Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
>Deego.. #18686 üzenetére
2gb elég lehet. kinek mi az elég, nálam linuxos gép (még csak nem is netez, filmez, torrentezik) is kapott 2Gb-ot, a filmnézős meg 8-at, mert éppen akkor vettem, amikor nagyon olcsó volt, persze ez már feleslegesen sok, de ramdrive miatt jól jött. VGA is ezt a ramot fogja enni, szóval inkább többet gyorsabbat.
HDMI kimenet van, azt dugsz rá amit akarsz. inkább a gép fogja e bírni a fullHD-t (film, youtube, játék?) atomos vagyok, azt tudom hogy elvérzik már ilyen terepen.
tápot passzolom, teljesítményben elég lehet a pico, de inkább sfx/atx lenne jobb, ha nem zavar a ventije, szerintem itt is igaz, hogy kár ezen spórolni, az ebayes kis picok meg ki tudja milyen minőség. (gigabyte oldala nem hozza be a specifikációját, tovább googlizni meg lusta vagyok hogy mennyit fogyaszt)
ház meg ízlés és pénztárca és jövőbeni sok hdd kérdése.
-
Via Epia C3-800 fogyasztási adatok, konnektoron mérve.
konfig: 2*512Mb ram, egy SSD, Antec ISK-100 ház táppal, C3-as cucc 4cm hűtővel:
kikapcsolva: 1W (tégla táp)
terhelve: 30W (ez amit a gép kihozott magából, nem egy szuperpi számolás közben)
Normál munka (file szerver): 17-18W
idle: 13W
Külső USB vinyóval még jön rá +4W, amikor pörög, még meg kell nézni hogy tudom lekapcsoltatni linux alatt, hogy ne járjon egyfolytában. -
hát ezt beszenvedtem, és még egyszer szét kell szedni a vinyó kábele miatt... Az előlapi hang kivezetést kivettem, egy kábellel kevesebb. az USB-n is gondolkodtam, de végül a másik vinyó helyére, az alaplap mögé tekertem a kábeleit. csak négyszer volt lap be-ki, már féltem letörök valamit, de kezd összeállni a kis antec.
-
válasz
matta2003 #17570 üzenetére
ez egy 100W TDP-s proci (az 5700 "csak" 65W), táp elég lesz, szellőzés meg hát véleményes. amire figyelj, hogy a házban van egy merevítő borda. Szerintem nem túl szerencsés elhelyezésű, de talán elfér még a proci hűtő mellette/alatta. ha meg nem, akkor egy flexel meg kell alakítani.
-
sziasztok!
van egy ilyen gyösz kis via éden lapom egy morex 2699 házban (nem fekete, de az most mindegy). Az lenne a haditerv, hogy a prociról kidobnám a 4cm-es visító ventit, kivágnám a proci felette a házat és simán egy 8cm-es ventivel fújatnám rá a levegőt, annak reményében, hogy halkabb legyen és azért ne is főjön meg a proci. Működne így a dolog, vagy reménytelen próbálkozás? -
válasz
Imike_80 #9691 üzenetére
ne kelljen kimenni a dolgozó szobába begyújtani a nagy gépet 1-2 infoért, s ne kelljen a telefonon miniatűrben nézegetni a dolgokat.
pont erre jó egy 9-10" tablet. a netbook se egy villám boot terén. nekem a beépített skype/böngésző is halál mire bejön. tabletra meg rácsapsz és email, facebook, prohardver, jó torrent nem. Tablet jó, miután megveszed egy hónapig le se teszed. azzal alszol, azzal ébredsz. Utána meg eladod, mert halál felesleges egy dolog. Ahogy a TV, az internet és a játékmackók nélkül is lehet élni.a zotac szép és jó, nálam is ez a típus van felírva cetlire, ha látom valahol olcsón használtan, akkor repülök is rá. Pont azért drága, mert pici, jól néz ki, nem foglal sok helyet és elfogadhatóan fogyaszt. 2 év múlva töredékéért tudod majd eladni, mert bővíteni felejtős. De egy mini ATX olcsóbb, kis ház->kis hely, VGA nem kell, alaplapi elég netezéshez. Erősebb proci is bele megy...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Philips NA351/00 Dupla kosaras Airfryer eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest