- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeLucZ
addikt
hogy érted hogy fogékonyabb ?
tehát nagyobb hátrányt jelentenek 5 Ghz esetében a falak? vagy pont ellenkezőleg?
köszönöm a részletes választ amúgy, 99% hogy n18u lesz a választás, mivel kisvárosi házról van szó, csendes nyugodt környék, kb 2 ház van a környéken aki szór wifi jelet, illetve kliens oldalon senkinek nincs 5 Ghz képes laptopja, vendégek esetében sem jellemző és a cél a stabil böngészés lenne úgyis, nem nagy fájlok megosztása meg online streaming, eleve a net is elég gyatra, 10-12 mbit/s....
-
BeLucZ
addikt
az 5 Ghz-es sávnak milyen előnyei lennének a gyakorlatban?
gondolom az is csak akkor érvényesül ha a felhasználó laptopjában lévő wifi kártya is támogatja ezt.
mert ha jól látom, akkor ez az egyetlen előnye a drágább változatnak
azért vicces, hogy hardveresen erősebb az n18u, elég jó ára van a teljesítményéhez képest
ti melyiket választanátok? elég vastag falak vannak sajnos, téglaház...
-
-
asturel
őstag
Volt amelyik firmware alatt semmi gond nem volt, illetve amúgy is csak ritkán jön elő, a jelenség az volt, hogy kb. 15 percig semmi adatforgalom nem ment át a WiFi-n majd magától helyrejött, közben az eszközök kapcsolódtak, DHCP-n kaptak ip-t, csak épp se a helyi lan-t se a wan-t nem érték el. Atheros SOC/wlan modullal nekem eddig igazából jó tapasztalatom nem volt (741nd, 941nd, 1043nd és most a wdr3600), újabb broadcom soc viszont meg híján van (volt?) 3rd party fw supportban. Viszont a HW NAT időnkénti kikapcsolása is ahogy látom fw függő, hogy mennyire gyakran jön elő, ez megoldódna igazából együtt tudnék élni a routerrel
-
-
Lackooo84
nagyúr
Az az igazság, hogy az eszköz, ami 5GHz-en ac wifin ketyegne kb 2 méterre van légvonalban a routertől, és nincs akadály. Szerintem itt át kell vinnie a 200Mbps-t. A telefon az egyetlen, amit mozgatok a lakásban, az meg 2.4GHz-et használ, és azon amúgy sem érdekel, hogy mennyi a sávszél. A többi eszköz, PS3-PS4, tv meg vezetéken megy.
-
BK87
senior tag
-
w333
félisten
Még egyszer köszi
PCX -s hozzászólásokat is végigolvastam és arra jutottam hogy a WR1043 V2.1 / 2.4GHZ -n nagyobb a wifi térerő mivel ugye ebben 3*5dbi antenna van, míg a WDR 3600 / 2.4Ghz 2*2 dbi és 5Ghz 2*3 ami a WR740 (1*5dbi) után nekem már kevés !
Illetve nézegettem teszteket is és arra jutottam hogy 2.4Ghz és 5Ghz wifin keresztül egy 100/50 net csomaggal nincs számottevő különbség, persze biztosan egy 1000 / 200 net csomaggal már jobb lenne az 5Ghz
A lényeg a lényeg stabil megbízható router kell jó nagy hatótávval
Mondjuk arra kíváncsi lennék hogy ebből a Wifi 300MB (illetve Boost 450MB) mennyit bírna max kinyomni 2.4Ghz -n ?
-
w333
félisten
Köszi így már érthető !
Akkor inkább most a WR1043ND V2.1 mellett fogok dönteni, mivel nekem kicsit fontosabb a nagyobb hatótáv, illetve nem akarom azt hogy kavarodás legyen az eszközök (ellenoldal) között mert jelenleg is jól megvannak 2.4 GHz -n !
Illetve 100/50 -s net nem gondolom azt hogy számottevő különbség lenne a 2.4 és 5 GHZ között, és a 2* 5dbi antenna is szimpatikusabb
Szerk.
Lehet holnap gyorsan meg is veszem és írok róla véleményt hogy milyen !
-
w333
félisten
Köszi
Jól értem hogy a WR1043nd v2 erősebb a jelerősség a WDR 3600 -al szemben
A lényeg csak annyi lenne hogy Gigabites porton vigye át a teljes 100/50 -s netet, illetve Wifin 2.4 Ghz -n jöjjön legalább 80/50 !
Valójában a mostani WR740 hatósugara bőven megfelelő (földszinten + tömbház körül is van térerő) ezért félek a WDR 3600 -tól mivel gyengébb
-
antikomcsi
veterán
Szerintem legközelebb, majd kipróbálom az asus-t, nézegettem azt is, és tetszik is, mi több régen azt használtam, de aztán jöttek a TP-Link eszközei, és sokkal jobb áron voltak elérhetőek. Ahogy néztem, mostanra már nem olyan jelentős az ár különbség. Kicsit még drágább ugyan az asus, de már ingerküszöbön belüli. Legalább is az ac56u, de azért 45-50K-t már nem szívesen adnék ki egy routerért.
-
antikomcsi
veterán
Jó, hát nem gondoltam, hogy ez számít soknak.
Nálam a sok az 20-25 felett kezdődik, nem 4-5 nél.
Hidd el képes voltam ezeket beállítani, sőt a csatornákat egyenként végigpróbálni, és kivárni mindig az újraindítást, ami a legtöbb időt jelentette az egészben.
Ha gondold eljöhetsz, megiszunk egy-egy sört, és meggyőződhetsz róla, hogy ez a cucc, itt nálam ezt tudja.
Nem 5 centis panel fal van, hanem fél méteres vasbeton födém.
Eddig minden wifi elhasalt rajta, nem is ettől vártam a csodát. És mellékes is, mert csak a vezetékes részére volt szükségem, a wifi-t egy ez után kötött másik router szórja.
-
-
feco100
tag
Szia!
Igazából annyira nem értek hozzá, inkább felhasználó vagyok. Viszont a 2.4 Ghz elég. Pont a rt-n-18u - t néztem ki. Nem tudom, hogy megfelelne e? Elmondásod szerint lehet jó. Sajna a sebesség nem olyan amilyet én szeretnék, de faluhelyen elég kötöttek ezek a dolgok.
Egyébként itt igaz lehet, hogy a drágább jobb, ebben a tekintetben? -
krealon
veterán
-
Köszi.
"automatic configuration - dhcp" Itt van IP4, illetve IP6. Itt kell valamit állítani?
Ja és még valami. Most xy a neve a routernek, és zx a jelszava. Olyant szabad csinálni, hogy ugyanezen értékeket adom meg az újnak, csak azért, hogy ne kelljen az összes eszközön jelszót cserélni? Vagy ez ki tudja akasztani a routert?
Köszi
-
zozy84
senior tag
Köszönöm.
Akkor igazából nekem bármelyik jó lenne. Kicsit a jövőre is gondolva jobb lenne a 3600.
A mostani kis WR542G-m szerintem 8-10 éve is belépő kategória volt és most, hogy több eszköz is rá van kötve + wifi-n 2 telefon , néha tablet meg laptop gondolom már sok neki. (Folyamatosan össze akadnak a portok, több eszköznek is kiosztja ugyan azt az ip címet, ilyenek. Nem tudom ez mennyire a router hibája de pl a haveromnál egy 1043-as van és ott soha nem voltak ilyenek. Pedig ott is van NAS meg több laptop, stb.)
Na mind1. Az árát már megszolgálta.A 3500-as jól látom, hogy nem tud Gigabitet lanon? Mert Emag-on 12900ft , a 3600-as meg 14000ft csak az már nem rendelhető.
-
Az ellenoldal az jelen esetben, samsung galaxy note 3, most jon az s6-om es egy iphone 6, plusz a macbook, ami mindig wifi-n csatlakozik. Az asztali gep, az kabelen van. Akkor lesz a 3600. Esetleg tudok hozza antennat rendelni ebayrol akar 12 dbi-t is, ha az segit
DonMester: Neked is koszi az infokat
szerk: Tehat ha jol ertelmezem, manapsag nem lehet kompromisszum mentes router kapni. Akkor tenyleg maradok a 3600-nal. Ha a mostanitol jobb lesz es nem fagy le allandoan, akkor mar boldog leszek
-
Koszonom mindkettotoknek. Meg annyit hozzatennek, hogy az 1 szinten van a router, a mostanival pedig lent mar alig van jel
Szoval olyan kell aminek azert erosebb a wifi resze. Neztem a 3600-at es a 4300-at is. Latom, hogy utobbin 3 antenna van. Esetleg erdemesebb azt megvenni? Tenyleg csak par font elteres van a 2 kozt
A hazban a ket szint kozott nem beton a padlo, hanem fa, ha ez szamit.
-
DonMaster
addikt
igen, egyedül a dual band csak jövöre nézva ha lesz 5ghz-es eszköz akkor jo lesz de addig nem biztos, pont emiatt vagyok most a ketöt között, mert árban kb 1000ft a különbség boltoktol függöen , hogy melyik javára,
wifi -nek a távolsága értem ez allat , azt hogy pl az egyik erösebb beltérben mint a másik vagy valmi ilyesmi van? mint különbség a kettö között? családi házba lesz tehát emiat , kérdezem ezt, plusz igy nem igazán zavarbe az hogy van szomszédnak is wifije mert nem teritet a 2,4ghz, szoval hatotávra szerinted vagyis szerintetek melyik a jobb? -
Speede05
tag
Próbálom belőni a legjobb ár/érték arányt. Nem szempont most az, hogy olcsó legyen. Az elvárásoknak megfeleljen, és ne legyen aránytalanul drága. Minden informálódás nélkül 30e Ft-ra lőttem be az árat, amikor a csere mellett döntöttem. 25-ért az Asus nekem nagyon jó vételnek számít, ha tényleg bírni fogja a sok eszközt. Minden esetre neten rendelem, és ha nem hozza az elvárt szintet, akkor 14 napon belül tudok cserélni még.
-
Speede05
tag
Nem egy régi típusra alapozom ezt a kellemetlen élményt. Egymás után cseréltem a TP-Link routereket, és egyik se volt megbízható sajnos. Nem emlékszem a pontos típusokra, de 2010-2012 között 3 eszközöm volt, mindegyik kb. 15-20e Ft körüli összegben, és hiába írtak mindig jókat róla, mindig volt valami apró probléma. Az első túlmelegedett rendszeresen, gariban cserélték, de a melegedés megmaradt. A másodiknál 4+ eszköznél rengeteg volt a packet loss. A harmadik pedig szimplán eldobta néha a kapcsolatot, és a reboot gombot többet használtam, mint az egyéb szolgáltatásokat. Az első kettőnél még törekedtem a javításra, próbáltam megoldani a dolgot fórumokat olvasva, egyebek. A harmadik szerintem gyári hibás volt, viszont 8 napon belül voltam, így visszaadtam. Akkor cseréltem egy Asusra talán, ami ugyan nagyon jó volt, de gyenge volt a jelerőség, és így váltottam a D-Linkre. Itt viszont az eszközök számának növekedése után kezdődtek a problémák, holott szerintem egy jó kis eszköz. Cloud servicet is használom, de inkább lemondanék róla, ha a stabilitás ezen múlna, de sajnos nem így van.
Szerintem még ma megrendelem az ac55-öt. Szimpatikus, és nem találok külföldi fórumokon se nagyon problémás darabokat, ami azért ritka.
-
-
Alteran-IT
őstag
Tudom, hogy wlan<->wlan kapcsolatnál ki lehet használni, de az szinte semmit se ér, főleg ha nem egy másik Wifi-s eszköz fele szeretnéd a forgalmat lebonyolítani. A többibe meg nem mennék bele, ha nem baj.
nepszter1: Ahhoz bőven elég, sőt még sok is és ha nincsenek túl nagy igényeid (sok eszközt ki tudjon stabilan szolgálni egyszerre stb.), akkor jó választás.
-
Alteran-IT
őstag
Én is arra írtam, de a az AC-t tudó RT-AC52U a 100 megás portjaival bőven jobb vicc, mint a WDR3500-as.
Az Archer C2 meg megint más, kezdjük ott, hogy belépő szint és nem a jobbak után adták ki, hogy nézzétek viccet is tudunk.
Ami meg azt illeti, nem is kell összehasonlítani más TP-Link routerrel az RT-N18U-t, mert a TP-Link-nek egy olyanja sincs, amivel összehasonlíthatnád.
Ami a spórolást érinti, valamennyire igazuk van, hiszen a router nem igazán használna ki többet, főleg hogy direkt úgy van kialakítva, az meg más, hogy az ASUS viccből hozzádob még egy kevéske RAM-ot, hogy azzal is kiszúrják a TP-Link szemét.
Arról egyébként nem is beszélek, hogy a legtöbb olyan hálózati eszköz, ami az internetszolgáltatásban is ott van, szintén gyenge procival és kevéske RAM-al rendelkezik, de bőven elég nekik és nem mennék bele, hogy vannak jobbak is, amihez már ilyen meg olyan proci jár...Ha meg az USB-re megint rátértünk meg a jobb hardverre, akkor hagy kérdezzem már meg, hogy hány ember használja az USB-t rajta? Illetve hány ember és hány eszköz használja ki? Még a 2.0-t se használták ki teljesen, ami tudomásom szerint 480 Mbit/s és az a vicces, hogy még a legtöbb USB 3.0 eszköz se (pl pendrive, külső HDD tok) tudja még az USB 2.0 tetejét se USB 3.0 portban, akkor miről is beszélünk? Majd pont egy SOHO router esetében fogjuk az USB portokat fullon járatni, főleg ha valaki csak nyomtatásra, vagy dokumentumok (nem gigás fájlok) megosztására használja.
Abban amúgy teljesen igazad van, hogy a jobb router valamennyivel mindig is többet fog érni, de ha én most pl. egy RT-AC87U-t annyira ismernék és kiszámolnám neked az egyes hardver elemek árát, valamint a szoftver és a munkaerő árát (ami szinte semmi, főleg nem egy ilyen cégnél és ahol gyártják), akkor az is biztos, hogy nem 70 ezer körül jönne ki. Igaz, a kezdeteknél mindig drágább, főleg hogy még nincs párja, meg benne van a vám, meg viszonteladói és egyéb ár, de ebbe se menjünk bele, mert valamennyire neked is igazad lesz, ez is csak nézőpont és eltérő vélemény kérdése.
Tovább ne ragozzuk, mert így is OFF-ba ment át. -
Alteran-IT
őstag
Én azért az RT-AC52U-t és a WDR3500-at egyáltalán nem hasonlítanám össze, mert a tp-link nem baki, már csak kiadás és a szabványok miatt sem.
Ami meg az RT-N18U-t illeti, szerintem közel se éri meg azt az árat, főleg hogy sima 2.4 GHz-nél már eleve nem éri meg. Jó, nyilván jó, ha van egy stabil router, de annak egy normális ellen oldal is kellene, aminek ha külön megint megnézzük az árát, akkor megint nem éri meg, persze gondolom itt megint a több gyengébb eszköz dolog dominál az ellen oldalon.
A WR1043ND-t meg megint nem hasonlítanám össze az RT-N18U-val, nyilván ha a TP-Link kiadott volna egy 2.4 GHz-es 600 Mbit/s routert, akkor szinte ugyan olyan hardverspecifikációval rendelkezne, mint az ASUS-os párja, csak megint jobb árban lenne, de ugye nem adott ki olyat, mert tudta, hogy nem éri meg. Valahol biztos szükség van olyanra, de én is helyette már rögtön egy normális AC routert vennék. -
Alteran-IT
őstag
Természetesen, rögtön mondok is egy példát: RT-AC52U
Alaplapoknál és VGA-knál is van mostanában 1-2 ilyen ballépés, amit igazából nem is értek, főleg egy ekkora cégnél.
Igaz, nem csak náluk van, de ezt ők már nem engedhetnék meg, főleg nem ilyen árkategóriákban.Ami meg az árazást érinti, igen van, de azért egyes eszközeiknél leginkább már csak a márkanév és a szép külsőt fizeted meg. Én pl azt se tudom, hogy egy RT-N18U-ban is mi kerül annyiba (mondjuk már megy le az ára), de nem éri meg az se azt az árat, mégis nyakra főre ajánlották itt is).
-
jeni
félisten
gondolom az N18 fölé és az AC56U alá lesz pozicionálva az AC55U router.
csipetnyit hozzá tettek az N18U-hoz és csipetnyit elvettek az AC56U routerből= AC55U
Intruder2k5
én arra értettem,hogy megkapta az N18U rudacskáit és az AC56U Dual Band AC képességét.
az árát tekintve szerintem kettő közé fog esni mikor beékezik ide (lehet,hogy már kapható is). -
Vasy09
őstag
-
Vasy09
őstag
Igazából csak azért néztem az rt-n66u-t mert annak külső antennái vannak, és talán erősebben szorhatja a jelet, mint a C5! Viszont ahogy nézem, konstrukcióban ugye régebbi! A C8 egyébként nem ajánlott kategória? Csak mert azt is találtam egy helyen, ami elég jó árban lenne, és külső antennás csak!
-
Vasy09
őstag
Ismét nagyon szépen köszönöm!
Akkor meglátjuk. Remélem sikerül jól dönteni!
Egyesek azt mondják, hogy nem kell az 5Ghz, mert annyira még nem elterjett, meg, hogy érzékeny, de mások meg azt, hogy jó az. Engedj meg még egy utolsó kérédst nekem, mi a véleményed az asus rt-n66u-ról? Ár kategóriában drágább, meg ha jól olvastam régebbi is, de tudásban ez is elég jó! Esetleg ez? Ez tudja mindkét szabványt is!
És gondolom az ára alapján többet is tud a C5-nél és az rt-n18u-nál is!?
-
Vasy09
őstag
Ebben igazad van, mert az it haverom is a cisco miatt ajánlotta!
A valóságban egyébként hogy működik ez az 5Ghz-es tartomány? Én mondom meg, hogy melyiken szórja, vagy szórja mind a két tartományba, és az eszközön eldöntöm, hogy melyikre csatlakozom? Illetve közben néztem az asus rt-n18u típust is. Erről mi a véleményed? Árban szinte ugyan az a kettő. Ha választanál, szerinted melyik lenne a jobb?
-
Vasy09
őstag
Értelek, és köszi szépen. Szerintem maradok a C5-nél, ahogy nézegetem, tényleg nem olyan nagy a különbség, s számomra szerintem ez is bőven elég lesz. A verziónál mire érdemes figyelni? Jó még a V1 is, vagy ha lehet, mindenképp a V2-t keressem. Amúgy a TP-Link hivatalos weboldalán néztem, 21.700,-Ft!
-
geucsa
tag
Köszönöm, így már kicsit jobban értem.
Az ellenoldalnál a tévére és a laptopokra gondolsz?
Fogalmam sincs, milyen a TV. A laptopok max N 5GHz.
Úgyhogy szerintem nem kell az ac képes router. De lehet, hogy mégis beruházok az általad említett előrelátás miatt. Akkor a rt-ac56-t venném. Ez tudja azt, hogy ráteszek az USB-re egy winchestert és oda tölti a torrentet? -
.:Secur:.
tag
A net tényleges letöltési sebessége: 35Mbit/s
feltöltés: 4.5Mbit/s
Későbbi netfejlesztés szempontját is figyelembe veszem a vásárlásnál.
A házban téglafalak vannak, hosszúkás az udvar, de nem szeretnék több tízezret rászánni (pl. irányított antennára) azaz ha a házban már van wifi akkor majdnem nyert ügyünk van. (kb. 15 méter a ház és mint mondtam inkább hosszúkásabbnak mondható. A router a ház közepén lenne elhelyezve a nappaliban.Később esetleg irányított antenna vásárlása megoldaná a kertben is a wifi ügyet? (vagy elég nagyobb teljesítményű körsugárzóra cserélni a gyárit?)
-
gery08
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.
Jelenleg egy régi darab tp-link tl-wr340gd szolgál, annak relatíve egész jól fogható a jele szinte mindenhol. Mivel az ASUS sokkal újabb a jelenleginél, gondolom a beépített antenna is jóval erősebb 2,4Ghz-en, erről mi a véleményetek?
Az Asus mellet szól az USB 3.0, amit szintén jól jönne, viszont Asus routerrel még nem találkoztam eddig, van annyira megbízható, mint a tp-link? -
lev258
veterán
Ez egy igen jó kérdés. Azt mondanám, talán 18 ezerig még elmennék, de inkább az olcsóbb megoldások híve vagyok. Tudom, hogy az olcsó és a megbízható nem éppen rokon kifejezések.
Elnézést, ha esetleg a korábbi megjegyzéseket valaki rossz néven vette, nem volt szándékomban. Információkat próbálok gyűjteni lehetőleg minél több forrásból. -
audi100td
nagyúr
Igazából addig nem volt gond, amíg nem került át a ház másik végébe a router, így már nem az igazi. A szobámban a T510-es ThinkPad-em olyan 3-4 csíkot mutat, viszont az iphone-om már sajnos nem látja és a notebookon is érződik, hogy vannak gondok a stabilitással. TL-WR741ND egyébként a típusa.
#41752 farkas-j: Köszönöm, elolvasom a leírást.
-
farkas-j
őstag
Az Arvcher V1 és V2 között több különbség is van. A V1-ben Qualcomm proci van, a V2-ben Broadcom. Én a V1-et választottam amikor vettem. Igaz, nem is tudom, hogy van e már nálunk V2. Nekem az a gyanúm, hogy az Archer C5 V1 túl jól sikerült és ehhez relatíve olcsó ár társul, emiatt nem fogy a majd másfélszeres áru C7. Emiatt visszabutították egy gyengébb procival és a 2 antennával. Szerintem a V1-et már nem is gyártják. Mindez persze csak az én teóriám!
-
szegto
senior tag
Szia.
Igen kihagytam az adatokat...
Tehát egy kb 2 éves routerem van 150 Mbit/s -os átvitellel, 2,4 Ghz-es.
A router típusát nem tudom pontosan, csak azt hogy TP Link, sima 5000 huf-os router.
A probléma az, hogy az emeleten tök jó minden mivel ott van a router, viszont a földszinten vannak helyek ahol nagyon gyenge a jel, viszont van 1 szoba ahol nagyon jó a jel, így oda terveztem egy ilyet, ami esetleg a lenti szinten tovább osztaná a jelet.
TP-LINK TL-WA854RE
Ez már megoldás lehet? (azért 300 Mbit/s mert gondolok a jövőre)
A routert ha nem muszáj nem cserélném le ha túl nagy előrelépés nem lenne, inkább akkor a jelet osztanám tovább. -
easy...rider
őstag
Engem a sugárzás erőssége érdekelne. Antennák cserélve lesznek. Meg hiába nagy antenna, ha gyenge a jel.
Úgy tudom 1000mW a max az USA-ban, és arra lennék kíváncsi h a 941 is tudja e, mert 1043 tudja. Igaz lehet csak 500-on menne. Sőt ha eléggé jó lesz az antenna, akkor 100-on.
Úgy láttam a tplink szimulátorban hogy mindkettőn van alacsony közepes és magas fokozat. Ezek elvileg 100, 500 és 1000 mW sugárzást jelentenének. Ezt olvastam 1043-ról, de 941ről nem találtam infót. Ezért kéne megerősítés.
-
ivanyii
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a választ nagyon kielégitő volt a leirás.
Következő kérdés akkor mi az a router ami biztosan megfelene az elvárásoknak?Úgy hogy mondjuk lenne még benne egy kis tartalék a hálózat bövitésre értem ezalatt Ip camerák beüzemelését szeretném még betervezni 2-3db.Tehát lenne olyan 10-12 eszköz wifin talán még a meglévő 841 nd router switc-ként beüzemeli és hozzá meg 3 eszkösz kábelen.Ez nagyon jónak tünik:ASUS RT-N18U
-
lovace
aktív tag
kali
És a 841, 842, 843 -ak esetében a magasabb szám rendre valami nagyobb teljesítményt/fejlesztést is jelent az előző számú modellhez képest?
Mert konkrétan az edigitalban, ahol néztem a 843-as a legolcsóbb, a 841-es 1700 Ft-tal többe kerül, viszont lényegi eltérést nem látok összehasonlításnál.Vyndree
Biztos az lesz, azért is írtam az ND-t, ha jól tudom ez jelenti a cserélhető antennát! -
lovace
aktív tag
Sziasztok!
10.000 Ft alatt milyen routert ajánlanátok, aminek nagy a hatótávolsága? Tudom, hogy ezt lehetetlen megítélni, olvastam az első hsz-t, de ha valakinek esetleg személyes tapasztalata van szívesen olvasnám. Nagy családi házba lenne és nem lenne rossz, ha lehetne használni mindenhol.
Elsőre a TP-Link TL-WR842ND -t néztem ki, de bármi más ajánlatot is elfogadok! -
Szári
tag
Költségeket figyelembe véve gondoltam ASUS RT-N18U mert elméletileg 600 Mbit/s tud küldeni aminek ha a harmadát tudja akkor az nekem már patent. Az a kérdés, hogy találok e hozzá elég gyors USB sticket. Tudom, hogy az AC a jövő de míg ez megvan stickel együtt 25-30 ezer az AC 40 de inkább 50 ropi annyit meg nem költök rá. De ha van "olcsó" AC amit ajánlasz azt megnézem.
-
Vyndree
őstag
Wifin a mostani 30Mbit is bőven elég lenne, a sávszélesség az asztali géphez kell ami kábelen fog csatlakozni. Wireless-en nem lesz komoly adatátvitel, 99% webezéshez és mobilokhoz lesz használva. Jó lenne korlátozni a wifit 20-30Mbit/s-re ha van ilyen opció, A jel terjedése ami inkább aggaszt, nem szeretnék visszalépni ezen területen.
A lényeg, hogy wifire nem kell csúcssebesség, így elég a TL-WR841ND?
Amennyiben kábelen csatlakozok akkor is igaz amit írtál, vagy csak a wifi-nek szól? Wan <->[ lan -t írtál ezért gondolom csak a wifit érinti, de azért megkérdem mert nem igazán értek a szakterület ezen részéhez
/OFF]
-
Sotyks94
aktív tag
Oh, ok, akkor mielőtt még egy butaságot mondok előbb picit jobban utánanézek ennek a technológiának.
Annyit még ezzel kapcsolatban had kérdezzek meg, hogy ezek az 5GHz-s készülékek árban hasonló árfekvésben vannak? Vagy perifériára szorult teknika révén drágább árfekvésben van ugyanaz a minőség/tudás? Szóval ebben a 10-20ezres kategóriában lehet belőlük jót venni?
(#41355) Gubek-Einste
Köszi a tippeket, utánanézek, csak még 10-ig elvileg melóznom kéne -
gogi?
tag
Van jobbra is pénzem csak sajnálom rá de persze ha muszáj akkor ki adok érte többet is ! Azért ki akarom használni a net sebességét mert a két szobában az online játék megfogja a jelenlegi t-hom-os 30mb/s -ot !
tl-wr1043nd v2 az akkor jó lenne ??? Esetleg ez TP-Link TL- WDR 3500 !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged