- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
válasz
Honkydoo #1001 üzenetére
Szívesen
Ez már pofás is, jó a helykihasználása, és hűtés szempontjából is jónak tűnik.
Egy észrevétel még: Ha most nagyjából úgy érzed, hogy ez így jó lesz akkor KURVAGYORSAN dobd el az egeret, és menjél barkácsolni !!!
De tényleg, ha nekiállsz még itt-ott finomítgatni, sose lesz kész terved. Kész házad meg pláneEgyébként pedig mindenkinek BUÉK
-
Pete55555
addikt
válasz
Honkydoo #838 üzenetére
és (#837) viperabácsi
Nos ez ugye 2 különböző terv, az egyik álló, a másik fekvő ház. A fekvő egy későbbi modell, így az szerintem jobban is sikerült, akár szellőzés szempontjából is. 8-as rétegelt lemezből van tervezve, így egy 180-as ventilátor megy bele, és a magassága 200mm, szélességre ha jól emlékszem úgy 220, hossza 320 mm.
Szvsz a 180-as venti elég levegőt biztosít a cuccoknak, oldalt a VGA-nál úgyis lenne rács, hátul pedig a táp és az alaplapi kivezetések között is lenne rácsozás, hogy meleg levegő kiáramolhasson, plusz a tápon keresztül is távozna a levegő.
Saját gépemhez terveztem, én meg nem veszek csúcs konfigot, nyilván egy 8350, meg egy 7950 mellé ez a hűtés kevés/hangos lenne.Szerk: Mondjuk tény, hogy ehhez már legalább egy moduláris, de inkább egy átalakított, rövidített kábelű táp kellene, mégjobb lenne SFX méret, bár befér az ATX is.
-
ViZion
félisten
válasz
Honkydoo #598 üzenetére
Ezt használjuk, ingyenes. A pro verziója a fizetős. Örülök, h valakinek tetszik rajtam kívül
Öregszakállas: Kábelek nem fognak látszódni, azért a lemezek a táp felett, a mobo mögött... Majd ha kivágások és a plexik is be lesznek rajzolva, akkor érthetőbb lesz. Egyelőre a fémes cuccokra koncentrálok, hogy terítéket rajzolhassak mielőbb, amit levághatnak.
-
ViZion
félisten
válasz
Honkydoo #578 üzenetére
Múltkor csináltam, rajzolni kell egy path-ot, azaz útvonalat, amire adott külső átmérővel húz csövet. Csak nem tudom, h plugin volt-e, vagy benne van. Meg íveket nem nagyon sikerült, szal csináltam pár szakaszt és azt használtam. Ha jól emlékszem megcsináltam a path-ot, rajzoltam egy kört és follow me -vel sikerült, de nem biztos
-
ViZion
félisten
válasz
Honkydoo #565 üzenetére
Elvileg nem kellene, de a fagyállón rajta van. Fagyálló VESZÉLYES. Nemég a PH!-s kolléga belekortyolt sajnos, éjjel mehettek kórházba. Alkonek tulajdonságaiban hasonló, viszont büdös, főleg a tömény cucc. Nem olyan büdös, amit nem szellőztetsz ki, de az az igazi rézeleje-kerítésszaggató, vendégmarasztaló rosszul főzött pálinka szag. Gyerekek tutira elkerülik.
-
Pete55555
addikt
-
ViZion
félisten
válasz
Honkydoo #547 üzenetére
14-es venti van. Átfolyás mérő drágább, mint az egész rendszer, JELZŐ szokott az lenni, de felesleges többnyire. Blokkokkal lesz a gond, meg a csövezés is hely, amiben a NASok nem dúskálnak. Blokkok rögzítését nem irigylem, de GAP-paddal is fel kell készülni rendesen...
Levegő töredék ár, és jobb hatékonyság, mert ha egykürüs lesz, akkor terhelés alatt az APU rottyant a kártyádnak egy kis hőt...
Szerintem. De vizes topikban kérdezz még rá.
-
imibogyo
veterán
-
imibogyo
veterán
válasz
Honkydoo #472 üzenetére
Ez sok mindentől függ. Általában nem túl pontosak a méretek a különböző modellek esetében. Én azt szoktam csinálni, hogy utólag hozzáigazítom őket a gyári méretekhez a "scale" eszközzel, majd úramérem őket ellenőrzésként a mérőszalaggal. De azért nagyjából jók szoktak lenni a méretek. Legalábbis látványtervezéshez jók. Egyébként alakul ez nagyon. Kíváncsi leszek kész állapotában is rá, mármint kész terv és kész produktum szintjén is.
Még annyit tudsz tenni, hogy összeszedsz egy kb. jó méretezésű pakkot (alaplap, vga stb.), vagy csinálsz magadnak egyet (mármint az utólagos méretezésekkel) és a későbbiekben azt használod mindenhova.
-
imibogyo
veterán
válasz
Honkydoo #466 üzenetére
A PVC szerintem jó, ha meg tudod oldani a rögzítések fészkét úgy, hogy pár hét, hónap múlva ne töredezzenek ki. CNC-vel szerintem ez nem lesz gond.
Mit fog tartani az az oldalsó PCI (értsd mekkora felületű kártyát...)?
Mert ha csak mondjuk valami félmagas valamit (hangkártya, extra hálókártya, firewire kivezetés stb.), akkor állítva is rakhatod, nem fog sokat levenni a szellőzésből, legalábbis nem többet, mint a riser kábel.
Ha nem félmagas, akkor pedig én az 5,25-ös helyeket vágnám rövidebbre, majdnem egészen a felfogató csavarokig, ott látok még vagy 2-4 centit amit le tudsz faragni. Gondolom nem szeretnéd mind a három helyet teljes hosszúságú cuccal megpakolni. Ha mégis, akkor nem marad más, mint nyújtani a házon azt a 3-5 centit.
Esetleg még elgondolkozhatsz azon, hogy az 5,25-ös helyek mellé csússzon be a kártya és akkor, ha csak nem valami több-slotos egységről beszélünk, akkor csak pár centit buksz szélességben, viszont ugyanennyit akár rövidíthetsz is a házon. Mert gondolom most ez a felső PCI hely szabja meg a házad hosszát.
Mekkora táp megy bele és hova szánod, még ez is egy fontos kérdés. Ezért jó legalább gagyi modellekkel feltölteni a házat, jobban látod a méretezésed helyességét. ITT találsz sok mindent, meg persze a Google Warehouse is ott van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- REpont és hulladékgazdálkodás
- The First Berserker: Khazan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest