- Honor Magic V2 fél év után
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Én is hasonlókat szeretnék mint az előttem szóló, csak nekem nem olyan fotos a nyomtató megosztás. sőt nem is kell
viszont torrentre lenne kihegyezve a dolog. (külső winyóval)
30/20as neten torrenteznék, de sok kis torrentet futtatnék. ~500MB-osak de lehet hogy 100 felett is lenne a torrentek száma. ebből egyszerre csak páron lenne forgalom, kicsit bonyolult miért de így lenne. szóval az össz leacherek száma alacsony, viszont a torrenteké meg magas. ~5 upload száll/torrent, összesen meg ~50 száll
wifit tudjon, 2-3 wifi eszköz max, meg ha megy a torrent akkor ne álljon le a wifi. mert a mostani kis SMC-m azt csinálja hogy ha az edatforgalom megnő, akkor ledobja a wifi-tolyan típusok is érdekelnek amiket már nem forgalmaznak, de használtban lehet kapok. szóval nem feltétlen akarok újat
előre is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
A mai routerekre mennyire jellemző hogy torrent alatt belassulnak?
van egy régi smc-m és nem szereti ha a torrent maxon megy.
vagyis elindul 20MB-el, aztán lemegy 13-ra, és ilyenkor ledobálja a wifi-tszóval olyan router kéne nekem ami bírja a torrentezést.
meg az megoldható hogy a letöltős gépem wifiről menjen? mert most laptoppal nem jön soha maxal a sávszélesség, és itt még jobban belassul.ha egy TP-LINK TL-WN722N wifi kártyám lenne gépben, meg lecserélném a routert mondjuk egy TL-WR741ND akkor vajon tudna maxon menni a torrent? 30/20MB a sávszélesség wifi-ről?
-
easy...rider
őstag
lesz itthon egy 24/7-ben üzemelő gépem, (ezen használnám amúgy is a sávszélességet) és ezt akkor egyben routernek is használnék.igy közvetlenül nem lesz gond a sávszélességgel.
ebbe vennék egy TL-WN722N és ez szórná a laptopnak a netet. lehet ez a leg energiatakarékosabb megoldá. mert egy router is fogyaszt. ha a router tápjából indulok ki (9V, 0.9A, ~10W ha a táp veszteségét is számolom)
viszont van még egy gépem, és akkor lehet ehhez is vennék egy TL-WN722N-et.
de itt játszanék is és így vajon fogok e pingelni? (ha 24/7-es gépem osztja a netet wifi kártyán keresztül)
vagy tegyek bele egy mezei hálókarit, és kábellel kössem őket össze?[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Digis netet szeretnék megosztani, 20/10es van jelenleg, de később lehet váltok 40/20asra.
Amiket kinéztem az a TP-LINK "7-es szériája" úgymond, konkrétan:
TL-WA701ND, TL-WA730RE, TL-WR741ND, TL-WR743NDCsak nem tudom melyik legyen. Mert nem tudom mik a különbségek.
Szimplán csak megosztanám a netet, esetleg olyan plusz funkció érdekelne hogy a wifi-re felhasználónévvel és jelszóval lehessen bejelentkezni, meg esetleg forgalomkorlátozás. De nem lényeges igazából.Előre is köszönöm a segítséget!!
[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
WR941ND és WR1043ND között vacillálok. A kérdésem az lenne, hogy jelerősségben különböznek e?
Ahogy utánanéztem ebben egyforma a kettő. Jól tudom?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
easy...rider
őstag
Engem a sugárzás erőssége érdekelne. Antennák cserélve lesznek. Meg hiába nagy antenna, ha gyenge a jel. Úgy tudom 1000mW a max az USA-ban, és arra lennék kíváncsi h a 941 is tudja e, mert 1043 tudja. Igaz lehet csak 500-on menne. Sőt ha eléggé jó lesz az antenna, akkor 100-on.
Úgy láttam a tplink szimulátorban hogy mindkettőn van alacsony közepes és magas fokozat. Ezek elvileg 100, 500 és 1000 mW sugárzást jelentenének. Ezt olvastam 1043-ról, de 941ről nem találtam infót. Ezért kéne megerősítés.
[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
válasz SztiviVander #41839 üzenetére
Hehe
Jó akkor mindegy lesz egy WR941ND aztán jó lesz az is. Amúgy a WR1043ND specifikációira rosszul emlékeztem. Elvileg 251mW a sugárzása maximum. Tudtommal az engedélyezett max az 1W az usában 2.4GHZ-en, ezzel keverhettem, vagy egy fórumon értettem valamit félre.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Minden ami hőszivattyú
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Tippmix
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- OLED TV topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Elite: Dangerous
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest