-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dredjudge84 #96784 üzenetére
A jelerősségről csakis a próba adhat információt. Megveszed, kipróbálod.
Az Asusok jelerőssége az én tapasztalataim szerint (AX53/1800-ast konkrétan még nem próbáltam) inkább jobb, de nem rosszabb, mint a hasonló árú TP-Linkeké.
MaCS
-
válasz
dredjudge84 #96773 üzenetére
Az Asus SZERINTEM azonos pénzért, a felhasználói kategóriában jobb és komplexebb szolgáltatást nyújt, mint a TP-Link.
Kezelek több TP-Link routert is, de a váltáskor mindenkinek az Asust ajánlom.
Mesh esetében meg különösen nagy az Asus előnye az egységes AImeshsel, aminek konfigurálás szempontjából mindegy, hogy kábeles vagy wifi-e a kapcsolat.
A TP-Linknél ez nincs meg, ráadásul versengő, egymással nem keverhető megoldásai vannak. Az Omada nagy királyság (nekem is van, de nem használom ki), de az már egyrészt egy magasabb szint, másrészt otthonra SZERINTEM nem nyújt többet, mint az AImesh.
A TP-Linknek viszont nagyon jó kültéri sorozatai vannak, ami az Asusnál teljesen hiányzik.
Az Asusok (különösen Merlin fw-rel) viszont sokkal jobban és plasztikusabban konfigurálhatók, és többet is tudnak. Nálam pl. a VPN baromi fontos, és most a Wireguard megjelenése az Asusnál baromi nagy királyság. De az EntWare jelenléte sem semmi, bár az már megint nem az r=1 felhasználó szintje, de ettől függetlenül az Asus szerintem nekik is többet nyújt.
A szegmens alján talán pariban van a két márka, de középen már többet nyújt az Asus, több is benne a potenciál. A mesh pedig már nem számít extra igénynek.
MaCS
-
válasz
dredjudge84 #96771 üzenetére
Inkább az Asus irányába kellene elmenni, hosszú távon jobban megéri.
-
FireFox1996
őstag
válasz
dredjudge84 #96755 üzenetére
-
szaboi6512
őstag
válasz
dredjudge84 #78915 üzenetére
Az tudható hogy 5 ghz-en Intel ac-9260 kártyával mennyi a kapcsolati sebesség? 866 mhz vagy több?
-
woodworm
veterán
válasz
dredjudge84 #78912 üzenetére
A v2-es ac58u nagyon rossz vétel, mert megegyezik az ac57u v2-essel és az jóval olcsóbb.
-
bebeago
tag
válasz
dredjudge84 #78909 üzenetére
Asus RT-AC58U AC1300 Mbps Dual-band gigabit WIFI router
Erőteljes processzor, nagyobb hálózati sebesség
Az RT-AC58U tökéletesített WAN to LAN sebességgel rendelkezik a legújabb négymagos A7 processzornak köszönhetően, ez biztosítja a gyors reagálású hálózati teljesítményt a sávszélesség igényes feladatok számára.
De hogy melyiket kapnád, azt nem tudom! -
válasz
dredjudge84 #78886 üzenetére
Minden bizonnyal B1-es, még a MM sem lehet akkora szemét, hogy a régi, MIPS-eset árulja. Ha elöl is van rajta USB csatlakozó, akkor az.
Programokat lehet rá telepíteni, de nem alap felhasználószintű feladat.
Le kell hozzá cserélni a rendszert Merlinre (ez eddig nagyon egyszerű és ajánlott is). Ezzel megoldhatóvá válik az EntWare telepítése, ami egy repó, amiben rengeteg program található.És ne aggódj, kiváló eszköz a 66-os! Vannak, akiknek okkal-joggal jön be inkább a valóban újabb és korszerűbb 65P, nálam és még sokaknál a 66-os wifiben egyértelműen jobban teljesít, és nem utolsó sorban van rá Merlin.
Én tucatnyi 66-ost kezelek legalább három éve, és kivétel nélkül hibátlanul és rendkívül stabilan működnek.
Mérlegelni kell, és észérvek alapján dönteni.
MaCS
-
Galahed
senior tag
válasz
Hűű... azt ne. Nálam itthon kettő is van, eleg instabilan működnek. (nem B1-es) Most cserélem le őket, egy olcsóbb, de reményeim szerint jobb Xiaomi-ra... Mond vissza ha még tudod, válasz helyette AC65-öst, ha ragaszkodsz az Asus-hoz.
-
gyépés
aktív tag
válasz
Az ac65p nem tetszett valamiért? Arra van openwrt, amiben asszem tiszta transmission van. Csak mert ha lecserélnéd úgyis a gyári fw-t, akkor ez egy sokkal erősebb, időtállóbb és olcsóbb router...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest