- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Telekom IPTV set top boxot szerelnek be (van HDMI és SCART kimenete), a monitorom pedig DVI és DisplayPort bemenettel rendelkezik (Dell U2311H, HDCP képes).
Van kábel, és ha igen, a monitort összekötve az set-toppal normálisan nézhető lesz az adás?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Nos pár telefon, és ezt tudják a T-s srácok mondani, hátha másnak segít:
A T-s IPTV boxnak (Intek HD-C10CX) SCART és HDMI kimenete van, az utóbbi szerintük HDMI képes monitorra is rámegy (mondjuk a monitoromnak audio kimenete nincs, de a hangot nyilván el tudom hozni a boxból). A jel tehát digitális és a box felől a kolléga állítása szerint már kódolatlan.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
krealon #12885 üzenetére
Köszönöm a részletes válasz! A T-Home "vezetékes TV" csomagot ajánl fel, ez kábel vagy IPTV?
Végül is az se lenne rossz, ha antennakimeneten analóg tunerre vihetném az SD jelet (UPC Directről így jön), ilyet tud a T-s box? Van még DVB-T tunerem, ami gondolom nem sok vizet zavar, és DisplayPort bemenetem Dell U2311H monitoron (tuner nincs benne), mi van ha erre kötöm a HDMI-t (átalakítóval)?
Igazából az nem világos a HDCP-ben, hogy ha a TV "kikódolja a jelet" ami a T-boxból jön, miért nincs vmi egyszerűbb PC-s kari, ami pont ezt megteszi?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Jelenleg DVB-T tunerre megy a földi antenna HD-ban, de a THome set-top boxból is rá lehet vinni egy DVB-C tunerre a HD jelet ugyanilyen antennabemenettel?
Eddigi segítséget is köszi.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
THome családi+HD kábelcsomag FHD jelének PC-re vitalére milyen tuner kell?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Köszönöm a tippet. a SmartDVB bele akart túrni a Catalyst fájljaiba úgyhogy inkább kihagytam, a Windows Media Center viszont még a VLC képével is vetekszik és elraktározza a csatornaadatokat is, este ezzel néztem a játékokat, végre egy Microsoft progi ami jó!
Az FPS-nek és a monitor frissítésének annyi köze azért van, hogy ha az utóbbi érték nem az előbbi egy- vagy többszöröse, a kép kissé dadog, pl. 60Hz tökéletesen alkalmatlan 25FPS-es HD adás nézésére.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
Bone123 #11383 üzenetére
Felejtsétek el az idézett hozzászólást, VLC alatt az olimpiai kép makulátlan, zaj és zavarok nélkül - főleg az atlétikai stadion felvételei lélegzetelállítóak. A Fraps szerint 50képkocka/mp a framerate (?) úgyhogy a monitort 50Hz-re állítottam (100 híján), a váltotsorosság-mentesítést pedig Linear módba, így a kép teljesen folyamatos és végig kristálytiszta, gyors mozgásnál is. Összességében a cseh termék pozitív meglepetés, csak a mellékelt program a kuka, aki akar próbálkozhat olyannal ami felvenni is tud, nekem Fraps alatt a 2GB/perc kicsit sok volt.
Gyors indítás VLC-hez: jobbklikk a parancsikonon, tulajdonságok, és a yors VLC-TV indításhoz jobbklikk a VLC ikonra, és a "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" rész után, szóközzel, másoljátok be ezt: dvb-t://frequency=610000000 és voilá, egyből jön a HD kép.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Sajnos nem tudok segíteni. Nekem jelenleg ez a Mars HD földi és régi Pinaccle PCTV karim van ami csak SD-t tud.
Más: a VLC szerint az M1HD/M2HD képjel nem 1920*1080 hanem 1440*1080 (azaz összenyomott, 4:3-ban közvetítenek amit aztán a program húz szét 16:9-re).
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Sajnos nem tudok segíteni. Nekem jelenleg ez a Mars HD földi és régi Pinaccle PCTV karim van ami csak SD-t tud.
Más: a VLC szerint az M1HD/M2HD képjel nem 1920*1080 hanem 1440*1080 (azaz összenyomott, 4:3-ban közvetítenek amit aztán a program húz szét 16:9-re).
-
Bone123
HÁZIGAZDA
No, képzem magam.
A VLC Media Player is képes DVB-T adást játszani a kövekezőképpen:
Menü -> Média -> Felvevőeszköz megnyitása -> Felvevőeszköz:
itt DVB Directshow kiválasztása
DVB-T kiválasztása
Adóvevő/multiplex frekvencia: 610000 kHz
Sávszélesség 8 MHz
LejátszásPár másodperc után: Menü -> Lejátszás -> Program: M1HD, M2HD, DunaHD stb kiválasztása
Csíkozás esetén: Menü -> Videó -> Váltottsorosság megszüntetése -> Be
-
Bone123
HÁZIGAZDA
No. Az eDigitalnál nem esküdtek meg h az Evolve Mars HD cseh tunere tud full HD-t, véleményem szerint igen, mellékeltem pár képet a sasszeműeknek, első progi screenshotm, 2-3. printscreen.
ArcSoft TotalMedia screenshot, Printscreen #1, Printscreen #2
A telepítés lassú volt, win7 nem ismerte fel a cuccot úgyhogy CD-ről driver, reboot, CD-ről SW, reboot, tetőantenna bedug, setup, 10 perc keresés, és a földik szépen bejöttek. A kép tiszta, deinterlaced, csatornaváltáskor pár másodpercig pixeles és zavaros mielőtt beáll, időnként képrészek bekockásodnak pillanatokra, nem olyan zavartalan az élmény mint a Samsung HDTV-n (jegyezzük meg errefelé gyenge az antennajel). A progi OK, de nincs "mindig felül" mód
, vajon lehet más appot is használni ezekhez az USB-s cuccokhoz?
Még egy kép, HD vs. SD - jaj.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Dupla post bocsi.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Kösz, holnap elhozok egy ilyet eDigitalból. De még mindig nem vok meggyőzve h ez full HD-t varázsol a gépre... itt a hivatalos honlap, de csak "HD"-t ír mindenhol hány p meg felbontás nincs. Szerintetek ez fullHD?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Köszönöm. Az Evolve Mars HD az árukeresőben kategóriavezető, mpeg4 és HD támogatott, sztem ez lesz. Adnak saját antennát, de másikat (ami a háztetőre van vezetve) is nyilván rá lehet dugni, igaz?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Hello! Melyik a legolcsóbb földi HD adásokat fogó tuner (elfogadható minőséggel)?
Nem értek a formátumokhoz, de pl. egy ilyen típus alkalmas, h a külső antennát (amivel Samsung TV fogja a HD adáskat) rádugva a PC-n is rendben megjelenjed az M1HD stb?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Hali! Leadtek WinFast TV2000 XP tuneremet lecserélném, a képminősége (UPC direct beltéritől analóg antennakábellel) finoman szólva nem túl jó, Win7 alatt pedig még laggel is a kép.
Van bármilyen mondjuk 10e Ft alatti tuner, ami egyszerűen jobb képet ad ennél a réginél Leadteknél? Valszeg a napokban DIGITV műholdra váltok, náluk digitális jel érkezik a beltéribe, de onnan már scarttal, antennával és talán coax-al már analóg megy tovább. Nekem a lényeg annyi lenne, h a mostaninál egy jobb tunerem legyen, bármilyen kompatibilis csatlakozóval. Milyet érdemes vásárolni?
Köszi!
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Hello! Jelenleg Leadtek PCTV analóg tunerem van és antennakábelen keresztül veszem a UPC Direct (elvileg digitális) adását, viszont a kép minősége legjobb esetben is közepes. Milyen TV kártyát ajánlotok - ha van ilyen - ami képes a digitális, jó minőségű jelet a PC-re továbbítani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Napelem
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nyaralás topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest