- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
válasz
Zsombe #86813 üzenetére
Ez lassabb mint a speedtest eredményed, vagyis lehet, hogy a szerver oldalán van a korlát. Igaziból van külön egy wifis topic, de kezdetnek érdemes lenne a telefonra leszedni egy wifi analyzer alkalmazást, és megnézni a grafikát, hogy mennyire terhelt esetleg az általad használt sáv, mert esetleg másokkal is osztozhatsz rajta. Ténylegesen létrejön az 1300-as linksebesség egyébként?
-
Dragon3000
nagyúr
-
viktorhu
veterán
válasz
Zsombe #86776 üzenetére
Ezek nagyon szép eredmények - a kábeles és a wifis is. Körülbelül a linksebesség felével érdemes reálisan számolni, aztán annál lehet kicsit több vagy kevesebb is - de nagyságrendileg ennyit tudnak az eszközeid (867-es linksebességet - szerk: a listabeli iPhone Xr és 8, illetve iPad Air 2).
Ha variálsz a sávokkal, hogy biztosan ne legyen más jel a közelben, meg javítasz a rálátáson (nézd meg az eszközökön, hogy létrejön-e a max. linksebesség, mielőtt speedtestet indítasz), akkor kicsit még javulhat, de nem nagyságrendekkel. 900 fölötti linksebességgel tudtam 500 megabites sebességtesztet csinálni.
-
Magnat
veterán
válasz
Zsombe #86776 üzenetére
Sztem a kábelen 900 főleg ilyen terhelt esti időszakban több, mint jó. A wifi meg, ok, h többet szeretnél, de azért a siralmastól elég messze van ... őszintén, gondolod, h bármilyen esetben észre fogod venni, h tableten meg telefonon nincs gigád, csak 400 mb-ed? Ok, ha vmit letöltesz és visszaosztod a letöltött adatmennyiséget egy másodpercre akkor ott kijön, h nincs meg a giga, de minden másnál nem hiszem
-
woodworm
veterán
válasz
Zsombe #86737 üzenetére
Gyári fw-vel a C7-nek kb.800-900 Mbitet tudnia kell, openwrt-n az sw offloaddal biztosan nem fog ennyi összejönni, itt ez a korlátozó tényező. Mivel a laptopod a router után tudott mérni ~600Mbitet, de az ont-ra kötve csak ~400Mbitet, abból az látszik, hogy a hardvere nem bírja gigabites sebességgel a közvetlen pppoe tárcsázást, itt ez a gyenge láncszem.
Amíg nincs egy mérésed a gyári fw-s routerrel, addig ne panaszkodj a diginél. -
blakey
titán
válasz
Zsombe #86735 üzenetére
Az AC65P egy jó példa arra, hogy a firmware is lehet rossz és véletlenül azzal a lendülettel neked is azt ajánlottam, így utólag nyilván az nem lesz jó számodra. A C7-en lévő OpenWrt-t előbb cseréld le egy másikra, bár nem vagyok jártas, hogy melyik kernel hogyan viselkedik azon a routeren, de egy olyat érdemes használni amelyikkel mások szerint is megvan a gigabit. A gyári rendszereket én sem nagyon szeretem a routereknél, de néha előfordul, hogy az a jó. Szóval próbálgatnék mielőtt a Digit hívnám.
-
dkess
őstag
válasz
Zsombe #86722 üzenetére
Amennyiben visszakeresel, akkor láthatod, hogy én is reklamáltam a Digi -nél - az utolsó kettő sávszélemelést nem sikerült egyből abszolválniuk. Persze, ha úgy hagyja az ember, akkor ... Az is igaz, hogy Nálad nem erről lesz szó.
Csak címszavakban most:
- 100/100 FTTB --> 500/300 FTTB. Az emelést követően maradt minden a régiben. Mindent jónak láttak. Egy 100 Mbps -es switch a Digi -s dobozban okozta a problémát. Persze mondták, hogy megvan a minimum - én meg mondtam, hogy nem azért fizetek többet, hogy ugyanannyi maradjon. Volt vagy két hónap amíg egy gigabit -es switch -et tudtak szerválni a szolgáltatói dobozban. Az emelt számlázást utólag jóváírták.
500/300 FTTB --> 1000/300 FTTH. Maradt a sebesség 500/300 ... Persze itt is huza-vona, meg "minimum", meg "kutyafüle". Aztán kihívtam a mérőembert - időpont egyeztetéssel (egy hétre kaptam időpontot). Azért cselesek - de én is észnél voltam. A megbeszélt időpont előtt egy órával "véletlen" megjavult. Azonnal hívtam az ügyfélszolgálatot, hogy megjavult és az embert ne küldjék. Ugye, ha kijön és kiméri a gigabit -et, akkor pár ezrestől megszabadított volna ...
Úgyhogy igen. Érdemes utánamenni és érdemes "észnél is lenni" ...
Nem tudom, hogy olvastad-e a korábbi hozzászólásomat. Ez 100% user error. Ezt erősíti meg az egyéb eszközös visszaigazolásod is. A router -nek biztos nincs baja - a WiFi -s szekció is nagyon rendben van vele. Nézd meg azt a 40 MHz -et (adott esetben egyebeket is) - ne várjál már semmire ...
@oszy, #86725
Az AX50 melegszik, de azért nem egy horror. Tesztelgettem pár hétig (most húgoméknál van) rákereshetsz a tapasztalataimra itt a topikban, ha gondolod. Egy router -es felállás esetén tudom ajánlani - jó árban van most.
@kusza80, #86727
Pontosan erre gondoltam. Csücskösen a 4 db is beleférne és ajánlanám is, ha a legalsó szintre is szeretnénk rakni egyet ezzel emelve a színvonalat ott lent ...
-
blakey
titán
válasz
Zsombe #86708 üzenetére
500-as netem van, a 2017-es iMac-emmel kihozta a maximumot, iperf3 teszttel meg simán tudja a gigabitet. Valószínűleg komolyabban bele kell ásnod magad az OpenWrt rejtelmeibe és akkor talán sikerül többet is kihoznod belőle.
#86709 dkess
iMac 5GHz-en simán megy a gigabit, semmilyen "hekkelés" nem szükséges, persze ettől még lehetnek hibás példányok.1300Mbps linksebességre képes egy 2017-es i5 4K iMac és tudja is. -
válasz
Zsombe #86699 üzenetére
Vagy max. 20e Ft-ért mi az ajánlott? Egyáltalán ebben az árkategóriában van jó választás?
20k környékén csak a TP-Link Archer AX10 van mint ajánlott AX-es eszköz.
Ajánlott eszközök 20k alatt Asus AC57U vagy TP-Link Archer C5v4 lenne, picit felette (22k) az Asus AC1200GU volna ami sokkal jobb válasz volna.
Érdemes lenne feljebb menni és egy Asus AC65P venni. -
dkess
őstag
válasz
Zsombe #86699 üzenetére
Szia,
Hát én első körben rendbe raknám az otthoni dolgokat. Azzal az előfizetéssel kábelen olyan 950/350 Mbps -t kellene mérned és WiFi -n még mobillal mérve is alhangon a háromszorosát. Amennyiben közvetlenül az ONT -ra dugsz pl. egy PC/laptopot akkor is ezek a sebességek? Amennyiben igen, akkor: goto Digi.
Vigasztaljon a tudat addig is, hogy a Sáomi -val sem lenne egy fikarcnyival sem több ...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Macska topik
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Windows 11
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest