Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• blakey

titán

válasz Speede05 #42437 üzenetére

Azt nem kikapcsolni kell hanem bridge módba tenni és akkor modemként működik, minden mást a router végez.

• kali

legenda

válasz Speede05 #42436 üzenetére

szia,

amíg írtam a litániát, addig jelezted közben, hogy a routertől független probléma befolyásolta a dolgot, de nem törlöm már, hátha segít még valamiben neked vagy másnak.
    amivel a gyártó hirdeti, ahhoz nem minden tekintetben csak a router tudása kell, hanem az ellenoldalé is, a többi meg már beállítás - és wifi esetén környezeti tényezők - kérdése.
    wifi sebességben is sokkal többre képes a router az általad írt sebességnél, de ha azt az ellenoldalaid nem tudják, vagy a beállítások nem megfelelők, esetleg a környezeti tényezők nem engedik, akkor nem lesz jó/elvárt a sebesség, de arról nem a router tehet.
    egyrészt ismerni kell az ellenoldalak pontos típusát, szükség esetén az azokban lévő wifi modul típusát - mert ha azok korlátosak a routerhez képest, csak 2.4 GHz és nem mimo képes, csak 150-es vagy szerényebb képességűek, vagy egyszerűen csak nincsenek jól beállítva, mert nincs engedélyezve például a 40 MHz, akkor azokhoz bármilyen routert tehet az ember, nem lesz meg a router által amúgy tudott sebesség.
    megfelelő ellenoldallal nem, hogy a 120-as net, de még a 240-es wifi útján történő átvitele sem akadály, de ha 5 GHz sávon is csak 60 - 80 Mbps az átvitt mérhető sebesség, akkor ott mobiltelefon, tablet vagy egyéb korlátozott wifi képességű ellenoldali eszköz lehet a szűk keresztmetszet, mert egy 300-as és 2*2:2 mimo képes 5 GHz képes ellenoldallal a 120 Mbps átvitele is megoldható, ha a környezeti tényezők engedik.
    a router adminisztrációs felületén is ellenőrizni kell a wifi beállításokat minden frekvencián, a professzionális fülön vannak a kiterjesztésekre és az adatgyorsításra vonatkozó beállítások, illetve ott lehet beállítani azt is, ha az ellenoldal nem kezeli az asus által használt újabb kiterjesztéseket és hatótávot növelő technológiákat, akkor a router tudjon viszonyulni a kevésbé új és jó ellenoldalakhoz is, például univerzális sugáralakítás képében.

igény esetén leírhatod az elleoldalak típusát és a jelenleg használt wifi beállításokat a wifi témába; link, hátha lehet még finomítani a beállításokon a még örömtelibb használathoz.

• Speede05

tag

válasz Speede05 #42436 üzenetére

Megvan a sebességre is a megoldás... a UPC gondolt egyet, és távolról bekapcsolta a HGW-ben a wifit... kikapcsoltam, és így jobb a jelerősség, és a sebesség is.

• kali

legenda

válasz Speede05 #42337 üzenetére

ááá, pedig 3 - 5 év nagyon sok idő ilyen téren, és sajnos az ár sem mond sokat a típusok helyett, mert most is lehet régebbi/problémásabb típust venni drágán is, ha "jó" helyen nézi az ember.
    az új típusoknál meg azért csalóka a dolog, mert még nincs kellő számú és/vagy szintű tapasztalat.
    igaz, azt is nézni kell, hogy sok esetben felhasználói hibáta - akár nem megfelelő beállítás, vagy a hardverhez mért túlzott elvárás - vezethető vissza rengeteg panasz.
    amennyiben itt lenne most csak úgy annyi mátyás, ahány tp-link router hihátlanul működik, amiket az évek során kitettem/beállítottam felhasználók számára, a topik kérdezőinek ingyen dobálnám akár a drágább routereket is. :)
    arányosan nézve, engem semmivel sem hívnak többször tp-link eszközök problémája miatt, mint bármilyen más gyártó terméke kapcsán.

• kali

legenda

válasz Speede05 #42329 üzenetére

szia,

régi negatív tapasztalatok alapján nem feltétlenül érdemes általánosítani egyik gyártóra sem, mert nem csak típus, de akár azon belüli verzió esetén is komoly változások következhetnek be, a tp-link pedig pont a jó irányban fejlődött a tl-wdrxxxx és pláne az archer c5 és feletti típusok esetén.
    fordított helyzet is lehetne mondani, például akik pozitív tapasztalattal rendelkeztek a régi linksys típusokban a - részint a cisco támogatás okán -, azok arra alapozva esetlegesen negatívan csalód(hat)tak azokban a linksys típusokban, amik a cisco kihátrálása és a belkin belépése utáni első verziók.
    minden gyártónál csak konkrét típusra és verzióra lehet véleményt mondani, mert minden - még a legjobb - gyártó esetén is vannak jobb és rosszabb típusok/verziók.
    az rt-n56u ellenében ne csak az ac képesség miatt dönts az rt-ac56u mellett, hanem mert hardveresen is jelentősen erősebb;
    rt-n56u; 500 MHz egymagos cpu, 128 MB ram, 8 MB flash, 2 * usb 2.0
    rt-ac56u; 800 MHz kétmagos cpu, 256 MB ram, 128 MB flash, 1 * usb 3.0 és 1 * usb 2.0

• Alteran-IT

őstag

válasz Speede05 #42329 üzenetére

Nincs mit :)
    A TP dolgot meg ahogy gondolod, bár nekem is vannak vele rossz tapasztalataim és az is zavar, hogy kínai cég, de azért mégse hátráltam meg tőle, főleg a baráti árak miatt.
    Valamint jól látod, az RT-N65U nem tud AC-t, ráadásul csak belső antennás, tehát szerintem jobban megérné az RT-AC55U-t megvenni, főleg azért is, mert szinte egy árban vannak.
    Bár az az igazság, hogy ASUS routerekben annyira nem vagyok benne, tehát átadnám a szót a többieknek, főleg ha esetleg hülyeséget mondtam volna.

• Alteran-IT

őstag

válasz Speede05 #42287 üzenetére

Az is lehet szerintem, hogy abból a 10+ eszközből valamelyik ludas a hálózaton létrejövő anomáliáért, bár ennek a D-Link-es routernek se túl sok jót hallani a wifijéről (főleg hogy csak 2.4 GHz és csak 300 Mbit/s ami ennyi eszköznél elég kevés, főleg hogy meg sincs az a 300 Mbit), legalább is nem átlag felhasználásnál.
    LAN-on legalább ugyan úgy megy minden?

Ami meg a router ajánlást illeti, mivel szóba jött az is, hogy vannak 5 GHz-et tudó eszközök is, ezért már minimum egy kétsávos Wifi-s router kellene.
    A dolog már csak inkább pénz kérdése, hogy mennyit szánnál rá, mert egy sima kétsávos router olyan 10-20 ezer forintból már bőven kijön, viszont egy jobb AC router már 20-50 ezer között van.
    Ajánlott routerek:
    TP-Link:
    WDR4300 - 15 K
    Archer C5 AC1200 - 21 K
    Archer C7 AC1750 - 30 K
    Archer C8 AC1750 - 31 K
    Archer C9 AC1900 - 40 K

ASUS:
    RT-AC55U - 27 K
    RT-AC66U - 44 K
    RT-AC68U - 54 K
    RT-AC87U - 65 K

Én inkább TP-Link párti vagyok, főleg hogy az ASUS-nak igen irreális árai vannak mostanában, arról meg nem is beszélek, hogy milyen baromságokat csinál mostanában. Persze ha van pénz, akkor ASUS.

qisqaqas: Szerintem így is úgy router gond lett volna, utána meg új router és így is úgy is itt kötött volna ki, legalább is szerintem, de érdemesebb oda is benézni, de a probléma már nagyjából megvan.

• qisqaqas

senior tag

válasz Speede05 #42287 üzenetére

A nyitott kapcsolatok száma gondolom iszonyatosan sok és a routered nem bírja szusszal kiszolgálni, vagy a netsebességed is lehet szűkös, vagy az N szabvány által biztosított 300Mbps. A kérdésedet jobb lett volna a hálózati problémás topikban feltenni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés