- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryan
senior tag
válasz
Grave_444 #21906 üzenetére
Az a fura, hogy csak leszabályozva morognak (még kipróbáltam 2db új Fractal Design 92mm-es ventit, azok is morogtak). Majd egyszer lecserélem Noiseblocker ventikre őket, de még nem siettem el a cserét, mert 270x gaming itx vga sajnos sokkal hangosabb (el is nyomja ház ventik hangját még 9v-on is) mint a msi hd7870 2ventis verzió.
Táppal nem lesz problémád, mert az fix kábeles, 1 hete még Chieftec CTG-500w volt benne, amellett elfért bőven a nagy nyákos HD7870.
Silverstone után biztos más lesz az anyaghasználat érzés, de szellőzés szempontjából jobb lesz biztos.
Jó építést majd! -
tlac
nagyúr
válasz
Grave_444 #21903 üzenetére
Nagyon más választás nincsen ekkora méretben ilyesmi felépítéssel ahogy nézem.
az antec isk600 pedig nagyon hasonló
-
Aryan
senior tag
válasz
Grave_444 #21900 üzenetére
Szerintem nem vészes a ház, de azért nem egy Lian-Li. Összerakással nincsen baj, de ha kikerül a keresztmerevítő ami a hdd tartóknak a rögzítő helye akkor könnyen lehet kézzel csavarni a ház vázát. Műanyag az előlap, de nem csúnya. Külső fényezés strapabírónak tűnik, a belső egy két helyen lepattogzott a szerelés miatt. Gyári Fractal ventik szerintem hangosak (elől 2x92mmm és hátul 140mm-es venti), legalacsonyabb fokozaton használva elviselhető a hangjuk (jár hozzá egy szabályzó a házhoz ami 3ventit tud 12v, 9V és 7v-on hajtani). Vga szinte bármekkora belefér ami 2slotos, de a tápkábelei bezavarhatnak. A ház oldalán pont vga környékén van egy kivágás, onnan pont faszán tudja a vga a hidegebb levegőt beszívni. Proci hűtő ha jól emlékszem 165mm magas lehet, tehát itt is nagy a választási lehetőség.
Konfig:
Proci: Intel 4570S és rajta passzívan egy Thermalright HR-02
Alaplap: Msi B85i Gaming
Ram: 2x4Gb KIngmax 1600mhz
Vga: Msi 270x Gaming ITX (7870 volt benne ami lazán elfért, de bekerült a gépbe a passzív táp aminek a 24pines kábele miatt nem fér be akármilyen hosszú nyákos vga.
Táp: Seasonic Platinum Fanless 460WMelegedés:
Fél passzívan nálam tökéletesen megy a gép. A proci és a vga sem ment fel 65fok fölé, hogy ha pl BF4-ztem. Természetesen prime95-el már lazán 80fok fölé ment a proci, de nem arra van a gép. SSD 30fok körül megy, 4TB-os red winyó pedig 36-38fokon.
Hang:
Venti cserével szerintem halkabbá lehet varázsolni, de kicsi feszen hajtva a ventik hangja nem vészes. Az elsők egy kicsit morognak, ha odateszem a fülem az előlaphoz. Igazából a vga hangos nálam a gépben, amivel nem tudok sajnos mit kezdeni. Vga nélkül csend lenne.
Képeket lövök hétvégén a konfigról.
-
he7edik.
addikt
válasz
Grave_444 #21845 üzenetére
Ahogy nézem a Fractal és Bitfenix házakat a mindegyik képes miniITX és microATX lapokat is fogadni ha pedig olyan picik mint a Silverstone Fortress mini vagy a Cooltek CoolCube akkor már normális vga-t nem tudok beletenni.Akkor már a microATX lapokkal jobban járok...
-
Steve1207
veterán
válasz
Grave_444 #21660 üzenetére
Tényleg!
Akkor az Elite110-nél centizgettem a karikat (Elite120-am volt anno, minőségileg nagyon szerettem, csak azért nagynak tartottam) és így jutottam el az SG05-höz, hogy abban kényelmesen elfér egy erős középkat kártya. Plusz a Silverstone szebb részemről, E110 olyan bumszli a standard elite előlapjával
(#21661) Pista0001: wow, egy hónapot kihagyok és ennyi minden jön kicsiben?
-
kisza25
félisten
válasz
Grave_444 #21652 üzenetére
mondjuk nekem ilyen 7870-em volt ez csak 21,5cm nem tudom, hogy a fél centi miatt beférne -e de az sg-05 valóban jobb választás minden téren pláne így táp nélkül
Vekko: nekem volt 7870+i5 350W-es bequitel, de a békesség kedvéért vettem egy 450W-ost pontosabban Grave444 kollégával cseréltünk én ráfizettem, konnektorból plafonba 255W-ot mértem 2db SSD-vel 1150-re húzott VGA-val -
Vekko
aktív tag
válasz
Grave_444 #21649 üzenetére
Köszi! Lehetséges még ezt a csúnyácska fehéret is bevállalom, mert tényleg tetszik ez a méret.
Jelenleg 300, 400-as Be quiet! és 350-es Chieftec SFX tápot lehet venni, azt mondod ezek jók lennének?updt:
Bár úgy látom nem kell nagyon félni..
http://prohardver.hu/dl/cnt/2013-10/102182/results/fogy.png -
Oliverda
titán
válasz
Grave_444 #20456 üzenetére
Az, de valamiről muszáj lemondani.
tlac: Ez egész jó így elsőre. Kicsit jobban utánanézek. Köszi!
Btw baromira nem értem, hogy miért tolják még ennyire az optikai meghajtókat. Értem én, hogy HTPC, de akinek annyira hiányzik, az hozzácsap egy külső USB-s driveot, és kész.
-
Goose-T
veterán
válasz
Grave_444 #20102 üzenetére
Aztán melyik nagytudású mondta, hogy lassabb a 2,5"-es vinyó?
Nekem ilyenem van, és nagyon gyors. Nem elég, hogy sebességben simán hozza egy 3,5"-es HDD szintjét, sokkal csendesebb és egy nagyságrenddel kevesebbet is fogyaszt azoknál.
-
HookR
addikt
válasz
Grave_444 #20002 üzenetére
10,8l körüli más gyártótól nem nagyon van, amibe komolyabb VGA is elfér. nCase M1 hivatott trónfosztásra, de az is nagyobb 2 literrel (Persze cserébe sokkal többre képes). A reális alternatívának ezeket mondanám, amikre inkább a 14-20l a jellemző:
- Antec ISK 600
- Cooler Master Elite 130
- Cubitek Mini Cube
- Fractal Design Node 304
- SG08-Lite (Ennek mondjuk nem tudom az árát. Lehet ez sem annyira reális alternatíva)Vagy a fektetett:
- Silverstone RVZ01 (Vagy ML07 változata, ha valaha forgalomba kerül)Ha meg nem annyira szempont a hosszú VGA, de pl. a plexi igen, akkor a Cooltek házikókat érdemes nézegetni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Grave_444 #19825 üzenetére
Tehát nem jók HookR által linkelt házhoz.
Ilyesmi kell oda, de ezeknél még a nyitó gomb helye sem mindegy. Bár ahogy látom annál a háznál nincs is átvezetve a gomb.
-
rover45
őstag
válasz
Grave_444 #19475 üzenetére
Oh, nem mai darab, már bő 1 éve így éli napjait (persze összerakva). Asus P8H77-I, i3-3225 a tetején egy Kozuti, 2x4 Corsair Vengeance LP White. Két 2,5" dolog fér bele, most egy Kingstone HyperX 3K és egy 500gb Hitachi van benne
Normál méretű kizárt
radi8tor1:Szívem szerint ISK110 lenne, de ő csak ISK100
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #19351 üzenetére
igen.
viszont ha jol latom, neked a shurikened a proci fele fuj, nem?
az sg05-ben nekem is volt a tap igy is, ugy is. most a lian-ban nagyon hasonlo a helyzet, csak talan meg kozelebb van egymashoz a tap es a processzorhuto es megnagyobb az atfedes. ezert gondolkodom rajta, hogy ne egymas ellen dolgozzon a tapventi es a procventi.szerk:
shteer:
koszi. biztam a tapom minosegebenviszont masik iranyba sem tunik jo otletnek, hogy a tap a procira fujja a meleg levegot, de megnezem majd konkretan mennyire melegszik. hiaba no, kicsi hazba zsufoltam a sok kalyhat
lehet inkabb egy e3-1200-at kene betenni es megoldodna a problemam. talan.
-
HookR
addikt
válasz
Grave_444 #18259 üzenetére
A #18129-es hozzászólásban összehasonlítottam a PCI-E sínhez közeli CPU-foglalatos mini-ITX alaplapokat. Az Intel 6-os és 7-es chipset szériával szerelt ASRock lapok a leginkább problémásak ebből a szempontból. Amíg egy 103-105mm-es szimmetrikus hűtő az összes Gigabyte, illetve Asusnak 6x, MSI 7x-es alaplapjain még éppen csak, cipős kanállal elfér, addig a te lapodnál ez maximum 100mm, de inkább kevesebb. Az Asus 7x, 8x és az MSI 8x-es lapjain már külön figyelmet fordítottak a problémára, azokon már nincs ilyen gond.
A listáról a szimmetrikusak közül a 92-96mm széleseket érdemes nézegetni, mint pl:
- Reeven Arcziel (Csak külön beszerzett, laposabb ventilátorral fér el)
- Thermaltake ISGC-100
- Xigmatek Durin
- Titan TTC-NC25
- Titan TTC-NC35
- Evercool HPL 815
- Xigmatek Praeton
- Alpenföhn Silvretta
- Noctua NH-L9iAz aszimmetrikus, 120-140mm-es ventivel szereltek közül pedig:
- Thermalright AXP-200
- Nexus LOW-7000
- Thermalright AXP-100
- Xigmatek Janus
- Prolimatech Samuel 17
- Gelid SlimHero (Ebben nem vagyok teljesen biztos.)Szívem szerint ez utóbbiakat javasolnám, de általában drágábbak és/vagy nehezebben beszerezhetőek.
-
rbalint88
addikt
válasz
Grave_444 #18259 üzenetére
Xigmatek Praeton LD964, a gyári ventit le kell cserélni és akkor halk is lesz, nekem egy ezer ft-os Arctic F9 PWM 92mm van rajta, azzal tökéletes.
Amúgy a tegnap este margójára, a mini ITX-es cuccok azért jók, mert könnyen szerelhetőek
A 90%-os készültségtől már csak órák kérdése, hogy összeálljon rendesen
-
Geller72
veterán
válasz
Grave_444 #18216 üzenetére
Akkor is kell, mert kell egy másik cooler, amivel elfér a VGA, ami most ugye nem..
. A másik, hogy vajon, amikor majd komolyan melózik a VGA is, és nyomja a meleget pont azon az oldalon a CPU-ra, vajon a 3400 sem lesz e sok?? Ez jobban aggaszt.
(#18217) kisza25: De fogom. Pont te mondod?
. Vittem már magammal Hollandba, LCD-vel együtt..
. Bőröndbe. Simán.
.
-
kisza25
félisten
válasz
Grave_444 #18177 üzenetére
jól mutat a tápom a gépedben
a tied is az enyémben
-
saturn27
tag
válasz
Grave_444 #17993 üzenetére
Az SG05 Lite-on én magam is gondolkodtam, mert jobban szimpatizálok vele a mérete miatt. Viszont túl sok helyen olvastam, hogy hangosak az SFX tápok. Amilyen konfigot meg én tervezek, azt bár elbírná akár a 300W-os táp is, de nagyon leterhelné, így hangos lenne, túl hangos. Így szerintem én is maradok a CM Elite 130-nál, ami bár kicsit nagyobb mint szeretném, de legalább halkabb ATX tápot lehet bele tenni.
-
-
viperabácsi
addikt
válasz
Grave_444 #17892 üzenetére
A mostani lapom ( adatlapomnál) tudásával megegyező itx lap kb másfélszerese árban.Ha csak a lapot cserélném is minimum egy 20 -as árban.Váltás csak úgy érné meg , ha haswell-re történne , úgy meg már alap és a proci is cserés az meg már rengeteg.
(#17893) Gaben01 girs of war hogy fut hd 4000 -en?
-
pils00
tag
-
siti
őstag
válasz
Grave_444 #17572 üzenetére
jogos, elnéztem egy sort
-
-
RudiSteel
tag
válasz
Grave_444 #17293 üzenetére
Ez a teljes konfig:
Chieftec BT-02b ház (saját tápjával)
Asrock B75M-ITX
Intel Celeron G1610
Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev.2
Patriot G2 8GB DDR3 1600MHz
Ocz Agility3 90GB ssdDélután a segítségeddel jöttem rá, hogy a tápom a hangos..de sajna nem találtam semmilyen megoldást annak halkítására (másik táp, esetleg tápventi csere)...így ezen töprengek.
-
RudiSteel
tag
válasz
Grave_444 #17275 üzenetére
basszus, tényleg nem a hűtő volt az: minimumra vettem és meg is állítottam és mindig volt hangja.
aztán jött a hideg zuhany: meleg volt a 3,5" hdd (samsung hd400lj) így kihúztam a tápkábelét...és ez volt a leghangosabb, majd a táp és a leghallkabb a proci hűtő!!!!! esetleg tápra+vinyóra vmi javaslat? -
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444 #16779 üzenetére
A procihűtő az alaplapra fúj, lefele. A táp pedig szív, szóval mondhatnánk, hogy egymás ellen dolgoznak...bár nagy hőfokbeli különbséget nem tapasztalnál, ha a tápot megfordítanád úgy hogy fentről szívjon. Legalábbis nálam anno nem volt nagy változás.
szerk:
közben már megelőztek -
fero02
nagyúr
-
sb
veterán
válasz
Grave_444 #16117 üzenetére
Hmm, egy SG05-öt nem lehet lehűteni? Pedig így ránézésre az egyik legjobb hűtésű kockának tűnik, tele szellőzővel. Mondjuk egy paneltáp biztos jót tenne neki, mert a hátsó rész a tápnál eléggé be van építve.
Én is egy ilyet szerettem volna mindig.
De most lehet, hogy ha bejön a Kabini alacsony fogyasztással HTPC-nek akkor egy CoolCube is elég lesz. Mondjuk 3db 3.5"-os HDD-t kéne beletenni, de paneltáppal és kis cpu hűtéssel szerintem bele lehet gyűrni.
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #16115 üzenetére
forgattam en is sg05-ben mindent.
egy dolgot nem probaltam, a prociventit megforditani.
nem tunik elsore tul nagy butasagnak h a haz elejen besziv a nagyventi, a procihuto felfele leszivja a meleget a procirol, a tap meg tovabbviszi es kifujja a hazbol. elonye h elmeletileg letrejon egy jo kis 'huzat', hatranya h talan a tap igy melegebb levegot kap. -
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444 #16113 üzenetére
Anno próbáltam és ha jól emlékszem, akkor nem lett halkabb semmivel sem...hűvösebb levegő ide vagy oda. Cserébe több port szívott magába -> ha meg szűrőt teszel elé, akkor még hangosabb lesz.
Szóval szerintem maradjon ahogy van, így legalább segíti valamelyest a ház szellőzését.
/kivéve ha mondjuk a procihűtő ventijével egymás ellen dolgoznak/ -
HookR
addikt
válasz
Grave_444 #16051 üzenetére
Éppenséggel nem lehetetlen feladat. Hozzávalók:
- Antec ISK110 VESA [link]
- PicoPSU-80 - 160-XT pénztárca és beszerezhetőség függvényében [Link]
- Dell DA-2 220W (12/18A) AC adapter - [link]
- Scythe Kozuti / Thermalright AXP-100 / Prolimatech Samuel 17 / Akasa Nero LX / CoolerMaster GeminII M4 / Gelid Slimhero pénztárca és alaplapi elrendezés függvényében
- Prolimatech Ultra Sleek Vortex 14 (140x140x15mm) - [link]Persze kicsit barkácsolni is kell:
- AC adapter és a picoPSU közé egyedi adapterkábel szükséges.
- A perforált lemez alá nem fér el a nagy, de laposabb ventilátor a hűtőre, ezért vagy kívülről kell rá rögzíteni, vagy a perforált lemezt lecserélni egyedileg kialakított, jobban kidomborodó változatra, ami alá már igen.Mivel a PicoPSU csak az alaplapi alkatrészek, a ventilátor és a 2db 2.5"-es meghajtó tápellátásért lesz felelős, ezért akár a 80-as 4A-e is elég 12V-on, illetve nem szükséges, hogy legyen rajta P4-es csatlakozó procitápnak, oda majd közvetlen vezeték megy az AC adapterből. Persze a nagyobbakon már eleve van Molex Mini-Fit csatlakozó, azokhoz kevésbé macerás adapterkábelt kreálni és több bennük a tartalék.
A napokban megírom a részletes Logout ismertetőt a házikómról, ott majd kifejtem bővebben, képekkel illusztrálva a tápellátás kábelezését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest