- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
siva
aktív tag
Sziasztok!
Van egy emeletes ház, alul van egy Vidanetes modem-router (300 Mb NET), az emeletre TP-Link extenderre wifin megy a NET. Egy asztali gép az extenderről kábelen kapja a NET-et, 3-4 mobil teló (gyerekeknél, Youtube ...) + laptop wifin keresztül lóg. Sajna ez a megoldás nem túl stabil Netet ad. Milyen megoldást ajánlotok?
köszi.
-
siva
aktív tag
Sziasztok
Én a Netgear R6800 -t nézte ki, lehet vele gond egy kábelnetes környezetben? TP-Link 1043-t váltana.
-
siva
aktív tag
linuxos firmware-k:
dd-wrt - erősen elüzletesedett open-wrt-re épülő firmware, grafikus felülettel, egyszerűbb beállítási lehetőségekkel, korlátozottabb eszköz támogatottsággal.
open-wrt - teljesen nyílt, grafikus felület nélkül (alapban), beállítások száma maxon, eszköz támogatottsága magas (usb-s nyomtató, scanner, tv tuner,....) , viszont linux ismeret kell, és fokozott óvatosság.
tomato - közép út
oleg -Azért az ilyen firmek telepítésébe mindenki saját belátása szerint vállalkozzon, mert könnyen elküldhető a router az örök vadászmezőkre. (vagy legalább is nagyon nehezen hozható vissza.)
-
siva
aktív tag
Hát én is megvettem a TP-link 1043ND, úgy tűnik rá is fáztam vele, mert nem értekeztem előtte a szolgáltatómmal. Ugyan is ő specko, osdi belső hálózati internetet szolgáltatnak, és a 255.255.255.255 -s submaskolt alhálózatot a TP-link, a linksys nem routolja. Azt mondják vegyek SMC-t vagy BELKIN-t azoknak megy.
Esetleg valami ötlet szakiktól ?
Hát ha nem remélem heteken belül itt a DIGILAN, a szomszéd utcában ott van. Az meg pppoe-s annyak mennie kell. Akkor meg úgy is jobb lesz, hogy ezt vettem. -
siva
aktív tag
Én erre csak az tudom mondani, amit itt már tárgyaltunk,
hogy amíg a cseheknél
cseh,
a szlovákoknál,
az euban
[link]
egészen világon, ahol kapni lehet, belefér, átszámolva 15e Ft-ba.
Teljesen más árszintbe sorolódva, mint azt a termék gyártója eredetileg gondolta.
Bízom benne, hogy az importőr belátja, hogy szembe megy a világgal, és módosít.., (mert könnyen lecserélődhet)
Ha nem, akkor lesz még egy dolog a földön, ami nálunk a legdrágább..
Mindezt annak ellenére írom, hogy a termék megérdemelné a magasabb árszintbe sorolódást, a paraméterei alapján. -
siva
aktív tag
válasz
J.R.Ewing #5447 üzenetére
Itt van tessék tp-link 1043d cseh. De szerintem csak kamu, mert a világon sehol máshol nem kapni még. Hamarosan lesz szerintem mindenhol...
-
siva
aktív tag
Én az új TP-Link 1043D-s re leszek kíváncsi, régóta akarok venni egy N-es routert, USB-t, de eddig mindig elódáztam az árcédulák miatt. Remélem a TP-Link szolid marad ebben a tekintetben
[TP-Link 1043D] -
siva
aktív tag
válasz
D®. GeNy@ #4541 üzenetére
switchel nem lehet nagy gond kiforrt technika, egy-két hibás darab, és néha megdöglenek.
A P3 -ra ha meg tudod oldani inkább linuxot rakjál mint XP-t. linuxnak jobb a hálókezelése.
Menni fog XP-vel is (netmegosztás) de lehet, hogy lassabb lesz mint a linuxos. Függhet akár a hálókártyáktól is a dolog. Én kipróbálnám mindkettőt, végül is csak egyszer kell beállogatni jól, és utána be az ágy alá.
Switchből van wifis? vagy rá kell dugni egy Access Pointot, hogy legyen wlan? -
siva
aktív tag
válasz
D®. GeNy@ #4537 üzenetére
Én is pont erre gondoltam, hogy így oldom meg, DE
1. egy routerhez képest sokat fogyat
2. ronda. és nagy (kivéve ha bedugod egy szekrénybe)Megoldás lehet egy olcsó barebone PC, vagy micro-ATX (VIA-EPIA:VIA EPIA ML6000EAG) de ezek se olcsó
kár, hogy pl a VIA nem gondol ilyenre, pedig lehet benne fantázia, a fentebből kiveszi a hangot, a VGA Aceeleratort, TV outot, megemeli a 100 Mb -> 1Gb -re
+ ház
+ switchezeket is nézegettem:
[link]
dehát... ennyiért + switchsajna, sehogy sem jövök ki 50e alatt
azért az sok.. -
siva
aktív tag
válasz
Teasüti #4485 üzenetére
"Mi okozza egyáltalán egy router összeomlását?"
Tulajdonképpen a torrentezés egy kisebb fajta DDoS támadásnak felel meg. Főleg ha egyidejűleg sok kapcsolat van beállítva. A routerek tulajdonképpen ugyan úgy viselkednek mint egy támadott (web) szerverek egy darabig bírják aztán feladják. Még azt is el tudom képzelni, hogy a jövőben a beazonosított illegális letöltőket ilyennel fogják támadni. Na akkor aztán tényleg router legyen a talpán ami azt kibírja.Próbáld a log listát bújni, mi/ki okozhatja.
Sajna anakidején (most még/már nincs routerem) csak úgy tudtam segíteni a dolgon, hogy egyszerüen a torrent klienses gépet beraktam DMZ-be. Tehát ezzel minden áthaladó csomagszűrést kikapcs / tűzfal opció kikapcs arra a gépre. Ez jelenti a routernek a legkisebb terhelést, csakhát megvannak a hátrányai... -
siva
aktív tag
válasz
medium84 #4459 üzenetére
Lassan én is 1 éve várok egy kifogott plug'n'play modellre , de csak ilyen hegesztős létezik. Kb. ugyan ennyi ideje nem is jönnek ki újabb routerek, csak a régiek v2-je, sokszor a v2 gyengébb (kevesebb mem, kisebb proc) mint az előd, hogy az árak lejjebb menjenek. Nagyon beállt ez a piac.
-
siva
aktív tag
válasz
adriankoooo #4450 üzenetére
Asus WL-500W
-
siva
aktív tag
Új, USB-s, torrent klienses, routerek jönnek mostanság, vagy gyártok hanyagolják a témát, és maradnak csak a régi típusok.
-
siva
aktív tag
NTFS már nem egyszerű fájlrendszer (jogosultság, stb...), + úgy tudom, hogy bármilyen kezelésért amit fizikai eszköz ismer licenszet kell fizetni utánna, az MS-nek. Volt (van) egy időszak amikor az MS hirtelen fizetősé tette a FAT-ot, a pendrive gyártók meg néztek egy nagyot. Nyilván le is kell programozni, hogy tudja. Ha egyszerűen az UBS-t csak pendrivnak akarják, gondolkodhatnak akár sima FAT32 támogatáson is 4GB/fájl-ig, 2TB, és kész.
Tehát a kérdésedre a rövid válasz: tudja írni és olvasni az NTFS fájlrendszert.
pl. (linux is csak 2 éve tudja stabilan) -
siva
aktív tag
Létezik olyan router amin van USB csati + torrent kliens + NTFS ismeret?
vagy csak álom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vírusirtó topic
- Renault, Dacia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Tomato firmware
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest