- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabbana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #63643 üzenetére
Köszönöm szépen!
Esetleg javaslat telefonkártyás netes routerre ami erősíthető ha kell?
-
sony309
őstag
válasz
Intruder2k5 #62753 üzenetére
Köszönöm a sok-sok választ!
Akkor mindenkihez szól a kérdésem újra:
Gigabites netem van, a routerem TP-Link 1043 (v2). QNAP NAS-sal rendelkezek, ami a router mellett van. A NAS-ról nézek filmet média lejátszóval (Samba megosztással), ami viszont egy másik szobában van. A lejátszó egy TP-Link 841 routerrel van a helyi hálózathoz kapcsolva. A 841 router wifin kapcsolódik a hálózathoz.
Kábelezésre nincs lehetőség.Milyen módon / milyen routerrel tudnék nagyobb sebességgel kapcsolódni a NAS-hoz?
Köszönöm előre is!
-
sony309
őstag
válasz
Intruder2k5 #62751 üzenetére
Igen, rosszul értetted vagy én fogalmaztam rosszul!
A két router kábeles összekötésére nincs mód.
A "másod router", a 841 wifi kapcsolatára nincs szükségem.Tehát, megoldható-e, hogy wifi-n kapcsolódjon a 841 a 1043-hoz, a "fő-router-hez", de ne továbbítson wifi-n jelet, a lejátszó kábelen lógna a 841-n?
Ha nem oldható meg ezekkel az eszközökkel, akkor mivel tudnék mégis gyorsabb kapcsolatot kiépíteni a lejátszó és a NAS között?
-
sony309
őstag
válasz
Intruder2k5 #62749 üzenetére
Tehát akkor mégsem megoldás az AP mód?
A különbség az AP és a WDS mód között a két router "összekötésének"módja?
AP módban LAN, WDS módban wifi? Jól gondolom?Mert az előbb Soma01 kérdezte, hogy még egy "1043 AP módban"?
Tehát akkor az sem megoldás?A 841 router wifi jele nem érdekes számomra akkor, ha nagyobb sebességet érhetek el a wifi nélkül.
-
sony309
őstag
válasz
Intruder2k5 #62736 üzenetére
Köszönöm a gyors választ először is!
Akkor mondom a problémámat, amire talán tudtok megoldást:
Gigabites netem van, a routerem TP-Link 1043 (v2). QNAP NAS-sal rendelkezek, ami a router mellett van. A NAS-ról nézek filmet média lejátszóval (Samba megosztással), ami viszont egy másik szobában van. A lejátszó egy TP-Link 841 routerrel van a helyi hálózathoz kapcsolva. A 841 router wifin kapcsolódik a hálózathoz.
Kábelezésre nincs lehetőség.Milyen módon tudnék nagyobb sebességgel kapcsolódni a NAS-hoz?
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #62713 üzenetére
Kicsit szerintem keveritek, és nem vesztek pár apró dolgot figyelembe.
Ha egy eszköz, gyárilag preferált DD-WRT FW -jön ki, az nagyon nem ugyan az, mint hogy CFW telepíted fel.csak arra akartam rávilágítani, hogy a gyári támogatásnak állításoddal ellentétben nem sok jelentősége van, egy firmware nem attól lesz jó, vagy rossz.
Persze, szükséges hozzá egy normális eszköz hozzá.
Dehogy nincs jelentősége a gyári támogatásnak. 1 bizonyos eszköz, 1 bizonyos FW adnak, arra az eszközre van testre szabva. És arra az eszközre adnak X ideig támogatást. Ha olyan eszközre telepíted, ami gyárilag nem támogatott FW van rajta, se a CFW se a gyártó cég nem vállal érte semmilyen felelősséget. -
válasz
Intruder2k5 #62713 üzenetére
Az újabb Linksys-ek OpenWRT támogatással jönnek ki alapból és ez a hivatalos oldalon is szerepel.
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #62525 üzenetére
...akkor ki is derült, mi a konkrét gond vele!
-
DarkChild
senior tag
válasz
Intruder2k5 #62502 üzenetére
Ohhh, tényleg, látom már, hogy LAN-on elég soványka
(Mondjuk engem már nem érint: ma megleptem magam Karácsonyra egy Synology RT1900ac-vel
)
-
agabe
addikt
válasz
Intruder2k5 #62281 üzenetére
találtam hasonló támájú topikot, de akkor azt hiszem ez csak személyesen derülhet ki fixen.
-
sarkan
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #62271 üzenetére
Szia!
Mit jelent, hogy chipset hibás?
Most vettem, ezt ajánlották nekem a számítástech.boltban.
-
Pityu89
senior tag
válasz
Intruder2k5 #62271 üzenetére
Köszi. Nézek helyette mást. Faternak most kötötték a netet, karácsonyra kapna valamit, hogy hasítson is dolog.
-
MeSKA
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #62040 üzenetére
Ez nagyon jó hír!
És mennyit befolyásol, hogy usb2 vagy usb3-as a külső vinyó? File rendszere linuxos lenne, gondolom az Aa előnyösebb...
-
IzI
őstag
válasz
Intruder2k5 #62010 üzenetére
Értem,akkor lehet jó lesz kevesebb is.
És milyen routerek jöhetnének szóba,ami játékhoz is jó lenne? -
csgabee
tag
válasz
Intruder2k5 #61994 üzenetére
a 2. volt.Köszönöm a segítséged.viszont a régi külsejűvel se lenne bajom.Nem a külső a lényeg,hanem,hogy jó legyen a gépezet.
-
válasz
Intruder2k5 #61994 üzenetére
Szia,
Kép: Link
-
csgabee
tag
válasz
Intruder2k5 #61992 üzenetére
köszi.Akkor lehet ez lesz a befutó.
[link] -
TriX2010
tag
válasz
Intruder2k5 #61983 üzenetére
Akkor az, hogy a C1200 hozza a 400Mbit-et wifin, az királyságnak mondható. És ugye ez nem egy drága router...
Kali - Köszi a választ
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #61852 üzenetére
Mivel korábban piszkálta a fantáziámat egy kicsit utánajártam a hardvernek. Nagyon úgy néz ki, hogy az asus csak az a1 revízió miatt tartotta meg az ac1750-es besorolást. Az új hardvert fentebbről hozta és tudja az ac1900-at, menüből állítható is a turboqam. Bár ez olyan, mint a kutya vacsorája, de megfelelő klienssel és környezetben azért lehet remény a gyorsabb kapcsolatra.
-
akos86
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #61852 üzenetére
Nagyon szepen koszonom a korrekt valaszt. Igy mostmar vilagos a dolog.
-
noncsika
tag
válasz
Intruder2k5 #61568 üzenetére
jelenleg ez van nekem az about menu szerint
Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-114 K26 USB AIO
segithet a sebessegen, a 140es uj fw? -
emmm
őstag
válasz
Intruder2k5 #61453 üzenetére
Bocs a hirdetésért, látom, kaptam a figyelmeztetést érte.
-
DarthFater
tag
válasz
Intruder2k5 #61431 üzenetére
Jaa semmi gond, hátha lesz más rendes kolléga is, aki segíteni tud, eddig mindenhol volt, ezért is szeretem ezt az oldalt
Én is tudok segíteni másoknak, mások is nekem, így a jó
Amit először linkeltem az a TP-LINK Archer C1200 AC1200, gondolom az nem igazán ajánlott akkor
Még a C2, C20 jött szóba.. de akkor inkább csak a 1043-asat nézegessem igaz? -
DarthFater
tag
válasz
Intruder2k5 #61424 üzenetére
Szia! Köszönöm szépen a gyors választ!
Az AC-s routerek, pl ez nem igazán tűnnek jó választásnak?
Ha már a 1043-ason gondolkodunk, szerinted/szerintetek melyik a jobb választás és miért?
Én így nagyon laikus szemmel nem sok különbséget látok.. Lennétek kedvesek még ebben segíteni?
TP-Link TL-WR1043N
TP- LINK TL-WR1043ND V4
Illetve van e valahol jobb áron? :S Nem igazán találtam más hasonlót.. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #60430 üzenetére
Igen, viszont egy ilyen hálózat ára simán a 200-250 ezret is megugorja.
Ez azért nem egészen így van. Ki lehet ezt olcsóbban is hozni, nyilván igény, és pénztárca függő.
Pl Edgemax Erlite és unifi AP az max 80.000Ft De írhatnám az EDGEMAX SFP és unifi AP. ugyan ennyi.Már amennyiben az ehhez szükséges tudásod is megvan, mert ugye ezeknek az eszközöknek az adminisztrálása nem három klikkelésből áll. Ha jól tudom Te is éppen hasonló gondban vagy, nem találsz kellő tudású szakembert, aki tudna segíteni a hálózatod aprólékos beállításában, az igényeid szerint.
Ebben egyet értek, nem mindenki hálózati rendszergazda, ami az én problémámat illeti. Az picit összetett, mivel valaki kifejezetten vadászik rám,akinek rendkívül kifinomult eszközei vannak arra hogy elérje célját, ez még egy szakembernek is szerintem .... Ami WIFI részét illetően olyan lakókörnyezet ahol előszeretettel megy a deautentikációs támadás, és phirsing. stb... De a wifi része érdekel a legkevésbé, mert megoldom egyszerűen, céltudatosan üzemeltetek wifi hálózatot. Ami a vezeték részét illeti, ha modemre megy a flood, azzal nem tudok mit kezdeni. Ugyanakkor fontosnak tartom megemlíteni hogy kb 80%-ban visszaestek azóta a támadási kísérletek amióta ezeket az eszközöket használom. Úgy hogy nem vagyok hálózati rendszergazda.És azt is hozzá teszem, nekem nagyon sokat segítettek ezek az eszközök releváns képet adni arról, mi is történik valójában. Ezt egy Asus N18-al nem igazán sikerült feltérképezni. Igen jól tudod, keresek olyan embert aki probléma orientáltan megfelelően be állítja nekem, hogy elérjem a 90%-os biztonságot. azért nem 100% mert lehetetlen.
[moderálva]
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
I'am Dony
őstag
válasz
Intruder2k5 #60423 üzenetére
Köszi
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #60335 üzenetére
Igen, engem is elriasztott.
Láthatólag nem elég amit nyújtani tudnék a router számára (jaj, de szépen mondtam). Közben mást gondoltam: elég lenne egy stabil-jó-nem túl drága csak vezetékes router a wifit meg kicsikarnék a mögékötött régi routeremből.
A wifi úgyis csak a telefonok miatt kellene, minden más vezetéken csatlakozik. Így ha tudnátok valami alternatívát ajánlani, szépen megköszönném és nem nyaggatnálak tovább benneteket. -
mcll
senior tag
válasz
Egyetértek. Én is épp most konfigolok be egy hEX boardot. Nagyon sok ember a mezei TPLink és egyéb home routereknél is elvérzik. Na az a RouterOS-ban azt sem fogja tudni mi merre mennyi. Igaz lehet guglizni, azonban a találatok 90%-ban a kérdésre a megoldás konzolon mutatja, nem a "klikkelgetős" felületen.
Tehát én azt mondom Mikrotik-be az vágjon bele, aki:
1. A "hagyományos" routerek beállításában már profi, TUDJA mi micsoda benne és miért van.
2. Nem árt ha van némi alap Linux ismerete, mert sokmindent eggyszerűbb és gyorsabb konzolon belőni.
3. Legalább a RouterOS felépítésében van némi alapismerete (főleg fogalmak és azok kapcsolódásai)..Ha nem így van, akkor bizony a legtöbb user a netet sem fogja tudni beállítani (ezzel nem lenézni akarok bárkit is). Én régebben foglalkoztam többféle Mikrotik boardokkal, most jópár év után ismét vettem egyet (RB750Gr3), a régi router lecserélése okán. És bizony kellett kis idő míg kezdtem "visszaszokni" a RouterOS-re, pedig NAS&Linux Sysadmin vagyok.
De az is tény, hogy ezek a legjobban, legpontosabban és legbiztonságosabbra beállítható cuccok. Csak idő, de az sok kell hozzá.
Ráadásul a KRACK támadás ellen is már kint van az update ezekre (ahogy az Ubiquiti cuccokra is, pont a minap upgradeltem a Loco5 AP-imet).
-
törölt tag
válasz
Annak meg semmi értelme, hogy valakivel megvetess egy 20-40 ezer forintos vasat, aztán még az intenet elérést se fogja tudni beállítani
Ebben igazad van, és osztom is véleményed, véleményeteket. De tegyük hozzá, hogy csak látszólag ijesztő.
Ugyanakkor, azt is tegyük hozzá, hogy a szolgáltató nem tud mit tenni, különböző visszaélésekkel, mint ahogy a felhasználók se.
Ráadásul pont a napokban lett közzé téve egy olyan Wireless probléma ami több eszközt, klienst és érint.
Szóval, elég sok probléma van, napjainkban a kibertéren, és talán pont a mikortik, és az edgemax, unifi amikkel lehet valamit kezdeni, védekezni. És ha ilyen eszközt vásárol valaki, egy releváns szakértő még mindig jobban tud segíteni, mint egy AsusN18u, vagy Tp-link kategóriás korlátozott eszközöknél.
De annak sincs értelme, hogy megvesz egy olyan eszközt, ami felhasználó barátabb, csilli-villi, csak éppen a problémát részeben, vagy egyáltalán nem oldja meg. Nehéz kérdések ezek.Szóval ez egy ördögi kör, ugyanakkor érdemes megemlíteni, mert lehet valakinek pont ezek az eszközök hozzák el a megváltást. Nem lehet tudni.
-
Imy
veterán
válasz
Intruder2k5 #60308 üzenetére
Azt ne feledd, hogy ha sok a 2.4-es hálózat, akkor nem... Nálam a 100/50-ből 60-65/45 van panelben...
-
Pecc
őstag
válasz
Intruder2k5 #60308 üzenetére
Köszi
Árukerső véleményeket olvasva jópár embernél elég gatya a wifi hatótávja, erőssége.
Ezek az újak mind ilyenek? -
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #59954 üzenetére
Köszi.
Láttam, de nem tudtam, hogy már ez is Gbit-es. -
legenda007
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #59721 üzenetére
Szia! Leakarom cserélni a régit, digi100 van otthon / panel lakás/, ezen van 2 telefon, 1 notebook,1 ps4 és 1 tv. A mostani / tplink wr841n/akadozik, néha wifi jel sincs rajta. Ehhez a felhasználáshoz tudnál ajánlani valamit?
-
Doky1988
senior tag
válasz
Intruder2k5 #59632 üzenetére
Igen mindenhol ezt olvastam, hogy RT-N18U Tomatoval nem egy rossz választás
No akkor lehetséges, hogy adok 1 esélyt neki
-
Doky1988
senior tag
válasz
Intruder2k5 #59630 üzenetére
Fúh most látom tényleg bocsi
Ettől függetlenül te mit ajánlanátol Intru?Mi a best buy most?
-
csabi10
senior tag
válasz
Intruder2k5 #59467 üzenetére
Router nélkül 500 és 600 között mér, ami ilyenkor itt még elfogadható. Megpróbálok egy reset-et hátha az segít rajta.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #59024 üzenetére
Igazi Magyar hozzálás, te mint ős tag kiválóan tisztában vagy mindennel, és aki azt mondja hogy bocs, de itt komoly gondok vannak. Akkor átmegyünk személyeskedésbe, és anélkül hogy tisztában lennél a másik rálátásával, egyből, átmész védekező mechanizmusba és próbálod hiteltelenné tenni. De ha te ezt így gondolod, maradj ebben a hitben.
Én konkrét eszközt nem fogok ajánlani, főleg azért mert a marketing szövegek sokat torzítanak, nem egyszer vettem észre, hogy a gyártók által leírt információk, csak részben tudják azt amit feltüntetnek.
Mit javasolnék, mindenféle képen a több rétegű hálózat kiépítése. És mindenféle képen kis és közép vállalati eszközöket, vagy magasabb szintűeket. Persze lehet tákolni, és olcsó húsból megoldani, de mint tudjuk annak mindig híg a leve. Persze ha normálisan ki akarjuk építeni akkor nélkülözhetetlenen a megfelelő monitorozó eszközök be iktatása, felügyelete. És persze nem 20.000Ft hanem 200.000FT ki lehet hozni. De egy felmérés szerint még napjainkban ez már kevés.250 hacker megkérdezésével készült felmérés szerint a bizalmas adataihoz legegyszerűbben az adminisztrátori fiókokon keresztül lehet hozzájutni, amit az e-mail fiókok és a végpontok követnek. A válaszadók 73 százaléka szerint a hagyományos határvédelmi eszközök, mint az antivírus szoftverek és a tűzfalak elavultak és egyszerűen megkerülhetők. A hackerek tevékenységét leginkább a többfaktoros azonosítás és a titkosítás nehezíti, a leghatástalanabbak pedig a behatolásmegelőző rendszerek (IPS). Lehet arcoskodni, előadni magát mindenkinek. Én azt hittem komoly emberek vannak itt, belátom tévedtem.
VÉGE
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #59020 üzenetére
Teljes mértékben igazatok van, semmiféle kincs nincs PongPongo szigetén.
A paráztatás nem paráztatás, csupán tájékoztató jelleg, mint lehetséges opciók. Természetesen lehet úgy is kezelni, hogy ilyen nincs, és lehetetten. Mindenkinek szíve joga, eldönteni mennyire biztonságosak, ezek az eszközök. Ezek alapján, a hálózatvédelemmel foglalkozó emberek is buták, és csak riogatják a cégeket, csak hogy feleslegesen több rétegű hálózatokat építsenek ki. De majd egy kiváló minőségű soho eszköz, majd tökéletes biztonságot biztosít. És feltörhetetlen Wifi hálózatot. Csak tudnám miért kerül annyiba egy AP önmagában, mint egy általatok is preferált soho eszköz. Csak azt nem értem hogy azon a bizonyos web oldalon, miért vannak országokra, hálózati eszközökre lebontva, hogy épp melyik lakossági routerbe lehet belépni. És ez publikus is, de akkor mi van azokkal, amik nem publikusak? Riogatás, szó nincs erről. De attól még hogy Strucc politikát folytatunk, attól még nagyon is problémák vannak ezekkel az eszközökkel. Ja és Wifi térkép sincs, ahol a lakossági eszközök vannak bejellőleve. Abban viszont nagyon is igazad van, hogy nem a lakosságnak kellene ezzel foglalkoznia. Hiszen igénybe vesz egy szolgáltatást, általában csomagokban. Kap egy routernek nevezett csodát, amit van aki lecserél van aki nem. Nem a felhasználónak kell ezekkel foglalkoznia, hanem a szolgáltatónak, hogy olyan eszközöket biztosítson, amit teljes mértékben felügyel, és megfelel az napjaink alapvető biztonsági előírásoknak. És termesztésen napra készen tartás.
De igazatok van, hiszen ezek a soho eszközök, kiválóak minden fronton, és ha felraksz rá egy Lede akkor aztán minden 1000% -os.
Csak gratulálni tudok, ehhez a házzoláshoz, az rendben van, hogy itt a fórumokon nem tudsz mit csinálni, és a rosszabbnál rosszabb eszközökben válogatni, de nem árt tájékoztatni az embereket arról, hogy bizony ezek az eszközök komoly biztonsági kockázatokat hordoznak magukban.
Persze lehet ki tiltani, arcoskodni, de attól még nem lesz igazatok ebben a formában. -
Ramos_
tag
válasz
Intruder2k5 #58825 üzenetére
akkor ez lesz a megoldás köszi
és innentől bármilyen alap router jó lesz arra hogy 2 méterrel megtoldja a jelet
-
Ramos_
tag
válasz
Intruder2k5 #58816 üzenetére
még egy utolsó kérdés
ha az emeleti upc modemből egy netkábelen leviszem a netet a földszinti PC-be, és egy másik modem csatlakozásból pedig másik kábelen leviszem a routert, akkor így elvileg nem tudja lekorlátozni a router a sávszélt a PC-n
vagy ez hülyeség?
-
Ramos_
tag
válasz
Intruder2k5 #58813 üzenetére
na úgy tűnik mégis lehagytam pár infót
szóval a lényeg hogy a router netkábellel lenne összekötve a felsőszintes modemmel, azzal a kábellel ami most az alsó szinten a PC-mben van
tehát a routerből mégegy netkábel menne majd a PC-be
hogy a sávszélesség ne sérüljön az engem igazából főleg csak a számítógépen érdekel, a wifi jelet igazából csak mobilon böngészni használjuk, letöltésre nem használjuk, de persze az is minél kevesebbet csökkenjen, de az beleférde ha jól olvasom akkor ezek szerint ez a mondatod vonatkozik rám
"Ha ragaszkodsz a 120Mbps-hez, akkor TP-LINK WR1043ND, vagy ASUS RT-N18U, de WiFi-n itt sem garantált a 120Mbps, csak kábelen." -
Ramos_
tag
válasz
Intruder2k5 #58809 üzenetére
nagyon szépen köszönöm
én hibám hogy nem írtam árat, de mivel gyakorlatilag minimális jelerősítésről és hatósugár növelésről (ami azért valljuk be nem egy extrém elvárás) van szó simán 10ezer alatti kategóriában gondolkozomvagy ha nem szeretném lekorlátozni a 120Mbites netet nem tudom ezt megoldani egy 5-8ezres routerrel?
-
cintula187
addikt
válasz
Intruder2k5 #58643 üzenetére
Köszi. Átnézem az ott ajánlottakat is.
-
cintula187
addikt
válasz
Intruder2k5 #58641 üzenetére
Köszi.
Ebből a két zyxelből az olcsóbbik is megfelel a céljaimra nem?
-
cintula187
addikt
válasz
Intruder2k5 #58638 üzenetére
100 megás digi.
-
tsilver
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #58626 üzenetére
nincs iPTV
kösz
-
acel786
tag
válasz
Intruder2k5 #58597 üzenetére
Elméletileg kellene networked srandby
https://www.thinkbroadband.com/news/6771-eu-mandates-standby-modes-for-networked-devices
Eu reguláció, És nem tudom a cfw ezt megőrzi-e -
IamSociopath
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #58568 üzenetére
Köszi a gyors választ! Jelenleg is 1043nd-m van ver1. vagy 6 éve.
Pár kondi csere után még mindig tökéletesen működik.
A ver 4 már etenged mondjuk min 6-700 megabitet? Elég nagy csalódás volt ez anno . -
Land
veterán
válasz
Intruder2k5 #58529 üzenetére
Mate 8: 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi hotspot, WiFi direct, DLNA
Xiaomi Redmi 3: WiFi: 802.11a/b/g/n, hotspot, DirectAc lenne az 5 Ghz? Tehát Mate 8 tudja, Xiaomi nem?
-
pandion
tag
válasz
Intruder2k5 #58530 üzenetére
Köszi! Akkor azt ez a 3 modell maradt:
ASUS RT-AC58U AC1300
TP-LINK Archer C7 AC1750
D-LINK DIR-860L
Melyiket ajánlanátok? Mintha a TP-link lenne a leggyorsabb...
Köszi -
pandion
tag
válasz
Intruder2k5 #58522 üzenetére
Mindkettőtöknek köszönöm a hozzászólást. Torrent csak gépről megy és néha valóban streamelek komolyabb filmet. Emellett a telefonok IP kamera és időnként egyéb gépek sima netezéssel mennek. Arról azonban lövésem sincs, hogy mi tudja az 5Ghz-et és mi nem, valószínűnek tartom, hogy nem sok minden. Totál noob vagyok, de egyébként vagy 2,4 vagy 5Ghz-re van állítva a router? Párhuzamosan nem megy, ami bírja az 5-öt az azt használja, ami meg nem az a 2.4-et?
-
Land
veterán
válasz
Intruder2k5 #58526 üzenetére
Nincs nagy elvárásom. Lakáson belül mindenhol legyen stabil Wifi jel és tudjak telefonról böngészni, esetleg Youtubozni. Nem kell több 10 MBites sebesség a telefonokon. Azt kábelesen tudja, az a lényeg.
Szerk: Ja hogy ez nem tudja az 5 GHz-et... Hm. Nekem Huawei Mate 8, páromnak Xiaomi Redmi 3 Proja van. Nem tudom ezek tudnák-e. A laptop pedig egy 3-4 éves Dell.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #58520 üzenetére
Ezért is kérdeztem, hogy hol futna a torrent kliens. Azt írta a kolléga, hogy nem a routeren. Egy DLNA nem terheli le annyira, mint a torrent, meg aztán az is kérdés, hogy ragaszkodik-e a DLNA-hoz, vagy elég a net share.
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #58423 üzenetére
Ennél talán a 1043v1 is gyengébb volt, mégis hozta a 100 Mbit körüli eredményeket pppoe esetén is, dhcp-n meg inkább a 200 körülieket, vagyis a 100-as lant ki kell tudnia használni.
Mondjuk eddig még nem hallottam/olvastam beszámolót, hogy valaki itthon ezekből kapott volna már.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #58349 üzenetére
köszönöm, akkor újat fogok nézni
és az RTN18U-val szemben megéri a 2k felárat az RT-AC1200G plus?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #58347 üzenetére
köszönöm, már csak 2 kérdés maradt
az általad emlegetett 100-140 mbs-ot bruttóba vagy nettóba kell érteni?
ergó 100 megával töltök le gyakorlatilag vagy mondjuk 40 megával csak?
amúgy vicces kérdés, hogy mennyire romlandóak ezek? Enyém valamiért vacakol a wifivel, viszont jó áron találtam a ph-n egy asus N65U-t használtan ,gari nélkül ,meg merjem venni?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #58345 üzenetére
köszi, most ha a legrosszab esetet néznék, hogy 1000 megás netem lenne, akkor ahhoz már az 5 gigás kellene nem? milyen beállítási lehetőségek vannak a routereknek? csak 2,5 csak 5, vagy mindkettő mehetne egyszerre?
-
carr
őstag
válasz
Intruder2k5 #58191 üzenetére
Azaz!
azt nagyon lájkoltam. és oleg is volt. bár egy pen drive-ot megformáztam vele, hogy utána semmivel sem sikerült látni.
még oleggel sem. xD
woodworm: azt hiszem v2 de lehet v 1. holnap meglesem. -
carr
őstag
válasz
Intruder2k5 #58189 üzenetére
rtn18u val szemeztem vagy 3 éve, most valamiért periférián kívül esett...
de szóbajöhet.
Már az első (még a fiókban heverő ) legendás 54mbps asus routeren is valami mókolt gyári szoftver futott.
A 1043ND-n is gargoyle megy. szóval csipázom a 3rd party mókolásokat. jobbak, mint a gyáriak majdnem mindig. -
psg5
veterán
válasz
Intruder2k5 #58090 üzenetére
Tuti, mert tönkre ment a kazán, mosogatógép, hörmann garázsnyitő etc...sajna...
-
Fleto93
tag
válasz
Intruder2k5 #57375 üzenetére
Jogos, valamiért villámkárra asszociáltam elsőre. Tudtommal a Telekomossal egyező Huawei HG8245H van náluk optikán, erre a típusra nem jellemző az ilyesmi, persze előfordulhat.
-
krealon
veterán
válasz
Intruder2k5 #57155 üzenetére
"Egyébként ha jól tudom repeater módban a LAN portokon nincs net,"
Az ASUS-nal biztosan van.
TP-llink RE210-esnel is volt net a LAN porton repeater uzemmodban. -
p@gabi
tag
válasz
Intruder2k5 #57119 üzenetére
Köszi,időközben én is átfutottam a topikját.Ha hardveres a gond,akkor meg főleg nem várok a megoldásra,másik után nézek,pedig nagyon bejött ez a kütyü.
-
p@gabi
tag
válasz
Intruder2k5 #57117 üzenetére
Hmm,kár érte
Köszönöm,az nem jutott eszembe,hogy ott is utána nézhetnék.
Akkor majd megolvasom,hátha közben akadt rá valami megoldás.
A gyártó nem nagyon mozdul rá a problémára fw tekintetében? -
p@gabi
tag
válasz
Intruder2k5 #57051 üzenetére
Értem,és köszönöm a felvilágosítást.
Az elsődleges sebességmérés természetesen laptopon történt,a telefonokkal csak kíváncsiságból mértem.Az viszont érdekes,hogy a két telefon közül a nagyobb tudásúval mértem a kisebb sebességeket,de ez már talán tényleg nem ebbe a topikba való.
De szerintem azért wifin keresztül,laptopon,ezzel a routerral a 30Mbit/sec elég gyatra,ennél többnek kellene lennie a 100-as netnél,amikor semmilyen más eszköz nem használ a sávszélességből. -
szoszo1973
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #56891 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Úgy látom át kell gondolnom a dolgokat.
A D-LINK DIR-860L rev. B1 típust több helyen nagyon szidják.
Köszönöm még egyszer!
-
válasz
Intruder2k5 #56891 üzenetére
Ez szerintem nagyon jó ajánlat ennyiért!
A külső, pláne a cserélhető antenna igénye ráadásul sokszor csak a túlzott aggodalomból indul ki.
Itt azt írják, hogy 2,4 GHz-en kifejezetten jó a wifiteljesítmény.
MaCS
-
zsolt734
tag
válasz
Intruder2k5 #56790 üzenetére
No, akkor próbaképpen a segítségeteket szeretném kérni kis irodai felhasználású router-re, az alábbiak szerint:
- Jelenleg 30Mbit-es Telekom ADSL van, és egy darabig szolgáltatói oldal miatt marad is, maximum kicsit gyorsítunk, ha lehet.
- Jelenlegi router a szolgáltató által adott Speedport W 724V Type Ci, ami egyben ADSL modem is, korlátozott képességekkel.
- Célunk a belső hálózat sebességének növelése, valamint VPN létrehozása a távoli munkavégzést megkönnyítendő.
- A hálózathoz 4 asztali gép és 7 laptop (plusz telefonok), valamint egy plotter és egy WD NAS csatlakozik, a 7-ből 4 laptop a routerre csatlakozó másik router-en (ami AP módban van) keresztül (erre azért van szükség, mert kétszintes az iroda).
- Sokat dolgozunk 100-200MB-os állományokkal, amik a NAS-on vannak.Amit a router-nek tudnia kellene:
- Minél gyorsabb AC-s WIFI.
- 8db gigabites LAN port.
- VPN szerver (lehetőség szerint gyári FW-rel, bár tudom néha(?) jobb a CFW).
- Gyors proci, sok RAM-mal.
- Lehetőség szerint ADSL modem, hogy a szolgáltatói eszközt ki tudjuk hagyni.
- Árban legyen a határ mondjuk nettó 80eFt első körben.Ha ez már nem kis irodai felhasználás, akkor elnézést az off-ért!
Előre is köszönöm segítségeteket!
Üdv.:
Zsolt -
the.odzsy
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #56774 üzenetére
1, Ez így van. Ezt nem vitatja senki.
2, Azt hogy mennyi az engedélyezett, nem mindig az egészségi ártalomhoz igazítják, és ennek a teljesítménye -kínaiként- elég kétséges, de ez most mellékes, Sok dolog van szerény országunkban ami nem igazán legális, de ez már tényleg túlzás 4 wattosként. Én is csak kíváncsiságból vettem akkor jó áron, de az sokkal kisebb teljesítményű volt.
Viszont oda-vissza irányba jól működött. -
maestro87
őstag
válasz
Intruder2k5 #56156 üzenetére
Köszi.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Esetleg ez
Persze ez valamivel kockázatosabb, de szerintem, ha az ember ésszel vásárol nem lehet baj. -
válasz
Újraindítom a régi mániámat, hogy RPI-ből faragjak modemet a router elé, mivel az általam ismert routerek egyszerűen nem hajtják ki USB-n a 4G-t.
Nem látom be, hogy miért ütközne ez -- a tájékozatlanságomon túl -- nehézségbe. Nekem úgy tűnik, hogy OpenWRT-s beállítási kérdés az egész...MaCS
-
topjoyy
tag
válasz
Intruder2k5 #56101 üzenetére
Elnézést, tudom hogy oda kellett volna írni, csak félre nyomtam.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #55825 üzenetére
Eddig Tomato és DD-WRT FW-eket használtam, mivel Broadcom-os router-eket vettem.
Mi a személyes véleményed, mennyire jól használható/bővíthető és biztonságos az SRM?
Érdemes lehet beruházni egy ilyenre? Egyelőre Asus AC87U és AC88U van még a listán. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #55818 üzenetére
Ejjha, ez HW-ben tényleg ütős lehet. A sw részérőlpróbálok valami info-t felkutatni még a leírtakon kívül.
-
noname980
csendes újonc
válasz
Intruder2k5 #55580 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat
-
phoenix1989
őstag
válasz
Intruder2k5 #55485 üzenetére
És ez jelent vallamit vagy lényegében jelentéktelen
-
maestro87
őstag
válasz
Intruder2k5 #55465 üzenetére
Tényleg, köszi.
-
bambano
titán
válasz
Intruder2k5 #55402 üzenetére
"Magyarországon a szabályozás 100mW kimenő teljesítményt hagy jóvá WiFi-re, így az ilyen 500, és 1000mW-os WiFi-ket magyarországi használatra nem ajánljuk.": szerintem ez helytelen nézőpont, nem hiszem, hogy a kártya teljesítményére nézve létezne szabályozás.
kisugárzott teljesítményre van szabályozás. ha a tápvonalad sokat csillapít, akkor legális nagyobb adóteljesítményt használni.
-
bambano
titán
válasz
Intruder2k5 #55400 üzenetére
ha kiegyezünk egy 22db/100m-es csillapításban (trilan 400 WLL kábel gyári adat interpolálva), akkor az általam emlegetett 10-12 méter az nagyságrendileg 2.5 db csillapítás.
ha komolyan gondolja a 8 portos routert, meg az itt emlegetett mikrotiket, akkor ott a hi-power rádiókkal ezt a 2.5 db csillapítást át lehet lőni. de tplinkben is van kommersz otthoni router, ami 20db fölötti adásteljesítményt nyújt.
"a jobb minőségű koax kábel métere nem 50Ft, hanem inkább 500.": lesz az ezer is
de nem muszáj így csinálni, csak a teljesség kedvéért említettem.
-
pc360
addikt
válasz
Intruder2k5 #55354 üzenetére
Köszi!
-
Remiel
őstag
válasz
Intruder2k5 #55299 üzenetére
a Tenda és egy Asus RT-AC58U között vacilálok, van köztük majdnem 10k különbség, nem tudom az Asus mennyivel nyűjtana többet átlagfelhasználó esetén
-
hörcsi77
tag
válasz
Intruder2k5 #55162 üzenetére
rendben, köszönöm
ezért is írtam a fórumba
-
hörcsi77
tag
válasz
Intruder2k5 #55160 üzenetére
szia
igazából nincs konkrét oka, csak a szerelő ajánlotta, hogy vegyek olyan routert amiben van memória.
mert az szét tudja okosan választani a nas szervert és a gépeket.... jobban tudja osztani a sávszélességet
na ezért érdeklődtem, itt azért több hozzáértő van. -
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #55044 üzenetére
Asus-ra ezek a Merlin és társai CFW-ek mivel tudnak többet mint az amúgy is elég komoly gyári Asus?
ahogy néztem otthonra bőven sokat tud az alap FW is
a lényeg hogy stabil legyen, hetekig tartó több gépes gyilkolás után
wifi erős és stabil legyen szintén
és minden működjön királyul -
bambano
titán
válasz
Intruder2k5 #55044 üzenetére
ospf, dhcprelay, meg egy-két apróság kellene, úgyhogy nem marad a gyári firmware.
eddig csak openwrt-t használtam, arra most nem lesz idő, hogy hirtelen egy másikat is megnézzek. nat egyáltalán nem lesz benne.maradnék én a tplinknél, csak amit eddig tuttira vettem, a 4300-as, az már nincs. a 1043-ról tudom, hogy a v4-et, ami a boltban van, nem támogatja az openwrt, 4900-as volt még a kezemben, arról szintén nem tudom, beszerezhető-e.
szóval sokat segítene, ha megmondanátok, mit lehet venni, amivel van openwrt-s tapasztalat.
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #54825 üzenetére
köszönöm
akkor egy 1antennás okostelefon 180-200megabit körül karcolhat 433mbit linken -
Cirax
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #54555 üzenetére
Átnéztem az összefoglalót,hát elég nagy a választék
-
Cirax
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #54553 üzenetére
Ez elkerülte a figyelmem.Akkor tovább kutatgatok router iránt.
Köszönöm a válaszod! -
Sukta 95
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #54442 üzenetére
ezzel tisztaban vagyok.
-
DoItYourself
addikt
válasz
Intruder2k5 #54254 üzenetére
Meghozták az Asus RT-N56U-t, amit az edigitaltól rendeltem. A honlapjukon nem volt kiírva külön, de B1 verziót küldtek. Jó áron van most náluk, ajánlom őket.
-
Pete55555
addikt
válasz
Intruder2k5 #54260 üzenetére
Nekem 200/100 DIGI-hez lesz, azt nem kell ennyire beosztani
(27 éves koromra megéltem, hogy nomrális netem van...) Persze a hardver limitálni fog, majd kitapasztalom, de mondjuk 1MB feltöltés nekem is elég lesz szerintem.
Majd megyek is a topikjába kérdezősködni, csak vegyem meg előbb. Akárhogy nézem ez az N18U nagyon jó választás lesz...
-
Dezsi28
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #54257 üzenetére
Hello!
Köszönöm szépen a választ, akkor már megérte írnom.
Jobban belegondolva eszembe juthatott volna nekem is, hogy ezek a procik nem arra vannak tervezve, amire én szeretném használni. Akkor a helyzet egyszerűbb, még egyszer köszönöm!
-
Pete55555
addikt
válasz
Intruder2k5 #54257 üzenetére
én is 1-2MB/sec-re limitálva használom
Ez a le és feltöltésre összesen, vagy le 1-2 + fel 1-2?
-
DoItYourself
addikt
válasz
Intruder2k5 #54252 üzenetére
B1-et rendeltem én is, mert jóval olcsóbb, mint a sima.
-
IntelKiller7
veterán
válasz
Intruder2k5 #54201 üzenetére
Mondjuk ez már jóval többe kerül mint amennyit szánnék rá. 20k lenne a max. Nem lényeg az ASUS, csak mostani is az, aztán abból indultam ki.
(#54203) DoItYourself Nem is figyeltem nagyon, köszi.
-
zserbox
őstag
válasz
Intruder2k5 #54197 üzenetére
szóval megfelelő vevővel épp kiszolgálja a 100-as digi netet.
valami ilyesmire számítottam én is.
köszi az infót
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest