- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #53147 üzenetére
Igen arra én is emlékszem, meg talán még előtted valaki említette is, hogy lehet megveszi és kipróbálja. Ezzel a felxgurut szemezek már én is régen, de a közel 30K ára eléggé visszatart, meg jobb lenne már belőle a 300W-os.
Na meg az a modularitás eléggé, max annyi ha nincs külön ssd/hdd, akkor az egyik kanóc elhagyható, de ez fájna a legkevésbé. -
zsirfecske
addikt
válasz
AxBattler #53138 üzenetére
vegyél hdplex-et és gond megoldva. pl. HDPLEX 200W DC-ATX, amit hajthatsz egy bikább laptop adapterrel is (16-24 V input). nekem anno 18k-ba került német készletről, Dell 130 W laptop adapterrel megy NAS-ban 0-24-ben bő 1 éve. ugyan csak integrált procis lapot hajt 2 noti hdd-vel, de baromi minőségi és megbízható cucc
-
törölt tag
válasz
AxBattler #53133 üzenetére
Mindenre figyelt a tervezője: Like!
Egyetlen ami nekem nem szimpatikus, az a nagy számú tantál kondenzátor párhuzamosan. Ez növeli a meghibásodás esélyét, ahhoz képest mintha, csak 2db szilárd-elektrolitos kondenzátort használtak volna ugyan ekkora össz. kapacitással. -
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #53135 üzenetére
Nekem is egyre jobban tettszik ez a 200W-os változat, főként azért mert észrevettem még egy fontos különbséget: a cpu 4 pin külön megtápláló vezetékezést(leágazást) kapott, míg a hasonló árú egységeknél mindig közös vezetéken van az egész.
Ez az egyetlen indok ami miatt jobban ajánlanám a 160W-ossal szemben, mert azért a 12V 8A is elég egy gyengébb procihoz.
Szerk: közben ránéztem erre a 3400G-re, hát eléggé éhes jószág, elvileg elmehet 10A-ről, de gyakorlatban nem biztos hogy megmerném kockáztatni én legalábbis...azthittem ez valami olcsóbb amd-s proci htpc-khez...
Tulajdonképpen nem muszáj bedugni a sata-khoz tartozó vezetékezést, ha csak m.2 van a gépedben akkor csak ez az eleve ráforrasztott cpu vezeték kell...lehet felvásárlom a készletüket.
Az általad linkelt 120-ashoz ott a weblap alján a datasheet és ott leírják hogy elvileg 12V ágon 10A peak terhelést bír, ami azért fura.
Egyébként ránézésre megbízhatóbbnak tűnik maga a kialakítás a pico egységekhez képest. De lehet csak több olcsóbb alkatrészből oldják meg a panel tápokon ugyanazt csak elmélkedem...ennek ellenére ez drágább mert "márkás"... -
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #53133 üzenetére
Ejnye a ****26-os hszemben pont ezen örömködtem, hogy de faja, nem kellenek átalakítók, cserébe ugye drágább a 160W-os verziónál.
Én most rendeltem egyet, 15 napot írnak, de remélhetőleg benne lesz a jövőheti szállítmányban. Ha megjött jól megszemlézzük aztán megy bele a serverembe de hogy mennyi ideig fogja bírni azt nem tudom, nem ismerem a gyártó ilyen irányú képességeit.
Persze van ezen a területen is nagy márka, meg is kéri a külföldről rendeléssel együtt az árat.#53129 hegegabi80
Ez ugye "NAS"-ba lett szánva, ez azt takarja hogy több sata csatlakozó van rajta, a fotók szerint meg van duplázva ez a kábele, tehát nem 1 kábelt terhelnek 2x annyi egységgel, ami nagyon fontos különbség.
A 160W-os, 4k huffal olcsóbb változathoz képest a 2,5" méretű háttértárak számára szükséges 5V ágon 6 helyett 12A terhelhetősége, de a CPU továbbá a 3,5" egységek számára szolgáló 12V ágon alig 2 A-val több 10A elvileg gyártói szerint, amit inkább max 100W-al szabadna megterhelni biztos ami biztos. Azt neked kell feltúrni a netet hogy a Te procid szélsőséges esetekben mennyit kér.Van még egy különbség, hogy ezen csak 4 pines csatlakozó van a cpu-hoz, ami eléggé vicces figyelembe véve hogy a 160W-oson, ami csak 8A-t tud oda tolni azon meg 4+4.
A 160W-osból is időnként van a fenti boltban, de amúgy a Hestore elektronikai üzletben szinte mindig van raktáron.
-
Rick4
félisten
-
Ant@
senior tag
válasz
AxBattler #53056 üzenetére
A proci nem is de a paneltáp melegszik piszkosul. A ház egyik alsó sarkán ahol a legjobban hevül már konkrétan lepattogott a festék ezért is akarok újat. Ha már beleölök még 25-öt ebbe akkor legalább legyen jó vagy marad ez megvárom míg megdöglik és jöhet egy új STX rendszer.
-
Ant@
senior tag
válasz
AxBattler #53043 üzenetére
Igen pontosan, a táp meg a csati fölött van a keret. Szellőzés szempontjából ez sem a legideálisabb de legalább van hely egy kis ventinek ami némileg segít rajta. Anno eredetileg az volt az elképzelés, hogy keveset fogyasszon és mehessen 24/7-ben. A HD filmeket játssza le zökkenőmentesen de ennél több nem kell. Egy erősebb ATX tápos gépet nem szívesen járatok egyfolytában már csak a rengeteg venti miatt is. Barkács dolgokban kifejezetten béna vagyok. Szóval mielőtt bárminek nekiállnék előbb próbálom megkeresni a "legfájdalommentesebb" megoldást, de lehet mégis meg kellene tartanom a tápot azzal bővülnének a lehetőségek csak annyira már nem bízok benne mert már több mint 8 éves és elég sokat ment.
@PROTRON
Ott is van keret ha megnézed a gyártó oldalán. Két sarok közül választhatsz hova csavarozod. Lehet pont elférne de nagyon necces. Valszeg pont hozzáérne a procihűtő tetejéhez a felesleges negyedik kis rögzítő fülecske. Meg az ár alapján ehhez biztos nem jár táp. -
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #52967 üzenetére
A fenti konfig már összekészítés alatt áll, majd a következőre tényleg megfontolandó.
Egy 11400-assal tényleg jó párosítás lehet.Amit viszont nem tudok felfogni:
Asrocknak (meg a többinek is ) kisujj gyakorlat lenne ebből bővíthető változatot kiadni. Egy H*70-es csipset gyakorlatilag hihetetlen pazarlás, az egy dolog hogy a lehetőségek 70%-át amúgyse használják ki a felhasználók, de hogy előre le is húzzák őket az alaplapról az durva.
Simán megtehetnék hogy meghagyják pl a x16-os PCIe slotot és lehessen hozzá rendelni olyan "fedlapot" előlappal, ami gyakorlatilag megduplázza az egész cucc méretét és riser kábellel szépen elférne egy vékonyabb VGA.
Meg persze a mobil munkaállomásokhoz hasonlóan dupla töltővel történhetne a tápellátás, aminek a controlja persze közösítésre kerülhet.
Tudom a 1070-es Galax Katana-ból nincs sok a piacon, de attól még lehetne erre törekedni. -
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #52941 üzenetére
Köszi a tippet.
Viszont erre az árkategóriára akkor áldoznánk ha ki lenne használva az usb-c az előlapon...ja és ha lenne bennük az előlapon.
Jól néznek ki és értem a minőségbeli különbségeket, azonban nem nézegetni vesszük, nem is folyton átszerelgetni, hanem dolgozni rajta. Nem is jó ha figyelem elterelő dolgokkal veszed körbe magad szerintem.
Miután 1x összeszereltük lehet hogy haláláig egyáltalán nem lesz kinyitva...mármint a kollégákat ismerve 3 évenkénti 1X sűrített levegővel való kifuvatáson kívül nem lesz egyáltalán hozzáérve...megszokták az AIO-kat.
Még a kikapcsoló gombhoz sem ( mert hogy így nevezik, mivel általában hagyják munkaidőn kívül bekapcsolva a gépeket hogy megnyitva maradjon a munkamenet).Aztán lehet hogy a jövőben változni fognak az igények 3D-s téren és kellhet bele egy dedikált VGA, akkor meg majd egyben lesz cserélve a ház+táp.
Igazából a ház mindenképp el lesz dugva, ha sikerül beleférni a fenti említett Akyga házba és tényleg elbírja fizikailag a konfig tömegét, hozzá tapasztjuk a Dell monitor tartókonzoljára egy "U" alakú elemmel...már ha az is elbírja.
Másik opció hogy az asztal alatti gurulós fiókba lesz eldugva. -
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #52918 üzenetére
Tesztekben ahogy nézem a 10600-as 120-130W körül tetőzik, persze nem FPU teszt alatt. Az még csúnyán megdobhatja.
Ettől függetlenül az OPP beleszólhat a dologba, ha nem erre van kimatekolva annak a 250-es tápnak az a 12voltos ága amit épp terhel.Ez viszont most egy kicsit megijesztett, mert a fenti, 250-es tápnap is ugyanúgy 2 db 12V-os ága van,e gyenként 13A terhelhetőséggel, mint a 300-as Be quiet-nek...ha Neki levágott, lehet nekem is lefog.
-
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #52905 üzenetére
Igen, már sörözés után voltam és fejfájós álmosan.
Köszi, akkor power 2-es lesz, ha csak nem tér vissza a 3-as, mert pl amazon azt igéri hogy szeptember végén biztosan lesz készletük belőle, tehát feltételezem hátha idehaza is kapni lehet, tehát van értelme várólistára feliratkozni.
Azt néztem hogy ha kap levegőt a TFX ventije, akkor elméletileg 65mm magas egy ilyen power 2-es táp, az a 70-be matematikailag belefér.
Mivel a procihoz való hűtők amúgy is 40mm magasság felett kezdődnek így lett belőve a 70-es ház vastagság.Amúgy a konkrét konfig egyelőre így néz ki:
Asrock H570m-itx/ac (lehet végül még is a Z590-es lesz, de nagyon nem akaródzik a felesleges költekezés);
NEM tuningolt 10600k, kell az 1 szálas magas burst teljesítmény és mert jó árban van jelenleg;
ID-Cooling IS-47k - jó lenne top flow hűtő, de ebben a méret kategóriában ez tűnik elég erősnek hogy elbírja a 10600k-t és jó árban is van, remélem tényleg csendes.
2x8GB LPX 3200 CL16 - szintén az ár érték arány miatt.
Kingston A2000-500.A befoglaló ház összege terén nem mennék 25k fölé.
PL: a barkácsolós énemnek nagyon megtetszett ez a kis "vacak" : [link]
tudom csak flex tápokra lett méretezve, de ha megemelem a feadlapot egy távtartó lemezzel és az előlapot kib...om a kukába(mert randa), még akár jó is lehet csak elsőre kicsit tartok a lemez vastagságtól így látatlanban. de a felesleges elülső tartományban legalább a TFX kábeljeit el lehet rejteni. -
zsirfecske
addikt
válasz
AxBattler #52869 üzenetére
ár/értékben tuti sokkal jobb a jonsbo, ezért kicsit értelmetlen is az eredeti kérdés. ha menő minőséget akarsz baromi jó ventivel, noctua, ha teljesítményt olcsón, id cooling vagy jonsbo.
amúgy a noctua felfogatása am4-en baromi jó, de ha intel is kell néha, meg kell venni az inteles verzát akár használtan, és bármikor lehet venni hozzá am4 átalakító kit-et 2400 ft körül, vagy ha újonnan veszed a hűtőt, free of charge lehet kérni mellé a noctua-tól (persze csak ha tényleg van hozzá am4 lapod/procid már).
ez a support is megkülönbözteti amúgy a noctuát a többi gyártótól, az 5-6 év gari is jó dolog, no meg jár a hűtő mellé egy tubus a piac egyik legjobb pasztájából, ami önmagában 3k+ érték.
-
-
zsirfecske
addikt
válasz
AxBattler #52867 üzenetére
én elfogult vagyok a noctua-val, deskmini a300-amban a Noctua NH-L9-en a gyári slim barna venti helyett 25 mm vastag NF-A9 PWM chromax.black.swap pörög, ennél nincs jobb kombó. baromi halk (1000 rpm alatt megy), 2400g-t hűt jelenleg gond nélkül.
viszont ránézésre a jonsbo féláron ugyanezt tudhatja (nem vágom melyiknek van több hőcsöve/nagyobb bordája). ha venti nélkül van belőle használtan olcsón, én tuti dobnék rá egy aprós vagy alzás felbontott fekete NF-A9 PWM-et és akkor budget is és jó is
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #52849 üzenetére
Az én gépem jelenleg az i5-10600 procis, 300W tápos chieftec házas, az asszonyé az i7-8700 procis 250W-os tápos, mivel én cserélem az enyémet ryzen 7 5700G-re, plusz másik lapra, másik ramra, ssd-re, így az én gépem kompletten megy az asszonynak, az övét eladom, viszont a ház így meg kell maradjon, nem találok jó alternatívát. Az a 250-es táp oda nem jó, az 15-10600-as procival a valamelyik aida FPU teszten elvérzett, restart lett belőle, kevés volt a táp.
Tehát asszony viszi az én gépem, én bontom az övét, ház marad, tápegység meg midnen beltartalom megy, beleraom az új belsőt a 350-es új tápegységgel, és mindenki boldog lesz. Vennék zsírúj házat új táppal, de nincs eladó..Most keresném azt a használt chierftec házat, mert az i7-8700-as konfignak így viszont pont jó lenne eladáshoz, erre már nem találom sehol...
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #52841 üzenetére
Igen, abba menne, megtartanám, mivel nem nagyon találok mást ami tetszik. Az a Chieftec GPF-300P van benne gyárilag most is, bár kevés tapasztalatom van, kb egy éve vannak meg ezek a házak, és bennük a táp, de gond nem volt idáig, a maxhoz képest töredék terhelést kapnak, dVGA sosem volt ezekben a gépekben, és egy egy nvme SSD van a lap- proci- ram mellett, szóval kihasznlva nem lesz, de sose tudni, mit hoz a jövő, az erősebb nálam mindig jobb.
Chieftecből 350-es is van, de mindenképp újat szeretnék venni, pláne hogy 15 az új, azért meg 11-et kérnek, de a 350-es FSP szinte alig drágább, így az tűnt a jó vételnek, ahogylátom a diskurát, eddig maradhatok ennél. -
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #52843 üzenetére
Ez az Inter-tech nem is tűnik rossznak. Bár elég bátor 300W-os tápon a 6+2 vga csati, és még van mellette egy molex meg 3 sata. A 12V is 4+4-es rajta ez is gy plusz jó pont. Már csak a belső alkatrészek kérdése maradt, illetve a venti. Ennyi pénzért el tudom képzelni, milyen lehet a belseje, de vga nélküli rendszerhez jó lehet.
-
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #52838 üzenetére
Fú, most nagyon jót tettél velem, 4-5 órája csak a gépházakat nézem, és egyik se jön be... Nem mintha ez tökéletes lenne, de funkcionális, az a pár dolog megvan, ami nekem kell, elől van usb, lapos (fektetve használom), és ha csak olyan, mint a másik, akkor látatlanban biztzos, hogy elég jó minőségű anyagokból lett gyártva.
Egyszerűen semmi se jött szembe, amire rá tudtam volna mondani, hogy legyen. Ez is kissé oldschool dizájn, elsőre egy Lenovo thincentre jutott eszembe róla, de még mindig jobban tetszik, mint a többi, és ha a 30W-ot tápegységet tudnám cserélni, maradna a régi ház. Végülis most esik le, talán vehetnék egy 300W-os tápegységet, és meg is lenne oldva.Köszi, hogy elindítottad a gondolatot.
-
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #52768 üzenetére
Gyárilag adnak is hozzá 2 db 80x15 vagy 10-es ventit molex csatival ha jól emlékszem. Még ki se próbáltam, mert én is úgy voltam vele, majd veszek oda 2 db Akasa 80x15 ventit, hogy lehessen vezérelni, meg alulra a tfx táp elé a harmadikat. IS-60-on lévő 25-ös venti meg tud még kívülről szívni levegőt az oldallemezen keresztül, apus rendszernek ennyi elég is lesz szerintem. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #52766 üzenetére
Ha jól értem és állítva van a ház, akkor az aljába és a tetejébe akarod az 1-1 92 mm-es ventit.
Ha igen, akkor ez már meg van lőve, a tetejébe max 15-ös fér be, mert nem fér el az alaplapi tálcától és az alaplaptól.
Úgy van ennek a ventinek a rögzítése megoldva, hogy vissza van hajtva az alaplapi tálcából és oda lehet csavarral a venti egyik oldalát rögzíteni 1-1 csavarral, így max 15 mm-nek van hely, de lehet csak 80-as fér be így is. Ha nem rögzíted akkor talán a 92-es. Ha kell majd még este ránézek.
Hacsak nem faragsz rajta valahogy egy kicsit. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #52764 üzenetére
Nálam már lapul is egy a szekrényben, még nem pakoltam át bele, de nyugodt szívvel merem ajánlani. Először a Cemo L1 volt a kiszemelt, de keskenyebbet akartam így lett az M1.
Banggood rendelés volt, cseh raktárból 14K-ért.
Valóban masszív kis házikó az alaplapi tálcának köszönhetően, én is az általad felvázoltak miatt választottam.
Gyárilag van a tetejében 2 db slim venti, nyilván nem egy noctua, de azért használható.
Én is a matx lap miatt vettem, meg alulra faragással befér a tfx táp is. Vagy is ha az oldalára van állítva a tfx táp, akkor nem kell faragni és még a kisebb matx lapok is beférnek.
Viszont én normálisan akarnám belerakni, emiatt a hátuljából ki kell vágni egy kicsit, meg az alaplapi tálcából is kb. fél cm-t, hogy beférjen alá. Jelenleg 3400G rendszer megy bele, később esetleg még LP 1050Ti vagy 1650 is mehet bele. -
-
hoffman_
nagyúr
válasz
AxBattler #52600 üzenetére
ez a design vonal nekem sosem jött be, de korrekt csomagnak tűnik, árban sem vészes.
én a Jonsbo N1-re vagyok rákattanva, mióta megláttam. ha nem 200usd lesz a 100-ból, mire ideér, akkor megvan az új NAS házikóm.
az előző hsz-m szerkeszthettem volna, így utólag olvasva nem a legjobb gyártásom
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #52586 üzenetére
Ez igaz, ha pusztán a praktikusság a szempont, de nekem a b-s jobban tetszik, ez pedig elég ultimate érv.
És akkorra difi nincs árban. Ja és van wifi is benne, amit nem is tudom használtam-e valaha a z270-en, de hátha egyszer majd kell.
Meg nem tudom itx esetében mennyire igaz, de gaming esetében a b-s deszkákat szokták ajánlani a h-sal szemben, a jobb hűtés miatt.
Szóval abból kiindulva, hogy atx és matx esetében a b-s ajánlottabb, ezért gondoltam rá.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #52577 üzenetére
igaz.
csak nem modularisban van sokkal olcsobb: Bitfenix Formula Gold 450W - 21k -
törölt tag
válasz
AxBattler #52566 üzenetére
ertem miert irod, akkor atfogalmazom a sajatomat: ugyanazt a szintet olcsobban lehet megkapni meg mindig atx-ben
teljesen igazad van, ha egy kicsit tobb kompromisszumra vagy hajlando, siman ugyanannyiert van sfx tap is. ha viszont pl 400-450W kozotti gold (es esetleg modularis) tapokat hasonlitjuk ossze, eleg egyertelmu h az atx-ek alacsonyabb arrol indulnak. 600W-nal meg nagyobb kulonbseget latok.
marpedig minel kisebb hazikot akarok berendezni, nekem annal fontosabb h feleslegesen ne melegitse semmi, csak ezert hajtok a gold v jobb minositesre.
ha viszont valami apu-rol lenne szo, akkor en is megeledgednek bronzzal.nagyonoff: 'szerviz' tapnak egy enermax revolution 85+ -om van, ami mindent is elvisz es oreg, de minosegi. azt a szinten meg ma is csak horror aron lehet beszerezni
-
törölt tag
válasz
AxBattler #52542 üzenetére
szeretem az m.2 ssd-ket de itthon meg egyelore konnyebben talalok 2.5"-est
es nem igazan kell gyors sem legyen, szoval akarmi is jo.
egyebkent nas/htpc uzemmodban az sem biztos h rossz megoldas lenne, ha a rendszer ssd egyfajta ideiglenes tarhely is lenne, oda dolgoznak a letoltesek/feltoltesek, majd pl idozitve kitolja a vinyokra. sot, mozizni is lehetne ugy h gyorsan (?) atmasolod az ssd-re a filmet, lelovod a nagyvinyokat es nema csendben elmozizgatsz. de egyelore nincs ilyen problemam
-
törölt tag
válasz
AxBattler #52538 üzenetére
kulsore meg tetszene is, bar nem latom egyelore h ha mind az ot meghajto bent van, mit kezd a venti veluk, tul kicsinek tunik a res kozottuk. illetve ha allitva van a haz, biztos megnezem szivora forditva a ventit.
ugyes alaplap kene viszonylag eros procival es beepitett gpu-val, hogy valami szoftveres raid-ben menjenek a vinyok (raid5?) es akkor a low profile helyre mehetne egy 10G-s halokartya.htpc-vel talan az lenne a kihivas h ha mind az 5 vinyo be van epitve, csendes maradjon. biztos a tap feletti helyen lenne a 2.5-os rendszer ssd es csak az vinyo forogna, amelyikrol a film megy (ide nem kene raid), a tobbi standby.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
AxBattler #52466 üzenetére
ITX-ben az X570-nek egyszerűen nincs előnye a B550-el szemben, ellenben hátránya igen.
nem is értem.anno én visszamondtam az X570 Aorus Pro-t és megvártam a B550 MSI Gaming Edge-t. a Giga szebb ugyan, de a spec miatt szerintem öngól, 2.5G lan, toslink, itt is brutál VRM.
Qkackca:
nem szándékos keverés volt, elsőre benéztem, azt hittem nem FlexATX. utóbbi piaca nőhetne csak igazán, az egy jó méret
-
Seep
senior tag
válasz
AxBattler #52357 üzenetére
ID Tech IM1 Pocket. Axbattler Köszönöm az ajánlást. Sikerült itt sógoréknál 56€-ért megrendelni. Szerelés szuper, szellős. Rögtön invertáltam is mivel nekem jobboldalt van a ház , de egy ikea kallax polcban. Az oldal lapok, elő, alsó es felső lapok gond nélkül megcserélhetőek, és az USB meg bekapcsoló gomb panel is áthelyezhető. Venti iranyokkal még játszom. Meg akkor mondom ha lúd legyen kövér es bele ugrott egy Raijintek Morpheus is. Az NH-U12A hűtő belefér, 1mm hogy hozzáérjen az oldallaphoz. Az összes nyilas por [kép] szűrős kivéve a hátsó lapot. Méretre gyártott kábelek még úton vannak, szóval azzal nem nagyon foglalkoztam. Es igen tudom hogy lóg a grafikus kártyám is.
-
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #52322 üzenetére
És milyen színű levegőt keringettél?
Viccet félretéve tettszik a desing, de tényleg bátor vagy, azért a levegő még ha frissel pótolod nem olyan hatékony hő felvevő közeg bár látom rövid ideig 100-on pörgetted a procit jól fel is ment a hőfok.
Amúgy a jointok eresztését akartad tesztelni? Remélem a maxon járatott levegős kompresszorod nem okozott nem látható sérüléseket, elvégre a süvítő levegő eltérően terhel mint a folyadék.Amúgy jó elgondolás a VGA-t is vizezni ilyen kis helyen, de kíváncsi leszek a teljes tesztedre, mert sok helyütt olvasom hogy 1 db 240-280 hosszú radi kevés mind a 2 egység opitmális hőfokon tartásához.
-
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #51912 üzenetére
én is egyelőre, amíg dvga-ból nincs választék vagy horror áron
hegegabi80
ahhoz képest bármelyik ház "dudva"
eltolod amik nem kellenenek, pénzed is bőven marad és meglesz a tényleg kis házikó, persze te tudod
abba a csöppbe' egy apu kell és/egy több ssd - ház+lap+táp trió egyben "apróért" -, hűtőnél kellhet némi hack de akár némára meg lehet oldani, és 2l-ből, ha nem kell dvga a legjobb/egyszerűbb megoldás -
Galopp
tag
válasz
AxBattler #51797 üzenetére
Lehet, úgy jár majd, mint az A300. Én azt vettem, de mire eldöntöttem, már csak az Amazon szállította ki nekem.
Egyébként 8GB RAM-al, 3400G procival, NH-L9a-AM4 chromax.black hűtővel, M2-es pcie SSD-vel mindenre IS elég.
Kivéve az ESXi-t, mert a hálókártyát nem támogatja a rendszer...
Persze mindenre van megoldás, de akkor ott nem mentem bele mélyebben. -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #51802 üzenetére
szerencsére nekem ezekből semmi nem kell
az is lehet akkor már intelest próbálnék ki, látom az is van iponon h470 alapon - velük az a bajom, nagyon sokszor szeretik lenyelni a gyári gart és csak töredékét adják meg, régen ez nem így volt -
asrockról meg valaki anno mondta hogy s_ggszikla, az úgy benem maradt :d de akkor duplán kivételt teszek, pofás az a kis jószág amit produkáltak
amd apu-ból alig van választék és drágák
persze akkor vehetek so-dimm ramokat is, bár tesztre a notebookból ki tudom pattintani, aztán ha faca' a gép akkor veszek bele ramot
hiába akraok mini power gépet, ha kraftos vga-t úgy sem tudok venni bele legalább őszig ( : -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #51797 üzenetére
iponból alapesetben szöget se vennék, de lehet most kivételt teszek
PROTRON
a gb gt 1030 silentnek elég szép nagy passzív hűtése van, 25w körül tetőzik, de még az is megizzad ha stresszelem - úgy hogy open air, sehol nem reked meg a megtermelt hő -
ez sem tipp, hanem tapasztalat ( :
ha neaggyisten' valakinél nincs klíma, nyáron mondjuk nem 20-22 fokról indulunk, hanem akár 30-ról, nem fog jót tenni semmilyen passzív megoldásnak - nálam pl pont az van, hogy nyáron lesz hűvösebb minden, tehát ha télen jó nyáron csak jobb lehet - -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #51788 üzenetére
gyári bordán t@knyolni lehet leginkább, egyedi a rögzítése
a 30mm-be nem fér bele az is40x - 93×101×45mm (L×W×H) -
gondolom ák-n láttad, ott csak a venti méretét adták meg...a teljes hűtő méretének ( : maga a borda 30mm, de az semmire sem lesz elég venti nélkülbil
a jövő oldja ezt majd meg
m1b-ől egy szerényebb beérné pár w fogyasztással, a jelenlegivel akár 4k videókat lehet kényelmesen vágni, és az is notebookban 10w körül van plafonon, desktopban kapott nagyobb tdp-t a venti miatt
netezni egy jóval szerényebb bőven elég lenne, hátha ráfekszik intel/amd is..sztem igen, kénytelenek lesznek -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #51782 üzenetére
99% hogy nem tudna, a soc magában sokat zabál, ha csak nem 2133-on akarja valaki a ramot járatni mellette, max 30-as magaságú hűtővel lehetetlen passzívan
más kérdés, a 3100-ast 3,6-on smt-vel simán megoldja a gyári kis vicc amit adnak hozzá, 600rpm-en konvertálás alatt is, ami néma lenne, ha nem lenne alapból morgó hangja a motornakbil
azért mondtam annál a háznál ezt megoldani lehetetlen
akármilyen 7nm-est is vennél, azoknál az itx lapoknál az m2 rész a chipsetre fekszik rá, egymást fűtik
vagy egyáltalán nem használnál nvme slotot, vagy kell az aktív hűtés
de arra meg elég sok pénzt el is kell verni pluszban
egy 200ge vagy 220ge talán menne passzívan, az 2c/4t, de nagyon le kellene venni az órajelet és alulfeszelni hozzá, és esélyesen csak smt nélkül menne még így is passzívan - bár én nem is tudok 30-as passzívról egyáltalán, abba még a gyári stock hűtők is épp beleférnek ha beleférnek - -
törölt tag
válasz
AxBattler #51581 üzenetére
Előre elnézést kérek, megint "csak" kötözködni jöttem.
Igazából azért lenne fontos ez a kapcsolgathatóság, mert a 4 fiók közül 2-be 2db tükrözött HDD-t raknék a fontosabb adatoknak, és ezeket csak havonta néhányszor pörgetném fel archiválásra.
Szerintem ha eltávolítod szoftveres raid kötet mindkét elemét, majd újra indítod, majd visszarakod, utána nem fogja tovább piszkálás nélkül raid kötetnek felismerni/kezelni a két meghajtót. Hardveres -valódi- raid kártya tudom képes erre, megy tovább beavatkozás nélkül, ha visszakapta a lemezeket, ha addig nem konfiguráltad el. De a szoftveres megoldásnál, szerintem minimum egy adat konzisztencia vizsgálat lesz, rosszabb esetben lesz a kezedben két meghajtó azonos tartalommal.
Szerintem semmivel nem kapsz így nagyobb adatbiztonságot, ha ilyen előfordul, mintha alapból mindkét meghajtóra archiválod ugyanazt az adatot, raid-ezés nélkül.
Másrészt ha fizikailag eltávolítod ezeket a HDD-ket és berakod mondjuk a szekrénybe és rázárod az ajtót, sokkal nagyobb biztonságban vannak mondjuk tűz vagy a gyakoribb villámcsapás esetén mint a NAS-ban hagyva, de a tápfeszültséget "lekapcsolva".
Ha meg a Nas-ban tárolod, akkor meg az energiagazdálkodás képes rá, hogy aktivitás hiányában leállítsa a lemezt, az elektronikát st-by-ba küldje, és így is alig fogyaszt áramot, viszont így még van lehetőséged automatizálni a backup-olást ha netán kiderül hogy heti/napi rendszerességgel kell, nem amikor eszedbe jut.Nekem azzal a házzal semmi bajom, csak arra akartam rávilágítani, hogy, igazából nem akarsz rá kapcsolót tenni, vagy olyat keresni amin van, mert f@szság.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #51575 üzenetére
Lehet hogy kényelmesebnek gondolod, de az egy meghibásodási lehetőség, illetve növeli az esélyt, hogy figyelmetlenségből hülyeséget csinálsz.
ill. a kapcsoló szikrázik, sosem egyszerre szakítja meg, vagy zárja az áramköröket, nincs olyan meghajtó, ami ezeknek a zavaroknak a kivédésére fel lenne készítve. A szoftveres eltávolítás majd a kallantyúval a kiemelés, illetve felpörgés előtt a csatlakozóba dugás, érintkezők csatlakozási sorrendje úgy van kitalálva, hogy azzal biztos nem keletkezik semmilyen zavar.A házhoz: Ha 3,5"-os HDD-t is szeretnél benne használni, akkor erre a back-plane-re még 35V/100-220uF-os LowESR kondenzátorokat kell forrasztani a GND és a tápfeszültségek közé, különben hot-swap-nál a másik, ugyan azon a back-plane-en lévő HDD-t megbolondítja a feszültség esés/áramlökés. Ezek nélkül jobb ha az egészet leállítod, amíg meghajtót cserélsz benne.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #51575 üzenetére
Ha esetleg nincs más megfelelő ház alternatíva, akkor ezen a megoldáson is el lehet gondolkodni. Persze csinálni sem nagy szám, csak 4 darab DPDT kapcsoló kell hozzá, amikkel megszakítod az 5V-ot és a 12V-ot a merevlemezek előtt.
-
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #51557 üzenetére
jah jobb
se cw, kisebb dropok, és kevésbé melegedett a vrm is - abból ez a harmadik, mind probléma mentes volt, 20e ft jobb napokon -
3100 az alany jelenleg, s2h-ban 3600-ost 4450-ig toltam fel, simán bírta a vrm
ha ennek 60 fok 3,6ghz-en 4c/8t cpu-nál akkor sejtem 4,4ghz-en 6c/12t-nél mit csnálna ( :
na mindegy, ennyivel is előrébb vagyok
melyik filmben is volt? a szépség hálátlan szerető ((( : talán a blöff, vagy a spieler
vagy megveszem a b550 itx-et, vagy marad az olcsó s2h és abba veszek wifi modult és letojom hogy kicsit nagyobb -
PROTRON
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #51496 üzenetére
Igen én is pont most néztem, PCX-nél is kapható.
Valóban nagyon korrekt az ára, és nekem is a jobb oldali csatikkal van bajom. Nem is értem, miért oda tették, miért nem előre. Logikusan gondolkozva az asztalon jobb oldalra kerül a ház, hogy betekintést kapjunk a gép belsejébe, így valószínűleg ha sarokban van az asztal (pl. nálam is), akkor falhoz kerülnek a csatik.
De még talán ezzel együtt is lehet élni, bár már pihen itthon egy UMX 1 plus, ami nagyon hasonló méret és elrendezés. De az is lehet eladom és jöhetne a V9.Bár most találtam egy Cemo L1 nevű házikót, ami szintén tetszik, csak több baj van vele.
1U táp megy bele, de SFX-el orvosolható még éppen elfér. Viszont tápcstis vga nem fér be sajna. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #51415 üzenetére
Ezzel nem vagytok egyedül, nálam is van egy metis, Chieftec BT-02B-U3, meg egy új szerzemény Jonsbo UMX1 plus.
Ráadásul még át sem pakoltam egyikbe se, nemrég készült el a metis mod, talán hétvégén átpakolom. A chieftec meg lehet megy vissza apróra, umx meg marad a kisebb matx miatt. Az utóbbi umx lesz majd szerintem a végleges, de azon is kell egy kicsit moddolni.
Ha csak nem lesz sok szabadidőm és csinálok magamnak valami egyedit, amit már régóta tervezek.
Nos jó hülyék vagyunk az biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- OLED monitor topik
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- TCL LCD és LED TV-k
- Xbox Classic / Xbox 360
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest