- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
spgabor
aktív tag
válasz
Magicrat #71710 üzenetére
Sziasztok!
Azoktól kérdezném, akik használják egy ideje az Asus AC57U routert, hogy milyen tapasztalataik vannak vele?
Routert keresek 40 megás net mellé. Mivel hosszú távra lenne, nem baj ha később nagyobb sávszélességet is hibamentesen kiszolgál. Egy ideig az én 2011-es Mikrotikem üzemelt itt, de azt hazavittem, az óta a régi TP-Link-et tettem vissza. Talán TL-WR1043ND a típusa, de már nem emlkészem pontosan. Openwrt-vel használtam, de igazán azzal sem találtam stabilnak. Sokszor dobja a wifit gyári fw-vel és OpenWrt-vel is (nem nagyon van szabad csatorna, valószínűleg a többiekkel összeveszik). Pedig a Mikrotikem wifije mindenki szerint gyenge, de arra még lent a parkolóban is kapcsolódott a telefonom.Ezért most szeretnék egy másikat helyette, ami neten és wifin meglehetősen stabil, nem túl drága. Az üzemidő 90%-át wifin netezéssel kell kiszolgálnia, ezért mindenképp olyan kellene, ami ezen a két területen stabil. Illetve legyen benne 5GHz-es wifi is. Nekem néha, de akkor szüséges a gigabites lan.
Az Asus AC57U-t néztem ki és az ajánlott kategóriában is szerepel. Az ára is tökéletes, kb ennyit szánnék rá, de elég sok kritikát olvastam vele kapcsolatban itt a fórumon visszaolvasva. Ezért érdekelne a megbízhatósága.
Előre is köszönöm az infókat!
Üdv:
spgabor -
válasz
Magicrat #71709 üzenetére
Ajánlanám a Kaspersky safe kids alkalmazást erre a célra. Az a telefonon fut, úgyhogy a szomszéd wifi-jére csatlakozva sem tudja kicselezni.
Úgy emlékszem az én régi asus N14U routeremmel sem nagyon működött ez a korlátozás, mert ha 1 perccel a korlát előtt kapcsolódott, már nem választotta le a készüléket a netről. -
válasz
Magicrat #71710 üzenetére
Az 58-ast kilőném, ezen a skálán értelmetlennek látom.
A szubjektív véleményem szerint: ezt a routert hosszabb távra veszed, legyen mondjuk 4 év! Ez a 66-os vásárlása esetén havi kb. 350 Ft többlet. Ennyit szerintem megér a benne, illetve a CFW-ben rejló fejlesztési potenciál, ami családi házban különösen erősen érvényesül.
MaCS
-
-
válasz
Magicrat #48711 üzenetére
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
20k felett: Asus N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9
4-nél több LAN portos router ritkaság, ha több LAN port kell akkor vegyél egy egyszerű gigabites switch-et.#48712 T1b33
Illetve érdeklődés szinten, melyik a legolcsóbb még megbízható AC-s Wifi képes, dualband, gigabites lan portokkal rendelkező Router?
Asus AC55U vagy TP-Link Archer C5 ami alá nem érdemes menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Amazon
- Könyvajánló
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- OLED TV topic
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Family Link
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest