- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
nitro16
senior tag
válasz
blakey #84212 üzenetére
Azért néztem az ax92u mert azt ajánlották, itt többek közt te is. Valószínűleg teljesen overkill lett volna amúgy is az ax92u. Az ax56u 33k az ax58u meg kapásból 53k, néztem specifikációt azt a +20k többletet nem éri meg szerintem annyival nem tud többet, mert akkor már 60k körül az ax92u érdemes venni.
Úgy voltam már vele, mindegy így hog modem csere volt és sokkal jobb lett a net, kiprobálom az ax56u-t, hogy mit tudni itthoni körülmények között aztán ha nem lesz olyan mint vártam akkor 14 napos elállással vissza küldöm és kész.
-
valakky
aktív tag
válasz
blakey #83898 üzenetére
mondjuk almáék tényleg ki tudják maxolni az adott időszak technikai hátterét, míg pc-n megy az olcsójánoskodás
mindenesetre nekem megérte az ac57v1-ről ax10-re váltani, ax-es eszközhöz. az egész történet megállt 24e forintba (kellett egy minipcie/m2 fordító még hozzá). ha meg lett volna 2x2-es, 160 mhz-et tudó ac-s kártyám, akkor meg lehet, a 65p lett volna a nyerő.
frusztráló volt látni, hogy tegnap ment 350-en felfele, ma meg alulról nyalja a 200-at. helyette most mindig megvan a stabil 500-am, de jellemzően 600 felett teljesít. sajnos ax200-al se ment az 57-en, 400 fölé a feltöltés, annyit meg nem próbáltam, hogy mennyire esett volna le hosszútávon.
ax50-re váltani meg ennyi pénzért innentől nem éri meg, igaz, akkor tényleg legrosszabb állapotában is ki lenne maxolva fel/le a gigabit. -
valakky
aktív tag
válasz
blakey #83896 üzenetére
mondjuk tényleg, 3 spatial stream esetén az tényleg 1300.
de ehhez milyen eszközöd van a másik oldalon? mert itt már kb. annyira vagyok képben, hogy az ax200 tud 2x2-őt, de az ac-s kártyáknak már utána se néztem, csak régebben. de én mostanában 3 antennás lapossal már nem is találkoztam. -
valakky
aktív tag
válasz
blakey #83894 üzenetére
hát, ha elkezdjük az almát a körtével, akkor eljuthatunk végül is a szilváig akár.
de egyébként igen, gigabit közeli sebességet már hozza az AC is 160 mhz-en.
de én 80 mhz-en azért azt látom, hogy 1,5 szeres a sebességtöbblet az AX-nél és sokkal stabilabban hozza a vastagabb sávszélt.
ha 20 környékében gondolkodik valaki és irreleváns számára a cw fw, de fontos a minél gyorsabb wifi, akkor ha GU és az ax10 között választani kellene (mert esetleg megint lesz 20 környékén) akkor ax-es eszközhöz már mindenképp azt javasolnám.
25 környékén meg továbbra sincs párja az ac65p-nek. viszont arra én már biztos nem ruházok/ruháznék be. ahogy a legolcsóbb ax-es asusra se, vagy az ax20-ra.
attól pár ezressel drágább az ax50, de attól meg már csak egy ugrás a 160 mhz-es asus ax.
szerintem pont most nem éri meg még váltani, bővíteni.
de olyan alkalmi vétel volt az az a tépé nekem, és amúgy is folyamatban volt egy ax-es kártya, mert tele volt már a hócipőm ezekkel a wifis hangulatingadozásokkal, gondoltam hátha ezzel nem lesz ilyen bohóckodás ac -n mint a 7260-al, amit tényleg mindenhol csak köpködtek.
ennyi pénzért, amennyiért összehoztam, gigabit közeli wifi... nekem bőven megérte. (napi szinten mozog a helyi hálón a kis házi szerverem és a laptop között időnként, igaz ritkán azért, 100 giga is) -
valakky
aktív tag
válasz
blakey #83892 üzenetére
végül is, ac-n nekem max. 500/350 (ezt tudta tartósan, ha olyanja volt), min. 350/250 (ez alá sose ment) körül volt 57u v1-en, a tp ax10-essel, ugyanazzal a laptoppal, csak ax kártyával ugyanott, max 880/750 min. 650/500.
egyébként a tp-n ha csökken a sebesség (mert készenlét, jövök-megyek a laptoppal) akkor wifi on/off és megint tudja tartósan a maxot.
ac-n az asussal volt, hogy csak az újraindítás segített.
de hozzátenném, hogy én használtan, de garival 16-ért vettem az ax10-et. és 22e fölött már elgondolkodnék, hogy mennyire éri meg.
ellenben az ax50 már tud 160 mhz-et, és 35 környéke. ha 25-ért hozzájutnék, asszem behúznám az ax10 helyett -
törölt tag
válasz
blakey #83852 üzenetére
Értem én, sőt már meg sem lepődöm. Jogilag nyilván lefedezték magukat, ettől függetlenül az ilyen "apróbetűkben rejtettük el" átk..rósdi már aliexpress-es kínai ratyi szinvonal.
Mindegy, megy vissza a cucc, asust meg többet a büdös életben semmit. Ennyit értek el vele.
Mondjuk ha már az AC57U ajánlottként van megjelölve, érdemes lenne odaírni, hogy pontosan melyik verzió, mert ezek szerint lényegi különbségek vannak. -
szaboi6512
őstag
válasz
blakey #83689 üzenetére
Kétségtelen hogy nem az általam írt érték a max.
Nekem az C57U V1 Padavan firmware alatt 80Mhz-en Intel 8260 kártyával, a router közelében 5-600 Mbps-t hoz a router közelében.
AZ Asus 65P meg Intel AC-9260 160 Mhz-es kártyával 7-800 Mbps a router közelében 5 Ghz-en.
Ezzel a FW-el. -
válasz
blakey #82760 üzenetére
Köszönöm neked és mindenki másnak, aki írt véleményt. Ezek alapján megrendeltem az AX92-est, remélem ez már nem okoz csalódást semmilyen fronton.
@MaCS_70 és Dragon3000: Nektek külön köszönöm, hogy elmagyaráztátok vicces kollégának, ami szerintem egyértelmű: nem fikáztam senkit és semmit.
@vicces: Neked is köszönöm, hogy megerősítetted a feltételezésemet, hogy te állítottad be a hetenkénti újraindítást. Erre az infóra voltam kíváncsi. Máskor azonban légy szíves figyelmesebben olvassál, mielőtt felkapod a vizet egy nem létező dolgon. Kérlek ne hagyd abba a kommentelést és ezen topik látogatását. Peace.
-
-
SpaceJam
aktív tag
-
nitro16
senior tag
-
silentkiller
senior tag
válasz
blakey #82031 üzenetére
És végre újra [elérhető] számtalan online boltban 65-68 eFt körül!
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
blakey #81471 üzenetére
Próbáltam. Vagyis most is úgy van. Így tényleg erősebb de két szobával arrébb már alig van jel. Sima tégla falak vannak mindenhol. Egyedül a födém beton de azért is vettem kettőt, hogy a kettőt kábellel össze kötve a födém ne okozzon gondot. Egyenként padavannal rengeteget tud a cucc. Teljesen testre szabható és az is nagyon tetszik, hogy a ledeket is ki lehet benne kapcsolni teljesen. Csak a wifi lenne erősebb.
-
vak_bottyan
tag
válasz
blakey #81449 üzenetére
Esetleg ez?https://www.amazon.de/dp/B07SCBMMS8/ref=twister_B084K898NF?_encoding=UTF8&psc=1
Vagy ez jó lehet? https://www.amazon.de/dp/B07HRBC23B/ref=twister_B084K898NF?_encoding=UTF8&th=1
Jaj most látom,hogy ezeket ajánlottad.Már csak egy kérdés.Miért drágább az egyik 100€-val? Mennyivel tud többet.Ha jól látom az a Kétszer 1 sávos(2.4-5Ghz) és nem a (1X2.4-2x5Ghz) verzió.Mi miatt drágább az elvileg ebben kevesebbet tudó?
-
lewisfm
aktív tag
válasz
blakey #81358 üzenetére
Köszönöm az aggódást, de a környékünkön ez az AC65P volt az első olyan router, ami nem dobálta le a wifi klienseket, stabilan lehet rá számítani.
Viszont azért viszem vissza, mert:
- a router ki volt bontva
- de újként adták el, ki tudja, hogy milyen előélettel
- néha kicsit belassul, de nem vészesen
- 5 GHz-en csak akkor gyors, ha a wifi csatorna automatikusra van állítva, még akkor is, ha ugyan azt a csatornát adom meg fixen kézzel, amit a router is választ, az 52-es, ami viszont nálunk mindig szabad csatorna.Szóval mivel nem dobálja le a klienseket, stabilan lehet rá számítani, ezért jónak tartom, vagy fél tucat márka és típus után ez az első, ami ezt tudja - nálunk.
Ha pedig visszaviszem, akkor azért az AC85P lesz helyette, mert alig drágább (+ 8 e Ft nettó), s kíváncsi vagyok, hogy 5 GHz-en a 4x4 mu-mimo ad-e valami előnyt, tekintve, hogy sok wifi eszköz fog lógni rajta.
A specifikáció szerint ez az egyetlen különbség a kettő típus között - kockáztatok.
Olvastam, hogy a hardver ugyan az a kettő típusban, de gondolom a gyári firmware-ben egy apró config különbség csak akad.
Custom firmware-t meg nem szeretnék használni. -
-FreaK-
veterán
válasz
blakey #81190 üzenetére
Egyrészt az AC58, másrészt ott az AX58 (amire lehet hogy gondoltál), 57e Ft-ért legolcsóbban, és képességeiben, hardverben közelében sincs a Xiaomi-nak, az egy Asus belépő (Wifi6) modell.
A Merlin FW meg egy elég réteg igény szerintem, bár bánni én sem bánom ha elérhető.Szóval szerintem elég erős ajánlat, még vámmal is. USB hiányzik róla viszont, azt nem tudom miért kellett lehagyni, mondjuk nekem nincs szükségem rá, de biztos van akinek igen.
-
daeyvd44
tag
válasz
blakey #81119 üzenetére
Sajnos mivel a TV hálózati csatlakozója gondolom nem gigabites így ez az opció kiesett. Van egy MiBox S-em, legfeljebb azzal is kipróbálom majd a 4K lejátszást. Arra tudok kötni kábeles netet, mert van hozzá USB-s átalakítóm. Persze a legjobb megoldás az lenne, ha nem kéne hozzá semmi. Egyébként nagyjából egymás mögött van a 2 TV. Csak egy 20 centis téglafal választja el a kettőt egymástól. A router pedig több mint valószínű a nappaliban lesz a már említett 20 centis téglafal előtt a földön. Tudom, ideálisabb lenne a modem mellé rakni a bejárati ajtó fölé, de egyelőre az nem opció mert ott nincs annyi hely.
-
TeeJay
félisten
válasz
blakey #81014 üzenetére
panel telep közepén 5. emeleten 18nm nagyszobában
130cm magasra felrakott polcon egymás mellett a két router azonos beállításokkal és azonos csatornán ezt hozta
AC65P átlag 25-40megabittel hozott többet AC-n mint az AC1200GU
sugárzási teljesítményre wifi analyzer alkalmazásban néztem telefonnal ott az 1200GU volt 3-4-5dB-el nagyobb jellel routertől kb. 3méterre ágyon fekve teszteltem LG G4 telefonnalamint meglesz a Redmi Note 9S telefon az már 2antennás meg modernebb wifis lesz
majd kitesztelem azzal is mit tud ugyanez a két router egymás mellettvidéken ahol kevés a zavaró tényező lehet nincs ekkora eltérés de itt nálam sebességben a 65P vezet még úgy is hogy pár dB-el gyengébb jelet ad
-
TeeJay
félisten
válasz
blakey #81011 üzenetére
Oké én mindkettőt legutolsó gyári FW-el tolom
AC57U V1/AC1200GU-ra 2 hete jött friss FW és már azt használom. Tökéletes mindkettő router, 65P gyorsabb wifiben az újabb vezérlő miatt de az 1200GU pár dB-el erősebb jelet tol a közel 5centivel hosszabb és dedikált antennái miatt.Mindenki döntse el hogy a gyorsabb wifi vagy a nagyobb jelerősség kell-e
-
AdamzHU
csendes tag
válasz
blakey #80804 üzenetére
(#80804) blakey:
CFW-vel kétlem, hogy foglalkozni fogok, csak a gyári különbségekre voltam kíváncsi, köszi!
(#80809) Gubek-Einste:
Reméltem, hogy nincs különbség a kettő között.
(#80808)-ben ajánlott Asus AC57Uv2 miben különbözik az RT-AC1200GU-hoz képest? A honlapjukon megint csak nem találtam sok infót a különbségről (szégyeld magad ASUS), de az árcédula alapján gondolom van különbség. Neki is jobb hardvere van, mint olcsóbb társának? -
válasz
blakey #80675 üzenetére
A Linaro repo nem frissül már hosszú ideje, korábban pedig az volt a fő csapásirány, ezért terjedt el róla, hogy nem fejlesztik. De ahogy írod is, vannak egyéb más fejlesztők, akik ha nem is nagy léptékekben, de mindig hozzátesznek valamit, szóval most még válogatni is lehet, ki melyiket szeretné használni. Az OpenWrt nyilván más téma, noha ott is önkéntesek dolgoznak, de azért a-mögött egy komoly team áll, szóval nem egy-két emberen múlik a firmware további sorsa.
(#80674) TeeJay
Bár fejlesztésben én sem vagyok otthon, de szerintem nem lenne nagy munka megcsinálni RT-AC65P-re a Padavan-t, ha jól sejtem a board config file-okat kellene megcsinálni, de ehhez persze kéne valaki aki ért is hozzá, és motivált is az ügyben. Eddig úgy néz ki nem volt ilyen. -
-
válasz
blakey #80608 üzenetére
Kérdés, hogy a használtak meddig húzzák. Az N18 nagy szerelemem, de már nem merem ajánlani.
A felvetett igényekre gyakorlatilag bármelyik stabil, olcsó router megfelelő lehet, de ezen a téren nagyon tájékozatlan vagyok. Az Asus RT-AC1200GU alatt ezért nem mernék típust mondani, de az 18e Ft. Ha valaki ennyire olcsón keres, azt vélhetően nem érdekli a stabilitás, aminek a hiánya sokak számára sosem tűnik fel.
MaCS
-
woodworm
veterán
válasz
blakey #80364 üzenetére
Többször láttam már, hogy nálad az ac65p szerepelt gyengébben. Mivel szorgalmasan írod, ezért jó mellé tenni, hogy ez szerintem nem általános és erősen függ a klienstől is. Mert pl. nálam mediatek és régebbi intel vezérlővel az ac65p a jobb (az új mt7615 chip), az újabb intel vezérlőkkel pedig úgy néz ki, hogy a régebbi mt76x2-esek a jobbak.
-
LiteCross91
aktív tag
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
blakey #80307 üzenetére
Oké, akkor tegyük fel, hogy hagyom a gyári fw-t. Nézelődtem neten és jelenelg lehet kapni AC1200G-t, AC120GU-t, AC1200G+ -t. AC57U V1 és V2-t, az asus honalpján van már V3 is, azt nem találtam webshopban és továbbra is ott az AC65P.
Nekem ez most egy sűrű erdő és nem igazán látom a jó választást -
LiteCross91
aktív tag
válasz
blakey #80304 üzenetére
Köszönöm! Nekem is ugy tűnik, hogy ez tudja, afatlap szerint. Mivel kapok kevesebbet, hogyha ezt valasztom es nem a Ac65P-t? A print szerveren kívül.
Digi 1000/300 optikahoz keresek, ezt a sebesseget stabilan tudo eszkozt. Jó wifit, ami iphonet is szépen kezeli! (Tplinkel szívtam ezzel).
Használom a wol-t sűrűn. Ez is fontos lenne. Az a bajom az eddigi asusaimmal n18u, ac66u b1, hogy az arp tablaban nem marad benne a mac - ip cim páros, csak ha ssh-n arp - s...... Paranccsal ezt permanentre be nem állítom. Ezt minden router ujrainditasnal meg kell tenni, mert különben nem ébreszti a gépeket.
Illetve tavoli web https eléresnel ezeknel lehet egyedi SSL tanúsítványt mar hozzáadni? -
válasz
blakey #80304 üzenetére
A gyári adatlapja szerint tudja.
Features: Printer Server -
blakey
titán
válasz
blakey #80277 üzenetére
Tudod jól, hogy Padavan csak a V1-re telepíthető, AC1200GU meg egyenlő AC57U V1-el, utóbbit ajánlottam. Jaj, már összezavartál, előbbit ajánlottam.
De szerintem ezen lépjünk túl.
Most már szerintem AC57 V1 teljesen kifutott, szóval aki ugyanazt szeretné akkor AC1200GU az ajánlott.AC57U már V2 vagy V3 változatban kapható. -
libit
tag
válasz
blakey #80273 üzenetére
figyelmesen olvastam, azt is, hogy: "Nekem most épp van itthon egy AC57U" -t dicserted...
o meg elotte a v2 verziot linkelte
tudod jol, hogy a kerdezok 95%-a az osszefoglalot, 90%-a pl. 1 hetre visszamenoleg a forumot se olvassa, ugyhogy gozuk sincs az 57U v1 - v2 kulonbsegeirol... -
Süvi
őstag
válasz
blakey #80273 üzenetére
Gubek-Einste; MaCS_70 és blakey
Nagyon köszönöm a tanácsokat.
2 db AC1200GU készüléket fogok vásárolni -
-
válasz
blakey #79840 üzenetére
A 65P/85P deklaráltan kisebb tér wifivel ellátására készült -- nagyobb lakásokat ír rá az Asus, nekem pedig egy három szintes házba kéne. A 86-os az Asus nagyobb házakhoz készült, akárcsak a 87-es, ami nálam kifogástalanul el is látja ezt a feladatát.
Ha valaki a 65P lefedettségi körén belül van, és nem érdekli a Merlin és nem vágyik meshre, annak kiváló választás a 65P, okafogyottá téve a 86-ost.
Nálam ebből a három konjunktív feltételből egy sem teljesül, így nálam szóba sem jöhet a 65P.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- ZOTAC RTX 3060 12GB GDDR6 GAMING Eladó!
- DELL LATITUDE 7400, 14" FHD IPS, i7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év gara
- DELL LATITUDE 7400, 14" FHD IPS, i7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Lenovo Thinkpad T480s, 14" FHD IPS, I7-8550U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged