- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggg1
aktív tag
Egyébként marha jó ez az Alcor eszköz! Nagyon örülök, hogy belinkelted, most átnéztem alaposan a leírását. Ez lenne a legjobb, ha minden gyártó eleve így árulná ezeket a kütyüket, és DVB-C, meg S tunerben is volna ilyen. Minden gond egyszerre megoldódna.
Azért az is egy érdekes menet volna, hogy hogy sikerülne azt végigboxolni a Digivel, hogy minire engedjék vágni a chipkártyájukat...
Mer' ugye az a cég tulajdona, csak kölcsönbe adják.
Nekem eddig még mindig azt mondták, hogy maga a kártya is csak az ő olvasójukban használható, és saját Conax olvasóval nem is működne, mert valahogy össze vannak rendelve. Nem tudom, ebből mennyi igaz, mert nincs másik olvasóm, csak a digis, a kártyához való, így nem tudtam tesztelni ezt.De ha így van, és tényleg nemcsak a kártyát azonosítják távolról, de az eszközt is, akkor hiába tenném másik olvasóba, és mivel ők CI olvasóban adják, így csak kell hozzá a CI slot...
Egyébként már ez is nagy fejlődés, hogy van CAM modul. Emlékszem, amikor veszekednem kellett a UPC ügyfélszolgálatossal, és magyarázni neki, hogy akkor digitális a tévé, ha a digitális jel megy a tévébe. Ha nem létezik a kódkártyához tv-be való olvasó (akkor még nem volt), és mindenképp kell a digitális tévéhez a set top box, akkor ami a scart kábelen átmegy az én digitális tévémbe, az már nem digitális tévé, hanem analóg. Ezt sehogy sem voltak képesek befogadni lelkileg. Boldog békeidők. :-)
Lassan-lassan azért fejlődnek a dolgok.
Lassan. -
Avermedia_hu
senior tag
Bozek,
nekem nem volt alkalmam ilyen teszteket csinálni. Nincs jel hozzá nálam.
Abban egyébként egyetértek, hogy a bitráta fontosabb lehet, mint a felbontás. És a sávszélességből is többet vesz el, mint egy felbontás-lépés.
Mondjuk a megjelenítő specifikációja is sokat jelent. Hiába jó a jel, ha a TV nem használja ki. És talán sokan néznek TV-t régi eszközökön.
A minőség/tárhely kérdés mindig sarkalatos. A tiszta MPEG2 jobb, de írgalmatlan sok helyet eszik.Tesztjeid eredménye nagyon érdekel, akár privátban is. De gondolom előbb-utóbb megosztod a nagyközönséggel.
-
ggg1
aktív tag
Jaaaa!
Értem már a problémát.
Hát nem én keverem a méreteket, hanem Te meg Ők.Akkor tegyük tisztába:
- A normál méretű SIM akkora, mint egy bankkártya. Ilyenek a bankkártyák, a telefonfülkés telefonkártyák, a tévéhez adott normál chipkártyák, és ilyen a mobiltelefon SIM kártya is, amikor a boltban a kezedbe adják, csak Te kitöröd belőle - a teljes méretűből - a chipes kis részt, ami a mini-SIM, mert az alap mobiltelefonok ma már olyat fogadnak. Ha nem törnéd ki azt a kis részt, hanem bennehagynád, és az egész bankkártya méretű mobiltelefonos SIM-kártyádat betennéd egy szabvány olvasóba, akkor a chip pont oda esne, hogy le tudnád olvasni az SMS-eket a kártyádról. A régi mobilokba ilyen bankkártya méretű normál SIM ment bele.
(85.60 x 53.98 x 0.76 mm)- A legtöbb mai mobilba a mini-SIM kártya való, amit a köznyelv egyszerűen SIM-kártyának hív, emiatt van a kavar. (25 x 15 x 0,8 mm) Az Alcor oldala sem pontos ebből a szempontból.
- A következő méret a micro-SIM, ami a modernebb mobilokban van: 15 x 12 x 0,8 mm
Valamelyik iPhone-ban alkalmazták először. Most már sok androidosban is ez van.- A legkisebb ma használatos a nano-SIM (12,3 x 8,8 x 0,67 mm),
tudtommal csak az iPhone 5-ben ill. 6-ban van ilyen.Az első 3 méretnél a chip érintkezői ugyanolyan méretűek és felépítésűek, csak a műanyagot vágják egyre kisebbre körülötte, ezért vannak ilyen szeletelő eszközök is. A legkisebb, a nano-SIM már egy egészen más tészta. Vékonyabb is, és a chip-érintkezők is kisebbek. Nem lehet egyszerű műanyag keretbe rakva "visszanagyítani".
Lásd:
http://en.wikipedia.org/wiki/Subscriber_identity_module#Formatshttp://en.wikipedia.org/wiki/File:GSM_SIM_card_evolution.svg
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Telia_micro_SIM_with_brackets.jpg -
ggg1
aktív tag
Héj! Nem olvastad végig a hozzászólásomat?
Szó szerint ezt írtam, hogy egy mini-SIM méretű beleférhet.Ezt az Alcor eszközt eddig nem ismertem, de az említett OmniKey SIM olvasó szintén mini-SIM-et olvas, csak az egy általános célú chipkártya-olvasó, nem tunerkártya.
És egyébként persze még kiegészítő normál SIM olvasó is lehet pl. egy USB stick-hez, mint ahogy belső PCI kártyákhoz is van kiegészítő modul, amin keresztül normál SIM használható, és komplett normál PCMCIA méretű CI CAM modult fogad.
A mini-SIM-et meg pont írtam, hogy lehetségesnek tartom, jó, hogy más is gondolt rá, és van ilyen termék.
-
ggg1
aktív tag
Én tudom, hogy egy pen drive méretű eszközbe nem fér el egy SIM-kártya, de ha Ő azt mondja, hogy Neki megy úgy, akkor ki vagyok én, hogy ezt kétségbe vonjam?!
Lehet, hogy egy linuxos komuterzsenivel beszélünk, valahogy klónozta a SIM-kártyán lévő adatot, és szoftveresen emulálja a kártya jelenlétét. :-)
Biztos nem lehetetlen megoldani, hogy a központ úgy lássa, mintha ott lenne a kódkártya, csak spéci eszköz kellene hozzá, meg buherálni, úgyhogy nem lehetetlen, amit mond, csak nem valószínű. :-D
Úgyhogy várjuk meg, amíg elmondja, hogy hogy nézi a kódolt csatornákat, és csak utána ítélkezzünk. Szvsz.Egyébként meg banki SIM-kártyák adatait, meg mobiltelefon SIM-kártyák adatait is lehet olvasni és klónozni, anélkül, hogy magát a kódot visszafejtsük, úgyhogy ez a dolognak az egyszerűbbik része.
És egyébként fönt még elég pontatlan voltam, mert azt írtam, egy SIM-kártya nem fér egy pen drive méretű eszközbe, ami igaz is, de egy mini-SIM már igen, van is ilyen kártyaolvasó, OmniKey. Ha a CI modulhoz adott SIM-kártyát kis méretűre vágjuk, mini-SIM méretre, akkor bele is lehet tenni, és olvasni az adatokat.
-
ggg1
aktív tag
Hát, azért írtam normális árat és nem olcsót, mert realista vagyok.
És azt is írtam, hogy a feltüntetett paraméterek tekintetében
kompromisszumokra is kész vagyok.Tehát, ha nagyon kell, akkor van egy PCI-e aljzat, de a másik
mini-itx htpc-men már nincs, és ha nagyon kell, akkor nem nézem
ezen azt a pár kódolt csatornát, hanem marad a tv-ben a CI modul...Szóval egyelőre tapogatódzom: kompromisszum, ár-érték arány.
A Terratec honlapjáról rendelhetők ezek:
Kicsi CI nélkül 80 euró
Doboz táppal CI aljzattal 150 euró, és van műholdas változata isHa 150 EUR a reális ár, akkor bele fog férni, de ha külföldről rendelem,
akkor azért végig fogom futni az e-Bayt, meg a távolkeleti rendelős oldalakat is,
ezért is írtam ide, hátha van valami alternatív dologgal tapasztalat. -
hegegabi80
addikt
-
vankod
csendes tag
-
trabirider19
tag
áááh rögtön világosabb lett a dolog köszönöm
és esetleg tudsz ajánlani valami jó fajta ilyen DVB-C tunert?
ami persze nem túl drága és jól működhet?http://www.ebay.com/itm/USB-DVB-T2-HDTV-Digital-TV-Stick-Remote-Recorder-Receiver-DVB-C-DV-ESY1-FM-DAB-/201098267356?pt=US_Video_Capture_TV_Tuner_Cards&hash=item2ed2640adc
Pl erről mi a véleményed?
-
Avermedia_hu
senior tag
Az nem derült ki, hogy PC vagy notebook. (ha tudjuk bocsánat)
PC-hez van csak analóg: AVerMedia M798B
-
azbest
félisten
Ha jól tudom abban valami smit chip van a kártyakezeléshez, ami leginkább csak a saját programjával működik. Más programmal valószínűleg ugyanúgy lehet használni, mint bármelyik csak kódolatlanra felkészített tunert: külső kártyaolvasóval. Bár látom a homesyst kínálja letöltésre a gyártó is, nem tudom abba került -e ilyen tunerhez külön támogatás.
(#13802) II.Démonlord:
pár éve csináltak vele tesztet a hwsw-n [link]. Sim kártya méretűre vágott előfizetői kártya fér bele. -
Atomantiii
addikt
Igen tudja de van egy negatívuma a gyári szoftvernek. Nem lehet a képet finomítani, nézd úgy ahogy van. Nem lehet a színek erősségét állítani analóg módban sem, nekem nagyon vörös az egész, amúgy ha lehetne azt mondanám az egészre, hogy profi cucc. De így csak félig az.
Ha ezt tudom meg se veszem...
-
Avermedia_hu
senior tag
13-16e között mozog a bolti ár.
Ipon-Edigital például. De ha a kiszállítás díját is figyelembe veszem, maga a termék 13-14e.Írnál esetleg róla egy tesztet a prohardverre? Az A757 DVB-C tunerre is keresek tesztelőt, aki megosztja a prohardveren tapasztalatait. (Aki olvassa, és érdekli a lehetőség, keressen privátban.)
-
jolti05
őstag
Írtam tegnap ezzel kapcsolatban a Digi-nek, de még választ nem kaptam, hogy kell-e Box vagy sem, ugyanakkor nekem mindenképpen szükségem lesz egyre, mert édesanyám szobályába is szeretnék digitális adást, márpedig a TV-je nem képes önmagában fogadni a digitális jelet. Ezt most jól "beofftopikozom", mert máshol jókora adagot kaptam a fejemre, hogy másról beszélek, mint a fórum konkrét témája.
Sajnos nem rendelkezem olyan ismerőssel, aki most jól jönne.
USB-s tunerből nem bánnám, ha DVB-C és T lenne egyszerre. Árgépen 16e alatt nem találtam... ezek tényleg ennyire drágák? -
TheProb
veterán
Akkor milyet kell nézzek?
Amúgy igen, sok az inkompetens és ezek még pénzt is kapnak azért, hogy hülyeséget beszéljenek... Nem bántok én senkit, mert én se vagyok mindent tudó, de na, nekem mért nem fizet senki, hogy olyat mondjak ami hülyeség?
Múltkor dominator RAM-okra mondta, hogy nem ismeri, nem tudja milyen, inkább vegyünk kingstont
Meg hogy inkább 1x8 gigát a Dual CH helyett. Na mindegy.
-
Eduardo89
aktív tag
Uff akkor tulajdon képpen mindegy, hogy most milyet veszek később ismét váltanom kell ?
Vagy mivel jelenleg analóg kábeles Tv-m van vegyek egy sima olcsóbb analóg képes tunert és majd ha átáll a szolgáltató teljes körű digitális adásra ahhoz vegyek majd egy megfelelő karit ? -
Eduardo89
aktív tag
Hát nem analógot. Egyenlőre van csak analóg kábelem, nem hiszem hogy éveket kell még várni a digitális tv-re full hd-ben.
Szóval a lényeg, hogy nem kifejezetten érdemes 26K-t áldozni az Avermedia-ra elég lehet az a Leadtek is ?
Nem nagyon vagyok képben a Tv tunerekkel mostanság...
Köszi !Avermedia_hu: Köszi neked is !
-
sebijani1982
senior tag
Köszönöm a választ azért!
-
II.Démonlord
tag
Köszi a választ. Esetleg van valami jó tanács, hogy milyen márka legyen vagy milyen árban, mert elég nagy a szórás a termékek között és gondolom azért nemcsak a szoftver hanem a minőség se ugyan az.
Erről mit gondolsz? AverMedia AVerTV Volar HD Pro külső DVB-T Tuner
-
gorcsev001
csendes tag
A lényeg annyi hogy egy 27 colos monitoron szeretnék tolni super nintendoval, viszont a monitoron dvi hdmi és display port van, koax bemenet nincsen. Ergo arra gondoltam hogy veszek egy tv tuner kártyát a gépbe, abba dugom a nintendo koaxát. Csak a kérdés hogy tuner kártya megtalálja e a nintendo jelét.
-
Avermedia_hu
senior tag
Bozek,
ez egy igen régi termék. Csak most sikerült lokalizálnom.
Oldal fordításkor töröltem is az olyan mondatokat, mennyire kompatibilis Vistával és XP-vel.
Ne tekintsd új fejlesztésnek.
Jön majd nyár elején új analog-USB eszköz, de abban se várj piacfelforgató újításokat szolgáltatások terén.
Egyszerűen végre lesz analóg megoldásom USB majd PCIe patformra is. Bár a PCIe kártya szoftverileg fog extra szolgáltatásokat adni. -
-
Narakh
senior tag
Összeraktam, telepítettem, bedugtam az antennakábelt. Megvolt a csatornakeresés. Azon kívül, hogy nem volt hang - amihez állítólag egy hozzá adott kábelt kell alaplapra bekötni, tehát elvileg nem hiba -, elég kis felbontású és kicsit zajos képet kaptam.
A régi tuner sara, vagy analóg adással ne is számítsak jobbra?
-
SirAlo
aktív tag
nekem Deluxe van azthiszem es sajnos 64 bitre nincs hozza driver
---------------Kworld USB Hybrid TV Stick Pro -rol van valakinek tapasztalata ? Ez meg eleg jo arba van a hibridek kozott, csak felek hogy softveresen gyenge -bugos nem megbizhato :
-
Narakh
senior tag
-
Narakh
senior tag
Kicsit utánaolvasva kisült, hogy az UPC alapvetően digitális szolgáltatása mellé amolyan "bónusz", hogy mindenféle kütyü nélkül jön a kábelen az analóg csatornakínálat is, ami így ugye akármennyi tévére köthető. Szóval egen, úgy tűnik, analóg tunerre lesz szükségem - és ezúton is köszönöm a tanácsot.
Feltétlenül be kell ruházzak egy drága hibrid kütyüre, vagy elég lesz, ha beszerzek egy régebbi, PCI-os analóg darabot?
-
Narakh
senior tag
Nem igazán ismerem az itthoni rendszert, de apám szerint a szobába bejövő kábelen ugyanúgy az UPC jele jön, mint a lakás többi tévéjéhez, csak itt nincs közé iktatva az UPC box-a. Elméletileg ez nem azt jelentené, hogy jön digitális jel is a kábelen?
Félreértés ne essék, nem szeretnék okoskodni, csak jó volna minél költséghatékonyabb megoldást találni.
-
Toto2000
tag
Köszönöm szépen a segítséget!
Van egy aktiválás előtti szakasz, amikor minden (még az HBO) is kódolatlanul jön. Ez most így van.
Közben kb. 10 óra el****sa után sikerült életet lehelni a cuccba. Az volt a megoldás, hogy az Azurewave 7070-es driverét telepítettem (1.0.8-as verzió) és a DVBViewer Pro 5.1-et használom (homesys továbbra is képtelen érzékelni a CAM modult). Így már tökéletesen működik. (Persze most meg a távirányítót nem lehet sehogysem működésre bírni, de ez egy másik történet...)
-
Toto2000
tag
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Jelenleg DVB-T tunerre megy a földi antenna HD-ban, de a THome set-top boxból is rá lehet vinni egy DVB-C tunerre a HD jelet ugyanilyen antennabemenettel?
Eddigi segítséget is köszi.
-
Bal0924
senior tag
A tuner egy hybrid. fogja a digitális adásokat.
Ha most vennék egy másik tunert(belső, és hybrid) akkor az rendesen működne, vagy azzal is az lenne a gond?
Már mint hogy nem állítja meg rendesen az adást, és időzített felvételeket hol felvenné hol nem..
Milyen márkát tudtok mondani ami jó? -
-
fogirobi
senior tag
Nah hát ezt komolyan nem tudom... Mondom nem vagyok képben ezekkel a dolgokkal!
Annyit tudok, hogy Digi-s előfizetésem van, kábelen jön az adás, 2 TV van a lakásban, amit még én csináltam meg, hogy vettem egy elosztót meg kábelt, amikor vettük a másik TV-t, bekötöttem és azóta minden okés! Nah és most szeretném még az elosztóra rádugni a gépet is, hogy itt is lehessen TVzni...
Ha ez számít valamit, nálunk nincs set top box, meg semmi extra, csak a kábel rádugva a TVre, kb 80 csatornával... De egyébként a 2 TV elég régi, még nem ezek a lapos TV-k, az egyik egy 55 centis (nagy seggű) TV, a másik meg egy még annál is kisebb átmérőjű! -
azbest
félisten
Valószínűleg lemaradtál ennek a kommentnek a szerkesztéséről, ott linkeltem neked példa fájlokat [link]
Az újabb smartdvb annyiból érdekes, hogy a régebbi verziónál a program files-ba kellett másolni a pluginját (acamd 0.6.2.0). Az a verzió még mindig rendszergazdai joggal akart futni. Az aktuális verzió már a C:\Users\neved\AppData\Local\SmartDVB\Plugins mappában várja az acamd-t (nekem egy acamd mappa van itt létrehozva neki). Az új már nem akar rendszergazda jogosultságot. Ha már futott a smartdvb akkor jön létre a felhasználónál a mappa. Ha ott a plugin, akkor következő indításkor már használja is.
-
Avermedia_hu
senior tag
Ez a billentyű ilyen áron szuper!
Soha nem találkoztam még vele.Azt hiszem le kellene tesztelnem saját tunerrel. Csak sajnos most épp nincs MindigTV extra előfizetésem.
Esetleg, ha valaki rámozdulna és kipróbálja AVerMedia tunerrel, kérem jelezze felém a tapasztalatokat!
Vagy, ha más tuner mellé veszi, de csinálna nekem egy tesztet, akkor adom a tunerem.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- HP ChromeBox G2, olcsó pici gép internetezésre.
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest