyarban a tapadas (homok, olaj) akkor motorral megengedett sebesseggel haladva is nagy valoszinuseggel elesel. Nem az utviszonyoknak megfelelo sebesseggel vezettel es kesz.
-
emvy
félisten
Persze hogy az elmenyert motorozunk
. Nekem az elmeny resze, hogy csutkaig huzom a gazt idonkent, meg 28 perc alatt erek Obudarol a Nepligethez csucsforgalomban . Na most ez onmagaban eleg sok problemat tud okozni, szoval mindenkepp jol jott, hogy 1-esben csak 90-et ment a CBF. Mostmar joval figyelmesebb vagyok, mint az elejen, de epp most veszek megint motort, es vegul nem vallaltam be egy 600-as SSP-t, hiaba tetszenek -- meg nem tartok ott tapasztalatban, hogy beleferne egy 180 kilos, 125 lovas gep. Szoval most jon a VFR, 230 kilo, 110 lo es VTEC, meg ABS. Ez most jo kompromisszumnak tunik.
Ha autopalyan / autouton hasznalnad, akkor az azt jelenti, hogy viszonylag hosszabb tavokat mesz. Erre a ZX6 nem tunik idealisnak, ha mar idomos, sportos motort keresel, akkor nezz CBR600F-et, VFR-t, Ducati 800-ast vagy 750-est, SV650S-et, Kawasaki ZZR600-at (olcson kaphato es egesz jo sporttura).
De komolyan, ZX6R-t azert vesz az ember, hogy 10e folott porogjon, vagy nem? Ha nem azert, akkor minek? Kenyelmetlenebb, dragabb, az egyetlen elonye, hogy ha hajtod, akkor megy mint az allat
. Itt a topicban Persunak van pl. R6-ja, de aztan o tenyleg nem olyasvalaki, aki egyenesben nyomja, kanyarban meg totymorog.
-
GabN73
addikt
szerintem ez csak attól függ hogy kinek mennyi esze van,érzi e a motort.Én 11évesen amikor ráültem a Simsonra(jelenleg is az van még,de készül a 28Le-s változat) el tudtam indulni egyből.Aztán 1-2 nap és nyeleztem is neki a határban
Gyári Simson után sikerült 1x-2x átülnöm egy Cagiva Mito Evo II-re.Nem is kell mondani hogy nagyon emgtetszett,főleg amikor nyit a power
Következő célpontom ő lesz.Jogsi készülőben
Néha-néha elviszem 1-2 kissebb körre apu 250es kis Szuszka csopiját,de az .... semmi
Szóval ha van esze és nem egyből azzal kezdi hogy nézzükmegmennyiavégeeee,hanem hogy miből áll a motor,szépen lassan próbálgatod a sebességet.De egy 16 éves kis takony beszél az öreg motorosoknak szóval abba is hagyom -
Boci_83
őstag
-
Daniel Alves
őstag
Én akkor is azt tudom ajánlani hogy a legközelebbi márka szervízzel is lebeszélni egy időt hogy 15-20 percre áttolnátok a motort és igen én sem sajnáltam kiadni 10.000ft-ot de az tuti hogy darabokra bontották a gépet az utolsó csavarig! és igen nem mind arany ami fénylik! Nekem még a tank tetején is az eredeti gyári matrica szett van fent! Nem a kawasaki felirat!
DÉlután még írok 1-2 dolgot a kawámmal kapcsolatban ha érdekel de most húzom a csíkot ki! Már 5 fok van!
-
Daniel Alves
őstag
Ja így már érthető! De remélem azzal is tisztában vagy hogy egy ilyen motorban már tuti benne van a 25-30.000km és az első dolog amit cserélni kell most inkább hadd ne soroljam fel. Láncszett,gyertya,fékek stb stb! Ez nem 10-20.000ft-ba fog megállni!
Szóval alaposan nézz szét a piacon!
+egy jó tanács! Tuti hogy a motorok 90%-val csúsztak már! ...és itt nem is ezen van a hangsúly hanem azon hogy hogyan csinálták meg! De ahogy az egyik barátom mondta annyi esély van olyan 5-7 éves sportmotort találni amivel nem csúsztak mint kifogni egy 20 éves csajt aki még szűz!
Ja és 193cm vagyok!
-
-
runner 125
nagyúr
Import motort én biztosan nem vennék, nem véletlen az ára.
Mostanság nézegetem a VFR-eket, van fent egy 2005 körül 880-ért + regadó stb, biztosan szarrá volt törve, ahogy az import motorok 70%-a. Máskülönben nem érné meg behozni.Másiknál azt a garantált 25.000km-t azért kétségbe vonnám.
-
Integra
titán
jelenleg a gps-es nagy kijelzős teló tűnik a legjobb választásnak (egy kütyü, semmi több vs több kütyü), ez persze mondjuk szivargyújtóról üzemelve. na az megint érdekes, hogy hova szerelik be a szivargyújtót és hogy néz ki, mennyire vízhatlan, praktikus, esztétikus etc.
eddig ok. de hogy oldod meg a headset madzagolást? valahol lifegni fog mindenképpen.
vagy egy vezetékes headsetet választok aminek a bluetooth adója a madzag végén van zsebben eldugva.közben a kelomotoros srácok is azt írták emailben, hogy a villanyakon a középső nagy rögzítő csavarom üreges e és mekkora ha igen. tesztben is látom, hogy oda lett rögzítve egyik képen
Aktív témák
- Háztartási gépek
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest