- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
Bocs a késői reagálásért, csak most vettem észre kérdésed...
Nagyon kevés műanyag fejet láttam, ami tartós, megbízható. Mihelyt elkezdenek kikopni, DSLR cuccokkal nem szabad tovább nyomulni. Kipattan a helyéből a cseretalp, és lezúg a cuccod. Nem látok rajt biztonsági zárat!!!
Amúgy a Benro 19kg teherbírású gömbfej tart meg egy 2,5kg-os cuccot teljes biztonsággal. A 12kg-os változat még megszorítva bedőlhet (hangsúlyozom, szélső értékeknél Pl.: felkapom a 400-as telét, és állvánnyal együtt cipelem, előrebukik, mikor a vállamra veszem.)
A fogasléces megoldás se biztató. Kevés, nagyon drága, márkás cuccnál működik megfelelően. Ezeknél az olcsó kategóriáknál inkább a "rezgések forrása" lesz.
Ezért, ha egy kisebb kompaktot raksz rá, az rendben is lesz. De egy nagyobb DSLR sajnos komolyabb alátámasztást igényel.
Portrémarkolat + 90°-ban elfordított (portré állás) gép a fejre nagy erőt fejt ki. -
Frigetrus
aktív tag
Nos a spórolás komolyabb állványra bölcs dolog.
Azt is kell nézni, hogy ha egy igazán jót veszel, akkor az nagyon sokáig kiszolgál. (akár életed végéig) Tartós is, és egy nagyobb teherbírású állványt nem kell lecserélned, ha egyszer nagyobb/nehezebb gépet raksz rá.Myth:
Szerintem hobbi célokra elegendő, és ha nem tervezel komoly nagy telét, akkor jó lehet.
Azért egy 70-200 2.8-at nem hiszem, hogy sabilan meg lehet vele támasztani.
Jó lenne, ha valahol meg tudnád nézni, vagy ki tudnád próbálni.
Van még egy monopod ami nekem bejön. Teherbírása kevesebb, de ez úgy is csak olyan adat amit minden állványnál fenntartással kell kezelni. [link] -
Frigetrus
aktív tag
8ezerért nem kapható stabil állvány.
Ellensúly bizonyos esetekben számíthat. Például ha nagyon ki kell húzni magasra az állványt, akkor nem árt súlyozni, kevésbé lesz ingatag és borulékony.3D-fej és adapteres azaz gyors cseretalpas állvány meg rengeteg van, de a gömbfej is létezik a világon.
Látom D5000-ed van (másik topikból). Ahhoz minimum 20ezres állvány kell vagy még drágább...
Illetve Soligornak van az Lg sorozata. Példa, Lg 40: [link], azok olcsóak, nekem is van egy (Lg 30-as), és képesek megtartani egy D5000-ret, de semmi extra nincs bennük és azért nem az igazi egy DSLR-hez.
DSLR-hez illik komolyabb állványt venni, mert azért ezeknek a masináknak nagy súlyuk van általában. (igaz egy belépő gép abszolút nem nehéz, de egy kompaktnál azért nehezebb)
És nem mindegy, hogy nyeklik-e az állvány vagy a műanyag fej a gép alatt, illetve berezonál-e ha nyit a zár, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged