- iPhone topik
- Macrodroid
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
szegto
senior tag
Üdv.
Adott egy 2 szintes ház. Jelenleg egy asus rt-66u router van, viszont a lenti szinten nagyon gyenge a wifi jel 2.4ghz-en is. .
Probálkoztam már extenderrel de ott a stabilitással voltak gondol,bár csak egy alap tplink volt.
Kérdésem, hogy egy 2 szintes ház lefedésére milyen router ajánlott? Főképp olyanra lenne szükségem ami a jelenlegi routertől nagyobb lefedettséget biztosit, akár több egységből is állhat, csak stabil legyen. :)
Köszi a válaszokat. -
-
szegto
senior tag
Üdv.
Még mindig családi házba keresek egy olyan routert aminek a lehető legjobb a hatótávja és tudok rajta futtatni torrent klienst.
Eddig TpLink C7 volt, gondoltam hogy OpenWRT-vel majd megoldom a torrent klienst (most is az van), viszont elkezdtem nézegetni az ASUS RT-AC68U.
Majdnem dupla annyiba kerül, viszont gyárilag van benne minden ami nekem kellene.
Tud annyival többet mint amennyivel többe kerül? Egyáltalán megéri?Egyébként 1000-es DIGI nethez kellene + filmek lejátszásához WIFI-n főképp (FHD, 4K).
Mindenképp AC-s routert szeretnék mert minden eszköz wifi-n kapcsolódik a netre...Köszi, Üdv.
-
szegto
senior tag
válasz
Gubek-Einste #56589 üzenetére
Köszi a választ.
És melyik Asus router az amelyikben van gyárilag torrent kliens és AC-s?
Melyik abbol a "legolcsobb"?
Köszi -
szegto
senior tag
Sziasztok.
Digi 1000es nethez milyen routert ajánlotok?
Főként wifin csatlakozok a hálozathoz, igy AC routerre gondoltam a sebesség miatt.
Tp link ascent C7-et néztem.
Mennyire jo vétel ez?Az is jo lenne ha valamilyen modon torrent kliens futtathato lenne rajta.
Ha jol olvastam C7re telepithető Openwrt, ami megoldást jelentene erre az igényemre is.
Van más alternativa 30k környékén?Köszi aki tud segiteni.
Üdv.
-
szegto
senior tag
Üdv.
Ide is bemásolnám a problémámat, hátha valaki tud ajánlani valamit."TP Link WRD3600-as routerem openwrt fut rajta és minidlna-n nézek filmet.
Full HD filmeknél nincs is probléma, viszont 4Ks tartalmaknál van h 10mp-ként megakad és tölt.... de van hogy félóráig akadás nélkül játsza a filmet.
Még annyi hozzátartozik, hogy egy 5400rpm-es vinyón vannak a tartalmak és az 5ghzes wifi hálozaton kapcsolódik a tv a routerhez.
Kevés lenne a router a 4k-s tartalmakhoz?
Bár tény hogy eléggé nagy fájlokrol van szo...
Van erre valami megoldás hogy ne akadjanak a videok wifin való lejátszáskor?
Esetleg egy drágább router?"Ha kell váltok routert, aki tud ajánljon pls egy jó ár/érték arányú routert.
A TP LINK AC routerekre lehet openwrt-t telepíteni? Az lenne a legjobb.Köszi, Üdv
-
szegto
senior tag
Üdv.
Van egy régebbi típusu TP link routerem 150Mbps, ez a 4-5000 ft-os kategória, 2 antennás.Javulna a wifi térerősség ha lecserélném egy hasonló kaliberű, viszont 300Mbps-os 2 antennás routerre?
Sima alap routerekről van szó. max 5-6.000-es kategória.
Köszi a választ.
üdv -
szegto
senior tag
válasz
Gubek-Einste #45989 üzenetére
1-2-3 eszköz fog rácsatlakozni Wifin, nem lesz túl nagy igénybevételnek kitéve, tehát nem akarok több 10 ezret rászánni, max 15-20.
Erről az Asus RT-N18u-ról jókat olvastam.
A mostani router valami nagyon régi TP link, ezt szeretném lecserélni, ugyanis a lenti szinten már nagyon gyenge a wifi jel... vagyis eddig is gyenge volt.
Milyen külső antennára gondoltál? Tudnál típust írni esetleg?
Ez az antenna a routerre közhető simán a gyári helyére?Üdv
-
szegto
senior tag
Üdv.
2 szintes családi házba szeretnék venni viszonylag nagy hatótávú routert, vagy olyat amivel mind a 2 szinten van elegendő wifi térerő.
Mit javasoltok, mivel érdemes próbálkoznom?
Tudom hogy sokmindentől függ, de hajlandó vagyok valamilyen extendert is használni. (TP-LINK TL-WA850RE)
Router a felső szinten + extender az alsó szinten ahol jó a jel? Vagy van más mód amivel ezt véghez tudom vinni?
A router teljesen jó ha alap funkciókat lát el, tehát usb + ilyen-olyan high tech cucc nem kell bele, de egy 300 Mbit/s legyen meg.Ha valaki tudna segíteni, vagy adni pár típust amit érdemes lehet szemügyre vennem, megköszönném.
Üdv.
-
szegto
senior tag
Szia.
Igen kihagytam az adatokat...
Tehát egy kb 2 éves routerem van 150 Mbit/s -os átvitellel, 2,4 Ghz-es.
A router típusát nem tudom pontosan, csak azt hogy TP Link, sima 5000 huf-os router.
A probléma az, hogy az emeleten tök jó minden mivel ott van a router, viszont a földszinten vannak helyek ahol nagyon gyenge a jel, viszont van 1 szoba ahol nagyon jó a jel, így oda terveztem egy ilyet, ami esetleg a lenti szinten tovább osztaná a jelet.
TP-LINK TL-WA854RE
Ez már megoldás lehet? (azért 300 Mbit/s mert gondolok a jövőre)
A routert ha nem muszáj nem cserélném le ha túl nagy előrelépés nem lenne, inkább akkor a jelet osztanám tovább. -
szegto
senior tag
válasz
szegto #41845 üzenetére
Üdv.
Kicsit utánaolvasva, egy ilyen antennával mennyivel tudok nagyobb wifi hatótávot elérni, mint egy 2 antennás 15k-s routerrel?TP-LINK TL-ANT2409A
Mert routerem az van, csak a lenti szinten nagyon gyenge a jel.
Vagy a másik lehetőség ami konnektorba dugható jel továbbító...Tipp?
-
szegto
senior tag
Üdv.
Szeretnék venni egy routert, ami viszonylag nagy hatótávolságot tud és ár/érték arányban is megfelelő.
kb 15k-t szánnék rá, viszont nem nagyon tudom mik a lehetőségek, ugyanis nincs viszonyítási alapom hogy melyik router milyen hatótávval rendelkezik.
USB port és hasonló kiegészítők nem szükségesek, csak wifi szórásra lenne használva egy nagy kertes házban.
TP Link wrd3600?
Ez a kategóriájában mennyire jó hatótávban?Köszi a válaszokat.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Macrodroid
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest