- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gabi7799
tag
válasz
Lompos48 #13426 üzenetére
Szétszedtem az invertert de szemmel látható károsodást nem láttam rajta.Jobban sajnos nem értek hozzá.
Az inverter tartozék.A csőhöz adják és gyárilag be is van kötve.Szóval az is Revoltec és egyben megy vissza gariba.
Akkor UV sztornóNem akarok uv-fényvisszaverő kábelekbe meg festékekbe fektetni.
Köszönöm a választ. -
andrade
senior tag
-
eXtase
tag
válasz
Lompos48 #13205 üzenetére
Igen, kiegyenlítő áramoknak nevezik... és igen folyhatnak, de csak egy esetben.
Viszont ebben az esetben (hub) van egy soros tag az egyik oldalon ami (pontosan a Kirchhoff tv. értelmében) a terhelést kiegyenlítheti, és nem, nem folyhat mivel felé záróirányban van a dióda!Máskülönben hogy kapcsolnál össze párhuzamosan két áramforrást, ha a kapocsfeszültségek nem egyenlők? Erre vannak a rezisztív tagok (is)...
-
eXtase
tag
válasz
Lompos48 #13191 üzenetére
Idejét múlt információk? Mi lehet a legjobb szemléltetés a "kezdőknek"?
Nem sértődöm meg, nem azért, nagyon sok mindennel tisztában vagyok, ha valami kérdésed van tedd fel, de most tényleg tesztelni akarsz mit tudok és mit nem?
Elég sok újdonságról olvastam, láttam és tapasztaltam sokmindent és nem vonom kétségbe a Te szakmai jártasságodat sem!Segíteni jöttem ide, mert úgy gondolom kijártam az iskolát ebből... nem azt mondom hogy mindent tudok, mert ebben a szakmában ilyet NEM lehet kijelenteni... aki ezt állítja magáról az hazudik! Előfordulhat, hogy rosszul fogalmazok meg valamit, lám ember vagyok én is... de ha hibázom azt elismerem és természetesen javítom is!
Könyörgöm, egy egyszerű HUB -ból keletkezett a "vita(?)", ami lehet annyit sem ér mint egy ilyen dióda amit linkeltél
(gyémánt... platina...), ismerem de na... ne már... most tényleg?
andrade: na ennek örülök, akkor ajálj valamit a kollégának
igazából hozzátettem, hogy nem vagyok ebben jártas és csak egy másik fórumon találkoztam a (ezek szerint a te) hozzászólásoddal, őszintén szólva néztem én is, hogy ez most komolyan gondolod e ott... azért megpróbálkoztam vele.
mr_ricsi: "gyárilag rövidzár van ott" , gyakorlatilag ez egy gyári hiba(!), ezt bárki megmondja, hisz kétségtelen! A Ge az Si és a Sch. között van karakterisztikában... Mindegyiknek megvan az előnye és hártánya is, függően attól, hogy az elektronika mely ágában alkalmazzuk (mikro vagy teljesítmény elektro, stb), akit bővebben érdekel az keressen szakirodalmat, mert ezt most itt én nem fogom ecsetelni.
A szivárgóáram pedig igenis okozhat komoly, rendellenes gondokat. Meglehet az is, hogy nem történik semmi, de egy műszaki beállítottságú embernek a legrosszabb eshetőségre is gondolnia kell. Ezt az áramot pl. a méréstechnikában is kellő figyelemmel kísérik, nemhogy a számítástechnikában.Most ha nem probléma megkímélném magam többek között a linkektől és a matematikai bizonyításoktól, képletektől, és hasonlóktól.
Részemről ezt most itt én befejeztem, akinek kérdése van a továbbiakban az keressen privátban!eXt.
-
eXtase
tag
válasz
Lompos48 #13178 üzenetére
Mostanában kezdem használni a fórumot, mert kicsit több a szabadidőm, és találtam egy testhez álló topicot is... ezt.
+ folyamatosan visszaugrál a topic elejére a böngésző, így eddig emiatt is + 2 baki becsúszott, és valami vagy a nettel lehet vagy a fórummal, mert nagyon lassan tölt vagy a szerver nem válaszol, de kifutok az időből.Az volt a cél, hogy ne bonyolítsam túl a megoldásokat és laikusok is megértsék amire szükségük van, de a későbbiekben igyekszem jobban figyelni!
-
eXtase
tag
válasz
Lompos48 #13170 üzenetére
És az miért baj?
Na miért is? Ha neki az USB csatlakozón keresztül(!) sikerült az alaplapi alkatrészeken áttermelni annyi áramot, hogy a PWR LED -et villogtassa...
Miért a Schottky esetében (csak), vagy egyáltalán?
Szűrésnek, meg ugye a kondi egy tároló elem, a schottkynak meg kisebb a tűrése, könyebb tönkre tenni, valahol tárolni kell az energiát, nem?
Az gáz! Vagy nem jól mér a műszered.
Mondom mértem már ennyiket... sokan használna olcsó tápot (jelen pillanatban én is), de a műszereim elég jól mérnek, ezt elhiheted!
-
slashing
senior tag
válasz
Lompos48 #13076 üzenetére
Nem kell válogatni bele a ledeket, azért kell RGB led.
Nem hobbi szintű hát ez mondjuk igaz nem a konyhapult fölé kéne élvilágításnak, de amit linkeltem alig drágább bármelyik Mo.-n sima 3 csoportos led szalagnál szóval annyira azért nem különleges cucc, szerintem simán elvinné a 12V DC táp.Amúgy monitor vagy tv köré tervezek ambilightot(Arduino vezérelné) de hihetetlen mennyire nehéz Mo.-n bármihez is hozzájutni.
-
juhi1414
csendes tag
válasz
Lompos48 #13054 üzenetére
A rajz nem mondható teljesnek, az összes jelformát nem rajzoltam le! A sok közül még van egy segédgenerátor is aminek nagy szerepe van a fűrészek helyes előállításában, de ebbe most inkább nem mennék bele. Úgy gondoltam a meglévő rajzok elegendőek a probléma szemléltetésére, a teljes működési elvet pedig leírni igencsak hosszadalmas lenne és nem is igazán szeretném részletezni. Ha valahogy megtudnám határozni mit is érthetnék csomagnak elszállna ez a fennakadás, bár lehet hogy egy lépéssel előrébb kéne keresnem a megoldást.
-
juhi1414
csendes tag
-
Buster17
addikt
válasz
Lompos48 #12879 üzenetére
Nekem mindegy, hogy hova kötöm, lényeg, hogy világítson.
Szinte egy árban vannak talán 100forintal drágább a LED.
A LED-et gondolom csak egyszer lehet felhelyezni, mert az az öntapadója egyszer megadja magát meg össze vissza kunkorodik.
szvsz a neonal meg nem kell sokat bajlódni, leteszem és világít. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Lompos48 #12810 üzenetére
Persze. Csak addig kételkedést, szkepticizmust senkitől sem várok, míg ő maga sem végezte el a tanfolyamot
Szerk.: Előzőre, mert elírtam: Tehát teljesen más élményben gazdagít mint a „sima" olvasás, tehát kb. mintha álmodnál vagy hasonló.. eleve relaxált állapotban vagy és úgy fotoolvasol.
-
PHM
addikt
válasz
Lompos48 #12799 üzenetére
Nem vitát akarok szítani, csak megosztanék egy érdekességet, melyet
pár éve olvastam:
Az emberi fül (illetve inkább az agy) képes egy hang felharmonikusaiból
az eredeti alaphangot mintegy "összerakni".
Ezzel magyarázták azt, hogy a hallgatók olyan mély hangokat is
hallottak anno a KH sávok zenei műsorában, amit az adók át sem vittek. -
moha21
veterán
-
ZetorGumi
addikt
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Lompos48 #12375 üzenetére
optika is minimális a vastagsága pedig megmagyarázhatatlanul "nagy". Abban lehet csak valami titokzatos harmadik.
Hány lába fedezhető fel? Bár sorba is lehet szerelni az adóval...
Akkor most az optikának minimális a vastagsága vagy megmagyarázhatatlanul nagy?
A kétpúpú fekete optikai tevére gondolsz, hogy hány lába van?Ez akart lenni.
Mi az a sötét valami a LED alatt a képen?
Ezek közül mik? csak nincs ilyen SMD buzzer beleintegrálva... [link]
Azt a sötét valamit hol látod, karikázd be a képen plz!
PHM & And
Az alharmonikust kb. direkt nem raktam idézőjelek közé, kíváncsian várva, hogy mit fogtok reagálni rá..
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Lompos48 #12366 üzenetére
Reggelt!
Hogy árnyaljuk a helyzetet, hallottam már egy másikat is csipogni, nem csak az ezt.
és nem csak én hallottam a csipogását hanem haver is, és ez már gyanús, nem hallhat mindkettőnk ultrahang tartományban...
Majd még játszadozom vele, lefogdosom a cuccokat rajta miközben próbál csipogni, aztán csak megfejtük.. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Lompos48 #12360 üzenetére
Igazából nem is csipogás, hanem magasabb frekin ad hangot és halkan de már messzebbről is hallhatóan, pont ahogy a narancs LED villog rajta, úgy csipog...
Evvel talán közelebb kerülünk a megoldáshoz, de majd megpróbálom kivenni a nyákotSzerk.: Na sikerült kivennem épségben, csak be volt szorulva a házába.
Csak SMD kondenzátorok és ellenállások vannak a hátoldalán, semmi más egyéb.Nem lehet, hogy a infra szenzor vagy micsoda ad hangot?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Lompos48 #12278 üzenetére
Jah, most már világos.. thx.
Azt hittem, hogy a lukak alatt valami gumiszerű anyag van, és nem fémből készült „csipeszek"?Amúgy nesz neked dugós próbapanel, evvel a forrszemessel is tökéletesen meg tudom oldani (eddig), az IC trapéz lábaival bezárt alakja pont odaszorítja az elkók lábait. [link]
Bár ehhez panel sem kéne tudom.. de így legalább szétszedhető.
Ja a gépben nincs is autófókusz... -
mr_ricsi
veterán
válasz
Lompos48 #12017 üzenetére
Ha már a wikipédiából idézel, akkor azt a részt sem lenne szabad elhallgatnod, ami nem azt mutatja, hogy a ZnO-ot csak tornacipőkhöz használják:
"Thermal greases use one or more different thermally conductive substances:Ceramic-based thermal grease has generally good thermal conductivity and is usually composed of a ceramic powder suspended in a liquid or gelatinous silicone compound, which may be described as 'silicone paste' or 'silicone thermal compound'. The most commonly used ceramics and their thermal conductivities (in units of W/(m ·K)) are:[4] beryllium oxide (218), aluminum nitride (170), aluminum oxide (39), zinc oxide (21), and silicon dioxide (1). Thermal grease is usually white in colour since these ceramics are all white in powder form. These figures are for bulk material, not thermal grease.
Metal-based thermal grease contain solid metal particles (usually silver or aluminum). It has a better thermal conductivity[citation needed] and is more expensive than ceramic-based grease.
Carbon based. There are products based on with carbon-based conductors, using diamond powder,[5][6][7] or short carbon fibers [1], they have the best thermal conductivity[citation needed] and are generally more expensive than metal-based thermal grease.
Liquid metal based. Some thermal pastes are made of liquid metal alloys of gallium. These are rare and expensive.
Phase Change Metal Alloy (PCMA) is not a "grease" but another type of Thermal interface material. The design consists of a sealed alloy metal pad that needs to be "reflowed" under high heat (typically 90-100C.) The alloy on the inside of the seal will change phases, and fill all the micro-voids. Since this material is made of mostly metal alloy, the thermal properties of this interface material are very good."
forrás: [link]És még egy link:[link]
Meg egy Biztonsági adatlap, amely szerint nincs is a ZnO-on kívül más oxid a termékben.
[Ez] pedig még egy, ami szerint 60-80% a ZnO aránya a termékben. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Lompos48 #12005 üzenetére
"az alumínium oxid (Al2O3) egy nagyon finom fehér por. Valamikor a hűtőpasztát kizárólag abból gyártották szilikonolajjal keverve."
Zink-oxidból gyártották. És ma is abból van a villanyszerelési boltokban kapható, egyszerű, mezei hővezetőpaszta.
A procikhoz meg mindenféle marhaságot kitalálnak, van zink-oxid- és szilikon-mentes is. Az ezüsttartalmú paszták néhány százalékban -legfeljebb 5%- tartalmaznak ezüst-oxidot. De a szürke színt újabban adhatja grafit por is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Lompos48 #11815 üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy jól értettem a diódás részt, így értelmeztem:
Helyes az elgondolásom? Esetleg a diódát a kondi plussz lába elé kéne tennem (így érteném is a működését)?
Illetve milyen kapacitástartományban nézegessek kondikat (csak, hogy tudjam milyet vegyek, nincs itthon semmi jelenleg)? -
Wind-Storm
őstag
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Lompos48 #11773 üzenetére
Egyszerűbb.... de ilyen 1 méter hossz körüli kábelemből csak egy van amit nincs szívem szétvagdosni meg nem is olyan rossz minőségű, hogy ezt tegyem vele...
(#11774) zozz12
Akkor most rendeljek egy nyamvadt csatit már ha lehet...?Amúgy nektek tényleg nincs egy fölös kallódó?
Illetve nézegettem errefelé ilyen boltokat, tényleg nincsenek...?
(nincs kedvem a lomexig menni egy ilyen nyamvadék aljzatért..)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ASUS TUF Gaming F16
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest