- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyurike
tag
válasz
MaCS_70 #82454 üzenetére
Köszi MaCS_70!
Néztem még az RT-AX88U routert.
Ezzel is megoldható a vezetékes backhaul, ha beszerzek hozzá egy RT-AX92U-t?(Tehát nem két RT-AX92U lenne összekötve, hanem RT-AX88U<->RT-AX92U)
A 88-as a több lan-portja miatt jobb lenne "központi" routernek...
Előre is köszi!
-
Gyurike
tag
válasz
MaCS_70 #82452 üzenetére
Köszi!
TP-Link-el korábbi rossz tapasztalataim vannak, nem tudom milyen a mostani Deco széria.Ha már Asus, akkor amire én gondoltam esetlegesen, az az Asus RT-AX92U 2 db-os szett.
Nem tudom viszont, hogy miként működik a seamless roaming és az ethernet backhaul két eszköz esetén. (Nincs nagyon használható vélemény)Ha esetleg lenne PoE valami, akkor arra is szívesen áldoznék.
-
Kenderice
senior tag
válasz
MaCS_70 #82075 üzenetére
"érdemes az LTE interface-ét az Eth1-re irányítani (passthrough), és akkor simán modemként fog menni, azt Eth1 meg csatlakozhat a mögöttes router WAN-portjára."
Ezt egyszerűen be lehet állítani, vagy agyon kell konfigolni? Merthogy így szeretném megcsinálni. Mögöttes routerrel.
Köszi. -
törölt tag
válasz
MaCS_70 #82362 üzenetére
Az SXT és LHG csak a mobil vételben segítene, ha jól értem. Ahhoz még kellene nekem egy beltéri Wifi router, hogy tovább osszam. Egy mobil torony van, jó rálátással kb. 10-15 km légvonalban a hegytetőn. A beltéri vételem meg nem annyira drasztikus, hogy ennyire célzott eszköz kellene. Az ötletet azért köszönöm.
-
törölt tag
válasz
MaCS_70 #82357 üzenetére
A jelenlegi szolgáltatóm vételi viszonyai itt is közepesnek mondhatóak, van 4g/LTE, de nem full lefedettséggel beltéren. Bár a csomagom is 30Mbit/s-ra limitált, továbbá szerintem látják, hogy ez egy telóban van és bár nem löknek ki belőle. De átlagban 15-nél nagyobb sebességet ne tudok mérni, jó lefedettség mellett.
Az ilyen diszkont feltöltős only net csomagoknál kitétel, hogy ne telóban használd. Hanem valamilyen "cube"-ban(mobil router).
Igazából nekem még ez a korlátozott sebesség is elég,csak a wifi által nem akarok rontani a helyzeten. Néha úgy tapasztalom, hogy az interferencia 2.4GHz-en csapja agyon a kommunikációmat.
Ezért mennék át 5GHz-re és áldoznék egy "normális" 4G/LTE router-re.
Használok Linux-ot (inkább, sőt 95%-ban) és Win10-et is. -
Emu
őstag
válasz
MaCS_70 #82305 üzenetére
Routernek nem kell torrent tudás, azt megoldom továbbra is asztali gépen.
Annyi extra kellene, hogyha a feleségem sorozatot akar nézni, ahhoz ne kelljen bekapcsolni az asztali gépet, hanem a routerre rakott SSD kiszolgálja.
Jól néz ki az az Asus RT-AC65P de az már az alap keretem duplája. Az Archer C5 V4 vagy a RT-AC57U szerinted kevés lenne?
-
v3g374
tag
válasz
MaCS_70 #82301 üzenetére
Sziasztok, Igazából mivel Syno NAS-t használok, az Ui-ja nagyon baráti nekem, de a vpn, download station, media szerver, radius szerver, amik bejönnek.
Viszont aláírom az extra költséget nem éri meg, ezért gondolkodtam Asusban.
Az ajánlásotok egyelőre az első számú befutó. -
nitro16
senior tag
válasz
MaCS_70 #82284 üzenetére
Amúgy ennél az AX92-nél ahogy írtad is benne van már az ax hálózati szabvány. Itt alapvetően akkor már ha itthon beüzemelném, és rámennék a wifi keresésre akkor 3 db címet dobna nekem ki ugye? 1db 2,4ghz, illvet ahogy néztem az 5ghz-t, 2 részre bontja tehát 5ghz1 és 5ghz2 (viszont utóbbiba van külön ac és ax, így akkor ha az eszköz tud ax-n menni azt fogja automatikusan választani) Vagy, hogy van ez? Illetve ha jól gondolom, csak az ax szabvány megy 160 Mhz-n ?
Amiből a 5ghz1-nél max 867 Mbps érhető el mivel itt ac szabvány van, míg 5ghz2-nél ac szabvány alatt 4333 Mbps és ax-nál 4804 Mbps.
Kiváncsiságból megnéztem az eszközeimet amik vannak milyen hálózati szabványt tudnak.
Egyedül a iphone xs max tudja az ax-t elvileg, az asus zenbookom/2019-s lg oled tv/ illetve ami kivan nézve új idei megjelenésű alaplap az se tudja az ax-t. Hihetetlen, hogy ezekbe még nem található meg.... -
nitro16
senior tag
válasz
MaCS_70 #82284 üzenetére
Köszi rálestem, elég jó teszteket olvastam róla. Volt egy teszt a faszi a 3 emeletes házba rakta be, régi routerrel a legfelső szinten ahol dolgozik nagyon fos volt a net, ezzel a routerrel meg olyan eredmények jöttek mintha közvetlen mellete lenne.... az ára azért elég magas 65k de most úgy is várok egy kicsit hátha lesz valami jó akció, akár fekete péntek fele ahol talán beesik 40-45k-ra. Figyelni fogom ezt is az biztos. Az ac86u-t lemondtam tegnap, ezzel mindenképpen jobban járnék az tutti. (Olvastam az árukeresős ac86 értékelésedet is.
)
Essejó: Köszi Ez még nagyon új, nem én akarok lenni a tesztelő, illetve ezzel a márkával szemben is szeptikus vagyok, így bíztos nem vennék ilyet. De azért köszi az ajánlást.
-
-
Dr. Romano
veterán
válasz
MaCS_70 #81908 üzenetére
Igazából a UPC cuccával nekem a wifi ingadozó teljesítménye leginkább a problémám. Minden előzmény nélkül be tudott lassulni durva pingekkel, aztán egy idő után mintha semmi sem történt volna megy rendesen (miközben kábelen minden ok).
Az 5GHz-en a hatósugara igen gyér és egyszerre csak az egyik frekit tudja csak szolgáltatni. -
Mauzes
addikt
válasz
MaCS_70 #81896 üzenetére
De nem tök béna állandóan átkapcsolgatni? Mármint ha van két wifi eszköz, az feltételezhetően azért van, mert egy nem ad elégséges jelet bizonyos helyeken a házban. És akkor mozogsz a házban (egyik vég - másik vég, vagy földszint - emelet), gyengül a neted vagy elmegy, át kell váltanod. Aztán visszamész, megint át kell váltanod. Stb.
-
Mauzes
addikt
válasz
MaCS_70 #81880 üzenetére
Nincs semmi különös igényem, de ha nagyobb wifi range kell ugyanarról az eszközről, akkor feltételezem az N18 lesz a jobb. A két sávnak nem tudom, pontosan mi az előnye olyan házban, ami nem túlterhelt jellel.
Egyébként mi lenne, ha az egyik Asus wifi jelét a másikkal repeater módban próbálnám továbbítani a ház egyéb részeire (pl. emelet), és ugyanazt az SSID-t használom? Akkor a klienesek melyik eszközre fognak csatlakozni? Gondolom nem fognak mindig az erősebbre, hanem azt próbálják meg tartani, amire előbb csatlakoztak (akkor is, ha az már gyengébb).
-
Schaeffer
újonc
válasz
MaCS_70 #81790 üzenetére
Köszi szépen Neked is, ez is elég jól hangzik, az egyszerűség ebben az esetben komoly vonzerő, nem fog rosszul esni, ha nem kell napokig konfigurálnom / keresnem a mesh eszközök optimális helyét.
Ha mégis kell a mesh, ahhoz mi a javasolt elsődleges / másodlagos eszköz? -
resist
tag
válasz
MaCS_70 #81489 üzenetére
Sziasztok, sikerült az elromlott AC86U-t kicserélni (nagy pacsi a boltnak), AX92U lesz belőle. Viszont beszéltem a szervizes emberrel, aki elmondta, hogy az Asusból az AC-6X meg AC-8X széria finoman fogalmazva sem sikerült a legjobban, nem megfelelő a hűtés, ezért túlmelegszik és előbb-utóbb elpusztul, ahogy nálam is 2db AC86U
A 92-ről még nincs tapasztalata, én remélem a legjobbakat
-
Vaze
őstag
válasz
MaCS_70 #81510 üzenetére
Internet doboz a nappaliban van,2db tegla fal,a tobbi szinte gipszkartonbol all ki (Angliai haz,papir)azt nem tudom,hogy mekkora a haz,(kb 100 m2)szomszedok vannak,jobbrol,balrol is (sor hazak)jatekra lenne hasznalva legtobbszor,meg nemi online film 4k stb...
Igeny csak annyi,hogy eros legyen a wifi jel.
Osszeget nem irok,ne az osszeg dontson.Nyilvan,nem a legdragabbat keresem
Koszonom nektek -
-
-FreaK-
veterán
válasz
MaCS_70 #81226 üzenetére
Nem tudom, még nem mélyedtem bele a dologba, nem is lesz rá szükségem egyelőre. De mondjuk ha azt vesszük, hogy egy Asus AX58 árából kijön két ilyen router Mesh-ben használva, az azért nem rossz. Jelenleg még kicsit magas is az ára amúgy, mert ez eredetileg egy $87-os router, csak most vagy az újdonság ereje, vagy a koronavírus miatt drágább egyelőre. Viszont megy lejjebb az ára folyamatosan, két hete még csak ~$110 körül láttam.
(#81227) Jozsó
Köszi, ezt nem is láttam. Hát az az ár azértremélem csak annyi lesz a különbség, hogy EU nyelveket is kap, és akkor esetleg majd rá lehet bütykölni a Global verziós FW-t a kínaira. Majd meglátjuk. Megrendeltem amúgy tegnap este.
(#81230) n@p@lm:
Ahogy Jozsó írja feletted, akkor nincs is külön VÁM csak áfa, meg kezelési költség, így olyan 30500*1,27+3500, vagyis olyan ~42e Ft-ra jön ki.Majd ha megjött, akkor rakok fel képet, tesztelni is tudom, de csak egy 2.4Ghz-es RT-n18U-val tudom összehasonlítani. Ha érdekel valakit persze.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
MaCS_70 #81186 üzenetére
Értem és köszönöm, neked is qnadam!
Azért nem akarnám erőltetni ezt a 2,4Ghz-et mert minden eszközöm tudja az 5Ghz-et csak a nyomtató nem.. Szóval, csak az miatt kellene a 2 SSID.
Ti szoktátok használni a 2,4Ghz-et is? Vagy csak az 5Ghz-et?
Gondolom a 2,4 arra is jó hogyha távolabb megyek akkor erősebb a jel, gondolom. -
válasz
MaCS_70 #81065 üzenetére
Csak azért merészeltem ajánlani, mert ~50k értéket jelölt meg a kolléga.
..kint ülünk az asszonnyal a teraszon. Ma érkezett az új telója. 650 mbit fast.commal. a régi routerrel meg állandó jelleggel leszakadt a wifiről az én telóm ugyanitt
Szerintem rohadt jó cucc lett. Bár nem hiába adja dupla szettben is az Asus aimesh hálózathoz.
Jah és egy youtube-on tech2 Lacinak az egyik videójában is ott virított egy a háttérben.
Én állom az eget, hogy az ac86-ot sztornóztam. -
istnag
addikt
válasz
MaCS_70 #80950 üzenetére
Igen, valószínűleg igen és ezért kerestem elsősorban kültéri routert elsősorban. Azonban a szigetelés elég jó, viszonylag új ház ~ 10 éves sincs, 70 fok biztosan nincs odafent és nagyrészt tisztaság is van. Új terv egyébként, egy nagy méretű számítógépház ventilátorral és bele mesh router egyik eleme
. Meg kell csinálnom, elterveztem már, így kell, hogy legyen, csak a legvégső utáni esetben hozok le mindent.
-
Flam
aktív tag
válasz
MaCS_70 #80856 üzenetére
“Jó lenne látni egy képet a wifis helyzetről, különösen a rossz pillanatokban.“
pontosítanád kérlek? Router oldalról vagy mondjuk inSSIDerrel wifi szennyezettség?
holnap jön az ac65p beüzemelem aztán megnézem mit csinál AP-ban az n18u. Mert ugye a pozícióját is változtatom azzal a lendülettel.
-
Flam
aktív tag
válasz
MaCS_70 #80853 üzenetére
Nem indul újra, alapvetően amit tapasztalok az az, hogy olyan mintha elgyengulne a jel “kihagyna a net” ha távolabb vagyok a routertől, oldalak betöltése is megakad, illetve van egy másik router AP módba kapcsolva és az n18u-val kàbelen összekötve amire csak a tv-k csatlakoznak és film streamelés közben random “eldobja a hálózatot” a tv és megakad a stream. Valóban távolabb van az eszköztől, de sokáig tökéletesen működött majd meghülyült. A jelerőség ugyanannyi bár azt nem tudom megnézni hogy amikor droppol visszaesik-e. Firmware-t újraraktam már rescue módban is, a felületén is, wps gombnyomós reset is volt. 11es csatornán használom 20/40mhz-vel, ha 20mhz onlyra rakom akkor szinte használhatatlan annak ellenére hogy a wireless logban állandóan 20mhz-t ír. Azért mondom hogy user error lehet mert egy csomó olyan beállítási lehetőség van ami nekem nem mond semmit és ezekkel kapcsolatban számomra releváns információt nem találok.
hamarosan megjön az AC65P akkor az n18u átkerül AP módba egyelőre meg akarom próbálni ac65p-t gyári fw-vel, úgy hogy az n18u download masterrel fogok letölteni meg arról megy majd a media share, ha ez nem megy akkor megy az ac65p-re az openwrt.
Viszont ami meg aggaszt amit másik topikban írtam hogy download master használata közben 100%ra megy fel a cpu használat a DM miatt és mindez 30mbit letöltési sebesség környèkénél már jelentkezik függetlenül attól hogy factory reset volt-e.
Azt furcsálom, hogy ehhez routerhez nincs valami profi álltal leírt guide, mit érdemes a legjobb hatótáv és stabilitás érdekébe be-kikapcsolni.
-
AdamzHU
csendes tag
válasz
MaCS_70 #80760 üzenetére
Értem, köszönöm a választ. A sok tapasztalat tényleg döntő jelentősséggel bír, így én is inkább egy ismertebb márka felé hajlok. Fentebb olvastam, hogy a legalacsonyabb szint, amit nyugodt szívvel ajánlanátok az az ASUS RT-AC1200GU. Ebben viszont ahogy látom nincs QoS funkció, körülbelül ugyanannyiért már kapható a TP-Link Archer C7 AC1750, ami rendelkezik vele és még néhány funkcióval, illetve a Wi-Fi sebessége is gyorsabb lehet. Sőt a specifikáció alapján (én laikus szemszögemből nézve) az ASUS RT-AC65P AC1750-nál is többet tud, olcsóbb áron. Mit kap a vásárló a plusz felárért? Esetleg az ASUS termékei híresek a jobb stabilitásukról?
-
válasz
MaCS_70 #80508 üzenetére
Az komoly!Nálam a 80nm-es 1 szintes "ráckevei betonyp" házat nem fedte le teljesem az AC85P,pedig csak 10cm-es könnyűszerkezetesek a falak.A router ház egyik első sarkában volt,de pl az átellenes sarkában már szakadozott a kapcsolat,ahogy 12m és 3 fal után hátul az épület mögött is.
Volt már pár routerem(TP-linkek,Asusok,Xiaomi,modemes kábelszolgáltatói Cisco/Arris/Technicolor),de egyik se nagyon boldogult ezzel a házzal és telekkel.
Most egy TP-link Deco M4 trió van.Plusz szolgáltatások terén fapados,de amire kell egy egyszerű internet felhasználónak megfelel,viszont maximálisan lefedi a házat és a telket,már az udvar végében lévő vastag blokkfalazatú garázsban/műhelyben is erős a wifi,ügyködés közben szólhat a netrádió. -
adika4444
addikt
válasz
MaCS_70 #80312 üzenetére
Wi-Fi-ben nem sebességbajnok, cserébe betonstabil.
A WinBox a kezelésen könnyít, de a tudás kell ahhoz, hogy tényleg jól fel legyen lőve. Tűzfal, interfészek és társai.Jelenleg Ubi ER-X-em van itthon, ennek a gyártónak is megvannak a maga előnyei, ugyanakkor a hátrányai is.
-
válasz
MaCS_70 #80094 üzenetére
a tesztek alapján kis terhelésre ennyi pénzért akár oké is lehet. valaki tényleg próbálja már ki
ráadásul ha hihetünk az internetek kevésbé megbízható felének, a mercusys ac12g, a tp-link wdr6300 és a mercury mac1200r valójában ugyanaz, és utóbbira van openwrt. persze hogy ne legyen olyan egyszerű, utóbbiból is van legalább két verzió, egyikben atheros, a másikban mediatek béléssel... -
-
mrmft
senior tag
válasz
MaCS_70 #79864 üzenetére
Ez csak akkor fog kiderulni ha kiprobalod, ott milyen. AC87U az elso kozott volt itt, de nagyon nem akart 5GHz-en menni a kliensekkel, halozati szaki sem tudott vele mit kezdeni, igy csereltuk masra. N18U-t nem hasznaltam, de a beszerzonk anno egre-foldre dicserte, mivel nem tud 5GHz-et itt szoba sem johetett. Nekem csak 5GHz tapasztalataim vannak, a 2,4-es savot nem hasznalom semmire, vagy ki van kapcsolva, vagy az adasteljesitmenye kozepesre le van huzva.
Entware elvileg igy jo de ezt majd a gyakorlat fogja igazolni, vagy cafolni ha kiprobalod. -
mrmft
senior tag
válasz
MaCS_70 #79847 üzenetére
Szerintem ha a tobbire gyari FW-vel lehet ezeket telepiteni akkor erre is. Engem Merlinbol csak az optimizaciok es a gyors hibajavitasok erdekeltek.
A teszt kornyezetem beton gyakorlatilag nem volt hatotav elonye az AC86U-nak az AC68Uval szemben. Ketlem, hogy egy 3 szintes hazzal egyedul megbirkozik. Az AX92U mesh combo dobozan van 370m2 lefedetteseg irva.. Ezt is inkabb az USA "papir" hazas epuleteire ertenem nem itthonra a vasbeton fodemekre (bar nalam betonban is jo, de egy szint van es 70-100m2 az alapterulet csak). Nagy szerencsed van avval az AC87U-val ugy gondolom. -
delibab
senior tag
válasz
MaCS_70 #79836 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Ezek szerint akkor anno nagyon belenyúltam ebbe a routerbe... valószínűleg akkor ezért vagyok vele megelégedve azóta is, csak hát a fejlődik a világ... Én néztem az AC88U-t(nem újat, nem új árban), de nagyjából azt tuti nem használnám ki és ezek szerint jobban is járok mondjuk 2db AiMesh képes eszközzel akár olcsóbban mint ha megvenném azt az egyet. Egyébként a synology lenne nálam a leginkább preferált de az olyan árban van, hogy letérdelek tőle...
-
mrmft
senior tag
válasz
MaCS_70 #79839 üzenetére
Ennek a kivetesen jol sikerult modellnek a switch resze nagyon rovid idon belul tonkre ment nalam. Soha semmi mas Asus router nem ment tonkre itt, csak ez. Tudom barmibol lehet hibas, de megis.. A tobbibol nem volt.
Merlin azt tamogatja szivesen amit a kezebe kap fizikalisan. AX56U + AX58U parost is felvette, pedig anno ettol is ockodott. AX92U is sorra kerul elobb-utobb, a regiek pedig szepen kihullanak. AC68U support lesz a legtovabb valoszinuleg, mert azt az FW-t toltik tole a legtobben.
Ar/ertek aranyban az AC86U-nak nem latom ertelmet az AX92U-val szemben. Jo, a -10.000,- forint es a Merlin support is mellette szol, de meg igy sem jobb vetel (nekem). Azt veszel amit jonak latsz, en megszivtam az AC86U-val. Remelem, te nem fogod. Kintrol ha kicsit keresgelsz raadsul ara is jobb. -
Viktoár
addikt
válasz
MaCS_70 #79824 üzenetére
Nagyvonalakban:
Adott egy 2 szintes családi ház, felső szinten a bejövő netkábel (~30/7 Mbit) tehát itt lenne a készülék. Szintén a felső szinten vezetékkel: 2 tvbox, 1 nas, 1 asztali pc, wifivel: 7 eszköz de max 4 egyszerre.
Alsó szinten vezetékkel: 1 tvbox, wifivel: 3 eszköz max 2 egyszerre.Ezért kevés a szolgáltatótól adott modem mert 4 lan port van rajta. Ezt kellene bővíteni plusz a gyerek vr szemüvege miatt jó lenne az 5ghz wifi.
Zavarótényezőként megemlítem hogy kb 5-6 wifijelet fog a telefon a szomszédságból.
Sajnos nem értek hozzá és nem tudom mit kell figyelembe venni. Lehet hogy elég egy használt TP-Link Archer C5 1200 7500ft-ért vagy egy ASUS RT-AC66U AC1750 15.000ft-ért...... nem tudom.
A lényeg hogy a legolcsóbb de használható megoldás érdekel mert az asszony amúgy is depis a világjárvány miatt és most fogalmazzunk úgy hogy nem vevő az ilyen ötleteimre.
Nála az a megoldás hogy húzzunk ki valamit.
-
-
Brogyi
őstag
válasz
MaCS_70 #79756 üzenetére
"van itthon egy rakás 40-50 éves műszaki cuccom, amelyekben a jelek szerint rosszul értesült kondenzátorok vannak."
Ez nem ilyen egyszerű. A mai kondenzátorok nem úgy készülnek mint azok. Még a mérete is más. Ma már minden úgy készül, hogy a garanciális időt kihordja. Utána ha elromlik kész nyereség. Ettől pörög a gazdaság, de ez már nem ide tartozik.
Nagyon rossz példát hoztál fel. -
-
Multibit
nagyúr
válasz
MaCS_70 #79724 üzenetére
Szerintem, egyértelműen előrelépés lenne, ha szétválasztanád a funkciókat. Egy ilyen nagy házban (plusz kert) nem kéne ragaszkodni az egybeépített "internetkapcsolatlétrehozó kütyükhöz". Router + switch(ek) + AP(-k) felállás lenne a határozottan előremutató és hosszútávú(!) megoldás. De ha Te folyton hangoztatod a fenntartásaidat az advanced rendszerek ellen, akkor először magaddal kell megkűzdened
-
válasz
MaCS_70 #79719 üzenetére
Az Asus wifije tehát ki is lenne kapcsolva, ugye?
IgenAmi folyamatos üzemben van, az egy 3102-es (Atomos) Asustor NAS. Lehet arra vajon kontrollert telepíteni?
Synology igen de nem néztem utána, hogy még mire lehet.Ennek a megoldásnak milyen előnye lenne azzal szemben, hogy mondjuk a meglevő AX58-ashoz kapcsolok 1-2 AIMesh access pointot?
Jobban beállítható wifi de otthoni környezetben valószínűleg inkább csak a jobb vezérelhetőség jelent előnyt. -
-
Multibit
nagyúr
válasz
MaCS_70 #79591 üzenetére
Ahogy gondolod. Ha seamless roaming wifi kell, a legjobb szolgáltatásokkal az Ubi UniFi termékvonala rendelkezik - elfogadható áron.
Az meg ugye mindig is szubjektív, hogy ki mit tart felhasználóbarátnak.
Ha egy adott területen nem vagyok otthon, egy adott rendszerhez nem értek, én sem megyek segíteni azzal kapcsolatban. Ezt lehet úgy is aposztrofálni, hogy “hanyatt-homlok menekülök”
Nemrég váltottam DIY routerre, de a wifi-m továbbra is UniFi -
válasz
MaCS_70 #79594 üzenetére
egyik helyen egy egyébként is 0-24-es windowsos gépen megy, másik helyen egy filléres kínai minigépen linuxon, de van hozzá dedikált cloud controller is.
a roaming megy szépen, ez biztos, a band steeringgel vannak bajok (maxra tekert 5 gigával, minimumra állított 2,4-gyel is van, hogy a laptop az utóbbin ragad, hiába szól az ap is, hogy van gyorsabb, meg a gépen is be van állítva, hogy az 5 legyen preferált), így inkább külön ssid-je van a két sávnak. -
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
MaCS_70 #79432 üzenetére
Köszönöm,
többek közt a (#79409) bundiku hozzászólásból indultam ki és csak 1 erősebb, megbízható router kell. Eddig nem foglalkoztam vele és gondoltam megkérdezem az ebben járatosabbakat azért még egyszer a pár 100 utolsó hozzászólás délelőtti elolvasása után.
A specifikációk alapján a tudása vígan elég.Arra pedig hogy az adott termék hibás, sajnos mindig van esély, minőségbiztosítás ide, vagy oda.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
MaCS_70 #79160 üzenetére
Ha már 2,5 colos van a routeren, akkor a nasban is olyan hdd-t használsz? Mint írtam nekem 1db 3,5 colos hdd-vel 10W-ot fogyasztott a nasom.
Az illető egyébként igencsak magasan jegyzett hálózati szakember, tudja, hogy mi csinál.
Ez sehol nem jelent semmit, attól, hogy valaki szakember még lehet, hogy leszarja a gyors töltést meg ilyenek, nem kellet neki a nas további tudása.... így eladta és keresett rajta pénzt. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
MaCS_70 #79144 üzenetére
Azért kíváncsi lennék erre a többlet fogyasztásra, mert ha már a routert 100%-ra terheljük, akkor is van egy többlet fogyasztásod. A régi gyári nasom 1 hdd-vel 10W körül fogyasztott és most 3,5 colos megoldásról beszélünk (2 belső lemezt kezelt), nem hiszem, hogy összességében sokkal kevesebbet kérne a router, nem véletlen kell hozzá 30W-os táp. Egyszer lehet megmérem, ténylegesen mennyit fogyaszt csak routerként. A többivel egyetértek, csak ez a fogyasztás téma is unalmas, amikor pár wattokról van csak szó, ennyit akár a kazán router is kérhet, ha azon torrentezel.
-
szaboi6512
őstag
válasz
MaCS_70 #79117 üzenetére
Én tehát azt állítom, és nem többet, hogy a 66-os még mindig egy jó router, amelyik egy tulajdonságát tekintve tud jobban teljesíteni, mint a 65P. Ezt egyébként itt, a Fórumban is többen is megerősítették.
Ezt én is megerősítem. Nálam is jobban teljesített a 66U b1 wifiben. Ezért is nem tartottam meg. Nekem a wifi az elsődleges szempont. -
TeeJay
félisten
válasz
MaCS_70 #79112 üzenetére
én hozzátenném hogy nálam 60nm panelban az AC66U B1-et bucira veri az AC65P
2,4 és 5GHz-en meg aztán főleg
Szóval én máshogy tapasztaltam de ugye ahány hely
Itt panel telepen van úgy 3-400 2,4GHz wifi ami bekavar 5GHz-ből meg látok 10-et kb.magyarc:
egyik 2 antennás ott max 866mbit linked lesz AC-n
másik 3 antennás ott 1300-as linked lesz AC-n jó vétel esetén
utóbbival 6-700megabit összejöhet előbbivel 500megabit körül
persze ha 2 betonfalon nézed akkor meg már tökmindegy lesz mert alapból sem lesz max linksebességed -
dredjudge84
őstag
válasz
MaCS_70 #78890 üzenetére
Nem aggódok! Egy AC57U v1 kerülne leváltásra AC66U-ra. Az 57-esen openwrt van, és elég instabil. 65P-t semmiképp nem szeretnék, mert abban ua a proci mint 57U-ban, így nem lenne előrelépés, és lehet azon is ue lenne a gond. (usb hdd leszakadás, indokolatlan belassulások stb) Egyébként egy 58U-t szerettem volna, de v1-es már nincs belőle sehol, pedig abban 4 magos mediatek proci van, a v2-ben már csak egy 1 magos.
-
Novver
senior tag
válasz
MaCS_70 #78831 üzenetére
Jézus, tényleg, ezt nagyon benéztem. Közben nézegettem alternatívákat is és sanszos hogy egy másik széria adataival kezdtem keverni.
A komplett ASUS palettát böngésztem.
Valóban a két router megegyező paraméterekkel rendelkezik, kivéve a WIFI effektív sebességét. Bocsi, nagyon késő van már nekem is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Google Pixel topik
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged