- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
válasz
AxBattler #32103 üzenetére
Hivatalosan igen, de ez a gyári kialakítás miatt van.
3,5" -ban léteznek beépítő keretek amikbe bele lehet dugni 2db 2,5" HDD/SSD -t.
pl. [link]Olan is van ami 5,25" helyre 4db 2,5" meghajtót enged. pl :[link]
Olyan is akad ami 5,25" helyre 4db 2,5" egységet HotSwap házvban pl : [link]
Olyan is van ami 5,25" helyre 2db 3,5" HDD -t enged. Azt most nem találom
Ezekkel lehet még okoskodni.
-
válasz
AxBattler #32072 üzenetére
Tehát az ASUS jobb. Másik topicban belinkeltem még párat, sajnos nem tudok dönteni
i5 a minimum és abból is K-s proci. Kinéztem az ASUS mITX lapján az 60, a proci 105 körül, és sajnos nem hoz 20%-nál többet a mostaninál. Jelenlegi gépem alá nem adom
Nomeg a másik, hogy akár hogy is nézegetem az itx házakat mindig a kockáknál állok meg(Bitfenix Prodigy), ami méreteit tekintve nem sokkal kisebb a jelenlegi Corsair 600T-nél.
Köszönöm a segítséget szintén.
(#32074) AxBattler: ÓÓ hát professzionális használat: PH! lapcsalád látogatása, 1 évben 3x10 perc játék, amit a HD3000-es iGP nemigazán visz már, így nem élvezetes, de időm se nagyon van több rá. 1-2 sorozatrész megnézése. Szóval tudom, hogy így is overkill ez, de akkor sem adom alább
-
válasz
AxBattler #32070 üzenetére
Áháá nagyon szépen köszönöm. Gondolom a Zotac akkor kicsit jobban bírja a húzást is, bár alapvetően stock fan vagyok. Mondjuk el fog veszni szegény kártya egy 600T-ben
Annyira váltanék mAtx-ről ITX-re, de akkora beruházás lenne...
A másik alternatíva a Giga 950-e lenne. Ez duplaventis, bár csúnyácska.
-
-
-
Goose-T
veterán
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #31844 üzenetére
A puding próbája az evés. Keress rá a tesztjeikre, hátha írnak HDD hőfokot!
Egy biztos, dVGA szellőzésének útjába nem szerencsés HDD-t rakni.
Cooltek V3+-ba legfeljebb 2,5"-est és azt is az előlapra kétoldalas ragasztóval.
Xigmatek Nebula-t direkt nem írtam, mert a ház belső szerkezete útban van a szélesebb dVGA-nak.(#31854) AxBattler: Egy jó párkapcsolatban nincs az a probléma, amit ne lehetne megbeszélni.
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #31851 üzenetére
az igaz, de a hossza/magassága nem, ha úgy rakod fel a kártyára ahogy a képen, túlnyúlik a nyákon hátrafelé (gigabyte gtx 950-nél), ha elforgatva akkor nem, viszont akkor magasabb, fölfelé nyúlik túl elég szépen, ezt csak úgy lehet lemérni, ha rá van szerelve egy nyákra, a magasság nem változik, azt le tudom még mérni, hogy venti nélkül milyen magas, a 750ti-t elvinné szerintem passzívan (gtx 950-et is elviszi, csak én hűvösett akartam, és nem, hogy befűtsön a házba) ma még lemérhetem neked (ha érdekel), a kártyát holnap viszik
-
törölt tag
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #31840 üzenetére
Például:
- Cougar QBX
- Cougar QBX Kaze
- Cubitek Mini Center (Gondolom a VGA hossz miatt kiesik)
- Cubitek Mini-ICE (Gondolom túl nagy)
- Fractal Design Node 202 (Lapos, fekvő)
- GEEEK MAX M100 (Műanyag)
- ICE M02 - [link]
- Jonsbo/Cooltek C2
- Jonsbo/Cooltek UMX1 Plus (Torony, de cserébe szép)
- Jonsbo/Cooltek V3+ (Gondolom rövid)
- Jonsbo/Cooltek V6+ (Gondolom rövid)
- Jonsbo/Cooltek V7S (Gondolom rövid)
- Lian Li PC-Q01 (Gondolom rövid)
- Lian Li PC-Q04 (Gondolom rövid)
- Lian Li PC-Q11 (Gondolom rövid)
- Lian Li PC-Q19 (Gondolom rövid)
- Lian Li PC-Q25 (Gondolom nagy)
- Lian Li PC-Q33 (Gondolom rövid. Az 52mm lehet, hogy határeset.)
- NCASE M1
- Primo P115EA
- Raidmax Atomic (Azon az oldalon nincs szellőzőnyílás)
- Raijintek Metis (Azon az oldalon nincs szellőzőnyílás)
- Rational Bananas - !nverse
- Realan E-Mini E-D3 (Gondolom rövid)
- Realan E-Mini E-M3 (Gondolom rövid)
- Realan E-Mini E-M5 (Gondolom rövid)
- Silverstone FTZ01 / ML07 / RVZ01
- Spire PowerCube 712 -
törölt tag
válasz
AxBattler #31783 üzenetére
Lehet hogy el lehet érni, de mivel lejjebb van a "Órajel/fesz görbéjén" a 35W-os pont, mint a "meredekebb" T-s modellnek, ezért nem éri meg ott üzemeltetni a CPU-t, mert nem csak ~20%-al lesz alacsonyabb az így elérhető számítási teljesítménye, mint a T-s modellnek.
Eddig az egy tápkörön levő IGP miatt több feszt kellett adni a CPU-nak, mint amit valójában igényelt volna, ezért több tartalék maradhatott az IGP kikapcsolása után. A skylake-en már külön külön táp van, így a VID és a CPU által igényelt fesz között kisebb lehet a diff, így majd kevésbé csökkenthető a alulfeszeléssel a fogyasztás.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
AxBattler #31769 üzenetére
Hogy mondod?
remélem, nem mondtam ezzel semmi új fogalmat...a keret jó lenne ha megállna 50körül, annál többet nem igazán óhajtok lapra kiadni.. msi-kről olvastam, h szrok (skylake alá), többiből próbálok szemezgetni
szerk. ez jónak tűnik, amit feljebb linkeltek. kérdés, mennyibe fog fájni
-
törölt tag
válasz
AxBattler #31689 üzenetére
Helló!
Az általam említett GABA nem ez a típus amit linkeltél, hanem E221 EMI S-D. Ebbe nem lehet dedikált videókártyát tenni, illetve járt hozzá táp is...
A szüleimnek raktam össze a gépet, mert kellett nekik valami amit jól látnak (itt estek ki a laptopok), könnyű gépelni (újabb gyomros a laptopoknak) és a lehető legkisebb méretű legyen és könnyű legyen kezelni.
Véletlenül akadtam rá az iPont böngészve a házak között, de rögtön láttam benne fantáziát. Belerakható mATX-es alaplap is, de nekem elég volt az ITX, ráadásul szinte csak azokon van beépített wifi emberi árban. Így tényleg semmilyen kábel nem kell hozzá, csak a tápkábel amin "osztozik" az egyik MOLEX ágon a monitor az alaplappal.
Arra figyelni kell, hogy a hozzá adott táp csak 180W-os, ami nem is lenne gond, de iszonyúan hangos! Lecseréltem egy Be Quiet SFX Power 2 300W-osra, ami jó sokáig kitarthat és szinte semmi hangja sincs.
Került bele egy i3-as proci, 8GB Corsair RAM és egy 120GB-os Samsung SSD. A bootidő 8mp alatti, ezen mindig vigyorognom kell...
A hűtést egy Noctua NH-L9i-re bíztam, pont befér és teljesen hang nélküli.
Szülői kérésre raktam bele egy slim DVD-t, a házhoz volt hozzá közös kábel, de csak MOLEX-es csatival. Úgyhogy vagy egy MOLEX elosztót vagy egy SATA-MOLEX átalakítót kell hozzá venni. No meg egy 4tűs táphosszabbítót, mert az sem ér el a helyére...
Vezeték nélküli Logitech bill+egér kombót kapott, használat után tényleg kevés helyet foglal.
A szerelése elég egyértelmű, egyedül a monitor vezérlőjéből jövő 2db földkábel bekötésére kérdeztem rá a forgalmazónál (mindkettőt rá a lapra) mert persze erről nem ír a manual.
Nekünk nincs benne túl sok súly, de a "ház" és a talp elég stabil, a Samu monitorom jobban mozog. A szerelgetést jól bírta, az anyaga nem túl gagyi, de azért nem egy Antec HTPC.
A képernyő sajnos fényes, de nem zavaró módon, legalább is ahova kerül ott nem lesz gond.
Pár dologban túl van tervezve, nyilván elketyegett volna egy Celeronnal is fele ennyi rammal, a táp is túl sok, de nem találtam kisebb de valóban halk megoldást kínálót, de úgy voltam vele, hogy 5-6 évig ne kelljen hozzá nyúlni, utána meg legyen azért mozgástér.
A GABA kínálatában van gémergépnek is alkalmas jószág 2ms válaszidővel, 27 collban, dedikált videókártya hellyel. Mivel tápból akár 600W-os is berakható, a határ tényleg csak a csillagos ég!
Nekem nagyon kellemes meglepetés volt a cucc, és élmény az építés!
(csak egy rohadt USB Header elosztót találnék már...
)
-
törölt tag
válasz
AxBattler #31606 üzenetére
Tényleg nincs nagy diff közöttük, cerka is elég jó SSD-vel, nem éri meg a plusz pénzt a pentium.
Ha nem a SOC mellett dönt, most inkább egy cerka, ami hasonló teljesítményben mint az integrált. Azután ha kell több a cpu-erő, lehet egy hasonló tdp-s (~50W) i5 i7-öt bele nézni, ha már olcsón lesz.Összehasonlító teszt:[link]
-
törölt tag
válasz
AxBattler #31532 üzenetére
Tegnap pont ilyet kerestem ebay-on, csak alacsonyabb profilút...
Szerintem 35W-os T-s végű CPU-val meg kell birkózón órajel csökkentés nélkül. Esetleg majd a PCH hűtőt kellhet nagyobbra cserélni az alaplapon, ha nem lesz a CPU hűtő által mozgatott levegő.
1610T-n ami szintén "35W" elmegy jóval szerényebb bordával is, járó venti nélkül!
Miközben a borda még langyos sem tud lenni, két óra használat után(net+zenehallgatás).
i5-3570K gyári hűtője, venti nélkülA cpu kupakja ki van síkolva, mert gyári hibás volt:[link]
Konektoros fogyi-meter: Idle 18W, zene 26W, Aida stab. teszt 32W (ssd, 2x4GB ram, Emu 1212m, )
-
Goose-T
veterán
válasz
AxBattler #31444 üzenetére
Még én is csak 65W-os APU-t használok az FI-01B-ben, 95W-ossal még nincs tapasztalatom. Bár tervben van, hogy ha kijön a Zen APU, akkor építek rá egy új konfigot, az A10-7850K-t pedig beleteszem az FI-01B-be a mostani A10-5700 helyére. Ha nem tudna lehűlni 95W-on, még akkor is egy gombnyomással le lehet szabályozni 65W-ra. A Scythe Big Shuriken 2 jó választás hűtőnek ebbe a házba, csak a ventijét cseréltem le egy 20mm vastagra a 12mm-es helyett. Az USA-ból nagyon drága szállítási költséggel rendelhető Yate Loon helyett pedig már az itthon is kapható DeepCool GS120 is megfelel.
-
törölt tag
-
_ocsisajt
őstag
válasz
AxBattler #31408 üzenetére
"Azzal tisztában vagyok, hogy az ITX miatt nem fogok tudni beleférni a "150 dollárba""
+ irtam is, hogy memória van illetve SSD is... ezért reménykedem, hogy hátha össze lehet legózni a maradékot közel annyi piiizből, de legyen akkor a maradék 200 dollárKöszi azért!
-
patomi
őstag
válasz
AxBattler #31401 üzenetére
No igen, csak a tápra bízható a légcsere. Viszont ott a CA-M ami már mATX és tuti elférni benne. Nem is sokkal nagyobb mint a CA-I. Azt ne feledjük, hogy a cooltek kidolgozottságban sokkal jobb.
Őszintén szólva 16K-t nem adnék a CA-M-ért annyit nem ér szerintem, mint, ahogy a CA-I is olyan 3-4K-val olcsóbban lenne reális(14-15K most boltban). -
HookR
addikt
válasz
AxBattler #31385 üzenetére
Ez az ASRock FM2A68M-HD+ így ránézésre valószínűleg nem. A bővítőkártyák helyei szabvány szerint 20,32mm-enként (0,8") követik egymást (szomszédos, különböző csatolófelületű kártyák nyákjai már nem feltétlenül). Úgy kb. a PCI sínnel bezárólag kellene véget érnie a lapnak, hogy beférjen.
(#31386) varmi2: A microATX valójában amolyan kakukktojás gumiszabvány. Nem egzakt méretet ír elő, hanem maximális méretet. Így gyakorlatilag a 170x170mm-es Mini-ITX és a 244x244mm-es max. méret között mindenre ezt írják, ami nem egyéb szabványméret (pl. Mini-DTX, FlexATX).
-
varmi2
nagyúr
válasz
AxBattler #31387 üzenetére
Csak a szélesség változik, amint irtad is, mind 24 cm hosszú. Míg egy itx lap csak 17*17 .Egy 24cm hoszú lap, sosem fog beférni egy 17cm nagyságú helyre.
Egy itx lapon csak egy pcie foglalat van, míg az matx-en akár 4db is.Nézd meg azoknak a meghízott itx lapoknak a tulajdonságait, az van benne, hogy matx
Itt -
törölt tag
válasz
AxBattler #31314 üzenetére
Nem látom egyszerre a PCH DC-DC konverterét és az IGP második fázisát.
valószínű a túloldalon lesz a PCH induktivitása, és a PCH alatt lévő lesz a IGP "kóbor" fázisa.
Fotókon nagyon hasonlít a két lap egymásra(görbe cpu lábak, plasztik-pin-ek, elem állása, ferdén felragasztott matrica) csak a szita/photoshop más a feliratnál.
Spec szerint is 100% a hasonlóság, a két lap között.Hagyták volna helyén a 16x-es portot, akkor nem csak 1 szlot-os VGA férne bele egy ITX házba.
Másrészt 1 slot-os VGA-t mostanség csak Quadro/FirePro-t láttam, aktív hűtéssel. Egyik sem csendes. -
Goose-T
veterán
válasz
AxBattler #31325 üzenetére
Semmi értelme a HDMI-t erőltetni, amikor vannak ilyen kábelek. A Displayport interface egyébként is magában foglalja a HDMI kompatibilitást, és még fizetni sem kell érte. Mielőtt valaki azt mondaná, hogy gagyi kábel, meg drága aktív átalakító kell, annak üzenem, hogy van otthon ilyen kábelem, és tökéletesen működik. Amikor még nem volt meg a tévére kötős gépem, addig egy Displayportos laptopot kötöttem a tévére, és azon néztük a filmeket, még a hang is tökéletesen átment.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #31330 üzenetére
A mostaniban sincs.
De mivel van egy ilyen előlapom ház nélkül már, gondolkodom, hogy a tetőbe be fogom építeni mégis, úgy, mint itt láthatod, csak nekem valamelyik oldallaphoz lenne közelebb. Ennek egy hátulütője van, hogy nem szeretem a felfelé néző csatlakozókat, tehát lehet, hogy inkább úgy kellene összehoznom, hogy a linkelt Silverstone képen ahol az oldalfalon a "lyuk" van oda mennének az USB csatik.
Az előlapra semmi féle képpen nem szeretnék tenni csatlakozót. Esetleg egy rejtett megoldás jöhet még szóba és akkor nem porosodnának a csatlakozók és használaton kívül nem is látszódnának, de amúgy nem nagyon használok "bedugós" eszközt a gépemen, ha nagy ritkán mégis, akkor a monitor mellett van egy ilyenem kivezetve, de általánosságban mindenem fenn van egy privát felhőben, tehát ritkán használok olyan "kütyüt" ami igényelné a bedugdosást. A hangcuccaim is ki vannak építve kábelezéssel a külső DAC-on keresztül, tehát audio cuccokhoz sem használok előlapi kimenetet.
-
Pete55555
addikt
válasz
AxBattler #31325 üzenetére
most nézem az iPon kínálatát, és elég sok monitornak van DP csatija, jóval többnek, mint amire én gondoltam. Érdekes.
Érdekes a f*****-t.
A DP nem licences cucc, míg a HDMI-ért fizeni kell. Így már mindjárt érthetővé válik, hogy miért van ennyi DPs monitor.
Én is nem rég "jöttem rá" hogy sok DPs- monitor van, amin nincs HDMI, aztán utánanéztem, és konstatáltam, hogy hoppá, a HDMI licences....Ebben csak az a vicc, hogy annak ellenére, hogy a DP "olcsóbb", még technológiailag úgymond fejlettebb is...
-
Ðávid
aktív tag
válasz
AxBattler #31314 üzenetére
Már a Haswell alaplapok között is voltak ilyenek.
Asrock H91M-XT (nem elírás a 91)
GA-H81M-S2
GA-H81M-S2V
Asus H81M-PDe ahogy láthatod, amiket találtam mind H81-es chipkészletűek. Így igazán örömteli látni, hogy B150-es chipkészlettel is készül ilyen méretkategóriájú alaplap. De igazándiból nem találtam elsőre semmi különbséget az általad linkelt két alaplap között. Megnéztem az adatlapjukat, nagyobb méretben összehasonlítottam a képeiket is, de csak a felírt típusjelzésben volt eltérés.
-
Pista0001
addikt
válasz
AxBattler #31285 üzenetére
A mostani konfig benne nem annyira mérvadó, csak egy QC5000PH van benne, egy 250-es Toshiba 2,5-es vinyóval és egy 120-as Samsung SSD-vel. Korábban volt benne Z77-ben Sandy Celeron passzív HD4350-nel és 2×250 Samsung 3,5 vinyóval az SSD mellett. Mindkét konfig Pico 160XT-vel etetve, 1 db 120-as ventivel (a celeronon gyári hűtéssel) szellőztetve. A hot-swap fiókba 2 terás Seagate vinyó szokott lenni.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #31285 üzenetére
Talán az új házban még jobb lesz. Ha sikerül, akkor minden hűtendő alkatrész "függőleges elrendezésű" lesz (a dVGA-nak és a processzor hűtő lamelláinak is ez kedvez) és az egészet alulról egy darab 180-as venti fújná át (valószínűleg leszabályozva, mert azért nem lesz egy kazán a konfig). Az egyetlen bibi ezzel az ötletemmel, hogy mindenképp kell hozzá valamilyen riser (a jelenlegi elrendezésben szalagos, nagyjából 10 centiméteres). Régebben volt pár darabom és ki lehet fogni jó minőségűt, aminek az árnyékolása is rendben van, de ehhez szerencse is kell. Anno ha jól rémlik, 10-ből 6-al voltunk elégedettek (többen rendeltünk egyszerre), a többi vagy "szemetelt", vagy nem is működött. Fix riserhez pedig át kellene terveznem a dolgokat.
Már 3D-s terv is van, de még elég kezdetleges állapotban, így inkább nem linkelem be.
Addig is gondolkodom rajta, hogy a két elülső ventit visszarakom a jelenlegi házba (500 rpm-es Scythe ventik) mivel hangjuk nem sok van, viszont egy ilyen túlnyomásos házban elég szépen teljesítenek (lényegében csak felül tud távozni a levegő, ha elöl ventik vannak). Szépen megmozgatják a papírlapot a felső nyílásnál és kézzel is decens légáramlatot érezni. Lehet, hogy erre a pluszra szükség lesz a 750Ti mellett és le kell mondanom a teljes passzívságról.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #31261 üzenetére
Végre egy olyan elrendezés, amit már régóta "vágyok" ITX méretben. Már-már ott tartottam, hogy legyártom magamnak. Vagyis, hát fából már készítettem ilyet, de az egyrészt csak amolyan "proof of concept" volt, másrészt azért fémből más lenne az összhatás.. Talán az új marógépen...
-
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #31043 üzenetére
És még 40k-val beljebb is vagy... mire fogod költeni?
Xanax, vagy alkohol?Most kb 6k-val dragabb (30 merlineknel) a SilverStone SX500-L tap mint amikor vettem szoval arra gondoltam, hogy el kellene adni (szinte alig hasznaltam) es venni egy fanless motyot. A 4 Noctuaval eleg csendes kis gepet lehetne osszehozni.
Persze a GTX970SC 2 ventije nem a leghalkabb, de jovore ugy is teljesen MSI-be oltozik a gep, mert valljuk be a best jelenleg megint csak MSI mar ami a VGA 970-es szegmenset is illeti, (rengeteg elegedett tulaj van itt a PH-n is) de valoszinusitem, hogy 980 es TI fronton is ez a helyzet. MSI GTX970 60 fokig fel sem porognek a ventik, de 60 fok felett is hihetetlen halk a kartya! Tuingolhatosaga megint csak atlagon feluli, szoval (ha csak nem kur el vmit nagyon a ceg PASCAL/hutes fronton) akkor a kovetkezo VGA-m MSI lesz.
Talan amit jobban tud az EVGA (BIOS mokoloas nelkul) az a 0-100 kozti ventiszabalyzas. (akar fokonkent is megadhatok fordulatokat)Tegnap utana jartam az MSI z170i VRM dolognak es nem olyan szurnyu a helyzet sot! (este kifejtem)
-
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #31033 üzenetére
Igen siman megeshet, de az ellenkezoje is
oreg vagyok en mar ezekhez, es bevallom ferfiasan az utobbi fel evben mar csak tomeny bosszusag volt a desktop, rendelgetesek, sok oras forumozgatas, futarrendeles, aztan csalodas TALAGATAS mi lehet a gond...
10-15 eve is rendre 50K adtam egy lapert csak akkor biztos voltam benne, hogy minoseget is kapok nem csak valami szemet vackot...
Ez az egesz Socket mizeria a lehelet tuskeivel,(kaptam mar ilyet is) az Intel sporolos PCB f@szsagaval meg mar egyenes szanalmas. 5 ev mulva mire lehet majd upgradelni?Vegyek NCASE M1-et?
minek, hogy vegigrugdossak a hajon 50x mire ideeer, aztan nyissak RMA-t es mar hipp-hopp el is ment 6 honap mire az asztalra kerul a haz.
Tudom, hogy unalmas pelda, de itt van elottem ez a lassan mar 4 eves Thinkpad T420 de ebbe VAN ANYAG, es csak mukodik es mukodik es mukodik barmikor amikor kell. Pedig kap mert az asszony nem kimeli (sokszor veszekedes targya emiatt)
Holnap meg gondolkodom, de nagyon arra hajlok, hogy kiarulom ami van es pont.
ps.: Igy utolag mar banom, hogy DDR4-re valtottam! de meg azt is, hogy ujra desktop vasarlasra adtam a fejem!
Dura: termeszetesen irok majd egy listat!
-
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #30775 üzenetére
A teljes DDR3 arhitekturat valtottam DDR4- re mert MOST!!! hiszitek vagy sem nem sok penzembe volt. SOT! jovore mar az en zsebem banta volna igy leptem.
Az alaplapon konkretan 2k buktam... a procin semmit mert nem en fizettem. A ram-on viszont volt 5k minuszom.Tomoren ennyi.
A mostani garis alaplap ugyintezesemet is ingyen vegzi a garifutar...
-
Goose-T
veterán
válasz
AxBattler #30775 üzenetére
Még másfél év is lehet a Zen alapú APU-ig. Viszont fél év múlva elképzelhető, hogy lesz desktop "Carrizo" (Bristol Ridge = Excavator + GCN 28nm-en) AM4 foglalatba DDR4 memóriával, azzal simán ki lehet húzni a Zen APU-ig.
Szerk.: és mivel a Bristol Ridge már SOC lesz, ezért az alaplapok is olcsók lesznek hozzá.
-
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #30760 üzenetére
Egyelore semmit nem ajanlottak fel, mivel ma delutan vitte el a garanciafutar az alaplapot.
Egyre jobban tetszik az ASRock lapja... (igen mar kulsore is) felszereltsegre meg plane, sot a Maximus-t leszamitva jelenleg nincs is parja a piacon.
A BIOS-a azert nem egy MSI fele BIOS, de ranezesre boven hasznalhato. A hatso IO takarolemez allitolag nem valami pontosan illeszkedik, nem egy minosegi darab, de ezek nem olyan fontos dolgok, sot! jelenleg ennyi negativumot talaltam rola.
A 2 ev gari viszont egy oriasi nagy feketepontot erdemel. -
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #30736 üzenetére
C-type itt is van. az MSI hatranyai szamomra bar a 2. annyira nem fontos:
1, VRM csak 5 fazis.
2, M.2 nem tamogat 80-as kartyakat.84K-t volt a 6600k
Meghirdettem az ATLAS-t, nem kockaztatok
viszont sajnalom nagyon mert bitang jol nezett ki vele a konfig, es biztosan nem lett volna gondja a hutessel sem :/
(#30735) sg22
ITX-be is?
-
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #30715 üzenetére
Az MSI-t csak a picivel gyengebb VRM miatt nem rendeltem anno, pedig maga a lap jobban tetszik UEFI-stol mindenestol. De lehet most hagyom a markahuseg buta hivoszavat a fejembe es gyoz a jozan esz, mert ezt most tuti elcseszte az Asus hiaba frissitgetik a BIOS-t, meg irja Raja@Asus a napi 1500 support postjat OC-n. itt emelj egy kis feszt, ott emelj, ja hogy Kingston Savage van benne, akkor hagyd az XMP profilt mert OOB nem fog mukodni a mi lapunkkal... NEM GAZ?
Azert az a minimum lenne ebben a kategoriaban, hogy alapbeallitason mukodik minden. Mondjuk masnak legalabb van mibol kiindulni...
De Raja mindenre tudja a megoldast:
1) Set Maximus Tweak Mode 1
2) Increase SA and IO voltage.
3) If 1 and 2 don't help, may need to increase DRAM voltage as well.ennyi...
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #30685 üzenetére
a 4GB-ot nem tudja kihasználni a kártya (ahol igen ott kevés az FPS, lejjebb véve, meg 2GB is elég), volt előtte 2GB is és semmi FPS előny nem volt.
Alapon használtam, mert amikkel én játszom nem volt értelme húzni.
A 4GB ára felment 75+ eFt-ra, így annyiért adtam el, mint amennyiért vettem (65eFt), és a gtx 950-et 41eFt-ért vettem 2év garral (24eFt a zsebben)
8eFt-ért vettem rá egy értelmes hűtőt, ha eladom simán elmegy a kártya annyiért amennyiért vettem, max 1-3eFt-ot bukok a hűtőn, persze külön külön eladva.
A gtx 950 +150Mhz tuninggal hozza az eddig megszokott FPS értékeket, a gyári hűtője viszont hangos volt.
Meg valaki iszik, valaki dohányzik, én minden hónapban lecserélek valamit a gépben, ebben lelem örömöm
Volt már tökéletes gépem, ami minden szempontból megfelelt nekem, 4hónapig húzta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Az EU miatt végez több termékbiztonsági tesztet a Shein
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Fogyjunk le!
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Autós topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Xbox Series X|S
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest