- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Mobil flották
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
Na félig összeraktam megint, hogy jobban láthassam a lehetőségeimet. A következőkre jutottam...
A komplett megfordítás felejtős. Nem tetszik és kész. Lehet, hogy ez a legegyszerűbb, de most nem ez lesz a nyerő megoldás. Nagyon úgy néz ki, hogy kell egy komplett zsír új hátlapot készíteni és akkor minden rendben lesz (PCI slotok miatt).
Persze így is rengeteg meló lesz vele, főleg, hogy csavaros megoldással rakom össze a gépet, vannak helyek, ahová az Istenér' nem tudok hozzáférni semmivel. Majd megoldjuk okosba... Sok új rögzítési pontot is ki kell majd fúrni, de legalább a keresztmerevítőket "oda rakom ahova akarom". -
imibogyo
veterán
Én anno a megfordítást választottam.
-
flymi
addikt
-
flymi
addikt
Még csak elmélet, de melyik mód a jobb és esztétikusabb?
A lényeg: Alaplapot akarom áthelyezni a "rossz" oldalról a másikra, mivel nekem bal kéz felől van a gép (jobb kezes vagyok és egyébként is csak ott van hely), így macerás a belenyúlkálás, és nincs betekints sem. Tehát aki már csinált ilyent, az elláthatna pár hasznos ötlettel mielőtt még valamit elbarmolok...
Az egyik megoldás ami adódik, hogy a hátlap-alaplap egyben fordul vízszintesen, így szinte semmi extra, annyi, hogy a kivezetések előre kerülnének, de ennek eltakarását szerintem meg lehet oldani. A két 80-as venti tolná a levegőt a házba, amik eredetileg ugye hátul voltak és legfeljebb egy, vagy két 120-as szívná kifelé a langyos luftot.
A másik kézenfekvő megoldás, hogy függőleges irányban forgatjuk az egész hóbelevancot, így viszont minden (alaplap/proci,CPU cooler) fejre áll és nem annyira esztétikus, de a kivezető nyílások maradnának hátul, ahol a helyük, max a PCI slotokkal gyűlne meg a bajom. (szerintem)Előre is kösz a segítséget, ötleteket!
Talán akad egy harmadik megoldás is. Cseréljem ki a gépház felső lemezét az alsóra és egyszerűen csak állítsam fejre a szerkezetet, így lesz egy alsó tápos házam...
Ezzel csak annyi gondom van, hogy újra össze kellene rakni a gépet, mert egészen apró darabokban van az egész. Popszegecsek helyett szereztem ingyé' m3 csavarokat két méretben. Majd meglátjuk hogy szuperálnak... -
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #684 üzenetére
Üdv,
jaj sorry, igen ventihelyre kellene, de nem szabvány méretben, ezt a modellt amit linkeltél megtaláltam én is. Ennek a belseje kellene keret nélkül és azt aztán húzni tolni. és csinálok rá új keretet. Ilyen alap belsőt meg nem találtam. Ahogy láttam igazából csak sok kis köröcske a második lap is ugyan az csak kicsit eltolva. Szal lehet egyszerűbb lesz ha magam csinálom meg.
-
imibogyo
veterán
válasz
Goblin12 #683 üzenetére
Milyen "dust filter"? Csak mert úgy cirka 20-féle jut elsőre eszembe....
Szabványos ventilátorhelyre kell vagy, valami egyedi helyre kell?Amúgy egy 120-asat találtam, de csak annyit kellett volna tenned, hogy a már számtalanszor linkelt Warehouse-ban beírod a keresőbe, hogy "dust filter".
-
Goblin12
őstag
Üdv,
dust fillterrel találkozott valaki mint modell, vagy azt is inkább saját magunk kell kreálljunk?
-
Goblin12
őstag
Olyat lehet, hogy Tape tool-al mondjuk van 140mm hosszunk és minden 10mm-nél tegyen egy pöttyöt?
-
imibogyo
veterán
válasz
Goblin12 #678 üzenetére
Ha te szeretnéd csinálni, akkor szerintem úgy, hogy ha megcsinálod egy részét az adott mintának és azt össze illesztgeted egymás után többször. Én minden ismétlődő formát így szoktam. A videómban találhatsz rá két példát is.
Másik megoldás, hogy letöltöd. Perforated, vagy Perforated sheet, vagy Perforated Metal kifejezésekre találsz rengeteg használhatót. Talán a legbővebb "Perforated" a legjobb keresőkifejezés, mert nem mindenki metal-ként, vagy sheet-ként tölti fel a modelleket, még ha valójában azok is (ahogy görgetsz lefelé rengeteg már előre lemodellezett és különböző lyukasztással ellátott modell van fenn a Warehouse-ban).
-
Goblin12
őstag
Üdv,
Lyukas lemez a bal szélsőt vagy a jobb felsőt, hogyan lehetne gyorsan időt spórolósan megcsinálni sketchupban?
-
ViZion
félisten
válasz
imibogyo #673 üzenetére
Ejj, a következő alkalomra: Clonezilla
-
imibogyo
veterán
válasz
Goblin12 #672 üzenetére
Azt hiszem ez a kis script megoldja a dolgot neked.
De most nem tudom kipróbálni. 5 perce húztam újra a rendszert.
Nincs most fenn Sketchup és lelkierőm sincs felrakni. -
Goblin12
őstag
Sziasztok,
hogy lehet SketchUp-ban egy elemet a három tengelyre merőlegesre tenni? Van egy item amit beimportáltam, csak teljesen idióta helyzetben lett feltöltve, és szeretném a "helyére" tenni, de a rotate toollal csak kb-ra tudom berakni és azzal meg elég nehézkes.
Nekem már az is jó lenne, ha az origóra tudnám ráhelyezni.
Köszi.
-
mrbig25
őstag
Inkább itt keresgélj, ha a Warehouse-ban nincs találat
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Warehause-ban kerestem himuro modellt, de csak 1 .kmz-s modell volt fent, azt hogyan lehet beilleszteni, mert csak úgy importálni nem engedi
-
imibogyo
veterán
Én a VeryWell metálkék festékkel egész közel voltam hozzá. A képeken jóval sötétebbnek tűnik, de a valóságban nagyon jól passzolt az én P8Z77M-Pro lapomhoz.
-
khes
tag
Sziasztok. Tudja bárki annak a kéknek ez RGB színkódját, amit az ASUS használ az alaplapjai többségén? konkrétan egy ASUS p8z68 pro lapom van. Nagyon hálás lennék érte.
-
Bakus
tag
Fából, pontosabban rétegelt lemezből lesz.
-
TESCO-Zsömle
titán
"értéket" önmagában egyik se képvisel. Idehaza az épített gépek ára = Alapanyagok / 2.
Azt csináld amelyik jobban tetszik, és olyanra, amilyennek te szeretnéd látni, mert ebből itthon pénzt nem lehet csinálni.
Ha eszmei értékre akarsz gyúrni, akkor pedig a kivitelezés minősége a lényeg.
-
ViZion
félisten
válasz
flashpointer #657 üzenetére
jah, tényleg. Egy darabból nem is hajlítható sztem.
-
Goblin12
őstag
Üdv,
ez mg közel sem a kész állapot, ez most raktam össze nem rég.
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy a pumpát mégis hova helyezzem el?
A fehér két nagy tégla, az kettő Puss/pull Alphacool NexXxuS Monsta 560-as, csak mivel nincs ilyen modell így jelenleg a fehér téglák jelölik. ebből ugyan úgy lenne 2 fent a tetőben is.
Oldalról Itt ahol nincs plexi, a két fa csík takarná el a radikat. Ahol a hátsó radi hosszabbik éle végződik felette az alaplap tálcán szeretnék egy ilyen /¯¯¯¯¯\ alakot majd kivágni, hogy itt áttudjam dugni a kellő kábeleket, de ezt még nem raktam be.
Felülről a jobb oldali üres részlegbe jönne a táp, még nem tudom hogyan, mi módon, mert sok a hely, meg pár vinyó, de abból se sok. Itt is kérnék némi segítséget.
Üres részleg elejébe valami ilyesmire gondoltam: kép nem kell se csavar, se adapter, mivel csak SSD lenne, és azt se tudom, hogy függőlegesen vagy vízszintesen.
Alulról <-- Sajnos hiába tetszik az a láb amit csináltam, ha a ventinek útban van, sazl azt ott majd át kell gondolnom.
Szemből meg hátból azért nincs mert:
1. Nem tudom megcsinálni hátul az I/O panel kivágást meg a PCI slotoknak a helyet.
2. Előlap, fogalmam sincs, hogy hogyan is nézzen ki.Azért nicns semmi groupban, meg componenet, meg ilyesmi, mert ezt majd újra kezdem edig nem szaladtam semmi problémába, de majd az új ott ténylegesen minden külön lesz.
Tetszik valakinek?
Mármint az elgondolás
-
Honkydoo
őstag
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #649 üzenetére
Szerintem még mindig rossz helyen jársz. Ezzel a képpel ide kéne átfáradnod: Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Tesla topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Death Stranding (PS4)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest