- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
válasz
bzoley #14506 üzenetére
Köszi szépen.Ahogy látom árban elég nagy a szórás,van 2 ezer pár száz forintos és van 6-7ezer forintos is.
Ez a kettő ugyanaz a cucc,vagy mi a különbség? -
Pitterix
őstag
válasz
bzoley #14293 üzenetére
Egyszer régen már segítettél. Akkor is problémám volt, de aztán megoldódott. Most már tényleg mindent kipróbáltam, újratelepítés, slot csere, friss driver, régi driver, mindent leszed, újra felrak. Így értem el, hogy legalább beismerje. De képet alkotni nem tud. Annak idején daa-raa segített a végén, hogy hogyan kössem rá a kábeleket és úgy lett jó. De azóta a kábelek ugyanúgy vannak és semmi.....Lehet tényleg asrock kompatibilitási hiba van.....
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
bzoley #13284 üzenetére
Nem igazán. Vannak Directshow kompatibilis eszközök is, de egyrészt drágább, és a cél szempontjából nem érdemes abban az irányban elindulni.
De egy TV preview vagy felvételhez akár nem is kell a gamer sorozatban keresgélni.
Az hiszem inkább az AVer3D Capture HD-t kellett volna ajánlanom.
Ez hasonló az először kérdezett C027 kártyához, csak rá van építve egy Hybrid tuner is. -
sztrogoff19
tag
Üdv bzoley,
sajnos egyet kell, hogy értsek veled, valóban sokat írtam, de engem simán összezavart az a tény, hogy a DIGI honlapján csupán 12 csatorna volt DVB-C - nek feltüntetve, míg én ennél jóval többet tudok fogni digitálisan.
Íme (12.-k oldal)
Mivel, mint talán írtam előzőleg, járatlan vagyok a tv tuner témában ezért fordultam segítségért hozzátok és köszönöm a hozzászólásokat, még ha nekem nem is volt egyértelmű, hogy éppen mi micsoda.
De, ha ez így van, ahogy írtad, vagyis minden digitálisan sugárzott csatorna vételére lehetőséget ad a DVB-C - s tv tuner, akkor "ödöm bódottság" ahogy Matiz nagypapa mondaná, mivel akkor rögzíteni is tudom azokat
Apropó a Terratec Cinergy C PCI HD készülék képes stand by üzemmódból is felvételre kapcsolni, annak végeztével pedig kikapcsolni a PC-t, így a másik nagy problémám is elhárulni látszik
-
sztrogoff19
tag
Jogos, valóban nem néztem meg a specifikácókat...
De pont azért örültem, hogy megtaláltam ezt a topicot, mert bíztam benne, hogy itt tudnak nekem segíteni :-)
Szóval a kérdés maradt a "régi" vagyis hogy milyen tv tunert kellene beszereznem. Kinek melyik márkával/típussal vannak jó tapasztalatai, amelyik az általam támasztott követelményeknek megfelel.
-
poleee
csendes tag
Találtam használtan 8500ért egy ExDTV2300H-t, azt állítja a gyerek, hogy teljesen hibátlan ezért vállal rá egy hónap garit. Ezenkívül 8000ért van egy vadi új bontatlan palmtop tv plus de az gari nélkül.
Melyiket vennéd a helyemben?
Ezt a palmtop tv plus-t is lehet gépezés közben használni ugye? -
poleee
csendes tag
-
poleee
csendes tag
Valahogy jobban hajlok a tv pro 1920-ra. Csak nem tudom mennyire rontja le a képet. Érezhető ez amúgy, vagy csak akkor, ha hasonlítgatom, hogy tuneren keresztül vagy nélküle milyen. Szoktam PhotoShopban rajzolgatni meg minden, elég sokat gépezek, és nem akarom, hogy ez miatt egy mosott vagy valamilyen képernyőt kelljen bámulnom.
Télleg erről mit tudsz? AVERMEDIA AverTV Hybrid ez is expressz cardos, vaterán használtan tök olcsón vannak. Amúgy szabad ilyen eszközt használtan venni?
Bocs a sok kérdésért, csak nem akarok befürdeni egyikkel sem.
-
poleee
csendes tag
Nah megnéztem ezeket amiket ajánlottál.
Van Express Card foglalatom, úgyhogy innetről kezdve a PalmTop tv plus hanyagolandó.Amitől félek a ExDTV2300H-nál, hogy nagyon lefogja a gépet. AMD procim van ami eléggé melegszik így is. Ezzel analóg adást is lehet pl felvenni ugye?
POP meg PAP funkciókat nem tudom mit jelentenek, azt eltudod mondani?
Meg ez igaz, hogy tudja a digitális adást, de nálunk digitv van és az tudtommal nem DVB - T - ben hanem DVB - C -ben sugároz, tehát azt nem igazán tudnám kihasználni.A winfast tv pro 1920-nál meg két dologtól félek, egyik a képminőség, másik meg ami talán még fontosabb, hogy szétcseszi-e a számítógép képét miközben kiküldi a monitorra.
-
poleee
csendes tag
Értem, monitor-tv-k azok drágábbak, mintha veszek egy ilyen tunert meg egy monitort és nincs akkor PIP funkció. Még azt is olvastam, hogy ez szétszórja a csatornákat vagy mi, de ez is lehet, hogy csak valami tévedés.
Amúgy ha ezt megveszem és még nincs monitorom csak simán a lapot, akkor azon addig nem tudom használni ugye? Mert azon nincs bemenet.
Szerinted vegyem meg akkor ezt a fajtát? Vagy azért valami mást javasolnál? Lehet akár olyan is amit gépre kell kötni, ha tud PIP-et.
Jah és köszi az eddigi segítségeket is!
-
poleee
csendes tag
LHSite hozzászólásában írta valaki, hogy vistan nem ment a PIP, xp-n meg igen azért kérdeztem.
Tudsz esetleg ezenkívül valamilyet ajánlani? Vagy érdemesebb venni egy monitor-tv-t egyben (ha annak jóval szebb a képe)
Igazából még élőben nem láttam ilyen tunert működés közben és nem tudom mennyire jók képminőségben. Nem akarom, hogy megveszek egyet és aztán meg élvezhetetlen lesz a kép. -
Szaddi69
csendes tag
sikerült belőnöm a pvr2-t...a megjelenésnél kellett átállítani EVR-röl....érdekes...de így jó.
Bár kicsit minha jobb lett volna a kép 32 bites win7el..mármint gondolom a hozzá tartozó driver miatt...vagy az EVR-megjelenítés miatt? Te is 64bites win7el használod?most picit kockás a kép..mintha kisebb felbontásban lenne
köszi! -
zodes
aktív tag
Köszönöm válaszod. Sajnos a szolgáltató jelen esetben a T vagy hazudik, vagy nem értenek hozzá, ezt már többször tapasztaltam.
Ezért marad a net, a fórumok, szerencsére itt az ember elég jól ki tud okosodni anélkül, hogy bukna egy csomó dellát.
Szerintem is igazad van hogy működik a T-nél, mert máshol olvastam, hogy valaki használja is, csak a minőségére voltam kiváncsi.
Köszönöm, azt hiszem megveszem.
Üdv: Zodes -
homeoffice76
tag
Hi!
Még egy kérdés: hdmi-bemenetes tuner szted tudja venni a t-home sat tv-s beltérim jelét, vagy utóbbi úgy van kódolva, hogy az felejtős? Fontos lenne, hogy ne veszítsek a hd-felbontás minőségéből. Bocs, ha hülye kérdést tettem fel...
Korábban ezt a kártyát néztem ki magamnak:
[link]A fórumban azt írták róla, hogy "A HDMI/HDCP bemeneten keresztül érkező 1080i jel megjeleníthető a mellékelt szoftverrel, de HDCP forrás esetén nem rögzíthető." Ha ez igaz, akkor azt jelenti, hogy a képet megjelenítené, csak rögzíteni nem tudná?
Kösz!
-
zodes
aktív tag
-
zalamatyi
csendes tag
Közben megtaláltam a kártyát is:
http://www.terratec.net/en/products/Cinergy_S2_PCI_HD_CI_1892.htmlCsak azt nem tudom, hogy tényleg ilyen kell-e nekem a UPC-hez és a DIGI-hez.
Ha jól emlékszem, akkor van olyan CI dekóder, ami két Smart Cardot is befogad.Illetve van még egy jelentkező:
http://www.netup.tv/en-EN/dual_dvb-s2-ci_card.phpezzel az a gond, hogy gyenge a terméktámogatás, és csak Linux driver-e van. Ha csak rólam lenne szó, nem ódzkodnék tőle annyira, de az asszony nemhogy otthonosan, de sehogy nem mozog Linux alatt.. :-)
Na már most ennek a kettőnek kellene a kombinációját összehozni Win7 alá :-)
-
zalamatyi
csendes tag
Szia!
Mi hiányzik az eszközökből az igénylistámhoz képest?
Teganp este otthon találtam valami kártyát, amin ha jól emlékszem, akkor csak a hardveres kódolás hiányzott.
A Win7 driver is ritka, de nem is 10.000 forintért szeretném megvenni! :-)
Lassan beadom a derekam, és lehet valami külső is, de a mindenképpen jó lenne, ha a PC-n keresztül mene... -
Core2duo6600
veterán
OK, nálam pont a kábeles nem jött be, ill. WMC alatt nem is lehet ilyet csinálni.
(#8632) Pingan
Nincs olyan, hogy a DVB-T tuner, mpeg 2 es vagy 4 es, miután a tuner a jelet veszi, onnantól kezdbe szoftver kérdése.
Tehát egy akármilyen DVB-T tunerrel, és egy megfelelő progival fogod a mindig tv ét.
Ilyen progi a SmartDVB, és a
DVBViewer, elöbbi free. -
Seraf22
csendes tag
Köszi szépen az infot!
Nem vagyok nagy guru a témában gondolom az már lejött....esetleg van ötleted hogy milyen "céleszközt" lehetne felhasználni egy ilyen megvalósításához?
Iyen megoldást láttam már egyébként működés közben is, mármint tunerrel.(tuner és a kamera között composite kábel+webcamsplitter progi bár az gondolom csak azért volt hogy több irányba megosztva lehessen ugyanazt küldeni)azért is godoltam erre egyből. -
Weaver
senior tag
de ez a Leadtek DTV DONGLE H ez is USB-s. mennyivel ad rosszabb képet ?
minnél többet nézem a tv tunereket annál kevesbé tudom mi lenne jó nekem. annyi biztos h hibrid kellene, h mind a digitális mind az analóg adást fogja. meg szép éles képet adjon egyéb extra nem hiszem h kellene. meg legyen korszerű (pl w7 támogatás, hd-minőség támogatás.)
egy-két tanács jöhetne
-
Tom5
addikt
Nemtudom mi az a galvanikus leválasztó...olyan mint a fluxuskondenzátor?
Viccet félretéve. Itt a kártya, beüzemeltem, nemvolt kép, baszakodás ezerrel, még mindig ohne kép. Restart minden driver le Médiacenter on és lőn világosság. Hang néha akad egyet de nemzavaró, amire nekem kell bőven elég lesz. Menetközben tuti nemcsesztetem a koakxot, bedugtam, úgymarad. -
skopy
tag
Szia
Elég jól megy már a doboznyitogatás.
Minden lehetséges infót összeszedtem már erről de nem sikerült rájönnöm a hibájára.
A gond feltelepítés után kezdődik
Ugye vagy Német vagy Ausztria a hangnorma a lényeg hogy BG legyen ne DK
elkezdi keresni az adókat keresés közben látom a pillanatképeket, viszont utálna sehol semmi.
Az már csak hab a tortán hogy valamiért a távirányító sem műkszik (kivettem a dobozból, jó helyre van dugva és kamerával ellenőriztem az ledet is)
Dióhéjban ennyi a gondom.
Nekem már semmi ötletem nincs ezért gondoltam hogy talán már valaki találkozott hasonló hibával. -
Balu21
csendes tag
Köszönöm válaszod ismételten!
Szerintem driver probléma (a Leadtek hivatalos honlapjáról szedtem le) vagy beállítási probléma volt, mert mintha pittyegett volna az a gomb, csak nem csinált semmit, ill a rádió beállításoknál "ö" betűt írt a 0 helyett.
A giga-t visszaviszem mert nem tetszett, és elhozom újra a Leadtek-et, aztán majd agyalok a problémán. Esetleg ha van ötleted, hogy milyen beállítási probléma lehet a Leadteknél, nagyon örülnék neki ha megosztanád velem.Többet akkor ebbe a topicba nem írok ebben a témában, elnézést kérek
Melyik témában írjak akkor ezzel a problémámmal kapcsolatban?
Válaszod köszönöm Egyébként Win7 32bit rendszert használok.
-
Balu21
csendes tag
Köszönöm ismételten a gyors választ.
Természetesen azt tudom hogy nincs nullával kezdődő csatorna és txt oldal, viszont én távirányítóval se 10-et se 100-at nem tudok beütni se csatornaváltásnál, se txt-ben. Először azt hittem hogy rossz a távírányító ezért visszavittem (Leadtek), viszont ma kipróbáltam egy teljesen más gyártmányút (az említett gigabyte) és ennél sem üzemképes a 0 gomb, illetve itt a txt-nél már kiírja amikor a nullát megnyomom, hogy csak számokat lehet bevinni (tehát szerintem betűnek ismeri fel vagy nem tudom)
Vagyis szerintem a Leadtek távirányítójának sem volt semmi baja, nem az eszköznek van baja hanem nálam van vmilyen szoftveres gubanc?! Így most lehet visszamegyek a Leadtekért, amit visszaadtam.
Valakinek van valami ötlete? Létezne, hogy 2 teljesen különböző gyártmányú távirányítón nem működik a nulla? Vagy ami valószínűbb, hogy én bénáztam el valamit de nagyon?! Esetleg szoftver probléma?
-
Balu21
csendes tag
Köszönöm a gyors választ!
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ha jól láttam akkor a Leadtek-hez nem adnak digitális antennát csak egy sima kis analógot. Abban van valami tippje valakinek, hogy hol tudnék hozzá digitális antennát beszerezni, ilyen kis hordozhatót? Vagy egyáltalán érdemes, vagy inkább a szobai? -
Teasüti
nagyúr
Értem, akkor még mindig PVR a kevésbé rossz választás.
Hát, van ami nem változik.Akkor leadtek kártya lesz, megint.
Köszi!szerk: na azért annyira nem mindegy.
2-3 éve eléggé gyerekcipőben járt, azóta se megbízhatóbb és stabilabb? Hogy viszonyul 64-es win7-hez?
Berosálok, van Winfast fémjelzett videókártyájuk.
-
Ádyka
őstag
Speciel én STB nélkül nézek kábelt még. UPC analóg kábelt.
Mért ne lenne semmi köze az analóg leállásnak? Hiszen mindenkinek kell majd 1 STB.
És hány STB jár lakásonként? Amennyit akarok? Kérhetek egyet majd a DVB-T leadtekemhez is, mert STB nélkül semmire nem jó Csak a levegőből fogható 5 csatornára? -
Ádyka
őstag
-
Veron
addikt
Kösz! a DVR3100 H-t el lehet csípni 17k körül. Megmondom havernak, aztán eldönti, hogy a kényelmesebb (USB-s), vagy az erősebb (PCI-os) megoldás érdekli-e.
-
mezis
félisten
Egy USB-s, DVB-T-s tuner hogy működik egy műsor felvételekor ?
Egyszerű logika szerint ilyenkor a csomagok rendezésén, válogatásán kívül nem kell csinálnia semmit, csupán továbbítani a számítógéphez, vagyis a felvétel nem terhelné a CPU-t, a felvétel pedig jó minőségű, MPEG4 h.264 kódolással történne. -
Veron
addikt
akkor tulajdonképpen sokkal jobban jár egy belsővel. kicsit meg kellene emberelnie magát és szétszedni a gépet a kártya installálásához, az lenne a legjobb. a DVT200H-hoz hasonló (vagy nagyobb) tudású belső, hardveres tömörítést tudó alternatíva van hasonló árban (15k alatt)?
Köszönöm! -
Veron
addikt
Hi!
megnézetted a haverral milyen kimenetei vannak az STB-n. hadd linkeljem be a leírást, ennek a 3-4. oldala érdekes! úgy tűnik SCART és RCA kimenet is van rajta, meg egy "LNB OUT", az "Antenna Digital" jeleinek továbbfűzésére. nem tudom milyen csatlakozót rejt ez (kép a leírásban található róla), de ez nem alkalmas arra, hogy digitális jelet továbbítson a tuner felé?
kösz!a DVB vétel azért nem jó megoldás neki, mert mint kiderült, nem csak a VB-re kellene neki, hanem szeretne más adásokat is rögzíteni. olyanokat, melyek DVB-T-vel nem erérhetők.
-
t0m0
csendes tag
sajnos a monitorom nem tamogatja azt hogy 4:3-as felbontasnal a ket szelen levagja a kepet, igy torzitani fogja, hacsak a tv kartya szoftvere nem kepes arra, hogy 16:9-en 4:3-as aranyban hozza be a kepet, lehagyva a szelen reszeket. Errol tudsz valamit? milyen a szoftvere a kartyanak?
-
Dany007
veterán
Hogy érted, hogy minek?
Mondjuk hogy HTPC esetében ne kelljen felállnom és billt. vagy egeret ragadnom, hanem egy távval elérek mindent ami multimédia
Most szedem össze a cuccokat / ötleteket egy htpc-be, és például a távvezérlés még kérdéses. Egyenlőre marad a rádiós bill+ egér.
Amúgy thx az ismételt kiegészítésért. Itt sokat lehet tanulni. -
Dany007
veterán
Köszönöm! Ezesetben ez tökéletesen megfelelő lesz.
Csak amikor írtad, hogy lassan már elavul, akkor gondoltam hogy na, akkor mit.
De ez végülis megfelel mindenre amire majd szükségem lesz.
Köszönöm mégegyszer!Na még talán annyit, hogy láttam a 3200-as specifikációjánál, hogy win7 MCE - Yes. Vagyis lehet vele (a távval) vezérelni a Win7 Media Center Edition-t?
-
Dany007
veterán
Tényleg, akkor félreolvastam feljebb
Most nézem 17 ért már lehet is kapni. Hibrid és hardveresen kódol. Megfelelő.
Te is ezt ajánlanád? És mit tud egy drágább? Láttam 30-ér is tunert... Az mivel tud többet?igen, én is erre gondoltam egyből. Ezért csináltam egy teljes uninstallt, majd sorrendben. De akkor is voltak hibák. Sokszor reinstalláltam mire összejött.
-
Dany007
veterán
Jé tényleg... Most megint utána kerestem és a múltkor elnéztem valamit...
Viszont most itt ül mellettem a kolegám, és azt mondja, hogy te vagy itt a legnagyobb TV tuneres guru.
( na meg most ezen röhög) Szóval, esetleg ajánlanál nekem valamilyen tunert ami megfelel nagyjából a fent leírtaknak?
Az a 3200H lesz... gondolom (meg asszem olvastam is), hogy még nem kapható itthon. Szóval valami olyasmi kéne, amit 1, max 2 hónapon belül meg is tudok venni.A telepítés tényleg nyögvenyelős volt. Nem tetszett neki a sorrend. Hogy a winfast progit vagy a drivert teszem fel elsőnek és hasonló. Sőt, még most se sikerült tökéletesen, mert TV-t tudok nézni, de felvenni azt nem. Kiírja hogy a videófolyam nem rögzíthető... Passz de már nem is akarok vele foglalkozni.
Xp alatt sosem volt ilyen gond. Ezért gondoltam h még nem tökéletes valami. Mind1. -
Jose26
tag
Sziasztok!
Van egy asus mycinema u3000 hyridem.
Az alapötlet az let volna hogy egy dell minin állok neki tv-zni, de csak a másik laptopomon megy, a minire fel sem tudom telepíteni...
Ami sztem nem is csoda mert valszeg gyenge hozzá a vas.
A kérdésem anniy lenne, hogy milyen usb-s tv tunert ajánlanátok egy netbookhoz? amitől nem nyekken meg már a telepítésnél? van vkinek tapasztalata?
köszi szépen előre is!
Jose -
Jose26
tag
Sziasztok!
Van egy asus mycinema u3000 hyridem.
Az alapötlet az let volna hogy egy dell minin állok neki tv-zni, de csak a másik laptopomon megy, a minire fel sem tudom telepíteni...
Ami sztem nem is csoda mert valszeg gyenge hozzá a vas.A kérdésem anniy lenne, hogy milyen usb-s tv tunert ajánlanátok egy netbookhoz? amitől nem nyekken meg már a telepítésnél? van vkinek tapasztalata?
köszi szépen előre is!
Jose
-
Spilerke
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest