- Netfone
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ATM_automata
őstag
Még egy kérdésem lenne hozzátok:
RT-AC65P (28+Áfa) és a RT-AC57U V2(12+Áfa) között mi a gyakorlatban a különbség, ami érezhető és kézzelfogható a napi használat során? Árban a különbség elég nagy ahogy nézem, de az ASUS technikai leírása természetesen rossz, így nem igen tudom összehasonlítani a kettőt proci és egyéb paraméterek alapján.
Illetve úgy általában a P és U végű routerek közötti eltérés mi?
-
ATM_automata
őstag
válasz
adika4444 #80175 üzenetére
Köszönöm az infókat! Igazából pont ebben a triumvirátusban telt az elmúlt pár évem. Volt egy Asus routereim voltak évekig, de kb 1-1,5 év után mind meghalt. ASUS AC1200-as routerem volt a legutolsó, amikor abból is meghalt a második is úgy döntöttem, hogy legyen Mikrotik. Annak a konfigolása egy rémálom volt, egy sima forwardot se lehet beállítani normálisan...biztos van olyan, akinek rááll az agya, de nekem nem sikerült. Eladtam és most kb egy éve Unifi USG + CloudKey + UniFi AP-AC-LR kombóm van. Na most az 1 év alatt eddig legalább 3 alkalommal omlott össze az egész, jellemzően amikor az UCK-ra firmware vagy controller szoftver frissítés érkezik. Általában ilyenkor elmegy rá egy nap, amire kiderül mi a gond és az esetek 99%-ban csak az segít, ha mindent resetel az ember és vissza tölti a konfigot mentésből...most lett belőle elegem.
Úgyhogy sanszos, hogy vissza térek az egyszerűbb megoldáshoz, mert szemmel láthatóan se nem gyorsabb se nem stabilabb a "profibb" megoldások egyike sem.
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok,
Az alábbi paraméterek alapján tudnátok nekem routert ajánlani?
- Gigabites Digis net
- 2.4 és 5Ghz-es wifis kliensek (nyomtató, laptop, telefonok, IP kamerák, okos tévék, netflix és hbogo stream, cs:go)
- asztali gép és nas vezetéken csatlakozik (cat6)
- 55nm-es lakás, nincs nagy terület amit be kell szórni jellel
- ha vpn-t tud, amihez iPhone tud csatlakozni az előny ( l2tp mondjuk. A pptp-t már nem támogatja az ios)
- ddns ha lehet
- biztonságos firmware
- árban max 25-30kHa lehet ne Tp-link legyen!
-
ATM_automata
őstag
válasz
Gubek-Einste #29759 üzenetére
Köszi az infót ismét. Minden 3rd party firmware kezeli az USB-s gsm modemeket, vagy itt vadászni kéne olyat, ami megfelelő? Mivel nem ismerem ezeket a cuccokat, egy komplett, kész javaslatra lenne szükségem, ha van olyan, aki ehhez ért.
-
ATM_automata
őstag
válasz
Gubek-Einste #29756 üzenetére
Köszi. A pontos igényt leírtam. Adott a gsm usb modemek típusa alább, milyen routerrel és fw-vel lehet működésre bírni.
-
ATM_automata
őstag
válasz
Gubek-Einste #29753 üzenetére
Köszi. UTP mindenképpen kell. Konkrétan milyen FW-re gondolsz. Mivel nem vagyok képben, ezért nem tudom, hogy mit is keressek és hogyan is kellene azt feltenni.
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Első körben olyan routert keresnék, ami kompatibilis az alábbi DIGI-s (Telenor) 3G modemekkel. A TP-Linket kerülném lehetőség szerint és ahogy néztem nem is nagyon támogatják ezeket.
ZTE MF190
Huawei E3131Más olyan megoldás/javaslat is érdekes lehet, amivel a SIM-et munkára tudom fogni egy routerben. A routerre egy DVR lenne rákötve, ami esemény esetén feltolja az adott video-t egy szerverre.
A segítséget előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest