-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BeLucZ #43696 üzenetére
pedig akkor is gyakori jelenség, ha a munkaállomás nem elég erős hardveresen egy adott sebesség lekezelésére pppoe net esetén, a router viszont leveszi a terhet a munkaállomásról és már a kevésbé terhelő dhcp nyomja a netet a gépre, úgy pedig többet tud sebességben is.
DonPjotr; amennyiben elég a 2.4 GHz, úgy jó a tl-wr1043nd v2, a c2 is jó persze a maga módján, de arra azt szoktam mondani, hogy ha egy jó ac képes router kell, akkor inkább a c5 és társai, amik rendes mimo képességgel bírnak, csak azért nem javaslom a "csonkított" 5 GHz tudású c2 router megvételét, hogy elmondhassa valaki; ac képes adott eszköze.
-
-
-
-
válasz
BeLucZ #43688 üzenetére
azért ha visszaolvasol, akkor találsz itt olyan hozzászólást is, hogy a két kipróbált típus közül a tl-wr1043nd v2 szórása jobb volt egy adott helyen és ellenoldali eszközökkel, mint az rt-n18u-é, így biztosra menni semmivel sem lehet, viszont pont annyira lehet ajánlott egy tp-link is, ha megfelel az elvárásoknak.
Curse; már a c5 vagy c7 is jelentősen jobb lehet az erősebb proci és a dupla ram miatt, de attól persze veheted a c8-at is.
-
zsigee
aktív tag
válasz
BeLucZ #43678 üzenetére
Hi.
"Én kipróbálnék először egy asus rt-n18u routert"-értelek, de nincs lehetőség "próbálgatásra". Asus-t ajánlott más is, talán egy másik típust, fejből nem tudom. Annak ára 30k körül mozog. Ha van olcsóbb megoldás hasonló hatékonysággal, akkor azt alkalmaznám, bár a pénz nem volt jelenleg kérdés.
De természetesen megfontolandó, amit írtál, és köszönöm Neked is.xigris: ezt is megnézem, mert valóban így eléggé költséghatékony a dolog...
-
bbubby00
őstag
válasz
BeLucZ #43416 üzenetére
Én is meglepődtem. Így az otthoni 5ezres wifit lecserélem a másikra asusra
) (tömbön belül biztos jobb lesz a jel)
Másik wifit a kert legcsücskében találtam -90en, tehát nem kell félni az árnyékolástól
A netet letesztelni nem tudom, hétfőn jönnek bekötni. De addig legalább megtaláltam a legideálisabb helyet a wifinek, mert ez volt a célom. Így már csak a madzagot kell h behozzák a skacok. Aztán remélem nyomhatok egy különösen ajánlott plecsnyit rá! -
BeLucZ
addikt
válasz
BeLucZ #43233 üzenetére
kis javítás:
wr941nd volt az a tp-link borzalom, elírtam a típusát
(#43241) HPAA:
emlékszem mikor költséghatékonykodni akartam router fronton és megvettem a fennt említett tp-linket használtan 6k-ért
a legnagyobb gondom nekem vele a gyenge vas, sajnos ha többen csüngnek rajta, be-be akadozik, szakad. online gamingnél is sokszor belaggol a router miatt, mégha senki más nem is használja rajtam kívül és mindezt kábelen. a költséghatékonykodásból ritkán sül ki jó dolog, tapasztalat
vegyél egy fasza asust és minden flottul fog menni, lásd rt-n18u. az ilyet egyszer kell megvenni és utána évekig nyugodtan alhatsz -
válasz
BeLucZ #43064 üzenetére
azonos szabvány esetén is gyorsabb átviteli sebességre képes az 5 GHz - a te írt netes sebességed mellett ez nem annyira mérvadó -, illetve ahol sok elérhető idegen wifi hálózat van - jellemzően a 2.4 GHz a (túl)telített -, és amiatt akadozik, lassul vagy lehal a 2.4 GHz wifi kapcsolat, ott megoldás az 5 GHz, mert azt sokkal kevesebben használják, valamint egy eszközre felcsatlakozó sok ellenoldal esetén előny, ha a két sávon - azok külön hardverén - eloszlik a terhelés.
igen, a dual band eszközök kihasználásához azonos képességű ellenoldalak is kellenek.
fontos tudni, hogy az 5 GHz valamivel fogékonyabb az akadályozó/befolyásoló tényezőkre, mint például a falak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest